Oppositie boycot Suriname’s grootste feest

47

PARAMARIBO, 25 nov – De oppositie was nadrukkelijk niet bij de speciale zitting van het parlement rond vijf en dertig jaar onafhankelijkheid. Zelfs de NPS, die Suriname naar de onafhankelijkheid leidde, bleef weg. De gereserveerde stoelen stonden veelzeggend leeg. “Zij die niet willen delen in de gemeenschappelijkheid, staan nog niet aan de juiste zijde van de historie”, zei president Desiré Bouterse tijdens zijn toespraak. Hij wil niet achterom kijken en noemt zich een levend voorbeeld.

Dat gebeurde in bijzijn van de Nederlandse ambassadeur, Aart Jacobi. Die was dit keer wel uitgenodigd. “Het moet er voortaan niet meer toedoen wat de koloniale machten ons hebben misdaan. We gaan nu voort, de wijde wereld in. Ondanks alle pogingen tot omkoping, moord, financiering van een vuile oorlog, leugens en lasten en het oproepen van valse getuigen. Na jaren vertellen ze (Nederland) nu zelf wat ze misdaan hebben” zei Bouterse.

Ook de recente ontmoeting met Jacobi kreeg aandacht: “Geloof me, als je er geen aandacht aan besteed, komen ze zelf naar je toe.” Suriname moet vooruit kijken. Voor economische onafhankelijkheid moet werkelijkheid worden. Het moet meer worden dan het traditionele ontwikkelen van grondstoffen. “We willen dat ondernemerschap geen belemmeringen meer ondervindt. Laat jongeren bezield raken van ondernemerschap.”

47 REACTIES

 1. Hopelijk is de rol van deze destructieve front die zichzelf als oppositie ziet voor altijd uitgespeeld in Suriname.

  Vanaf 1975 totnutoe hebben zij nog nooit iets goed gedaan voor land en volk, ze zijn wel allemaal miljonair geworden ten koste van de staat en zijn bevolking.


  Maak melding

 2. Wat een arrogante houding van dit moordenaar kan hij niet iets beter vertellen altijd het zelfde geouwehoer van hem over Nederland mang,ik zou zeggen kom met iets nieuws en beters wat een achterbaks persoon is die man helemaal gestoord is die ik walg gewoon van die man echt een heugelaar is die


  Maak melding

 3. Dus begrijpen wij nu waarom ik nooit in mijn keven op deze gasten van het Nieuw-Front en NDP zou kunnen stemmen?

  Men moet Bouterse en zaken Suriname rakende gescheiden houden. Ik kan mij niet voorstellen dat de oppositie ervoor kiest om weg te blijven bij zo een belangrijke dag, los van de welbekende retoriek die Bouterse aanhaalt. Op dat moment dient de oppositie even haar persoonlijke emoties aan de kant te schuiven en te gaan in het belang van zo een dag voor Suriname.

  Zie je waarom ik zeg dat dit land de eerste 20-30 jaren niet vooruit zal gaan? Wij moeten verlost worden van de oude garde van zowel het Nw-Front als de NDP. Ik blijf erbij, in mijn ogen zijn ze beiden kwakzalvers! Ik bid dat ons land verlost wordt van Sardjoe, Venetiaan, Castelen, Wijdenbosch, Jesserun, Alibux, Jogi, Rathipal, Bouterse, Ramdin etc…

  Als deze gasten er niet meer zijn over 20-30 jaren zal ik misschien overwegen om terug te keren naar Suriname. Voor die tijd hou ik het voor gezien!


  Maak melding

 4. De president van Suriname laat zich weer van zijn slechtste kant zin. Het blijven trappen naar Nederland en het creeren van een gezamenlijk vijand is één van weinige wapens van een dictator . Dit land gaat de komende 5 jaar regelrecht de afgrond in.


  Maak melding

 5. Ik dacht dat het om Suriname gaat en dat politieke issues even naar de achtergrond gaan. Dit is meer voor onze bewustwording als Surinamer. Ik hoop dat de kiezers dit gedrag niet vergeten en nooitmeer deze mensen binnenhalen voor ons parlement. Dit verdienen ze niet. Deze mensen zijn geen echte Surinamers. Voor alle duidelijkheid.”DE HEER BOUTERSE IS DEMOCRATISCH GEKOZEN DOOR HET VOLK” net als de voorgaande regering. Venetiaan moet een voorbeeld zijn voor land en volk. Hij stelt wederom zwaar teleur. Deze man ziet Suriname liever achteruit gaan. Juist ja, de mentaliteit van een neger………. De KRABOE mentaliteit.


  Maak melding

 6. lol, en onze moordenaar desi staat wel aan de goede kant van de historie lol, suriname schaam je diep, van een internationale pariah naar de dweil van zuid amerika.


  Maak melding

 7. Aan Simpel
  Vertel aan Boga wie de ware miljonairs zijn geworden in Suriname. Vertel hem wie degenen zijn die met een sergeanten-salaris in staat geweest zijn helicopters te kopen. Vertel hem ook waarom Ivan Graanoogst in Caracas (Miraflores Hotel)in plaats van Suriname getrouwd is als hij zo veel van zijn land houdt. Ik ben het met je eens dat die kwestie met Nederland geouwehoer is. Nederland heeft Suriname inderdaad uitgebuit in het verleden. Wie praat over de interne uitbuiting tussen 1980 en 1988? Laat Baas het Nederlands als voertaal afschaffen en al de gebergten in Suriname met Nederlandse namen versurinamiseren. Maak b.v. van Wilhelmina Gebergte nu Anton de Kom Gebergte. Verander Julianatop in Henk Herrenberg of Roy Horbtop. Deze regering is grappig bezig. Toen zij in de oppositie waren, hadden ze een grote smoel over, bij voorbeeld Tigri. Jules Wijdenbosch heeft toentertijd duidelijk gezegd: “Met bezetters onderhandel je niet,je handelt.” Wie hoort hem nu als Baas flirt met de slimme en sluwe Jagdeo?


  Maak melding

 8. Nou nummer 2, jij kent waarschijnlijk geen geschiedenis. Nederland heeft veel nare dingen gedaan met Suriname dus mag het wel meerdere malen gezegd worden. Jij moet je maar eens schamen en trouwens verbeter de wereld begin bij jezelf.


  Maak melding

 9. Dit is aan de President van suriname, jij hebt geen respect voor het land ,nog voor de mensen die daar wonen. je was jaren lang in een hol (geisol) ,je ging niet eens naar (D.N.A ) dan noem je je zelf surinamer.,Het Einde is in zich.Jij en je bende A moeten geen zooitje van maken…..Want als je van de arme steelt ,komen ze het bij jullie kinderen halen.. DINO bouterse good luck (civd).stelletje domme idioten,die alleen maar aan rippen denken …vieren jullie 8 december ook 30 jaar gemoord en nog steeds vrij!!


  Maak melding

 10. dat desipres zijn stokpaardje(-S) ook bij deze gelegenheid zou berijden, was te verwachten, maar dat de hele oppositie zou wegblijven, had ik niet verwacht : het gaat nl om 1).iets dat HEEL sme betreft 2).gewenst of niet, de man is nu OOK pres.voor bvb de burger + oppositie-baas r.r.venetiaan.dit is echt persoonlijk en dit doet ons land geen goed


  Maak melding

 11. De grootste rat in de geschiedenis van suriname heeft gesproken bouterse is nooit van zijn leven richtlijnig geweest toen niet en nu ook niet hij praat die domme massa naar de mond ze hebben geen verstand om deze didibrie te confronteren met zijn grove leugens.


  Maak melding

 12. 35 lange jaren “eigen koers varen”.Resultaat
  -Biliton WEG
  -Suralco WEG
  Bruynzeel WEG
  De drie grote peilers krimpen weg.Inkomsten ook weg.
  Hoezo vooruit kijken?Ik kijk liever :verleden,heden en toekomst.Wie het verleden niet kent..heeft geen toekomst.


  Maak melding

 13. Het is een absolute eer om door deze uitgesproken zakkenvullers van het front gengeerd te worden. De tijd zal leren wie de waarachtige Surinamers zijn.

  Boooooooooos omdat er een einde is gebracht aan al jullie dieven praktijken. En het einde is nog niet in zicht.

  De meerderheid van het parlement was er dus wel.


  Maak melding

 14. Bout heeft niet gedurfd om te zeggen wat Jacobi werkelijk was komen vertellen op het paleis.Normaler is te horen dat ze deur platlopen om bij bout op de schoot te mogen.Voor de verkiezing stonden de landen in de rij om te investeren in Sur.Nu moet de jeugd af van de snuif en ondernemers worden.Tide tamara,a pina e go moro vara…


  Maak melding

 15. ach ja dar heb je die kleingeestige idioot op nummer 13 weer. vier jij maar lekker feest met jou criminele bende dat is het enig waar er geld voor is feesten en beesten .
  dino komt er ook bij bouterse maakt weer de zelfde fouten als in de jaren 80 let op mij woorden .


  Maak melding

 16. Het zijn toch ezels zij kennen en kunnen maar een ding ….. met wortel en tak vernietigen(land en volk) dat willen deze ezels duidelijk.(Het liefst een binnenlandse oorlog.)
  Er zijn heel wat dagen om de coaltie te boycotten….maar deze ezels kiezen juist een dag van land en volk…hoe idioot kan een mens zijn……DWAZEN….. GEKKEN en ook nog behoorlijk DOM en idioot ook.


  Maak melding

 17. Als het Front zich nu ook uit de veten maakt en het Surinaams grondgebied verlaat voor dat van Nederland (zoals dhr Ferrier zo mooi heeft gedaan), dan gaat het vast en zeker veel beter in Suriname.

  Als dus die haatzaaiers het veld ruimen.


  Maak melding

 18. Beste vrienden van Bouterse, misschien heeft de Surinaamse- oppositie goed begrepen dat Suriname opnieuw bevrijd dient te worden van deze onderdrukker van Rechtsgelijkheid. De oppositie zou het toch ook niet in haar hoofd halen om met de Koloniale-uibuiters van weleer een feestje te vieren?

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 19. Hebben we hier met volwassen te doen of echt zure kleine kinderen die weg blijven om het feest niet mee te maken? het schijnt wel zo te zijn.Hier zien we het weer, Surinamers weten echt niet wat het woord oppositie voor betekenis heeft in het parlementarisme het betekent niet vijandschap.Ik had eerder groot respect voor de oppositie maar bij dit geval vind ik dat ze te slap geweest zijn om van deze mogelijkheid met de regering en het Surinaams volk enig te zijn bij zo`n dag in de Surinames geschiedenis.


  Maak melding

 20. Aan alle Surinamers en degenen die hun hart aan het land + volk verpand hebben wens ik een welvarende toekomst voor de Republiek Suriname.

  Ik droom van een land waar persoonlijke waardigheid en zelfrespect alsmede respect voor alle inwoners hand in hand gaan en waar het goed toeven is.

  Een land waar mensen elkaar in hun waarde laten en kinderen met liefde worden opgevoed. Een paradijs op aarde.

  Aan de coalitie en oppositie van Suriname wens ik een behoorlijke dosis zelfkritiek en een volledige inzet voor een rechtvaardig Suriname, waar iedereen een eerlijke boterham verdient, waar de arme en rechteloze aandacht en warmte ervaart en niemand het recht van een ander schendt, maar schouder aan schouder werkt aan het kostbaarste dat we gekregen hebben het beschermen van het leven.

  Wan Bun Srefidensi gi ala suma. Tan bun mi swit’ Sranang.


  Maak melding

 21. Op deze dag zou je als een natie moeten optreden maar de oppositie had geen zin om te luisteren naar retoriek van een crimineel van wie nog een proces loopt wegens moord, en die niet verschijnt op het proces. Hij kan dan als President optreden voor alle Surinamers,maar hij is niet representatief voor Suriname en dan op deze dag. Hij is een schande voor ons land.


  Maak melding

 22. Alle Surinamers die de afgelopen dagen een microfoon onder hun neus gedrukt kregen verklaarden op de T.V. trots te zijn Surinamer te zijn. Alleen mis ik steeds waarom ze trots zijn. Zijn ze trots dat ze een parlement hebben waar het in krioelt van de (veroordeelde) misdadigers, een regering die geleid wordt door een van meervoudige moord verdachte persoon? Ben je daar trots op dan ga je natuurlijk naar het congresgebouw en sta je op wanneer “prominenten” aangekondigd worden. Als je daar niet trots op bent dan lijkt het me de juiste keuze om de poppenkast die opgevoerd is in het congresgebouw te boykotten zoals de oppositie dat gedaan heeft.


  Maak melding

 23. November 25th, 2010 at 5:18 pm
  De grootste rat in de geschiedenis van suriname heeft gesproken bouterse is nooit van zijn leven richtlijnig geweest toen niet en nu ook niet hij praat die domme massa naar de mond ze hebben geen verstand om deze didibrie te confronteren met zijn grove leugens.

  DE UITWEG,
  Je kraait hier weer een hoop rotsooi uit.


  Maak melding

 24. November 25th, 2010 at 5:18 pm
  De grootste rat in de geschiedenis van suriname heeft gesproken bouterse is nooit van zijn leven richtlijnig geweest toen niet en nu ook niet hij praat die domme massa naar de mond ze hebben geen verstand om deze didibrie te confronteren met zijn grove leugens.

  DE UITWEG

  November 25th, 2010 at 6:44 pm
  ach ja dar heb je die kleingeestige idioot op nummer 13 weer. vier jij maar lekker feest met jou criminele bende dat is het enig waar er geld voor is feesten en beesten .
  dino komt er ook bij bouterse maakt weer de zelfde fouten als in de jaren 80 let op mij woorden .

  DE UITWEG

  Jij lijdt over duidelijk aan het Desi Bouterse-syndroom. Het beste met je been hoor.


  Maak melding

 25. November 25th, 2010 at 6:44 pm
  ach ja dar heb je die kleingeestige idioot op nummer 13 weer. vier jij maar lekker feest met jou criminele bende dat is het enig waar er geld voor is feesten en beesten .
  dino komt er ook bij bouterse maakt weer de zelfde fouten als in de jaren 80 let op mij woorden .

  DE UITWEG

  Zo ken ik er nog een, die rond 08 december met niet meer dan 5 kornuiten zieltjes probeert te winnen. Dat is idioterie!!!


  Maak melding

 26. waarom lezen jullie het boek van Jan Jansen van Galen: kapotte plantage niet eens?

  Daar staat te lezen hoe de afspraken rondom de onafhankelijkheid zijn gegroeid, hoe men elkaar het mes op de keel heeft gezet etc. etc.

  en daarna hier je excuus aanbieden!!

  en Neus: bingo!!


  Maak melding

 27. aahh… 1975….dat de bevolkingsgroepen in 1975 tegenover elkaar stonden, klaar om mekaar de hersenen in te slaan mist elke grond. Deze beeldvorming die wrs in Ned ook bestond kon alleen gedragen worden door mensen die weinig tot niets van de surinaamse sentimenten en verhoudingen afweten.
  El Bouta is een product van een Nederlandse misrekening.
  OOm vene had gelijk toen hij zei’de coup is in de achterkamertjes van het Torentje’ bedacht’


  Maak melding

 28. Voor beschaafde en intelligente Surinamers is er geen reden om feest te vieren.

  De verandering in Suriname na onafhankelijkheid kun je duidelijk zien aan HUIZEN met TRALIES en hoge MUREN.
  In 35 jaren is het gelukt dat beschaafde burgers in Suriname achter de TRALIES leven en dan nog niet veilig zijn in hun eigen huis.

  En de ROVERS, MOORDENAARS en VERKRACHTERS lopen gewoon vrij rond en daarom hebben deze criminelen alle reden om feest te vieren.

  Vooral met een president die geen enkel respect heeft voor de RECHTSTAAT van Suriname.
  Een president die van elk gelegenheid gebruikt maakt om Nederland zwart te maken, omdat hij een persoonlijke probleem heeft met Nederland zonder rekening te houden met de bevolking van Suriname die niks met zijn frustratie te maken heeft.


  Maak melding

 29. Wat ben ik blij dat aldie negativelingen niet hier in sranan wonen
  Maar daar in nl
  Want ik woon in een land waar er een democratische regering is gekozen
  En wel met 36 zetels dat is niet meer voor gekomen sinds ’87
  Er is gekozen en het volk heeft zijn uitspraak gedaan dat dient gerespecteerd te worden
  Maar dat kunnen jullie niet om dat je totaal gemanipuleert bent door deze site en de manier
  Hoe de berich geving je berijkt en als je niet verder kunt denken neem je al het nieuws zo over en word de mening van
  Dit medium jou mening blij maar lekker in nl met je negativisme
  Dan gaan wij hier positief door

  Verder wens ik alle echte surinamers en pretige srefiDensi toe
  Van uit su rockZ


  Maak melding

 30. Omdat ze altijd hadden gedacht dat het hun feestje zou zijn.
  Het verwerkingsproces zal nog even duren, misschien mogen ze de 48 of 49ste organiseren en vieren, maar de 50ste zal ook niet voor hun zijn.


  Maak melding

 31. Bouterse krijgt een koekje van eigen deeg.
  Zijn toespraak was er één van beledigingen en verdachtmakingen.
  Hij is te dom om te begrijpen dat hij zich schaart in de rijen van Noord Korea en Zimbabwe.
  De frons van de ambassadeur van de VS , die naast die van Nederland zat en het uitgestreken gezicht van de ambassadeur van India spraken boekdelen.
  Sinds 1850 pompt Nederland onophoudelijk geld in deze oud kolonie.
  Sinds de zelfstandigheid is het i Suriname eenpuinhoop.
  Ik stem PVV. Stoppen met die flauwekul.
  Het is al 150 jaar water naar de zee dragen.
  Bedankt den Uil dat je de koop intertijd hebt doorgehakt.
  Als SuriNed schaam ik mij diep voor Suriname.
  Gelukkig is het tuig in Nederland niet meer welkom.

  De EU heeft net een opsporingsbevel uitgevaardigd tegen een Faber die in 1944 oorlogsmisdaden beging.
  Dus Bouta je hangt.


  Maak melding

 32. kasava Klopt niet Surlaco gaat mijnen in Nassau.
  Ze leggen tot Klaaskreek een vierbaansweg aan.
  Repareren de brug en maken een stafdorp in Nassau.
  Maar de vooruitzichten zijn slecht.
  Suriname zal er weinig aan verdienen.

  Het levert wel 200 arbeidsplaatsen op.
  Voor de rest solliciteren veel hoog opgeleide Surinamers nu naar betrekkingen in Australië en de VS.
  Je kan ze geen ongelijk geven.

  Bovendien zullen straks afgestudeerden jonge Surinamers in Nederland blijven.
  Ze zijn van harte welkom.


  Maak melding

 33. De Nederlandse ambassadeur is langs geweest en Bouterse is binnen 24 uur 180 graden gedraaid in zijn eenzijdige retoriek richting Nederland.
  Wat zou daar achter kunnen zitten.
  Grote militaire oefeningen voor de kust en ook nog eens de draai binnen 24 uur.


  Maak melding

 34. November 25th, 2010 at 3:14 pm
  Hopelijk is de rol van deze destructieve front die zichzelf als oppositie ziet voor altijd uitgespeeld in Suriname.

  Vanaf 1975 totnutoe hebben zij nog nooit iets goed gedaan voor land en volk, ze zijn wel allemaal miljonair geworden ten koste van de staat en zijn bevolking.

  Boga

  Ik zou zeggen, “same old shhhhhhhhhhh…t for you can not learn old horses new trics.

  Dat is wat deze van rancune doorspecte gasten drijft.

  Zij hebben gelukkig niet de tijd mee.

  Nu zij niet meer mogen-/kunnen graaien mag de zondvloed een aanvang nemen.

  In elk geval was het luid applaus waarmee tante Jenny gisteren op het plein bij die parade werd binnengehaald niet van de lucht.

  Daar kan deze oude garde nog een puntje aan zuigen.


  Maak melding

 35. November 26th, 2010 at 10:52 am
  kasava Klopt niet Surlaco gaat mijnen in Nassau.
  Ze leggen tot Klaaskreek een vierbaansweg aan.
  Repareren de brug en maken een stafdorp in Nassau.
  Maar de vooruitzichten zijn slecht.
  Suriname zal er weinig aan verdienen.

  Het levert wel 200 arbeidsplaatsen op.
  Voor de rest solliciteren veel hoog opgeleide Surinamers nu naar betrekkingen in Australië en de VS.
  Je kan ze geen ongelijk geven.

  Bovendien zullen straks afgestudeerden jonge Surinamers in Nederland blijven.
  Ze zijn van harte welkom.

  Reageerder

  Spreek namens jezelf!!!!!!!


  Maak melding

 36. posting nummer 22 is kort maar heeft de lading van neutronenbom.
  @ nummer 39 draai jou muziek en dans er lekker zelf op ik heb de hoop opgegeven dat jij ooit verstandig zal worden, het is waar dat jou verstand met dat badwater is weggegooid mi boy.


  Maak melding

 37. We zijn nu 4 maanden verder en het enige waar didibrie bouterse mee bezig is , is zijn macht consolideren zo kan je zien dat de vergelijking met kim jong il niet uit de lucht gegrepen is want dino is weer in beeld die criminele zoon van bouterse.zo vader zo zoon.


  Maak melding

 38. Aan meneer Kodjo
  36 zetels zo wat. Toch was er tot tweemaal toe geen quorum om te vergaderen. Gefeliciteerd met Rawlings en Chavez. Wanneer komen Ahmadinajad en de moordenaar van Noord-Korea in Suriname aan?


  Maak melding

 39. Belangrijk is dat het Surinaamse volk in grote getale aanwezig was op- en rond het plein. Er was haast geen doorkomen aan.

  Laat die stakkers maar met hun boycot strategie. We missen ze niet eens.


  Maak melding

 40. hahahahaha ai mi gado pinto sanede yu kaw so?
  Daarom waren die verkiezings carousel van bouterse zo druk omdat er vrij eten drinken en muziek aanwezig was.
  Bouterse zei eens dat aan de dure auto’s die in paramaribo rond rijden je kan zien dat goed gaat in suriname .
  pinto zegt aan de hoeveelheid mensen die in en rond het plein waren je kan zien hoe belangrijk het bezoek van chavez is.
  Deze conclussie kunnen alleen ezels trekken.


  Maak melding

 41. Er teveel geluld over de oppossitie.Toen die moordenaar Bouterse 5jaar geleden in oppossitie zat was hij en zijn achterban ook toch weggebleven?Jullie zin alleen maar de balk in andermans ogen.


  Maak melding

 42. Wat een sellout Surinamers hier man! Denk je dat een tata zo negatief zou reageren over hun eigen geschiedenis?
  Deze man is die tata’s te slim af geweest, omdat hij erachter kwam dat ze helemaal geen goede bedoelingen hadden met Suriname, daarom willen ze hem te grazen nemen. Ja dat krijg je als je niet naar de pijpen van NL danst.
  Bouta is de man en alle SELLOUT Suri’s moeten ze verbannen of wit schminken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.