Nederland had plan voor invasie in Suriname

70

Nederland heeft in 1986 een gedetailleerd plan uitgewerkt om de toenmalige Surinaamse legerleider Bouterse met een militaire invasie af te zetten. De VS zouden marineschepen, vliegtuigen en helikopters leveren om de invasie te steunen. Dat zeggen oud-premier Ruud Lubbers en voormalig ministers Hans van den Broek en Wim van Eekelen in de Volkskrant.

Het plan was een verzoek van enkele leden van de toenmalige Surinaamse regering. Er werd uiteindelijk van afgezien, omdat Nederland het risico van doden en gewonden te groot vond schrijft de krant.

Verhalen over een Nederlandse of Amerikaanse invasie van Suriname doen al ruim 25 jaar de ronde. Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft volledige opheldering gevraagd van premier Rutte en minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken over deze invasieplannen.

70 REACTIES

 1. Stel je nu eens voor dat deze operatie was uitgevoerd,dan had suriname alleen maar venetiaans in het presidentieel paleis gehad.En niemand maar ook niemand die er dan stil bij zou staan hoe het komt waarom wij surinamers in deze omstandigheden leven.

  We would have become a mentally dead people.


  Maak melding

 2. Oud nieuws, ik vindt het jammer dat het niet gebeurd dan waren af van deze criminele bende.
  De gerucht deed de ronde dat men in suriname zou ingrijpen kort na dat bishop van grenada was weggeschoten. jammer echt jammer dat men deze plan niet heeft doorgezet .


  Maak melding

 3. Wat hebben we aan zo’n bericht? 35 jaar geleden was ik ook eens van plan een reis om de wereld te maken, het bed te delen met miss Universe, miljonair te worden enz. Daar is niets van gekomen, ik zie niet in waarom ik dat nu in de Volkskrant wereldkundig zou moeten maken. “Mik Lubbers, van den Broek nanga van Eekelen dementeer safri ini ding bejaardentehuis. Eikels!!!!


  Maak melding

 4. Onzin!

  Wat heb ik aan deze onzin? Is er geen betere berichtgeving mogelijk dan dit oeroud verhaal?
  Dit is nou precies oude-mannetjes verleden oprakelen die geen zoden aan de dijk zetten.

  Onzin! Ik wou de ABN ook overvallen in 1986. Maar ik was een grote scheiterd!


  Maak melding

 5. Nouw,dat is geen nieuwigheid,Surinamers liggen anno 2010 wakker van het verleden.Nederland is een hypocriet,zij weten veel meer over het geschiedinis van Su.Laat me verklappen dat zonder Bouterse Sur.geen progresiteit had geboekt de afgelopen 35jaar.neem maar een kijkje naar de oprichting van staatsolie tijdens zijn bewind en de pogingingen voor het ontwikkelen van productie in Su waarvan velen zijn mislukt. voor ons Surinamers is Bouta “Baas” een echte nationalist want zonder hem was Su en haar natuurlijke hulpbronnen nog steeds in handen van Nederland.Ik mag erbij vertellen dat nederland teleur gesteld is in de handelwijze van bouterse na de militaire coup ondersteund door nederland vandaar dat ze een invatie wilden beramen op de toenmalige Militaire regiem.Vandaar dat Bouterse niet wordt ondersteund door zijn verkiezingwinst maar ja als God met hem is,wie kan hem tegen. Ik gelooft dat wij Surinamers meer politeik bewust worden en ik geloof dat Suriname na vijftien jaren tot een van de groeiende economie van de landen in ontwikkelling zal behoren. Al schuil de leugen zover de waarheid overhaald hem wel.


  Maak melding

 6. nano #6

  Een grotere onzin als deze heb ik nooit eerder op deze forum gelezen.
  DDB pist op je en je schreeuwt nog steeds dat het gezegende hemel-water is.
  Het is tijd om wakker te worden Sukkel.

  Latish


  Maak melding

 7. Van Bommel eist…

  Van Bommel eist teveel. Geen tijd voor deze onzin. Wat is het nut en het doel van deze kamervragen?

  V Bommel gaat je druk maken over de exorbitante belasting-verhogingen en massa ontslagen. Joh, ik hou haast geen euries meer over om Suri te bezoeken en dan wil je nog meer belastinggeld verkwisten aan onzinnige kamervragen!

  Ondertussen hebben de Suri’s twee miljoen bijgedragen aan het komend feessie!
  Strax moet ik twitteren voor het aub posten van een beetje “vitamine D” uit suri…

  Man, man, man, wat een man allemaal niet doet als hij verliefd is…..


  Maak melding

 8. Het is schrijnend dat er Surinamers zijn die dit beriht onzin vinden terwijl het wordt bevestigd door de vroegere premier Lubbers.

  Maw, de mensen die dit onzin vinen, slapen met open ogen. Zullen ook nooit wakker worden.

  De mensen die dit een goed idee vinden, vraag ik met bewijzen te komen waar een invasie van een buitenlandse mogendheid heeft geleid tot welvaart.

  Zowel Irak als Afghanistan zijn nu in puin en wat er was gebeurd is dat er vreselijk veel slachtoffers onder de Surinaamse bevolking zouden zijn gevallen. En dat vinden sommigen hier op dit forum een goed idee.

  Jullie zijn walgelijk.


  Maak melding

 9. De uitweg
  Wat ben je voor mens stel je voor dat deze invasie was goedgekeurd en uit gevoerd dan zou het waarschijnlijk honderden Surinamers het leven gekost hebben.Wat zou je dan van zeggen als ze bv een bekende van je vader of moeder of een familie lid neer gemaaid hadden gebruik toch je verstand in plaats van te zeggen jammer dat ze deze plan niet hebben uitgevoerd.


  Maak melding

 10. Eindelijk de bevestiging op wat de Surinamers al ruim 25 jaren weten.

  Wat mij opvalt in het gedrag van de toenmalige Nederlandse regering, is het handelen in eigen belang met minimale eigen investeringen. Goed dat de Amerikanen dit ook hebben doorzien.Dit geeft mijns inziens duidelijk aan hoe de gemaaktheid van de (militaire) politieke houding van Nederland wel is.

  Dat het verzoek van een militaire invasie uit een bepaalde Surinaamse politieke hoek kwam, is evident aan het gedrag dat deze politieke hoek nog steeds denkt te mogen voeren in Suriname.

  Waarom een aantal oude Nederlandse politici nu eindelijk de stilte doorbreken, is voor mij nog onduidelijk. Volgens mijn eigen ervaringen, geven autochtone Nederlanders niet makkelijk iets toe.

  Dat zij, deze oude politici, nu toegeven, maar de voorstellen tot de militaire invasie in de schoenen schuiven van de oude toenmalige Surinaamse regering,kan het voorspel zijn van meer openbaringen en toenadering naar de regering van D.D. Bouterse. Politieke correctheid, toch?

  Let wel, Nederland heeft hier meer baat bij het behouden van eigen politieke en economisch belangen binnen de Caricom, maar in het byzonder in Suriname.

  Mek deng kong, Bouta o tak nanga deng!!!
  Srika


  Maak melding

 11. Kan iemand mij vertellen welke vooruitgang de militaire dictatuur van bouterse in suriname heeft geboekt?
  Laten wij a.u.b ophouden met leugens te vertellen eddy djarap is de grondlegger van staatsolie hij is de enige suriname die iets tastbaar voor zijn land heeft gedaan bouterse heeft meer kapot gemaakt in suriname dan hij ooit goed zou kunnen maken. wat nummer 6 hier doet is de geschiedenis vervalsen dit soort broodjeaap veerhalen zijn voor mensen die niet zelf kunnen na denken en verstoken zijn van de echte informatie. de hoofd reden van een invasie was meer om de linkse vrienden van bouterse libie cuba grenada en de manier hoe het surinaams volk werd onderdrukkte zie wat er met maurice bishop en die dictator van panama is gebeurd suriname was de volgende op de lijste vraag bouterse waarom hij hals over kop al die cubaanse militaire adviseurs naar huis heeft gesteurd. Bouterse heeft na zijn militaire coup beloofd dat er verkiezingen zou komen en dat de militaire terug de karzerne in zou gaan maar toen hij in contact kwam met de zogenaamde linkse intellectuelen heeft bouterse zich ontpop als een medogenloos beest een tiran die machtsdronken is. hij heeft zijn beste kamaraad roy horp vermoord.


  Maak melding

 12. Waar maakt iedereen zich druk om, was het uitgevoerd dan was het zeker geweest dat verdachten van de december moorden en coupe plegers welke zich strafbaar hebben gemaakt aan het omverwerpen van een democratische regering waren opgepakt of voor goed waren uitgeschakeld.
  Nu heeft de bevolking althans een groot deel voor deze kliek gestemd dus democratisch. Dat is slim gespeeld door de meeste verdachten van het 8 decemeber proces en coupe plegers. Zij hebben nu de bescherming van de wet en de bevolking heeft haar leiders wat ze wenste.
  Men mag Nederland dankbaar zijn dat het nooit is uitgevoerd anders waren er nu enkele reeds voor jaren opgepakt geweest of hadden niet meer geleefd.


  Maak melding

 13. Propoganda??? in picture komen?? Is er geen andere manier??

  Ikzelf was indertijd van plan, mijn kont een oven te maken, dan had deze kerels elke dag verse brood!!!!

  Dus Suriname zou de opdrachtgever zijn en Nederland de uitvoerder!!! Nederland zag geen heil in vandaar niet doorgegaan. En wie betaalde de salaris van de Bouta Gang in dertijd?? Nederland toch als ik mij niet vergis?? Heer Van Bommel ga door!!

  Zag of Ziet Nederland dan geen risico in Irak en of Afghanistan???

  Mensen het is gewoon: Ku-ke-luu kuuu, even later is het pak, pak, pak-kaaaak !!!!


  Maak melding

 14. Verhalen over een Nederlandse of Amerikaanse invasie van Suriname doen al ruim 25 jaar de ronde. Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft volledige opheldering gevraagd van premier Rutte en minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken over deze invasieplannen.

  Wat zit de wereld toch raar in elkaar!
  Nu 2010 zijn het de Russen die met geheime militaire vluchten de Nederlandse luchtruim aan het verkennen zijn.


  Maak melding

 15. DE UITWEG nr 13….. Ben jij niet wijs geworden, kan jij nog steeds jouw grote kokosnoot op je lichaam niet gebruiken.
  Het zijn ezels grappen die jij loopt uittehalen of ben jij echt zo dom.


  Maak melding

 16. Nr 12 Aboi: Suriname zou met katapult terug schieten en of windbuks!!! Jawel miboi het zou een ramp zijn. Wat zou jij dan doen? rennen of zich verschuilen als tjieng boi?? misschien zou je alleen voor staan! terug vechten!!! met tjaplatie. PFFFFFF.

  Labaria


  Maak melding

 17. @ posting 10,
  Luister no mi boy bouterse heeft honderden doden op zijn naam toch kiezen jullie hem als president dus lul niet zo dom.
  Nogmaals ik had het niet erg gevonden als bouterse en zijn criminele bende met geweld naar het eeuwige jachtveld waren geschoten soms heilig het doel de middel.Sommige suriname zijn zo hypocriet als het maar zijn kan bouterse heeft onschuldige burgers van ons land koelbloedig afgeslacht denk aan moi wana fort zelandia jonge onervaren militairen die de dood in zijn gestuurd sommig ouders hebben nooit hun zonen kunnen begraven de zogenaamde zonnesteek doden, alles wat bouterse met suriname heeft gedaan matrieeel zowel immatrieel zou naar mijn mening een invasie rechtvaardigen daarom vindt ik het heel jammer dat het niet is gebeurd.Surinamers die bouterse verdedigen hebben geen yeye geen gevoel,posting nummer 7 heeft het heel goed omschreven.


  Maak melding

 18. Nr.3 DEL UITWEG = ME_neer DUbieltje ,
  Nederlands Militair-Invasie had geen doorgang kunnen vinden ,rede, omdat Brazilie aan de de president van de Verenigde Staten van Amerika (cowboy Ronald)te kennen gaf dat ;” Indien een buitenlandse mogenheid Republiek Suriname militair binnen zou vallen , dan grens de staat Brazilie in het noorden aan de atlantisch oceaan ” !!!
  Kortom; Brazilie tolereert geen enkel militair-invasie van buitenlandse mogendheden
  in het surinaams grondgebied tevens druist het in tegen het internationale volkerenrecht.
  De toenmalige president van Frankrijk (Mitterand) en ex-minister president Lubbers
  werden op de hoogte gesteld van de braziliaanse interventie .
  De VS en Frankrijk begrepen de bezorgheid van Brazilie en een militair confrontatie met/tegen Brazilie is uit den boze en zeer dodelijk!
  En toen stond jouw Olland in z’n nakie !!!
  Mariniers die in Frans-Guyana gedropt waren werden terstond terug gevlogen met de Orion militair-vliegtuig naar hun militair-basis in de Nederlanse Antillen .
  DEL UITWEG = ME_neer DUbieltje ,
  jij lijdt aan identiteitscrisis !!!

  Nr.4 2e Henkie ,
  Wat hebben wij aan zo’n bericht ?
  Het zou je sieren als jij de vraag anders had gesteld ,bvb, zo iets als ;” Waarom was het zo van essentieel belang dat het bestaan van de invasie-plannen tig-jaren niet in de openbaarheid mag komen te staan “???
  Ooit gehoord van waarheidsvinding en parlementaire verantwoordelijkheid ???
  Is het angst of bang voor de feitelijke waarheid???

  Nr.5 YU-DAS ,
  Onzin ???
  Aanvankelijk onkende men het bestaan van de invasie-plannen in alle talen .
  Nu het topje van de ijsberg in de openbaar-heid terrecht is gekomen ,lijkt mij het zeer verstandig en oprecht om de volledige invasie-plannen wereldkundig bekent te maken en naar mijn mening en ik denk ,menigen met mij ,absoluut geen “onzin” is .
  YU-DAS , weet jij wat een militair-invasie is/betekent en de gevolgen dat met zich meebrengt ???

  Nr.8 Esmeralda ,
  van Bommel is kamerlid en indien hij graag achter de feitelijke waarheid wil komen en ruchtbaarheid wil geven van de exorbitante miljoenen investeringen die gemoeid werden in de illegale strijd (destabilisatie) tegen het militair-gezag in de Republiek Suriname door het Koninkrijk der Nederlanden en het vermeende nederlandse invasie-plannen, deze met het oogmerk ;” het omverwerpen van het nationaal gezag van de Republiek Suriname , dat indruist tegen het
  Internationaal Volkerenrecht , kan enkel op een manier geinterpreteert worden alszijnde dat Nederland schuldig was/is aan “internationaal staatsterrorisme ” .
  Esmeralda , het is geen onzin en een der
  taken van een kamerlid is om de regering te controleren.

  Nr.17 Wiep-Ding ,
  Woorden kunnen worden verdraaid maar dat geldt niet voor feitelijke waarheid .
  Inderdaad ,Nederland zag op gegeven moment geen heil in voor een invasie en de rede ligt in het feit dat de Amerikanen en de Fransen zich distantieren van de nederlandse-plannen en een militair-confrontie met de Brazilianen helemaal niet zien zitten en nogmaals ” zeer dodelijk “!!
  van Bommel moet alle steun krijgen zodat de feitelijke waarheden boven tafel komt , kortom ; van Bommel moet doorgaan met vragen in de 2e kamer en bij de AIVD (toenmalige BVD)!!!
  Sranan nanga Brazilie bo Wiep-Ding(0)

  Mi kondre tru mi lobi yu
  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 19. @ De Uitweg #13
  Kan iemand mij vertellen welke vooruitgang de militaire dictatuur van bouterse in suriname heeft geboekt…………
  Ik kan jou antwoord geven op jou vraag.
  Ik weet niet hoe oud je bent. Maar ik kan jou zeggen dat ik een groot deel van mijn jeugd op een projekt heb gewoond waar de meeste basis nutsvoorzieningen ontbraken. Mijn ouders waren hardwerkende mensen die met hun zuurverdient geld een stukje land hebben kunnen kopen.In al die jaren zag je politici alleen tijdens verkiezingen wanneer ze bakkeljouw, bacoven en citrus kwamen dumpen voor de buurtbewoners om weer in de gunst van de domme stemmers te komen.
  we moesten putten graven om onszelf van water te voorzien. politie bellen kon niet. om een aanklacht te doen moest je of de bus pakken naar het bureau of kilometers lopen naar de dichtsbijzijnde telefoon.
  Wel al deze geneugten hebben wij gehad in de jaren tachtig . en wie was toen de leider van het land?” Yours truly”Waar wij jarenlang op hebben moeten wachten tijdens het oude regiem is bewerkstelligd in enkele jaren door bouterse.Ik ben er zeker van dat er ook andere mensen zijn met zulke ervaringen en hoop dat zij deze ook op dit forum plaatsen om op jou vraag antwoord te geven


  Maak melding

 20. UIT DE WEG is een zielig persoon. Deze onthullingen komen hem natuurlijk niet goed uit want hij heeft zeker zoals velen dit altijd weerlegd als te zijn een verzinsel van DDB en de zijnen. Altijd maar weer de heilige witte man verdedigen, ook al zou je er zelf het loodje bij kunnen leggen. Zielig gewoon. Nu maar hopen dat de rest van de beerpunt open gaat en ja, ik denk dat dit een kentering is in de houding van NL naar DDB. Ze hebben gezien dat ze de man niet kunnen verslaan en hun invloed in Su en daarmee hun invloed in de regio aan het verliezen zijn. Politiek blijft een wonderlijk spel!


  Maak melding

 21. Meneer de UITWEG vindt het jammer dat de invasie niet heeft plaatsgevonden. Ik denk dat UITWEG anders zou kraaien indien de invasie werkelijk had plaatsgevonden en er een bom boven op het huis van zijn familie of andere dierbaren zou zijn terechtgekomen.
  In de jaren tachtig zijn er inderdaad mensen
  onschuldig omgekomen maar dat is absoluut geen reden om een eventuele invasie op welk manier dan ook goed te praten. Ook met een invasie zouden er onschuldige burgerslachtoffers vallen. Elk burger die onschuldig omkomt is namelijk een te veel.
  UITWEG beschuldigd andere mensen van domheid
  maar zijn opvattingen bewijzen niet dat hijzelf enige vorm van intelligentie bezit.


  Maak melding

 22. Sommige mensen missen de essentie van het bericht. Nederland heeft tot nu toe altijd
  ontkent dat er plannen waren voor een invasie
  in Suriname. Toen Bouterse dit openbaar maakte, werden niet alleen door Nederland maar ook door vele Surinamers die verhalen naar het rijk der fabelen verwezen en gezegd dat Bouterese die verhalen uit zijn duim zoog.
  Met deze onthulling wordt nu het tegendeel bewezen. Het was dus geen fabel.
  Het is de geloofwaardigheid van Nederland die nu in het geding is.
  Nederland ontkent nu ook met alle stelligheid dat ze geen bemoeienissen met de coup van Bouterse in de jaren tachtig hebben.
  We weten met zijn allen dat Nederland heel erg veel baat bij heeft dat de waarheid over hun betrokkenheid bij de coup niet naar boven komt. Langzamerhand vallen de stukken van de puzzel in elkaar.
  Waarom heeft Nederland zich nimmer volledig ingezet om Bouterse op te pakken? Bouterse was immers door Nederland veroordeeld.
  De mogelijkheden en de kansen waren daar.
  Wijlen Van Mierlo en Sorgdrager hebben ooit
  de de zekere arrestatie van Bouterse in Brazilië tegengehouden. Waarom????
  Waarom heeft Nederland Bouterse toen bewust laten lopen? Daarvoor brulde Nederland namelijk dat Bouterse onmiddellijk zou worden gearresteerd op het moment dat hij zich buiten Suriname zou begeven. Op het moment dat dat werkelijk gebeurd zegt Nederland; ‘nee, we gaan Bouterse toch maar niet arresteren’.
  En zo zijn er meerdere vragen die onbeantwoord (zullen) blijven met betrekkiing tot de kwestie Bouterse.

  Nederland zal nimmer toestaan dat er een parlementair onderzoek komt omdat Nederland veel meer te verbergen heeft dan wij met z’n allen vermoeden. (zie irak oorlog)
  Nederland speelt een heel dubieuze rol in het geheel. Zo veel is wel duidelijk.
  Nederland zal koste wat het kost voorkomen dat ze beticht worden van medeplichtigheid in het ombrengen van onschuldige mensen. Bouterse is misschien verantwoordelijk voor het ombrengen van surinamse broeders maar wie heeft er voor gezorgd dat hij aan de macht kon komen?
  Indien Nederland niet ervoor had gezorgd
  dat de middelen (wapens, kennis, strategie,
  adviezen, etc…) ter beschikking waren gesteld aan Bouterse dan hadden de december
  gebeurtenissen nimmer plaats kunnen vinden.


  Maak melding

 23. hahahahaah geef ze een put dan zijn ze tevreden luister mi boy de schade van de revo is inmens voor een klein land als suriname dus kom mij koeterwaals vertellen. de één roemt bouterse om een put de andere over staatsolie weer een andere over atony nesty, terwijl dit leugens zijn die je makkelijk op het internet kan controleren jullie gaan mij niet met leugens kunnen inpakken, bouterse heeft een halve stap vooruit gezet om honderden achteruit te zetten bouterse en zijn bende hebben geen enkele vooruitgang in suriname gerealiseerd hij verkoopt gebakkenlucht aan die domme massa. nummer 24 jij kan lullen wat jij wil maar de matrieele en immatrieele schade van de revo is nooit eerder voorgekomen in suriname onder geen enkele gekozen regering dit zijn harde feiten die alleen idioten en dwazen kunnen tegen spreken.
  ik doe niet mee met wandelgang praatjes kom met feiten die controleerbaar zijn anders zwijg mi boy.Ik zeg het nogmaals geen haar op mij hoofd zou er spijt van hebben als bouterse een kopje kleiner was gemaakt omdat deze beest het surinaams volk tot op de bot heeft vernederd geknecht onderdrukt.nummer 23, 24 kijk om je heen dan zie je de feiten van landen die onder een wrede militaire regime hebben geleeft alleen maar achteruitgang de economie is de eerste slachtoffer van deze populisten onze sterke gulden is binnen een paar jaar helemaal naar de klote geholpen door jullie grote leider noemen jullie dat vooruitgang stelletje stommelingen wees maar blij met jou put, een spreekwoord zegt als de kalf verdronken is demp men de put.


  Maak melding

 24. Nr 23.
  V Bommel is Nederlands kamerlid, weet ik ja, maar ik ben groot voorstander van “niet-in-de-achter-uitkijk-spiegel” kijken of zoiets.

  Deze kamervragen hebben geen nut, “live in the moment” zou EBU zeggen.
  De puinhoop hier heeft prioriteit, geen gezeur over gebeurtenissen van 30 jr. geleden. Het land moet geregeerd worden.
  Bekijk de link en verhip, het is gewoon een “losse flodder”, zijn agenda is volgeboekt tot 2011, geen onderwerp suri …

  “Er blijkt een vergaande voorbereiding te zijn geweest waarbij de Amerikanen belangrijke bijdragen zouden leveren aan de aanval”. (zie link)
  Is Obama al op het matje geroepen of is Ned. de “altijd eeuwige” schuldige?

  Het was een verzoek van de suri-regering, maar nog steeds een planning. Dus consequenties zijn er niet! Ligt waarschijnlijk in de koelkast….

  En als ik het juist heb, heeft Ned ook bijgedragen in 80, dus nogmaals deze kamervragen stellen niets voor. Gelukkig zit hij in de oppositie, no power.
  En als hij moeilijk doet, dan laten we Wilders op hem los, die wil wel heel graag de aandacht verschuiven.

  Life is hard and sucks sometimes!


  Maak melding

 25. Uit De Weg, vindt je het geen peuk idee om het plan Nederland over te nemen? Zo naief ben je ook wel weer. Wij zullen gewis sambal maken verschrompelde anda’s van je.


  Maak melding

 26. Nr.3 DEL UITWEG = ME_neer DUbieltje ,
  Nederlands Militair-Invasie had geen doorgang kunnen vinden ,rede, omdat Brazilie aan de de president van de Verenigde Staten van Amerika (cowboy Ronald)te kennen gaf dat ;” Indien een buitenlandse mogenheid Republiek Suriname militair binnen zou vallen , dan grens de staat Brazilie in het noorden aan de atlantisch oceaan ” !!!
  Kortom; Brazilie tolereert geen enkel militair-invasie van buitenlandse mogendheden
  in het surinaams grondgebied tevens druist het in tegen het internationale volkerenrecht.
  De toenmalige president van Frankrijk (Mitterand) en ex-minister president Lubbers
  werden op de hoogte gesteld van de braziliaanse interventie .
  De VS en Frankrijk begrepen de bezorgheid van Brazilie en een militair confrontatie met/tegen Brazilie is uit den boze en zeer dodelijk!
  En toen stond jouw Olland in z’n nakie !!!
  Mariniers die in Frans-Guyana gedropt waren werden terstond terug gevlogen met de Orion militair-vliegtuig naar hun militair-basis in de Nederlanse Antillen .
  DEL UITWEG = ME_neer DUbieltje ,
  jij lijdt aan identiteitscrisis !!!

  Die Braziliaanse president, houdt mij ten goede e o a Colour de Melouh zou letterlijk hebben gezegd dat hij naast iedere Nederlandse soldaat wel 10 Brasileiros neerplant.

  En toen en toen en toen deden die jantjes het in hun broek. Zo laf waren ze ook wel weer.


  Maak melding

 27. @ sempa & Takiemang & Lucien

  Jullie zijn vast zwaar aan de coke dat jullie dergelijke waanvoorstellingen hebben.

  Tenminste als er wel sprake is van JULLIE en niet één en dezelfde domme poster.


  Maak melding

 28. Wat er in de jaren tachtig is gebeurd is niet goed te praten en dat zal ik dus ook niet doen.
  Daar moeten de rechters zich maar over uitspreken.
  Mijn visie is dat een invasie in Suriname heel veel burgers het leven zou kosten.
  Dat kan dus nimmer de bedoeling zijn.

  UITWEG heeft zijn mond vol over Bouterse die een massamoordenaar is en hoe erg hij het vindt dat er onschuldige burgers zijn omgekomen. UITWEG vindt dat een invasie niet erg zou zijn ook al zouden er onschuldige burgers omkomen. De redenatie van UITWEG is dat Bouterse honderen onschuldige mensen heeft vermoord dus waarom zou een buitenlandse mogendheid bij een invasie geen onschuldige mensen mogen ombrengen. Volgens UITWEG heiligt het doel (het willen ombrengen van Bouterse)namelijk de middelen. Met andere woorden het zou totaal niet erg zijn geweest wanneer er tijdens de invasie onschuldige mensen dood zouden gaan, als Bouterse maar ook vermoord zou worden. Immers het doel heiligt de middelen.

  Met deze bewering bewijst UITWEG wat voor een ziekelijke brein hij heeft.
  Pedofielen en seriemoordenaars lopen ook met de gedachte dat het doel de middelen heiligt.
  Deze geesteszieke mensen hebben een dwangmatige behoefte om kinderen te verkrachten of te vermoorden. Het maakt ze dan ook niet uit hoe ze hun doel bereiken.
  ‘Het doel heiligt de middelen’.
  Deze bewering is niet alleen ziekelijk maar ook misselijkmakend. UITWEG heeft ook een dwangmatig gedrag ten aanzien van Bouterse.
  Met deze ziekelijke visie is UITWEG niet alleen erger dan Bouterse maar hij
  is qua gedachtengang zelf te vergelijken met kinderverkrachters en seriemoordenaars.
  Kan UITWEG met zijn ziekelijke geest niet afgevoerd worden met een dwangbuis en voorgoed worden opgeboren in een TBS-kliniek???? Desnoods krijgt hij een paar foto’s van van zijn obsessie Bouterse mee.


  Maak melding

 29. vind dat er, te weinig goud, in de surinaamse staats bank zit! Voor een land, wat zelf goud in de grond heeft,is een hoeveelheid, van (3600 goud staven) normaal. Een hoeveel heid, onder de (3600 goud staven), kan de surinaamse economie, alleen maar schade! Het buitenland zal denken, dat men dom is,en dat is niet zo. Suriname kan een voorbeeld, nemen aan het amerikaanse fortknox. Zo behoort het ook in, suriname tezijn! Hoe meer goud er in de staatsbank zit, des te welvarender, zal de economie zijn. En zoveel gelukkiger, het volk! Wakka,nanga,koni,lang leve suriname, land van vreugd en zonne schijn”…


  Maak melding

 30. Wat kennen Surinamers de geschiedenis toch slecht.
  Ondanks aandringen van de VS wilde Nederland geen invasie.
  Dat heeft Lubbers internationaal de kop gekost.
  Jammer en Brazilië had daar niets mee te maken.
  Ze pakten zelfs Bouterse op en wilde hem aan Nederland uitleveren.
  Toen stak v. Mierlo er een stokje voor

  Boereveen zat toen i.p.v. Bouterse in de bak in de VS.
  Zo kwam de VS en later dus ook Nederland aan de informatie over de drugssmokkel waarbij desi betrokken was.
  De val klapte dicht.

  Militairen maken altijd plannen voor als en wanneer.
  Nu maken ze plannen voor een interventie en hulptroepen in Rwanda. Ook leuk.


  Maak melding

 31. Vergis je niet… er wordt nog steeds in
  in Su gedroomd van een verlossings invasie
  van de (goed heilig man),snieklaas.
  Ach, tji, zwarte piet wat ben je toch een
  dromer.


  Maak melding

 32. Als je sommige reacties hier leest, dan vraag je jezelf af, hoe sommige mensen zich zelf als Surinamer kunnen zien.

  Mensen als de uitweg, 2e henkie, esmerald en das zijn de enemy within.

  Deze mensen schrijven op een Surinaamse forum, maar zijn eigenlijk vijanden van Suriname en de Surinamers, verraders dus.

  Jullie komen jezelf wel een keer tegen.


  Maak melding

 33. De uitverkoren militairen van toen zijn nog in leven hoor dus geen probleem, enkelen worden nog steeds uitbetaald en wie het goed heeft gespeelt heeft daardoor de deur voor hun zonen geopend om ook militair te worden in Nederland.
  Het blijven ontkennen heeft totaal geen nut want bij een eventuele enquête zullen ze moeten getuigen naar eer en geweten.
  Gelukkig waren er ook anderen die trouw waren en zijn aan hun geboorteland,dus weigerden ze resoluut!!
  Wat volgde was boycotten op de arbeidsmarkt en ongefundeerde belasting aanslagen als ze ook een bedrijf hadden.


  Maak melding

 34. Maken jullie je iet druk om de UITWEG, hij ziet graag dat de wittemang zijn soort,de zwarten, neerknallen,en natuurlijk vond hij dat een heerlijk idee.Lucien, je hebt volkomen gelijk,kom niet aan de UITWEG zijn wittemang baja.

  Die Hollanders hebben de invasie afgeblazen,omdat ze bang waren voor alles wat naar buiten zou komen hoe,zij verantwoordelijk waren voor de coup.

  DE UITWEG,hebben jouw wittemang dan een yeye?Want zoals de geschiedenis leert,hebben ze echt geen gevoel wat betreft een andere ras jere,overal waar er geen wittemangs wonen,worden mensen afgeslacht,onschuldigen nog erbij,zie Afghanistan en Irak,als recente voorbeelden.
  Goden zij dank dat de echte Surinamers IN SURINAME, eindelijk de wittemangs gaan zien voor wat ze zijn ,nl moordenaars,dat jij en sommige Surineds nog steeds achter de wittemangs hun kont aanlopen moet jullie weten,maar proberen jullie niet de SURINAMERS op andere gedachten te brengen,want is onbegonnen werk.Jullie blijven nog steeds de slaven,maw,maar de SURINAMERS niet.
  Laat me je zeggen jouw wittemangs zijn de HYPOCRIETEN.


  Maak melding

 35. Ik ben blij dat dit voornemen nooit heeft plaatsgevonden. Er zouden onnodig veel slachtoffers gevallen zijn en Suriname zou helemaal teruggegaan zijn naar het begin van de 19e eeuw. Lieve mensen wees voorzichtig met Nederland. Na de dood van Ronald Reagen heeft zijn vrouw Nancy een paragraaf van diens dagboek vrijgegeven. Daarin stond dat Lubbers zelf het idee geopperd had bij Reagan om Su aan te vallen. Reagen wachtte tevergeefs maar groen licht van Den Haag bleef uit. Het zijn niet de amerikanen die het idee hadden maar Nederland. Op dit moment heeft Obama genoeg aan zijn hoofd om zich bezig te houden met een aanval op Su. Godzijdank dat dit nooit ie uitgevoerd.


  Maak melding

 36. Memoires, niets anders dan memoires.

  Woorden als: zou. van plan, verzoek van de toenmalige Sur. regering.
  Deze informatie is puur ter kennisgeving, lieve mensen, niets anders dan dat.

  Wat de oude heren toen van plan waren is NIET DOORGEGAAN. Ze he Had gekund, misschien wel, wie zal het zeggen. Ze hebben toen besloten om het niet te doen. Wat we er nu van vinden is lariekoek. WATER UNDER THE BRIDGE.

  Kunnen we zo snel mogelijk overgaan tot belangrijker zaken in Ned. en Sur. ? Laat Van Bommel, hij is ook graag in beeld. Heeft toch al zoveel onzin richting Sur. geroepen. Niet interessant.


  Maak melding

 37. Arme piet, in Su, sniekielaas komt heus niet
  om je mooi gezicht.Als hij komt,dan is het
  voor al het goud waarmee je die grote zakken
  van je hebt gevult. Tegenwoordig heet die
  ba kra van je django sint.


  Maak melding

 38. November 20th, 2010 at 1:08 pm
  Nouw,dat is geen nieuwigheid,Surinamers liggen anno 2010 wakker van het verleden.Nederland is een hypocriet,zij weten veel meer over het geschiedinis van Su.Laat me verklappen dat zonder Bouterse Sur.geen progresiteit had geboekt de afgelopen 35jaar.neem maar een kijkje naar de oprichting van staatsolie tijdens zijn bewind en de pogingingen voor het ontwikkelen van productie in Su waarvan velen zijn mislukt. voor ons Surinamers is Bouta “Baas” een echte nationalist want zonder hem was Su en haar natuurlijke hulpbronnen nog steeds in handen van Nederland.Ik mag erbij vertellen dat nederland teleur gesteld is in de handelwijze van bouterse na de militaire coup ondersteund door nederland vandaar dat ze een invatie wilden beramen op de toenmalige Militaire regiem.Vandaar dat Bouterse niet wordt ondersteund door zijn verkiezingwinst maar ja als God met hem is,wie kan hem tegen. Ik gelooft dat wij Surinamers meer politeik bewust worden en ik geloof dat Suriname na vijftien jaren tot een van de groeiende economie van de landen in ontwikkelling zal behoren. Al schuil de leugen zover de waarheid overhaald hem wel.

  mano

  Mano,
  Yu tori tranga, een waarheid als twee koeien.

  je hebt nou eenmaal van die pajongwaaieres, die de kolonisator kste wat kost de hand boven het hoofd willen blijven houden.

  Lang leve de koningin, terwijl die koningin al bijkans 35-jaren is vertrokken.

  Suriname zal er komen, is het niet dankzij dan wel ondanks deze grote jokers.


  Maak melding

 39. November 21st, 2010 at 5:43 pm
  @ De Uitweg #13
  Kan iemand mij vertellen welke vooruitgang de militaire dictatuur van bouterse in suriname heeft geboekt…………
  Ik kan jou antwoord geven op jou vraag.
  Ik weet niet hoe oud je bent. Maar ik kan jou zeggen dat ik een groot deel van mijn jeugd op een projekt heb gewoond waar de meeste basis nutsvoorzieningen ontbraken. Mijn ouders waren hardwerkende mensen die met hun zuurverdient geld een stukje land hebben kunnen kopen.In al die jaren zag je politici alleen tijdens verkiezingen wanneer ze bakkeljouw, bacoven en citrus kwamen dumpen voor de buurtbewoners om weer in de gunst van de domme stemmers te komen.
  we moesten putten graven om onszelf van water te voorzien. politie bellen kon niet. om een aanklacht te doen moest je of de bus pakken naar het bureau of kilometers lopen naar de dichtsbijzijnde telefoon.
  Wel al deze geneugten hebben wij gehad in de jaren tachtig . en wie was toen de leider van het land?” Yours truly”Waar wij jarenlang op hebben moeten wachten tijdens het oude regiem is bewerkstelligd in enkele jaren door bouterse.Ik ben er zeker van dat er ook andere mensen zijn met zulke ervaringen en hoop dat zij deze ook op dit forum plaatsen om op jou vraag antwoord te geven

  Takiemang,
  Gelukkig zijn er ook mensen zoals jij, die de guts hebben om deze waarheid aan het witte papiertoe te vertrouwen.

  This boss might not be right always, but still, he is . . . . . .!


  Maak melding

 40. Eingelijk is het verloren tijd om met emotioneel domme mensen een discussie aan te gaan.
  Bouterse dacht dat hij schuil- adres had maar de amerikanen wisten precies waar hij schuilde hahahaha dat vindt heel interesant aan dit bericht dan al die domme reaktie van zijn volgers die snappen toch de ballen niet van.het is werkelijk de omgekeerde wereld hoe die ezels van bouterse reageren er zijn in moi wana 300 onschuldige burgers gedood duizenden gevlucht naar frans guyana in fort zeelandia 16 vrijheidstrijders afgeslacht dat noemen jullie hier op dit net een incident sommige praten over vrijheid terwijl hun vrijheid jarenlang is ontnomen door bouterse ze mochten niet eens de straat op avond klok kranten en media cencuur jounalisten gedood media gebouwen in brand geschoten noemen jullie dit vrijheid ? vakbonds gebouwen in brand geschoten vakbonsleider afgeslacht dit zijn allemaal feiten die makkelijk te contoleren zijn.@ soemintra jij bent geen echte suriname maar een domme surinamer dat zijn jullie allemaal die als blinde paarden achter een dictator massamoordenaar drugsdealer aanlopen.


  Maak melding

 41. Je kan NL van alles de schuld geven en over alles beschuldigen, maar een invasie met NL militairen dat is een ver van mijn bed show. Kijk nu naar Bosnië waar NL militairen met blauwe helmen stonden en onder hun toeziend oog heel veel Muslims zijn vermoord. Als het bij praten blijft en oorlog voeren op de computer dan heb je gelijk. Invasie met echte kogels en kans op doden? Niks voor NL. Dus kraai maar van alles uit. Polder militairen zijn pantoffelhelden en geen helden in de tropen. Tropen is voor lekker zonnen, veel bier drinken, lol maken, mooie vrouwen bekijken, zaad zaaien en vervolgens inpakken en wegwezen. Invasie komt niet voor in hun handboek. Het is een volk van polderen.


  Maak melding

 42. Dit onderwerp is aandig verziek door debiele DDB aanhang die geen verstandelijke vermogens heeft, geen fatsoen heeft, moorden van Baas goed praat, en voorbij gaat aan het fiet dat zelfs de ministers toen zo genoeg hadden van het schandalige gedrag van DDB zat zij, de SME minister, bij olland kwamen smeken om DDB te verwijderen.


  Maak melding

 43. Die Hollandse parachutisten wisten naar alle waarschijnlijkheid wel hoe en waar zij zouden landen maar totaal geen weet hebben van hoe zij weer zouden verkassen naar het hoke Noorden.

  I am telling you, deze oorlog zou never ending zijn. We should fight them at all cost and to the ground. Geloof me.


  Maak melding

 44. Als het echt zo was dan ben ik de heer dankbaar voor zijn genade.
  Dan had ik vandaag niet langs de waterkant kunnen lopen.
  Du, ik vind het jammer dat je jezelf AKA DE UITWEG noemt. lol haai mi boi.
  Een ieder zijn ding.
  Sranang mang , TAN BOEN!!!!!


  Maak melding

 45. Een eventuele invasie in Suriname zou niet alleen te paard gaan met het verlies van
  onschuldige levens maar wat te denken wat voor schade er zou zijn aangericht aan de infrastructuur en aan de huizen in de binnenstad van Paramaribo?
  De binnenstad bestaat voornamelijk uit houten
  gebouwen. Als een van deze gebouwen in de fik
  zou gaan zou dit desastreuze gevolgen hebben voor de rest van de stad Paramaribo.
  Ook ik vind dat Bouterse voor zijn daden gestraft moet worden. Maar het zijn rechters
  die over het lot van Bouterse moeten beslissen. Dat is eenmaal democratie.
  Hoe kan iemand als UITWEG die naar ik mag aannemen democratische normen en waarden voorstaat en enige vaderlandse liefde kent
  het goed praten dat een invasie op zijn plaats zou zijn ondanks de desastreuze gevolgen die zo’n inval zou hebben voor de mens en onze mooie stad.
  Ik had al een vermoeden dat deze UITWEG een kronkel in zijn geest heeft wat beftreft Bouterse, maar het goed willen praten van een invasie bevestigd dat deze UITWEG niet alleen een zieke kronkel in zijn geest heeft maar dat hij door de obsessie voor Bouterse de realiteit uit het oog verliest.
  Wij gewone mensen (die ook vinden dat Bouterse gestaft moet worden) kunnen bepaalde zaken nog op een normale manier relativeren.
  Maar deze UITWEG heeft door de obsessie een waas voor ogen gekregen dat hij elke realiteitszin kwijt is.
  En wat eigenlijk nog veel erger is dat deze UITWEG zelf niet doorheeft dat hij totaal is geobserdeerd door Bouterse.
  Als iemand bij wijze van spreken in Brokopondo een scheet (puf) heeft gelaten dan heeft Bouterse het gedaan.In de ogen van deze UITWEG.
  Om Bouterse te vernietigen zou deze UITWEG in staat zijn om zelf zijn ouders en gezin te verkopen aan de duivel om vervolgens weer de schuld te geven aan Bouterse.
  Het doel heiligt immers de middelen. Dit zijn de eigen woorden van deze UITWEG.
  Om hun doel te bereiken hebben in de jaren veertig de NSB-er hun eigen landgenoten verraden aan de nazi’s van Hitler.
  Deze UITWEG zou goed passen tussen deze
  NSB-ers.
  Ziekelijk en nogmaals ziekelijk.

  De reactie van UITWEG zal wel weer even voorspelbaar zijn al altijd.
  Hij zal mij wel weer beschuldigen van domheid en dat ik een massamoordenaar probeer
  te verdedigen.
  Als UITWEG zijn zieke geest daarmee
  bevredigd dan heb ik daar vrede mee.

  Als ik maar weet dat het tegendeel waar is.


  Maak melding

 46. Nr.30 DEsmeralda ,
  Dat jij voorstander van “niet-in-de-achter-uitkijk-spiegel” bent , is een democratische recht/keus .
  Mij rest nog de vraag ;”Denk jij ook zo omtrent 4 mei en 5 mei ” ?
  De hollandse herdenking- en respectievelijk de hollandse bevrijdingsdag tegen het “FASCISME” van de NAZI .
  Dat er in jouw Olland puinhoop die opgeruimd moet worden is alom bekent .
  Ik heb het nu over de puinhoop die door jouw Olland is gecreeerd in mijn/onze Republiek Suriname .
  Ter jouwer informatie ; Republiek Suriname is nooit door de VS gekoloniseerd en dat de VS zich had terug getrokken en af had gezien van een invasie , lag in de volgende feiten n.l ;-1 Na de inval/invasie van Sadam Hoessein in Koeweit ,vertrok Lubbers naar Koeweit om een deal te sluiten met de autoriteiten van Irak om de belangen van de Koninkrijk der Nederlanden en zijn “familie-bedrijf ” zgn. veilig te stellen .
  Deze solo-stunt werd niet door de Amerikanen geapprecieerd , rede , omdat het indruist tegen de belangen van Amerika in het midden-oosten .
  Hierdoor is Lubbers in ongenade gevallen bij de Amerikanen .
  – Als antwoord, tevens tegenmaatregel op de solistische-stunt van Lubbers ,hadden de Amerikanen zich teruggetrokken van de geplande invasie in Republiek Suriname en daaropvolgend de kandidaat stelling van Lubbers voor de functie van
  “SECRETARIS-GENERAAL” bij NAVO getorpedeerd .
  -2 Rekeninghouden met BRAZILIE en zeker de veiligheids- en economischbelang op het ZUID-AMERIKAANSE continent
  Snapie ,DEsmeralda ???

  Volkomen gelijk heb je (1001%), dat jouw Olland bijgedragen heeft in 80 en dit kan in principe enkel op een manier vertaald worden als;” het bedrijven van INTERNATIONAAL TERRORISME” !!!
  van Bommel’s kamervragen stellen niets voor en gelukkig zit hij in de oppositie ,no power
  En als hij moeilijk doet ,dan laten wij Wilders op hem los .
  Jouw stelling en gedachten-gang ruikt naar Fascisme !!!
  Het parool van de jaren 80;
  “ALS EEN FASCIST ADEM , DAN LIEGT IE “!!!
  ” KIND VAN FOUTE OUDERS ” ???

  Nr. 33 Neus
  Hoe raad jij het zo ?
  Natuurlijk , in leef en woon in een NARCO-STAAT ( EUROPESE MEKKA VAN DRUGS )en mijn centrale overheid verstrekt dagelijks GRATIS kilo’s drugs aan de mede-landers .
  Neus neus niet , Neus verkoopt !!!

  Nr.38 Reageerder
  Sinds de V.O.C tijdperk en tot op de dag van vandaag is jouw Olland de grootste drugssmokkelaar en grootste producent van met drugs gerelateerde-substantie’s .
  De predikaten” Narco-staat en Mekka van drugs” hebben jullie niet voor niets van de Eurpese Gemeenschap(met Fransen voorop), VS en Verenigde Natie’s opgespeld gekregen .
  Mij rest nog de vraag ;” Ken/weet jij, je eigen geschiedenis”???

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 47. he neus niet vergeten het verzoek kwam in ieder geval van de vhp’ers radhakisun en Ramdat missier de derde persoon is nog onbekend.

  Is dat de reden waarom Nederland het bericht nu naar buiten brengt, misschien zijn ze het gedrag van de vhp’ers beu.

  Trouwens alle onderwerpen hier worden verziekt door de gefrustreerde fronters die maar een ding weten DDB.

  Jullie zijn gewoon ziek en hebben hulp nodig om af te komen van jullie DDB trauma, olland doet niet meer mee.


  Maak melding

 48. Pinto laat mij niet lachen brunswijk was al grote probleem voor jou legertje dus zet jou zelf niet belachelijk hier op dit net met jou never ending zijn. bishop van grenada is binnen de korte tijd naar de maan geschoten als de amerikanen en de nederlanders in suriname waren geland zou jij de eerste zijn die zou vluchten met jou grote waffel die padvinder clubje van bouterse met drugsverslaafde zou binnen korte tijd zich over geven.


  Maak melding

 49. Lieve Pinto,

  Ik moet altijd zo lachen om jou!
  Wanneer heb je de laatste Conditie Proof-test gedaan?
  Niet te vergeten de FIT-test (fysieke Inzetbaarheid-test) en de GWT(granaat-werpen-test).
  Rustig maar, het was een plan er is geen oorlog hoor..


  Maak melding

 50. Nr.2 Neusi ,
  Ach ja , natuurlijk hebben jullie al een zondebok .
  Er werd aan alles gedacht en rekening gehouden maar ” pech ” voor Olland , het geschiedde niet conform het Haagse-scenario.
  Wederom een geluk dat jouw Olland een zondebok kan aanwijzen (?).
  Revolutie – Bouterse als zondebok
  Invasie – Radhakishun als zondebok
  Jouw Olland- Ach ja , NATUURLIJK ONSCHULDIG!!
  Neusi , ik ben stellig van overtuig dat jij heeelll goed bent opgeleid en bijdeze wil ik
  jou graag vragen om van jouw intelligentie gebruikt te maken .
  Dinky a tori bunfasi ,Dinky tranga
  A bun ,te so fara

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 51. Hallo Sempa,

  U hebt helemaal gelijk.
  Ik zal morgen een spoeddebat aanvragen in de Eerste kamer en een motie indienen voor terechtstelling bij het Internationaal gerechtshof.
  Oeps, die zitten wel in Den haag.
  En wat is je voorstel? herstelbetalingen?

  Enne bedankt voor de “wijze” lessen.

  Laat los, en gij zult losgelaten worden…


  Maak melding

 52. Ja ,hallo Desmeralda , met Sempa
  Meen jij dat , heb ik helemaal gelijk ?
  Maar ,je verwacht toch geen bedankje van mij?
  FF Desmeralda , niet in de eerste kamer .
  Spoeddebat moet je in de tweede kamer aanvragen en daar wanneer jij het nodig acht , stuur je Wilders erop af (systeem).
  Ja oeps , Internationaal Gerechtshof is dicht bij jou in de buurt en ook te bezichtigen vanuit het torentje .
  Wat nu weer , twijfel jij aan de integriteit van het hof ?
  En mijn voorstel is ; GEWOON DOEN , geloof mij deze keer , daar is het Internationaal Gerechtshof voor geschapen , nek’s no fout !
  Oja , nu jij over herstelbetaling begint . Het zou je sieren als jij vast wil beginnen met herstelbetalingen van de slavernij en betreffende de destabilisatie van de afgelopen 30 jaar , dat komt later nog wel .
  Naar mijn inziens ben ik vrij redelijk .
  Je hoeft mij niet te bedanken hoor , bovendien ben ik geen docent/leraar .

  Het snijden doet geen pijn
  Het gesneden worden …

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 53. No.56,heeft je precies bescheven,DE UITWEG,dat staat als een huis,je bent geestelijk al rijp voor het gesticht,en dat komt allemaal door je DDB-syndroom,kies ie mooi,je gaat naar bed met Bouterse en je stapt met Bouterse uit bed,dat is pas SARI.
  Nou liever dom dan geestelijk gestoord jereh.


  Maak melding

 54. November 23rd, 2010 at 3:25 pm
  Lieve Pinto,

  Ik moet altijd zo lachen om jou!
  Wanneer heb je de laatste Conditie Proof-test gedaan?
  Niet te vergeten de FIT-test (fysieke Inzetbaarheid-test) en de GWT(granaat-werpen-test).
  Rustig maar, het was een plan er is geen oorlog hoor..

  Esmerald

  Hi sweety,
  Eergisterenmorgen nog mijn bloeddruk gemeten 120/80.

  Iedere donderdag, weer of geen weer van 18.00 tot 20.00 voetballen en daarna juist ja is het woord aan de Surinaamse bierbrouwerij.

  Een lekker soepje of BBQ-kip/varken van Doroe, een lezinkje of wat dies meer zij.

  Wat wil je nog meer weten


  Maak melding

 55. November 23rd, 2010 at 3:21 pm
  Pinto laat mij niet lachen brunswijk was al grote probleem voor jou legertje dus zet jou zelf niet belachelijk hier op dit net met jou never ending zijn. bishop van grenada is binnen de korte tijd naar de maan geschoten als de amerikanen en de nederlanders in suriname waren geland zou jij de eerste zijn die zou vluchten met jou grote waffel die padvinder clubje van bouterse met drugsverslaafde zou binnen korte tijd zich over geven.

  DE UITWEG

  En jij mag maar 1 keer raden wie er allemaal achter Brunswijk stonden en daardoor onevenredig veel bloed aan hun tentakels hebben jo lafaard jo!

  Hit and run kennen we allemaal. Kom man to man dat is nog es een keer manmoedig. Maar als je een coup wil plegen, ja dan kan een kind de was doen.

  Dat DDB vandaag president mag zijn komt door zijn soldiers instink. You can not fight agains soldiers because they’re prepaired to fight.


  Maak melding

 56. Hahahaha Pinto,

  Je pincode…..is ook goed!

  Anyhow, een prettige Srefidensiedag toegewenst aan de vrienden van de Republiek Suriname:
  Pinto, RMD-leider, EBU…

  Peace vandaag!!


  Maak melding

 57. SEMPA,

  Lezen is een kunst.
  Tussen de regels door lezen, is een enorme opgave blijkt!

  Echte mannen zijn niet bang voor “het gesneden worden” dus…

  Laat los, en gij zult losgelaten worden…


  Maak melding

 58. DEsmeralda,
  “Tussen de regels door lezen” ,spreekt voor zich natuurlijk !!!

  ” Echte mannen zijn niet bang” voor “het gesneden worden ” dus…” IS DEsmeralda een UBER-MENSCH ” !!!

  Inderdaad ;” laat los en gij zult door stichting Wiesenthal losgelaten worden…

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.