Misiedjan: misdaad niet verergerd in Suriname

24

PARAMARIBO, 18 nov – Er is absoluut geen sprake van dat de misdaad is toegenomen of verergerd. Dit stelt minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie. Hooguit zou sprake kunnen zijn van verruwing. Vooral politici hebben een verkeerd beeld als het om criminaliteit gaat. En al helemaal wat de culturele en etnische achtergronden betreft.

Beweren dat bepaalde groepen meer betrokken zijn bij de uitvoering en andere meer slachtoffer zijn, slaan nergens op. “Criminaliteit is niet etnisch gebonden, maar het slachtoffer is afhankelijk van de omstandigheid waarin hij verkeert”, zei Misiedjan in het parlement. Daarmee staat en valt elke bewerking over wie wel of niet verantwoordelijk is voor de stand van de misdaad. Het kan dan voorkomen dat ondernemers vaker slachtoffer worden.

Maar domweg beweren dat een bepaalde groep meer betrokken is, is dansen op het scherp van een mes. Het betekent niet dat de regering zich laat afleiden. De criminaliteit zal worden aangepakt in al zijn vormen. “Er is een degelijk plan en dat zullen we uitvoeren”, aldus Misiedjan. Het parlement heeft een reeks vragen gesteld over criminaliteit. Vooral de vele overvallen in woningen en op ondernemers liggen parlementariërs zwaar op de maag.

24 REACTIES

 1. De waarheid kan niet door de woorden van Misiedjan ontkracht worden. Hij zal met beide benen op de grond moeten staan, wilt hij de criminaliteit een halt willen roepen.


  Maak melding

 2. Ik heb hem t voordeel van de twijfel gegund toen hij aantrad, maar dat krediet heeft hij verspeeld

  Deze man is inderdaad minister zijn,niet waardig, maar een mini ster.
  Door t bij hoog en laag blijven roepen dat de misdaad niet verergerd is geeft aan hoe erg en zwaar hij in ontkenning zit.
  En laat dit t nou juist zijn waar criminelen een boodschap aan hebben.De benadering van t probleem , de uitspraken, tsjonge,tsjonge.
  Dus t is de schuld van t slachtoffer dat hij in een een bepaalde positie verkeert omdat hij iets heeft opgebouwd en probeert zich zo een bestaan te hebben voor z,n gezin?t Maakt geen donder uit want ook mensen die zuinig leven en een spaarcentje op zij hebben gezet worden, slachtoffer.
  Is dat hun schuld dan?
  Nu gaat hij de “witte boorden criminaliteit”aanpakken, en natuurlijk moeten die aangepakt worden; de “”witte boorden”” criminelen zijn geen lieverdjes , maar moorden niet direct en komen je huis niet binnen met een geweer, pistool of mes.Hun aanpak is anders.Wat dat betreft hoeft hij maar goed om zich heen te kijken en hoeft hij niet ver te gaan zoeken
  Dus is dit een rookgordijn om de realiteit niet te zien. Hoezo kop in t zand steken?
  Niet weten hoe een ministerie te leiden , waardoor de chaos en angst in de samenleving toeneemt .is dus gelul uit je vette nek en bijna ook misdadig te noemen.
  Criminaliteit is niet voorbehouden aan een bepaalde bevolkingsgroep of huidskleur, maar sommigen maken er misbruik van , doordat ze dit als beroep kiezen ,als DE manier van leven beschouwen. Snel en veel geld verkrijgen zonder hard voor te werken.t Zal ze verder een rotzorg zijn , wat de gevolgen zijn voor hun slachtoffers. ggggggrrrrrrhhhhh!


  Maak melding

 3. Martin Misiedjan ai Martin Misiedjan jnonge dat je als een advocaat de zinnen predict alsof je een crimineel verdedigt tot daar aan toe maar dat je aangeeft dat
  “Het kan dan voorkomen dat ondernemers vaker slachtoffer worden” is zo een stomme opmnerking dat ik gevoelsmatig moet zeggen “a mang dies smoko wang joint” .
  Altijd zijn in Suriname de hard werkende ondernemers het slachtoffer. Vooral winkeliers of het nu de chinezen zijn de hindoestanen of ieder ander bevolkingsgroep.

  “En al helemaal wat de culturele en etnische achtergronden betreft”.
  Weer zo een achterlijke opmerking.
  Criminaliteit ontspruit bij die groepen waar De werkeloosheid het hoogst is
  Die graag de grote bink willen uithangen
  Die graag gezien willen worden
  Die sociaal en ethisch slecht zijn opgevoed
  Geen menselijk gevoel in hun ik hebben meegekregen
  etc

  Welnu is de vraag±
  Bij welke bevolkingsgroep kun je vele vinkjes plaatsen
  Welke bevolkingsgroep vertegenwoordigd de meeste “gastren” in de bajas
  Welke bevolkingsgroep zie je 1x 24 uur over straat
  Welke bevolkingsgroep kent de meeste één ouder gezin
  etc
  Vul maar in en dan is de vraag beantwoord.
  Man wat kan een minister slap kletsen lijkt wel een in de soep draaiende broodmolen


  Maak melding

 4. Dat Misiedjan zit te slapen is een bekend feit. De criminaliteit in Suriname neemt hand over hand toe en hij beweert dat dat onzin is. Wat onder de schedel van Misiedjan zit, wordt vertroebeld door de dagelijkse joints.

  Overvallen op particulieren en bedrijven zijn aan de orde van de dag. Het aantal roofmoorden neemt toe. En toch is Misiedjan blind voor die feiten.

  Dat een bepaalde etnische groep veel mer dan andere etnische groepen betrokken is bij criminaliteit is ook een feit. Misiedjan moet dat ook onder ogen zien. Aanpakken van de problemen doe je niet met ontkennen.


  Maak melding

 5. Waarom doen jullie zo dom ???
  ieder redelijk denkende persoon , weet dat criminaliteit niks met etnischiteit te maken heeft.
  Criminaliteit is louter het product van ongelijkheid en armoede.
  En van een kale kip kan je niet plukken, dus zoeken de criminelen de vette kippen op… zo simpel is het….


  Maak melding

 6. Kofi
  In gevallen van criminaliteit gebruikt men experten om de toename van het te onderzoeken en niet jouw beweringen.Wat ik wil tegenwerken op deze website is het racisme van enige scribenten dat vaak voorkomt.Criminaliteit heeft helemaal niet met etniciteit te doen.


  Maak melding

 7. Ik begrijp wel dat Misiedjan zich schaamt om toe te geven dat zn achterban zich massaal schuldig maakt aan de criminaliteit maar hij gaat het echt onder ogen moeten zien, hij kan wel anders beweren maar dat is tegen beter weten in!!! Op zo’n manier komt hij zeker niet geloofwaardig over en op een gegeven moment zal zn funktioneren in twijffel getrokken worden!!!!


  Maak melding

 8. meneer misiedjan probeerd zijn eigen mensen te reden dus hij kan geen kanten op mensen begrijpen jullie dat niet een hele grote vrienden politiek in ons heilige land suriname


  Maak melding

 9. En als men zegt dat Surinamers over het algemeen domme mensen zijn, dan springen jullie op de kast. Als ik de meeste reacties op dit forum lees bevestigen de meeste gewoon die bewering.

  Gaan jullie naar school en leer denken, jullie zijn een schande voor de weldenkende Surinamers.


  Maak melding

 10. Er is maar één oplossing voor dit probleem, gewoon de cowboy wetten van Taxes invoeren. Ieder volwassen persoon boven de 18 Jaar een vergunning verlenen om een schietijzer
  Blaffer te mogen dragen. Probleem opgelost.

  Brokobana.


  Maak melding

 11. Lees hieronder wie de ware criminelen al die tijd zijn geweest.

  Criminelen kan je natuurlijk vinden waar je ze zoekt.

  Bron Starnieuws

  Misiedjan: “Ik kan met trots zeggen dat ik geen crimineel verleden heb”
  19 Nov, 05:00
  92331645e8ee8ac4b015c12e65194d60.jpg “Ik kan met trots zeggen dat ik geen crimineel verleden heb en ik vermeld meteen erachter dat ik nationaal en internationaal een goede naam heb opgebouwd. Ik heb gewerkt voor een internationale organisatie en kan een ieder recht in de ogen aankijken”.
  Zo reageert minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie (JusPol) op beschuldigingen van parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Volgens de volksvertegenwoordiger zou de bewindsman valsheid in geschrifte hebben gepleegd. “Ik moet nadenken wanneer ik in aanraking zou zijn gekomen met de politie. Ik kan me dat niet herinneren. Asis klets gewoon uit zijn nek, laat hij dan maar met de bewijzen komen”, daagt de minister Gajadien uit.

  Misiedjan zegt dat de VHP-parlementariër maar liever ruchtbaarheid moet geven aan de enorme ‘rotzooi’ die zijn partij heeft achtergelaten op het ministerie. De bewindsman zegt dat de persoonlijke aanvallen op hem alles te maken hebben met de opruiming die hij houdt op het ministerie van Justitie en Politie. Deze mensen hebben van het ministerie iets gemaakt dat bijna niet meer toegankelijk is voor anderen. Komt u een keertje langs. Vanaf grootvader, zonen, dochters en kleinkinderen. Connecties van hier tot ginder en zaken die niet meer te vinden zijn. Asis weet wat aankomt. Hij en zijn criminele connecties zijn bang voor wat er komt”, zegt Misiedjan.

  Gajadien heeft president Desi Bouterse een brief geschreven waarin staat vermeld dat Misiedjan in het verleden valsheid in geschrifte heeft gepleegd en in aanraking is geweest met de politie. Gajadien vraagt het staatshoofd te onderzoeken hoe het komt dat Misiedjan ondanks zijn verleden toch minister is geworden. “Ik wacht het onderzoek van de president af. Als hij het nodig vindt me hierover te spreken zal ik het horen”, zegt de JusPol-minister.

  Misiedjan zegt niet op de toer van Gajadien te willen gaan, maar op het ministerie genoeg vuile was aangetroffen te hebben waarvan de gemeenschap zal schrikken. “Maar het komt nog, we zijn al bezig, daarom deze persoonlijke aanvallen”, zegt de minister. Ook op aandringen van wat er allemaal mis is op het ministerie wil Misiedjan niets zeggen. Wel verklapt hij enkele maatregelen getroffen te hebben tegen VHP-toppers. Hij begrijpt dat die partij hem daarom liever ziet gaan.


  Maak melding

 12. Schandalig,

  Schandalig je doet eer aan jou naam , hhahaa
  Ja hoor SCHANDALIG ben je zeer zeker !!!!

  En Misidjan, nou, nou, tot nu toe is er niks zinnings uit zijn mond gekomen.


  Maak melding

 13. ‘Gemeenschap niet gerust over criminaliteit’

  Friday 19 November 2010

  PARAMARIBO – “Minister Martin Misiedjan stelt de gemeenschap niet gerust door te zeggen dat de criminaliteit niet is toegenomen, maar verruwd.” Woorden van DNA ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch, in gesprek met GFC Nieuws.

  “De minister staat er niet bij stil dat in de afgelopen maanden, zes personen door roofovervallen in hun eigen woning zijn vermoord. De bewindsman moet mij zeggen welke maatregelen hij hiertegen zal nemen. Het samengaan van politie en militairen heeft zijn vruchten afgeworpen en plotseling mogen de militairen niet meer met de politie patrouilleren. Wat is er aan de hand? DNA moet op dit stuk geïnformeerd worden. Zijn wij inderdaad een poppenkast club zoals de huidige president eens heeft gezegd?”

  “Mensen zijn bang in hun eigen woning. Het is gebleken dat het diefijzer en een alarminstallatie niet meer helpt”, oreert de ondervoorzitter. “De huidige regering moet de mensen gerust kunnen stellen. Houdt men rekening ermee dat het individu zichzelf zal bewapenen om zich te verdedigen? Wij maken ons als oppositie ernstige zorgen.”

  Bron: GFC Nieuws

  En de minister speelt nog steeds kiekeboe !


  Maak melding

 14. Sari tori!
  Men is bezig politieke spelletjes te spelen met de noden van het volk dat is nu gaande in suriname ware broeders en zusters.
  Men speeld een heel gevaarlijk spelletje die mij doet denken aan de hutu’s en de tutsi’s.
  denk hier maar eens over na, zie ook de beslising om de justpol aan brunswijk te geven. DENK NA!


  Maak melding

 15. Ik weet dat het steekt dat wij anno 2010 een justitie minister hebben van marronhuize.

  Sommigen hadden al patent op deze- en wellicht ook andere ministeries. Stelletje bandieten.

  We weten allemaal dat het ontzettend steekt,
  laten wij hem verdorrie de volle ondersteuning geven, “het is ook een kind van dit land!”

  Ik heb gelukkig nog niet gelezen dat hij gestolen heeft.


  Maak melding

 16. Anti corruptie,
  Ook ik heb vroeger een fatu genomen op de straathoeken. Daar is op zich niets mis mee.
  Mijn staat van dienst liegt er niet om.

  Wie denk jij dat je bent?

  Er zijn kleine dieven en er zijn grote dieven.

  F Y!!!


  Maak melding

 17. In de drie maanden dat Misiedjan minister van justpol is ,doet hij het niet slecht .
  Misiejan is goed en natuurlijk kan het beter en dat is juist het streven van de minister .
  Al vanaf zijn aantreden als minister werd hem geen ruimte gegund om het ministerie naar behoren te besturen .
  Vanuit de oppositie werden bijvoorbaat alarmistische voorspellingen gedaan .
  Misiedjan dient het nationaal belang en laat zich niet verleiden en kleineren door de oppositie .
  Toen de re-gering Vene-Sardjoe voor het zeggen had was nationaal veiligheid niet een
  prioriteits-kwestie .
  Prioriteit werd gegeven aan het herstel van de nederlandse rechts-orde , enkel met het oogmerk om de huidige President van de Republiek Suriname te kunnen arresteren en veroordeeld te krijgen .
  De criminaliteits-kwik bleef toendertijd naar ongekende hoogte stijgen .
  Het geroept om hulp van de surinaamse volk was enkel goed voor de flora en fauna in de DNA-gebouw .
  Een der toppunten was de verdwijning(?)
  van het inbeslag genomen hard-drugs uit de kluis van de toenmalige justpol minister .
  Als verantwoordt minister van justpol , geeft Misiedjan nu te kennen dat de criminaliteit niet aan het stijgen is maar dat de verruwing toeneemt en het is te staven
  Het feit dat de criminaliteit in de afgelopen drie (3)maanden niet is gestegen en aanhoudingen kunnen verrichten op de meest gezochte deliquenten ,getuigd dat het volks-belang, c.q nationaal veiligheids-belang het hoogste prioriteit bij minister Misiedjan geniet .
  Wat de onder_voorzitter oreerde in het parlement is “PROJEKTIE” van de oppositie .

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 18. Wat ik opvallend vind, is dat iedereen roept dat de misdaad is verergerd, maar dat niemand met concrete cijfers kan komen. Maw, het zijn weer de onderbuikgevoelens die worden aangesproken.

  Een gevaarlijke zaak, maar dat krijg je als je ongeletterden het wood geeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.