Roy Ristie dient plan in voor tweede Madurodam

7

In het Bijlmerpark in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost moet een tweede Madurodam komen. Stadsdeelraadslid Roy Ristie dient volgende week een voorstel hiervoor bij de gemeente in. Een jaar geleden maakte Ristie zijn plannen al kenbaar. Nu hij sinds dit jaar raadslid is, heeft hij een concreet plan opgesteld.

Het raadslid heeft een kleinere versie van de miniatuurstad in Den Haag voor ogen. Met Madurodorp zou verzetsheld George Maduro eveneens in Amsterdam worden geëerd. In de Amsterdamse variant wordt een link gelegd tussen Nederland, de koloniën en de Tweede Wereldoorlog.

De miniatuurkunstwerken in Madurodorp moeten naast Nederland betrekking hebben op Suriname, Indonesië en de voormalige Nederlandse Antillen. Ristie zei bijvoorbeeld de bauxietfabriek in Suriname te willen nabouwen. Die speelde volgens hem een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog. Lees verder op Nu.NL.

7 REACTIES

 1. Wat is dit,Anarchie? SAPOEN

  Je bent een domme lafbek.ik sta vierkant achter de directrice en haar staf ,het zal een mooie boel zijn als studenten ongestraft dit soort idiote grappen mogen uit halen. Waar zijn onze waarden en normen gebleven?


  Maak melding

 2. Kan iemand mij vertellen waar er melding is gemaakt van gebruik van belastingmiddelen?

  Mensen die de tijd nemen om me te leren kennen zullen weten dat ik in mijn leven bijvoorkeur geen beroep doe op belastingcentjes als het om mijn ideeen gaat.

  Ook dit idee zal pas geraliseerd worden als er voldoende ‘particuliere’ middelen beschikbaar zijn. Uitvoering zal immers gefaseerd plaatsvinden.

  De overheid gaat moet immers het idee zien zitten en toestemming geven voor het gebruik van de openbare ruimte. Het gaat er dus in eerste instantie niet om dat ik het plan voorleg met het verzoek om geld uit uw belasting centjes.

  Laten we hopen dat het lukt waardoor de belasting betaler er juist aan kan ‘verdienen’

  Het idee zal pas gerealiseerd worden


  Maak melding

 3. Beste Roy,

  Maak je niet druk om de krabben, ze leren het nooit, onze tijd van Tropisch Carnaval in Amsterdam is door dat soort gasten om zeep geholpen.
  Ik juich een Madurodam toe, dan kan de geschiedenis ook eens goed worden belicht, ik moest onlangs voor een vriendinnetje van mijn dochter de Surinaamse geschiedenis beschrijven in een interview, hier geboren dus ze wist niet waar te beginnen.

  Ik hou het kort want tegenwoordig worden mijn postings verwijderd of niet geplaatst

  Tan bun en stre a stre


  Maak melding

 4. Beste Roy,

  Ik ken je niet, maar ik juich het idee alleen maar toe. Kunnen ze hier wat leren over Suriname, Indonesië en de voormalige Nederlandse Antillen. Zal een flinke bijdrage leveren aan hun kennis over deze landen/eilanden.

  Alleen hoop ik dat het de naam krijgt van Nederland Erkent Zijn Verleden.


  Maak melding

 5. Lieve Roy,
  Je kan toch niet ontkennen dat je mensen hebt opgelicht met je duistere praktijken?

  Of moet ik het hier op deze forum kenbaar maken?

  Heel simpel hoor, maar ik heb nog mijn menselijke kant en wil jou allen maar waarschuwen voor jou duistere praktijken.

  Nu moet je even ophouden met allerlei trucjes want je maakt de Surinamers alleen maar belachelijk door jou duistere praktijken, trouwens jij bent niet de enige die in de politieke platform deelneemt.
  Er waren ook Surinamers in de Gemeenteraad zaten die ook misbruik hebben gemaakt van duistere praktijken.

  Je bent een egoist met olifantehuid die niks schuwt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.