Adviseur Surinaamse minister moet veld ruimen

26

PARAMARIBO, 3 nov – Mr. Ivan Vlijter, adviseur van minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, moet het veld ruimen. Vlijter is met onmiddellijke ingang ontheven en spreekt van een scenario. Sastroredjo had geen andere mogelijkheid dan zijn rechterhand de laan uitsturen. Een kwestie van werken met het mes op de keel.

Het pact met zijn tegenstanders in de coalitie moet koste wat kost worden uitgevoerd . “Het is een poging de rust terug te brengen in de coalitie. Als je het mij vraagt zal die niet lukken”, zegt Vlijter tegenover RTV. Het vertrek heeft direct te maken met zijn werk. Dat was vooral gericht op het uitpluizen van corruptieve handelingen. Binnen de coalitie is daar aardig wat weerstand tegen. Het pact zal uiteindelijk weinig zoden aan de dijk leggen.

Vlijter gelooft eerder dat Sastroredjo de strijd tegen corruptie aan het verliezen is. Zijn vertrek is daar de inleiding van. “Er is een schijnbare verzoening tot stand gebracht. Het voortbestaan van de coalitie is belangrijker dan de kruistocht tegen corruptie.” En te bedenken dat die kruistocht door president Desiré Bouterse zelf is aangekondigd. Ivan Vlijter is de eerste functionaris die de huidige regering de wacht aanzegt na hem zelf in dienst te hebben genomen.

26 REACTIES

 1. ai het is een begin. De dieven zien het licht in de tunnel en zijn daar onzettend bang voor. bang dat alles naar boven komt drijven zoals stront op water drijft. Deze min ster had ik hoog zitten. Hij kiest dus nu voor een knieval en zodoende niet weg te hoeven. Washij maar integer om de keus zelf te maken en de eer aan zich zelf te houden.
  En ja, bouta heeft beloofd dat…………… hele vele beloften en hij komt ze niet na. De vraag is dan wie o wie kan je vertrouwen op zijn woord?
  Die stelende javaan die ook een verkrachter is die heel arm is geweest en in Nederland hulp behoevend was en leefde van een uitkeringh. Zie hem nu, hij één der rijken van Suriname. De vraag is waar al zijn rijkdom vandaan komt.
  Wij zullen het nooit weten maar het gevpoel geeft aan dat wij het vermoeden hebben waar het a;llemaal vandaan komt.


  Maak melding

 2. De regering heeft erg veel te verbergen vandaar het vertrek van de Vlijter.als Sastoredjo maar verder zijn werk kan afmaken ,die man is goed bezig maar als je met al die boeven in de coalitie zit zal er mogelijk ook exit voor hem luiden.


  Maak melding

 3. Zo krijgt in alles politiek de overhand. Minister Sastro raakt nu helemaal geisoleerd en Vlijter wordt vervangen door een stromannetje van de Javanen. Niks kan meer onderzocht worden en neks no fout! De hele affaire wordt een storm in een glas water en Pae heeft weer alle touwtjes in handen.

  Sastro mi boi, hou je ogen open. Ik weet niet hoe dit zal aflopen. Mocht je moeten vertrekken, dan kan niemand het je kwalijk nemen. Niemand in de politiek houdt van onafhankelijke tweesnijdende zwaarden. Zowel Bouta als Pae vrezen voor gezichtsverlies. Vandaar dat Vlijter moest vertrekken.

  Sastro, je hebt nog een hele toekomst voor je. Suriname was nog niet klaar om met iemand als jij te werken.

  To bad, how sad, it’s for the best, sail on!


  Maak melding

 4. Scenario!

  “Het voortbestaan van de coalitie is belangrijker dan de strijd tegen corruptie”, zegt het stuk hierboven.
  Daarmee is alles gezegd. Het lijkt wel op een film met in de hoofdrol Marlon Brando. Maffia-achtige praktijken in de DNA om de coalitie te beschermen.

  Vlijter is maar 1 slachtoffer. Mocht hij zijn werk afmaken en uitpluizen wie op ongegronde wijze grond heeft genomen/gekregen
  dan zou het om duizenden slachtoffers gaan, inclusief Somo en Desie.
  Vlijter is opgeofferd voor de corruptie.


  Maak melding

 5. Sastoredjo,en Misidjan,
  Dit zijn de eerste doelwit van deze regering die naar huis terug keer.

  Heel jammer maar kan niet anders mijne mensen
  Minister Wonnie Boedhoe, die ziet straks niet meer zitten, want dan wil zij geen
  verantwording hebben voor de financiele
  uitgaven die niet in het parlement te verantwoorden zijn.

  ramji nog 99 dagen de glazen bol,,,,,,,,


  Maak melding

 6. Minister Sastroredjo jouw dagen zijn helaas!geteld.Het is een kwestie van tijd zoals ik eerder had voorspeld.Je bent te eerlijk!Goed voor Suriname,slecht voor de coalitie.Wordt niet één van de corruptelingen,bedank nu!


  Maak melding

 7. Sastro no spang, de regering heeft Vlijter opgeofferd zodat jij je werk gewoon door kan blijven doen. Soemita en Somo wilden jouw en Vlijter weg, nu mag Vlijter weg dus kan jij blijven, ik zou zeggen ga zo nog daadkrachtiger te werk want nu kunnen ze jouw niets meer maken.


  Maak melding

 8. Pffff, dit is niet goed. Ik had veel vertrouwen in deze minister (en zijn werkarm mr Vlijter).

  Blijkt nu weer dat de politiek in Suriname (het maakt dus niet uit aan welke kant van het spectrum deze zit) ervoor kiest regeermacht boven transparantie te plaatsen.

  Het wordt tijd voor een tea-party beweging in Suriname:-)


  Maak melding

 9. Voor mij geen enkel verassing,het feest is begonnen.HOE in god,s is het, zal het mogelijk zijn om dit land verder te brengen aan beiden zeiden hebben partijen boter op hun kop.


  Maak melding

 10. iedereen die niet deugd in de ogen van de mc der dwazen wordt een kopje kleiner gemaakt vroeger deed bouterse het met wapens hij vermoorde zijn tegenstanders.


  Maak melding

 11. Somohardjo had in ned. inderdaad niets.Had een klein winkeltje in Rotterdam met wat verlepte groenten dat fungeerde als dekmantel voor u weet wel wat.leefde van een uitkering en oplichterij.Kijk hem nu.Een van de rijkste schurken in suriname,en het arme volk krijgt steeds slechter.Mi lobi brada nanga sisa wanneer worden jullie wakker!!


  Maak melding

 12. Helaas!

  Helaas zal deze beerput niet open getrokken worden. Het antwoord is hetvolgende:

  Coalitie, Opositie, Oud ministers, Oud DNA-leden en hun vrienden hebben bijna allemaal grond gejat. Van Desie tot Sardjoe, van Jogi tot Doeki, van Arron tot Zalmijn. Van Somo tot Jong Tjien Fa. Schoon zijn ze niet!

  Kleptomanie is een veel voorkomende ziekte in Suriname. Het willen hebben wat niet van u is. Alle eerlijke SUmensen uitgezonderd.
  Helaas worden de schurken niet bekend gemaakt en verdwijnt dit in de doofpot.

  Als Sastro moet “draaien” dan zal het goed van hem zijn om voor de funktie te bedanken.


  Maak melding

 13. Kijk, ik ben alibaba en iedereen weet dat ik met mijn 23 rovers altijd op pad ben om te roven. Of zijn het 36 of 34, ik ben de tel kwijt.

  Maar met rookgordijnen in DNA weet je het tegenwoordig niet.
  Rule number 1: Corruptie is heilig in SME
  Rule number 2: Als corruptie wordt aangepakt, dan geldt rule number 1.

  The wrong people/poep-el allways on the right job.


  Maak melding

 14. “Onderzoek RGB naar frauduleuze handelingen gaat door
  03 Nov, 22:00 – StarNieuws

  Het onderzoek naar de frauduleuze handelingen op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer(RGB) gaat onverkort door. Ivan, August Vlijter is per 2 november ontheven uit zijn functie als beleidsadviseur op het ministerie. Vlijter blijft ter beschikking van minister Martinus Sastroredjo van RGB.

  Vlijter zegt aan Starnieuws dat alle frauduleuze handelingen van wie dan ook verder onderzocht zullen worden. “Al ben ik niet meer daar, maar het onderzoek zal door anderen geleid worden. De waarheid moet naar boven komen. Ik ben nu ter beschikking van de minister en ik wacht rustig af”, aldus Vlijter. Hij zegt dat de minister weinig keus had: “Vlijter moest ontheven worden of de minister moest naar huis.”

  Gewijzigde beleidsinzichten

  In de brief heeft de bewindsman aangehaald dat Vlijter ‘vanwege gewijzigde beleidsinzichten en organisatorische redenen bij RGB tot nader orde geen uitvoering zal mogen geven aan zijn functie. Derhalve wordt u gevraagd om thuis te blijven en bent u vooralsnog te mijner beschikking’, staat in de brief die getekend is door Sastroredjo. Hoe lang ‘tot nader orde’ zal duren, is nog niet bekend.

  De bewindsman zegt dat hij invulling heeft gegeven aan het besluit van de coalitietop. Hij respecteert het besluit en moest daardoor Vlijter aanschrijven. De bewindvoerder vindt dat Vlijter een goede job heeft geklaard. “ Alle frauduleuze handelingen aangaande mijn ministerie zal tot de bodem onderzocht worden. Ik ben altijd eerlijk en oprecht geweest en illegale zaken moeten gestraft worden. De onderzoekingen zullen aan de president gepresenteerd worden en hij zal dan verder beslissen”, aldus Sastroredjo.

  Een van de voorwaarden van de KTPI, bij de verzoening, was dat Vlijter ontheven moest worden uit zijn functie. Daarnaast moest de bewindsman ook zijn verontschuldigingen aanbieden aan de leiding van de partij. Zou de minister de voorwaarden nalaten dan mocht hij vertrekken.

  (Wanita Ramnath)”

  —————————————-

  Goed zo, zo wil het horen, met of zonder Vlijter zal Onderzoek RGB naar frauduleuze handelingen doorgaan.

  En als Soemita en Somo deze minister nogsteeds blijven dwarsbomen, zal MC/NDP hun conclusie moeten trekken en deze minister per direkt een NDP’er maken om zodoende vanuit de NDP de frauduleuze onderzoeken laten plaatsvinden. Soemita zal dan een ministerie minder hebben en mocht hij problemen mee hebben dan mag hij opsodemieteren. Corruptie gaat hoe dan ook bestreden moeten worden.


  Maak melding

 15. Sosoboto ,
  Hoe wil jij corruptie aanpakken terwijl twee ministers in jou kabinet oplichters en bedriegers zijn alibux en amafo .
  Bouterse heeft niets uit het verleden geleerd hij gaat gewoon op de oude voet verder iedereen staat erbij en kijkt er naar.


  Maak melding

 16. @Sosoboto

  Zo maar ben ik het met met je eens: #22 is de weg kwijt.

  Er zijn niet 2 oplichters minister,bijna alle minsters zijn oplichters en de nieuwe adviseurs zijn uitsluitend incompetente oplichters.

  DDB voelt zich alleen thuis onder criminelen. Jij kent hem vast persoonlijk. 😆


  Maak melding

 17. Het is verstandiger om jou af te vragen waar al die verkiezings beloften zijn gebleven.
  Alibux adviseert jou president hoe hij corruptie moet aanpakken puspusi luku merki.
  Je moet niet aan mij een eerklijk antwoord geven je moet eerlijk en kritisch zijn over die schurken die nu aan de macht zijn in mijn land. ik kan het kaf van de koren scheiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.