President Bouterse ontvangt ambassadeur Nederland

30

PARAMARIBO, 24 nov – President Desiré Bouterse van Suriname heeft voor het eerst sinds zijn aantreden in augustus, een gesprek gehad met de Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi. Dit gebeurde op aanvraag van de diplomaat. “De ontmoeting (op het presidentieel paleis, red.) is ingegeven door de viering van vijf en dertig jaar Republiek Suriname”, zei Jacobi na afloop.

Het was een goede gelegenheid om “aan de president namens de Nederlandse regering felicitaties uit te brengen.” Ook betuigde Jacobi zijn deelneming in verband met de mijnramp in Oost-Suriname waarbij zeven doden vielen. De ontmoeting mag opmerkelijk worden genoemd, aangezien de verhoudingen tussen Den en Haag en Paramaribo op een historisch dieptepunt zitten.

Dat is het geval sinds Bouterse’s inauguratie als staatshoofd. Jacobi was niet uitgenodigd voor de plechtigheid, volgens een Surinaamse minister omdat Bouterse als democratisch gekozen president niet welkom is in Nederland. De Nederlandse regering zou geen respect hebben voor het besluit van de Surinaamse bevolking om Bouterse aan te wijzen als staatshoofd.

30 REACTIES

 1. Geachte redactie,

  Alvorens Nelson Mandela – voorheen als terrorist bestempeld – President werd van Zuid-Afrika, moest er tijdens zijn gevangenschap van meer dan 25 jaar eerst flink over de voorwaarden onderhandeld worden met de koloniale onderdrukkers. Waaronder de Verenigde Staten van Amerika, Nederland, Engeland en Frankrijk. En pas toen mocht hij Mandela president worden van de Republiek Zuid-Afrika.

  http://www.youtube.com/watch?v=vPUkEpcEtpo&feature=fvst

  Bij President Desi Delano Bouterse van de Republiek Suriname, gaat het momenteel juist andersom aan toe.

  Want nadat hij Bouterse op verbazingwekkende wijze democratische tot president van de Republiek Suriname gekozen werd, zonder vooraf met het buitenland te hebben onderhandeld, dienen deze zelfde koloniale heerser zich nu weer aan. Dit maal achteraf dus. Om ook over de ‘voorwaarden’ van zijn presidentschap en de vrijheid van het Surinaams volk te onderhandelen. Met momenteel hun vliegdekschepen op internationale wateren voor de kust van Suriname en Guyana op de achtergrond. Als teken van ernst.

  http://www.youtube.com/watch?v=e4uMh0tKPGA&feature=related

  En inderdaad zijn het wederom de Verenigde Staten van Amerika, Nederland, Engeland en Frankrijk. Terwijl de oude politiek o.l.v. de N.P.S. en V.H.P. intellectuelen hun handen wrijven. Hopende dat ook zij op de agenda onder supervisie van hun Nederlandse bondgenoot voorkomen. Terwijl zij de democratische verkiezingen van jongslede verloren hebben.

  http://www.youtube.com/watch?v=KNGCe4fnaG8

  En zo ziet u het allen nu persoonlijk, hoe het in de ‘internationale politiek’ anno de 21ste eeuw 2010 nogsteeds aan toegaat, wanneer wij het over ‘Democratie’ hebben. En voornamelijk over de corrupte, arrogante en neokoloniale houding, die de machtige ontwikkelde landen tot in eeuwigheid in stand wensen te houden jegens ontwikkelingslanden. Nogmaals, disgrace as usual!

  NOTHING HAS CHANGED.

  http://www.youtube.com/watch?v=oHWIVeKz_y4&feature=related


  Maak melding

 2. Deze ontmoeting was te verwachten .
  Het is niet per toeval dat de invasie-plannen via de pers publiekelijk werd gemaakt en door enkele ex-ministers geaccentueerd .
  Kosi begi suma na noti , ma fu go bigi in baka .
  Mi mati , bribi mi , Olland is bang om achter het net te vissen
  Bijdeze , Als zij Bouterse zoeken , dan is hij snoeken .

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 3. Nu gaan we zien of DDB een slimme man is.If you cant fight them join them,en haal er je voordeel uit!Suriname heeft niks te verliezen.Als je het slim speelt is het een win/win situatie.Go for it,be smart!


  Maak melding

 4. “De ontmoeting (op het presidentieel paleis, red.) is ingegeven door de viering van vijf en dertig jaar Republiek Suriname”, zei Jacobi na afloop. Het was een “GOEDE GELEGENHEID” om aan de president namens de Nederlandse regering “felicitaties” uit te brengen.” Maar zo werkt het in de internationale politiek, om met regeringen “zaken” te doen terwijl het volk in een feeststemming is. Met een Nederlandse ambassadeur als boodschapper, die de boodschap van de koloniale machten overbrengt. Onderhandelingen met het “mes op de keel” onder dreiging van oorlogsschepen voor de kust van Suriname en Guyana. Terwijl het gaat om goud, diamant, bauxiet, hout, bronwater, voormalige koloniale plantages en natuurlijk olie. CHANTAGE!! En dit noemt men de “Westerse Democratie”.

  http://www.youtube.com/watch?v=xzD5ip6_KQE


  Maak melding

 5. En het initiatief komt van Nederland? Zo zo, er blijft van hun zogenaamd ” principe” helemaal niks over op deze manier. Dus het beleid van Bouterse in deze is effectief:-)


  Maak melding

 6. Hori vasti san yu abi
  Meki moro bribi kon
  Meki moro lobi opo
  No draai baka
  No fadon !!!

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 7. Let maar op : Ineens is alles vrgeten en vergeven, natuuuuurlijk gaat bouterse nu de bink uithangen.
  Nederland heeft nu ineens suriname nodig om alle losse eindjes aan elkaar te knopen, crimineel of niet het maakt allemaal niet meer uit.
  Hoe zouden dan de blanken in suriname het dan moeten redden zonder bouterse, die misschien al miljoenen heeft gehad van de investeerders in su.
  Het surinaamse volk wordt om de tuin geleid en wij trappen er in.
  Nederland kan zijn eiegn volk niet bijstaan laatstaan surinamr.
  A tang so


  Maak melding

 8. Ned: buig nu,omdat ze diaree hebben de waarheid komt boven water nu.1986 en ga zomaar door,jacobie mie boy je woon is Su:
  je hebt een echte PRESS:voor je nu geen hiele likkers meer dus wederzijds respect TATAS(NED)………….wordt vervolgd:


  Maak melding

 9. Brada ‘anga sa, als er geen feest was geweest na 35 jaar onafhankelijkheid (en met Moestadja : zelfstandigheid volgt nog), zou er dan wel diplomatiek kontakt zijn geweest vanwege Ned.? Betekent dit gedrag van Ned, dus dat de koers die deze huidige democratisch gekozen regering in Sur.volgt met een positief resultaat is beoordeeld?( “wij zullen letten op de daden van de Sur. regering”, waren de woorden van Ned,). Dus Sur. is op de goede weg in de ogen van de voormalige kolonisatoren.Gefeliciteerd Desi en regeringsploeg!! Ga zo voort mi brada!


  Maak melding

 10. Vele reactiegevers kakelen hier als een kip zonder kop!!!

  Straks zijn zij vrienden!! tegenover elkaar zitten genieten!!! en jullie kakelen als ik hier boven!! allemaal moeite voor niets! let op!! voor straks hoe verder. Hoe zij met elkaar omgaan!

  Nr 9 Rico: Om een goed reactie te geven heb je zeker een beetje verstand voor nodig en ik denk dat je dat mist. Je vergeet nogsteeds dat Suriname in de derdewereld land hoort, al gaat het goed met jou. Ik zie al dat Nederland voor Suriname gaat buigen!! Hoe haal je dat in je hoofd??

  Vergeet ook niet dat deze groepering Surinamers voor een duppie is geboren en wie durft een kwartje van te maken?? De oplichters van de regeerders dromen al gauw aan een rijksdaalder!!! Uiteindelijk wordt het 0,0. een ieder die komt regeren maakt gewoonweg een zooitje van. Piunhoop laten zij allemaal achter over als hen maar goed zitten.

  Suriname moet men zeker niet vergelijken met Nederland want het verschil is tussen hemel en aarde.

  Wie het laatst lacht, lacht het best!! en ik denk dat Nederland het zal zijn.

  Het zijn de criminele regeerders wier het land naar de klote helpen. Door hen te doen gaat het niet goed!! AANPAKKEN DIE BOEL EN GA VERDER MET MAN EN MACHT!!!! VOORWAARTS!

  GOD ZIJ MET SURINAME!!!! Criminelen naar de verdoemenis!!!


  Maak melding

 11. De kosmische trillingen zijn tot 30 december a.s. zeer gunstig voor de jonge Republiek Suriname.Deze intreding begon op goedevrijdag 2-4-2010.Deze ontmoeting is niet menselijk geregeld,doch geheel volgens theosofische overtuigingen(DE AKASHA KRONIEKEN).MamaSRANAN sabi san den Mamio pikien fu én abi fanowdu tapu na juiste moment.Er zijn nog heel veel possitieve momenten te verwachten.Anana no de kruktu…libisma wani no de én krien fu libi.Vraag nooit wat jouw land voor jou moet doen,doch welke posietieve bijdrage jij kan leveren voor jouw land.Dit kan waarneembaar zijn,doch ook op HOGE SPIRITUELE LEVEL.Bij het geboren worden vande jonge Republiek uit de schoot van 300 jaar Koloniaal beheer,armoede en velerlei sociale-en economische wantoestanden,doch wij allendie liefde voor land en volk hebben, weten datdoor gezamelijk hard werken wijSuriname van deze ongewenste toestanden zullen zuiveren.ORA ET LABORA
  Sranan pina nami pina
  Sranan glori nami glori
  Sranan syen na mi syen
  Sranan nowtu na mi nowtu
  Een Etno Spirituele Numerloog met zijn navelstreng in zijn bezit.

  Oprichter STICHTING RUST EN TROOST….. Wan switi srefidensi


  Maak melding

 12. Hoor en zien vergaat niet…..
  Nu pas worden mensen wakker.. Wat de Nederlanders deden was dus gewoon om wanorde te stichtten onder ons Surinamers In Nederland en in Suriname…!!
  Wanneer gaan we dit zien dat niet wij hun nodig hebben maar zij ons…!!
  We leven in het westen we zien hoe ze doen,al heef de leider van een staat nog zoveel bloed aan de vingers,als er geld te verdienen is heeft niemand het er meer over…

  Dus alsjeblieft mijn volk stop ermee om je eigen mensen neer te halen in naam van de blanke god… want we weten tot wat die in staat is…

  Bouta is an Revolutonaire..!!!
  Bless..


  Maak melding

 13. De “achterlijke”/domme Surinaamse regering opstelling:

  Sinds het aantreden van het kabinet DDB ventileert men dat NL niet een speerpunt is qua buitenlandse betrekkingen voor SME.

  De realiteit is een andere n.l.

  – Er is geen enkel ander land waar SME zoveel potentieel (lees Surinaamse Nederlanders) vandaan kan halen om de opbouw van SME te ondersteunen.

  – Er is geen enkel ander land van waaruit door familie zoveel steun (financieel e.a.) wordt verleend aan familie of anderen in SME.

  – Er is geen enkel ander land van waaruit door Surinaamse instellingen (Tamara, SURFLANDRIA e.a) zoveel projecten worden onderteund in SME en er goederen worden ingezameld en verstuurd naar scholen en andere instellingen in SME..

  – Er is geen enkel ander land van waaruit zoveel surinaamse deskundigen (medische en ander terrein) op vrijwillige basis zoveel ondersteuning en kennisoverdracht plaatsvindt riching de SME gemeenschap in SME.

  Dus hoezo heeft SME Nederland NIET nodig.

  Dat men op regeringsnivo problemen heeft met elkaar, moet niet inhouden dat ministers of andere bewindslieden ONXZIN moeten uitkraaien dat men NL niet nodig heeft.

  Internationaal kan immers NL veel meer potten breken dan Suriname, of men dat nou in SME leuk vindt of niet.

  Menkan wel uikraaiendat Frankrijk de deur is naar Europa, laat dan concreet zien wat men via Frankrijk kan bereiken.

  China doet haar charme offensief in heel de ontwikkelingswerled,dus de SME regering moet niet het kinderachtige idee hebben dat China het allemaal doet om SME te willen opbouwen.
  It’s just friendly want met een bevolking van slechts 500.000 zielen is SME slechts een peuleschilletje markt voor de grotere landen.

  Dus DDB & Team ,overschat jezelf niet en heb niet het idee dat Suriname “groter” is dan jullie wellicht denken.

  Wees verstandig en weet waar het grootste SME potentieel voor SME te halen is, en dat is nergens anders dan Nederland if YOU LIKE IT OR NOT.

  *** THINK before you SHOUT ***


  Maak melding

 14. Nederland had niet verwacht dat de internationale gemeenschap m.n. Amerika, Frankrijk, China, India en anderen na de inaguaratie zo met DDB zouden omgaan. Ik ben niet voor of tegen DDB maar Nederland maakt nu witte voetjes en hoopt op deze manier in de gunst te vallen bij DDB om ook hun investeringen in Su te kunnen doen. Nederland is zeer strategisch bezig en dat heeft te maken met de nederlandse mentaliteit. Ik hoop dat DDB met zijn adviseurs heel goed op hun passen tellen.


  Maak melding

 15. Zo hoor je met de Nederlandse regering om te gaan, wil je een beetje respect verdienen. Negeer ze en ze komen op hun schreden terug.

  Het is niet die slappe hap van de front onderkruipsels, die anno 2010 nog voor de witte man buigen.

  Al die Surinamers die isolatie schreeuwden, hoopten en wensten, jullie worden WEER door de realiteit ingehaald.

  De slaafse fronters zullen nu helemaal ten einde raad zijn.


  Maak melding

 16. Het zogenaamde principieel gedrag heeft Nederland niet lang volgehouden zeg.
  Toen Bouterse tot president werd gekozen werd
  uit principiële redenen besloten om Bouterse
  niet te feliciteren. Bouterse is immers door Nederland veroordeeld en in de ogen van Nederland is het uit den boze om een veroordeelde en een mogelijke massamoordenaar de hand schudden. Uit die houding van Nederland zou je kunnen concluderen dat zij Bouterse niet erkennnen als president van Suriname. Dat is principieel gedrag.
  Tot zover kon je Nederland ook niks verwijten.
  Principieel gedrag betekent immers niet tot schipperen bereid cq beginselvast zijn.
  Nu gooit Nederland dat principieel gedrag totaal overboord en gaat door het stof door zelf het initiatief te nemen om Bouterse uit te nodigen voor een gesprek en hem de hand te schudden. Hoe raar???
  Hoewel ik dit gedrag van Nederland niet standvastig en principeloos vind, juich ik deze stap wel toe.
  Langzamerhand zoekt Nederland toenadering tot Bouterse omdat het niet anders kan.
  De wederzijdse belangen zijn te groot om elkaar als land te negeren. Ook erg grootmoedig van Bouterse dat hij de uitnodiging heeft geaccepteerd. Want ook Bouterse had een standvastige houding kunnen aannemen, zeker na de psychologische oorlog van de afgelopen tijd tussen Nederland en Suriname.
  Een prima en een positieve ontwikkeling.


  Maak melding

 17. #8 Kolibrie,

  was je bij het gesprek aanwezig? Ik weet niet waar je de informatie vandaan haalt. Uit de tweede alinea haal ik de felicitatie aan de rep. Sur. en tegelijkertijd een condoleance ivm de goudmijnramp. Verder lees ik geen andere details. Elders op het net las ik dat het gesprek zakelijk verlopen was, maar toch vriendelijk. Het is toch het werk van dhr. Jacobi en mocht je het vergeten zijn, hij was ook aanwezig bij de inauguratie in aug.

  Zo te zien weet je een heleboel meer of niets ????????


  Maak melding

 18. @ EBU,
  Loop niet te snel op de zaken vooruit mi boy.
  En dit nog jij legt verbanden die er helemaal niet zijn mandela heeft geen bloed aan zijn klauwen en hij heeft nooit zijn eigen volk onderdrukt hij kwam juist in opstand tegen onderdrukking bouterse deed het anders hij heeft de democratie naar huis geschoten met medewerking van het buitenland en hij heeft zijn eigen volk onderdrukt vernederd geknecht en afgeslacht, dus EBU je verteld geen onzin en leugens ga jij jou kop defragmenteren.


  Maak melding

 19. Nou Jacobi, je hebt niet gesproken namens het gehele Nederlandse volk. Een verdachte van meervoudige moord feliciteer je niet en zeker niet als die vedachte zich aan Recht wil ontrekken.
  Het geeft aan in welke politieke rimboe wij leven met deze Regering en de Koloniale Regeringen daarvoor.

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 20. Dino Bouterse mogelijk in leiding CIVD
  Paramaribo – De Times meldt dat Dino Bouterse, de zoon van president Desi Bouterse, is benoemd in de leiding van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD).
  In de berichtgeving wordt de suggestie gewekt, alsof dit niet mogelijk zou mogen zijn, vanwege een veroordeling van betrokkene bij een wapensmokkel affaire.
  Tegen hem was een hoge gevangenisstraf geëist, maar zijn advocaat Irvin Kanhai ging hiertegen in hoger beroep.
  Dino Bouterse werd toen in afwachting van de behandeling van zijn zaak in hoger beroep, voorlopig in vrijheid gesteld door het hof van Justitie.
  De CIVD staat sinds het aantreden van president Bouterse onder leiding van de oud- hoofdinspecteur George Biervliet, die onlangs ook afstudeerde aan de Anton de Kom universiteit als jurist en in de samenleving bekend staat als een integer persoon. (GFC nieuws

  NOG een Crimineel erbij.

  Suriname gaat de hel in .

  Stem op criminelen ,dan daarna wordt je geroofd en vermoord.


  Maak melding

 21. Sabimang, jij bent toch nog niet dood, jo grote krab jo.

  Als jij geen respect voor jou eigen land hebt zal geen enkele buitenlander jou respecteren, maar ook ik zal jou niet voor vol aanzien.


  Maak melding

 22. Wat Suriname de wereld te bieden heeft,is bijna in elke derde wereld land te krijgen.Als Nederland grondstoffen nodig heeft gaat van elders halen.Tegen gunstigere voorwaarden dan Sur.het zou verkopen.Tot nu toe is het zo geweest dat de landen met de grondstoffen tot de armsten behoren.En Nederland is zo rijk dat het overal zijn zaken kan betrekken.Als de surinamers wachten op een kniebuiging van holland dan gaan ze lang wachten.Het was hun goodwill dat ze vanwege de taal verbondenheid naar jullie keken.Dus de handen uit de mouwen en de kaken op elkaar.En probeer de diplomitieke kost van consructief en opbouwend te ontraffelen…voor je begint te schreeuwen dat olland niet zonder sur kan.Voor holland zijn jullie een van de zovele die de hand op houden.

  Jacobus.


  Maak melding

 23. tsjonge tsjonge, wat een gezever hierboven : het gros raakt niet uitgekakeld over de wandaden van beide partijen en er is er ook nog een gek met ‘kosmische trillingen’. ooit gehoord van ‘waar 2 kijven, hebben beide schuld’ ?. en dat het je siert als je als eerste de verzoenende hand reikt, terwijl je toch in een overwichtige positie verkeert ?.


  Maak melding

 24. In afghanistan zijn er grondstoffen te kust en te keur verkrijgbaar, noem maar een grondstof op die afghanistan niet heeft. Dus Ned heeft die grondstoffen van suri echt niet nodig.

  Brokobana.


  Maak melding

 25. Natuurlijk haalt Nederland alles uit het buitenland, zelfs de Aardappelen en de windmolens zijn niet eens origineels Nederlands, laat staan goud.
  Domme Nederlandse hypocrieten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.