Continuing Promise onderbroken in Suriname

1

PARAMARIBO, 2 nov – Continuing Promise, het Amerikaanse programma voor gratis medische hulp, is abrupt onderbroken. “Ons vliegdekschip moet direct richting Haïti koersen”, zei kapitein Thomas Negus van de Iwo Jama. Het schip had nog een aantal voor anker te liggen in Suriname.

Het hulpprogramma was net enkele dagen aan de gang. Honderden zijn reeds behandeld voor een of andere aandoening. Intussen is de wachtlijst nog lang niet afgewerkt. “Maar we hebben geen keus”, zegt Negus. Het schip moet naar Haïti vanwege de storm Thomas. Zo er geen mensen behandeld moeten worden, dan moet de Iwo Jama beschikbaar zijn.

De patiënten die nog niet behandeld zijn, mogen terug naar de lokale dokter. ”We hebben contact opgenomen met enkele artsen. Afgesproken is dat de mensen niet onder aan een of andere wachtlijst hoeven. Ze worden zo vlug mogelijk geholpen”, zegt kolonel Jerry Slijngaard van rampenteam NCCR. Continuing Promise was veelbelovend. Diensten varieerden van oogbehandelingen tot operaties. Passagiers werden per helikopter heen en weer vervoerd.

1 REACTIE

  1. “Ons vliegdekschip moet direct richting Haïti koersen”, zei kapitein Thomas Negus van de Iwo Jama. Het schip had nog een aantal voor anker te liggen in Suriname.

    Als Haitie de medische hulp harder nodig heeft dan Suriname dan kunnen ze beter daarnaartoe varen zou ik ook doen!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.