‘Kwakoe Festival naar ArenA Boulevard’

3

Het CDA in Zuidoost wil het Kwakoe Festival verplaatsen van het Bijlmerpark naar de ArenA Boulevard. Dat meldt de Amsterdamse omroep AT5. In een notitie noemt de partij het festival op de de huidige locatie een aanslag op de leefbaarheid.

Omwonenden klagen over geluidsoverlast en verkeersdrukte tijdens het Kwakoefestival. Het CDA verwacht dat de overlast alleen maar zal toenemen gezien de woningbouwplannen bij het park.

Volgens het CDA is de ArenA Boulevard een uitstekend alternatief. Het gebied kan grote mensenmassa’s aan en is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor het voetbaltoernooi zouden de velden van Ajax en Amstelland United gebruikt kunnen worden. De deelraad in Zuidoost bespreekt op donderdag 2 december het evaluatierapport Kwakoe Zomerfestival in de commissie Middelen en veiligheid.

3 REACTIES

 1. Het Kwakoefestival moet stoppen. Dit commercieelfestival kost de gemeenschap alleen maar geld. De organisator hoeft geen precariobelasting (belasting om openbaar gebied te gebruiken)te betalen terwijl alle andere festivals dit wel moeten. Het stadsdeelbestuur is zelf zo gek dat ze gemeenschapsgeld uittrekken om het festival te professinaliseren (zie begroting 2011). Het is toch te gek voor woorden dat gemeenschapsgeld ( belastinggeld) wordt gestopt in een commercieelfestival.

  Dit festival is nu een festival geworden voor persoonlijk gewin. Men moet er niet vreemd van opkijken als dit jaar het festival niet meer gaat naar Kenneth renfrum, maar naar mevrouw Burleson. Zij is nu aan de beurt om de melkkoe te melken.


  Maak melding

 2. Verplaatsen naar een plek met betere
  parkeer- of bereikmogelijkheden is inderdaad het beste.

  Tevens de overlast voor de omwonenden wegnemen.

  Het huidige terrein (zeker de laatste 2 jaren) lijkt mij totaal ongeschikt.

  Gezien de prijsstijgingen doet dit festival zich in de toekomst vanzelf wel de das om. de standplaatsen kosten kennelijk zo duur waardoor men teveel moet vragen om iets te nuttigen.

  Time will tell if Kwakoe still have a future.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.