Adviseur Surinaams staatshoofd voelt zich onbelast

33

PARAMARIBO, 4 nov – Errol Alibux, adviseur van president Desiré Bouterse, voelt zich niet belast door zijn verleden. Dat de oppositie dat verleden oprakelt, betekent niet dat zijn geweten aan het knagen zal slaan. Veroordeeld en verdacht, Errol Alibux gaat er vol tegenaan.

Aan enthousiasme absoluut geen gebrek. “Laat ze maar schelden. Al sinds ik vijftien jaar oud ben, is het mijn goddelijke roeping om mensen te helpen”, zegt Alibux tegenover de Ware Tijd. Het schelden slaat op uitspraken van oppositieparlementariër Mahinder Jogi. Die vindt het niet kunnen dat iemand presidentieel adviseur wordt, die is veroordeeld wegens corruptie.

Ook is Alibux verdachte in het proces rond de Decembermoorden. Zijn strafproces moet nog beginnen. Volgens Jogi staat zijn benoeming tot adviseur haaks op de ‘kruistocht tegen corruptie.’ Intussen wil de oud-minister zich volledig geven voor sociale doelen. Woningbouw, werkgelegenheid en armoedebestrijding krijgen alle aandacht. “Zaken uit mijn verleden staan dat niet in de weg”, aldus Alibux.

33 REACTIES

 1. The soap goes on!.
  net GTST, men bedenke een (waardeloze) plot en zie, uitzendingen voor de komende 3 maanden weer verzekerd.
  Een soap, serieuzer dan dat is deze regering niet.


  Maak melding

 2. En daarom heb ik in een eerder schrijven gesteld dat Suriname de eerstkomende 15-20 jaren niet vooruit zal komen.

  Er zijn een aantal storende elementen die van het politiek toneel moeten verdwijnen:

  Bouterse, Brunswijk, Alibux, Wijdenbosch, Venetiaan, Sardjoe, Somohardjo, Soemita, Adjodja…. en zo kunnen wij het rijtje afmaken. En Jogi moet rustig blijven; ook hij heeft boter op zijn kop!. Laat hij komen uitleggen de dubieuze gronduitgiften en grondintrekkingen in Saramacca, Wanica en Nickerie.

  Het wordt echt tijd voor een nieuwe generatie politici. Zij die ales van Nw-Front rechtpraten en alles van NDP krom (bv: De Uitweg aka DU) of omgekeerd zij die alles van NDP recht praten en alles van Nw-Front krom (bv: Sosoboto) zijn onderdeel van het probleem!

  Ik ben straks niet meer in Suriname. Dus mij kan het weing schelen wat NDP of Nw-Front doen. Zij zijn in mijn ogen beiden kwakzalvers. Beiden hebben wel hun goede kant. Als zij nou eens een keertje proberen samen te werken gebeurt er tenminste nog iets in het land.

  Wat men vergeet: na het 8-december proces is er nog Suriname…wat doen wij als de uitkomst niet voldoet aan de persoonlijke verwachtingen van zowel voorstanders als tegenstanders? Wat doen wij als Bouterse vandaag of morgen er niet meer is? Wat doen wij als Venetiaan of Sardjoe er morgen niet meer is? Wat doen wij als Brunswijk er vandaag of morgen niet meer is?

  Wij als Surinamers moeten leren om zaken gescheiden te houden en de ontwikkelling van Suriname niet te laten hangen aan gebeurtenissen en/of personen. Maar begrijp mij niet verkeerd! Strafbare feiten en corruptiezaken die zich in het verleden hebben voorgedaan moeten worden opgelost. Wie schuldig wordt bevonden moet hangen!

  Stof tot nadenken….

  (En alhoewel dit een zeer neutraal stuk is weet ik nu al dat een paar bekrompen Surinamers mij weer de huid zullen volschelden als te zijn een Nw-Front sympathisant of een NDP sympathisant! Typisch de dorpsmentaliteit van Surinamers…..)


  Maak melding

 3. Hhahahahaahahaa laat mij niet lachen met jou goddelijke roeping straks gaan deze beesten ook beweren dat stelen bedriegen corruptie en moord ook een roeping was en ook is toegestaan volgens de god waarin ze geloven. deze Beesten laten zien dat ze geen geen enkele respect hebben voor de gehele surinaamse samenleving. ik ben echt benieuwd hoe de ndp-ers dit gaan proberen goed te praten .


  Maak melding

 4. @CCL.
  Ik vindt posting nummer 4 hypocriet.
  Iedereen die de wet overtreed moet vervolgd worden zonder aanziens des persoon laten wij het daar over ééns zijn.Wij surinamers moeten leren dat de wetten en regels niet voor niets zijn ze zijn om de bevolking te beschermen voor misdaden als in de jaren 80.
  Bouterse is de grootste strorende element in suriname zolang jij en de rest van die ezels blindelings achter deze massamoordenaar lopen zal het niet goed gaan met suriname.


  Maak melding

 5. Merkwaardig is dat bijna ALLE reakties op ALLE forums op deze en andere sites waar veel Surinamers komen lezen en reageren, niet te spreken zijn over de Bouterse greep naar de macht. Hij mag tien zeggen dat zijn plaatsing de wil van het volk is- maar hij heeft duidelijk niet goed de Nederlandse taal begrepen met al haar spreekwoorden en gezegden !

  Duidelijk willen wij hem en zijn trawanten NIET !! But he still doesn’t get the point. Man je gaat straks met een grote blunder moeten aftreden !! KOm dus eerlijk voor alles uit wat je gedaan hebt en make up the damage. Pas dan gaat geheel Suriname achter je staan !!!!


  Maak melding

 6. Te triest voor woorden.

  Het enigste wat de nieuwe regering tot dusver gedaan heeft is bakken met geld over de balk smijten en cabale mensn vervangen door criminelen oplichters.


  Maak melding

 7. Regering DDB staat symbool voor: “Moreel verval en normvervaging”.

  Natuurlijk voel je je onbelast als normen en waarden zijn zoek geraakt in de wierwar van volksbedrog en volkmisleiding.


  Maak melding

 8. “Staatshoofd voelt zich onbelast”
  Juist, dus dat is nou de grootste PROBLEEM in Sur.
  Want om wel BELAST te voelen voor jou eigen daden moetje NORMEN EN WAARDEN hebben en vooral een GEWETEN!! en dat ONTBREEKT helaas bij de meeste staatshoofden in Sur.

  Als OPLICHTEN en FRAUDEREN een GODDELIJKE roeping is voor Errol Alibux om mensen te helpen dan vraag ik mij af wat is het dan DUIVELSE roeping.
  HYPOCRIET !!!!!


  Maak melding

 9. @12
  Dankjewel DAS,

  Wij hebben meer Surinamers zoals jou nodig, want zoals je kunt merken ben ik door nr 7 De Uitweg aka DU onterecht behoorlijk uitgescholden. Tja….

  Even ter verduidelijking DU: Ik heb niet gezegd dat ik een NDPer of Nw-Fronter ben. Bij mij gaat het erom dat er gerechtigheid plaats vind maar dat kan gezamenlijk geschieden met de opbouw van het land. Wij kunnen toch 8-dec oplossen terwijl wij ook werken aan andere problemen het land rakende?. En ik blijf erbij zowel NDP als Nw-Front zijn in mijn ogen twee kwaden. Maar ik zeg ook dat beiden hun goede kant hebben. En het zijn die 2 zijden die wij met elkaar moeten combineren. Snaps?

  En ik blijf er ook bij dat Bouterse niet het enigste probleem is alhoewel ik het wel met DU eens ben dat hij het grootste probleem is. Ik blijf erbij de rest van de NDP top en de Nw-Front Top moet ook plaats maken. Tijd voor een nieuwe generatie politici….let’s Check it! Hopenlijk heb je mijn standpunt nu begrepen en ga je niet weer over tot mij onterecht te bombaderen tot een NDPer of een Nw-Fronter. Ik lust geen van beiden.


  Maak melding

 10. @4 CCL

  “omgekeerd zij die alles van NDP recht praten en alles van Nw-Front krom (bv: Sosoboto) zijn onderdeel van het probleem!”

  Hier maak je een hele grote, ja, het is groot en geen kleine denkfout.

  Als ik alle vertrouwen heb dat deze regering ontwikkeling kan en moet brengen maar ook een eerlijke en alle kansen daarvoor moet krijgen, heeft dat niets met goedpraten te maken. Er is trouwens niets om goed of krom te praten hoor, de regering is pas 3 maanden aan de macht en moet zich nog bewijzen.

  Sommige mensen zijn van mening dat deze regering geen eerlijke en al helemaal geen kansen moet krijgen om ontwikkeling te brengen ergo sommige weten al bijvoorbaat dat deze regering geen ontwikkeling gaan brengen. Deze mensen zijn dus het probleem.

  Nu even over NW-front,die kan en mag ik zeker bekritiseren, want we weten allemaal dat zij geen enkele ontwikkeling hebben gebracht ondanks ze 10 jaar achtereenvolgens regeermacht hadden.

  Erger is het wanneer je weet dat de etnische front partijen NPS en VHP, het Surinaamse volk vanaf het begin verdeeld en dom hebben gehouden en alles wat zich in Suriname heeft plaatsgevonden we te danken hebben aan deze twee partijen, zelfs de staatsgreep van 1980, de huidige etnische nepotisme en de normen en waarde vervaging, ze hebben het volk nooit opgevoed om boven zichzelf te stijgen. Voor deze partijen is/was het altijd het eigen belang boven het landsbelang stellen. Nu heb je dus de veroorzakers van all problemen en ellende van Suriname en Surinamers. Wat mij betreft hebben deze partijen geen bestaansrecht meer in de huidige constellatie, trouwens niet van mij alleen hoor, ik denk van de meeste Surinamers, zie de verkiezingsuitslag. Dat weten deze partijen ook, vandaar alle leugens en andere niet terzake doende zaken die de wereld worden in geholpen. Het domme gedeelte van het volk grijpen deze leugens en niet terzake doende zaken aan, gaan mee aan de haal en wat krijgen we, uitstel en afleiding waar het precies om hoort te gaan nl ontwikkeling van Suriname.

  Hopelijk heb ik je hierboven duidelijk kunnen maken wie de veroorzakers van alle problemen zijn en wie daar onderdeel van zijn geworden.

  “En daarom heb ik in een eerder schrijven gesteld dat Suriname de eerstkomende 15-20 jaren niet vooruit zal komen.”

  Dit is een typische vorm van doemdenken, waar ik helaas niet aan mee kan doen, ik kan het me tenminste niet permiteren, Suriname moet nu vooruit of de eerste aanzetten moeten nu gemaakt worden.

  Eigenlijk kan ik met gemak stellen dat ook jij CCL onderdeel van het probleem bent.

  “Wij als Surinamers moeten leren om zaken gescheiden te houden en de ontwikkelling van Suriname niet te laten hangen aan gebeurtenissen en/of personen.”

  Hier ben ik totaal met je eens, dat doe ik tenminste en nu de rest inclusief jij.

  Het probleem zijn de mensen die zaken niet gescheiden kunnen houden en om die simpele redenen de ontwikkeling van Suriname at all cost proberen te dwarsbomen of doemdenken. Wie heeft dit gevoed? lees boven maar weer mbt het volk dom houden en niet hebben opgevoed.

  Afsluitend wil ik wel aangeven dat jejezelf behoorlijk tegenspreekt (vandaar mijn inclusief jij), want in het begin zeg je dat Suriname in 15-20 jaar niet vooruit zal komen vanwege storende elementen in de politiek om af te sluiten met het verzoek aan Surinamers om zaken gescheiden te houden en de ontwikkeling van Suriname niet te laten hangen aan gebeurtenissen en/of “personen”.

  I rest my case


  Maak melding

 11. Je belast voelen en belast zijn, dan zijn natuurlijk 2 verschillende zaken. Het moreel verval van Suriname, haar regering en de bewoners zet zich versneld door. Veroordeelde(!) criminelen worden benoemd als adviseurs van de president van Suriname. Wat voor voorbeeld geeft dit de Surinaamse jeugd? Dat je in dit land met alles wegkomt?? Waarom nog hard en eerlijk werken en studeren als topfuncties in Suriname worden vergeven aan incapabele mensen met dubieuze achtergrond maar met de juiste connecties…..

  Triest, heel triets


  Maak melding

 12. Waar maakt iedereen zich druk om. De keizer heeft gesproken in mei. Ze hebben gekregen wat ze graag wilde. Waarschuwingen zijn in de wind geslagen.


  Maak melding

 13. Je kunt zeggen wat je wil,,, de hele top + ministerraad + de staf bestaat uit coupplegers,groot gedeelte moordenaars + rovers,oplichters,zwaar veroordeelden + verkrachters,bankrovers,enz enz enz…

  Wat jammers is,,dat de recht geaarde harde werkende suris als criminelen worden behandeld,zijn rechteloos aan het worden..

  De inspiratie om je land optebouwen wordt zo langzaam aan teniet gedaan..

  Velen zijn zich aan het beraden het land te verlaten,op zoek naar geluk rust zelf respect..


  Maak melding

 14. Ik hoor veel surinamers zeggen geeft die man een kans ik ben het totaal niet mee eens sterker nog mijn wantrouwen wordt bevestigd als je kijkt met welk mensen bouterse weer samenwerkt de zelfde kliek die mijn volk heeft beroofd onderdrukt en vermoord.


  Maak melding

 15. Sommige jokers hebben het gemaakt tot hun levenswerk om Bouta te bekritiseren. El Vene was zelfs voornemens om hem met wortel en tak uit te roeien.

  Wie zijn nu de loosers?????????

  Join him for you cannot fight him en Suriname zal er bij welvaren.


  Maak melding

 16. Toen die indianen bij bosjes werden vernederd was dat hoegenaamd geen nieuws of dachten die huichelaars er zonder kleerscheuren van af te komen?

  Waarom zit die huichelaar daar in die hoek te huilen?

  What goes up MUST come down.


  Maak melding

 17. Hoeveel vangt zo een adviseur nou? Je moet van goede huize komen als je deze man zijn aanstelling recht wilt praten…dit is makka sneki niveau

  Dan heb ik nog een vraagje…ik hoor de laatste tijd zo vaak dat de opeenvolgende Front regeringen het volk dom hebben gehouden..betekent dat dan ook dat het domme volk uit pure stommiteit dan voor MC heeft gekozen?


  Maak melding

 18. de hele bende bij elkaar is puur gericht op de crime..

  Sinds kort zijn alle ramen en deuren open wat criminalitiet betreft,zie de export aan cocaïne drugs enz enz..

  Het ergste is,dat het overal in de wereld wordt afgezet ge-exporteert uit sme..

  Denk wel,dat vele ogen op sme gericht is,houdt rekening mee,dat een invasie kan komen..denk aan een opruiming..


  Maak melding

 19. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige foute surinamer die met werken probeerde in mijn onderhoud te voorzien.Heb geen goddelijke roeping dus pak ik mijn koffers.Het ga jullie goed


  Maak melding

 20. Jenke @24 het domme volk heeft uit pure stommiteit op front gestemd, neem nou de oudjes van NPS als voorbeeld. Deze partij heeft nog nooit iets voor ze gedaan, ze leven vaak ook nog in armoe maar gaan elke keer weer braaf frambo stemmen.

  Het gros van de Surinamers waaronder veel jongeren hebben zich inmiddels uit het juk van front gerukt en stemmen op andere partijen waaronder MC, deze grote groep zou je dus als slim kunnen beschouwen.


  Maak melding

 21. En zo gaan de scenario’s van de oude politiek verder, zie het verhaal van Vene.

  Volgens geluiden die hem waren komen treffen zou nw-front heel gauw weer aan de macht komen. De oude politiek die het nogsteeds niet kan verkroppen dat de bevolking ze niet meer lust en hoe dan ook weer in het machtcentrum wil komen, zgn democraten die de wil van het volk vertrappen.

  Het land is van de oude politiek, ze bestaan al 60 jaar en langer, ze hebben dus het alleenrecht om in het machtscentrum te zijn.
  Arrogantie van machtswellustelingen, in feite zijn de fronters machtsdronken en wie machtsdronken is kan gevaarlijk zijn.

  Het land ontwikkelen in die 60 jaar of langer hebben ze al bewezen niet te kunnen, maar regeren zullen of moeten ze. De reden naar dit strefen, kunnen we dus zoeken in het feit dat deze oude politici het eigenbelang boven landsbelang stellen.

  Deze zgn vaderlandslievende fronters zullen at all cost weer in het machtscentrum komen, een burgeroorlog of het land destabiliseren, no problem, we are coming.

  Vandaag in DBS staat dus dat twee BEP leden de huidige regering hebben gered.

  Het Scenario zag er zo uit. BEP met 4 DNA zetels zou compleet uit AC stappen. (Gelukkig hebben inmiddels twee DNA leden en tenminste een minister aangegeven dat ze in AC blijven, hun achterban eist dat. Ik las gisteren dat BEP persstilte heeft ingesteld, ze gaan intern overleggen om te kijken hoe om te gaan met de wil van hun achterban. Al die berichten van BEP de afgelopen tijd in de media kunnen we nu in de juiste perspectief plaatsen.)

  Doel was dat BEP uiteindelijk zou kiezen voor oppositievoering (we steunen de regering niet meer en trekken onze ministers terug, natuurlijk met vermelding van een drogreden in de trend van beleid is niet goed blah blah…).

  PL die de hete adem van Sastro in hun nek voelen. Zouden uiteindelijk ook uit de regering treden want vooral de PL’ers inclusief Somo moeten vrezen voor strafrechtelijke vervolging. (Zijn eerste afspraak met front zou natuurlijk zijn, he buddy’s geen enkele grondonderzoek, jij hebt gestolen, ik heb gestolen, zo werkt het in Suriname, no problem we gaan als vrienden samen stelen. Bouterse en Ameraali snappen niet hoe dat ding werkt, take it or leave it, front grijpt het natuurlijk met beide handen aan.)

  KTPI die met Sastro op het verkeerde paard heeft gewed en dus de kans niet krijgt om volgens goed Surinaams gebruik ook grond te roven, is allang ontevreden en uitgekeken op de regering. Het woordje landsbelang is ook voor soemita een scheldwoord.

  KTPI 2 zetels, PL 6 zetels en BEP 4 zetels zouden dan samenwerken met Nw-front 14 zetels, samen 26 zetels.
  Resterende MC en AC 24 zetels, DOE 1 zetel. De begroting van 2011 zou niet goedgekeurd worden, wat betekend dat de huidige regering tot eind 2011 zou kunnen regeren, 2012 nieuwe miljoenen srd verslindende verkiezingen uitschrijven zou dan onvermijdelijk zijn.

  Deze partijen gaan dus vanuit dat ze de volgende verliezingen gaan winnen, want de bevolking is inmiddels behoorlijk opgehits met leugens, de koers wordt kunstmatig gemanupileerd door bevriende handelaren, de etnische kaart is gespeeld, en de scenario’s zullen voortgang blijven vinden totdat het uiteindelijke doel is bereikt nl terugkeer in het machtscentrum.

  Ook nu weer zal het Surinaamse volk het gelach betalen, want reken maar dat de broodnodige ontwikkeling weer wordt uitgesteld.

  Surinamers let op Uw zaak, laat u niet misleiden door front volksverlakkers.


  Maak melding

 22. Posting 23 en 30 hebben geestelijk hulp nodig.Iedereen is fout in hun ogen behalve die medogenloos massamoordenaar die nu doet alsof hij roomser is dan de paus.
  De aanbidders van hitler zeggen ook dat hij een goed mens was maar de feiten spreken dat tegen. het is bijna ommogelijk om slecht te spreken over moeder teresa, ghandi, nelson mandela. Waneer het om bouterse indi amin mugabe, hitler gaat is het onmogelijk om van deze duivels een vredesduif te maken.


  Maak melding

 23. Kontrast!/Contrast!

  Zwart op wit is het grootste kontrast in de kleurenwereld. Althans, dat neem ik aan.

  Met zwart op zwart schrijven is niet leesbaar en met wit op wit ook niet, toch?

  Dus ga ik een adviseur ontslaan. Dan ontsla ik een witte adviseur die corruptie wil bestrijden als rechterhand van Sastroredjo.
  Maar dan kan ik geen witte adviseur in dienst nemen dus neem ik een zwarte (corrupte), anders kontrast het niet.

  Hoe wil deze regering de corruptie bestrijden als ze alleen maar corruptelingen aanstellen en corruptiebestrijders ontslaat?

  In Frankrijk was men allang de straat op gegaan. In Suriname houden we van kontrast.


  Maak melding

 24. Ik maak me nu ook effe schuldig aan het geen jullie doen, en dat is niksen!
  Er wordt al jaar een dag geklaagd in Suriname over wat de regering(en) wel of niet doet.
  Maar het grootste probleem zijn wij Surinamers zelf,we onderwerpen ons zodanig aan het genade van politici waardoor we steeds hard getroffen worden door al hun wandaden.
  Wanneer gaat het besef komen dat WIJ als volk de macht hebben en niet zei?
  Wanneer zullen we inzien dat elk individu zijn eigen boontjes moet doppen?

  Mie lobi sranang! En tegelijkertijd schaam ik me kapot als ik zie wat er allemaal plaatsvindt.wat wij allemaal toelaten, we laten 51 parlementariërs en een een X aantal ministers ons manipuleren,mentaal onderdrukken en dom houden.

  Iedereen die deel uitmaakt van de regering zit lekker op zijn of haar plek, geloof me maar:ze zullen heus niet vrijwillig ruimte maken voor de nieuwe generatie. If oe werie foe deng na oenoe moes mek deng vrij a dipie. Power 2 the People.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.