Jagdeo wil goede behandeling Guyanezen in Suriname

11

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 20 nov – Guyanezen verdienen een goede behandeling in Suriname. Dit zegt de Guyanese president Bharat Jagdeo. Hij is dan ook blij dat er een Guyanees consulaat komt in Nieuw Nickerie. Suriname vestigt een consulaat in Berbice. “Het is een Surinaamse zaak, maar ik zou het op prijs stellen als de mensen worden geholpen”, aldus Jagdeo.

Het verstrekken van verblijfsvergunningen in Suriname komt traag over. “Er zijn mensen die al langer dan twintig jaar wachten op een vergunning”, zegt Jagdeo. Daar is over gesproken tijdens het bezoek. Een beter personen- en goederenverkeer stond hoog op de agenda van de ontmoeting met Suriname’s president Desiré Bouterse. De nog immer illegale Backtrackroute is immens populair bij smokkelaars en illegalen. De twee staatshoofden willen nu een serieuze aanpak.

Dat het niet makkelijker gezegd is dan gedaan, geven de talloze mislukte pogingen aan. “We mogen de illegaliteit niet onderschatten, maar ook niet overschatten”, zei Bouterse. Daarom komt er een speciale aanpak. Ook de legale veerdienst bij Southdrain moet naar een beter niveau. De wachttijden zijn nog hopeloos lang. Bouterse vertrok samen met Jagdeo naar Guyana, waar hij de universiteit en een suikerfabriek bezocht.

Bekijk ook:

11 REACTIES

 1. Eerst!

  Eerst de Chinezen,
  dan de Guyanezen,
  dan de Ghanezen,
  vervolgens de “Brazilnezen”
  and last but not least de “suri-nednezen”…

  Ik ben jaloerszzzzz….


  Maak melding

 2. Wie zich houdt aan de regels en wetten van suriname hoef niet bang te zijn voor zijn behandeling denk ik.
  Maar ik vraag mij één ding af en dat is waar die nationalistische houding van de ndp is gebleven wordt er niet meer over tigri gesproken was het niet de ndp met bouterse samen die grote BEK hadden over de toen er uitspraak was over hoe ver de bevoegheid van suriname gaat aangaande het zee verdrag daar hoor je niemand meer wat van zeggen nu zijn de zelfde opstokers aan de macht praten ze nu over bruggen waar is bosje met bigi smoel.


  Maak melding

 3. Jagdeo…..dus… WIL…!!! dus hij eist…mi boi…jullie schrijven dingen hoor…hij WIL is niks anders dat hij eist….maar vanwaar haalt hij het recht om te eisen.
  Van waaruit neemt hij tools om dit te willen…Ik als Suri zeg zij moeten het verdienen…want er zijn teveel rovers dieven onder deze Guya’s.


  Maak melding

 4. Deze verdomde Uitweg gaat met Bouterse en de zijnen naar bed, droomt van hen en staat vervolgens weer met de hele meute op.

  Slaap jij wel Hoooosie?

  Jij moet met zeer veel spoed hulp zoeken, “je lijdt overduidelijk, tenminste aan het Bouterse-syndroom”.

  Alleen jij hebt niet door dat de man nu president is van een onafhankelijke repubiek,..Suriname!!!


  Maak melding

 5. De Uitweg
  Hoe vaak ben je met wat positiefs voor de dag gekomen het is alleen haat uitingen en niets anders.Nu gaat dit artikel over de behandeling van de Guyanezen in Suriname. Worden ze slecht behandelt in Suriname en wat zijn de oorzaken van deze slechte behandeling?Hoe worden Surinamers in Guyana behandeld wat heeft de President van Suriname te zeggen?Guyanezen moeten zich aan de wetten van Suriname houden en vis a vis Surinamers aan de Guyanese wetten als ze in elkaars landen zijn dan ontstaat er geen trouble.


  Maak melding

 6. Ik weet dat de volgers van bouterse een probleem met de waarheid hebben daarom maak ik mij niet druk met die prullebak reaktie van ze.
  Jullie staan voor niets in het leven paria noem dit soort figuren.


  Maak melding

 7. Ik ben het met Jagdeo eens voor wat betreft de behandeling van de Guyanezen in Sur. Ook deze mensen verdienen het als mens behandeld te worden en voor degenen die meteen tot aanval overgaan: nee, als zij een criminele daad gedaan hebben, verdienen zij ook straf. Niet elke Guyanees is crimineel, net zoals niet elke Surined. dat hier is. Ook de Backtrack route is levensge-vaarlijk en moet structureel aangepakt worden. By all means.

  Maar, hoe zit het dan met het eisenpakket van Sur. ? Het is toch normaal dat DE UITWEG Tigri en het Zee-verdrag aanhaalt? Of zijn die niet belangrijk? Waarom een brug bouwen als Guyana noordelijk en zuidelijk met de Sur. voeten aan het spelen is. Of mag alleen Guyana punten op tafel leggen? Bovendien spreekt het toch voor zich dat een goede buur beter is dan een verre vriend. Waarom doet Bouterse alle moeite om Jagdeo gunstig te stemmen? Zit hij zo om vrienden verlegen?


  Maak melding

 8. Surinamers doen alsof of denken dat ze beter zijn dan guyanezen. We zijn beide 3de wereld gespuis. As simple as that. We hebben beide van de nederlanders en engelsen grenzen geerfd welke niet kloppen. Gaan wij deze doctrine doortrekken. De oorlog voor de engelsen en nederlanders vechten. That is madness. Onze bevolkingen komen beide van dezelfde continenten maar alleen door 2 verschillende europese landen bestuurd.
  Wij hebben alle voordeel bij een goeie relatie met onze guyanese broeders en zusters.


  Maak melding

 9. Het gaat mij niet om wie beter is, maar op die grote bek van bouterse en zijn volgers nog geen vier maanden geleden moest je ze horen en nu is alles koek en ei wie houdt nou wie voor de gek? bosje had gedreigd tigri binnen te vallen. pinto ik ga voortaan jou eerdere reaktie over soortgelijk berichten op het net plaatsen kan je zelf zien hoe tegenstrijdig je ben Akuba.


  Maak melding

 10. De brug is van nul of geenerlei waarde,Guyana eist en eist nogmaals.Suriname heeft belangrijkere zaken die met een hoge prioriteit gedaan moeten worden.Er is al genoeg verbinding met Guyana.Deze brug zal voor de criminelen een geschenk uit de hemel worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.