Minister van Justitie Suriname: media fout bezig

83

PARAMARIBO, 10 nov – De media zijn merendeels verantwoordelijk voor een reeks waanbeelden over criminaliteit in Suriname. Dit zegt minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. Anders dan de media beweren, is het aantal berovingen en overvallen minder dan voorheen. Ook de betrokkenheid van bepaalde groepen wordt sterk overtrokken.

“De indruk die via de media wordt gewekt, dat een bepaalde bevolkingsgroep het meest betrokken is, is onjuist”, zei Misiedjan in het parlement. Hij moest bij interpellatie een batterij vragen beantwoorden over de stand van de misdaad. Die zou wel meevallen in vergelijking met vorige regeerperiodes. Alleen wordt om een of andere reden gegoocheld met data. Waarom precies, bleef in het midden. Wat niet te ontkennen valt, is dat er meer actie nodig is.

Die mag ook worden verwacht. Alvast zullen overal in Paramaribo en elders affiches komen te hangen. Daarop komen de portretten van de tien meest gezochte criminelen. “We zijn ons ervan bewust dat zonder een goede aanpak, geen investeerders aangetrokken kunnen worden. Ik doe een beroep op de pers niet onnodig paniek te zaaien in de samenleving en niet onnodig verhalen te verspreiden. Het enige dat zo bereikt wordt, is dat de samenleving in de greep blijft van paniek”, aldus Misiedjan.

83 REACTIES

 1. Nu wordt ook de media de mond gesnoerd. Het gaat nu erg veel op de jaren tachtig lijken, de overeenkomsten zijn heel groot te noemen.

  Ik denk niet dat de neutrale media, aan het ophitsen is maar dat het de waarheid spreekt.

  Mischien wordt het toch eens tijd voor Misiedjunk om een kijkje te gaan nemen in de gevangenissen en vooral ook in gesprek te gaan met SLACHOFFERS om te kijken tot welk groep de criminelen behoren i.p.v. alleen het maar te hebben over mensenrechten voor gevangenen.

  Jaja minister het occuperen (stelen) van andermans eigendom moet eerst aangekaard worden bij de rechter, alvorens de politie te kunnen inschakelen……..Dit zegt al genoeg over jou ideeen.


  Maak melding

 2. Misiedjan heeft duidelijk teveel ganja gerookt met zn onzin uitspraken!!! De roofovervallen nemen weer toe en de onschuldige burgers gaan onnodig door een hel door de onverlaten gebruikte geweld!!! En ja het zijn helaas wel steeds mensen van dezelfde afkomst die zich schuldig maken hieraan, dus misiedjan heeft boter op zn hoofd om anders te beweren!!! Bouta moet snel in actie komen en deze waardeloze minister aan de kant schuiven!!!


  Maak melding

 3. Juiste portret!

  Heel lang geleden heeft de politie in Paramaribo portretten opgehangen van zwaar gezochte criminelen.
  Twee portretten van criminelen die al lang dood waren sierden de ramen. Wat krijgen we nu?


  Maak melding

 4. minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie
  Ga eens kijken in samnto Boma wat de verhoudingen is tussen de daar aanwezige bevolkingsgroepen. De marons vertegenwoordigen 70% tot 80% van de gevangenen. Wil je dan toch nog met droge ogen beweren dat een bepaalde bevolkings groep wordt wordt gestigmatiseerd? Een ander regeringslid zegt dat criminaliteit het gevolg is van sociale ongelijkheid.
  Ma if joe ne lerie en if joe ne spaar en if joe ne wroko sortoe k,,,,,,, sociale ongelijkheid? dat hebben ze toch zelf over zichtzelf geroepen?
  Zo zie je dat ook in de regering ongeletterde perssonen trachten mee te zingen terwijl ze geen noten kunnen lezen


  Maak melding

 5. Ik denk dat deze minister mediatraining nodig heeft want hij drukt zich vrij eendimensionaal uit.

  Begrijp wat ie probeert te zeggen, maar het komt er heel anders uit dan hij zich waarschijnlijk realiseert.

  Minister, het zou kunnen dat het subjectieve gevoel mbt de onveiligheid wel degelijk op waarheid berust maar dat dat zich nog niet in de harde criminaliteitscijfers heeft gemanifesteerd (vraag hoe dit kan maar aan economen die kredietcrises bijv niet hebben zien aankomen)

  De minister zou moeten werken aan het goed uitzoeken wat er hier aan de hand is.


  Maak melding

 6. Heeft de minister de 10 meest gezochte criminelen gezien? Ruim driekwart komt uit een bepaalde groep.Zijn ze dan niet oververtegenwoordigd? Ik hoop dat de minister wel een beetje kan rekenen.Of is het zo dat de minister nog steeds denkt dat hij de advocaat is van een bepaalde groep?


  Maak melding

 7. Fout bezig, hoe bedoel je? Ik ben net terug uit Suriname en duidelijk is dat bijna alle geweldige roofovervallen op Chinezen, Hindustanen,Javanen en Holladers werden gepleegd door Creolen. En dan is de media verkeerd bezig? Hoe verzin je het. De media rapporteert feiten. ook in Nederland plegen de Creolen 80 procent van de Surinaamse getinte overvallen en niet de Hindustanen, Javanen en Chinezen. Get Real!


  Maak melding

 8. Iedereen die zich niet aan de wet houdt moet keihard aangepakt worden klaar uit.
  het is in de suriname van nu makkelijk om de schuld in de schoenen van anderen te schuiven misser djan is onkundig en onervaren dat kan je aan zijn reaktie zien. verstandig en geloofwaardiger zou zijn als jij als minister met bewijzen op tafel komt die het tegendeel laat zien .


  Maak melding

 9. Blame it on the media.
  Ja hoor, natuuuuuuurlijk , is t de schuld van de media.
  Kijk ,van dit soort uitspraken smullen misdadigers en criminelen.
  Want ze zijn zulke lieverdjes, die zomaar , beschuldigd worden .En zelfs de mini ster onderstreept dit.

  Zo kan ie wel weer!!!!!!


  Maak melding

 10. Veel mensen praten anderen zonder na te denken. Net papegaaien. Kijk zelf op de site van de politie dan zie je zelf welk etnischegroep de overhand heeft. Omdat het Brazilianen zijn houden de meeste Surinamers hun klep dicht want die hebben glad haar en lichte huidkleur.

  En dat fabeltje over 70% Marrons is en blijft een fabeltje. Ik hoef niet eens te vragen om met bewijzen te komen.

  En ook de zogenaamde toename van de criminaliteit allemaal onzin. In 2009 was het erger toen de zogenaamde crimefighter journalisten aan het afblaffen was als ze kritische vragen stelden.

  Maar ach sommige Surinamers houden van sensatie en slachtofferrol. Keiharde cijfers zegt hun niets. Roddel en achterklap is hun levensdoel. Succes er mee.

  De karavaan trekt verder.

  http://www.korps-politie-suriname.com/


  Maak melding

 11. dat ga je krijgen als je de “ontwikkelde” mensen van de Apob partij tot minister maakt!!! Deze partij heeft totaal geen meerwaarde voor Su en het is en blijft een schande dat ze 6 ministers hebben mogen aanstellen in deze regering met hun paar zetels!!!!!


  Maak melding

 12. misie-sjan,, je bent een rasist,weet niet waarover je het hebt..

  In de eerste plaats ben je minis-ter voor het hele volk..

  Tweede moet jij je ook zodanig gedragen en uitspreken namens het volk.

  Je praat altijd met een vooroordeel,gericht naar andere groeperingen en laat duidelijk je voorkeur zien..

  Ten derde je bent het echt niet waardig deze ambt uit-te-voeren..

  Ten opzichte van je voorganger,kom je lang niet in de schaduw van meneer Santokhie..

  Die man was vele klasse beter dan jou,ook in zijn uitdrukkngen zijn lichaams taal,zijn kennis kundigheden was hij vele vele malen beter georiënteerd goed geschoold..

  Hij had tenminste geen racistische uitspraken handelingen..

  Het wordt tijd,dat jij je biezem pakt en iets anders gaat doen..

  Op deze wijze komen geen investeerders in sme..
  Begin je soort genoten van zanderij weg tehalen,die de passagiers lastig vallen bij aankomst pakken ze je bagage ongevraagt hinderlijk..


  Maak melding

 13. Minister..als uw leider een crimi is>Welke voorbeeld moeten zijn onderdanen aannemen..Ronnie heeft bewezen zonder studie en roof het ver te schoppen..Waarom zouden zijn volgelingen hem niet willen na apen.Minister U moet binnen uw gelederen met een heropvoeding cursus starten…….Shaktie


  Maak melding

 14. Geachte redactie,

  Zegt de nieuwe minister tegen een personeelslid: “Ik heb u aangesproken als ‘ondergeschikte’ vanwege uw ongepast gedrag jegens uw leidinggevende. En als ‘ondergeschikte’ hoort u zich vooral publiekelijk te gedragen jegens uw meerdere, in deze uw werkgever.

  Omdat het ongehoord is van ondergeschikten hun ‘directie leidinggevenden’ publiekelijk te desavoueren, zonder de nodige consequenties onder ogen te zien. En als ‘hoogopgeleide’ zou u dat toch moeten weten, vind u zelf niet.”!

  Neen hoor meneer, ik ben OOK parlementariër en u heeft mij aangesproken als ‘parlementariër’.

  “Zo, ik heb u dus aangesproken als ‘ondergeschikte’ en als ‘parlementariër’”?

  Ja minister, hmmm. . . nee minister, hmmm. . .

  “En wanneer bent u ‘onderschikte’ als ik u aanspreek volgens u en wanneer ‘parlementariër’.”

  Hmmm . . . dat is een goeie minister. Hmmm . . . als het mij goed uitkomt minister.

  “Dus u heeft een ‘dubbele pet’ op neem ik aan.”

  ”Hmmm. . . nee ik draag geen pet.

  “Wat draagt u dan wel volgens u.”

  U mag het zeggen meneer de minister.

  “Oh ja? . . . . Ik denk volgens mij dat u onwetend een ‘praktisch probleem’ met u meedraagt. Meegegeven door uw vorige leidinggevende. Een probleem welke doorspekt lijkt te zijn van ‘heb’- zucht’ vanwege ‘onzekerheid’ en ‘angst’ voor de toekomst van de Republiek op kosten van de staat, de burger in het bijzonder.

  Wat ook bij u onder andere tot de nodige verwarring leidt. En zeer helder doet blijken aan uw gedrag, vindt u niet?”

  Hmmm. . . ja maar zo werkt dat ding minister.

  “ U kunt gaan!. Trouwens uw aanvangstijd is 7.00 uur totdat u weet hoe dat ding ‘hier’ nu werkt.” Vergeet niet de deur achter u dicht te doen a.u.b.! ”

  http://www.youtube.com/watch?v=xdgEVtxHDpc


  Maak melding

 15. Soort beschermt soort!!!!

  Missiejan heeft het mis!!! die currupte huichelaar!!
  Natuurlijk houdt hij zijn ogen dicht voor zijn soortgenote.

  Deze soorten moet je ophangen!!
  of voeren aan de leeuwen van de dierentuin.


  Maak melding

 16. Het zijn toch die djoeka’s die roven of niet. dankzij die stront Venetiaan zijn al deze mensen hun heil komen zoeken in Paramaribo. binnenkort is Paramaribo van deze gasten en kunnen de nette stadsbewoners verhuizen naar het westen. en wie is de hoofdschuldige in deze. Ja ja HET front. Toen bouterse vroeg om een samenwerking is die waardeloze sardjoe naar Nederland gekomen voor advies. Anders was Miesidjan nooit Minister van Justitie, zou het probleem van het lyceum niet zover zijn gekomen met een veel betere Minister van Onderwijs. Ook was er geen probleem ontstaat rond de minister van RGB en wat zeg je van Openbare Werken. Maar nee ie no ben wan wroko samen, maar now je klage


  Maak melding

 17. jaja geef de creolen/maron de schuld maar zij doen toch alles. gisteren hoorde ik die girjasing nog zijn mond open maken dat zij(FIRGOS die geen productie bedrijf is) in een bepaald distrikt niet komen, omdat zijn bedrijf voor $ 78000 is opgelicht. wel ik kan dit ervan zeggen. zijn wij de periode vergeten waar salesmannen scenes in elkaar zette dat zij beroofd waren, terwijl den sref be roof den baas dan gaven ze de marons de schuld. gelukkig hebben sommige politie ambternaren een goede speurneus en roken lont en hebben die zelfde boeven de bak in gegooid. mensen met sluikhaar zijn master in het oplichten en verduisteren. ik praat niets dat krom is recht en ook niet wat fout is goed, het is beter realistisch te blijven. in het parlement hebben ze aan de min van juspol gevraagd hoe het komt dat er zoveel wapens buiten zijn? dat is het beleid die santhoki heeft gevoerd op dat departement door aan allen die op hem lijken vergunning te verlenen( en die leges zijn gestort bij de CBvS)en hij heeft door gedrukt dat de BW veranderd is geworden uit handen van de “boutique MEESTER” en dat de vonnisen die gemaakt werden aan de Lim A Postraat bij een bepaald advokatenkantoor aan die situatie is er GELUKKIG een einde gekomen, dus men spuug nu zijn gal op de min JUSPOl. daarom zijn zovelen die lijken op santhoki in dienst genomen om ambtenaar van politie te zijn en bij de dienst delequentezorg.


  Maak melding

 18. Henk Molenaar,

  Antilianen en Marokkanen scoren heel hoog, qua criminaliteit in NL.

  Antilianen lijken op Surinamers, vandaar dat je in de war bent.

  Wel vind ik het typisch dat beide bevolkingsgroepen wel Afrikanen zijn mischien heeft het toch iets met bepaalde genen te maken.


  Maak melding

 19. (Henk Molenaar)Je bent net terug uit Suriname. Je hebt een beetje gelijk. Maar ben je soms Antropoloog? Je hebt het over 80% Creolen van Surinaamse getinte die overvallen in Nederland plegen. Dus alle gekleurde mensen in Nederland w.o. de Marokkanen zijn Creolen in Nederland. Luister mijn vriend. Wat in Suriname gebeurd is waar. Maar dat verhaal over de Creolen in Nederland is gewoon onzin. Ook alle Blanken (Witte mensen) plegen diverse Zware criminele daden in Nederland. Ze zijn op diverse schalen betrokken bij Zware criminele feiten. Regelmatig komen steeds meer nieuwe EU-onderdanen (Witte Westerse allochtonen) naar Nederland. Zie ook je Skimmers. En binnenkort komen er nog meer nieuwe (Witte Westerse allochtonen) uit Albanië en Bosnië. De Balkan Boys. M.b.t. bovenstaande artikel over de Min. van Juspol. in Suriname, weten wij zo langzamerhand, dat hij steeds fouten maakt. Iedereen in Suriname weet, dat de criminaliteit is toegenomen en dat de burgers nu zelf maatregelen dienen te treffen tegen deze bandieten/rovers.


  Maak melding

 20. het is mij nu duidelijk dat ik niet op deze fuckingsite hoort. het si een site voor parasieten die leven van creoolsbloed. men kan niet tegen de waarheid, leugens verkondigen dan kan men wel. als je su zo eng vind ga terug naar de diaspora in India en ga daar pinaren jullie willen in weelden leven. geld lenen en kleine ambtenaren voor lokkn met dat beetje dat jullie hebben gestolen om die leningen weg te moffelen. na den djoeka san we kos no jep un fu un kon gudu en niet te vergeten die coca die jullie samen met santhoki en punwasi hebben uitgevoerd. hahaha en je kan deze reaktie ook weghalen en of blokkeren


  Maak melding

 21. Ik ben ook net terug van uit Suriname ,en heb besloten 4 jaren niet naar Suriname te gaan -ik ga bijna elke jaar naar Suriname maar deze keer heb ik mij echt onveilig gevoeld,Soso Joeka ai kier soema wat voor onzin praat die rastamang ,maar het de schuld van het Surinaamse volk dat ze op deze regering heeft gestemd -president Moordenaar – minister justitie Joeka rastamang drugs gebruiker- Minster president heeft niks te zeggen – Bruinswijk joeka drugs en crimineel —– kunnen deze criminelen voor de veiligheid van de normale mensen zorgen en een land op een eerlijke manier regeren.

  Bedankt Surinamers voor jullie stem.


  Maak melding

 22. misiedjan spoort van geen kanten en deze zelfde media zal hem naar santigron weer terug sturen.om even duidelijk te zijn het zijn [bos]creolen die hindustanen en chinesen roven en hun doden zelfs.kijk maar in de gevangenissen in suriname 90 procent [bos]creolen.


  Maak melding

 23. Wanneer je van de media spreek dan moet er een onderscheid gemaakt worden tussen kranten die van sensatie leven en heel vaak mensen die niet schuldig zijn bij een stafzaak vooruit berechten zonder dat ze te recht zijn gesteld.Op het ogenblik dat ik dit schrijf bevind ik mij in de stad Malmö bij een Zweedse vriend een stad die de vorige week in de buitenlandse media heeft gestaan.Het gaat over een persoon die volgens zeggen een jaar lang bezig is geweest op buitenlanders met donkerhuid te schieten hij zal een persoon gedood te hebben en andere personen verwond.Nu heeft de politie door tips van de gemeenschap aan de weet gekomen dat het waarschijnlijk een 38 jarige persoon met een bepaald signalement kon zijn. Hij werd aangehouden voor een onderzoek dat altijd gebeurd in zulke gevallen om te zien of hij schuldig is of niet.Voor dat het proces gaande was hebben twee van de tabloid kranten in Zweden deze man zijn foto en naam in de kranten gepubliceerd,Zou het nu blijken dat deze man niet de schuldigen is dan is hij geruineerd en zijn familie is dan gedwongen ergens anders te gaan wonen.


  Maak melding

 24. Henk Molenaar
  Wat je nu doet is je scheert alle Creolen over een kam met je racistische reacties.Mensen die zich zo uitdrukken komen niet met feiten voor de dag het zijn alleen haat gevoelens.


  Maak melding

 25. Beste minister,

  Zie de site van KPS het opsporing rubriek, en trek dan zelf de conclusie als jou wat opvalt.

  De statistieken spreken boekdelen. Het mag zoveel weer niet gezegd worden zeker?

  Niet blind wezen voor de REALITEIT, hoe pijnlijk die ook moge zijn.


  Maak melding

 26. Het moge duidelijk zijn,dat misiedjan absoluut niet capabel is als minister.De man straalt geen enkele vorm van gezag uit en heeft geen enkele bestuurlijke bekwaamheid of ervaring om zo’n apparaat als justpol naar behoren te kunnen leiden.


  Maak melding

 27. Ongeshoolde Henk Molenaar, Wat weet je van de Criminaliteit IN Suriname. Hier heb je een lijst:De hindostanen (koelies) zijn de grootste drugsbaron in Suriname en Nederland vroeger strooide men zand in mensen ogen dat door slangen zijn ze rijk geworden waarom zitten zoveel in de justitie ook niet te vergeten diploma’s die ze kopen.De chinezen,die zijn de grootste maffia om de 5 meter heb je een supermarket in Suriname, toch worden ze rijker.Die dealen in een gesloten circuit.Negers zijn loopjongen van de koelies.De marrons of de djoeka’s zijn nu de rovers vanaf jaren 90 de oorzaak was de binnenlandse oorlog urbanisatie je bent niet geschoold je wil meegaan met de tijd, dus Brunswijck is de veroorzaker van gesteund door Nederlnd.Javanen komt je zelden in de gevangenis, doordat ze zijn op de juiste manier opgevoed.PS HINDOSTANEN EN INDIANEN VERKRACHTEN HUN EIGEN KINDEREN.HINDOSTANEN ZIJN OP DE LIJST NR 1 WAT VERKRACHTER IS


  Maak melding

 28. no11,
  Voor de gein heb ik die site bezocht,jammer voor je maar je verstrikt in je eigen leugens.Van de 22 gezochte personen:
  6 Brazilianen
  1 Guyanees
  2 soort dogla`s(Surinamers)
  en de rest dus 13 ,ja je raadt het al zijn Djoeka`s en Creolen.


  Maak melding

 29. Misdaad is niet alleen de beroving van een winkelier maar heeft ook te maken met de misdaden die voortkomen uit in het bijzonder de criminele handelingen zoals drugshandel en witwas(Carcentre,Gambio’s etc).Zelfs een idioot kan snappen dat deze Minister ook in ogenschouw neemt dat de meeste boslandcreolen niet over schepen beschikken of belangrijke connecties hebben in de haven van Paramaribo of vliegveld Zanderij. En ook niet kunnen beschikken over de resources om 1000kg uit Brazilie of Colombia te halen, voor doorvoer naar Europa. Dat komt over het algemeen voor bij Hinustaanse Surinamers of zijn jullie opeens zeer onwetend geworden als het om vingerwijzen gaat. Hoeveel Boslandcreoolse rechters/OvJ/etc zijn er bij het OM? Wie krijgen er meestal vrijspraak of seponering van drugszaken waarbij zelfs daders op heterdaad betrapt zijn? Dat zijn de zaken waar je qua aantal zeker een topic over kan starten. Wie zorgen er voor de meeste liquidaties en vermissingen in West-Suriname;Apoera, Corantijn. Zijn de kastelen aan de Kwattaweg,Leiding,Boma,Welgedacht verdient met de verkoop van soepgroenten en kouseband?


  Maak melding

 30. Misidjan richt zich tot de verkeerde personen. De media is per definitie de aangewezen partij om o.a. zaken op te blazen. Zo trekt het aandacht en gaat de maatschappij erover nadenken.

  Het is niet vreemd dat de Marrons hier als dieven bestempeld worden. Gevlucht uit het binnenland als asielzoekers naar Par’bo zijn ze helemaal niet goed opgevangen. Hun manier van levensonderhoud lukt in Par’bo niet, want er is geen grond om hun landbouw uit te oefenen. Ze wonen onder vreselijke omstandigheden in marges van de maatschappij en vervallen al gauw in de criminaliteit. Elke andere groep zou het ook gedaan hebben, maar die hebben hun bronnen van inkomsten. Er staat nu eenmaal geen Robinhood langs de weg om de Marrons te helpen. Ook zij hadden hun hoop gevestigd op de grote zonen als Brunswijk en zijn combinatie.

  Stemvee is makkelijk gewonnen, zeker onder armlastigen die niets hebben. Maar de beloofde huizen, inkomsten en wat al niet meer laten lang op zich wachten. Daarom grijpen sommigen terug naar diefstal. Zo heeft de gemeenschap daar grote last van en verdient de media er haar dagelijks brood mee.

  Voor de Chinezen is alle begrip- geweldig hoe de nieuwe immigranten zich omhoog werken. Maar lieve mensen, die komen met bakken geleend geld dat zij heel gauw terug moeten betalen. Wie geeft de Marrons de kans? Welke van die zgn. groepen die vooruitgang van het land nastreven? Niemand: en zo gaat het probleem richting escalatie.

  Molenaar roept dat het de creolen zijn die hier in Ned. crimineel zijn. Als Hindostaan zou ik hem aan de hand willen nemen en voeren langs de TBS klinieken, dan zou hij meteen anders piepen. Maar dat hoeft niet, zijn ogen zullen ooit open gaan. Zolang je maar over groepen blijft praten zonder constructieve ideeen aan te dragen, heeft de zwakkere groep geen schijn van kans zich te ontwikkelen en zul je de gevolgen van criminaliteit moeten dragen. Ik denk erover om hier maar een winkel in dievenijzer te beginnen.
  Want ook hier kijken landgenoten door dezelfde bril als Wilders.


  Maak melding

 31. #9 en 30

  Hoe kortzichtig kunnen sommigen in hun reactie toch zijn. Pure napraterij! Waar haal je je feiten vandaan? De media brengen nieuws en niet alles is objectief. Zie Telegraaf in Ned. Elke krant heeft een kleur een achtergrond van waaruit hij werkt.

  Dus noem bronnen bronnen die we na kunnen trekken, want je antwoord op #30 slaat nergens op.

  Geen inhoudsloze kreten maar geef de bronnen en feiten maar.


  Maak melding

 32. Henk Molenaar
  Moet ik je nog gaan uitleggen wat racisme is over het geen je daar neer schrijft?Ik citeer het geen je schreef”Ook in Nederland plegen Creolen 80 procent van de Surinaamse getinte overvallen en niet de Hindoestanen,Javanen en Chinezen.Mocht het zo zijn dan zou het vreselijk ondraaglijk zijn voor mijn familie en oude vrienden die daar wonen om met deze stempel rond te lopen tot een criminele groep te horen.


  Maak melding

 33. PATR- 23

  Niemand mag KRITIEK leveren in Sur. deze minister Misiedjan heeft Sharmeela Mansaram ontslagen omdat zij haar eigen mening heeft en nu is de schuld van de MEDIA dat er zoveel wordt geschreven en gesproken over CRIMINALITEIT.
  Dus ook ontslagen bij de MEDIA?

  Hallo !!! Het is niet nodig over CRIMINALITEIT te schrijven, want het staat al met GROTE KOEIE LETTERS geschreven als je naar de huizen kijkt in Sur. met hoge MUREN en TRALIES. of is het normaal te leven achter de TRALIES?
  Of is de minister behalve DOMMM ook BLIND !!

  Patr,
  Je zegt dat Hindustanen terug moeten naar diaspora India ?
  Ten eerste :
  India heeft miljoenen geld gegeven aan de BEDELAARS en de ROVERS van Suriname

  Ten tweede :
  Hindustanen kunnen nooit pinaren zoals jij beweerd, want hindustanen zijn hardewerkers overal ter wereld.
  Geen enkele bevolkingsgroep is zo IJVERIG en harde werkers zoals de HINDUSTANEN en daarom werden ze gehaald naar Suriname.

  En Patr,
  Als de Hindustanen weggaan uit Suriname wat jij wilt, dan ga jij DOOD VAN HONGER, want dank zij de hindustanen die altijd in de landbouw hebben gewerkt, heeft ervoor gezorgd dat er altijd GROENTEN, MELK en RIJST genoeg was voor alle Surinamers !!!

  Dus wat zou er van Suriname over blijven zonder Hindustanen ? waar gaan de Rovers ROVEN ? bij jou??? hahah van kale kippen kun je niks plukken

  HET ZOU ERG TRIEST GESTELD ZIJN MET SURINAME ZONDER HINDUSTANEN en een PARADIJS ZONDER DE ROVERS
  En dit is mijn Mening of mag ik ook geen eigen Mening hebben? jij hebt toch ook je eigen mening Patr?


  Maak melding

 34. A so a de Doedel. nr. 33

  in september schreef Djadja in DWT:
  Denk logisch na. Wie handelen er in de landbouw, wie kan zich permiteren zulke machines te kopen. Wie hebben er het geld voor. Niet de arme sloeber die bolletjes slikt. Ik werk in de gevangenis en wie worden er de laatste jaren regelmatig op gepakt voor grootschallige drugshandel. De bevolkingsgroep die aan de landbouw doet. Ze vertellen mij van hun handel en wandel. Heel wat mensen van die bepaalde bevolkingsgroep zitten momenteel vast voor zeer lange straffen in nederland. Logisch denken mensen. LANDBOUW IS DRUGSGELD. Zogenaamde ondernemers DRUGSHANDELAREN. Er is maar èèn bevolkingsgroep die die zich zulke grote investeringen in COKE kan permiteren. Ik praat dagelijks met ze in de gevangenis. De kleine man of kleine crimineel heeft hier niets mee te maken. Die doen het via schiphol, die zitten ook veel vast in de nederlandse gevangenissen. Voor zo een transport moet je heel veel geld hebben, a no so. Dus hou op met jullie domme gezeur en ga wat nuttigs doen dan heb je geen tijd om zulke onzin uit te kramen.


  Maak melding

 35. Doedel,
  Als de burgers na hard werken thuis slapen, dan hebben ze geen last van de DRUGSDEALER,WIT WAS en CARCENTER,CAMBIO’S en etc.!! Want niet alleen HINDUSTANEN, maar zelfs de President van Sur. is daaraan schuldig ok????

  Vertel mij van wie de burgers wel last hebben en zelfs geen rust in hun eigen huis hebben ?
  Wie zijn de mensen die de BRUTALITEIT hebben om een huis binnen te gaan om te MOORDEN EN TE VERKRACHTEN?
  Ondanks de TRALIES OM HUN HUIS.

  Als jij beweerd dat die HINDUSTANEN zijn, dan ben je echt GESTOORD.
  Ga werk zoeken !!!


  Maak melding

 36. Hendrik, ga jij je gezicht in de SPEIGEL kijken.
  Wens je veel sterkte en heb je ooit een diploma gezien?
  En om RIJK en SLIM te zijn is diplima niet genoeg.
  Zonder DIPLOMA zijn de Hindustanen ook RIJK EN SLIM dat komt door hun zuivere IJVERIGE (koelie)GENEN.
  Helaas hebben de LUILAKKEN geen KOELIE GENEN.


  Maak melding

 37. Ondertussen….

  Ondertussen sta ik weer eens in de dagelijkse file, gezelluggg, maar niet heus!
  Luisterend naar 538. En ja hoor, wie belt er plots op, life in de uitzending: de Pres..

  (Zwaar suri-accent) “Hallo, ben ik nog op tijd voor de quote 500, want zoals u weet, hebben we wat vertraging met enkele pakketjes opgelopen…. Sta ik op nr. 1”?
  Duhh…

  Dat zijn de dagelijkse geintjes die je moet “incasseren” over je geboorteland. En ondanks het feit dat je op dat moment in een deuk ligt: leuk is anders.
  Suri is nu officieel “gebombardeerd” tot drugsland. In diverse buitenlandse media wordt hierover bericht. Het spijt mij heel erg, maar het is niet anders.
  Is de Internationale pers ook fout bezig?

  En om het nog leuker te maken:
  Edwin(presentator) en imitator(Desi), legt uit aan de Pres: Nee Hr. Pres, De baas van C&A staat op nr1. in de quote 500.
  Ohhh, zegt de pres, ik snap het, C&A, je bedoelt coke & amfetamine, noemen jullie het zooooo, okeee dan.
  Neen mr pres, zegt Edwin, U weet wel die kledingzaak.
  Ohhh, zegt de pres, dat ding heet “witte kleding” noh…
  Eeehh, Lonny, we moeten ook een C&A beginnen in suri.

  Wel hilarisch, maar niet goed voor het imago van suri.
  Is de Internationale pers ook verkeerd bezig?


  Maak melding

 38. Deze minister heeft een andere bril en hoorapparaat op. Amper een week terug weer een roofmoord aan de A.Dragtenweg plaats gevonden.Dit heeft niets te maken met media.
  Elke dag weer wordt er met grof geweld geroofd en mishandeld.
  Minister, als het niet zo ernstig was, was het om te lachen met wat u allemaal uitkraamd.


  Maak melding

 39. Hallo Hendrik. In jouw woorden niet de mijne!

  “Negers zijn loopjongen van de koelies.De marrons of de djoeka’s zijn nu de rovers vanaf jaren 90 de oorzaak was de binnenlandse oorlog urbanisatie je bent niet geschoold je wil meegaan met de tijd, dus Brunswijck is de veroorzaker van gesteund door Nederland”.

  Je bevestigt dus mijn stelling maar weet er natuurlijk weer Nederland bij te halen als schuldige. Vind ik altijd knap om bij elk probleem de Hollanders als zondebok aan te wijzen.


  Maak melding

 40. Sommige zogenaamde stadbewoners kunnen het niet maar verdragen dat een man uit het binnenland Minister van Justitie is. Dan zeggen ze weer dat hij geen ervaring heeft.Je moet toch ooit ergens beginnen om ervaring op te doen? Deze Minister is beter geschoold dan al die posters die hem op dit forum aan het afkraken zijn. Waarom hebben sommige van jullie zo’n hekel aan de Binnenlandbewoners? Zijn jullie soms bang dat we binnen een aantal jaren meer geschoolde krachten dan jullie zullen hebben. Misschien weten jullie dat nog niet, maar momenteel zijn we al met heel veel geschoolde krachten hoor. Over een aantal jaren zijn we jullie voorbij gestreven.

  Shayrie schreef:
  Dank zij de hindustanen die altijd in de landbouw hebben gewerkt, heeft ervoor gezorgd dat er altijd GROENTEN, MELK en RIJST genoeg was voor alle Surinamers !!!

  Ik moet bovenstaande poster mededelen dat het niet voor de Binnenlandbewoners geldt. De Binnenlandbewoners zullen nooit en nimmer dood gaan van de honger. We hebben altijd voor onszelf gezorgd in het Binnenland. Groenen verbouwen en Rijst telen doen wij al eeuwen in het Binnenland. De meeste Surinamers denken dat alleen de Hindoestanen de enige zijn, die rijst kunnen telen in Suriname, maar dat is op en top onwetendheid. Jullie moeten maar meer over Suriname leren, voordat jullie onzin op het form lopen te schrijven.

  Verder wens ik de haters heel veel succes met hun haternij jegens de Binnenlandbewoners maar 1 ding moeten jullie goed onthouden,jullie zullen en kunnen ons nooit klein krijgen.

  Peace out,

  Kwama (de Saamakka)


  Maak melding

 41. Kan een ‘inventief’ iemand mij uitleggen wat “Surinaamse getinte overvallen” in Nederland zijn? Zo niet, wat “Nederlandse getinte overvallen” zijn of “Chineze getinte” overvallen in China zouden zijn?

  Trouwens, wat voor getinte overval is ‘racisme’ nou eigenlijk?


  Maak melding

 42. hendrik ik ga niet kunnen typpen hier wat ik wil maar dat je zegt dat indianen hun kinderen verkrachten f…….. y……. lig achter over en ga alle slechte scheld woorden maar bedenken die er bestaan en gebruik ze voor je zelf……………… ingie boy vind jammer dat de indianen niet opkomen voor hun land en schoon schip maken in suriname


  Maak melding

 43. Een uitspraak die misiedjan laatst in de media deed was als volgt: Ik ben vorige week zonder bodyguards naar marowijne geweest en er is niets met me gebeurd dus Suriname is veilig!!! haahha. En deze man hebben ze dus minister van justitie en politie gemaakt!!!


  Maak melding

 44. Criminaliteit!

  In vele soorten. In vele maten. In vele landen en door vele volkeren.

  Witteboorden criminelen zijn de mensen bij banken die de crisis hebben veroorzaakt. Die slaan grote slagen en nemen geen kruimels.
  Wie doen het het meest?
  Niemand gedood!

  Vrouwenhandel voor de sexindustrie is ook crimineel gedrag. In Nederland is het een bepaalde groep uit Noord Afrika die daarin uitblinkt, toch?
  Niemand gedood!

  Drugshandel is ook crimineel gedrag omdat het strafbaar is om rede dat het verslavend werkt. In Suriname doen verschillende groepen het en niet alleen de Hindustanen.
  Dino, Desie en Brunsi zijn toch geen Hindu’s?
  Niemand gedood!

  Roofmoord is een crimineel gedrag dat alle hierboven genoemde gedragingen doet verbleken. Je rooft en alsof dat nog niet genoeg is mishandel en/of vermoord je.
  Vaak vermoord je niet 1, maar meerdere personen.

  Als de feiten waar zijn dan maakt een bepaalde groep zich vaker hieraan schuldig.
  Hitten en dan het bos in! Zo simpel is dat.
  Onderzoek zal moeten uitwijzen waarom dit gedrag bij deze groep vaker voorkomt. Is het vanwege de cummunicale, financiele, sociale, emotionele en scholingsachterstand of ligt het gewoon aan het hebzuchtig en moorddadig gedrag op zich?

  Feit is dat er binnen alle bevolkingsgroepen waar danook criminelen zijn. Ook in de Amerikaanse senaat, in de Surinaamse regering, in de Nederlandse bankiersTop of in het Russische Kremlin. Overal!

  Laten we ophouden met mekaar etnisch af te maken op dit forum want dat gaat al gauw op crimineel gedrag lijken.


  Maak melding

 45. Gewoon die cowboy wetten van Texas invoeren in suriname. Waar iedereen een schietijzer/blaffer mag dragen dan zijn alle problemen verholpen.

  Brokobana.


  Maak melding

 46. Nr. 33 Doedel

  Je hebt een logica van lik mn versie!!!!!
  Het zijn zijn roofmoordenaars die Su onveilig maken en onschuldige burgers tot in hun huis gaan demoniseren, mishandelen, roven en vermoorden!!!! En die roofmoordenaars zijn die stront djoekas die dit soort rotzooi uithalen en niemand anders!!!! wat mij betreft mogen ze de Djoekas gewoon uitmoorden in Su, zijn zijn nl alleen maar een bron van ellende!!!!!


  Maak melding

 47. @39 Shayrie, Alias Doedel is werkgever en “investment broker” en “agent” voor drie niet-Surinaamse investeerders en draagt in die hoedanigheid IN SURINAME bij aan de introductie van ethisch zakendoen. Waarbij met name bij vergunningaanvragen niet als voorheen wordt aangevraagd en verkregen op basis van familiecontacten/ of een politieke voorkeur of een bepaald gen zoals bij het ministerie van LVV en OW&V. Tja u wel bekend. Overigens maakt het voor mij niet uit hoe hard u schreeuwt, blert of krijst. Ik breng elk voor u nieuwe inzicht op een fluwelen kleed, met gepaste flair. En zie met een waar genoegen toe als u door overmacht bevangen in een maniakale tirade, er uw tanden op stuk bijt.


  Maak melding

 48. Racisme,
  Ik zou een gedicht willen schrijven met woorden die een ieder zou willen lezen,
  Ik zou een lied willen zingen waar een ieder naar zou luisteren,
  Ik zou een schilderij willen maken die een ieder zou begrijpen,
  Ik zou een film willen draaien die een ieder tot het einde zou boeien.

  Alleen onze schepper weet waarom racisme net als de malariamug niet uit te roeien is. Ondanks dat de wereldgeschiedenis duidelijk aantoont dat racisme alleen maar ellende brengt en dat wij bewezen allen de zelfde stammoeder hebben, gaan velen op herhaling.

  Suriname met zoveel diversiteit kan geen racisme gebruiken. Alle criminaliteit zorgt voor ellende. Maar het is tragisch dat juist criminaliteit, ontstaan vanuit een duidelijk sociaalmaatschappelijk probleem, het grootste onveiligheidsgevoel teweeg brengt. zie reactie nr. 39. Criminaliteit is vaker milieugebonden en niet aan ras.

  Het gedicht, lied, schilderij en de film zullen er wel nooit komen. Want ik zou het over liefde en gelijkheid willen hebben. En ik zie mezelf de zielepoten hiervoor niet overtuigen. Uitzonderingen daar gelaten.


  Maak melding

 49. De toptien zware misdadigers

  Romano Pinas (22)
  Richard Aloepoe (28)
  Quean Hewitt (32)
  Ronnie Ratan (40)
  Frans Pinas (34)
  Theo Asodanoe (31)
  Ruben Bruining (39)
  Moza Rother (38)
  Domingo Gensee (44)
  Roland Soke (25)

  soss joeka


  Maak melding

 50. en dan hebben jullie het lef nog om te zeggen dat jullie Surinaamers zijn .
  kijk eerst in de spiegel , voor dat jullie onzin uitkraien .
  ik zou graag willen weten hoe het voeld om zo over surinaamers te praten jullie moeten je schamen .


  Maak melding

 51. Hendrik en Shayrie!
  Toen ik voor gezegd zes jaren geleden in Suriname met vakantie was wilde de toen destijds president me wijs maken in blaadje van hem dat er geen racisme is in Suriname maar het duurde niet meer dan een dag toen ik het zelf moest onder vinden.Wat jullie twee aan het doen zijn de gekozen pad van Geert op wandelen.Ik woon niet in Nederland en ga er haast nooit er naar toe wat de Hollanders gelukt hebben de verschillende allochtonen tegen elkaar op te zetten dat merk je duidelijk op deze website.


  Maak melding

 52. Dat de mini ster uitlatingen doet die kant nog wal raken tot dsasaraan toe. Wat ik niet begrijp zijn de uitspraken die hier gedaan worden. Ben toch blij om te constateren dat er wel iemand met een beetje verstand ertussen zit nl 48/DAS die heeft het inderdaad begrepen.


  Maak melding

 53. Doedel,

  Ga niet huilen als de WAARHEID jou niet bevalt,wees blij dat ik jou met de waarheid heb geconfronteerd

  Maar Doedel boy, als jou keuze is toch IN JE EIGEN LEUGEN GELOVEN, dan beland je uiteidelijk toch in de GOOT !!

  Nogmaals maak jezelf nuttig en ga werk zoeken i.p.v. het verdedigen van MOORDENAARS en VERKRACHTERS !!


  Maak melding

 54. Nr.41 Esmerald,
  Is het jou ongaan en is het per ongeluk dat jij vergeten bent en bewust nagelaten ,dat jouw Olland door de VN , VS en de Europese Gemeenschap het predikaat “NARCO-STAAT” werd/is toebedeeld ?
  Recentelijk werden een paar nederlandse militairen die gestationeerd zijn op de Antillen wederom betrapt met cocaine-smokkel .
  Ik ga het niet ontkennen dat er geen drugs uit Suriname komt(10%) , maar 90% die in jouw Olland binnenstroomt is afkomstig van jouw eigen overzeese kolonieen en getransporteerd door jouw militaire-vliegtuigen en marine-schepen .

  Nr. 43 Henk ,
  Oorzaak binnenlandse-oorlog was een gevolg van een op handen zijnde gedragen invasie wat zijn doorgang niet had kunnen vinden omdat Frankrijk en de VS niet achter het idee/plan stonden en daardoor jouw Olland alleen kwam te staan .
  A passant was Brunswijk in het visier van jouw Olland terrecht gekomen en daar had Olland gretig misbruikt van gemaakt .
  Het sluit goed aan bij de destabilisatie-plannen van jouw Olland .
  Mede daardoor kon Olland 30jaar lang Republiek Suriname destabiliseren .
  Alles werd uit de Ollandse kast gehaald en toegepast .
  Vrije meningsuiting is een groot goed maar weest objectief (kan je dat?)
  Als waarheid staat voor een subjectieve beleving van zaken door een persoon , dan heeft iedere persoon een eigen waarheid .
  Kortom; Henk mal je mole-naar…..

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 55. Tijdens 10 jaar Front,is de criminaliteit gestegen,de djoeka`s voelden zich veilig met Ronnie op het politiek toneel.
  Deze tendens is niet iets van 3 maanden,jullie geven maar deze regering de schuld van alles wat onder Front is geschied.Waarom dat?Sommigen zijn zo van HAAT doordrongen dat ze het niet willen inzien,dat de nieuwe regering niets en dan ook niets kan doen dat de roofmoorden,overvallen inbraken etc etc,weinig prioriteit genoot onder Front,Santoki zowel Vene waren als de dood als ze het beestje bij de naam noemden,dat het de boslandcreolen zijn die deze misdaden pleegden,dat Ronny de regering zou laten vallen.
  De VSB aan de Saramaccastraat heeft uit den treure geklaagd over de overlast die de drugsdealers veroorzaakten bij de bank er is nooit wat aangedaan.De weg naar Albina was/is levensgevaarlijk ,elke dag werden/worden er overvallen gepleegd op niets vermoedende reizigers,soms met dodelijke afloop,die weg is nooit beveiligd niemand die er wat aan deed,er is nooit iemand gearresteerd.
  En nu hebben de boslandcreolen helemaal het criminele circuit in handen,dankzij wederom Ronnie en hun soort Misidjan.
  Maar het zal wel oneerlijk zijn om alles op de boslandcreolen te schuiven.Ook creolen draaien hun hand niet voor om ,die zijn ook meestal op het criminele pad.
  En wie beweert dat de Hindustanen zonder schuld zijn,is echt dom,want de Hindustanen zijn de machtigste drugscriminelen op dit moment.Op Zanderij werden er 4 gepakt in mei,waaronder een heel gezin,pa,ma en 2 zonen,vlak onder mijn ogen.Die dombo`s waren versierd met sieraden waar men U tegen zegt,althans die pa en zonen,behangen met zware kettingen en bracelet,hoe valt men op als drugskoerier.
  Al met al zijn het de Javanen en Chinezen die haast niet crimineel zijn.


  Maak melding

 56. Ik heb diverse reacties doorgenomen. Sorry, maar het niveau is bedenkelijk laag. Eén reactie geeft blijkt van inhoud en dat is reactie 48 van DAS. Mensen ophouden met de blanke mentaliteit. Mensen kleuren en in negatieve hoeken stoppen is buitengewoon slecht; zeg maar negatief. Laten wij meer respect tonen voor mekaar en met z’n allen de criminaliteit bestrijden. Criminaliteit komt onder alle rassen en standen voor.


  Maak melding

 57. Shayrie en Patr gelijk gestemden,

  Jullie zijn zeker trotse SURINAMERS? met Kinderen,goed voorbeeld zeg! Maar ach,zo zijn jullie opgevoed.TOCH?.
  Jammer!!!!!


  Maak melding

 58. Criminele problemen gaan niet weg van Suriname.Het is altijd en zal nog lang blijven.Klagen helpt niet meer.Ik denk de enige probleem is hun geheel opruimen.
  Net als in Brazilie,afgelopen tijd.
  [Doodseskaders],Mensen die wat geld hebben,kunnen dit zelf doen,samen met de overige families van de slachtoffers.
  In het diepste geheim natuurlijk.
  Het maakt niet uit wie het is.Ik denk dat de bevolking heel veel heeft geleden.{De terugkeer van Robbinhoodgang].
  Wie heeft een ander oplossing ?

  Sunfarie


  Maak melding

 59. Jullie zijn helemaal gestoord geraakt hier op dit forum. Bijna alle nieuwsberichten op Waterkant monden tegenwoordig uit op racistische reacties. En jullie denken je land op te bouwen? Keep on dreaming stelletje sukkels! Opbouw/vooruitgang begint bij respect, integriteit, normen en waarden etc. Dat is in de Surinaamse gemeenschap, zowel in Nederland als in Suriname, heel ver te zoeken, en het wordt steeds erger.

  Even to the topic; Er zijn veel criminelen in Su, van alle categoriëen en in alle geuren en kleuren. Hoe ze eruit zien mag toch niet belangrijk zijn? Ze moeten allemaal achter slot en grendel, ongeacht hun uiterlijk!
  Verder ben ik van mening dat de minister zich een beetje knudde uitdrukt. Gebrek aan ervaring of toch niet geschikt? Ik zou het niet weten. Misschien toch een mediatraining volgen?


  Maak melding

 60. Gomez en Dokter Soul,

  De Waarheid is Gewetenloos en heeft geen Respect voor Niets en Niemand en kent geen Genade !!!

  De Waarheid is Blind en soms heel Lelijk en Pijnlijk, vooral voor mensen zoals jullie Gomez en Dokter Soul die ALLERGISCH zijn voor de WAARHEID.

  Mijn voorbeeld is Mahatma Ghandhie en Nelson Mandela, Die waren nooit bang om de Waarheid te spreken, hoe pijnlijk de Waarheid ook was voor bepaalde mensen.

  Men moet alleen RESPECT HEBBEN VOOR DE WAARHEID en zeker NIET voor MENSEN die MOORDENAARS zijn en VERKRACHTERS.

  Maar ja, helaas heeft niet iedereen de Wijsheid en de Lef om de Waarheid te Spreken zoals ik en Ashwin, waha wahahahaha niet erg bescheiden he?
  Maar bescheidenheid siert niet altijd, soms moetje ook brutaal zijn tegen mensen zoals jullie.


  Maak melding

 61. Dames en Heren,

  Zien jullie niet waarmee deze mensen van de regering bezig zijn?
  Creolen schelden de anderen uit
  Hindoestanen schelden de anderen uit
  Boslanfcreolen schelden de anderen uit
  Javanen schelden de anderen uit
  en ga zo maar door.

  En dat enkel na een paar uitspraken van een mini ster.
  Waar gaat dit heen. Wat zal het gevolg zijn als alle bevolkingsgroepen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan?

  Weten jullie hoe het gegaan is tussen de Tutsi’s en de Hutu’s?

  We worden allemaal tegen elkaar opgehitst. Dit ken ik niet van surinamers.
  Maar nu komt kennenlijk de ware aard van ons surinamers naar voren.

  Mensen kijk uit en wees alert


  Maak melding

 62. iedereen terug naar hun eigen diaspora en het land terug geven aan de Indianen.
  Ik denk dat die het meeste recht van spreken hebben.
  koellies terug naar baba in India
  Nikkers terug naar papa kwasi in Afrika en
  de vietcong’s terug naar Hanoi en omgeving.
  o ai, nog de libanezen en joden terug naar rammalla. peace in the middle east..
  en de doglá’s dan? Die springen gewoon van de grote brug want die zijn nergens welkom.

  Dit is wat ik een beetje opvang in de comments hierboven.
  Ik denk dat we eerlijk moeten zijn en eerst naar ons zelf moeten kijken. Naast de feiten die er zijn geregistreerd.
  koellies de grootste drugsdealers ? Zou goed kunnen kloppen.Die afros verkrachters en moordenaars? Kan kloppen. maar niet iedereen is hetzelfde.
  Spijtig te zien dat we niet georganiseerd zijn.We hebben een prachtige land.
  Alleen jammer dat er sinds het bestaan van de DNA er alleen maar amateurs hebben geregeerd. je kan niet eens een land met potentie die amper een bevolking telt van 500.000 inwoners laten draaien.
  Ik voorspel dat dit tot 2020 zo zal blijven zolang er geen frisse wind zal waaien in de DNA. Individueel belang zal altijd voor gaan.
  Ondanks de cultuur verschilen en onderlinge haat hou ik van mijn Suriname en haar Bewoners.
  Nanga respecie gi ala culturu
  Tang boen


  Maak melding

 63. Enkel maar een opmerking. mi ni ster Missiedjan heeft de 10 namen gepubliceerd. Wat is de bedoeling? Die gasten zijn vuurwapen gevaarlijk, wat kan een burger precies doen? Ik zou niet eens kijken en mij snel uit de voeten maken. Die hele djoegoe djoegoe van Misie is dat hij in een ontkenningfase zit.Tegen wil en dank blijft hij ontkennen dat het probleem er is. De mensen die op deze reg gestemd hebben kijken nu leijk op hun neus. Jawel.


  Maak melding

 64. Gomez en Dokter Soul,

  De Waarheid is Gewetenloos en heeft geen Respect voor Niets en Niemand en kent geen Genade !!!

  De Waarheid is Blind en soms heel Lelijk en Pijnlijk, vooral voor mensen zoals jullie Gomez en Dokter Soul die ALLERGISCH zijn voor de WAARHEID.

  Mijn voorbeeld is Mahatma Ghandhie en Nelson Mandela, Die waren nooit bang om de Waarheid te spreken, hoe pijnlijk de Waarheid ook was voor bepaalde mensen.

  Men moet alleen RESPECT HEBBEN VOOR DE WAARHEID en zeker NIET voor MENSEN die MOORDENAARS zijn en VERKRACHTERS.

  Maar ja, helaas heeft niet iedereen de Wijsheid en de Lef om de Waarheid te Spreken zoals ik en Ashwin, waha wahahahaha niet erg bescheiden he?
  Maar bescheidenheid siert niet altijd, soms moetje ook brutaal zijn tegen mensen zoals jullie.


  Maak melding

 65. Ach ja een discussie die nergens naar toe leid.wij als surinamers moeten leren om onze problemen goed en eerlijk onder ogen te zien en te kijken naar de oorzaken en de gevolgen daarvan, zolang dat niet het geval is zullen wij het paard achter de wagen spannen.
  Die land-verraders die zich hebben geleend om mijn land naar de afgrond te brengen hebben jullie in suriname beloond met de hoogste functie in het land en nu klagen over de binnenlandse bewoners ik vindt dat zo hypociet en inconsequent. laten wij één ding duidelijk stellen de problemen met de binnenlandse bewoners is begonnen na die oorlog zonder winnaar. voor de menen die het niet weten onze nationale leger onder leiding van DB bouterse heeft een hele dorp plat gebombadeerd zwangeren vrouwen kinderen allemaal koelbloedig afgeslacht suriname is als land is internationaal veroordeeld voor deze massaslachting te moiwana, die kinderen van toen die hebben gezien hoe hun moeder vader broer zus zijn afgeslacht door het leger van bouterse die zorgen nu voor problemen omdat niemand deze kinderen van toen hulp heeft aangeboden en nu zitten wij als land met de gebakken peren.dit is de kern van het probleem met onze broers en zusters uit het binnenland.


  Maak melding

 66. Hallo Sempa,

  je gebruikt Nederland, net als veel Surinamers trouwens, altijd als oorzaak voor misstanden in je eigen land. Kap daar nu eens mee en wordt volwassen. Doe eerst eens wat aan die mentaliteit in Suriname van politici die nooit het belang van het land voor ogen hebben maar altijd hun eigen belang. “What is in it for me” Ik doe al jaren zaken in Suriname maar nergens is de corruptie zo erg als hier. Iedereen wil zijn deel en dat gaat ten koste van de Surinaamse economie en haar ontwikkeling. Die mentaliteit moet veranderen maar dat is al lang bekend dat corruptie in Suriname een enorm gezwel is.Maar elk land krijgt de regering, politici en president die het verdiend, maar volgens jouw redenering zal dat wel weer de schuld van “Olland” zijn,


  Maak melding

 67. Doedel, Shayrie en Pitt Bull e.a. s.v.p. niet met elkaar Tom en Jerry gedoe!!! Het komt neer op Bouta-Brunsie-PedoSomo etc.

  Pitt-Bull: Ben helemaal met jou eens!! Ik geloof dat het mijn woorden zijn.

  Nr 50 Pit-Bull ik zet het nog eens!!! Mijn excuses ervoor!!!

  Het zijn roofmoordenaars die SME onveilig maken en onschuldige burgers tot in hun huis gaan demoniseren, mishandelen, roven en vermoorden!!!! De roofmoordenaars zijn die Paria Djoekas die dit soort rotzooi uithalen en niemand anders!!!!

  Wat mij betreft mogen ze deze Djoekas gewoon zwaar straffen/afmaken en voeren aan de dierentuin in SME.

  Zij zijn nl alleen maar een bron van ongedierte en ellende!!!!! Ongedierte moet je bestrijden zondermeer. Ongedierte is dodelijk en daarom moet voor zijn. Ook niemand houdt van ellende(lingen).

  Gewoonweg! dood laten bijten door de krasdagoe’s!! en een uitgekookte Adjoema peprebad geven.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 68. Nr.74 Henk ,
  Neen , ik beschuldig jouw Olland niet , het is de feitelijke waarheid .
  Natuurlijk ga jij het bagatelliseren , zonodig ontkennen .
  Ondanks de corruptie in mijn vaderland , doe jij toch nog zaken ,waarbij jij zeker wederom van profiteert (hypocriet)
  Volkomen met jou eens betreffende dat elk land zijn eigen politici , regering en president verdiend , en de reden ligt in het feit dat jouw Olland op dit moment een regering heeft met boordevol fascisten,proleten en ontucht-pleger .
  Henk ff een vraagje ; Geloof jij dat de Nazi’s goede intentie’s hadden jegens de onderdrukte hollanders ?
  Bij de les blijven aub , dus Henk , mal je mole-naar ……..

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 69. Beste Sunfarie (reactie #65),

  Jou gedachte (ideeën) ter oplossing van het ‘criminaliteitsprobleem’ in de Republiek Suriname, lijkt ons uit den boze. Helaas weinig diepgang.

  Want op deze wijze zou elke gek het vervolgens kunnen doortrekken naar alles wat ons leven enigszins ‘ongemakkelijk’ maakt, waaronder zieken (o.a. gehandicapten) en armoedzaaiers. Maar ook witteboordencriminelen, fraudeurs, oplichters, meineedplegers, (verkeers-) moordenaars, verkrachters, politieke delinquenten en ga zo maar door. Terwijl alles op de een op ander manier een ‘adequate’ oplossing behoeft opgrond van ‘nieuwe inzichten’ in relatie tot ons ‘intellectueelniveau’.

  http://www.youtube.com/watch?v=WfS_n8oVigM&feature=related

  In sommige landen worden overspelige vrouwen, drugscriminelen en moordenaars ter dood veroordeeld d.m.v. respectievelijk besteniging, ophanging en de elektrische stoel. Terwijl weer andere landen kiezen voor eigentijdse humane oplossingen.

  In Nederland wordt bijvoorbeeld als experiment voor het oplossen van de drugsproblematiek gekozen, voor het verstrekken van drugs en schone naalden aan zware drugsverslaafden(“busje komt zo”). Laten wij voorop stellen dat niet een ieder het daarmee eens hoeft te zijn.

  In sommige gevangenissen in de Verenigde Staten van Amerika bijvoorbeeld, zijn intussen in relatie tot langdurige gevangenen vele experimenten op de gang gezet. Waarbij deze gevangenen via een ‘langdurige uitgestippelde procedures’ weer in de gemeenschap kunnen worden opgenomen.

  Maar voor welke methodieken wensen wij in ons ‘Universum’ te kiezen voor individuen, die op een “foute spoor” beland zijn binnen een neokoloniaal systeem?

  http://www.youtube.com/watch?v=U1Uqcew_bnM

  Maar gelukkig lijkt de Republiek Suriname op het goede spoor te zijn beland. Doordat wij vernomen hebben, dat criminelen in Surinaamse gevangenissen nu de mogelijkheid krijgen een vak te leren en zelfs producten aan de man te brengen (Gevangenen leren hier verantwoordelijkheid dragen).

  In hoeverre hier sprake is van een ‘herintegratieproject’ is ons nog niet bekend. Wel zijn wij in Europa op de hoogte van het fenomeen ‘taakstraf’.

  Bij een taakstraf worden lichte maatschappelijke overtredingen van burgers gestraft, door ‘onbetaalde arbeid in werkuren’ in een bedrijf te verrichten. Waarbij taakstraffers gedurende hun strafperiode onder toezicht van een ‘consulent’ allerhande ‘commerciële’ klusjes verrichten, opgrond van vraag en aanbod.

  Hierbij hebben zowel bedrijven, klanten als taakstraffers daar baat bij. Waarbij deze wetsovertreders na hun strafperiode van onbetaalde arbeid, weer deel kunnen nemen aan het maatschappelijk verkeer.

  http://www.youtube.com/watch?v=ftN1xPXFDzI&feature=related

  De Republiek is het enige CARICOM land met een Nationaal Jeugd Parlement. Zo zou ook de Republiek Suriname desnoods in samenwerking met andere Caricom-deskundigen het voortouw kunnen nemen, door haar gevangeniswezen dusdanig te transformeren tot een ‘commerciële herintegratie bedrijfsorganisatie’. Waarbij ook delinquenten als elk ander individu uiteindelijk een kans geboden wordt, te (her) integreren in de samenleving.

  Dit opdat met deskundige medewerkers (consulenten) deze delinquenten geleidelijk hun leven weer zelfstandig kunnen oppakken en verder succesvol op orde kunnen zetten.

  De Republiek Suriname zou op den duur in principe dan GEEN “delinquenten voor het leven” meer kennen. Een eigen Surinaamse agenda, NIET opgelegd vanuit een neokoloniale gedachte gang.

  Slechts opgrond van onze hernieuwde kijk op het ‘maatschappelijk leven’, in het belang van het individu in het bijzonder.

  “SENSEKI” (wedergeboorte)

  http://www.youtube.com/watch?v=xzD5ip6_KQE


  Maak melding

 70. HERSTEL SCHRIJVEN.

  Beste Sunfarie (reactie #65),

  Jou gedachte (ideeën) ter oplossing van het ‘criminaliteitsprobleem’ in de Republiek Suriname, lijkt ons uit den boze. Helaas weinig diepgang.

  Want op deze wijze zou elke gek het vervolgens kunnen doortrekken naar alles wat ons leven enigszins ‘ongemakkelijk’ maakt, waaronder zieken (o.a. gehandicapten) en armoedzaaiers. Maar ook witteboordencriminelen, fraudeurs, oplichters, meineedplegers, (verkeers-) moordenaars, verkrachters, politieke delinquenten en ga zo maar door. Terwijl alles op de een op ander manier een ‘adequate’ oplossing behoeft opgrond van ‘nieuwe inzichten’ in relatie tot ons ‘intellectueelniveau’.

  http://www.youtube.com/watch?v=WfS_n8oVigM&feature=related

  In sommige landen worden overspelige vrouwen, drugscriminelen en moordenaars ter dood veroordeeld d.m.v. respectievelijk besteniging, ophanging en de elektrische stoel. Terwijl weer andere landen kiezen voor eigentijdse humane oplossingen.

  In Nederland wordt bijvoorbeeld als experiment voor het oplossen van de drugsproblematiek gekozen, voor het verstrekken van drugs en schone naalden aan zware drugsverslaafden(“busje komt zo”). Laten wij voorop stellen dat niet een ieder het daarmee eens hoeft te zijn.

  In sommige gevangenissen in de Verenigde Staten van Amerika bijvoorbeeld, zijn intussen in relatie tot langdurige gevangenen vele experimenten op de gang gezet. Waarbij deze gevangenen via een ‘langdurige uitgestippelde procedures’ weer in de gemeenschap kunnen worden opgenomen.

  Maar voor welke methodieken wensen wij in ons ‘Universum’ te kiezen voor individuen, die op een “foute spoor” beland zijn binnen een neokoloniaal systeem?

  http://www.youtube.com/watch?v=U1Uqcew_bnM

  Maar gelukkig lijkt de Republiek Suriname op het goede spoor te zijn beland. Doordat wij vernomen hebben, dat criminelen in Surinaamse gevangenissen nu de mogelijkheid krijgen een vak te leren en zelfs producten aan de man te brengen (Gevangenen leren hier verantwoordelijkheid dragen).

  In hoeverre hier sprake is van een ‘herintegratieproject’ is ons nog niet bekend. Wel zijn wij in Europa op de hoogte van het fenomeen ‘taakstraf’.

  Bij een taakstraf worden lichte maatschappelijke overtredingen van burgers gestraft, door ‘onbetaalde arbeid in werkuren’ in een bedrijf te verrichten. Waarbij taakstraffers gedurende hun strafperiode onder toezicht van een ‘consulent’ allerhande ‘commerciële’ klusjes verrichten, opgrond van vraag en aanbod.

  Hierbij hebben zowel bedrijven, klanten als taakstraffers daar baat bij. Waarbij deze wetsovertreders na hun strafperiode van onbetaalde arbeid, weer deel kunnen nemen aan het maatschappelijk verkeer.

  http://www.youtube.com/watch?v=ftN1xPXFDzI&feature=related

  De Republiek is het enige CARICOM land met een Nationaal Jeugd Parlement. Zo zou ook de Republiek Suriname desnoods in samenwerking met andere Caricom-deskundigen het voortouw kunnen nemen, door haar gevangeniswezen dusdanig te transformeren tot een ‘commerciële herintegratie bedrijfsorganisatie’. Waarbij ook delinquenten als elk ander individu uiteindelijk een kans geboden wordt, te (her) integreren in de samenleving.

  Dit opdat met deskundige medewerkers (consulenten) deze delinquenten geleidelijk hun leven weer zelfstandig kunnen oppakken en verder succesvol op orde kunnen zetten.

  De Republiek Suriname zou op den duur in principe dan GEEN “delinquenten voor het leven” meer kennen. Een eigen Surinaamse agenda, NIET opgelegd vanuit een neokoloniale gedachte gang.

  Slechts opgrond van onze hernieuwde kijk op het ‘maatschappelijk leven’, in het belang van het individu in het bijzonder.

  “NENSEKI” (wedergeboorte)

  http://www.youtube.com/watch?v=xzD5ip6_KQE


  Maak melding

 71. Hallo Sempa,

  “het vaderland of de dood”. Wat een achterlijke nonsens. Ik wed dat jij de eerste bent op vliegtuig naar Nederland als er stront aan de knikker is. Hou toch op met die nietszeggende kreten. Holle vaten…… en daar zit de Surinaamse regering vol mee met medestanders zoals jij. Met zaken is niets mis, trouwens dat heeft je eigen brood verdienen zonder je hand op te houden.

  En de door jouw genoemde fascisten, proleten en ontuchtplegers zitten niet in de regering maar in de Tweede Kamer….
  Dit is tegenstelling tot jouw regering waarin veroordeelde criminelen zitten met boter op hun hoofd en bloed aan hun handen.


  Maak melding

 72. @sempa

  Ik twijfel ernstig aan jouw geestelijke vermogens.
  -1- CITAAT: Ik ga het niet ontkennen dat er geen drugs uit Suriname komt(10%)
  Comment: bar slecht nederlands, feitelijk zeg je dat er volgens jouw helemaal geen drugs uit SME komt (dubbele ontkenning: niet & geen) vervolgens kom je met een ongefundeerde 10%. Waar baseer je dat op? Op die grote drugstransporten uit SME die recent ondrschept zijn? Dat suggereert toch echt dat 70% uit SME komt.

  -2- CITAAT: maar 90% die in jouw Olland binnenstroomt is afkomstig van jouw eigen overzeese kolonieen en getransporteerd door jouw militaire-vliegtuigen en marine-schepen .
  Je baseert je hier volgens mij op een case van tig jaren terug. Komt met echte feiten en niet met OCER tories.

  -3- CITAAT: Oorzaak binnenlandse-oorlog was een gevolg van een op handen zijnde gedragen invasie wat zijn doorgang niet had kunnen vinden omdat Frankrijk en de VS niet achter het idee/plan stonden en daardoor jouw Olland alleen kwam te staan .
  COMMENT: bewuste gescheid vevalsing. De binnenlandse oorlog was al lang aan de gang en veroorzaakt door BEWIND die bruut geweld en flagrante corruptie en machts misbruik te toon stelde.

  -4- CITAAT: A passant was Brunswijk in het visier van jouw Olland terrecht gekomen en daar had Olland gretig misbruikt van gemaakt .
  COMMENT: en diezelfde Bruns is nu grote matie met DDB. Daarnaast hebben ze nog gemeen dat beide voor drugs veroordeeld zijn.

  -5- Het sluit goed aan bij de destabilisatie-plannen van jouw Olland .
  Mede daardoor kon Olland 30jaar lang Republiek Suriname destabiliseren .
  COMMENT: te gek voor woorden, paranoide gewonden van veelvuldig coke gebruik?? Je lijkt Baas wel.

  #76
  -6- CITAAT: Ondanks de corruptie in mijn vaderland , doe jij toch nog zaken ,waarbij jij zeker wederom van profiteert
  COMMENT: corruptie in een land is geen reden om zaken doen met eerlijke integere mensen na te laten. & wie zaken doet is niet per definitie een profiteur. Dat woord reserveer ik eerder voor opportunisten die niets doen en denken een grijpstuiver te krijgen van Baas.

  -7- CITAAT: dat jouw Olland op dit moment een regering heeft met boordevol fascisten,proleten en ontucht-pleger .
  COMMENT: En jij hebt gekozen voor een regering die bestaat uit moordenaars, marelaar, verkrachters, gronddieven, oplichters, machtswellustenlingen, drugbaronnen, etc, etc.

  Je spoort TOTAAL NIET. DIEP TRIEST.


  Maak melding

 73. DE UITWEG is blijkbaar blijven steken in of Moiwana en of in de marwana!

  Volgens mij gaat die oelewapper met Bouterse naar bed en staat ook weer op met Bouterse in z’n hersenen.

  What a life. Na so chepi e beging.


  Maak melding

 74. Hallo, Hallo!! MENSEN KAN HET ANDERS S.V.P.??

  Wanneer je de bovenstaande leest, dan vind ik bij sommigen buitengewoon dom, triest, zielig en schandelijk!!

  Vooral het niet kunnen discuseren en het ergste is dat men persoonlijk aanvalt!!!

  HET IS DE BEDOELING JE REACTIE/COMMENTAREN, MENING OF HOE JE HET NOEMEN WILT TE GEVEN OP DE BERICHTEN!!!!! EN NIET PERSOONLIJK AANVALLEN ALS TOM EN JERRY!!!

  Vriendelijke groet en succes,
  I love Suriname.

  GOD ZIJ MET SURINAME. OF HET JOUW OF MIJN LAND IS!!!! Het kan mij geen moer schelen!!!

  Black-Mamba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.