Mathurin viert 25-jarig jubileum met nieuwe voorstelling

2

“Ik was de eerst zwarte vrouw met een succesvolle one-woman-show in grote Nederlandse theaters. Ik heb daar waar nodig de deuren open getrapt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer die hun talenten vertonen in de theaters en op televisie”, zegt Jetty Mathurin. De theatermaakster zit 25 jaar in het vak en viert dit met haar nieuwe voorstelling ‘Jetty jubileert met liefde en overvloed’ die op 12 november in Den Haag in première gaat.

Mathurin heeft bewust gekozen voor de aftrap van haar tournee in die stad, want in deze persoonlijke voorstelling kijkt ze kritisch naar zichzelf en naar het huidige politieke klimaat. De show is een must see. De Nederlandse diva van het geëngageerde cabaret laat je lachen, zegt wat niemand durft te zeggen en laat je zien wat niemand je durft te laten zien. Mathurin laat meer dan ooit te voren haar tanden zien.

Nederland lijkt volgens haar in de ban van angst en schaarste. De vrouw van het gevoelstheater spreekt in deze show over de nieuwe wind in Nederland. Eén die heilige huisjes omver blaast en een land waar de wind opeens uit een andere hoek waait. De theatermaakster constateert dat liefde een vies woord is geworden voor velen. Wat er ligt achter het angst zaaien en de vrees om controle te verliezen? Ze legt haar vinger op de zere plek en weet precies wat dit land nodig heeft.

Naast haar werk in het theater is Jetty Mathurin een veelgevraagde actrice op televisie. Grote televisie bekendheid kreeg ze met de rol Smorrie in de dramaserie ‘Vrouwenvleugel’ (winnaar van de Televizierring) en met haar vaste rol in ‘Oppassen’ en ‘Bradaz’. Ook speelde ze o.a. in ‘Baantjer’, ‘Costa’, ‘Parels & Zwijnen’ en ‘Otje’. De actrice is ook te zien op het witte doek. Bijvoorbeeld als ‘Sjette’ in de bekroonde korte film ‘You II’ en in de succesvolle film ‘Madame Jeanette’ waarin ze de titelrol speelde.

“Ik sta sinds 1985 op de planken en ik voel dat dit pas het begin is.” Met ‘Jetty Jubileert met liefde en overvloed’ zet de cabaretière een voorstelling neer die snijdt, knaagt en laat lachen.”
jetty

2 REACTIES

  1. als er nauw iemand is die op deskundig niveao zo op de planken zaken kan weergeven….DAN IS DAT ONZE JETTY !!Vrouw je bent NODIG vergeet dat niet .Vooral successssssss!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.