Venezuela sluit ruilverdragen met Suriname

65

PARAMARIBO, 27 nov – Suriname krijgt voordelig brandstof en ureum aangeboden van Venezuela. Dit hebben de presidenten van beide landen vastgelegd in ruilovereenkomsten. Suriname biedt vooral rijst aan, Venezuela aardolie en ureum. “We hebben de mogelijkheden en willen Suriname helpen”, zei de Venezolaanse president Hugo Chávez op het presidentieel paleis in Paramaribo.

De overeenkomsten zijn een aanzet tot hechtere samenwerking. “De komende maanden komen concrete projecten. We gaan per joint venture rijst produceren en beginnen met dertigduizend hectare”, zei Bouterse. Het gaat vooral om het scheppen van werkgelegenheid. Ook het garanderen van ureumleveranties wordt als een plus ervaren. De rijstindustrie kampt al jaren met gebrekkige levering van deze kunstmatige meststof.

Het ureum zal ook goedkoper worden geleverd. Suriname is al helemaal blij met de brandstofleveranties. “Als we goedkopere brandstof kunnen krijgen, kun je de productie stimuleren, aldus Bouterse. De overeenkomsten zijn in recordtijd gesloten. Chávez’ bezoek duurde nauwelijks twee uren. De twee staatshoofden hadden kort tevoren de oprichtingsvergadering bijgewoond van Unasur, de unie van Zuid-Amerikaanse staten.

65 REACTIES

 1. Waar zijn al die bulderende en glunderende fronters gebleven?

  Chavez zou zogenaamd een zwaar hoofd hebben in de ontwikkeling van Suiriname.

  In tijd zal het wel blijken dat het front regelrechte stagnatie was in onze ontwikkeling.

  Forward ever, backward never!!!


  Maak melding

 2. Bouta ,bewijs DE surinamers…dat jij zonder dat de koest om hoog gaat ,het land suriname draaiend te houden …ik ben niet voor NDP nog Front,ik ben “surinamer die geen andere kapot maak om alleen maar te profiteren …verteel dat ook aan Minister.v O.W.en President van de centralebank van suriname ..


  Maak melding

 3. Hopelijk zal het niet alleeen bij deze ene keer blijven: fantastisch werk geleverd regering. Felicitatie op zijn plaats.

  kanttekeningen:
  1. 30.000(dertig duizend)woningen:
  a. financiering door wie en wie betaalt het terug
  b. op welke termijn
  c. import(gastarbeiders)of ingezetenen van Suriname
  2. 30.000 ha rijstareaal heeft PL daar iets mee te maken of combinatie KTPI/PL of wordt het Marienburg & SLOC en omgeving
  3. bartering & olie

  Succes


  Maak melding

 4. De propaganda machine draaid op volle toeren baja.het zijn allemaal de bekende retoriek en een grote bek voor de rest zijn het de zelfde holle faten van vroeger.
  de surinaamse bevolking schiet helemaal niets op met deze revolutionaire gelul, terwijl het volk de eintjes aan elkaar moet knopen om in leven te blijven rijden bewindslieden rond in hun dure gepansterde auto en ontvangen ze een riante salaris ze gaan vrij op snoepreis anderen renoveren hun kantoor voor bijna 200.000 euro, die domme massa heeft zich laten vangen met gebakkenlucht . blijven jullie met die KA regering van jullie daar in su.


  Maak melding

 5. Ik verblijf liever in de Marrondorpen van Suriname om aan kennisoverdracht te doen dan in de slums van Caracas. De Bouterse/Ameerali regering verdient alle steun van buiten, maar niet van een land waar inflatie, crime, armoede, perscensuur, en muilkorving hoogtij vieren. Verder een vraag aan degenen die Baas tegen elke prijs verdedigen. Zou de Surinaamse pers durven om tijdens een wederzijdsbezoek van Baas aan Caracas de Venezolaanse pers opzij te schuiven? Finally, kan iemand mij uitleggen wat de taken zijn van de nieuwe veiligheidsdienst waar Dino Bouterse lid van is? Dank U!


  Maak melding

 6. Goede deal.. kunstmest ruilen voor rijst. Zo krijgt Nickerie genoeg werk en krijgt de straatarme 50% van de bevolking van Venezuela te eten. Vraag is alleen of Nickerie de infrastructuur op orde kan krijgen, is ook een forse investering bij nodig. Met goedkope brandstof is dat wel weer makkelijker.

  Ook goed dat Zuid Amerikaanse landen onderling een eigen economie opbouwen en zo zelfstandig en zelfvoorzienend worden, niet afhankelijk van de oneerlijke wereldhandel. En daarna hopen dat die Zuid Amerikaanse landen wat minder militairistische leiders gaan kiezen. Peace.


  Maak melding

 7. nu er een akkoord getekend is, hoe zit het dan in geval suriname in gebreke blijft
  we weten intussen hoe gestoord chavez is, hij kan any moment van gedachte veranderen
  suriname is totaal niet opgewasssen tegen venezuela, in geval iets mis mocht gaan

  opmerkelijk is dat er eerste instantie wordt gepraat over een ruilhandel. daarna doet chavez de uitspraak dat over geld nog niet gesproken wordt m.a.w dat is nu geen prior MAAR komt wel later aan de orde

  als we deze man niet zn geld geven hebben we een heel groot probleem, heeft de regering daaraan gedacht?


  Maak melding

 8. verder wil ik ook nog aangeven dat een ruilhandel inhoud ik geef wat in ruil voor wat
  waarom moet naast het ruilen..suriname nog moet betalen?
  chavez is slim
  dat niet vergeten! hij weet hoe hij zn macht kan vergroten
  en dat kan alleen door landen afhankelijk te maken van een produkt, de engelse man zou zeggen : u owe me

  chavez heeft trouwens al door dt nederland zich anders heeft opgesteld t.o.v suriname
  bouterse hoeft dus in geval van nood niet aan te kloppen bij nl

  en ook al gaat hij naar de andere caraibische gebieden, gaan die niets kunnen doen want contract blijft contract
  chavez heeft trouwens ook aangehaald dat we schoondrinkwater hebben, heeft hij dat niet?
  in geval van niet… dan heeft su een groot probleem. more water for chavez! ik hoop niet dat surinamers gaan zitten vechten voor schoondrinkwater


  Maak melding

 9. Meneer DE UITWEG,

  We weten nu wel dat Bouterse een grote smoel heeft, bloed aan zijn handen heeft, een drugsdealer is, een massamoordenaar is, dat suriname een ka regering heeft, dat er alleen maar domme ezels in suriname wonen,
  dat mensen met een andere visie dan u zelf de meest stomme mensen zijn, dat mensen die een neutrale houding hebben verdedigers zijn van een massamoordernaar, maar bovenal dat u zelf de ‘vroomste, allerbeste en de meest intelligenste Surinamere bent’.
  Uw boodschap is dus duidelijk en helder.
  Bedankt voor uw uitermate ‘intelligente, gevarieerde en geweldige kijk op zaken’

  Maar zou u aub uw irritante smoel nu willen houden? Gosh!


  Maak melding

 10. Allemaal zonder overleg met de Surinaamse rijstboeren.
  30.000 ha rijst extra gaan verbouwen.
  Wie gaan dat doen. Uit welk land komen al die werknemers.
  Wat wordt de concurrentiepositie van de Surinaamse rijsttelers?

  Volgens mij gaat Bouterse de Hindoestanen buitenspel zetten.
  Dat heeft hij al eerder geprobeerd.
  Maar Chavez is echt een rampzalig dictator en dus een goede collega van Desi.


  Maak melding

 11. Dit vindt ik het meest stomme dat er is. Ruilhandel. Maak gewoon prijsafspraken en betaal met geld. En dan vooral geen bindende afspraken. Je wil je producten verkopen aan de hoogste bieder. Stap af van dit soort socialistische denkwijzen, ruilhandel bestaat al eeuwen niet meer. Je kunt er alleen nadeel van ondervinden. Laat de markt haar werk doen.
  Over vijf jaar bloeit de wereldhandel weer, en dan zit je met dit soort wurgende afspraken.


  Maak melding

 12. De Uitweg mister negatief!
  Suriname krijgt de mogelijkheid haar rijst te wisselen met brandstof van Venezuela en dat vind jij weer verkeerd.Zeg me eerlijk wat wil je van je geboorteland ik begrijp dat je het heel goed hebt in Nederland maar de Surinamers in Suriname zijn niet als jouw dat heb ik kunnen ervaren toen ik er daar was.Chavez en Bouterse politiek mag ik ten eerste niet en dat wil niet zeggen dat ik de ene een moordenaar zal noemen als het rechtelijk nog niet bewezen is.Hier zijn twee positieve dingen die Chavez gedaan heeft hij verkocht stookolie aan vele arme Amerikanen ver onder de marktprijs hij liet ook vele mensen kosteloos oogoperaties op Cuba ondergaan, deze mensen hadden geen geld voor zulke operaties.Weet je wat het is met vele van jullie Surinamers in Nederland wonende op deze website jullie zien het niet dat de mensen in Suriname een hard leven hebben en niet de mogelijkheden hebben als jullie.Wat waren de alternatieven voor de mensen te kiezen bij de vorige verkiezing zouden ze weer op het Front gestemd hebben was het beter geweest dat weten we niet het grootste deel van de bevolking heeft haar keuze gemaakt en dat moeten we accepteren.Daarom zeg tegen de negatieve op deze website ga verder blijf niet stil,het zijn de mensen in Suriname die zelf over hun toekomst bestemmen en niemand anders.


  Maak melding

 13. Het zijn altyd de zelfde redi musu’s die met nagative
  Critieken komen
  Maar kijk wat heeft front de afgelopen 15 jaar gedaan
  Wat kun jij als negativeling aan wijzen Uitweg en kornuiten
  Het zijn types als jij die geen voor uitgang willen voor su
  Maar alleen maar achter uit gang
  Power voor mannen als pinto forwart ever backwarts never
  Nu pas word su echt onafhankelijk van NL en oven een aantal jaar zul je zien
  Dat alleen de echte surinamers in su wonen en de nederlanders op vacantie komen
  En met jalourse blikken hier hgaan rond lopen want suriname gaat jullie vergeten
  We gaan niet meer In NL komen studeren maar vlak hier in Z-Amerika
  Want we gaan echt niet blijven kijken en wachten op mensen die het niet met ons mennen
  En als het hier in bloei staan kom dan kijken
  En kijk onder tussen in je eigen land waar de invlatie je om de oren slaan terwijl
  De economie hier groeit

  Sranan kodre numru wan

  Kodjo tak so


  Maak melding

 14. November 27th, 2010 at 11:27 am
  hahahhaha ja de sodemiter in helpen, twee paria’s die elkaar gaan helpen laat mij niet lachen.

  DE UITWEG

  Van een Nederelandse BVD-agent kan- en mag geen andere reactie worden verwacht, immers jou baas kijkt- en luistert mee dombootje DU.

  En owééjegebeente, gaat jou uitkering op de schop!!


  Maak melding

 15. November 28th, 2010 at 10:00 am
  Meneer DE UITWEG,

  We weten nu wel dat Bouterse een grote smoel heeft, bloed aan zijn handen heeft, een drugsdealer is, een massamoordenaar is, dat suriname een ka regering heeft, dat er alleen maar domme ezels in suriname wonen,
  dat mensen met een andere visie dan u zelf de meest stomme mensen zijn, dat mensen die een neutrale houding hebben verdedigers zijn van een massamoordernaar, maar bovenal dat u zelf de ‘vroomste, allerbeste en de meest intelligenste Surinamere bent’.
  Uw boodschap is dus duidelijk en helder.
  Bedankt voor uw uitermate ‘intelligente, gevarieerde en geweldige kijk op zaken’

  Maar zou u aub uw irritante smoel nu willen houden? Gosh!

  Shanice

  Hi baja, op deze benadering heb ik lang gewacht, “houdt je irrrrritante shmoel een keer dicht dombootje du.


  Maak melding

 16. November 28th, 2010 at 1:19 pm
  De Uitweg mister negatief!
  Suriname krijgt de mogelijkheid haar rijst te wisselen met brandstof van Venezuela en dat vind jij weer verkeerd.Zeg me eerlijk wat wil je van je geboorteland ik begrijp dat je het heel goed hebt in Nederland maar de Surinamers in Suriname zijn niet als jouw dat heb ik kunnen ervaren toen ik er daar was.Chavez en Bouterse politiek mag ik ten eerste niet en dat wil niet zeggen dat ik de ene een moordenaar zal noemen als het rechtelijk nog niet bewezen is.Hier zijn twee positieve dingen die Chavez gedaan heeft hij verkocht stookolie aan vele arme Amerikanen ver onder de marktprijs hij liet ook vele mensen kosteloos oogoperaties op Cuba ondergaan, deze mensen hadden geen geld voor zulke operaties.Weet je wat het is met vele van jullie Surinamers in Nederland wonende op deze website jullie zien het niet dat de mensen in Suriname een hard leven hebben en niet de mogelijkheden hebben als jullie.Wat waren de alternatieven voor de mensen te kiezen bij de vorige verkiezing zouden ze weer op het Front gestemd hebben was het beter geweest dat weten we niet het grootste deel van de bevolking heeft haar keuze gemaakt en dat moeten we accepteren.Daarom zeg tegen de negatieve op deze website ga verder blijf niet stil,het zijn de mensen in Suriname die zelf over hun toekomst bestemmen en niemand anders.

  Galatasaray

  De man heeft maar 1 goal. Suriname zodanig frustreren dat de ex-kolonisator zonder slag of stoot weer kan toehappen. Redi mussu’s noemen wij ze.


  Maak melding

 17. November 28th, 2010 at 1:35 pm
  Het zijn altyd de zelfde redi musu’s die met nagative
  Critieken komen
  Maar kijk wat heeft front de afgelopen 15 jaar gedaan
  Wat kun jij als negativeling aan wijzen Uitweg en kornuiten
  Het zijn types als jij die geen voor uitgang willen voor su
  Maar alleen maar achter uit gang
  Power voor mannen als pinto forwart ever backwarts never
  Nu pas word su echt onafhankelijk van NL en oven een aantal jaar zul je zien
  Dat alleen de echte surinamers in su wonen en de nederlanders op vacantie komen
  En met jalourse blikken hier hgaan rond lopen want suriname gaat jullie vergeten
  We gaan niet meer In NL komen studeren maar vlak hier in Z-Amerika
  Want we gaan echt niet blijven kijken en wachten op mensen die het niet met ons mennen
  En als het hier in bloei staan kom dan kijken
  En kijk onder tussen in je eigen land waar de invlatie je om de oren slaan terwijl
  De economie hier groeit

  Sranan kodre numru wan

  Kodjo tak so

  kodjo

  Dit kan deze afgedwaalde jorka’s niet vaak genoeg onder hun pseudo Hollandse neus gewreven worden.


  Maak melding

 18. Tegen de aanbidders van massamoordenaar bouterse wil ik dit zeggen, bouterse is teruggekeerd naar suriname om te helpen bij de opbouw van het leger en het land we weten allemaal wat voor puinhoop hij van heeft gemaakt met zijn linkse vrienden hij bewandeld nu de zelfde weg die niets heeft opgeleverd en daar mag ik niets van zeggen.
  Als wij het over vooruitgang hebben kan je nooit aan bouterse denken de man die suriname op de rand van de afgrond heeft gezet.@ nummer 14 je weet het wel maar toch verdedig jij deze man hier op dit net hoe verklaar jij dat? bouterse voed jullie met gebakkenlucht.


  Maak melding

 19. ruilhandel???
  Suriname is weer terug naar de tijd van spiegeltjes en kraaltjes!!
  Niet veel geleerd sinds die tijd, noh?

  Zijn ze eindelijk onafhankelijk, gaan ze vrijwillig onder de duim bij Chavez!


  Maak melding

 20. @Principieel

  Ook ik ben benieuwd naar de details van de ruilhandelovereenkomsten. Straks heft DDB ons verplicht om jaarlijks tonnen rijst aan Ven te leveren. Als er dan een misoogst is, wat met de klimaat verandreingen heel reeel i, zal SME op de internationale markt rijst moeten inkopen om aan de verplichtingen te voldoen!!

  Aangezien Chavez dictator voor het leven wil zijn zou het mij niet verbazen als SME verplicht is om nu de komende 10 jaar tonnen rijst aan Ven te leveren. Vergeet niet dat de staf van Chavez 100 maal slimmer is dan een dom sergeantje.

  @Galatasaray
  Gebruik volgende keer je verstand en lees je in in de werkelijke feiten ipv te reageren met onderbuik gevoelens. Chavez heeft veel kado’s weggeven die eigenlijk eigendom waren van het volk van Ven. Dat zelfde volk maakt nu een periode door van stijgende armoede en algehele achteruitgang van het land.
  Overigens zelfs de dikste NDP aanhanger zggen vandaag de dag dat kado’s nie bijdragen tot de ontwikkeling van een land, moeten we dan nu opeens weer gaan juigen als DDB zoiets regelt??


  Maak melding

 21. Het is jammer dat jij niet ook tussen die 16 zat
  Uitweg dat zou pas een goede uit weg geweest zijn
  Over en sluit alleen maar spuien van uit de noord zee s of je
  Niets beters te doen hebt dan je vaderland door het slijk te halen dat
  Is precies wat ze daar willen verdeel en heers
  Laat die surinamers maar een hekel aan hun land hebben
  Daarom zijn die tickets duur want ze bundelen zo toch nooit
  Maar mischien denk je dat ze daar van je houden ik denk het niet
  Jij bent gewoon uit gekotst hier en daar misbaksel

  Een schande bounty en dit geld voor al die negatievelingen
  Op dit forum kijk wat je positief kunt veranderen niet negatief.

  Big up to al positif man

  Kodjo wil burn your ass negativ man


  Maak melding

 22. Tegen de aanbidders van massamoordenaar bouterse wil ik dit zeggen, bouterse is teruggekeerd naar suriname om te helpen bij de opbouw van het leger en het land we weten allemaal wat voor puinhoop hij van heeft gemaakt met zijn linkse vrienden hij bewandeld nu de zelfde weg die niets heeft opgeleverd en daar mag ik niets van zeggen.
  Als wij het over vooruitgang hebben kan je nooit aan bouterse denken de man die suriname op de rand van de afgrond heeft gezet.@ nummer 14 je weet het wel maar toch verdedig jij deze man hier op dit net hoe verklaar jij dat? bouterse voed jullie met gebakkenlucht.

  DE UITWEG

  Mensen aanbidden met mijn grote mond behoort niet tot mijn vaardigheden. Ik houdt het sedert 11 oktber 1975 wel op de Surinaamse realiteit.

  Sedertdien heb ik die Hollandse vleespotten begroet. Wat is jou bijdrage behalve dat notoir gezeur?


  Maak melding

 23. Nog liever aanbidder van een massamoordenaar, van wie die 15 onbewijsbaar zijn gebleken, dan van die club van jou ten andere zijde met wel honderden doden op hun geweten.

  Bloody shame on you!!!!


  Maak melding

 24. In ruil voor meer macht in suriname.
  hahahaaha volgens mij leeft pinto in andere wereld echtwaar welke econmie groeit vertel mijn dat mi boy,chavez helpt die arme amerikanen inplaats dat hij zijn eigen bevolking helpt. pinto feiten kennis zonder die amerikaanse dollars red chavez het niet olie is de enige export produkt van dat land als hij zo stroer is dan stopt hij met de olie export naar amerika. jullie feiten kennis is nihil.
  Tot nu toe blijft het alleen bij praten van jou criminele regering ik zie niets concreets veranderen in suriname in het voordeel van de bevolking, de prijzen blijven stijgen in de winkels alles wordt duurder.


  Maak melding

 25. Ze hebben geen bal te doen, alleen maar kritiek leveren en negatief denken over Su.

  Blijven jullie maar lekker in de kou, oeng tan drape!
  Ze hebben nog meer bezuinigingsmaatregelingen voor jullie in petto, een ieder weet dat jullie het beginnen te voelen.
  In plaats van te kijken hoe jullie een bijdgrage kunnen leveren aan Su, alles bekritiseren.
  Jullie hebben zeker liever dat we dure olie van Shell Nederland kopen.

  Iemand schreef laats op dit forum, dat hij of zij blij was dat jullie gelukkig in Ned wonen, ik ben het helemaal eens die persoon.
  We hebben jullie soort echt hier niet nodig.


  Maak melding

 26. wat een lafbek die Hugo van Venezuela:hij noemt de surpresident”zijn broer”.Die man heeft met bijna iedereen ruzie.Columbia,america en eurapo en bovenal de oppositie van zijn eigenland krijgt hij de grootste bonje…Die man is een boef van de eerste plank en dictator.Suriname kijk uit.Het is niet voor niets AM-Ned.dzgn oefeningen vlak bij de kust..oeng loekboeng mibrada


  Maak melding

 27. Twee ‘grote lijders’die niet verder zijn gekomen dan tot een zielige ruihandel.Vooral voor hun aanhang een eerste daad naar bevrijding uit de slavernij.En voor de ander eindelijk een stap naar de een wording van Z-amerika.Chavez ktijgt rijst!Maar wordt bout olieboer?Of rijstboer?


  Maak melding

 28. No.16 heeft gelijk ruilhandel is iets uit de middeleeuwen, maar onder de Indianen bestaat het nog steeds. En als twee Indianen zaken gaan doen, wat verwacht je anders.

  Khan


  Maak melding

 29. Wat Columbus niet is gelukt rond El Dorado “de gouden kust en/of een meer met vloeibaar goud” in Zuid Amerika, komt weer tot leven. De kunstmatige landsgrenzen getrokken door de vroegere kolonisatoren is nu aan revolutie toe a la Chavez.

  Als Chavez heel veel militairen stationeert in Suriname en Guyana dan is El Dorado binnen handbereik. Indianen Opperhoofd Chavez kan dan nieuw El Dorado vormen door samenvoegen van de huidige Venezuela, Guyana en Suriname. Na eeuwen is El Dorado gevonden.

  Er is sprake van ruilhandel op socialistische basis. Suriname krijgt nieuwe vrienden zoals Iran, Noord Korea, Taliban Pakistan en misschien nog meer extreme landen.

  Suriname gooit nu al oude schoenen weg voordat zij nieuwe hebben aangeschaft en/of de huid verkopen voordat de beer geschoten is.

  De toekomst van oude communisme/socialisme op deze aardbol is ten dode opgeschreven. Aardolie en ureum ruilen voor rijst? Waarom niet gewoon kopen en verkopen tegen wereldmarkt prijzen?

  Suriname is gebaat bij gewone aansluiting bij de rest van de wereld en niet alleen bij de extremen/extremisten.
  De arme lamme helpt de moord blinde.
  Het Surinaamse volk gaat lijden.

  Als “redi mussu’s” buiten SME bevinden, zitten dan de “blaka mussu’s” in Suriname?
  Sorry, ik ben de slavendialect Negerengels niet zo machtig. Misschien een idee om Chavez nog meer te plezieren Spaans als voortaal in Suriname invoeren en niet te vergeten ook “het volkslied” aanpassen en alles in het spaans.


  Maak melding

 30. meneer de Uitweg,

  Bent u nou werkelijk zo stom of bent u een beetje doorgedraaid?
  Ik verdedig niemand en Bouterse zeker niet.
  Ik heb totaal geen reden om Bouterse te verdedigen want Bouterse betaalt mijn salaris niet.
  Bouterse is misschien de meest gehate Surinamer maar u bent zeker de meest irritantste Surinamer.


  Maak melding

 31. DE ANTIHELD

  Een antiheld is iemand die tracht de heldenrol te vervullen terwijl de typische eigenschappen van een echte held ontbreken.

  Ik probeer al vanaf de jaren tachtig de held uit te hangen. Ik ben namelijk een kruistocht tegen mijn grote obsessie, Bouterse begonnen. Mijn doel is om Bouterse te vernietigen omdat naar mijn mening deze man een massamoordenaar is. Hoewel ik al bijna 30 jaar lang mijn uiterste best doe kan ik helaas mijn doelstelling niet bereiken.
  Een van mijn doelstelling was om te voorkomen dat Bouterse president van Suriname zou worden. Ik heb in Den Haag in de kou samen met een vijftal symphasitanten staan roepen dat Bouterse een moordenaar is en dat hij geen president mag worden. Ik voelde mij een roepende in de woestijn want niemand schonk echt aandacht aan mij. Ik heb zelf alle lokale radiostations aangedaan om mijn boodschap te verkondigen. Ook niet geholpen. Alles waartegen ik strijd is de waarheid geworden. Ik wil en kan de realiteit niet inzien. Door mijn obsessie ben ik blijven hangen in de tijd dus zie ik de werkelijheid niet zo helder.
  Ik heb nu maar mijn toevlucht genomen achter de computer. Vanachter mijn computer kan ik lekker veilig en anoniem mijn frustaties botvieren en de held uithangen. En dat doe ik dan ook met volle teugen: ‘Bouterse is een massamoordenaar en er kleeft bloed aan zijn handen’. Deze woorden gebruik ik tegen alles en iedereen die even durft een andere mening dan de mijne op na te houden.
  Verder dan die woorden reikt mijn vocabulair ook niet. Ik vind het een beetje genant om toe te geven maar ik ben niet verder dan de lagere school gekomen.
  Het enige wat ik totnu toe bereikt heb is dat vele mensen mij uitermate irritant vinden omdat ik keer op keer op keer dezelfde woorden herhaal. Mijn motto is ‘het doel heiligt de middelen’ maar het enige middel dat ik nu gebruik is de computer. Dagelijks zit ik veilig achter de computer
  om mijn geliefkoosde woorden, drugsdealer massamoordenaar, propogandisten, domme ezels de lucht in te sturen. Ik geniet daarvan want ik hou best wel van die aandacht. Ik heb anders niks te doen.
  Wat zou ik graag willen zijn als mijn echte helden; mandela, gandhi en Martin luther king. Dit zijn de ware helden. Mannen die bereid zijn te sterven voor hun land.
  Maar ik, ik ben de held achter de computer.
  veilig achter de computer in mijn flatwoning
  ergens in noord holland.
  Wat zou ik graag naar Suriname willen gaan om
  persoonlijk de strijd aan te gaan met Bouterse. Hij zou mij dan hebben opgepakt, in de gevangenis hebben gegooid, gemarteld hebben en vervolgens mij vermoorden. Ik zou dan een heldendaad sterven dan zou ik een echte martelaar worden voor de tegenstanders van Bouterse. Dat is de ware held.
  Ik vrees dat dit een droom zal blijven want
  eigenlijk ben ik een grote schijtbak. ja, achter de computer ben ik de grote held met mijn grote mond. Achter de computer durf ik wel te schrijven dat Bouterse een massamoordenaar en drugsdealer is maar ik zou dat niet voor zijn gezicht durven zeggen.
  Ik ben wel een beetje gek maar toch niet helemaal gek. Mijn droom is om een echte held te zijn maar in de werkelijkheid zal ik voor altijd een (twisted) ANTIHELD blijven.


  Maak melding

 32. Pinto
  Je gezeur over redi mussu`s heeft geen inwerking over ons, en dat zijn velen hier die de zaken realistisch bekijken.Indien je de geschiedenis over hun
  goed kende zou je ophouden die steeds te willen noemen.Als je geen redi mussu wilt zijn woon dan niet in Nederland om anderen voor dat te beschuldigen.Het waren toch de Hollanders die de slaven dwongen tegen hun broeders op te gaan en dat ging met geweld zoals de Fransen 800000 Senegalese dwongen in hun leger in te gaan om te strijden tegen andere Afrikaanse regenten zoals de regent van Madagaskar einde van de negentiende eeuw deze Senegalese werden toen “Sharp shutters” genoemd omdat ze goed werden getraind om bij een bevel direct te schieten zonder te missen.Deze Sharp shutters werden in de eerste en tweede wereld oorlog gebruikt velen van hun sneuvelden of stierven in Duitse concentratie kampen op beestachtige manieren in handen van de Duitsers.


  Maak melding

 33. Orlando op nr. 10

  Wat denk je hiervan?

  Is deze kunstmest ook door de VN goedgekeurd? Of is het ook verboden en wordt ons land een dumpplaats? Ik denk aan dat ding met Saramacca over die landbouwverdelgingsmiddelen. Niet elke kunstmest is goed voor mensen dieren en planten.

  Suriname was bezig met het zoeken naar aardolie. uit de afspraak is gekomen dat Venezuela aardolie gaat leveren. Wat is er dan met de sur. olie? Zo krijgt Sur. dus iets dat het al zelf heeft. Rare deal hoor.

  Deze voorstellen en ook dat van de benzine komen zomaar uit de lucht vallen. Heeft Chavez al jaren zitten azen op Suriname? Sinds Desi aan de macht is ziet hij zijn kans schoon. Wanneer zijn de eerste leveringen? Wanneer gaat duidelijk worden dat Suriname die rijst niet kan leveren. Chavez heeft zelf problemen in zijn land en zet nu in op expansie. Dank je de grietjebie.


  Maak melding

 34. #37

  Hoe heb je toegang gekregen tot het dagboek van “De Uitgekotste” ,stond het op de site van wikiLeaks ? yo kis probleem mi boi !!
  Ik wens je veel sterkte en zal Allah vragen als hij een uitweg voor je heeft.Ik zoek alvast de Uitgang voordat het Uitermate explosief word hier.

  Ik lach Uitbundig en ga terug naar mijn sardien met uitjes 🙂

  OOh sorry er is ook een topic.
  De wil om samen te werken is toe te juichen,de condities een beetje vaag.Als de rijst sector er idd beter van word,so be it .
  werkgelegenheid is ook welkom .of niet?
  Best om de “concrete plannen” nauwlettend te volgen en pas dan toetsen op haalbaarheid.

  ik steun de kanttekeningen van meneer Jadoen op #7 .Felicitaties volgen als de plannen geconcretiseerd cq de huizen daadwerkelijk zijn gebouwd etc etc.


  Maak melding

 35. Ik denk dat bouterse een goede basis heeft gelegd voor een maximale ontwikkeling van de rijs-sector , bouterse is vaak in nickerie en kent de rijs-sector’s problematic en -potentie als geen andere.

  ik denk tevens dat de economie er een flinke “boost” van krijgt vanwege de voordelige olie uit Venezuela ,omdat de “gouverment take” (axzijnsen op geïnporteerde brandstof zoals dat in Suriname word genoemd)wat lager kunnen ,lage energy kosten stimuleerd de produktie sector en verlaagd uiteindelijk de prijzen van produkten en diensten.

  de staatskast zal er ook beter van worden omdat de staat minder usd beschikbaar hoef te stellen voor de import van brandstof.

  ik denk ook dat deze ontwikkeling te danken is aan 1 één sterke president i.p.v. “een regering van regeringen” zoals die er was ervoor.


  Maak melding

 36. November 28th, 2010 at 8:26 pm
  No.16 heeft gelijk ruilhandel is iets uit de middeleeuwen, maar onder de Indianen bestaat het nog steeds. En als twee Indianen zaken gaan doen, wat verwacht je anders.

  Khan

  M.Nanhikhan

  Een heel goeie, maar probeer toch het positieve erachter te zoeken. Khan.


  Maak melding

 37. Degene die hier op dit forum komt zeiken over redi musu’s zijn meestal zeer jaloers en zijn nog nooit in de gelegenheid gesteld zich buiten suriname te oriënteren. Hun horizon is meestal zeer beperkt tot suriname en zijn jungle alleen. Eén advies aan hun. Probeer je leven daar te organiseren, want over die redi musu’s waarover jullie zo zieken, hun leven is over het algemeen georganiseerd.

  Brokobana.


  Maak melding

 38. Het is verloren tijd om te reageren op figuren die korzichtig en kleingeestig zijn.
  Ik kijk naar de feiten en die laten zien dat het nog nooit is voorgekomen in de wereld dat je met de houding van chavez vooruit kan komen zie vandaag hoe wereld grootste paria kiest voor een andere beleid dan isolatie namelijk mohamar kadhafi het levenende voobeeld van populist die eieren voor zijn geld kiest. Bouterse heeft het surinaamse volk veraden en toch lopen ze als blinde paarden achter hem aan. @ nummer 37 ik wordt stront ziek van de volgers van bouterse die kritiek leveren maar niet tegen kritiek kunnen , nee ik ga het niet voor zijn gezicht zeggen omdat ik weet wat zijn reaktie zal zijn 8 dec 1982 is nog vers in mijn geheugen ik weet ook hoe radio kranten en tv gebouwen met panster wagens in brand zijn geschoten omdat ze kritiek op de meest intolorant beest hadden.a.u.b


  Maak melding

 39. als nederland het zelfde had gedaan wat chavez en zijn circus hebben gedaan dan zou je die zwart witte reaktie horen zelf limbo stond erbij en keek erna hoe alles werd overgenomen door chavez en zijn clowns.


  Maak melding

 40. Het is weliswaar buiten het onderwerp.
  Maar nr 37 heeft een te gekke parodie geschreven. Schitterrend gewoon!
  Wie de schoen past trekke ‘m aan.

  p.s. ik zie dat onze ‘assepoester’ op nr 46 de schoen heeft gepast en de schoen past hem perfect.

  Gegroet, meneer GERECHTIGHEID(?), aka DE UITWEG, aka DU.

  even nog over het onderwerp.
  Venuzuela is niet de meest democratisch land, maar dat geldt zeker ook voor een land als China. China heeft op dit moment de grootste economie van de wereld. China heeft zelf Amerika voorbij gestreefd. Maar we weten allemaal wat er in China gebeurd.
  Tegenstanders van het regiem verdwijnen van de aardbodem of belanden voor lange tijd achter de tralies en democratische rechtsbeginselen worden geschonden.
  Maar toch staan landen over de hele wereld, inclusief Nederland en Amerika, in de rij om zaken te doen met China.
  Maar met Venuzuela ? nee, daar moet geen zaken meegedaan worden. In de wereld leven een stelletje hypocrieten.

  Suriname’s economie staat in de kinderschoenen in vergelijking met veel andere landen dus Suriname heeft niet de luxe om te selectief te zijn in haar keuze.

  Als de economie van Suriname met de samenwerking met Venuzuela versterkt kan worden dan is dat een goeie zaak.


  Maak melding

 41. Pinto
  Je kunt niet klakkeloos wat neer Schrijven zonder een historische verklaring er van te geven zo zie ik het aan gaande je gebruik van redi mussu.


  Maak melding

 42. GERECHTIGHEID (46),

  Degene op nr 37 heeft een persiflage geschetst van een bepaald persoon.
  Nu geef je toe dat het profiel overeenkomt met jouw profiel.
  Dus jij bent degene die keer op keer op het internet ‘schreeuwt’ dat Bouterse een moordenaar is. Op het internet kom je best wel stoer over. jij weet dat Bouterse een moordenaar is en het liefst wil je dat de hele wereld dat weet. Op het net kom je inderdaad als een held over.
  Maar wat schetst mijn verbazing met jouw reactie op nr 46. Je geeft ruitelijk toe dat je het eigenlijk in je broek doet om die woorden face to face tegen Bouterse te zeggen.
  Als die woorden die jij constant bezigt op het net waar zouden zijn dan zou Bouterse je onmiddelijk afslachten.
  De woorden van jou zouden dus bewaarheid kunnen worden. Daarmee zou je dus kunnen bewijzen dat Bouterse inderdaad een gewetenloze moordenaar is. Je zou als een geweldige held sterven en jouw woorden zouden niet voor niks zijn geweest. Je zou in aanzien zijn gestegen bij menigeen. Misschien zou je zelf een standbeeld krijgen op het onafhankelijkheidsplein met de tekst ‘lang leve onze held’.

  Maar nu geef je zelf toe ; ‘no mang, mie frede booi’. ‘mie goh e jang mie’.
  Onze grootste held op het net is eigenlijk een klein bang muisje die alleen maar achter zijn computer kan ‘brullen’. Een lafbak zonder echte ballen.
  Van een veilige afstand schreeuwen naar iemand kan iedereen. Maar de werkelijke confrontatie aangaan is maar voor weinigen weggelegd. En jij, jij gerechtigheid
  valt gigantisch door de mand. Jouw woorden blijken nu holle fratsen te zijn zonder enige gewichtigheid. Indien je werkelijk iets zou willen bereiken dan zou je de conrontatie aan moeten gaan met de man die je zo haat.
  Als alle helden jouw gedachtengang hadden dan hadden we nimmer mensen als Mandela, Gandhi en Maarten Luther King gehad.

  gerechtigheid je kan liever je naam wijzigen in ‘sissy boy’


  Maak melding

 43. Uitweg,

  kritiek leveren en schelden zijn 2 totaal verschillende dingen.
  Kritiek leveren is goed want dat houdt de mens scherp in zijn beslissingen.
  Wat mij betreft kan iederen kritiek leveren op Bouterse. Indien ik dat nodig acht zal ik dat zelf ook zeker doen.
  Kritiek leveren betekent het analyseren en beoordelen van handelingen en plannen die door een ander zijn gemaakt.
  Wat jij aan het doen bent is het lukraak gebruiken van woorden als massamoordenaar, stomme ezels, idioten, etc. Dit zijn scheldwoorden en heeft absoluut niks te maken met kritiek hebben.
  Jij gebruikt woorden als kortzichtigheid
  maar je weet waarschijnlijk ook niet wat dat betekent.
  Kortzichtig wil zeggen dat je bekrompen bent
  in je gedachtengang en je beperkt je tot 1 bepaald onderwerp. De inzicht om daardoor tot een evenwichtig beeld te komen ontbreekt totaal.
  Iemand die kortzichtig is staat ook niet open voor andersdenkenden. Een ieder die anders denkt is dom, stom en een ezel etc…

  Eienlijk ben jij een typisch voorbeeld van iemand die kortzichtig is. Verder dan bovenstaande woorden kom je namelijk niet.

  UITWEG, natuurlijk mag je kritiek leveren op Bouterse. Maar doe het fatsoenlijk en gefundeerd zonder scheldwoorden te gebruiken.
  Indien je in staat zou zijn op dat te doen
  zouden meerdere mensen jouw gedachtengang
  aanhangen. En dat is per slot van rekening wat je wilt.


  Maak melding

 44. de redi musu’s kregen de vrijheid en een stukje grond even buiten de stad na een expeditie in het binnenland.De expedietie’s waren gericht tegen de weggelopen slaven.Waar de vrijgekomen
  expeditie leden kwamen te wonen,wordt nogsteeds freemang grong genoemd.

  Cobie.


  Maak melding

 45. Sorry,

  Maar ik vind bepaalde reacties erg kwetsend!
  IJs en ijskoud!
  Geen idee hoe ik zou reageren als het mijn broer was, die ik was kwijtgeraakt en reageerders je hetzelfde lot toewensen.

  nou, nou, nou….
  Weerzinwekkend, erg pijnlijk en diep triest!

  chavez, ach ja, time will tell.


  Maak melding

 46. Conchita,
  Een dikke vredevolle kus is wat jij verdient.

  Die meneer is volkomen de kluts kwijt.

  Sheldt los en vast.

  Alles wat hij niet snapt is achterlijk en dom.

  Hij pretendeert het beter te weten dan mensen, die er vanaf het eerste uur bij waren.

  Zelf timmer ik al vanaf 11 november 1975 aan de Surinaamse weg en heb het allemaal zien gebeuren.

  Heb ook wel mijn kritiek op wat zich hier wellicht naar feiten en omstandigheden heeft voltrokken, althans voltrekt.

  Geef toe dat het een moeilijke tijd was waarbij er geen tijd was om roemers na te trekken.

  Met aan waarheid grenzende zekerheid moet er wel degelijk iets aan de hand geweest.

  Die militairen waren gemiddeld ter zake behoorlijk opgeleid en Surinamers zijn geen barbaren.

  Ik meen oprecht te weten dat de man medische hulp nodig heeft.


  Maak melding

 47. Het is werkelijk de omgekeerde wereld wat hier plaats vindt ze weten het allemaal beter.
  Ik heb vernomen dat DB een aantal mensen in dienst heeft genomen om overal op het internet zijn imago te verschonen ze proberen met man en macht alles wat KROM is RECHT te praten waneer de pro bouterse aanhangers schelden en bedreigen intimideren dan hoor je die moraalridders niet,waneer hun baas bouterse alles en iedereen belachelijk maakt en bedreigd dan mag het allemaal wel, maar als je terug slaat dan weten ze wel wat normen en waarden zijn en ook wat de regels zijn.
  De bekende splinter en de BALK. enige wat je hoord en leest van deze doemdenkers is als dit, en als dat, allemaal luchtkastelen en gebakkenlucht.


  Maak melding

 48. Ik ken nogal wat Bouta-haters, die in de loop der tijd in zijn directe omgeving zijn beland en er niet meer weg te branden zijn.

  Het zijn de grootste MC-/NDP-propogandisten geworden.

  Geloof me. Zoveel van die loosers, als zij voor de man staan slaken zij doodleuk, “dag meneer”.

  Deze zaktabak zal daar geen uitzondering op zijn.


  Maak melding

 49. Cobie #56

  Ja gewaardeerd door een andere gek als jouw, niemand met een beetje gezond verstand kan zijn postings waarderen.

  #57 esmerald het is pijnlijk en diep triest dat jij het voor die loser probeerd op te nemen. Die man heeft gewoon psychische hulp nodig en moet niet als een gek om zich heen slaan want dat is nou kwetsend. Hoe kan ik ook denken dat je dit snapt?


  Maak melding

 50. @10 Orlando

  Orlando schreef onderstaande:

  “Ook goed dat Zuid Amerikaanse landen onderling een eigen economie opbouwen en zo zelfstandig en zelfvoorzienend worden, niet afhankelijk van de oneerlijke wereldhandel. En daarna hopen dat die Zuid Amerikaanse landen wat minder militairistische leiders gaan kiezen”

  Hoezo “oneerlijke wereldhandel”?

  Als jij denkt dat de Zuid-Amerikaanse handel eerlijker is dan de ‘oneerlijke’ wereldhandel, wens ik je veel succes!

  Zelfstandigheid is natuurlijk altijd goed, maar doe het dan wel goed!
  Zaken doen met uitgerekend de grootste debiel van Zuid-Amerika, zegt al genoeg mijn inziens.

  Verder staat heel Zuid-Amerika wereldwijd bekend om zijn corruptie en misdadige regeringen en domme bevolkingsgroepen, of lees jij alleen maar propaganda?
  En je bent zeker ook nog nooit in Venezuela geweest!

  JoJo.

  ——————————

  @18 Kodjo

  De economie groei ???

  Ga terug naar school man, je weet duidelijk niet eens wat het woord ‘economie’ betekend.

  Welke economie dan? die van Suriname in ieder geval niet hoor!

  Ze kunnen misschien een zak rijst ruilen met de grootste debiel van Zuid-Amerika en de dombo’s in Suriname concluderen meteen dat de economie groeit!

  Typisch staaltje van Surinaamse achterlijkheid.

  Suriname gaat voorwaarst, alleen de verkeerde kant op, rechtstreeks de afgrond in!
  Cijfers, feiten en de inhoud van je portemonee liegen immers niet!
  En het trieste is, het stomme volk wil dat (nog) niet inzien!
  Deze meelopers schreeuwen binnenkort het hardst en vechten voor een plekje in het vliegtuig om als eerste het land/zinkende schip te verlaten.

  JoJo.


  Maak melding

 51. Nieuw portret , nieuwe orde !!!
  Republiek Suriname is souverein .
  Wij dealen met iedereen op basis van wederzijds-respect en wederzijds-voordeel .
  Nooit en te nimmer zullen wij overeenkomsten sluiten als de re-gering Vene-Sardjoe (leest, 05% voor het surinaamse volk en 95% voor de buitenlandse multi-nationals)
  Inderdaad , Republiek Suriname heeft de intentie en daar wordt prioriteit aangegeven dat onze buurlanden enorm belangrijk zijn voor de nationale- en regionale-ontwikkeling.
  Daar waar het nodig is zullen wij gebruikt maken van ruil-handel middels grondstoffen .
  Uiteraard zullen wij ook mondiaal-orienteren
  en overeenkomsten/samenwerkingen sluiten met
  andere landen .
  Republiek Suriname heeft met geen enkel land op deze aardbol ruzie ,ook niet met Olland .
  Nogmaals , wij zijn vrij en souverein .
  Wij maken ons eigen binnenlands- en buitenlands-beleid en laten ons door niemand dicteren en koeieneren .
  Elk land/staat is welkom op basis van wederzijds-respect en wederzijds-voordeel .
  Nek’s no fout !!!

  Ter uwer informatie :
  presenteer jezelf niet als ” de Brandmeester waarvan wij de wetenschap in pacht hebben dat jij de gezochte Pyromaan bent”!!!
  Het is geen ” achter-uitkijkt-spiegel ” .
  info-bron :WIKILEAKS


  Maak melding

 52. Sommige surinamers tonen wel belangstelling voor de geschiedenis van anderen maar waneer het gaat om de ZWARSTE bladzijde van hun eigen geschiedenis dan zijn ze niet thuis zelf waneer het gaat over 8 december 1982 heb je een aantal uilskuikens hier op dit net die de draak mee steken.
  Afgelopen maandag 29 nov was het precies 24 jaar geleden dat er onschuldige burgers van suriname zijn afgeslacht door het leger van bouterse zelf een regering die zegt voor alle surinamers te zijn is heel stil geen krans niets.www.moiwana.nl dit is de manier hoe de surinamers van nu omgaan met hun doden schandalig vindt ik dit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.