Surinaamse milieuactivisten schieten bok

6

PARAMARIBO, 2 nov – Milieuorganisatie Green Heritage Fund heeft kennelijk bok geschoten. De heisa rond vermeende kaalkap van een strook mangrovebos langs de kust van Paramaribo, blijkt loos alarm. Intussen lijdt het betreffende bouwproject financiële schade.

Dat is direct gevolg van ingrijpen door de overheid. Het ministerie van Openbare Werken zette het project stop na de publicatie van een krantenartikel. Projectontwikkelaar NBM vindt de affaire vooral onnodig. “We hebben de strook dertig jaar geleden gereserveerd met de uitdrukkelijke bedoeling dit bos niet te verwijderen”, zegt NBM-directeur Mike Kensenhuis tegenover de Ware Tijd.

Het is dan ook onduidelijk waarom de milieuorganisatie aan de bel trok. De ruim tachtig hectare aan mangrovebos staat nog onaangeroerd. Dit is onder meer na te trekken op Google Earth. “Hier en daar wordt wel een boom verwijderd”, aldus Kensenhuis. Dat gebeurt op het terrein achter het bos. Daar wordt een gebied bouwrijp gemaakt. Mangrovebomen staan erom bekend natuurlijke kustbescherming te bevorderen.

6 REACTIES

 1. Google Earth heeft voor het laatst in 2009 boven (delen van) Suriname haar foto’s bijgewerkt; je raadpleegt dus oude beelden waar alles nog in takt is.
  Da fa dang? Worden we in de maling genomen? Misschien kan iemand mij dit uitleggen?


  Maak melding

 2. Bouwrijp!

  Het project ligt dus onnodig stil?
  Het bouwrijpe gedeelte zal gevuld worden met 6-persoons kabanjas een recreatie-ruimte en een deel van de modderkust wordt met strandzand opgespoten.

  Are you ready for the sea?
  We moeten alleen nog de muskieten wegjagen.


  Maak melding

 3. Hoezo na te trekken op Google earth: wel een beetje een erg naieve stelling…..Het beeldmateriaal van Paramaribo en de rest van Suriname is van 1 september 2009! Wat er dus gebeurd (is) na die datum is op google earth niet te zien.


  Maak melding

 4. Heel goed dat milieuorganisatie GHF zo nadrukkelijk de vinger aan de pols houd. In Europa hebben deze jongens bijna geen boom meer overeind gehouden, laat dat Zuid-Amerika niet gebeuren !

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 5. Wees blij dat zij niet aan elkaar hebben geschoten!!

  Het milieu bende moeten wel in Paramaribo eerst gaan kijken wat daarginds gebeurd!! Daar moeten wel de oren getrokken worden.

  Onlangs in Sme geweest en wat zag ik en denk dat er nogsteeds zo is!!!net tegen over de Torarica hotel (v Sommelsdijckstraat)heb je de pannekoekenhuis!! waar de toeristen zich bestormen voor eten, drinken ect. Vlak voor de toeristen schijten, ja, poepen!! de Junks/zwervers zonder enige schaamte gevoel. Het kan hen geen ene moer schelen en ook de milieu oplichters!!

  Het is geen verzinsel mensen!!! of gelieg!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 6. Ik citeer: “Milieuorganisatie Green Heritage Fund heeft kennelijk bok geschoten”. Schrijver van bovenstaand artikel weet het dus ook niet met zekerheid. De foto die door Kensenhuis als bewijs is geplaatst in De Ware Tijd is van Google earth maar wel in 2009 genomen. Kan de schrijver van het stuk niet zelf op onderzoek uitgaan? Is dat niet mogelijk dan wil ik tegen een kleine vergoeding a la Hoefdraat wel even voor hem gaan kijken :).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.