Herdruk van fotoboek ‘Suriname Discovered’

0

PARAMARIBO/SCHIEDAM, 6 nov – Onlangs is verschenen een compleet gewijzigde herdruk van het fotoboek van Marco Nood: ‘Suriname Discovered’. Per boot en te voet maakte hij wekenlange tochten in het diepe zuiden, westen en oosten. Per helikopter kwam hij op plekjes die menig Surinamer nog op het verlanglijstje heeft staan.

Bijzonder is het hoofdstuk over het grootste Trio-indianendorp Kwamalasamutu en de ‘Grotten van Werephai’. Het gaat hier om de grootste verzameling tekeningen, geëtst in grotten dichtbij dit inheemse dorp. Deze petrogliefen stammen van vóór de Maja-cultuur. Experts gaan ervan uit dat sommige tekeningen 7.000 jaar oud zijn.

De foto’s die u in dit boek aantreft, laten een verscheidenheid in beeld en kleur zien waarover maar weinig andere landen beschikken.

Gebonden met foam | 204 pagina’s | Kleur: f.c. | Taal: NL/ENG | Afmetingen: 30 x 30 cm | ISBN: 9789055947072 | Verkrijgbaar bij Scriptum en ook in Suriname bij boekhandel Vaco.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.