Onderwijs Suriname in bres voor Facebook-studenten

47

PARAMARIBO, 3 nov – Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, wil dat de strafmaatregel tegen studenten van het Ewald Meyer Lyceum onmiddellijk wordt ingetrokken. De schorsing van ruim twintig studenten mag niet doorgaan. Volgens de schoolleiding is er in de zogenaamde Facebook-affaire sprake van crimineel gedrag.

Het publiekelijk beledigen van anderen is strafbaar. “En dat is precies wat deze studenten hebben gedaan. Dat moet worden afgestraft”, zegt schooldirecteur Joan Doelwijt. De studenten, waaronder de dochter van president Desiré Bouterse, hadden het op een vrouwelijke leerkracht gemunt. Onder haar foto werd ‘I’m ugly and I teach ICT’ getypt, zonder dat zebij naam werd genoemd. Anderen mochten reageren. Dat deden ze ook.

Veertien gingen vrijuit. Ze hadden alleen gereageed me ‘leuk’ of ‘niet leuk’. De rest is voor minimaal een dag geschorst. Daar hoort ook Bouterse’s telg bij. De student die de foto plaatste, hangt afschrijving boven het hoofd. Terecht, vindt Doelwijt: “We leven in een klein land. Het kan nooit zo zijn dat zulke zaken bij ons wel mogen.” First Lady Ingrid Bouterse is het er niet mee eens: “Ik vind dit absoluut niet goed.” Ook het Minov vond de straf te ver gaan en floot de directie terug.

47 REACTIES

 1. Aan campanges tegen Cyber bullying word miljoenen uitgegeven in verschillende landen omdat na jaren internet gebruik duidelijk is geworden dat je mensen hun leven letterlijk en figuurlijk kapot kan maken ..ik snap de ophef over de straf tegen die studenten niet…prima precedenten werking toch…


  Maak melding

 2. Zie hier de degeneratie van waarden en normen. Naar mijn mening heeft de leiding van de school terecht maatregelen genomen tegen leerlingen die wangedrag vertonen. Terugfluiten door het ministerie lijkt niet op zijn plaats. Hierdoor wordt het gedrag van de leerlingen goedgekeurd en dat mag niet. Als ik de leiding had stelde ik mijn functie beschikbaar aan die idioot van het departement.


  Maak melding

 3. Ondertussen staat op Starnews t bericht dat t Minov de directrice heeft teruggefloten , de schorsing moet ongedaan gemaakt worden.
  Deze zgn grap die gemaakt heeft dat deze mevrouw kapot is van ellende , heeft dus aangetoond, dat alles maar als een grap mag worden beschouwd.
  Hebben deze misbaksels er wel bijstilgestaan wat ze deze vrouw aandeden? Hoe hadden ze t gevonden als dit om hun moeder,zus, tante, oma of ander familielid ging?
  Waar ligt de grens van een grap of grappigheid?
  Dat wat zij als grap/humor zien , dat maakt een ander kapot ,en iz zeker niet de “humor” van t slachtoffer.
  De schorsing kan dan ongedaan gemaakt worden van hogerhand, maar als ik haar was had ik zeker een klacht ingediend tegen de aanstichter en zijn medestanders.
  Trouwens ik vraag me af als deze groep zichzelf wel eens goed in de spiegel heeft bekeken of heeft ze last van “”spiegel allergie” , want wie bepaalt de schoonheid van een ander?
  Met t terugdraaien van deze schorsing is ook een vrijbrief afgegeven vanhogerhand, maar no spang , boontje komt wel om zijn loontje.
  A no te wiewierie fadon na watra tidei, a no tidei ai lepie. What goes around , comes around.


  Maak melding

 4. Terecht dat die leerlingen zijn geschorst. Bovendien lees ik niet waarom het minov en de 1st lady het niet eens zijn met de maatregelen. Wat zijn hun argumenten en welke sanctie(s) zouden zij gepast vinden?


  Maak melding

 5. Dit is duidelijk een form van vertrappen van normen en waarden, die lafaard van een minister wil zich indekken omdat dat wicht van Bouterse bij zit Ingrid moet haar mond houden laat ze haar dochter in de hand houden anders gaat ze haar broer Dino achterna.


  Maak melding

 6. Minov heeft ingegrepen en de directrice moest inbinden. Wat gebeurt er daar? Als een directrice keihard terugslaat om te zorgen dat het gespuis goed wordt opgevoed, is mama Bouta daar om haar spruit te beschermen. Want pikinmisi Bouta is onfeilbaar net als papa.

  Ik sta volledig achter de directrice. Als er duidelijke afspraken zijn gemaakt, moeten de leerlingen zich eraan houden. Zo ook de lerares. Als de ICT juf de een leerlinge gefilmd had en met commentaren op Facebook geplaatst had, zouden de reacties veel feller zijn geweest, ook van vader Bouta. Nu vinden de ouders dat hun schatje te zwaar wordt gestraft. Paar vader Bouta zei toch dat de jeugd goed moest worden opgevoed? Hij wil toch zelf weer de dienstplicht voor de jeugd gaan invoeren? Volgens mij kan hij zijn eigen dochter daar maar voor opgeven.

  Wat MINOV doet is gezag ondermijnend bezig zijn. Moet MINOV niet haar leerkracht ICT en de school ondersteunen? De vrouw is te kijk gezet voor de school en de rest van de wereld. Wie gaat haar een schadevergoeding geven?

  Verder, had vrouw Sjane van de markt hard gegild dat haar dochter was geschorst, dan kraaide daar geen enkele haan naar. Nu het pikinmisi Bouta en die andere zgn onschuldigen betreft, is het hek van de dam. Nepotisme of niet?

  MINOV doet er beter aan de directrice te ondersteunen. Lyco II heeft een goede naam, heeft prima krachten afgeleverd. Daarom zit dochter daar ook. Onderwijs is niet alleen goede cijfers nastreven, maar juist en vooral ook om jongeren op te voeden tot respectabele burgers. Ooit zal Sur. Doelwijt hier dankbaar voor zijn. Voorlopig zijn ze nog niet zo ver. Wat vindt tante Jenny van al deze commotie? Haar stem heb ik nog niet gehoord.

  Daarbij nog dit: de ouders Bouta kunnen de pikinmisi ook uitschrijven en op een andere school plaatsen.


  Maak melding

 7. Vooral voor die studentjes die gewoon criminele gedrag tonen en er lol in hebben andere mensen te pesten en te beledigen, ook dat zelf moeten mee maken. Daarom vind ik dat de schorsing proces niet opgeheven moet worden… Wat voor nonsinds het ministerie doet, ze zijn gewoon niet wakker !


  Maak melding

 8. Aan Azema
  Volledig met je eens. Ik vind het een schande van Mw. Bouterse dat ze haar invloed niet heeft aangewend om dit fenomeen af te straffen. Ik wil geen landen met mekaar vergelijken, maar als ik deze rotzooi als leerkracht in Amerika uithaal, ben ik op straat ook al ben ik lid van de teacher’s union.


  Maak melding

 9. Who Cares what ingrid Bouterse Thinks?
  De school heeft regels haar dochter heeft meegedaan aan het verbreken van deze regels
  zij mag dan ook gestraft worden als elk ander janus die hieraan meegedaan heeft.
  De schoolleiding zo voor schut zetten is daarom niet goed te praten. ik wil zien wat de minister zou doen als hij de gene was die zo op de spot gezet


  Maak melding

 10. Minov stop!

  Dit is een prima handeling van de leiding van de school. Het begint met dit soort onbenul en wordt later crimineel.

  Schorsen voor bepaalde tijd wie het ook mag zijn. En mevr. de presidentsvrouwe heeft hier niets mee te maken. Notabene het Minov wil dat leerlingen de leersfeer verpesten.
  Ze zou moeten opkomen voor de leerkracht in plaats van voor de geschorsten.
  Als leerkracht zou ik een klacht bij Juspol indienen voor openbare belediging.


  Maak melding

 11. PARAMARIBO, 3 nov – Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, wil dat de strafmaatregel tegen studenten van het Ewald Meyer Lyceum onmiddellijk wordt ingetrokken. De schorsing van ruim twintig studenten mag niet doorgaan. Volgens de schoolleiding is er in de zogenaamde Facebook-affaire sprake van crimineel gedrag.

  Een reprimande heeft meestal al een effect, maar ja ik ben de school leiding niet.


  Maak melding

 12. Het ministerie van onderwijs heeft hiermede het jachtseizoen op docenten voor geopend verklaard?

  Als docent zou ik binnen de kortste keren mijn biezen pakken. Geen enkel broeki komt mij voor lul zetten.


  Maak melding

 13. Straffen mag, maar deze ging veels te ver en onnodig.

  Laat de kinderen hun verontschuldiging aanbieden en laat ze het schoolerf maar een paar dagen schoonhouden, harken enz. na schooltijd.

  De kinderen weghouden van schoollessen is niet te billijken.

  Deze directrice heeft van een mug een olifant gemaakt en werd terecht teruggefloten.


  Maak melding

 14. Zou het ministerie ook op deze manier gereageerd hebben als de dochter van de democratisch gekozen president er niet bij betrokken was vraag ik me af.
  Mocht dit uit oprechte overwegingen zijn gedaan, dan zou dit op een andere manier opgelost moeten worden. Op deze manier wordt het gezag van de directie publiekelijk ondermijnd.

  Tu man kaiman no é tan ini wan olo.

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 15. Laat de kinderen kind zijn. Iedereen heeft wel een of meerdere pestbuien gehad op die leeftijd, maar nu gaan we allemaal schijnheilig doen. De Directrice heeft de zaak verergert door zo furieus te reageren. Niemand bepaald de schoonheid van een ander, maar lelijk is lelijk en daar kan je niks anders van maken. En er bestaat nog zoiets van vrije meningsuiting. Het schijnt dat die mevrouw een snoet-complex heeft dat haar zelf in de weg staat. Ze is lerares dus denk ik, een meer dan gemiddelde mate van intelligentie. Wat van velen niet gezegd kan worden.Dus mevrouw lelijkerd wees trots op wat je hebt, van een mooi gezicht alleen kan je niet leven. Geef de kids wat meer huiswerk dan zal het lachen vergaan. Maar schorsen en afschrijven is gewoon overtrokken of herkend de directrice zichzelf ook in het lelijke beeld?


  Maak melding

 16. Lachwekkend!

  Wat is er nou mis met een geintje maken?
  Ik vind het geen crimineel gedrag om een leerkracht tot “ugly face” te bestempelen. Kijk maar hier rond op deze site, er wordt erger “geroepen”.

  Het hoort gewoon bij de jeugd om geintjes uit te halen, hebben we allen gedaan. Je krijgt straf over en uit.
  Beetje dom van die leerkracht om ontslag te nemen, of is ze echt zo “ugly”?

  Maar om er ouders bij te betrekken, ergo minow die de directrice op non-actief zet. Dit was een zaak tussen leerkracht en leerlingen, nu is het een landelijke zaak geworden.


  Maak melding

 17. Terechte ingreep vanuit de directie van het Lyceum. Het vergrijp mag nu klein lijken, maar zo loopt het straks uit de hand.

  In NL is men soepel geweest(alles moest kunnen) en nu weet men niet hoe de normen en waarden terug te herstellen.

  Hoe gaat men straks reageren als een leerling nu even met een foto van een docent gaat fotoshoppen, het gezicht gebruikt, en als grap een naakt gedeelte aanplakt en op een forum plaatst “ALS GRAP”.

  Denken jullie daar maar eens over na bij het Ministerie van onderwijs stelletje KLOOTHUMMELS? Men moet dat eens een van jullie lappen zo’n streek, dan piepen jullie zelf weel anders, of het meteen dochter van jullie doen

  Men vindt toch dat het onderwijs ook een opvoedende taak heeft? Nou, nu stelt men in SME een grens en is het niet goed.

  Laat het verder geen discussie worden of mevrouw Bouterse er nou wel of niet bij is.
  Verder mag zij als elk ander behandeld worden in deze zaak.liefst wel, owf wilde mendat vor haar een rode loper werd uitgerold toen zij op het Lyceum aan kwam?

  In SME nu de afgelopen weken de een na de andere soap aan de gang. Hopelijk komt hier gauw een eind aan.

  P.s Hopelijk legt het docentenkorps (hoe erg ook voor de leerlingen)de school gewoon plat totdat de directrice weer in haar functie is hersteld

  Als men dit pikt (als docentenkorps) is het hek van de dam.

  Moge het gezond verstand zegevieren.


  Maak melding

 18. hahahhaa pa ontspoort zoon dino ook nu komt zijn dochter slecht in het nieuws hoe moet dit tuig voorbeeld geven aan een land ai mi gado.@ pinto hoe noem jij het beleid van jou criminele regering wat voor seizoen is dat?


  Maak melding

 19. De vijftien plus personen die het brutal militair regiem heeft opgeruimd tussen 1980 en 1988 baseerden hun uitspraken en daden ook op vrye meningsuiting. Guess what, ze zijn zonder pardon en zonder verdediging doodgeschoten. Als een dochter van Venetiaan vanwege wangedrag was geschorst, had Mw. Venetiaan haar thuis hardhandig aangepakt. Tja, het is Desi baja, dus MINOV beeft. Valies en BvL, ik ben het vaal niet met u eens, maar in deze heeft u 100% gelijk. leg de boel plat.


  Maak melding

 20. Onderstaand twee berichten op Starnieuws

  “Minov fluit directie E.P. Meyer Lyceum terug 03 Nov, 04:30
  Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) fluit de directie van het E.P.Meyer Lyceum terug. De schorsing moet worden ingetrokken. Alle leerlingen moeten vandaag toegelaten worden tot de les. Directeur Ruben Soetosenojo zei aan het STVS-journaal dat de schorsingen pas na onderzoek opgelegd mochten worden. Alle leerlingen moeten zich vandaag normaal op school aanmelden.

  Directeur Joan Doelwijt schorste ruim twintig scholieren nadat zij ontdekt had dat een foto van de ICT-lerares op Facebook was geplaatst door een leerling. Onder de foto, die gemaakt was in de klas, stond: ‘I’m Ugly and I teach ICT’. De leerling moest zijn Facebook-account opheffen. Hij kreeg te horen dat hij naar een andere school mocht uitkijken.

  De leerlingen en ouders zijn niet te spreken over de straf. Zij hebben heftig geprotesteerd tegen de schorsing. First Lady Ingrid Bouterse was dinsdag ook op school. Zij is het er niet eens mee dat haar dochter die “alleen maar haha wat gemeen” had geschreven als reactie, voor een dag werd geschorst. Toen zij wegreed, zei ze aan journalisten dat zij deze zaak niet zo zou laten. “Ik weet precies waar ik mijn zegje moet doen en dat ga ik ook zeker doen. Ik ben het er niet mee eens”, aldus Ingrid Bouterse.

  Directeur Doelwijt zegt dat er strafbare feiten zijn gepleegd. “Het gaat om overtredingen waar volgens de politie celstraf op staat.” De bewuste leerkracht heeft aangifte gedaan bij de politie wegens belediging. Over de leerling die de foto op Facebook had geplaatst, zou de algemene ledenvergadering beslissen of hij weer toegelaten wordt op school. Na onderzoek bleek dat een deel van de leerlingen geen actieve betrokkenheid hadden. Hun straf werd teruggedraaid en enkelen kregen strafvermindering. Het Minov vindt de handelwijze van de directie onjuist en heeft de opdracht gegeven om de schorsing op te heffen. Het Minov zal vandaag controleren of de directie zich hieraan houdt.”
  ————————————-

  De minisetr zegt dus dat straffen opgelegd kunnen worden na onderzoek.

  ‘I’m Ugly and I teach ICT’. De leerling moest zijn Facebook-account opheffen. Hij kreeg te horen dat hij naar een andere school mocht uitkijken.

  Moet je nou hiervoor van school gestuurd worden.

  “alleen maar haha wat gemeen” 1 dag schorsing. Kom nou

  Onderstaand nog een bericht die het wangedrag van deze directrice weergeeft. Ze negeert bevelen, nou staat er niet bij wanneer dit heeft plaatsgevonden.

  “Dwangsom
  Soetosenojo zegt dat dit niet de eerste keer is dat opdrachten van het Minov genegeerd worden. Doelwijt is al een keer eerder berispt. Er loopt een dwangsom tegen het Minov van rond de SRD 100.000. Een ouder is naar de rechter gestapt nadat een leerling geschorst was en geen tentamen mocht maken. De leerling kreeg een 1. De school is veroordeeld, maar de directeur weigerde om het vonnis uit te voeren. Soetosenojo zegt dat het Minov nu echt moest ingrijpen. “


  Maak melding

 21. Alweer een paar mensen die hier reageren vanwege hun haat tegen Bouterse.

  Jullie moeten zaken gescheiden houden.

  Er zijn twee groepen die hebben gereageerd op facebook:
  Groep A:Zij die krachttermen en beledigingen hebben geuit.
  Groep B: Zij die slechts hebben geschreven hahha of LOL.

  De Dochter had slechts geschreven:
  “hahaha, wat gemeen”
  Zij behoorde dus tot groep B. Moet zij daarvoor geschorst worden???????

  Ik ben er voorstander van om zij die te ver zijn gegaan, dus groep A, hard aan te pakken, maar zij die slechts hahaha of LOL hebben geschreven, groep B, voldoen naar mijn inziens met een standje.

  Jullie moeten niet zomaar onzin uitkraaien als jullie niet van de details op de hoogte zijn.


  Maak melding

 22. Eerst straf, toen foutje, vervolgens strafvermindering, toen misdrijf, vervolgens klacht bij de politie, strafmaat drie maanden Centraal Penitentiaire Inrichting Santo Boma, vanwege het minderwaardigheidscomplex van een docent. Gelukkig geen steniging met de dood volgt of ophanging van een leerling. De gevolgen van moderne technologie. Dit alles ter bevestiging van een door moderne jongeren ‘achterhaald’ onderwijssysteem in Suriname, welke nogsteeds gedomineerd wordt door een slavenmentaliteit. What still is ugly!

  http://www.youtube.com/watch?v=AC7ANGMy0yo&feature=channel


  Maak melding

 23. Hieronder een ander bericht, want de bond is zich mee gaan bemoeien en eisen dat de directrice weer in functie hersteld wordt. Zie hier die mug die een olifant is geworden.

  Alle kinderen mochten vandaag naar huis, ja je hoort het, allemaal, ik weet niet hoe het morgen zit, maar vandaag geen les.

  Iemand zal nu dus water bij de wijn moeten doen. De minister zal eventueel genoodzaakt zijn een besluit terug te draaien waarvan zij dachten in hun recht te staan, want deze mevr. heeft op z’n minst twee keer Minov genegeerd dit volgens de minister zelf. Nemen ze haar onder druk van de bond weer in dienst, betekend dus dat het is toegestaan jouw werkgever te negeren en opdrachten niet uit te voeren. Ontslaan mogen ze ook niet anders bemoeit de bond zich ermee, en terugdraaien die hap. Ook dat is een precedent.

  De bond zegt hieronder dat Minov olie op het vuur heeft gegooid, doen ze met hun bemoeiienis nou niet heltzelfde of erger?

  Verder zegt de bond “Wij moeten de waarden en normen die wij voorstaan, behouden.”

  Jammer dat de bond niet heeft aangegeven welke die normen en waarden precies zijn, je werkgever negeren kan ook niet toegestaan worden of zijn dat normen en waarden die de die we niet hoeven te behouden.

  Wordt vervolgd, er zal waarschijnlijk gestaakt gaan worden, de studenten zullen geen lessen krijgen, de onderwijzers zullen door Minov blijkbaar ook niet betaald gaan worden en zo krijgen we een nog groter olifant.

  Het had nooit zover mogen komen, wat een flauwe grap van kinderen allemaal teweeg kan brengen.

  Suriname het land van vakbonden of zijn het gewoon vagebonden.

  In ieder geval niet terugdraaien als oplossing gewoon verplaatsen naar een andere school, de situatie is al helemaal verziekt.

  —————————————–

  “BvL: Minov moet maatregel directeur Lyceum 2 intrekken 03 Nov, 13:10
  De Bond van Leraren (BvL) eist van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) dat directeur Joan Doelwijt onmiddellijk in haar functie wordt hersteld. Zij is schriftelijk buiten functie gesteld door directeur Ruben Soetosenojo van Onderwijs. Het E.P. Meyer Lyceum werd rond negen uur gesloten. Leraren hebben uit protest tegen de actie van het Minov het werk neer.

  “Wij moeten de waarden en normen die wij voorstaan, behouden. De school is een vormingsinstituut. Leerlingen die in de fout gaan, moeten gecorrigeerd worden. In plaats dat het Minov op een goede manier tot een oplossing komt, wordt olie op het vuur gegooid”, zegt Wilgo Valies, voorzitter van de BvL. De directie heeft veertien leerlingen geschorst na beledigende uitlatingen op Facebook onder een foto van de ICT-lerares.

  Valies merkt op dat als het Minov de directeur uit haar functie plaatst, dat meteen bij alle leraren moet gebeuren. Besloten is dat de BvL met Minov om de tafel gaat zitten. Als het Minov de maatregel niet terugdraait, zal de BvL in actie gaan. De overige leraren zullen zich solidair tonen.

  Satin Soekhoe, hoofdinspecteur Voortgezet Onderwijs voor Senioren, vroeg de leerlingen om rustig naar huis te gaan. Hij legde uit dat geen van de onderdirecteuren de leiding wil overnemen. Het Minov zal met oplossingen komen.
  De leerlingen zijn gebelgd dat de school nu gesloten is. “Een flauwe grap legt de school plat. Het had nooit zover moeten komen”, zegt parlementariër Melvin Bouva, lid van de vaste commissie van Onderwijs. Ook hij sprak de scholieren toe en zei dat De Nationale Assemblee de zaak op de voet volgt. “


  Maak melding

 24. Als een kind op school is dient zij/hij zich te houden aan de regels. En een kind schorsen is een normale regel als het uit de hand dreigt te lopen. Of je het een te zware straf vind rechtvaardigt niet dat je een directeur hiervoor gaat ontheffen. Door te communiceren met elkaar kan je veel oplossen. Wat nu gebeurt is dat er stoerheid wordt getoond door de minister omdat bouta’s dochter tot een van de geschorsten behoort.
  We gaan al een goede richting op naar de dictatuur van weleer. Dit is gewoon verschrikkelijk. Alles wat is opgebouwd wordt nu afgebroken.


  Maak melding

 25. nr 15 Sosoboto:
  Met deze grappen begint de verloedering van de maatschappij. Als dit niet keihard wordt afgestraft, dan wordt de volgende grap nog wreder. De ouders moeten hun kind extra straffen door ze tijdens hun schorsing huisarrest erbij en ze de te behandelen stof plus wat extra laten maken.
  Maar omdat onze first lady niet weet hoe een dame zich hoort te gedragen is de situatie verder geescaleerd.


  Maak melding

 26. @Rudi.
  Het klopt wat je zegt van Laat de kinderen kind zijn. Iedereen heeft wel een of meerdere pestbuien gehad op die leeftijd, maar nu gaan we allemaal schijnheilig doen.

  Maar laat me je één ding zeggen. Als ik toen alleen zo had gedacht over een docent, mie ma bing priet mie skin.

  Grapjes maken is leuk, maar geen respect tonen voor een ander is beneden elk niveau.


  Maak melding

 27. @29 I’m telling you

  Straffen mag of moet zelf, maar moet wel binnen proporties blijven, als je toch wil straffen zal je eerst goed moeten hebben onderzocht wie wat precies heeft gedaan, gebeurd ook in de rechtszaal enz. dat is het hele punt.

  Enne wat heeft de first Lady precies gedaan dat je tot de conclusie komt dat ze zich niet weet te gedragen. Ze heeft zich als een bezorgde ouder gedragen, punt uit. Als het mijn dochter was die alleen ““haha wat gemeen of LOL” had geschreven, was ik ook niet mee akkoord gegaan dat ze voor 1 dag geschorst zou worden, wat jij. Niet vergeten de school moet primair zijn om les te geven aan kinderen, elke straf of wat dan ook, mag dit primaire doel zo veel mogelijk niet schaden.

  Enne deze directrice heeft zich inderdaad onbeschoft gedragen en dacht dat ze boven de wet staat. Voor de First Lady hoor je ook respect te hebben, die had nooit uren voor de klaslokaal mogen staan, protocolair hoort dat niet. Dit zijn ook normen en waarden die mensen hoog moeten houden. In feite had ze een tijdsafspraak moeten maken met de first lady, zo werkt het.

  CCL @25 heeft het de leerlingen heel mooi in 2 groepen gedeeld.

  Groep A:Zij die krachttermen en beledigingen hebben geuit inclusief fotomaker.
  Groep B: Zij die slechts hebben geschreven hahha of LOL.

  Group A zou je misschien nog met 1 dag kunnen schorsen en group B gewoon het schoolerf laten harken na de lessen of strafwerk geven.

  Maar pas nadat ze allemaal hun excuses hadden aangeboden en streng waren toegesproken dat dit gedrag in het vervolg niet getolereerd gaat worden op straffe van afschrijvingen enz.

  Dit had een betere afschrikking kunnen zijn en was gewoon beperkt gebleven tot een flauwe grap van studenten die hun verdiende straf hebben gehad, nu is het een grote soap geworden en de bond die zelf is gaan dreigen dat er gestaakt gaat worden, alle leerlingen eisen nu dat ze les willen krijgen want de SO’s staan voor de deur.

  Wanneer de leerkrachten gaan staken hoop ik dat de jeugd ook de straat opgaat en eist dat ze onmiddelijk weer voor de klas verschijnen.


  Maak melding

 28. UITWEG,wat ben jij een oerdomme persoon.Jaloers dat Bouta zijn dochter hoger geschoold is dan jij?Zijn alle leerlingen die betrokken zijn ook kinderen van criminelen?
  Jouw haat gaat zo ver dat je steeds meer onzinnige shit loopt te verkondigen,reken maar dat Bouterse en zijn vrouw hun dochter flink van langs hebben gegeven zo ook de andere ouders.
  Idd je ziet in het echte leven geen UITWEG meer,vandaar je nick noh.


  Maak melding

 29. Back to basic, wat is er nou precies weer gebeurd? Kinderen haalden kattekwaad uit, schooldirecteur straft ze, Minov zegt dat straf terug gedraaid moet worden, directrice weigert en wordt ontslagen. Leerkrachten zijn solidair aan directrice en gaan staken. Wat maakt dat zo’n eenvoudige situatie zo uit de hand loopt. Er is hier een veel groter spel bezig. Ik denk dat de bewustwording is gestart van waar deze regering voor staat


  Maak melding

 30. @Sosoboto Bent u een verkapt PR-manneke van de huidige regering? Het ligt er te dik bovenop.
  In mijn tijd op het Lyceum werd ik ook steeds afgestraft voor mijn brutale gedrag, werd steeds de klas uitgestuurd, schorsing, ik baalde ontzettend, kon de leraren wel schieten. Maar nu vele jaren later kan ik slechts dankbaar zijn dat ik met harde hand werd aangepakt. Behalve juiste normen en waarden leerde ik daardoor ook over doorzettingsvermogen. Ik heb tezamen met mijn man (ook old school “gedrild”) een -goedlopend- bedrijf opgezet, voornamelijk door DOOR TE ZETTEN. Onze kinderen zijn het erover eens dat zij op hun beurt veel hebben aan de normen en waarden die wij hen op onze beurt konden aanleren. Met dank aan onze toenmalige zeer strenge docenten, u had allen gelijk!


  Maak melding

 31. De appel valt niet ver van de stam.Het is overduidelijk dat de betrokkenheid van die onopgevoede dochter van Bouterse de aanleiding is tot ingrijpen dooe de regering. De mini-ster heeft opdracht gekregen dat te doen. En die mevr. Bouterse de zoveelste moet der mond houden en der dochter beter opvoeden als ze het kan.Hulde aan de derectrice. Geen enkele docent moet dit pikken.


  Maak melding

 32. dialoog, dialoog, dialoog een zeer moeilijke opgave voor Surinamers (zucht…)

  Tuchtstraffen opleggen aan scholieren is helemaal terecht. Echter in deze case is door alle partijen (directrice, MINOV, BvL, docenten) disproportioneel gehandeld. De directrice had gewoon de dialoog met ouders en scholieren moeten aangaan, de hoofdverdachte eventueel enkele dagen schorsen en de rest strafwerk laten maken of zo en een stevige preek binnen de school houden voor alle leerlingen, dan was de kous af geweest.

  Nu heeft Valies weer reden om zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen en onverantwoordelijke docenten hebben extra vrij ten koste van alle leerlingen 🙂


  Maak melding

 33. Luister no sender zet jou zelf niet belachelijk hier op dit net, was jij thuis bij bouterse? ik reken op niets want de feiten over dino bouterse liegen er niet om ook niet dat van zijn vader dus relax met jou grote waffel een moordenaar en drugscrimineel kan nooit een goed voorbeeld zijn voor het land en ook niet voor zijn kinderen.


  Maak melding

 34. Nr. 19, 20 en 32; Rudi, Esmarald en Lambert waarom plaatsen jullie geen foto van jezelf zodat iedereen kan zien wie de lelijken zijn die het eer mee eens zijn om anderen te beledigen rond de wereld.


  Maak melding

 35. Suri’s zijn veels te snel op hun pik getrapt. Wordt wakker de wereld verandert en is hard. De studenten zijn verkeerd bezig geweest, maar spreek de studenten fors toe en straf hen voor een aantal dagen. Maar nee, je moet in onze cultuur laten zien hoeveel macht je hebt en je gaat hardhandig optreden. En dankzij dat gewichtig optreden heeft dit de internationale gemeenschap bereikt. Niet vanwege de studenten, maar vanwege mensen die willen laten zien wat ze kunnen.


  Maak melding

 36. Laat de kinderen kind zijn…??!! en geen manieren en grenzen leren zeker…!! Dit zijn wel de volwassenen van de nabije toekomst. Van een 15-16-17 jarige mag je toch enig gevoel voor verhoudingen verwachten.
  Verder moet de dochter van Bouterse behandeld worden als ieder andere onbekende surinaamse leerling die iets dergelijks heeft gedaan. Dit is echt een hele domme ondoordachte actie van alle betrokkenen hoe klein die haha ook is geweest.


  Maak melding

 37. Nr 31: Sosoboto
  Je spreekt jezelf zwaar tegen. Eerst zeg je dat madame Jeanette als moeder daar was en vervolgens klets je over dat ze first lady hebben laten wachten. Ze was daar als moeder, maar omdat ze als moeder niet haar zin kreeg heeft ze haar gram via haar man gehaald. Dat bewijst dat deze madame alles behalve integer is. Dit is wat ze bedoelen met misbruik maken van je positie enkel om persoonlijk gewin.

  Tuurlijk zou ik ook daar zijn als het om mijn kind ging. Maar je vergeet één ding. ALs ik niet mijn zin kreeg, kan ik als ouder niet de stappen maken die deze madame Jeanette heeft kunnen maken. Bij het verlaten van het gebouw heeft zij zich ook op die manier geuit. Het is voor het eerst dat ik een first lady zich zo zie misdragen.
  En kom me niet vertellen dat dit beginnersfouten zijn.
  Dit is gewoon een kwestie van geen klassen hebben.


  Maak melding

 38. He I’m telling you @43

  You are telling lies. Als ik zeg dat de First Lady zich als een bezorgde ouder heeft gedragen, moet je het niet verdraaien naar ik heb gezegd dat “ze als moeder daar was”.

  Misschien dat je het niet weet maar deze mevrouw is 7×24 First Lady, als ze zich op school moet melden voor haar dochter of niet, ze is weliswaar als moeder komen opdraven maar ze is en blijft de First Lady en die moet je ook alszodanig behandelen, haar uren laten wachten op de gang is heel erg onbeleefd en protocolair onjuist.

  Dat jij het nu tot een issue wil maken van de First Lady zal wel door jij kleine bekrompen geest komen. Kan je mij trouwens precies vertellen welke stappen ze precies heeft genomen want blijkbaar weet je meer dan de rest.

  Nu zeg je ook dit:
  “maar omdat ze als moeder niet haar zin kreeg heeft ze haar gram via haar man gehaald.”

  Welke zin heeft ze niet gekregen?, wat wilde ze precies? en hoe weet je dat ze haar gram via haar man heeft gehaald?

  Zou het kunnen ze dat ze haar recht als Surinamer heeft gebruikt en gewoon Minov heeft gebeld en haar beklag heeft gedaan???

  @ 36 triest hoor
  “@Sosoboto Bent u een verkapt PR-manneke van de huidige regering? Het ligt er te dik bovenop.”

  Als het er dik boven op zit, waarom stel je die vraag?

  Trouwens ik heb kunnen lezen dat je de juiste normen en waarden hebt geleerd maar wat about beleefdheid. Die hadden ze je ook moeten bijbrengen, want een werelvreemde ga je toch geen persoonlijke vraag stellen, dat is heel erg onbeleefd.

  Enne nu heb ik een vraag voor jou.

  Wat is de toegevoegde waarde van jou onderstaande prive situatie op deze topic en op een anonieme discussieforum?

  “Ik heb tezamen met mijn man (ook old school “gedrild”) een -goedlopend- bedrijf opgezet”

  We zijn en blijven een raar volkje.


  Maak melding

 39. @ nummer 44 sosoboto,
  Jou reaktie op nummer 44 laat zien in wat voor wereld jij leeft, het is onbeschoft wat bouterse zijn minnarese heeft gedaan probeer het niet goed te praten want zo maak jij jou zelf belachlijk sosoboto alles wat fout is probeer jij goed te praten .


  Maak melding

 40. Nena: de leerlingen zijn op een leeftijd dat zij zelf verantwoording moeten nemen voor een daad waarvan ze zelf weten hoe l….. die is. Als ze over hunzelf zou gaan wat denk je hoe ze gaan reageren dan. Nee de ouders spreek je hieer niet alleen meer op aan, dat doe je alleen bij kleutertjes die niet beseffen wat ze hebben gedaan. het moet niet goed gepraat worden, volgende keer ben jij dan misschien aan de beurt of je moeder of vader.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.