Surinaams parlement onderzoekt politiek incident

24

PARAMARIBO, 10 nov – Het parlement zal het karakter natrekken van het incident tussen minister Ramon Abrahams van Openbare Werken en parlementariër Jogi (VHP, Nieuw Front). Dit zegt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Het besluit tot een onderzoek viel in een huishoudelijke vergadering (achter gesloten deuren, red.). Jogi kreeg daarom niet de kans het incident in openbare vergadering aan te snijden.

De parlementariër was maar al te gretig. Zijn enthousiasme werd subiet doorgesneden. “ We hebben hier al afspraken over gemaakt in huishoudelijk verband. Als de minister jogi in zijn parlementair handelen heeft gehinderd, zullen we ons als parlement daarmee bemoeien”, zei Simons in het parlement. Jogi gaat er sowieso vanuit dat Abrahams hem als parlementariër aanpakte. En niet als ambtenaar op Openbare Werken.

Het zou een verrekening zijn voor eerdere uitspraken, waarin het uitgavenbeleid op het ministerie aan de kaak werd gesteld. Zo ervaart Jogi een gesprek op het bureau van Abrahams. Die zou zelfs een dreigende houding hebben aangenomen. Geerlings is niet meteen overtuigd. “Als na onderzoek blijkt dat het om een onheuse behandeling gaat van meerdere tegenover ondergeschikte, dan moet Jogi maar naar de rechter.”

24 REACTIES

 1. Wel,mocht het idd zo zijn dat hr. Abrahams zich als minister op zo’n schandelijke wijze heeft uitgelaten, dan moet men niet verwonderd zijn.

  Van iemand zoals zijn ontwikkel niveau mag men niet anders verwachten.

  Van een tot MP opgeleid MULO leerling die verder geen klap heeft gepresteerd,en enkel dankzij de coup periode zich tot miljonair heeft verheven, kan men niet anders verwachten.

  Dat DDB hem voor zijn trouw heeft beloond en tot minister heeft gebombarderd zal een grote fout blijken te zijn.

  Een minister die als prioriteit heeft zijn auto te PIMPEN getuigd van garnalen hersenen.

  Uitingen van “ik ben je baas, en daarom moet je het doen” zonder enige argumentatie slaat uiteraard nergens op.

  Anyhow,laat ons de volgende blunders van minister met garnalen hersenen rustig afwachten,want die komen er geheid.

  Afwachten of DDB hem de komende jaren handhaaft.Zo ja, dan is die ziende blind .


  Maak melding

 2. Geen ruzie tijdens het vechten!

  Blijkbaar kunnen we in de Surinaamse politiek alleen maar vechten zonder ruzie te maken. Een tribune voor de DNA zou op zijn plaats zijn dan kan het publiek plaats nemen en mee genieten.
  En dan vooral niet gaan zeggen dat de pers verkeerd bezig is.
  Is Abrahams nog minister, trouwens?


  Maak melding

 3. Jenny Geerlings natuurlijk geloof je dat niet . Het is een partij genoot van je. Waarom mag het niet besproken worden in een openbare vergadering .Is het om je patij genoot te beschermen. Je bent het niet waar om als onafhankelijke voorzitter van het parlement te functioneren.
  Go home Jenny


  Maak melding

 4. Dat bedoelde Jenny Simmons, na installatie van president Bouterse met haar hysterische en historische woorden “We zijn vrij, we zijn eindelijk vrij”. Bewindslieden zonder enige kennis van zaken zijn vrij om openlijk anderen te bedreigen om zo hun onvermogen te maskeren. Diep treurig.


  Maak melding

 5. Een nieuwe wind waait in paramaribo wan kowru winti brada nanga sisa.
  Je kan de man uit de goot halen maar de goot uit de man halen wordt een lastige zaak.De volgers van domine bouterse blijven hopen dat het goed gaat komen maar het is echt heel sober gesteld mi boy .


  Maak melding

 6. “ik ben je baas, en daarom moet je t doen”?????
  Hiermee verraadt deze figuur zijn instelling en geeft aan hoe hij in t leven staat.De vroegere plantage eigenaars uit Nederland,gingen ook zo om met hun slaven. Die lieten, zodra zich iets niet aanstond de slaven afranselen , soms tot de dood erop volgde of a la Suzanna Duplessis gewoon een huilende baby in de rivier houden tot die verzopen was en niet meer huilde.
  De ik ben de baas mentaliteit is dus niet veranderd, zelfs nadat hij als militair ondergeschikten kon afblaffen.

  Waf ,waf Wafffffffffffff, grrrrrrr.


  Maak melding

 7. Grappig dat niemand zich druk maakt om de conflict of interest in de Surinaamse politiek: een ambtenaar (uitvoerende macht) is tevens volksvertegenwoordiger (controllerende en wetgevende macht), waardoor dit soort ambtenaren nooit op het ministerie verschijnen, wel driedubbele (en meer) salarissen vangen van verschillende ministeries, maar schaamteloos in DNA schelden dat mensen geen werk hebben of brodeloos worden gemaakt. Echter over FISO hoor je ze niet, want ze hebben hun schaapjes reeds op het droge…

  Als Abrahams wil dat Joghi om 7 uur op OW moet verschijnen, net als iedere andere ambtenaar, dan moet de regering er maar voor zorgen dat je of full time parlementarier bent of full time ambtenaar.


  Maak melding

 8. jenny simons is partijdig in haar uitspraken..

  Ze moet dit onderwerp in het parlement te bespreken..

  Dit is waar gebeurt en moet wat mij betreft gewoon op tafel gelegd worden van de rechter..

  Er waren opdat moment vele getuigen,die dit allemaal hebben meegemaakt gehoort en gezien..,,abrahams kan niet onderuit komen..

  ddb is inmiddels volledig ingelicht en weet precies wat er gebeurt is,hij moet een verklaring afleggen aan het domme volk..


  Maak melding

 9. Geachte redactie,

  Zegt de minister: “Ik heb u aangesproken als ‘ondergeschikte’ vanwege uw ongepast gedrag jegens uw leidinggevende. En als ‘ondergeschikte’ hoort u zich vooral publiekelijk te gedragen jegens uw meerdere, in deze uw werkgever.

  Omdat het ongehoord is van ondergeschikten hun ‘directie leidinggevenden’ publiekelijk te desavoueren, zonder de nodige consequenties onder ogen te zien. En als ‘hoogopgeleide’ zou u dat toch moeten weten, vind u zelf niet.”!

  Neen hoor meneer, ik ben OOK parlementariër en u heeft mij aangesproken als ‘parlementariër’.

  “Zo, ik heb u dus aangesproken als ‘ondergeschikte’ en als ‘parlementariër’”?

  Ja minister, hmmm. . . nee minister, hmmm. . .

  “En wanneer bent u ‘onderschikte’ als ik u aanspreek volgens u en wanneer ‘parlementariër’.”

  Hmmm . . . dat is een goeie minister. Hmmm . . . als het mij goed uitkomt minister.

  “Dus u heeft een ‘dubbele pet’ op neem ik aan.”

  ”Hmmm. . . nee ik draag geen pet.

  “Wat draagt u dan wel volgens u.”

  U mag het zeggen meneer de minister.

  “Oh ja? . . . . Ik denk volgens mij dat u onwetend een ‘praktisch probleem’ met u meedraagt. Meegegeven door uw vorige leidinggevende. Een probleem welke doorspekt lijkt te zijn van ‘heb’- zucht’ vanwege ‘onzekerheid’ en ‘angst’ voor de toekomst van de Republiek op kosten van de staat, de burger in het bijzonder.

  Wat ook bij u onder andere tot de nodige verwarring leidt. En zeer helder doet blijken aan uw gedrag, vindt u niet?”

  Hmmm. . . ja maar zo werkt dat ding minister.

  “ U kunt gaan!. Trouwens uw aanvangstijd is 7.00 uur totdat u weet hoe dat ding ‘hier’ nu werkt.” Vergeet niet de deur achter u dicht te doen a.u.b.! ”

  http://www.youtube.com/watch?v=xdgEVtxHDpc


  Maak melding

 10. wel iok wil men jogi meegeven dat je dit krijgt wanneer je hectaren roof op de val reep en je doet alsof de gronden te …. en te … van jou vader zijn. hebben juliie niet genoeg, wanneer je gebracht wordt naar weg naar zee gaat geen van die gronden met je mee in een verhuiswagen dus ik snap je soms niet. jij bent ook een boef. publiceer hoeveel gronden je gehad heb na 25 mei 2010. als je mans genoeg ben doe dat men JOGI


  Maak melding

 11. Nena
  Het geen je daar zegt zou ik wil zeggen dat deze Jogi zich aan de nieuwe regels moet houden.Ben je fulltime parlementarie”r dan kun je niet gelijktijdig fulltime ambtenaar zijn en dan twee salarissen incasseren ik weet dat het gebeurd maar dat zijn niet de gang van zaken.Moeten niet zulke mensen als voorbeeld gaan voor de grote massa?Het kan zijn dat deze minister zich Schofterig benomen heeft tegen Jogi dat weten we niet maar de gang van zaken zijn wil Jogi zijn ambt uitvoeren dan moet hij zich aan de regels op het ministerie houden.Ik vind dat deze zaken te veel aandacht trekken er zijn betere zaken in Suriname te behandelen zoals de riolering van de straten in de wijken buiten de stad Paramaribo in plaats van al dat gezeur.


  Maak melding

 12. Patr en wie zich aangesproken voelt,

  Jullie zijn gewoon JALOERS op HINDUSTANEN, omdat ze IJVERIG zijn en SLIM.

  En Hindustanen hebben altijd in hun eigen huis op eigendom gronden gewoond en gewerkt en niet zoals de LUILAKKEN in HUURHUIS in de stad en maar wachten op Hindustanen tot de (dus de koeli’s) komen met melk, groenten,vruchten en rijst in de stad zodat de LUILAKKEN iets te vreten hadden.

  Trouwens is het heel grappig dat de LUILAKKEN, willen Hindustanen vertellen dat je moet werken voor je geld en OP TIJD MET WERK moet beginnen oo jeee waha wahahhaaaah kom niet bij van LACHEN mang ….


  Maak melding

 13. Als we t gaan hebben over nevenfuncties die mensen die in t parlement zitten , dan blijft er niet veel over,of helemaal niets .
  Zullen we dan beginnen bij brunswijk , en zo t rijtje afwerken?
  Ze hebben vaak zoveel verschillende petten, dat ze niet eens meer weten welke wanneer op te zetten, met vaak idendito met een sterretje inkomen.
  t Hele bezopen systeem werkt dit zelf in de hand , dus als t geldt voor een, dan moet t voor de hele zwik gelden.


  Maak melding

 14. Als er bepaalde hindus zijn die proberen olie op het vuur te gooien ,moeten ze niet denken dat er geen water genoeg is om het te blussen .
  nu de geld kraan dicht gedraait is , proberen ze een andere gat in de markt te boren EN dat is het motto dat ze ook gebukt gingen onder de slavernij , dat ze ook een restbetaling moeten krijgen .
  dus mensen geef je ogen en oren de kost , laat ze niet over de ruggen van kinderen en kleinkinderen van de slaven weer rijkdommen vergaren .
  ze doen alles voor geld en rijkdom .
  van daar dat ze niet te vertrouwen zijn , het zijn gewoon landverraaders .


  Maak melding

 15. Met al het geld die deze minister geroofd had tijdens de Revo. tijden het wisselen van geld moscht hij bakken vol biljetten meenemen naar huis net als Neede en nog vele anderen.
  met dat geld heeft hij flink gegokt.

  Deze minister was regelmatig te vinden in Torarica en was flink aan het gokken.
  Hij is bijna al zijn geld kwijt en toen kreeg hij van bouterse deze baan om nog een keer te roven uit het surinaams schatkist want daarna is het niet meer nodig.
  onderhandse gunningen zal de beste manier zijn om zijn eigen maties met valse facturen etc te belonen. en via de achterdeur het geld weer opvragen of verdelen.

  maar hij komt zich zelf tegen.
  ik vraag de media om goed te baggeren en vooral naar de bedrijven te kijken die de onderhandse werkjes krijgen.

  dan gaat men heel snel erachter komen hoe het werkt en hoe wij bestolen worden.

  Raga


  Maak melding

 16. Zegt een voormalige districtscommissaris en politiek analist Hardeo Ramadhin over de kwestie Minister Abrahams (NDP) en beleidsadviseur Milieubeheer Mahinder Jogi (VHP) het volgende (Dagblad Suriname 12/11/2010):

  “Want iemand kan mooi voor 7 uur al op kantoor zijn en vertrekt pas na 3 uur. Die persoon voert niets uit en levert geen productie (bedoeld wordt dus Abrahams). Maar iemand anders komt voor enkele uren op kantoor, doet zijn werk naar behoren en levert optimaal zijn bijdrage (bedoeld wordt dus Jogi).” De heer Hardeo Ramadhin is tevens “politiek analist”.

  Als ik zou mogen kiezen, dan zou ik inderdaad eerder in dienst willen treden bij het bedrijf van de heer Hardeo Ramadhin voor ‘enkele uren’ met een ‘volledig salaris’ en mijn werk ‘optimaal’ doen. Lijkt mij logisch. Lekker filantropisch logisch toch. Maar graag alsjeblief eerst mijn ‘taakomschrijving’ van 7 uur – 3 uur vooraf snel aan mij toezenden.

  http://www.youtube.com/watch?v=DDZBzvTDhGU&feature=related


  Maak melding

 17. Shayrie
  Wil je me zeggen dat het de Hindoestanen zijn die ijverigheid en slim zijn uitgevonden hebben? dan moet je zeer dom zijn.Onder elke etnische groep heb je ijverige mensen en niet ijverige mensen dat heb je zeker onder de Hindoestanen zeker wel. Mijn ouders waren zeer ijverige mensen en ik ben hun zeer dankbaar voor het geen ik vandaag ben.Als kind woonde ik op Weg naar zee op de derde of vierde Rijweg Kwatta,mijn buren waren Hindoestanen daar was het verschil tussen ijverigheid en niet ijverig zijn normaal de vrouwen werkten hard de mannen namen het gemakkelijk zoals mannen het altijd doen soms werden de vrouwen door de mannen afgeranseld dan moest er in gegrepen worden het gebeurde meestal wanneer de man zijn daroe gedronken had.Verder zeg je dat Creolen luilakken zijn dat klopt weer niet je hebt zeker het generaliseren van de Hollanders geleerd die zijn er meester in. Wil je wat berijken dan moetje met concrete feiten voor de dag komen en niet met haatuitingen daarmede berijk je niets.


  Maak melding

 18. hallo pinto is dit het enige wat jij kan zeggen? inmidels wordt de teleurstelling groter en groter in suriname, waar is de maurice de hond van suriname of mag dat niet.


  Maak melding

 19. Galata,

  Concrete feiten zijn, wie zijn de ROVERS en Verkrachters ? en
  Wie zijn de SLACHTOFFERS ??
  Nou Galata wat is jou Concrete antwoord hierop?

  Trouwens ik beweer niet alleen dat de hindustanen hardewerkers zijn, dat doet iedereen overal ter wereld.

  De Luilakken noemen de Hindustanen KOELIE
  En weetje wat KOELIE concreet betekend?= HARDEWERKERS. Dus ik denk precies zoals de luilakken denken.

  En wat de DAROE betreft, he hallo ik heb daar geen last van zolang de Daroe drinkers niet bij mij komen ROVEN en VERKRACHTEN ??

  En de Daroe drinkers hebben geld genoeg om te drinken, omdat ze ja ja HARDWERKEN en niet ROVEN !!!!
  En de vrouwen die worden afgeranseld door de daroe drinkers, blijven liever bij de Daroedrinkers die Werken dan bij de Rovers LUILAKKEN.

  En Galata als jij ijverig bent, dan heb ik respect voor jou, want respect heb ik voor een ieder die IJVERIG is en niet ROOFT.

  En wat heb je tegen de Hollanders?
  Wat hebben de hollanders jou misdaan?


  Maak melding

 20. ” Het gaat volgens Ramadhin niet om de tijd die je doorbrengt op het ministerie, maar om wat je presteert.

  Maar wie bepaalt op z’n beurt op het ministerie wat je presteert meneer Ramadhin?


  Maak melding

 21. Galata,

  Concrete feiten zijn, wie zijn de ROVERS en Verkrachters ? en
  Wie zijn de SLACHTOFFERS ??
  Nou Galata wat is jou Concrete antwoord hierop?

  Trouwens ik beweer niet alleen dat de hindustanen hardewerkers zijn, dat doet iedereen overal ter wereld.

  De Luilakken noemen de Hindustanen KOELIE
  En weetje wat KOELIE concreet betekend?= HARDEWERKERS. Dus ik denk precies zoals de luilakken denken.

  En wat de DAROE betreft, he hallo ik heb daar geen last van zolang de Daroe drinkers niet bij mij komen ROVEN en VERKRACHTEN ??

  En de Daroe drinkers hebben geld genoeg om te drinken, omdat ze ja ja HARDWERKEN en niet ROVEN !!!!
  En de vrouwen die worden afgeranseld door de daroe drinkers, blijven liever bij de Daroedrinkers die Werken dan bij de Rovers LUILAKKEN.

  En Galata als jij ijverig bent, dan heb ik respect voor jou, want respect heb ik voor een ieder die IJVERIG is en niet ROOFT.

  En wat heb je tegen de Hollanders?
  Wat hebben de hollanders jou misdaan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.