zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname mag voor half miljard shoppen in India

Suriname mag voor half miljard shoppen in India

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – Suriname mag ruim een half miljard dollar aan goederen aankopen in India. Dit zegt parlementariër Rashied Doekhie. Als afgezant van president Desiré Bouterse kreeg hij het voor elkaar in New Delhi. De half miljard betreft een kredietlijn. Het terugbetalen hoeft niet meteen.

Er is een gratieperiode van vijftien jaar. Net zo lang hoeft niet terug te worden betaald. De rente is nog geen twee procent. “Deze mogelijkheid kan goed worden benut voor projecten die de regering wil uitvoeren de komende jaren”, zegt Doekhie tegenover de Ware Tijd. De projecten behelzen onder meer woningbouw, de teelt van cashewnoten en visserij.

Ook de overlast met padiekaf kan worden aangepakt met Indiase technologie. De bedoeling was dat Doekhie de mogelijkheden in India naging. Er ligt nog ongeveer dertig miljoen dollar uit een oude kredietlijn open. Die moet eerst worden besteed voordat andere opties openstaan. De regering Venetiaan betrok onder meer zwaar materieel en pompgemalen op Indiaas krediet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

42 REACTIES
  1. Dat is goed van meneer doekhie om het voor elkaar te krijgen voor baas..

    en nu nog ganna biafra zuid-afrika zimbadwe oeganda, dan kunnen onze afro-afro’s niet klagen..

    let wel een crediet-lijn aan us$ en geen menselijk import..


    Maak melding
  2. Ik heb het altijd gezeg dat, de VHP is niet in staat tot groot denken. Nu blijkt eens te meer dat er genoeg geld in de wereld is om SME tot ontwikkeling te brengen. Maar natuurlijk de projecten die deze regering op stapel heeft , heeft alles te maken met de productie en zaken die de productie mogelijk moeten maken , zoals de infrastuctuur.

    NU de tegenstanders met hun grote smoel over isolatie en ik weet niet waar SME het geld vandaan gaat halen. Ik hoop dat zij voortaan hun grote bek houden , met dat domme geouwenhoer van de achterlijke figuren.


    Maak melding
  3. Schande en nog eens schande!!!! voor SME oplichters!!! de zogenaamde regeerders.

    Een rijp land met allemaal proffesionele oplichters en Boeven vol met Goud, Hout, Olievelden en nog vele meer!! gaat straks een derde wereldland als India oplichten!!!

    Er ligt nog ongeveer dertig miljoen dollar uit een oude kredietlijn open. Die moet eerst worden besteed voordat andere opties openstaan dit zegt India!!! en nog eens na 15 jaren de betaaltermijn. India Dank je wel hoor. U bent rijker dan wie dan ook!!!!!
    GOD BLESS YOU FOR EVER!!!

    Boef boven boef!!!!

    Wiep-Ding


    Maak melding
  4. 30 miljoen!

    Er ligt nog 30 miljoen op de kredietlijn. Die moeten we eerst opmaken en dan gaan we naar het half miljard.
    Is de rente van die 30 miljoen ook maar 2%?
    En is de vorige lening al met rente afgelost?
    Of moet dat nog gedaan worden?
    Doekhie heeft dit voor Desie rond gekregen. Wie had dat voor Venetiaan rond gekregen?

    Advies: eerst de oude schuld aflossen dan pas aan de nieuwe beginnen.


    Maak melding
  5. Geleend geld moet altijd terug betaald worden. Gezien de uitgave patroon van het huidige regering, zal het me niet verbazen als er straks een mega miljarden schuld achtergelaten wordt voor het volk. Begin niet te vroeg te juichen.

    Op zich is het wel een leuk gebaar van India.


    Maak melding
  6. suriname telt 500.000 inwoners geef iedereen een miljoen klaar punt uit moesten we met het ontwikkelings geld ook hebben gedaan in 5 jaar is er zovel geld in suriname geinvesteerd maar niemand is er beter van geworden


    Maak melding
  7. lovenswaardige houding van de indiers en mogelijk ook goede scoring door onze rashied.
    bedenk wel : 15 X 2% X 500.000 meer moeten gaan aflossen, terwijl de 2% doorloopt gedurende de tijd dat je bezig bent met aflossen ! uiteraard wil ik aandacht vragen voor de prijs/kwaliteit-verhouding van indiase producten in het algemeen. lage lonen + mogelijke kinderarbeid blijven dilemma’s > en nu denkt u zeker dat ik tegen india ben, niet waar ?.


    Maak melding
  8. mooi, de surinaamse bevolking (30%) heeft ook veel meer betrekking me india dan met china.
    Het is nu alleen wachten op de eerste marrons die gaan steigeren 🙂


    Maak melding
  9. Goed zo, de BRIC landen zijn de landen waar Suriname mee samen zal moeten werken willen we duurzame ontwikkeling brengen.

    Deze landen zijn voor een gedeelte nog in ontwikkeling en ontwikkelingskennis is voorhanden, dus gebruiken. Kennis uitwisselingsprogramma voor studenten zou een integraal deel hiervan moeten uitmaken, gezondsheidszorg, ICT, mijnbouw, landbouw enz.

    Suriname grijp je kans het is nu of nooit.


    Maak melding
  10. “Oostenrijkse delegatie op bezoek in Suriname
    01 Nov, 15:30 Starnieuws

    Oostenrijk en Suriname gaan mogelijk samenwerken op het gebied van bosbeheer. Ook een samenwerking in andere sectoren ligt eventueel in het verschiet. Het gaat hierbij om het verwerken van padiekaf en de grondproblematiek……”

    Van boycot zoals de gisdrinkers hadden gedroomd is er nog geen sprake.

    Braziliaanse delegatie is momenteel in Suriname om over infrastructurele werken te onderhandelen.

    Trouwens de regering in Suriname zal zoals beloofd veel projecten moeten uitvoeren ter verhoging van de Surinaamse export productie.

    Suriname voorwaarts.


    Maak melding
  11. Prachtig,heel goed…alleen .let op de kleine lettertje,s zoals bij het afsluiten bij een verzekerings polis.Het weggeven ,als het ware en de lage rente….addertje onder het gras…ik weet het niet, vandaar …let op..En besteedt het geld goed en gecontroleerd,geen pumpwagens meer,en verbouwingen.Er is geen land ter wereld die wat gratis weg-geeft.Beste,suri,s ik vind het een hele goeie stap,maar blijf altijd baas in eigen huis.


    Maak melding
  12. ”Suriname mag ruim een half miljard dollar aan goederen aankopen in India”.

    Dit is gewoon een nieuwe vorm van kolonialisme om landen waar ook ter wereld aan je te binden. India doet dit al in Azie en Afrika, nu is kennelijk Latijns-Amerika aan de beurt, dus niets bijzonders.

    Als Suriname iets in India wil kopen, neem machines voor fabrieken waardoor wij ook eindelijk eindprodukten van ruwe grondstoffen zoals bauxiet kunnen exporteren, hierdoor worden we pas onafhankelijk.


    Maak melding
  13. Half miljard is dus US$ 500.000.000 plus de bestaande US$ 30.000.000 maakt samen US$ 530.000.000 ( US$ 530 miljoen).

    Kan een SME journalist dit ook verifieren bij de Indiase Ambassade en kan Rashied D. dit aantonen/bevestigen met officiele documenten.

    India lijkt Sinterklaas wel en het is waar in India heb je heel veel goed heilige mannen.

    Als het waar is dan kan Suriname nu lekker genieten van al dat geld.

    DDB zal moeten overwegen om de Hindu’s niet meer uit te sluiten en hun te beschouwen als Paria’s/Onaanraakbaren/Harijans/Dalits.

    When you can’t beat him, just join him.

    Nu een trip naar Paksitan.


    Maak melding
  14. Prachtig,heel goed…alleen .let op de kleine lettertje,s zoals bij het afsluiten bij een verzekerings polis.Het weggeven ,als het ware en de lage rente….addertje onder het gras…ik weet het niet, vandaar …let op..En besteedt het geld goed en gecontroleerd,geen pumpwagens meer,en verbouwingen.Er is geen land ter wereld die wat gratis weg-geeft.Beste,suri,s ik vind het een hele goeie stap,maar blijf altijd baas in eigen huis.

    vleermuis

    Waar staat dan dat dingen gratis worden weggeven??? Ik heb het nergens gelezen, maar jij wel zo te zien!!!! Waarom leen jij Su niet ff een half miljard US dollar loser dat je bent!!!!


    Maak melding
  15. De kop “Suriname mag voor half miljard shoppen in India” zegt genoeg. Dit betekent het volgende:
    1. SME leent $500.000
    2. SME is verplicht deze $500.000 in India te besteden. Zo pompt SME $500.000 in de economie van India.
    3. SME betaalt 2% rente
    4. SME lost na 15 jaar af
    5. India had zelf die $500.000 in hun economie kunnen pompen, maar SME is dom dus doen ze het via SME
    6. India heeft meer hongerigen, maar maken verdienen liever geld aan SME
    7. Doehkie slaat op zijn borst want hij scoort bij baas

    Commentaar op de regering?? Nee hoor!! Het zijn gewoon de feiten.
    Slaap lekker mensen.


    Maak melding
  16. snap je nu waarom ze zich zelf NDP noemen… ” Njang Driengi Prizieri” en daarom is het altijd feest in Ocer… na de 5 feestjaren dan zullen we gebukt gaan onder de schuldenlast. 2% van 500.000.000 is blijven betalen tot wel 20 generaties later. wat voor inkomsten heeft het land eigenlijk om dergelijke leningen aan te gaan? niet vergeten 30.000.000 + alle schulden van Bosje mee te tellen.


    Maak melding
  17. Venetiaan had al eerder Indiase bedrijven die wilden investeren in Suriname in de suikerrietplantages en de bauxietwinning geweerd. Waarom, was niet echt duidelijk.


    Maak melding
  18. De gebroeders Grimm hebben mij helpen vormen en ik heb veel plezierige uurtjes aan hun werken beleefd. Echter, mijn geloof in deze verhalen, hoe mooi ook, was van tijdelijke aard.

    Té yu mati é kori yu á né lafu……….

    Vrije Surinaamse


    Maak melding
  19. Laat me zien of ik het goed begrijp. India geeft je 500000000 over 15 jaar moet je het hele bedrag terug gaan betalen, Dat betekent dat over 15 jaar iedere Surinamer 1300$ terug moet betalen aan India. Plus 20$ per jaar als dat niet terug betaald wordt. Had Brazilie ons in de jaren 80 ook niet laten winkelen naar Isuzu politie trucks en telesur telefoon cellen. Hoe zit het eigenlijk met die afbetaling?


    Maak melding
  20. Na 15 jaar is de schuld opgelopen to 750 miljoen $, en zal snel oplopen to meer dan een miljard. Suriname kan dat nooit terugbetalen. Alsvats aan Nederland vragen of ze het voor ons willen betalen.


    Maak melding
  21. een half miljard plus 30 miljoen.
    dat is elke suri een miljoen. en dan houden we nog geld over. geef ze diamant en ze maken er armoede van.

    ik heb al eerder in mijn leven meegemaakt dat die hele parkeer terrein van ow aan de coppenamestraat vol stond met groot materieel uit india waarvan ik dacht als deze voor de ontwikkeling van het land ingezet zouden worden wij de welvarendste
    land in zuid amerika zouden worden.
    deze machines verdwenen als sneeuw voor de zon. ik ben ze nooit meer tegen gekomen waar dan ook.surinaamse ministers zijn tovernaars
    ze kunnen zelfs graafmachines en bulldozers
    laten verdwijnen. en het volk mag de schulden terug betalen.

    patriot


    Maak melding
  22. Nr.26

    Je snapt er weinig van zo te zien!!! Over 15 jaar mag Su beginnen met terugbetalen en dat hoeft niet in 1 keer te gebeuren maar in jaarlijkse termijnen!!!


    Maak melding
  23. PARAMARIBO, 2 nov – Suriname mag ruim een half miljard dollar aan goederen aankopen in India. Dit zegt parlementariër Rashied Doekhie. Als afgezant van president Desiré Bouterse kreeg hij het voor elkaar in New Delhi. De half miljard betreft een kredietlijn. Het terugbetalen hoeft niet meteen.

    De projecten behelzen onder meer woningbouw, de teelt van cashewnoten en visserij.

    Suriname zou met deze gelden de Landbouw en Visserij industrie in het District Nickerie en Marrowijne een enorme impuls kunnen geven en hiermede de export van deze producten in de regio kunnen bevorderen.


    Maak melding
  24. Ik ben het absoluut mee eens, als Suriname gebruikt maakt van deze lening, moet het gaan investeren in projekten die geld opleveren. Dus geen verbouwingen of hoge salarissen aan ministers, maaarrrr, fabrieken, landbouw, biodiesel, ethanol, veevoer, veeteelt…..Vlees is belachelijk duur in Suriname. Met een eigen vee industrie zou het veel goedkoper kunnen…..


    Maak melding
  25. Ai mi boi, ik snap sommige van mijn landgenoten niet, ze snappen geen barst van wat ze staat geschreven maar hebben vaak het hoogste woord.

    Er staat dus duidelijk
    “De half miljard betreft een kredietlijn. Het terugbetalen hoeft niet meteen.

    Er is een gratieperiode van vijftien jaar. Net zo lang hoeft niet terug te worden betaald.”

    Een kredietlijn dus van een half miljard wat dus betekend dat je niet alles hoeft op te nemen, die 30 miljoen die nog openstaat is daar een typisch voorbeeld van. Nu weten we niet precies hoeveel de vorige kredietlijn was en dus hoeveel de vorige regering heeft opgenomen, wat we wel weten is dat er niets tastbaars mee is gedaan. Die tractoren zijn in ieder geval verdwenen en de camera’s van Tokkie ik weet niet waar die precies zijn, maar de criminaliteit is in ieder geval alleen maar toegenomen.

    2% met een uitstel van betaling van 15 jaar is een hele goede deal en terecht dat India als eis stelt dat het India besteed moet worden, China is ook zo een land die dit soort zachte leningen verstrekt met de eis dat het in hun land besteed wordt.

    Nu is het gewoon belangrijk dat dit geld goed besteed wordt, zoals Dhoekie al aangaf in sectoren die weer geld kunnen opbrengen, productiesector dus.


    Maak melding
  26. Anansi (spin) en zijn vrouw Makuba hebben in westelijk Afrika altijd al gezegd:
    “Als je koopt, dan moet je betalen”

    Als je nu koopt dan moet je over 15 jaar betalen. Rachied D. en companen zijn dan allang bij Petrus.

    In Pakistan kan je nog meer halen. 225 kg heen en 225 Miljoen terug.


    Maak melding
  27. Ik vind het helemaal geen slecht idee dat Suriname geld kan lenen van India.
    Waarom zou je geen geld mogen lenen als je dat goed kan investeren? Sommige posters hebben helemaal geen kaas gegeten van ondernemen, ze posten maar wat omdat ze moeten posten. Als je wil ondernemen ontkom je er bijna niet aan om vreemdvermogen aan te trekken. Ondernemen is risico nemen en als je dat niet durft te nemen, dan kan je niet ondernemen. Dus Suriname moet risico nemen om vooruit te komen.

    Peace out,

    Kwamma(de Saamakka)


    Maak melding
  28. Suriname kan/ de surie`s kunnen zo veel willen,bedenken,fataseren en dromen ect., ect.
    Èèn ding staat als een paal boven water:SURINAME HEEFT GEEN MAN/VROUW KRACHT(genoeg)( niet tot staat)ter beschikking,om groot schallige projekten van uit de grond te tillen! BIG PROBLEM,(onmogelijk) voor de vooruit gang ,waar van wij(hier)praten/ dromen (gunnen) aan onze Swietie Sranang….

    Ram,Ram ,

    Lalbhadoer


    Maak melding
  29. Er kunnen beter hoogwaardige machines gekocht worden in Nederland of Duitsland om zelf hoogwaardige producten te maken. Wat moeten wij nu met producten uit India. Ze maken vooral producten voor de Westerse markt die worden gemaakt met Westerse machines. Produceer zelf kwalitatief goede producten en dan kunnen we vooruit komen net zoals India en China.


    Maak melding
  30. Als het maar geen deal is van 5% voor Republiek Suriname tegen 95% voor vreemde mogendheden .
    Nek’s no fout !!!

    Stree de du stree
    Republiek Suriname Voorwaarts
    Sranan sa wini !!!


    Maak melding
  31. @Kwamma

    Als je het verschil tussen investeren een een lening voor dure gepimte auto’s niet kent kun je beter niet reageren.

    Daarnaast is de overheid geen ondernemer en hoort zij dat ook nooit te doen, met uitzondering van mogelijk strategische ondernemingen as electra, water, etc.
    Dan blijven er weinig investeringen over en zal bij de meeste de opbrengst nooit in de pas lopen met toekomstige terugbetalingsverplichtingen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES