Amerikaanse ambassade in Suriname wacht af

6

PARAMARIBO, 29 nov – De Amerikaanse ambassade in Paramaribo wacht de ontwikkelingen rond WikiLeaks af. Ambassadeur John Nay ziet geen andere optie. Het valt niet uit te sluiten dat ook correspondentie van de ambassade vrijkomt bij de onthullingen van WikiLeaks.

Het is dus een kwestie van afwachten. “Ik weet nog niet om welke informatie het gaat voor Suriname en of die wel echt is. Het was, omdat het om zoveel documenten gaat, wel aannemelijk dat we er bij zouden zitten”, zegt Nay tegenover de Ware Tijd. Overigens heeft hij geen goed woord over voor de actie van WikiLeaks. “Wat in afzonderlijke telegrammen staat, is nooit het gehele beeld dat we hebben van een land en geeft ook niet het totale buitenlands beleid weer van de VS.”

Lees hier alles over WikiLeaks (NOS).

6 REACTIES

 1. Er zijn 540 documenten over Suriname. Deze zijn nog niet vrijgegeven. Ben benieuwd als het negatief mocht zijn, of de huidige machthebbers net zo’n grote ongefundeerde bek opzetten als tegen Nederland. Zou wel van karakter getuigen.


  Maak melding

 2. Haast alle internationale organisaties in de wereld vooral die gekoppeld zijn aan de Verenigde Naties, zijn opgezet door deze zelfde invloedrijke landen. Wat betekent dat de invloed en controle ´direct´ is en het spel kan beginnen. Van IMF, UNICEF, WHO tot en met inclusief WIKILEAKS. Wie houdt wie voor de gek. Hoezo ´´onthullingen´´.

  En toen hadden wij ´´het ´Internationaal Netwerk´, het ´´Inter-net´´.

  Please wake up!

  http://www.youtube.com/watch?v=RM5R5EwmokM&feature=related


  Maak melding

 3. Het is volgens mij juist NU zeer gepast om op een omzichtige en ruim genuanceerde manier te communiceren. Ik zou het eerder een behoedzame uitspraak noemen. En terecht ook. Niemand heeft er baat bij een “grote ongefundeerde bek” op te zetten, zoals het door Hartkens wordt verwoord. Een grote bek opzetten, door wie dan ook, is ALTIJD ongefundeerd. Dan is er ook geen fundament voor een oplossing en verliest iedereen!

  Het getuige volgens mij van een groots en onverwoestbaar karakter wanneer men zich onthoud van het opzetten van een “grote bek”.

  In de Totale Geschiedenis van De Mens heeft Conflict nog nooit en voor niemand voor een duurzame oplossing gezorgd.

  mvg,
  Benito


  Maak melding

 4. Het is juist NU, anno 2010, zeer gepast om op een omzichtige en genuanceerde manier te reageren. Ik zou het eerder behoedzaam noemen. En terecht ook. Niemand heeft er baat bij om een “grote ongefundeerde bek” op te zetten, zoals het door Hartkens wordt verwoord. Het opzetten van een “grote bek” is ALTIJD ongefundeerd. Iedereen verliest.

  In de Totale Geschiedenis van de Mens heeft conflict nog NOOIT en voor niemand voor een duurzame oplossing gezorgd.

  mvg,
  Benito


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.