Nederland bij legeroperatie voor kust Suriname

32

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 20 nov – Voor de kust van de buurlanden Suriname en Guyana vinden de komende dagen militaire operaties plaats. Dit meldt de Amerikaanse ambassade in Georgetown, Guyana. Bij de operatie is ook het Nederlandse leger betrokken. Andere landen die deelnemen zijn de Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het is een veiligheidsoperatie.

Het gaat erom de “legitieme activiteiten te beschermen van Zuid-Amerikaanse landen die grenzen aan de Atlantische Oceaan. Het is een multinationale operatie met inzet van maritiem materieel van de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland”, meldt de ambassade. De concentratie is voor de kusten van Guyana en Suriname. Het materieel, waaronder schepen, blijft wel in internationale wateren in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan. De operatie duurt tot eind november.

32 REACTIES

 1. Boottocht!

  Internationale Militaire oefeningen noemt men zoiets. Hopelijk maakt een deel van onze regering een volledig verzorgde, all-inclusive Boottocht er naar toe om te kijken wat men daar allemaal uithaalt.

  Het is bij de Surinaamse overheid niet eens bekend dat er zoiets speelt. Ze gaan feesten!


  Maak melding

 2. Geachte redactie,

  En zo blijven deze Westerse landen wereldwijd nogsteeds hun gang gaan. En proberen zij op allerlei wijzen desnoods met militaire dreiging overal angst te creëren. Om op die manier ontwikkelingslanden waar ook ter wereld hun wil (eigen agenda) op te leggen. Zelfs als blijkt dat het hun “democratisch” NIET gelukt is geworden. Trouwens over ‘Democratie’ gesproken.

  http://www.youtube.com/watch?v=oHWIVeKz_y4&feature=related

  En dan kun je waarnemen, hoe het koloniaal bondgenootschap als van ouds nu nog eruit ziet. En het zijn deze zelfde landen, die de wereld meer dan 400 jaar in slavernij (Afrikaanse Holocaust) gebracht hebben.

  En zie nu hoe zij zelfs in de 21ste eeuw hun manieren NIET veranderd hebben. Alsof meer dan 400 jaar slavernij hen nog steeds niet gelukt schijnt te zijn, om hun “economische welvaart” op orde te brengen.

  http://www.youtube.com/watch?v=6-uf03q2DpI&feature=related

  Maar hoeveel eeuwen mensenhandel en slavernij wensen deze Westerse landen nog erbij te willen in naam van “Democratie”. Alleen God of Allah zal dat kunnen weten. Maar zeggen wij nu:

  SLAVE MASTERS, LET MY PEOPLE GO!!!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=DMF_24cQqT0


  Maak melding

 3. Het is een zeer ernstige zaak. Het gaat dan in deze niet om de persoon Bouterse, maar om de nationale veiligheid van Suriname. Ik wil zien of deze gasten het zouden durfen te doen voor de kust van Rusland, China,Brasilië of Zuidafrica. We moeten ons bezorgheid uitten en ons afvragen wat deze zogenaamde training te maken heeft. Amerika zou deze training met brasilië, Argentinë,Surinam,Guyana, Suriname en Frankry kunnen houden. Wat voor belangen heeft Nederland in de buurt van Suriname en Guyana, Engeland nog minder. Het gaat allemaal om de grote olie vondst in de kust bij Suriname. Nederlandse Olie bedrijven kunnen geen graantje mee pikken en dat maakt hen woest. Suriname is onafhankelijk en Suriname wil dat ook beleven. Het land wil werken met landen die haar niet bewust achter houd.(red neokolonialisme)

  Achter al deze zaken moeten we iets zoeken.
  Het is niet zomaar iets. Tenzij men zich zorgen maakt over drugs transporten.

  Ik maak mij zorgen. Nemen jullie maar een voorbeeld wat ze met Irak hebben gedaan. Suriname wees op je hoede.


  Maak melding

 4. Dit is een oefening!!!

  Dit is een oefening “waarschuwden” de mariniers afgelopen “woensdag”, voordat ze de Somalische bootjes aan flarden schoten!
  Daarbij vergeten te vermelden, dat woensdag gehaktdag is!!!


  Maak melding

 5. Uit deze reacties spreekt weer de xenofobie die bij Surinamers leeft. Mijn God, militaire oefeningen vinden overal ter wereld plaats, zeker onder de NAVO-vlag. Wat als er een Nederlands cruiseschip met 1.000 Amerikanen langsvaart? Staan we dan ook op onze achterste benen? Belachelijk subjectief bericht, nieuwswaarde 0,0, waarheidsgehalte 50%.


  Maak melding

 6. Zou wel eens een psychologische waarschuwing kunnen zijn voor sommige figuren.
  Misschien dat de President van Suriname de commandanten een uitnodiging stuurt voor een hapje en een drankje aan de Waterkant.


  Maak melding

 7. Een grote militaire oefeningen uitgevoerd met oorlogsschepen ik vraag me af waarom zo dicht onder de kust van Suriname.Gelukkig kent de President van Suriname geen angst en staat hij nu al waarschijnlijk op de uitkijk te zwaaien.


  Maak melding

 8. Het is een multinationale operatie met inzet van maritiem materieel van de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland”, meldt de ambassade. De concentratie is voor de kusten van Guyana en Suriname. Het materieel, waaronder schepen, blijft wel in internationale wateren in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan. De operatie duurt tot eind november.

  Wie o wie zou Zuid Amerika willem aanvallen ???


  Maak melding

 9. Ja, companero Chavez heeft Russische onderzeeboten om deze lieden uit de buurt te houden dus dan maar voor de kust van Suriname en Guyana.

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 10. Ach man kom houdt toch op! Een land waar elke hoeveelheid coke meer dan welkom is?

  Ja zelfs ook al moet het uit poepe worden ontward. Waar praten wij over?

  Het is niet vreemd dat dralende bolletjesslikkers op brute wijze worden opengereten in ptata.


  Maak melding

 11. Toenh deze infasie was afgeblazen,kwam de stellendamkwestie aan de orde met slechts een kroongetuige en een uiteindelijke veroordeling van 11jaar gevangenisstraf voor Bouterse.!!!Vorige week was er ook een programma op de TV van de politionele actie`s van Nederland in Indonesie waarbij een 80jarige man een kogelwond op zijn rug toonde waarin de kogel tot op heden nog in zijn lichaam zit.Ook vertelde hij hoe Nederlandse politie-eenhgeden Indonesiers executeerden waarbij zijn vader ook werd doodgeschoten.Ik vraag me dan ook af hoe hypocriet Nederland is!!!


  Maak melding

 12. Linksom
  Ja, companero Chavez heeft Russische onderzeeboten om deze lieden uit de buurt te houden dus dan maar voor de kust van Suriname en Guyana.

  Groet: Linksom.

  Maar Suriname is toch lid van de Zuid-Amerikaanse Unie (waarbij een niet aanvals verdrag door de leden getekend wordt)neem aan dat Venezuela daar ook lid van is!

  Suriname kan daardoor wel in de problemen komen mochten de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland”, inderdaad een Inval beramen op Venezuela van uit de wateren van Guyana en Suriname. Dat wordt denk ik Spoedberaad op Hoogniveau binnen de Zuid Amerikaanse Unie.


  Maak melding

 13. Mensen worden jullie nu eens wakker deze veiligheidsoperatie waren van voor af bestemd en dat moeten de regeringen Venetiaan en Bouterse geweten hebben.Het is niet zo dat de Amerikanen van een dag op de andere dag veiligheidsoperaties ondernemen voordat ze de regeringen in deze gebieden op de hoogte stellen via hun ambassadeur.


  Maak melding

 14. Toch niet een complot he?? voor in de toekomst gezamelijk met z’n 4ren!! Want zowel Suriname als Guyana heeft heel veel rijkdommen!!! Ook wat nog verborgen zijn.

  Nu even bestuderen en in de toekomst hun slag slaan!! Ik weet het niet maar wel een sterke vermoeden!!!


  Maak melding

 15. Ik heb begrepen dat deze oefening in internationale wateren plaatsvindt. De zeegrens van Suriname zal niet geschonden worden.
  De regering van Suriname zal wel op de hoogte gesteld zijn.

  Volgens mij is dus hier niets aan de hand.

  Was er ongeveer drie weken terug al een US vliegdekschip in Surinaamse wateren, voor het geven van medische hulp aan Surinamers? Toen was toch ook niets aan de hand?
  Srika


  Maak melding

 16. EBU,
  Toen bouterse mijn volk met militaire geweld mijn volk onderdrukte hoorde ik jou niet stelletje landveraders dat jullie zijn. bouterse heeft met militaire middelen de democratie naar huis geschoten in mijn land met behulp van het buitenland hij heeft miljoenen uitgeven aan wapens terwijl mijn volk in de rij moest staan voor hun eerste levensbehoeften hij heeft onschuldige mensen afgeslacht in het binnenland hij deed alles wat god verboden heeft daar zwijg jij over EBU wees nou een keer eerlijk en bespreek ook de misdaden van bouterse een medaile heeft twee kanten.


  Maak melding

 17. whahaha wat zijn ze bang is Suriname!! lees eens de reacties. Voordat je een reactie plaatst, moet je wel de internationale wetgeving kennen. Blijkbaar kennen ze dat begrip niet bij de mensen die hier rare reacties van aanval tot inval plaatsen.


  Maak melding

 18. Wel, het zijn inderdaad dezelfde europese landen die nog steeds hun koloniale invloed willen laten gelden in het gebied, desnoods met militaire macht! Het is dat de ZuidAmerikaanse landen nog niet sterk genoeg zijn om onze eigen gebieden militair te beheren. Maar geloof me, in de belangrijkste politieke hoofdsteden van LatijnsAmerika zijn ze geenszins amused over deze gang van zaken! Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar met argusogen volgen de LatijnsAmerikanen deze acties in ONS gebied, in ONZE regio en niet de Europese noch de NoordAmerikaanse!!

  Dit berichtte de WNR d.d. 20 nov. 2010;

  “In een groot eindoffensief schakelde de coalitie van Franse, Amerikaanse en Nederlandse mariniers in alle vroegte “de rebellerende partijen” van het fictieve land ‘SAMBO’ uit. Hiermee kwam de internationale amfibische oefening Deux Tricolores ten einde. Deze oefening werd gehouden met Amerikaanse, Franse en Nederlandse milliciens op Oostpunt in Curaçao.”

  Wel, geloof me, dit zijn niets meer dan provocaties van de zelfde landen die verantwoordelijk zijn voor het stichten van koloniën en veel menselijk leed. Europese landen die de laatste 3 eeuwen voor veel ellende en rotzooi gezorgd hebben in die gebieden. In feite hoort Europa niet meer thuis in dat gebied, tenminste “niet militair”!! Sommigen denken dat het ter bescherming is van de bevolkingen daar, maar feit is dat er in het Caribisch gebied en ZuidAmerika de laatste jaren veel rijke oliebronnen en gasbubbels aangeboord worden.

  Het was al tijden bekend, maar nu dat de ZuidAmerikanen zelf het heft in handen beginnen te nemen en zich proberen te verenigen, zodat de Europeanen en de Amerikanen niet meer hun rooftochten kunnen voortzetten, worden ze in feite gewoon bedreigd! Zo van pas op hoor, wij beschouwen deze gebieden nog steeds als onze eigendommen! Dit hoort n.l. ook tot “Psychologische oorlogvoering”. De voormalige koloniale machten zijn echt niet van zins om los te laten wat ze zich eeuwenlang illegaal toegeëigend hebben.

  En degenen die geen kennis hebben van de geschiedenis vinden het natuurlijk heel normaal. Wel, het is helemaal niet normaal! Rebellerende partijen van een fictief land geheten SAMBO???? Nou, ik zeg het nogmaals, in de ZuidAmerikaanse hoofdsteden die ertoe doen, kijken ze met argusogen naar deze ontwikkelingen in ONZE ZuidAmerikaanse en Caribische regio!Ik zeg bewust “onze”, want ook met de Antillen zijn ze flink bezig, Nederland wil niet loslaten en dat hebben ze ook gewoon toegegeven laatst in een brandpunt uitzending. Hier in Nederland doen ze alsof ze de Antillen willen loslaten, maar dat is voor de bühne, want dat zullen ze niet doen zolang de bevolking niet echt in opstand komt! Het spijt de Nederlanders dat ze Suriname hebben laten gaan. Dus Bouterse of niet, ze zullen achter de schermen alles doen om goed met Suriname te blijven. Maar het gaat ze ten principale niet om de Surinaamse bevolking, maar om de rijkdommen van het land Suriname die wellicht nog aangeboord zullen worden! Geloof het of niet!

  De militaire oefeningen worden niet zomaar voor de grap gehouden, het is allemaal planning! Het gaat om zaken en gebeurtenissen waarvan verwacht wordt dat ze zouden kunnen plaatsvinden of dat ze binnen niet al te lange tijd zullen gaan plaatsvinden!!


  Maak melding

 19. November 20th, 2010 at 9:26 am
  Slapen lose nachten voor DB diaree .

  DE UITWEG

  Diaree voor wie? Dan moeten wel echte kerels komen.

  Het is de Neerlandse-leeuw eigen om zich op kleine- veelal weerloze viervoeters, lees landen lastig te vallen.

  Jij uit de weg bent het typisch voorbeeld van het slaafs volgen van de witte meester.

  Een redimussu ten voeten uit.


  Maak melding

 20. November 22nd, 2010 at 3:52 pm
  November 20th, 2010 at 9:26 am
  Slapen lose nachten voor DB diaree .

  DE UITWEG

  Diaree voor wie? Dan moeten er wel echte kerels komen.

  Het is de Neerlandse-leeuw eigen om zich op kleine- veelal weerloze viervoeters, lees landen te botvieren.

  Die Indonesie weten daar alles van.

  Jij uit de weg bent het typisch voorbeeld van het slaafs volgen van de witte meester.

  Een redimussu ten voeten uit.


  Maak melding

 21. Die volgers van duivel bouterse zijn net papagaaien ze praten elkaar na zonder na te denken maar ik weet hoe dat komt hun president heeft zich nooit aan geen enkele regels en wetten gehouden nationaal niet en internationaal ook niet daarom scheiten ze in hun broek over een normale leger oparatie als je een slecht geweten hebt dan reageer je op zelfde manier hoe die ezels van bouta reageren. precies op de zelfde manier reageerde jenny simons over de nederlandse jungle training er zouden witte mensen gezien zijn die volgens haar van plan waren om hun messia op te pakken, laten wij elkaar niet voor de gek houden als amerika nerdeland suriname echt willen binnen vallen dan zal ons leger geen weerstand kunnen bieden het leger van suriname kan alleen zijn eigen bevolking knechten en afslachten.


  Maak melding

 22. Pinto
  November 20th, 2010 at 9:26 am
  Slapen lose nachten voor DB diaree .

  DE UITWEG

  Diaree voor wie? Dan moeten wel echte kerels komen.

  Het is de Neerlandse-leeuw eigen om zich op kleine- veelal weerloze viervoeters, lees landen lastig te vallen.

  Jij uit de weg bent het typisch voorbeeld van het slaafs volgen van de witte meester.

  Een redimussu ten voeten uit.

  Pinto

  Sommige Surinamers hebben moeite onderscheid te maken met het verleden, het heden en de toekomst met dien gevolge dat ze hun eigen ontwikkeling in de weg staan.
  Waarom moet je nou iemand nou verwijten dat hij een Redimoesoe is alsof een dergelijke functie slecht is probeer zaken die in het verre verleden hebben plaatsgevonden niet te bagataliseren naar het heden maar probeer zoveel mogelijk lering te trekken uit het verleden en naar het heden en de toekomst te kijken daar kom je veel verder mee met een oordeel te vellen over hoe een militair of een politie agent een korps of leger zich vandaag de dag in de 21 eeuw gedraagt in ons Geliefd Suriname


  Maak melding

 23. Pinto.
  Een echte leger met kerels dood geen ongewapend burgers van zijn land hij beschermd ze.
  die padvinder clubje van jou waar jij zo trots op ben waren onderdrukers en coke verslaafden.


  Maak melding

 24. De Uitweg
  laten wij elkaar niet voor de gek houden als amerika nerdeland suriname echt willen binnen vallen dan zal ons leger geen weerstand kunnen bieden het leger van suriname kan alleen zijn eigen bevolking knechten en afslachten.

  DE UITWEG
  Hoe kom je er no bij dat Nederland Suriname zou willen binnen vallen terwijl ze nu al aanwezig zijn waarbij beide legereenheden geregeld gezamenlijke jungle oefeningen houden in de binnenlanden van Suriname. Ik denk dat Nederland eerder bezorgd is over de illegaal wapens die geleverd zijn aan Venezuela (zie attach file)

  ROTTERDAM – Een Nederlands bedrijf heeft radar- en aanvalssystemen op acht schepen van Venezuela geïnstalleerd.

  Deze deal had nooit mogen plaatsvinden, staat in een rapport over wapenexport door Europese lidstaten waar Trouw over schrijft. Het rapport wordt vandaag gepubliceerd door Europese maatschappelijke organisaties.

  Het rapport is opgesteld door hoogleraar aan de Universiteit van Gent An Vranckx met steun van het Belgische ministerie van buitenlandse zaken. Volgens Vranckx heeft het bedrijf Thales uit Hengelo voor 320 miljoen euro systemen aan Venezuela geleverd, een land dat volgens Vranckx ‘openlijk een agressieve koers’ vaart.

  Een standpunt van de EU is dat wapendeals de regionale stabiliteit niet in gevaar mogen brengen. In de krant erkennen woordvoerders van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken dat er zorgen zijn over de koers van Venezuela. Daarom worden sinds vorig jaar geen vergunningen meer verleend voor wapenexport naar het land.

  De vergunning voor de deal van Thales werd echter wel verlengd. Dit omdat Nederland een ‘betrouwbare handelspartner’ wil zijn. Vranckx heeft ook kritiek op een andere deal. Scheepswerf De Schelde leverde drie fregatten met elektronica van Thales aan Marokko. Met die order was 555 miljoen euro gemoeid.

  Volgens EU-criteria mag niet worden verkocht als militaire aankopen de sociaal-economische ontwikkeling verdrukken. In Marokko is bijna de helft van de bevolking analfabeet. Volgens de ministeries is echter uitgebreid getoetst en spant Marokko zich in om de armoede te verminderen.

  Voormalig LPF-Kamerlid Mat Herben, tegenwoordig adviseur voor de belangenbehartiger van de defensie-industrie NIDV, zegt in de krant zich te storen aan de kritiek. ,,Als wij het niet doen, gaat de order ergens anders heen. Bovendien hebben we het hier over schepen om piraterij tegen te gaan. De mensenrechtenschendingen vinden plaats met vuurwapens. Daar zouden journalisten zich druk om moeten maken.”

  Nederland is niet het enige land dat kritiek krijgt. De 27 lidstaten van de EU zouden regelmatig hun eigen regels opzij schuiven als zij defensiematerieel kunnen verkopen. (NOVUM/BVDL)
  23/11/10 09u25


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.