Waas over bezuinigingen Surinaame overheid

21

PARAMARIBO, 12 nov – Het is nogal onduidelijk waar de overheid naar toe gaat met de bezuinigingsdrang. Dit stelt de Vereniging van Economisten, Ves. Er zit nauwelijks lijn in en er is geen zicht op hoe groot de behoefte is aan bezuinigingen. Vreemd en ongebruikelijk.

De regering komt maar niet met een duidelijk plan, noch overzicht van schulden. “In een normale situatie geschiedt dit binnen een maand tot twee”, zegt Ves-voorzitter Clyde Cairo. De regering zit al drie maanden aan. En dat terwijl er instellingen ter beschikking zijn, zoals de Centrale Bank en het Planbureau. De bezuinigingen van het moment lijken meer op willekeurige maatregelen. Van samenhang is geen sprake.

Dat kan op den duur meer onzekerheid in de hand werken. “Er moet van tevoren een duidelijk plan worden gemaakt”, aldus Cairo. Zoals elke goede manager betaamt, zou zo’n plan dan kunnen worden uitgetest. Dat geeft meer zicht op de effecten op termijn. Minister Wonnie Boedhoe van Financiën, zelf oud-voorzitter van de Ves, heeft geen melding gemaakt van enig plan. Toch zal het er van moeten komen, vindt Cairo. En dat zo gauw mogelijk.

21 REACTIES

 1. Plan!

  Neem het ze niet kwalijk. Het is onwetendheid, ondeskundigheid en amateurisme.

  Posities innemen wil nog niet zeggen dat er een mooie aanval volgt. Posities bekleden wil zeggen dat u er iets vanaf weet en alles snapt. En juist dat ontbreekt er aan deze onervaren, over het paard getilde kinderen van een natie die, deskundigheid en kennis en eerlijkheid hard nodig heeft.

  Een bezuinigingsplan dat egint met oppimpen van kantoren en auto’s, overdadig salaris van een ambtenaar, is gedoemd te mislukken.


  Maak melding

 2. Een regering die wil bezuinigen moet zelf het juiste voorbeeld geven:
  Wat de governor van de Centrale Bank in een maand verdient zal een hardwerkende ambtenaar in zijn hele leven niet kunnen verdienen.
  Het opleuken van de kamer van de minister van OW kon ook met SRD40000,- gebeuren .
  Het schoonmaken van de binnenstad voor SDR4 miljoen is toch belachelijk; met dit geld kon men 400 eenvoudige woningen bouwen voor de duizenden woningzoekenden.


  Maak melding

 3. Deze mensen hebben Suriname niet lief,(Het zijn …Echte Dong Dong Diazzzzzzz… ) Geen Plan om je land te besturen lol .Hun kinderen zullen er onder leiden ….In de geschiedenis zullen ze als de domste regeerders overkomen.(ER komt wel een end aan suriname ,ook al moet ik het zelf regelen !!!


  Maak melding

 4. Waar zijn al die schreeuwlelijk die hier een grote waffel hadden over suriname naar grote hoogte brengen en een nieuwe wind die zou waaien.Waar is bouterse hij is opvallend stilllllllllllll ocer ook muis stil mi boy .


  Maak melding

 5. ”De regering zit al 3 maanden aan”, dan nog 3 maanden te gaan, dan kan deze administratie goed beoordeeld worden; is het allemaal gebakken lucht of geen woorden maar daden!!!


  Maak melding

 6. Wat verwacht men nou. Allemaal mooi en prachtig echter de meesten die in het machtscentrum vertoeven hebben geen of nauwelijks gevolgd. Het niveau, van handelen en denken is verraad het al.


  Maak melding

 7. het is hier al zo vaak gezegt:
  Mijn vader heeft geld gespaard inplaats dat ik zijn beleid continueerd,geef ik geld uit aan dure mooie speeltjes. Ik noem u een paar die miljoenen hebben verbrast:
  Glenn Helder,Mike Tyson,MC Hammer: Dit zijn voorbeelden en zijn allemaal straat arm geworden.
  Terwijl regering venetiaan geld heeft gespaard alleen om de surinaamse dollar hard te maken komt er een team die denkt ok nu graaien en roven en mag een andere team weer gaan sparen


  Maak melding

 8. Er is maar één plan; HOE BLIJFT DE MOORDENAAR BUITEN SANTO BOMA! Al het ander kan hem gestolen worden. Telkenmale bewezen tijdens zijn dictatuur. Snappen jullie het nog niet!?


  Maak melding

 9. Bezuining wat is dat.

  Hier over wordt wel is geschreeuwd maar dat is om de vorige regering zwart te maken.Men moet nu investeren in de RECHTERLIJKE MACHT RN IN DE RIJSTTEELT.ALS HET KAN NOG OOK IN HET ONDERWIJS .minister van onderwijs complimenteerde de Nickeriaanse school juf/meester;wil hij verder groeien en naam maken moet hij alvast werken voor een UNIVERSITEIT in Nickerie.


  Maak melding

 10. Bouterse:veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf wegens drugssmokkel,hoofdverdachte 8 decemberproces!Verantwoordelijk voor de dood van onschuldige burgers tijdens de zinloze binnenlande oorlog o.a Moiwana.Brunswijk:veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf wegens drugssmokkel!ex bankovervaller.verantwoordelijk voor de dood van onschuldige burgers tijdens binnenlandse oorlog.Somohardjo:zedendelequent,zichzelf onrechtmatig toe eigenen van grote lappen grond!Dit zijn de huidige Leiders van Suriname!!!


  Maak melding

 11. Basja
  Het geen je daar zegt weten we alle maal stel maar de vraag aan de mensen in Suriname waarom ze op Bouterse gestemd hebben het was niet alleen dit maal dat zijn partij als ik het goed hebt de grootste was ook bij de verkiezing in 2005 was het zo.Brunswijk is geen betere kaliber daar zul je ook de vraag gesteld moeten hebben wat voor mensen dat zijn die op hem gestemd hebben.Als derde geval gaat het over de grootste vechtersbaas die in het DNA gevochten had en bij een TV programma in Nederland iemand uit het publiek uitgedaagd had en een paar flinke klappen moestincasseren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.