Geen receptie op Surinaamse ambassade Den Haag

17

PARAMARIBO/DEN HAAG, 17 nov – De Surinaamse ambassade in Den Haag, Nederland, heeft geen receptie gepland voor vijf en twintig november. Dit meldt de Ware Tijd. Ook vijf en dertig jaar onafhankelijkheid verleidt niet tot het vieren van de teugels. Geen geld, zegt zaakgelastigde Amina Pardi.

De regering wil bezuinigen en dat moet dan ook als formele reden gelden. “Als de regering zegt dat vanwege bezuiniging bepaalde activiteiten in het buitenland niet doorgaan, dan denk ik dat ze daar reden toe heeft”, zegt voorzitter Ricardo Panka van de parlementaire commissie Buitenlandse Zaken. Hij vindt dat er overigens genoeg particuliere activiteiten overblijven in Nederland.

Die moeten ruim voldoen. Niet iedereen is het daar mee eens. De Nederlandse ex-burgemeester van Surinaamse afkomst, Roy Ho Ten Soeng vindt het jammer van de receptie. En onverstandig. De receptie is altijd een mooie gelegenheid voor contact met Nederlanders van Surinaamse komaf. “In Nederland woont de grootste groep Surinamers en het is logisch dat je als regering iets doet voor je landgenoten”, aldus Ho Ten Soeng.

17 REACTIES

 1. Reden: vergelding ivm veroordeling voor deelname aan een criminele organisatie en drugs.

  By the way
  Hij is nu ook weer lid en leider van een criminele organisatie: de regering.

  En het Surinaamse volk moet nu weer het gelag betalen.
  Goed dat volk zal hem nu veroordelen.


  Maak melding

 2. Toch gepast om geen receptie in Nederland te vieren. In Nederland wonen mensen die het tot op het bot niet eens waren met de onafhankelijkheid, waarom is men immers in grote getallen vertrokken.

  In Nederland zou een rouwdienst meer op zijn plaats zijn. Alleen in Suriname heeft men iets te vieren. Dat zijn immers de mensen die op eigen benen zijn komen te staan en ook als zodanig hebben gehandeld.


  Maak melding

 3. Zo zie maar weer hoe ze denken over de Surinaamse Nederlanders.

  je mag altijd je bijdrage leveren op alle gebieden maar wardering is nul, nul.

  wanneer wordt de visum afgeschft.

  dat gaat nog heeeeeeeeeeel lang duren.

  alle belofte van deze regering ten spijt.

  Raga


  Maak melding

 4. Ik begin iemand in Nederland te missen. Een man die op eigen initiatief bij 30 jaar onafhankelijkheid hier wat groots organiseerde in het concertgebouw in Amsterdam. Wie doet hem na.


  Maak melding

 5. “De receptie is altijd een mooie gelegenheid voor ‘contact’ met Nederlanders van Surinaamse komaf”. Maar daar hoeft zo’n buitenlandse ambassade die een derde wereldland als Suriname zoveel buitenlandskapitaal kost, toch geen dienst voor te doen. Het is er vooral voor ‘zaken doen’. En dat is waarschijnlijk nou net wat NIET past in het straatje van onze zogenaamde elite uit oude politiek kringen. Weg met dit elitair gedoe, het is nu bezuinigingen en hard werken geblazen. Dure buitenlandse recepties op staatskosten, terwijl elders in SU een moeder pinaart, is asociaal!

  http://www.youtube.com/watch?v=xG4R-N5eh7Y


  Maak melding

 6. Mooi en nogeens mooi!! Suriname heeft geen geld.

  De Burgers wel! Schande!!!!! 1.000.000.000.000.0000,- maal.

  Het is toch een shit van een regering!!
  Kraai maar! uiteindelijk is het kakelen.
  Wie het laats lacht, lacht het best en dat is Nl.

  Niets met NL willen hebben!ook iets van willen weten!

  Sme duik in je eign stront!!

  Ach, wel neen!! sme doet niets, nada, nothing, voor de surinaamse afkomstige Nederlanders in Holland! in tegendeel!!! euro, pakket?

  Suriname schaam je zich en heb een beetje zelf respect svp. Ben bang dat je dat zelfs niet hebt.

  Een apparte bankrekening voor openen?? vanuit Nederland? ja de zelfde Nederland.

  Ach lullo’s FROM THE GOVERMENTS you are born for 10 cents en de kwartje kan je nooit maken!!!!

  ALTHANS IK ZIE HET NIET GEBEUREN.


  Maak melding

 7. Valt er dan iets te vieren?

  Onderstaand bericht is een goede en betrouwbare graadmeter voor potentiele buitenlandse investeerders. Niet iets op trots op te zijn, terwijl de helft van de beroepsbevolking ambtenaar is.

  QUOTE

  Bedrijf in Suriname van de grond krijgen duurt 694 dagen

  Bron: Starnieuws 17 Nov, 00:05

  Suriname valt de twijfelachtige eer te beurt om het land te zijn dat wereldwijd de langste procedure heeft voor het beginnen van een bedrijf. Hier duurt het gemiddeld 694 dagen om een onderneming van de grond te krijgen. Die dagen gaan vooral op aan bureaucratie en aan het wachten op vergunningen.

  De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal maakte een compilatie van statistieken uit diverse bronnen, en kwam tot de conclusie dat Suriname wereldwijd het slechtst scoort in gemiddelde wachttijd voor de aspirant-ondernemer. Het artikel ‘The best country to start a business’ staat op de website van de Wall Street Journal, in de sectie Small Business.

  In Nederland is het starten van een bedrijf volgens deze compilatie het duurst. In Peru is het aandeel vrouwen dat een onderneming begint in het hoogst. En Denemarken zou de beste plek ter wereld zijn om een bedrijf te beginnen.

  Bij het aantreden van het kabinet Bouterse/Ameerali beloofde vicepresident Robert Ameerali dat hij iets zou doen aan de lange procedures die gelden voor het beginnen van een bedrijf. Hij meent dat naamloze vennootschappen “in een dag” kunnen worden opgericht en zegt te werken aan het terugbrengen van de duur van de formele procedure naar een week.

  Toen Ameerali begin september voor korte tijd het roer overnam van de zieke president Desi Bouterse, tekende hij naar eigen zeggen op het kabinet van de president “stapels” beschikkingen voor het oprichten van NV’s, die daar al maandenlang lagen te wachten op presidentiële goedkeuring.

  UNQUOTE

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 8. Nr 4 tjaarboen: waarom de Surinamers in grote getallen destijds naar Nederland zijn vertrokken, was de klote manier van regeren in Suriname en nu wordt het nog erger en ik hoop dat dat ook mee maakt.

  En misschien een betere of juiste antwood op te krijgen moet je deze vraag aan je moeder of vader vragen!! Het liefst met Bouta!!!

  Let wel wat je neer zet als reactie!!!

  Ik zou heel graag voor jou willen rouwen! Kom tot bezinning net niet balken als een ezel zonder hersenen.in de staatskas! vertel wat de regering nu goed doet!

  Wil je €€€ uit of pakketten uit nederlad?? Lees ook het gebeuren van de voedsellaboratorium van Suriname, SURINAAMSE ZIEKENHUISEN IN CANNIBALISEREN.

  Momemnteel is er ook geen geld

  Wiep-Ding


  Maak melding

 9. Nr 4 tjaarboen: waarom de Surinamers in grote getallen destijds naar Nederland zijn vertrokken, was de klote manier van regeren in Suriname en nu wordt het nog erger en ik hoop dat dat ook mee maakt.

  En misschien een betere of juiste antwood op te krijgen moet je deze vraag aan je moeder of vader vragen!! Het liefst met Bouta!!!

  Let wel wat je neer zet als reactie!!!

  Ik zou heel graag voor jou willen rouwen! Kom tot bezinning net niet balken als een ezel zonder hersenen. Vertel wat de regering nu goed doet!

  Wil je €€€ of pakketten uit Nederlad?? Heb je ook nog familieleden in Nederland waar5 jij van profiteert als een aasgier??

  Lees ook het gebeuren van de voedellaboratorium van Suriname, SURINAAMSE ZIEKENHUISEN IN CANNIBALISEREN.

  Momenteel is er ook geen geld in de staatskas zegt men!!! een land zonder geld! Ga toch heen man!! Noem jij eens een land wier geen geld heeft op Sme na!!

  Tjaarboen! in Suriname kan jij enkel je afgrond vieren. Zonder de Nederlanders van Sme afkomst zou je allang niet meer bestaan en of misschien wel een zwerver zijn.

  Wat de SurNeds in Nederland hebben, mag jij je hele levensloop in Suriname werken, kom je nooit en never zo ver!!!

  Blijf bij de les boy!!!!

  Black-Mamba


  Maak melding

 10. De receptie is altijd een mooie gelegenheid voor contact met Nederlanders van Surinaamse komaf. “In Nederland woont de grootste groep Surinamers en het is logisch dat je als regering iets doet voor je landgenoten”, aldus Ho Ten Soeng.

  Een Nederlandse receptie is over het algemeen niet zo duur een kopje koffie met een gebakje.


  Maak melding

 11. Die criminelen aan de macht in suriname denken dat ze nederland hiermee pakken maar ze laten zien hoe ze met hun eigen mensen overzee omgaan en maar roepen dat wij moeten komen helpen met de opbouw van suriname hypocriete donder die daar aan de macht zijn als na een paar jaar het land hebben vernietigd en leegeroofd zal je zien wie weer gaat helpen bij de opbouw de volgen de regering zal weer puin moeten ruimen als hoe die oude man vene het heeft gedaan .


  Maak melding

 12. tjaarboen,

  Jij bent dom of niet goed geinformeerd over de mensen die niet eens waren over onafhankelijkheid van Sur.

  Ze waren niet TEGEN, maar ze waren niet eens over de manier waarop Suriname onafhankelijk werd, want ze wisten dat de voorgestelde voorwaarde in de voordeel van Nederland was en de domme Surinamers nog niet CAPABEL genoeg waren om een land te regeren.

  De doel van de domme,gierige Surinamers was de baas te worden over de hardwerkende Surinamers.
  En ze zagen alleen een zak GELD die Nederland hun aanbood.
  De Wittemannen heeft gebruik gemaakt van de hebberigheid en gierigheid van de Zwarttemannen.

  Jammer voor de hardwerkende Surinamers die ook voor de onafhankelijkheid waren, maar op goede en juiste voorwaarde en in de voordeel van Suriname en niet van Nederland.

  De Realiteit is dat,
  Nederland moet op 25 november feest vieren omdat ze BEVRIJD waren van domme, gierige luilakken.

  De illusie is dat,
  de domme Surinamers nog steeds denken een reden te hebben om feest te vieren en dat doen ze in een roes en met DICTATORS.


  Maak melding

 13. nr 12 en 13: gelul van jullie!! nooit meegemaakt he? Het is een schrik voor jullie leven wat de SURNEDS in die ka hol- land doen!! helemaal in de He-Mel. goed dat jullie niet erbij zijn en ook niet kunnen, want anders zou je on-der de grond liggen.

  Wat zij alhier doen en mee maken, is voor jullie klootzakken een droom welke nooit zullen uitkomen.

  €€ willen hebben of pakket?? verzuipen maar jullie in je eigen SRD stront!!! aasgieren en paria’s.

  De koffie en gebakje is teniminste wat je krijgt dan op iemand afwachten todat je iest kan krijgen en dan maar voor niets. Hyena noem ik dat! Aasvreters!! die jullie zijn. en sterker nog wanneer je zelf iets meeneent, ben je zelf verzeker en niet afhankelijk zijn. zoals jullie, muggen en mieren vreters!! go jang bana nanga dree batjauw!!!

  Labaria


  Maak melding

 14. Labaria

  nr 12 en 13: gelul van jullie!! nooit meegemaakt he? Het is een schrik voor jullie leven wat de SURNEDS in die ka hol- land doen!! helemaal in de He-Mel. goed dat jullie niet erbij zijn en ook niet kunnen, want anders zou je on-der de grond liggen.

  Labara waar heb je het over??? ik woon zelf in Holland weet heus wel hoe er recepties gegeven worden in Holland kom zelfs uit de horeca, je kunt eventueel ook nog een Hollandse borrel bestellen als je dat wilt dat zijn dan kaas stokjes met worstjes en nootjes aangevuld met jus de orange, cola, rode en witte wijn, jonge jenever of oude jenever hangt natuurlijk af wat de Gast heer/vrouw bestelt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.