Medisch recept ook in Suriname online in te dienen

1

PARAMARIBO, 16 nov – Het is nu ook in Suriname mogelijk. Artsen kunnen voortaan online recepten aanbieden. Aangesloten apotheken maken het recept klaar, terwijl de patiënt nog bij de dokter zit. Het is nog even een beperkte dienst.

Voorlopig doen slechts twee apotheken mee. Het betreft de apotheken van het Staats Ziekenfonds, SZF. Het fonds is ook initiatiefnemer. “Voorlopig kunnen we ook alleen onze eigen patiënten bedienen”, zegt SZF-directeur Stephan Comvalius. Het controleren van het eigen netwerk is op dit moment het meest haalbare. Op termijn zullen ook andere apotheken meedoen. Het gros van de SZF-cliënten is ambtenaar. Ook particulieren, zoals bedrijven en individuen, behoren tot het bestand.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.