Chinese hulp voor Surinaamse have nots

30

PARAMARIBO, 19 nov – Een Chinese schenking van bijna vijf miljoen dollar gaat grotendeels naar kansarme groepen in het binnenland. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. President Desire Bouterse gaat voor positieve discriminatie.

Gemeenschappen in het binnenland maken meer aanspraak, vanwege hun achtergestelde positie. “Een belangrijk deel van het geld gaat naar het binnenland. De mensen krijgen materieel om in hun levensbehoefte te voorzien”, zegt Lackin. Vooral de plaatselijk landbouw krijgt een duw.

China had het geld al aan de vorige regering beloofd.

30 REACTIES

 1. Onafhankelijkheid!

  Wie dit woord niet begrijpt, spreke het liever niet uit, meneer de Vice-president.

  China geeft kadootjes weg alsof het de nieuwe Sinterklaas is. Blij zoals we zijn in Suriname want de Chinese Sinterklaas heeft geen zwarte pieten, zoals de Nederlandse.
  China beledigt ons dus niet.

  Maar waar de zin “president Bouterse gaat voor positieve discriminatie” in dit onderwerp past, begrijp ik niet. Moet zijn naam bij elk kadootje uit het buitenland er bij horen? Dit geld was toch al aan de vorige regering beloofd? Pure ijdeltuiterij!

  De nieuwe ontwikkelingshulp bestaat niet uit geld maar uit materiaal. Geef geen kilo vis om op te eten maar geef een hengel.

  En China kennende weet ik zeker dat ze 25 miljoen dollar uit deze 5 miljoen terug verdienen. Dan is de vis van de have nots op, maar ook hun trots.

  Trouwens: als jullie me een paar maanden missen, ben ik vissen!


  Maak melding

 2. hallo DAS,

  wat geniet ik iedere keer weer van je commentaar!
  Vaak wil ik reageren op een artikel, maar jij verwoordt al wat ik wil zeggen. Prima.
  Je verlaagt je tenminste niet tot scheldpartijen, discriminerende uitlatingen etc.

  Wat China allemaal van plan is in de wereld is zó doorzichtig!!
  Ze hebben teveel geld en te weinig grondstoffen om de bevolking hierin te voorzien. Dus gaan ze het over de grenzen halen.
  Kijk maar naar hun investeringen in Afrika.
  Gaat het niet om de bevolking, maar om wat er in de grond zit.
  Kijk naar het kopen van een haven in Griekenland: springplank naar Europa
  en nu zijn ze actief in Zuid-Amerika.

  en om met DAS te spreken: de vis wordt duur betaald!!


  Maak melding

 3. Positieve discriminatie WERKT niet, maar wat wel WERKT is simpel gewoon WERKEN.

  Door luilakken alles GRATIS te geven, maak je ze kansarm. Dit is geen manier om kansarmen te helpen, maar ze afhankelijk maken voor hulp zodat ze voor EEUWIG KANSARM blijven.

  Deze mensen moeten hun MENTALITEIT veranderen en daarbij hebben ze zeker hulp nodig.
  Ze moeten zich nuttig maken en zelf zorgen voor hun eigen behoeften, zoals iedereen in Suriname.

  Het lijkt wel of Suriname de weg op gaat zoals AFRIKA, bedelen en hulp vragen en zich kwetsbaar opstellen, zodat landen als China misbruik kan maken van de situatie.


  Maak melding

 4. Gauw conclusie trekken: de chinezen krijgen de vrije toegang tot diep in het binnenland.Eeuwen geleden deden de blanke-gelukszoekers met de Indianen door de zogenaamde ruilhandel.spiegels en kraaltjes voor goud…nu landbouwgereedschappen,tjapoes, voor hArdhout en misschien ook goud…Wie is nu dom???


  Maak melding

 5. Ansoemang…100 % met u eens.Eerst waren het spiegelstje,s en kralen …en nu ietsje moderner.WIJ HEBBEN GEEN HULP NODIG zij deze lackin met z,n grote mond..de tijd zal wel leren duplicaat van herrenberg.Jouw nazaten zullen als president of chinezen…india….brazilianen..en noem maar op, gaan krijgen.


  Maak melding

 6. Nergens ter wereld helpt China zonder eigen belang. Had de vorige regering dit al geregeld, de huidige regering is hoofdzakelijk uit op Eigen Lof, waarvan we weten dat het stinkt. Hierdoor lezen zij de SMALL PRINTS nauwelijks. Blij als ze zijn dat er geld in het laatje komt. Maar voor wat, hoort wat. Wie gaat deze gunst vergoeden? De binnenlanden van Sur. zijn eigenlijk nog maagdelijk ongeschonden. Op wat acties uit Brazilie na. Chinezen vernietigen de boel en trekken verder naar het volgende land dat zo naief is om eerst de gift in ontvangst te nemen en later naar de condities te kijken. Sinds de komst van de nieuwe Chinezen hebben we een verschuiving van de economie kunnen waarnemen. Geld gaat het land uit, voor de peanuts die ze binnenbrengen. Nu een gift van 5mln beloofd is, worden de heren regeerders blij en is China de grote held. Stel het volk toch op de hoogte van de SMALL PRINTS. Onder welke condities komt dit ‘manna’ uit de lucht vallen.

  De 35 jr. republiek stormt af op feesten op brede schaal. Laten we dansen en vrolijk zijn want later kunnen we zeggen: small prints, nooit gezien of gehoord. De gift werd een week voor de onafh. viering spectaculair gelanceerd, we hebben de Marrons een deel van het geld gegeven. De rest ging naar de regering om wijs te besteden.

  SMALL PRINTS, die waren in het Chinees en dat konden we toen toch nog niet lezen. Maar wie weet, zijn de Chinezen dan al de baas in Suliname.


  Maak melding

 7. Gretig wordt het geld in ontvangst genomen,maar ze zijn te stom,om zich één moment af te vragen dat de chinees met deze gift het vijfvoudige terug zal pakken.En daarnaast nog meer chinezen naar Suriname.
  Hoe lang zal men nog zo kortzichtig en dom blijven?


  Maak melding

 8. Alweer een punt, voor mijn volk! Als we zo door gaan,hebben wij in korte tijd, zelfs een suriname,land van vreugd en zonne schijn,tezamen met uwe volkeren gebouwd. En dat is toch ,wat allemaal willen. Een rail spoor, naar guyana! Zo dwars door het oerwoud,een trein die op bio diesel rijdt. Betekend werk voor het volk,mensen komen terug naar hun land,en de economie van het land is waterpas! Wat wil men, nog meer? Vrede en harmonie, van lichaam en geest!!! Ps. Wakka, nanga, koni,…………..


  Maak melding

 9. Volgens Shayrie is dit geld voor luilakken bedoeld (???) Altijd komen de naar rascistische riekende opmerkingen uit een bepaalde hoek, moest het geld dan gaan naar de have already’s, die onder het mom van hardwerkende mensen hun zakken volproppen, geef andere mensen alsjeblieft een kans om uit hun achtergestelde positie te raken of om met jou op hetzelfde level te komen !


  Maak melding

 10. Had Nederland ook zo gedacht toen er duizenden Surinaamse gelukszoekers,lees profiteurs,naar Nederland kwamen.
  Het zal een zegen zijn voor Suriname als er meer Chinezen het land binnen kwamen,dat zijn tenminste kei en keiharde werkers,die Suriname tot bloei zouden kunnen brengen.
  De Chinezen in Nederland zijn een goede voorbeeld,deze mensen schamen zich dood om van de sociale-dienst te leven,de Chinezen hier zijn zo wat de enige allochtonen waar er haast geen problemen mee zijn,ze worden ook steeds door de Nederlander als hardwerkenden gezien.
  No.7, Martijn ,lijkt wel een jaloerse gek te zijn,om te stellen dat Chinezen de boel vernietigen,uch uch uch, jammer voor je dat jij niet zo aktief bent ,daarom spuug je openlijk je haat tegen de Chinezen.
  Voorlopig zijn het de Chinezen die het volk van de eerste levensbehoeften,supermarkten, voorzien,want als de Chinezen geen supermarkten zouden runnen,weet ik niet wat er van het volk terecht zou komen.De Surinamers,Hindustanen,die dat vroeger in handen hadden hebben,het aan de Chinezen voor harde dollars en euro`s verhuurd of verkocht.
  Als je dat als vernietiging ziet,ben je echt rijp voor het gesticht.


  Maak melding

 11. In china komen er heel veel mensen om van de armoede ik zou zeggen china doe eerst wat voor jou eigen bevoking, ee groot deel chinezen hebben het nog erger dan in suriname.


  Maak melding

 12. Een chinees geeft nooit iets gratis weg,zelfs niet aan een andere chinees.Ik zou zeggen 5 miljoen u.s cash inruil voor 20 miljoen u.s aan tropisch hardhout op zijn minst.deal?deal!


  Maak melding

 13. #12 Soemintra,

  Weer moet ik constateren dat je naast jouw bekende sores ook nog een leesprobleem hebt.

  Soemintra, ik was van plan je niet te antwoorden, zie daarvoor de discussie rondom topic Rawlings. Ik zal mijn zinnen zo kort mogelijk houden. Dan hoop ik dat je het misschien kan volgen. Aangaande Rawlings hebben Eduard Lupson en Whome je al uitgebreid geantwoord. Daar ga ik hier ook niet op in.

  Soemintra: de strekking van mijn verhaal is SMALL PRINTS. In elk contract zitten kleine regels. Die wil ik weten. Niet van jou, maar van de regering. De posting is niet aan jou gericht. Ik hoop dat iemand uit de regering deze site ook bezoekt. Dat hij/zij wil antwoorden. Misschien Boedhoe, dan ben jij gerust, want ze is ook een hindostaanse. Jij blij toch, want dat hoor je zo graag.

  Verder zitten jij en ik niet op hetzelfde niveau. Maak je niet druk, het is nu eenmaal een feit. Vier je ras en geld of wat je ook hebt maar met je mensen. Jij en ik hoeven niet met elkaar te communiceren. Beschouw deze posting dan ook als een ter informatie. In termen die jij misschien kan begrijpen: zie het als een folder die in je brievenbus valt, je hoeft het niet te lezen!

  Het ga je goed.


  Maak melding

 14. Beste Lon (2),

  Bedankt!
  Chinezen zijn prachtige Globetrotters. Over heel de wereld reist de Chinees en het lukt hem om overal zijn handel(tje) te drijven.
  Begint vaak heel klein maar groeit in niet al te veel tijd uit naar heel groot.
  Samenwerking met andere Chinezen is de reden waarom ze voor 99% slagen.

  Ik heb een prima Chinese vriend. Ik kan met van alles bij hem aankloppen en hij bij mij ook. Zijn familie is mijn familie en andersom ook. Samen zijn we danook vooruit gekomen in het leven, met elkaars steun.

  Aan de andere kant is de WereldChinees een keiharde zakenman. Doet er alles aan om er meer, veel meer uit te halen. Waren de luie Surinamers maar ook zo, dan kwamen we zeker ook vooruit. Neen; we houden onze handjes open als een kind en zijn blij als ie gevuld wordt. Wat de gevolgen zijn, hoeven we niet te weten. Kan ons ook niets schelen, zeker niet de leiders van ons land. Ze denken allen op korte termijn.

  Na vandaag ga je me een paar maanden missen op dit forum want ik ga vissen in China. Dan kan je jouw reacties plaatsen, toch?
  Prettige feestdagen!


  Maak melding

 15. Maar wat wil Chin..die mannen zijn zo lief hoor…het begint op spiegels en kralen te lijken man…straks weer een andere boot..voor massaal transport..ik begin te beven……… zo lief bestaat niet man.


  Maak melding

 16. Als iemand genetisch dom is geboren is er geen helpen aan dus folders of niet het helpt niet a mang ede tranga, daarom zijn zo makelijk te vangen door DB de bekende domme massa je kan ze uit de goot halen maar de goot kan je onmogelijk uit ze halen met andere woorden je kan hem uit het bos halen maar het bos kan je never nooit uit hem halen.


  Maak melding

 17. Lackin, strooi maar zand in de mensen hun ogen. CHINA GEEFT NOOIT WAT GRATIS DENK EROM.Ze willen het Pattamaca gebied voor grootschalige houtkap. Ze hebben al meer dan die 5 miljoen geinvesteerd in voorbereidingen dus dit bedrag kan er nog altijd bij.Wake up Lackin


  Maak melding

 18. Soemintra,

  wie haalt wie naar beneden in alweer een zielig stukje uit dat ziekelijke brein.
  van je.Hoe durf je duizenden Surinamers die naar nederland gevlucht zijn,
  profiteurs te noemen.Hoe haal je het in je botte hersens,je eigen volk,lees ook
  Hindustaan,op deze manier te beledigen.Maar ja,je zal natuurlijk alleen de neger
  daarmee bedoelen,want alleen de Hindustaan is jouw volk,verder reikt je gevoel niet.
  Je zou een geweldige NSB’er geweest zijn,jammer dat de oorlog voor jouw soort
  afgelopen is.want dan was je al opgepakt wegens hoogverraad en strontspuiterij.

  N0:7 Martijn heeft gelijk als ie stelt dat alles vernietigd wordt,ja het wordt
  vernietigd en weet je waarom?,omdat deze lui,en niet omdat het chinezen zijn,
  nee het zijn mensen,de mens maakt uit onwetendheid dat gepaard gaat met hebzucht,
  alles en dan ook alles stuk just for the money,maar straks zitten wij nadat de chinezen
  uit het binnenland zijn vertokken,met een oerwoud,waar geen boom meer te vinden is,
  waar geen rivier schoon water stroomt,waar jouw klein kinderen geen gezonde kinderen
  kunnen baren,en waarom? om de dood eenvoudige reden,china moest terug betaald worden.
  Het verval is ingezet met het goud zoeken,toen kwamen de Brazilianen in jou ogen natuurlijk
  heel vooruitstrevende mensen ze werken hard,maar moeder natuur in Suriname gaat naar de klote.
  en geloof me,al wonen je achter kleinkinderen straks in een million dollar villa in par’bo
  moeder natuur gaat zich wreken.
  Durf jij je een Surinamer te noemen? where is the love? but once again,you don’t know what love is.
  Voor jouw is het Money Talks.
  In de Rawlings topic had ik je al heel veel liefde toegewenst,bijdeze nog een keer.


  Maak melding

 19. De mensen die het niet mee eens zijn met gift, haden liever gezien dat het geld in Paramaribo wordt uitgegeven. want Suriname bestaat voor hen alleen uit Paramaribo. Buiten Paramaribo mogen de mensen stikken. Jullie zijn allen vuile hypocrieten.


  Maak melding

 20. Dr. Soul #23,

  Bedankt voor de mooie toelichting. Ik ben blij dat er ook anderen zijn die begaan zijn met de Longen van de Wereld. Die gun ik van harte aan de volgende generatie Surinamers. Het is een lust voor het oog dat de Universiteit van Suriname ook aandacht hiervoor heeft.

  Mijn dank is groot.

  Samen zullen we ons ervoor blijven voor ons aller welzijn.

  Het ga u goed.


  Maak melding

 21. Let wel op! dat de hulp niet in VALUTA is maar aan spullen!!!

  Zo dom is een chinees niet om geld te verstrekken!! Het zijn gewoon goederen in 5 milj.dollar waarde.

  Laat je niet in de maling nemen.


  Maak melding

 22. En weer ontkennen ze dat ze profiteurs zijn,ik moet wel zeggen,uitzonderingen daargelaten.
  Dat durf ik wel te typen,de meesten zijn/waren profiteurs,want dat werd steeds door de Nederlanders zelf gesteld.Als ze geen profiteurs zijn/waren,waarom dan meteen naar de sociale-dienst?Ok,zij met een Ned.paspoort hadden dat recht,maar ze waren zo slim om niet aan werken te denken,maar aan gratis centjes,boompje beestje huisje.
  De immigranten die Suriname aandoen,krijgen niets voor niets,wat rest hun dan ,WERKEN en nogmaals WERKEN.En dat stuit sommige Surineds tegen de borst,omdat ze geen weet hebben van wat het woord WERKEN inhoud.
  Gheghegheghe Dr.Soul je tieren en brullen tot je 1 ons weegt,maar het zij zo de Surineds hebben de naam:PROFITEURS,onder 90% van de wittemangs.


  Maak melding

 23. Soemintra,
  Ik gaf je nog het voordeel van de twijfel
  maar in al je reacties,blijkt dat je onvolwassen,zielig,inhumaan,
  achter de computer schuilende racist bent.
  IK BEN KLAAR MET JE.


  Maak melding

 24. No:26 Martijn,
  Graag gedaan,de longen van de wereld zijn ook mijn longen,en ik blijf mij verzetten tegen lui die over mijn longen willen roken,
  so to speak.Iedere Surinamer zou dat moeten doen,Iedere Surinamer zou zich er bewust van moeten zijn,dat het regenwoud in Suriname uniek is,en aan de wereld toe behoort.
  Dus mijn boodschap aan de regering,alle kap
  vergunningen intrekken,alle goudzoekers, enkeltje stad,en enkeltje Brazil.
  Niets gedogen.Niemand heeft er wat te zoeken.Maak nieuwe wetten omtrent het regenwoud,en bestraf overtredingen zwaar VOOR HET TE LAAT IS.Laat zien dat je de wereld serieus neemt,jij wilt ook serieus
  genomen worden.

  Deze reactie past natuurlijk niet onder de topic,maar heeft wel te maken met de have nots,if you know what i mean.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.