Voedsellaboratorium Suriname in as gelegd

10

PARAMARIBO, 17 nov – Het splinternieuwe voedsellaboratorium van het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, is door brand verwoest. De brand begon vermoedelijk in een zekeringskast van het hypermoderne gebouw. De rookontwikkeling was in de gehele omgeving (Letitia Vriesdelaan, centrum Paramaribo) merkbaar. Het lab werd ruim een jaar terug opgezet met ruim vier miljoen euro aan Nederlandse en EU-hulp. De bedoeling was er een regionaal centrum voor voedselveiligheid van te maken.

10 REACTIES

 1. Zoals wij hier in nederland gewend zijn aan strikte wet en regelgeving kan ik niet met zekerheid zeggen of dit ook het geval is in Suriname. Een net opgeleverd,nieuw bouwwerk ,die zonder reden in vlammen op gaat? kan maar daar is er meer uitleg voor nodig.Het kan dat er geen rekening gehouden is met de brandpreventieve voorzieningen, dan wel brandwerendheid van het gebouw.
  Suriname staat er niet bekend om. Daarom vind ik het jammer dat er niet gewerkt wordt aan een model of een wet waarbij wel de competentie moet hebben eer je minister word. Er is heeeeeeeeeeel veel mis in dit land. Jammer dat Bruinswijk. Somo en Bouterse het voor het zeggen hebben en alle vriendjes een minister post. Zo is het ook geweest bij de vorige ploeg. Suriname wordt wakker dit kan niet langer zo door gaan.


  Maak melding

 2. Met de ruim vier miljoen euro aan Nederlandse en EU-hulp is deze voedsellaboratorium gebouwd!! Dat is heel duidelijk.

  Ja, wel!!! en dan zeggen bepaalde Idiote Surinamers(profiteurs en aasgieren) uit SME dat ze niets van de KA Nederland willen horen(letterlijk).

  Nou! de pakketten en de euro’s grijpen zij met beide handen! Als bedelaars liggen zij op de grond op te rapen en wachten totdat er mensen uit Nederland naar Suriname gaan zodat deze paria’s goed van kunnen profiteren! foei, bah, gedver.! Lager kan het niet!!!

  Achter je kont aanlopen maar komt geen duppie eruit. Jij vanuit Nederland moet alles voor de profiteurs bekostigen. Daar zijn zij trots op!! en later schelden ze jou verrot uit.

  Het is gewoon zo!! niet verzonnen maar de waarheid!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 3. Volgens minister Setrowidjojo van L.V.V was de Energie Bedrijven Suriname (EBS) allang gewaarschuwd over de ‘stroomschommelingen’ en dat er gevraagd was om een transformator. Volgens hem is niet op tijd op zijn verzoek gereageerd. Dus m.a.w. heeft iemand van de E.B.S het hier ouderwets laten afweten. En ook die mag naar mijn mening met vervroegd pensioen.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/3442

  Trouwens, zou er een relatie kunnen bestaan tussen het één en het ander? Wie weet.
  http://www.waterkant.net/suriname/2010/11/17/geen-receptie-op-surinaamse-ambassade-den-haag

  Ik hoop dat het laboratorium vervolgens opnieuw, grootser en op ‘nog modernere lees’ geschoeid opgezet zal worden door deze nieuwe regering Bouterse/Ameerali. “Ala sani na bun sani” volgens de wetten van het Universum. Power.


  Maak melding

 4. er zijn een paar die zomaar uit hun nek lullen,het merendeel van alle projecten en hulp actie,s..zoals medisch,school,bejaarden.komt van de blanke.En dan maar gillen die stomme luie wamessen,moet niets van die..en die…wat kunnen ze ..vertel..toilet papier maken,onthou dit goed het zit in de genen van een surinamer..sorry..ik moet het aangeven,kom van vakantie,maar ga per heden liever naar een ander land.in de avond voel je ,je verschrikkelijk onveilig,en dan lult die minister van justitie,dat het allemaal wel meevaltDe hindoestanen en de chinezen zijn het slachoffer,ik hoop dat deze 2 bevolkingsgroepen een massale uitrek beginnen, zoals in 75…eens kijken wat ze zullen vreten,landbouw ,veeteelt kunnen ze niet,dus roven maar …


  Maak melding

 5. Het was wel te vewachten, het einde van dit soort zaken is nog lang niet in zicht.Als een Surinamer doet het mijn heel erg pijn, omdat ik ook enigsinds betrokken was met het opzetten van de voedings Lab.


  Maak melding

 6. Inderdaad vraag ze wat brazilie guyana en venuzuela voor suriname heeft gedaan geen moer toch schelden die domme idioten van de ndp de nederlanders uit ontdankbare schoften zijn ze .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.