Ambassadeur Ramdhin ziet leidende rol Suriname

8

PARAMARIBO, 2 nov – Suriname heeft het in zich een leidende rol te spelen in de regio. Dit zegt Albert Ramdhin, assistent Secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Met de huidige regering zijn de ambities niet ver. Topfunctionarissen steken het niet onder stoelen of banken.

Suriname gaat ook voor die leidende rol. “Suriname ziet een duidelijke rol voor zich weggelegd in de regio en wil zelfs een leidende rol in de OAS. Er zijn zaken waar Suriname inderdaad kan helpen dirigeren ”, zegt Ramdhin. Te denken valt aan brandende kwesties als de politieke crisis in Honduras. Of de wederopbouw van Haïti. Tijdens gesprekken met onder meer minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zijn de ambities aangekaart.

Er zal meer initiatief aan de dag worden gelegd. Het eerste doelwit is de post van Secretaris-generaal bij de Caribische Gemeenschap, Caricom. Ramdhin is op kennismakingsbezoek. Hij heeft ook vicepresident Robert Ameerali ontmoet. “Het is traditie dat als een nieuwe regering is aangetreden, we hun visie horen. Voor ons is belangrijk te weten welke richting men koerst, hoe men kijkt naar de OAS en de regio. We kunnen ons dan daarop richten.”

8 REACTIES

 1. Is dit soms grootheidswaanzin, dit denken? Als je het mij vraagt wel omdat Suriname nauwelijks haar eigen problemen en hjaar eigen broek kan ophouden. Het intellect wordt monddood gemaakt en wordt gedreven weg te gaan. Er wordt niets gedaan aan de opbouw noch veiligheid. Hoe wilt men een leidende rol vervullen? Misschien is er een verkeerde woordkeuze gedaan er had moeten staan “een lijdende rol” mede omdat het volk het niet makkelijk zal krijgen.


  Maak melding

 2. Leider!

  Een leider staat op twee benen en heeft zijn schaapjes op het droge.
  Suriname kan niet eens haar eigen boontjes doppen dan wil men zaken gaan oplossen in Honduras en Haiti? We staan te wankel op eigen benen maar willen anderen gaan redden?

  Big-ten, bigi-mofo en bigi-takie!
  Los eerst je interne problemen goed op dan pas kan je leider gaan spelen in de regio.


  Maak melding

 3. like you have been listening too much to the caribean hit of the seventies ‘suzanna, give me hope’ > do you really think ‘ala dem ienglisj spiekin aailaandds’ will let us, ‘dutjmaan’ tell them what to do next ?.


  Maak melding

 4. Ramdin solliciteert voor een derde ambtstermijn, want ik kan mij niet voorstellen dat zo’n intelligente man dit voorstelt. Je bent naief of achterlijk. Andere mogelijkheden zijn er niet om deze waanzin te typeren


  Maak melding

 5. Asema, wil je soms je alias eer aan doen?

  Welke bezwaren kleven aan een derde ambtstermijn? Jullie dorpelingen zijn net als krabben in een vat.

  Gunnen anderen nog niet eens het daglicht.


  Maak melding

 6. Als je ambities hebt moet je ook een leidersrol ambieren. De huidige regering heeft veel ambities dus zo’n leidersrol hoort daar natuurlijk bij.

  Simpele zielen zullen dit nooit begrijpen.

  In ieder geval heeft de President al aangegeven dat Suriname voor de voorzitterschap van de Caricom gaat, deze Ramdhin is een meer dan geschikte kandidaat.


  Maak melding

 7. Jou president heeft een heel slechte en misdadige verleden dus hou a.u.b op over liederschap jou criminele president heeft bewezen dat hij geen leiderschap bezit zijn verleden spreekt boekdelen hij kan alleen gedijen in systeem waar hij alle macht bezit en met wapens. alleen domme zielen zoals sosoboto en pinto en de rest van de volgers geloven in die sprookjes van bouterse.
  In de jare 80 heeft hij heel suriname laten lijden inplaats van leiding te geven nu is hij is hard op weg zijn verleden te herhalen deze keer zal de schade nog groter en erger zijn.Surinamers beseffen niet dat zei door de aanbiding van deze monster bouterse zelf verantwoordelijk voor zijn dat deze beest bouterse hun belazerd.Dictatuur is ook het werk van de slachtoffers, dictaturen brengen niet alleen econimische en politieke schade aan ze tasten ook de moraal aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.