Live radioprogramma ‘Suriname 35 jaar onafhankelijk’

2

Radio Nederland Wereldomroep, RTV Rijnmond en Radio Stanvaste zenden donderdag 25 november een 3-uur durend live radioprogramma ‘Suriname 35 jaar onafhankelijk’ uit. Middels een live debat en reportages vanuit Nederland en Suriname worden drie thema’s besproken. Naast het programma besteden de Wereldomroep en RTV Rijnmond in een speciaal online dossier aandacht aan de onafhankelijkheid.

In het radioprogramma wordt, onder leiding van Harold Biervliet van de Wereldomroep, onder meer gedebatteerd over hoe de relatie tussen Nederland en Suriname is, hoe Suriname er voor staat na 35 jaar onafhankelijkheid en wat Suriname aan haar jeugd te bieden heeft. Gasten zijn onder andere schrijver en journalist John Jansen van Galen, presentatrice Erika van Engel en oud-voorzitter van de Surinaamse Rekenkamer Hans Prade.

Vanuit Suriname brengt Wereldomroep correspondent Harmen Boerboom verslag uit van de feestelijkheden ter plaatse en peilt de meningen van de Surinamers op bovenstaande onderwerpen. Daarnaast zijn er optredens van Gamelan groep Bangun Tresna Budaya, Tassa group Sima en de Rotterdamse zanger Jared Hiwat.

‘Suriname 35 jaar onafhankelijk’ is donderdag 25 november van 19.00 uur tot 22.00 uur te beluisteren via Radio Rijnmond op 93.4 FM en via de kabel op 96.1 en via Radio Standvaste op de kabel op 107.9. Via een live stream op het internet is de uitzending te beluisteren op www.wereldomroep.nl/suriname, www.rijnmond.nl en www.radiostanvaste.com. In Suriname is het programma van 15.00 uur tot 18.00 uur (lokale tijd) te beluisteren via de mediapartners van de Wereldomroep.

De uitzending is publiek toegankelijk in het WMDC aan de Pieter de Hoochweg 125 in Rotterdam Delfshaven. Vooraf aanmelden is niet nodig.

2 REACTIES

  1. PARAMARIBO – De Times meldt dat Dino Bouterse, de zoon van president Desi Bouterse, is benoemd in de leiding van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD). In de berichtgeving wordt de suggestie gewekt, alsof dit niet mogelijk zou mogen zijn, vanwege een veroordeling van betrokkene bij een wapensmokkel affaire. Tegen hem was een hoge gevangenisstraf geëist, maar zijn advocaat Irvin Kanhai ging hiertegen in hoger beroep.

    De ganster familie bouterse viert feest,de rest staat blut aan de kant ,ik ben benieuwd wie hun nog steund. Ik heb een mooi plan voor ze ….THey gonna love it …..Surinaamers eer je God ,moeder je vader ,je Land…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.