Projectweek ‘Samen Leven Doe Je Zo’ in Suriname

0

Afgelopen weekend vertrokken 29 leerlingen en 8 begeleiders van de Arnhemse VMBO school ’t Venster en het Kandinsky College uit Nijmegen naar Suriname. In de projectweek met als doelstelling ‘leren over de positieve kanten van een multiculturele samenleving’ zullen deze leerlingen tot 13 november samenwerken met de leerlingen van de Mulo Kerklaan uit Paramaribo.

In maart /april hebben alle tweedeklassers van ’t Venster en de school uit Nijmegen gewerkt aan het project Samen Leven Doe Je Zo en hebben toen onder andere een kerk, een synagoge, een moskee en een hindoetempel bezocht. Voor de zomervakantie zijn de leerlingen die als ambassadeur van dit project mee zijn gegaan naar Suriname via een sollicitatieprocedure geselecteerd. Ze zijn samen met de docenten al vaak bij elkaar geweest om de week voor te bereiden. Ook is er twee keer een dag met de Nijmeegse leerlingen gewerkt aan het project.

Het project wordt gefinancierd door de Stichting Samen Leven Doe Je Zo. De leerlingen dragen zelf ook een deel van de kosten bij door geldverdienacties en een spaar- en klusregeling. Kijk voor meer informatie op www.vmbo-venster.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.