Parlement voor harde aanpak misdaad in Suriname

24

PARAMARIBO, 3 nov – Het parlement is voor een hardere aanpak van de criminaliteit. Met name de oppositie vindt dat er niets te merken is van overheidsgezag. Rovers gaan naar believen tekeer in woningen en handelszaken. Het ergste is dat slachtoffers vaker dan niet mishandeld worden.

Alsof de daders een sadistische kik overhouden aan het vernederen. “We moeten voorkomen dat het een cultuur wordt”, zei Sheilendra Girjasing (VHP, Nieuw Front). Daarom is het van belang dat de overheid zich laat merken. Bij de burger is er nog te veel het gevoel van er alleen voor staan. De criminelen hebben het natuurlijk door en handelen er ook naar.

Een goed initiatief was het gezamenlijk patrouilleren van politieagenten en militairen. Dat is van het ene moment op het andere weggevallen. “Zonder een goede verklaring”, aldus Girjasing. Ook fractiegenoot en ex-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi wil een hardere aanpak. “Wat nodig is, is een veiligheidsplan. Dat moet zo snel mogelijk af zijn voor een totale aanpak.”

24 REACTIES

 1. Niemand wil criminaliteit maar het gebeurt nu eenmaal. Girjasing en Santoki doen nu net of het opeens uit de lucht is komen te vallen. Sinds mensenheugenis heeft ons land daarmee te kampen.

  Als Girjasing iets hieraan wil doen, moet ze bij de min. van Juspol wezen. Maar dan niet met het vingertje zwaaiend, maar met suggesties waar de minister verder mee kan. ’t Zelfde geldt voor Santoki. Alles wordt via de media geventileerd. Pure stemmingmakerij met alle gevolgen van dien.

  In Ned. krijgen de moslims de schuld. Ook niet fair, want de meeste moslims zijn helemaal niet geweldadig. Ik heb genoeg in de fam. De media weet precies hoe zij uitspraken moet opblazen tot potentiele explosieve bommen.

  Girjasing en Santoki laten zich bespelen en uitlokken. Als zij het echt menen met het land, moeten ze naar Misidjan gaan. Criminaliteit raakt iedereen en echt niet maar een bepaalde groep. Als volksvertegenwoordigers in het parlement moeten zij daar hun stem laten horen en voor de verandering constructief denken. Tot nu toe is alles maar destructief. De enige verliezer is het land Suriname.

  Gooi het roer daarom maar eens vlug om. De krabbenmentaliteit in herziene versie. Biologen hebben ontdekt dat de krabben elkaar omhoog helpen. Daarbij staan de sterkste krabben onder aan de piramide. Degene die omlaag getrokken wordt is nl. niet sterk genoeg om de anderen te kunnen dragen. Welke krabben zijn Girjasing en Santoki ? De zwaksten? Dan moeten ze wachten totdat Misidjan zich sterk genoeg heeft getoond om Sur. uit de beerput van ellende te trekken. Het voeden van de media met opruiende berichten is destructief voor land en volk.


  Maak melding

 2. Jullie hebben toch een wet doorgevoerd, die omwonenden de ruimte biedt om belagers die hun erf betreden zonder pardon af te paffen?

  Alle gespierde taal van Shailendra en de sherrif ten spijt.

  Now di puntje kong bij paaltje, paaltje e long!


  Maak melding

 3. Ik den het niet!

  Het bericht hiervoor zegt dat de coalitie belanrijkers is dan bestrijding corruptie.
  Vlijter was te vlijtig en moest weg.

  Corruptie is ook een misdaad dus verwacht geen daden van deze regering tegen de misdaad. Het volk zal zichzelf in bescherming moeten nemen via gewapende buurtwachten. Om beurten de nacht in gaan met doorgeladen wapens.


  Maak melding

 4. de criminaliteit is na de jaren 80 ingeslopen en in ongeveer 25 jaren erger geworden.
  Om dit in een regeer periode te veranderen moet je wel van goede huize komen, de aangewezen persoon hiervoor is nog altijd ,Santoki…hij had een voorzet gegeven.
  Helaas, nu zijn er teveel veroordeelde criminelen in de regering, waardoor “CRIME” onmogelijk bestreden kan worden.


  Maak melding

 5. “Ook fractiegenoot en ex-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi wil een hardere aanpak. “Wat nodig is, is een veiligheidsplan. Dat moet zo snel mogelijk af zijn voor een totale aanpak.”

  Ai mi boi, dus volgens deze ex-minister Satokie heeft Suriname een veiligheidsplan nodig die snel af moet voor een totale aanpak.

  Laten we wezen, deze man heeft geen enkele schaamtegvoel om dit gewoon met zijn droge ogen te beweren.

  Want nu geeft hij gewoon ruiterlijk toe dat Suriname GEEN veiligheidsplan heeft ondanks de criminaliteit al jaar en dag schering en inslag is.

  Ik vraag me nu wel af, wat de Nederlandse adviseurs daar kwamen doen, als Juspol niet eens een veiligheidsplan had.

  Wat een land wat een mensen.

  Santokie no spang, deze daadkrachtige regering gaat inderdaad zoals ze al beloofd hebben een veiligheidsplan maken en uitvoeren om daadwerkelijk veiligheid in het land te brengen.

  Fronters zijn gewoon poppenkast spelers dat moge duidelijk zijn, nu horen we het van de eerste hand. Alles komt bovendrijven.


  Maak melding

 6. Als de oppositie,zijn smoel houd,en of-snoerd ,dan is democratie zoek.Handelingen van de regering moeten ten alle tijden gevold worden door de oppositie.Debatten,vragen enz…zie voorbeeld naar de westerse landen,en hou toch nou eens op met het gezeur over bevolkingsgroepen.


  Maak melding

 7. Sosoboto daar op wachten wij allemaal , hopen dat dit daadkrachtige regering van jou voor de einde van dit regeer periode al klaar hebben , maar daar geloof ik niks van zijn tog hun eigen mensen en hunzelf die dat allemaal doen .Dus neem van mij aan je snijd niet in je eigen hand ,of soms wel ?????????????


  Maak melding

 8. De Problemen kunnen zo opgelost zijn!!! heel simpel!! Gewoon doodschieten!!! als tjepankie!of bofroe!!

  Wie onbevoegd bij jou binnenvalt en vooral in de avond/Nacht zonder aankondiging , afhandelen die boel!! en aan de leeuwen voeren bij cultuurtuin, de dierentuin want daar verhongeren die beesten ook! 3 vliegen in een klap nl. honger,angst en veiligheid opgelost.

  Mooi is dat!! je hebt hard voor gewerkt en iets daarmee bemachtigd en ik pik het van jou af!! Ha, ha, haaaa!

  Ik persoonlijk hak ze in stukken voor de uitgehongerde varkens!! Zo zei het!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 9. Ach ja daar heb je die achterlijk NDP-ers weer met hun onzin reaktie jullie hebben gekozen voor een crimineel als president dit zijn nou de gevolgen daarvan.
  Sosoboto je kakelt veel met jou smoel ga na wie tweede man is op het mministerie van justpol en wat voor nationaliteit hij heeft gerald dompig is de naam. google deze naam veder.


  Maak melding

 10. Als je de reacties hier leest dan vraag je je af hoe men aan de wijsheid komt om zulke onzin uit te kramen!!! het leukste van alles is dat ze zoveel kolder uitkramen over anderen dat je haast zou denken dat het pure afgunst is waarmee hier bezig is!!! blijf liever weg met je domme reacties want zulke onzin heeft zeker geen toegevoegde waarde hier!!!!


  Maak melding

 11. Bouterse houdt de hele surinaamse samenleving voor de gek hoe is het mogelijk dat men een grote bek heeft over kruistocht tegen corruptie en alibux wordt benoemt tot adviseur van bouterse iemand met een strafblad voor oplichting van de surinaamse staat voor een half miljoen euro.Dit is het bewijs dat bouterse een pathalogische leugenaar is, zijn volgers zijn met de zelfde virus besmet.


  Maak melding

 12. Kill or to be killed and wanted stond vroeger op de posters van de Amerikaanse Cowboy filmen. We kunnen wel hieruit leren, dat iedereen voor zichzelf moest zorgen en om dit kracht bij te zetten, was aan de gehele bevolking toegestaan om een wapen te dragen en in noodgeval te gebruiken.

  Als de regering incapabel is om voor zijn eigen bevolking de broodnodige veiligheid te bieden, dan is eigen rechter spelen een optie.

  Als je geen spierbundels bezit dan moet je slim zijn. Om rijst te planten gebruiken we tractoren en combines. Om je familie te beschermen moet je dus ….. 9mm or 22mm gebruiken.


  Maak melding

 13. Beste mensen,,

  Als iemand opositie voert en met ideën komt,in het belang van land en volk,waarom moet je het dan afkraken..

  Het maakt toch niet uit wie met die id'”en komt..

  Waarom moet je deze mensen tot de grond vernederen..

  Zij we nou suris of zijn we enkelingen..


  Maak melding

 14. De criminelen die Sme teisteren en misschien onleefbaar en onveilig maken zullen zeggen dat die boevenregering eerst naar hunzelf moeten kijken. De president en zijn adviseur moeten nog berecht worden en die lopen nu nog vrijelijk rond alsof er niks is gebeurd.
  En de dieven en rovers gaan rustig verder ..Sme glijdt verder af.


  Maak melding

 15. Waar er gewerkt wordt worden erfouten gemaakt. Maar fouten daar leert men van en stelt het beleid dus bij. De vraag is dus nu of de zittende regering heeft geleerd van de fouten van de vorige en zo ja wat de bijstelling is van beleid en doelen of wordt hier niet aan gewerkt=


  Maak melding

 16. Ik weet dat als ik een kans krijgt zal ik de dief doden. Ikheb heel hard gewerkt voor hetgeen ik bezit, dus moet ik het beschermen als jUspol uit hun neus zitten te vreten terwijl zij de burgers en bezit moeten beschermen


  Maak melding

 17. ik ben net terug van vakantie uit suriname
  maar heb wel vernomen dat de politie bijna niks voorstelt.
  als ze het verkeer stan te regelen en het regent gaan ze onder een afdakje staan schuilen, als ze even wat eten gaan kopen en er staan jonge lui met hun radio heel hard aan doen ze niets,dit zijn een paar voorbeelden die ik zag en zo kan ik er nog wel meer opnoemen hardrijden,zonder rijbewijs rijden,geen rekenschap houden met andere weggebruikers enz,enz
  de politie van suriname zijn watjes stoer overkomen maar in hun broek schijten als het er op aan komt.
  ik hoop dat ze er wat aan gaan doen maak van de politie weer mannen met ballen.


  Maak melding

 18. Simpel @7

  Ja iedereen wacht en hoopt dat deze daadkrachtige regering eindelijk zaken gaat aanpakken, zelfs de ex-minister die 5 jaar de tijd had.

  Deze regering zal niet zolang nodig hebben om een plan te maken en uit te voeren, zoals we weten is haastige speod zelden goed, dus het is even wachten voordat er een weldoordacht plan is gemaakt en voortvarend uitgevoerd kan worden

  “maar daar geloof ik niks van zijn tog hun eigen mensen en hunzelf die dat allemaal doen .”

  Dat je het niet geloofd, daar kan ik niets mee, er zijn nou eenmaal mensen die niets geloven omdat ze het niet willen, maar wat bedoel je precies met “het zijn hun eigen mensen en hunzelf”.

  Bedoel je soms dat het mensen zijn die deze regering steunen en mensen in de regering die misdadigers zijn, zo ja, hoe verklaar je dan dat de misdaad tijdens de vorige regering zo is toegenomen dan, misschien waren het ook hun mensen en hunzelf noh.

  Mi ede.


  Maak melding

 19. hoe je het draait of keert criminaliteit is een ongewenst iets. Ik stel voor om criminaliteit een positieve wending te geven (jaja ik woon al veel te lang in de kou en mn hoofd werkt niet meer zo goed) Ik ben voor een plan waar criminaliteit (gestraften) commercieel ingezet worden. Gespecialiseerde bedrijven krijgen het beheer over gestraften en laten de gestraften zware arbeid verrichten om zo hun opvang terug te betalen. Ze leren ook een vak, straten maken, goten uitgraven, ontbossen e.d.
  Mn grotere angst is dat als criminaliteit echt gestraft wordt een groot deel van de regering ook gestraft moet worden


  Maak melding

 20. Ben benieuwd, naar de afkomst van de ROVERS en de afkomst van de SLACHTOFFERS.
  Want voordat je een probleem oplost lijkt mij toch verstandig om te weten, WAT en WIE de PROBLEMEN zijn.

  Wat en Wie is de WORTEL van zo’n groot PROBLEEM in SURINAME !!!!!

  Wie dat weet mag het vertellen.

  offf hmm is mijn vraag toch wel erg discriminerend ? en toon ik hiermee geen RESPECT voor de afkomst van de ROVERS en de SLACHTOFFERS ?

  Dus ra ra ra, wat is de afkomst van de ROVERS???

  En ra ra ra, wat is de afkomst van de SLACHTOFFERS ???


  Maak melding

 21. Hmmmmm…nr.19 heeft wel een punt.
  In elk geval geldt dat voor de gestraften.
  Maar daarvoor moeten we preventief te werk gaan:
  .Sociale controle(op elkaar letten/beschermen)
  .Elke onregelmatigheid(en) in de gaten houden en dit ongemerkt aan de politie doorgeven.
  .Een hele buurt moet laten zien dat er STRAK wordt gecontroleerd.

  Last but not least:
  Indien er een dader aangehouden wordt…deze dan aan de schandpaal strafrechtelijk executeren als de politie lang op zich laat wachten.


  Maak melding

 22. nr.19,

  Dit voorstel is zo vaak al gedaan ook door mij, maar ik denk dat de politici gewoon niet willen luisteren.

  Gevangenen die zo lang in gevangenissen zitten kunnen best wel een vak leren terplekke.


  Maak melding

 23. Sosoboto ik weet niet hoe jij der bij komt, dat er tijdens het vorige regering de criminaliteit was toe genomen want als ik naar al die onder zoeken die toen der tijd en nu ook gedan was , was toen der tijd dat juist naar beneden gegaan van daar dat de meeste Surinaaaaaaaaaaaaamers achter Santokhi was


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.