Suriname mag toetreden tot Zuid-Amerikaanse Unie

10

PARAMARIBO, 5 nov – Suriname mag toetreden tot de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties, Unasur. Het parlement keurde het oprichtingsverdrag goed, wat de weg vrijmaakt naar deelname. Dit ook dankzij de inzet van de vorige regering.

De coalitie gaf dit ruiterlijk toe. Uiteindelijk is het verdrag ook unaniem goedgekeurd. Enige zorgpunt is dat Suriname ondergesneeuwd raakt. De kans dat het gebeurt is levensgroot. Parlementariërs vinden dat Suriname goed op zijn eigen belang moet letten. Als klein land kunnen open infrastructuur en marktvoordelen al gauw leiden tot sociale en economische nachtmerries.

De Unasur moet uiteindelijk alle twaalf onafhankelijke staten in Zuid-Amerika bijeenbrengen in een politieke en economische unie. De twee oudere douane-unies, Mercosur en de Andesgemeenschap, worden geïntegreerd. Suriname, Chili en Guyana sluiten zich individueel aan. Het oprichtingsverdrag werd in 2008 ondertekend. Onderwijs, milieu, infrastructuur, culturele diversiteit, veiligheid en sociale ontwikkeling zijn de aandachtspunten.

10 REACTIES

 1. ondanks de grote gevaren voor land en volk
  wordt dit voorstel unaniem goedgekeurd.
  dit is willen en wetens het land in een avontuur storten waar niemand bij gebaad is.
  waar is de wijsheid gebleven?
  patriot


  Maak melding

 2. De Unasur moet uiteindelijk alle twaalf onafhankelijke staten in Zuid-Amerika bijeenbrengen in een politieke en economische unie.

  De Europese Unie laat nu al zien dat zulke idialen niet haalbaar zijn en uiteindelijk zal leiden tot Rassenhaat en Oorlog.


  Maak melding

 3. Suriname is in vergelijking tot de andere landen een rijk land. Als je dit rijkdom per inwoner telt. De kans is groot dat Suriname overrompeld wordt met gelukszoekers van de armere landen, bij open grenzen, meestal criminelen, maar ook hardwerkende mensen. Nu al heeft het politieapparaat al zoveel moeite om de veiligheid te kunnen waarborgen, straks is er geen houden meer aan. Welke landen gaan ons helpen ermee. Geen enkel, want ze zijn juist blij dat de rijkdom naar hun landen gebracht wordt.

  Dit is geen grapje, er moeten echt serieuze afspraken gemaakt worden, natuurlijk heeft het ook economische voordelen maar een invasie van een paar honderduizend latino’s kan al desastreuse gevolgen hebben. Suriname kan zomaar de controle over zijn eigen land kwijtraken, waar het nu al zoveel problemen mee heeft.

  Vergeet niet dat suriname maar een half miljoen inwoners heeft en het gaat om bijna 400 miljoen mensen, waar Suriname mee gedeeld moet worden..


  Maak melding

 4. En wat zijn dan die grote gevaren voor land en volk Patriot?

  Hebben andere landen, die deze stap ook genomen hebben, die grote gevaren dan ook gezien?

  Ik kijk uit naar je uiteenzetting.


  Maak melding

 5. Wijheids is in Suriname al jaren zoek!!!! 30 jaar geleden, Nu,elke dag!!!!!Lees maar de nieuws berichten van de laatste paar dagen, dan weet je al genoeg. Er loopt/woont geen wijze mensen meer in Suriname!!!!!

  Suriname moet heel snel gekoloniseerd worden door de Euro Surie`s.Dan pas komt het goed!

  Groet,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 6. Verenigde Staten van Zuid Amerika?

  Ooit komt iemand op het idee om de VSZA te willen realiseren. De tegendraad van de VS en de EU in Zuid Amerika.

  Voorlopig kan de kar door niemand getrokken worden omdat er te veel instabiliteit in de verschillende landen bestaat. Verenig maar wat je wil, eenieder is uiteindelijk uit op eigen voordelen. Zie de EU die, om landen bij te trekken de nodige financiele afspraken moeten maken, vaak met tegenwil van groepen van de eigen bevolkingen.
  Daarom moeten de voors en de tegens tegen elkaar worden gelegd, besproken, bedacht en indien nodig toetreden.

  De kop “Suriname mag toetreden tot de Zuid-Amerikanse Unie” is onbegrijpelijk omdat Suriname in hartje ZA ligt en geen eiland in de Atlantische Oceaan is. Je MAG, maar je MOET niet.
  Het verschil met de EU is dat Turkye MAG, maar men MOET ze niet. Althans tot nu toe.

  Een nadeel is alvast dat je een overkoepelende regering krijgt die ook een riant salaris gaat verdienen. Met allerlei toeslagen en daggelden en firstclass vlucht.
  Bezint, eer gij begint!


  Maak melding

 7. Das

  Voorlopig kan de kar door niemand getrokken worden omdat er te veel instabiliteit in de verschillende landen bestaat. Verenig maar wat je wil, eenieder is uiteindelijk uit op eigen voordelen. Zie de EU die, om landen bij te trekken de nodige financiele afspraken moeten maken, vaak met tegenwil van groepen van de eigen bevolkingen.
  Daarom moeten de voors en de tegens tegen elkaar worden gelegd, besproken, bedacht en indien nodig toetreden.

  Das
  Inderdaad Suriname kan nu al de stroom gelukszoekers uit Brazilie niet aan wat als zij dan het recht hebben om zich zogezegd binnen Zuid Amerika vrijelijk te mogen bewegen dan krijg je dezelfde toestanden als waarmee Europa op dit moment mee te maken heeft met als voorbeeld de Oost Europeanen uit Bulgarije die in Frankrijk het afgelopen jaar hun Tenten kampen opsloegen in openbare parken en weilanden. Waarbij Sarkozy noodgedwongen was deze Oost Europeanen terug te sturen naar hun Land van herkomst.

  Dan hebben we het nog niet gehad over potentiele nieuwe oorlogs conflicten die hierdoor kunnen ontstaan. (Zie Attach file Nicaragua valt Costa-Rica binnen door foutje Google.)

  Suriname zou pas kunnen toetreden tot de Zuid Amerikaanse Unie wanneer zij hun eigen zaken goed op orde hebben anders wordt het een zeer hachelijke onderneming voor ons geliefde Suriname. Het is dan beter onder voorbehoud mee te doen met deze Unie zoals ook Engeland onder voorbehoud meedoet aan de Europese Unie.

  Nicaragua valt Costa-Rica binnen door foutje Google

  UPDATE SAN JOSÉ – In Europa beperken problemen rond Google-applicaties zich nog tot een aantal privacykwesties, maar in Midden-Amerika heeft een foutje in Google Maps tot een ernstig grensconflict geleid. Nicaragua nam een verkeerde kaart als aanleiding om buurland Costa Rica binnen te vallen.

  De waardigheid van onze natie wordt door de modder gesleurd, en we voelen dit aan als een nationale bedreiging
  De Costa Ricaanse president Laura Chinchilla
  Een Nicaraguaanse legeraanvoerder gebruikte de foute kaart van Google als rechtvaardiging om vorige week een grensgebied van Costa Rica in te nemen. Google heeft inmiddels uitgebreid excuses aangeboden voor de misser in hun kaarten die tot de Midden-Amerikaanse territoriumtwisten leidde. Dit meldt de Amerikaanse site New York News.

  Troepen in twistgebied
  Op de kaarten van Google werd foutief te veel grondgebied aan Nicaragua toegewezen, met alle gevolgen van dien. Toen Costa Rica plots merkte dat er een Nicaraguaanse legereenheid op haar grondgebied kampeerde, diende het landje – dat zelf overigens niet over een troepenmacht beschikt – officieel een klacht in. “Niks mee te maken”, verdedigde de commandant van de binnengevallen troepen zich. Met de Google-kaarten in de hand toonde hij aan dat hij het recht had om het gebied te bezetten. Hij weigerde zijn troepen terug te trekken.

  Costa Rica woedend
  Vergelijking met bestaande Amerikaanse legerkaarten bewees ook dat Nicaragua het bij het verkeerde eind had. “We hebben vastgesteld dat we ons inderdaad vergist hebben”, geeft men bij Google groootmoedig toe. Maar Costa Rica is ziedend.

  “De waardigheid van onze natie wordt door de modder gesleurd, en we voelen dit aan als een nationale bedreiging”, zegt de Costa Ricaanse president Laura Chinchilla, die zich tot andere landen wendt om het probleem op te lossen. Het incident is de jongste gebeurtenis in een 200 jaar lang aanslepend grensconflict tussen Nicaragua en Costa Rica, dat recent werd aangewakkerd toen men langs Nicaraguaanse kant de San Juan-rivier, die langs de grens loopt, begon te dreggen.

  Nicaragua drong er overigens bij Google op aan om de verkeerde kaart niét te herzien, maar op die vraag is het bedrijf niet ingegaan.

  09/11/10 10u30


  Maak melding

 8. DAS

  Een nadeel is alvast dat je een overkoepelende regering krijgt die ook een riant salaris gaat verdienen. Met allerlei toeslagen en daggelden en firstclass vlucht.
  Bezint, eer gij begint!

  DAS
  Als je het mij vraagt dan is ons geliefd Suriname nog lang niet zover om aan dat Clubje van Zuid-Amerikaanse landen meetedoen we zijn met onze 400.000 inwoners een Dwerg tenopzichte van Reuzen in Zuid-Amerika

  A


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.