donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurRegering haalt bezem door Surinaamse staatsmedia

Regering haalt bezem door Surinaamse staatsmedia

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 nov – De regering haalt flink de bezem door de staatsmedia. Na de schoonmaak bij radiostation SRS, is nu televisiezender STVS aan de beurt. Binnen een dag is zowel de leiding als de nieuwsdienst bij de horens gevat. Het ontheffen van twee topfunctionarissen is nodig voor een grondige hervorming.

Beide media moeten zo snel mogelijk gefuseerd zijn. Hoe dan ook, de regering valt geen half werk te verwijten. “Ik kreeg vanuit de raad van toezicht (bestuursraad, red.) plots de mededeling dat mijn diensten bij het journaal en (actualiteitenprogramma) Suriname Vandaag niet meer nodig zijn. Er is blijkbaar een lid binnen de raad dat andere ideeën heeft over de werkwijze van de STVS”, zegt programmamaker Henry Strijk tegenover de Ware Tijd.

Zijn ontheffing komt enigszins verrassend aan. Vicepresident Robert Ameerali zei onlangs nog dat de nieuwsgaring bij de STVS zijn kwaliteit moet behouden. “Dat moet zo blijven”, zei Ameerali op de vijf en veertigste jaardag van het medium. Beide media moeten zich vooral kunnen bedruipen. Dat is formeel de achtergrond van de vernieuwingsdrang. STVS-directeur Kenneth Oostburg mag het op het afstand bekijken. Hij is met ‘verplicht verlof’ gestuurd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. De jaren 80 is aantocht mi boy nu hebben jullie een gekozen dictatuur in suriname, niemand moet mij komen vertellen dat zei het niet wisten ik heb mijn fingers krom getyp om jullie te waarschuwen voor deze wolf in schaaps kleren.


    Maak melding
  2. in welk land leven wij waarbij je werknemers naar huis stuurd zonder iets voor hoeven te doen krijgen ze gewoon doorbetaald. Wanneer wordt dit land uiteindelijk zelfstandig zonder dat men gaat bedelen.
    Ik schaam mij diep te meer omdat het land kader nodig heeft op alle sectoren is er kader nodig wat doet de huidige machthebbers ze dumpen iedereen die niet tot hun kerk behoord. Dit is anna 2010 triest


    Maak melding
  3. was te verwachten : ooit begonnen ze hun ‘acties’ met het platgooien van abc, radika etc.
    de boodschap is duidelijk : ‘u verneemt alleen wat in onze kraam past’; de rest is afkoderei en mag niet.
    de volgende stap is persoonsverheerlijking > ra, ra, van wie ?.


    Maak melding
  4. Nieuw Portret , Nieuwe Orde !!!
    Nek’s no fout !!!
    O ja , o ja , Yu amba kon taki nanga BAAS
    Yu grabin no , ete wan tron; Nek’s no fout!!!

    Stree de fu stree
    Wi no sa frede
    Republiek Suriname voorwaarts
    Voorwaarts richting het geluk/overwinning
    Sranan sa wini
    Het vaderland of de dood !!!


    Maak melding
  5. HEET VAN DE PERS.

    Shirley Lackin is de zus van Yes: Winston – minister van Buza.
    Zij is voorlopig de dame die het daar regelt. Goed toch. Kan ze de berichten van brada keurig in de ether brengen. Wat jullie moeten doen is goed luisteren. Laat Strijk gauw naar Nederland komen. Het spel is begonnen en voor baseball hebben we al eentje veilig binnen.


    Maak melding
  6. Het is natuurlijk heel jammer,waneer deze dingen gebeuren.Dit soort zaken remmen onnodig de ontwikkeling van het land.Mensen raken gefrustreerd en er komt onnodig veel haat in de samenleving.Bij de ontwikkeling van het land,moet toch iedereen nodig zijn?


    Maak melding
  7. Goed besluit. Daarnaast getuigt het ook van inzicht om af te koersen op een fusie tussen de STVS en SRS waardoor de kosten gedeeld kunnen worden. Laten we hier vooral nuchter naar kijken en niet de onderbuik sentimenten proberen te voeden.


    Maak melding
  8. Het gaat er duidelijk om het faciliteren van hun mensen.Dino zit voor zijn opleiding al bij de veiligheidsdienst.Dan dient de staatsmedia alvast onder controle gebracht worden.Want de rest moet uit de lucht.Suriname op weg naar een totalitair staat ala noord-Korea.Bout heeft guyana al gevraagd zich niet te bemoeien met de gang van zaken in Sur en haar burgers terug te roepen.Want tegenstand wordt er met geweld beantwoordt en dan moeten er geen buren omkomen.
    jacobus


    Maak melding
  9. De republiek Suriname is weer een familiebedrijf! Bij OW mogen bedrijven van de familie vader Abraham rommelen en rotzooien.
    Bij sportzaken haalt de minister zijn jongere broer als directeur binnen.
    Bij de staatsomroep is er een zus van een minister de spreekbuis.

    Wie volgt!? De zoon van keizer Bigi Mofo I?

    Wat is er tot op heden gepresteerd?
    Ham and eggs!


    Maak melding
  10. dit is suriname anno 2010.journalisten moeten gatlikkers zijn. anders worden zij met “verplicht verlof “gestuurd. bestaat sur. alleen uit ezels en gatlikkers of zijn er nog mensen met verstand en durf.????? Of zegt iedereen na ons de zondvloed. laten wij feesten, eten, drinken en …… wie na ons komt ziet het wel.

    mira


    Maak melding
  11. Bij overname van regeermacht is het zaak dat er op cruiciale posities capabele vertrouwelingen worden gepositioneerd en dat heeft niet zo zeer van doen met koppensnellen.

    Sommigen moeten aanvoelen dat hun dagen zijn geteld of denken jullie dat DDB wel zo naief is?

    Opzouten met die fronthap!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES