Surinaamse parlementariër: regering moet weg

37

PARAMARIBO, 1 nov – De regering moet voor de eer bedanken. Dit zegt parlementariër Winston Jessurun (DA 91, Nieuw Front). De schandalen volgen elkaar te snel op. Bovendien is het schademanagement niet om over naar huis te schrijven. De oppositie slijpt alvast de messen.

Het wordt heftig confronteren in het parlement. Dat moet al gebeuren tijdens de eerstvolgende openbare vergadering. “We zullen de regering aan de tand voelen over onoorbare praktijken, daar de samenleving moet weten wat er in werkelijkheid gebeurt”, zegt Jessurun tegenover Dagblad Suriname. Vooral het vergoelijken van het hoge loon van bankpresident Gilmore Hoefdraad steekt.

De verklaring die president Desiré Bouterse gaf, slaat nergens op. “De opmerking dat Hoefdraad is aangetrokken om Suriname op de wereldkaart te plaatsen, is een aanfluiting”, aldus Jessurun. Maar ook de toenemende criminaliteit en het gestoei met publieke gelden op Openbare Werken kunnen niet door de beugel. De oppositie hield zich redelijk koest sinds het aantreden van de regering in augustus. Dat lijkt nu voorbij.

37 REACTIES

 1. ach,ach, Jessurun,

  Jullie zijn 15jaar aan de macht geweest en hebben geen moer gepresteerd.Deze regering zit amper en jullie willen met je judasgezicht onheil komen stichten.Wat gaat men merken bij de eerstkomende vergadering.
  Jassurun, houdt toch op met dat slap gelul van jou en je bejaardenzorgclubje.Wacht nou gewoon de komende 5 jaar af.Intussen heb je ook al het oergrote deel van dat geld dat jullie eerder hebben gestolen genoten, voordat jullie op je oude dagen worden ingerekend door de politie.
  Duuuuuuuuuuusssssss BEK


  Maak melding

 2. Goed zo oppositie! Niemand is gebaat bij zwijgen. Stil zitten is achteruitgang. Haal dit apparaat door de mangel. Stel deze jokers vragen, blijf doorvragen en doorvragen maar blijf vooral beheerst. Dan komt deze komedie spoedig vanzelf tot een end.


  Maak melding

 3. PARAMARIBO, 1 nov – De regering moet voor de eer bedanken. Dit zegt parlementariër Winston Jessurun (DA 91, Nieuw Front). De schandalen volgen elkaar te snel op. Bovendien is het schademanagement niet om over naar huis te schrijven. De oppositie slijpt alvast de messen.

  Nou Winston Jesserun wat belet jouw om een Staatsgreep te plegen????


  Maak melding

 4. Mijnheer Jessurun, u hebt uw kansen gehad en verspeeld. Laat liever uw stem niet horen. Wij, het Surinaams volk, hebben onze buik vol va u. Probeer eerst de misstanden van de vorige regering recht te trekken.


  Maak melding

 5. Eerst zien of de vergadering doorgaat.
  Hopelijk worden de agenda-items ook correct aangevraagd zodat de oppositie zichzelf niet in de vingers snijdt.
  OW was juist bezig om financien te saneren en dure huurauto’s te verbannen. Zeker om Ramon’s kont te verdikken. Die man plukt staatskas leeg. Onze rasta farier wordt nieteens zo zwaar beveiligd als ramon.
  en bouta staat stuurloos te kijken.
  Sastroredjo die uitgespuugd werd door eigen partij obv zijn wanbeleid (zo slecht was zijn beleid dat zelfs de eigen partij niet meer durfde hem de hand boven het hoofd te houden) is met man en macht binnen gehouden. Op welke merites?
  Weg met dit zooitje


  Maak melding

 6. “Surinaamse parlementariër: regering moet weg”

  En wie zou terug moeten komen? De volksverlakkers en corruptelingen van front misschien?

  Dat jullie nooit in landsbelang hebben gedacht en gehandeld is een, dat je zou vinden dat front terug moet komen na alles wat we totnutoe in Suriname meegemaakt en gezien hebben, is de grootse belediging naar het volk toe. Als het volk dit zou toestaan zou het wel God grootste straf voor Suriname en de Surinamers zijn.

  Dat die clown Jessurun die niet eens een behoorlijk achterban heeft en zijn ene zetel heeft gewonnnen omdat hij mocht meeliften op de rug van anderen, moet ons misschien eens komen vertellen namens wie hij in de DNA zit, wat is zijn doel of partijprogramma.

  Dat we steeds berichten van deze leugenaars en hypocrieten, tuig van de riggel dus moeten lezen is het ergste wat we Surinamers kunnen aandoen. Jongens denk eraan.


  Maak melding

 7. Bij het aantreden van een nieuwe regiem overal ter wereld zullen bepaalde zaken wcheef staan bij de oppositie. De situatie in suriname geeft aan dat men zich intensief
  concentreert met zaken die niet constructief werken. De nieuwe regering heeft een beleidsplan die systematisch ingeleid moet worden, m.a.w, probeer het concept van “CHANGE”,


  Maak melding

 8. TE VROEG!

  Neen Jessurun, dit is te vroeg! Laat ze nog veel meer spartelen en omhoog komen, 100 dagen lang, totdat ze zichzelf verdrinken.

  Onervaren en Bigi mofo praktijken zullen er voor zorgen dat ze zelf de brui aan geven.
  Of ze vreten elkaar op, of ze geven elkaar de schuld.

  Binnen 100 dagen kunnen ze plunderen en als hun buikje vol is worden ze laks. Dan wordt het hen te moeilijk en stappen ze zelf op.

  Voordeel is dat een groot deel van de opstappers nooit meer op het politieke toneel zullen verschijnen want het volk zal er de buik van vol hebben. Alleen Sastro wil het volk terug zien.
  Ze laten wel een sosoboto (lege staatskas) achter maar een regering met vooral DOE kandidaten vindt daar wel een oplossing voor.

  En de Mesias Hoefdraad dan? Die blijft om orde op zaken te stellen, wel met de helft van zijn salaris. En Abrahams? Oh, die sturen we om een potje mosterd.

  Suriname wordt een gelovige republiek. Gods woord zal zwaarder wegen dan dat van een president. Na al die ellende van de afgelopen maanden en jaren is het tijd om het volk en haar leiders te bekeren.
  Allerlei gebedshuizen zullen in de plaats van casino’s en gambio’s herrijzen en op het Gouvernementsplein zal er elke zondag een grote dienst worden gehouden. Afwisselend door een Dominee, Pandit, Kaun, Priester, Loekoeman of vrouw.
  De rust zal wederkeren en het gezang vanuit de kerk, moskee of synagoge zal voldoening geven.

  Het Sodom&Gomorah tijdperk zal eindigen met kerkgezang met Ds Breeveld als voorzanger.
  Jodensavana wordt een belangrijk toeristisch bedevaartsoord en zorgt voor een toestroom van honderdduizenden bedevaarders. Kassa!
  Het door 2 Belgen opgespoten strand aan de noordkant van Paramaribo voorbij Tourtonne 8 zorgt er voor dat daar leven komt tussen de Mangrove en Cruiseschepen hun anker uitgooien.

  Suriname: je kan het!


  Maak melding

 9. Bij het aantreden van een nieuwe regering overal ter wereld zullen bepaalde zaken scheef staan. De situatie in suriname geeft aan dat men zich intensief moet concentreren met zaken die een prioriteit concept hebben en de ruimte aanbieden en zullen leiden tot “CHANGE”. De nieuwe regering heeft een beleidsplan, er zullen altijd “mishaps” voorkomen. Vestig de energie/tijd/noem maar op aan het crieren en implementeren van oplossingen, die het process voor duurzame ontwikkeling en de economie/monetair systeem zullen stumileren. Dit houdt in effectief communiceren:Gezondheidszorg-Huisvesting, Onderwijs Grondbezit,Werkgelegenheid,Sport
  Dit is geen short term maar een ongoing ptocess. Probeer goed werk te verrichten voor je land en volk, ze verdienen
  dit alles en zijn bereid te helpen. Woorden die inspirerend staan in het surinaams volkslied.


  Maak melding

 10. Ha…Ha… de specialisten zijn weer bezig ,,sabie mang,,,heb ooit maar een spreekwoord onthouden,,de beste stuurlui staan aan wal,,Jaren 60 pengel..ellende..jaren 70 lachmon en kornuiten.arron en aanhang enz..eerst de creolen daarna de hindoestanen…javanen…en Nu de djoeka,s…marrons..wie volgt er daarna de brazilianen,of chinezen.STOP nou eens eindelijk surinamers met dat onzin van etnisch gedoe.


  Maak melding

 11. Geachte redactie,

  Wat een beschamende, achterhaalde en zelfs kleingeestige vertoning van deze parlementariër Winston Jessurun (DA 91, Nieuw Front combinatie) naar het volk van Suriname toe. Door te vermelden dat de (kunstmatige) schandalen uit de oppositionele hoek (N.P.S./V.H.P.) elkaar “te snel” opvolgen. Alsof wij in de jaren vijftig leven.

  En als gevolg daarvan de regering voor de eer moet bedanken. En dit is nou typisch de opvoeding in ‘ondernemerschap’, die de oude politiek het Surinaams volk in de afgelopen jaren constant onderwezen heeft. En wat moeten onze buurlanden nou niet denken.

  http://www.youtube.com/watch?v=b6VSYXEe7NU&feature=related

  In de afgelopen vijftig jaar oude politiek, is de Surinaamse gemeenschap zelfs geleerd dat ze horen op te groeien met de overtuiging, “dat ‘succes’ iets is dat je doet. Als je hard werkt… dan krijg je succes”. Terwijl je succes NIET krijgt door de dingen die je doet, maar door ‘wie’ je bent.

  Succes heeft voor iedereen een specifieke betekenis. Het beste is succes te omschrijven als het ‘vermogen’ dat ieder mens tot zijn beschikking heeft, om zijn of haar verlangens te vervullen.

  De kracht van je verlangens is het ‘gereedschap’ om het succes dat je wenst te kunnen bereiken. Succes is de vertaling van een ‘innerlijke kracht’. En als je weet hoe je deze kracht kunt gebruiken, dan wordt succes zichtbaar in jouw leven.

  http://www.youtube.com/watch?v=3NQREuc7JX8

  ‘Succes’ is onderdeel van een ‘groot denkend’ veld waar jij deel van uitmaakt. Je bent succesvol als je succes beleeft. Er is geen verschil tussen jou en succes. Door succes te beleven, trek je succes naar je toe.’ Succesvolle mensen leven niet in een wereld vol angst, maar denken en leven vanuit overvloed. Dat is ook volgens vele deskundigen de ‘gouden formule’. ‘Succesvolle mensen volgen hun gevoel en doen’ wat best is.

  http://www.refdag.nl/polopoly_fs/anp_13560936_1_498674!image/2557778013.jpg_gen/derivatives/landscape_804/2557778013.jpg

  Binnen de Nieuws Front combinatie daarentegen werd ‘succes’ afhankelijk gemaakt ‘slechts’ van wat de Centrale Bank van de Republiek Suriname in kas had. Opgrond van wat die regering al die jaren in haar regeerperiode gepresteerd heeft. En afhankelijk daarvan werden plannen vervolgens op afgestemd.

  Buiten dat financieel kader kwam men niet, durfde men NIET te komen, laat staan te zoeken naar andere wegen. Zover kon men NIET denken. Dit vanwege een gebrek aan ‘creatief denken’ en durf als gevolg van ‘bekrompenheid’.

  SUCCESVOLLE MENSEN LEVEN NIET IN EEN WERELD VOL ANGST, MAAR DENKEN EN LEVEN VANUIT OVERVLOED, VOLGEN HUN GEVOEL EN DOEN.

  Want werd door de Nieuw Front combinatie het volk voorgehouden, dat je NIET meer kunt uitgeven, dan wat je in je portemonnee had. Lijkt logisch. Maar dat is nou net wat men ‘Klein Denken’ noemt. En daar raken geldschieters waaronder financiële instellingen (Banken bijvoorbeeld) beslist NIET gecharmeerd van. Want (ook hun) geld moet rollen is de mening. En trouwens; het Surinaams is geld nog steeds ‘volkseigendom’ en NIET het eigendom van een bepaalde elite van weleer.

  http://www.youtube.com/watch?v=UZTKFJ-xipw&feature=related

  Het ‘Geheim van Succes’ echter is je NIET te focussen op slechts je ‘hoeveelheid’ aan kapitaal welke je op dat moment in kas hebt. Maar wat je doelen zijn en hoe je deze wenst te willen of te kunnen bereiken.

  Wanneer je bijvoorbeeld een auto wilt aanschaffen (doelstelling), omdat je van mening bent dat deze je leven en dat van gezin zou ‘vergemakkelijken’, dan kijk pas ’ten tweede’ naar wat je in kas hebt: Je maandelijkse netto salarisinkomsten minus je vaste lasten. Dit in combinatie met je eventuele spaargeld (liquide middelen) en andere onroerend goed bezittingen als onderpand eventueel.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Liquide_middelen
  Maar je hoort je te focussen op het ‘gemak van de auto’. En kun je er met veel denkwerk persoonlijk toch NIET zelf uitkomen, dan heb je de mogelijkheid een (financieel) deskundige te raadpleeg. Durf je dat en wil je dat in het belang van je doelstelling? De auto kost trouwens nieuw € 6000,= netto en zoveel verdien je niet in een enkel keer.

  IEMAND DIE BIJVOORBEELD DRIE SCHULDVRIJE PERCELEN IN EIGENDOM HEEFT EN ZEGT “DAT DIE EEN AUTO WIL KOPEN MAAR KAN HET NIET”, IS GEEN ‘CREATIEVE DENKER’ MAAR EEN LUMMEL.

  En dan zegt de rest van de familie nota bene met wie je deze kwestie besproken hebt, het liever maar NIET te doen. Commotie over en weer. En als je het toch zou doen en eventueel in problemen zou geraken, dat je bij hen beslist NIET hoeft aan te kloppen. En daar sta je dan met je voornemens. Terwijl bij je succesvolle verjaardag feestje van vorig jaar, een ieder toch een geheel andere opstelling had, komt plotseling in je op.

  http://www.youtube.com/watch?v=ftN1xPXFDzI&feature=related

  Echter, bij het stellen van doelen hoor je deze af te stemmen op de ‘voordelen’ van dat doel op ‘langer termijn’. En alle commoties hoor je op de koop toe te nemen, indien je ervan overtuigt bent, dat het ‘groter belang’ gunstiger blijkt of veel zwaarder weegt dan het risico.

  EEN ‘GROOT DENKER’ NEEMT GEEN GENOEGEN MET NEEN ALS ANTWOORD. EEN GROOT DENKER DENKT, BEOORDEELD EN DOET, ZOALS HIJ OF ZIJ BELOOFD HEEFT. ONDANKS COMMOTIE.

  En eerder is bewezen dat wij het kunnen (Anthony Nesty). Sommige oude Surinaamse politici echter schijnen des ondanks nog steeds NIET in te geloven.

  http://www.youtube.com/watch?v=f9nn0eKwxHY&feature=related


  Maak melding

 12. Jessurun laten jij en al die andere hypocriete en corrupte parlementariers/politici van zowel oppositie en coalitie maar eerst eens zien dat jullie de anti-coruptiewet aannemen en naleven. Want ik heb je in al die jaren daar nog nimmer voor horen pleiten.


  Maak melding

 13. Geachte redactie,

  Wat een beschamende, achterhaalde en zelfs kleingeestige vertoning van deze parlementariër Winston Jessurun (DA 91, Nieuw Front combinatie) naar het volk van Suriname toe. Door te vermelden dat de (kunstmatige) schandalen uit de oppositionele hoek (N.P.S./V.H.P.) elkaar “te snel” opvolgen. Alsof wij in de jaren vijftig leven.

  En als gevolg daarvan de regering voor de eer moet bedanken. En dit is nou typisch de opvoeding in ‘ondernemerschap’, die de oude politiek het Surinaams volk in de afgelopen jaren constant onderwezen heeft. En wat moeten onze buurlanden nou niet denken.

  http://www.youtube.com/watch?v=b6VSYXEe7NU&feature=related

  In de afgelopen vijftig jaar oude politiek, is de Surinaamse gemeenschap zelfs geleerd dat ze horen op te groeien met de overtuiging, “dat ‘succes’ iets is dat je doet. Als je hard werkt… dan krijg je succes”. Terwijl je succes NIET krijgt door de dingen die je doet, maar door ‘wie’ je bent.

  Succes heeft voor iedereen een specifieke betekenis. Het beste is succes te omschrijven als het ‘vermogen’ dat ieder mens tot zijn beschikking heeft, om zijn of haar verlangens te vervullen.

  De kracht van je verlangens is het ‘gereedschap’ om het succes dat je wenst te kunnen bereiken. Succes is de vertaling van een ‘innerlijke kracht’. En als je weet hoe je deze kracht kunt gebruiken, dan wordt succes zichtbaar in jouw leven.

  http://www.youtube.com/watch?v=3NQREuc7JX8

  ‘Succes’ is onderdeel van een ‘groot denkend’ veld waar jij deel van uitmaakt. Je bent succesvol als je succes beleeft. Er is geen verschil tussen jou en succes. Door succes te beleven, trek je succes naar je toe.’ Succesvolle mensen leven niet in een wereld vol angst, maar denken en leven vanuit overvloed. Dat is ook volgens vele deskundigen de ‘gouden formule’. ‘Succesvolle mensen volgen hun gevoel en doen’ wat best is.

  http://www.verkiezingensuriname.nl/wp-content/wp-content/uploads/bouterse_rvm.jpg

  Binnen de Nieuws Front combinatie daarentegen werd ‘succes’ afhankelijk gemaakt ‘slechts’ van wat de Centrale Bank van de Republiek Suriname in kas had. Opgrond van wat die regering al die jaren in haar regeerperiode gepresteerd heeft. En afhankelijk daarvan werden plannen vervolgens op afgestemd.

  Buiten dat financieel kader kwam men niet, durfde men NIET te komen, laat staan te zoeken naar andere wegen. Zover kon men NIET denken. Dit vanwege een gebrek aan ‘creatief denken’ en durf als gevolg van ‘bekrompenheid’.

  SUCCESVOLLE MENSEN LEVEN NIET IN EEN WERELD VOL ANGST, MAAR DENKEN EN LEVEN VANUIT OVERVLOED, VOLGEN HUN GEVOEL EN DOEN.

  Want werd door de Nieuw Front combinatie het volk voorgehouden, dat je NIET meer kunt uitgeven, dan wat je in je portemonnee had. Lijkt logisch. Maar dat is nou net wat men ‘Klein Denken’ noemt. En daar raken geldschieters waaronder financiële instellingen (Banken bijvoorbeeld) beslist NIET gecharmeerd van. Want (ook hun) geld moet rollen is de mening. En trouwens; het Surinaams is geld nog steeds ‘volkseigendom’ en NIET het eigendom van een bepaalde elite van weleer.

  http://www.youtube.com/watch?v=UZTKFJ-xipw&feature=related

  Het ‘Geheim van Succes’ echter is je NIET te focussen op slechts je ‘hoeveelheid’ aan kapitaal welke je op dat moment in kas hebt. Maar wat je doelen zijn en hoe je deze wenst te willen of te kunnen bereiken.

  Wanneer je bijvoorbeeld een auto wilt aanschaffen (doelstelling), omdat je van mening bent dat deze je leven en dat van gezin zou ‘vergemakkelijken’, dan kijk pas ’ten tweede’ naar wat je in kas hebt: Je maandelijkse netto salarisinkomsten minus je vaste lasten. Dit in combinatie met je eventuele spaargeld (liquide middelen) en andere onroerend goed bezittingen als onderpand eventueel.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Liquide_middelen
  Maar je hoort je te focussen op het ‘gemak van de auto’. En kun je er met veel denkwerk persoonlijk toch NIET zelf uitkomen, dan heb je de mogelijkheid een (financieel) deskundige te raadpleeg. Durf je dat en wil je dat in het belang van je doelstelling? De auto kost trouwens nieuw € 6000,= netto en zoveel verdien je niet in een enkel keer.

  IEMAND DIE BIJVOORBEELD DRIE SCHULDVRIJE PERCELEN IN EIGENDOM HEEFT EN ZEGT “DAT DIE EEN AUTO WIL KOPEN MAAR KAN HET NIET”, IS GEEN ‘CREATIEVE DENKER’ MAAR EEN LUMMEL.

  En dan zegt de rest van de familie nota bene met wie je deze kwestie besproken hebt, het liever maar NIET te doen. Commotie over en weer. En als je het toch zou doen en eventueel in problemen zou geraken, dat je bij hen beslist NIET hoeft aan te kloppen. En daar sta je dan met je voornemens. Terwijl bij je succesvolle verjaardag feestje van vorig jaar, een ieder toch een geheel andere opstelling had, komt plotseling in je op.

  http://www.youtube.com/watch?v=ftN1xPXFDzI&feature=related

  Echter, bij het stellen van doelen hoor je deze af te stemmen op de ‘voordelen’ van dat doel op ‘langer termijn’. En alle commoties hoor je op de koop toe te nemen, indien je ervan overtuigt bent, dat het ‘groter belang’ gunstiger blijkt of veel zwaarder weegt dan het risico.

  EEN ‘GROOT DENKER’ NEEMT GEEN GENOEGEN MET NEEN ALS ANTWOORD. EEN GROOT DENKER DENKT, BEOORDEELD EN DOET, ZOALS HIJ OF ZIJ BELOOFD HEEFT. ONDANKS COMMOTIE.

  En eerder is bewezen dat wij het kunnen (Anthony Nesty). Sommige politici echter schijnen des ondanks nog steeds NIET in te geloven.

  http://www.youtube.com/watch?v=f9nn0eKwxHY&feature=related


  Maak melding

 14. Geachte redactie,

  Wat een beschamende, achterhaalde en zelfs kleingeestige vertoning van deze parlementariër Winston Jessurun (DA 91, Nieuw Front combinatie) naar het volk van Suriname toe. Door te vermelden dat de (kunstmatige) schandalen uit de oppositionele hoek (N.P.S./V.H.P.) elkaar “te snel” opvolgen. Alsof wij in de jaren vijftig leven.

  En als gevolg daarvan de regering voor de eer moet bedanken. En dit is nou typisch de opvoeding in ‘ondernemerschap’, die de oude politiek het Surinaams volk in de afgelopen jaren constant onderwezen heeft. En wat moeten onze buurlanden nou niet denken.

  http://www.youtube.com/watch?v=b6VSYXEe7NU&feature=related

  In de afgelopen vijftig jaar oude politiek, is de Surinaamse gemeenschap zelfs geleerd dat ze horen op te groeien met de overtuiging, “dat ‘succes’ iets is dat je doet. Als je hard werkt… dan krijg je succes”. Terwijl je succes NIET krijgt door de dingen die je doet, maar door ‘wie’ je bent.

  Succes heeft voor iedereen een specifieke betekenis. Het beste is succes te omschrijven als het ‘vermogen’ dat ieder mens tot zijn beschikking heeft, om zijn of haar verlangens te vervullen.

  De kracht van je verlangens is het ‘gereedschap’ om het succes dat je wenst te kunnen bereiken. Succes is de vertaling van een ‘innerlijke kracht’. En als je weet hoe je deze kracht kunt gebruiken, dan wordt succes zichtbaar in jouw leven.

  http://www.youtube.com/watch?v=3NQREuc7JX8

  ‘Succes’ is onderdeel van een ‘groot denkend’ veld waar jij deel van uitmaakt. Je bent succesvol als je succes beleeft. Er is geen verschil tussen jou en succes. Door succes te beleven, trek je succes naar je toe.’ Succesvolle mensen leven niet in een wereld vol angst, maar denken en leven vanuit overvloed. Dat is ook volgens vele deskundigen de ‘gouden formule’. ‘Succesvolle mensen volgen hun gevoel en doen’ wat best is.

  http://www.verkiezingensuriname.nl/wp-content/wp-content/uploads/bouterse_rvm.jpg

  Binnen de Nieuws Front combinatie daarentegen werd ‘succes’ afhankelijk gemaakt ‘slechts’ van wat de Centrale Bank van de Republiek Suriname in kas had. Opgrond van wat die regering al die jaren in haar regeerperiode gepresteerd heeft. En afhankelijk daarvan werden plannen vervolgens op afgestemd.

  Buiten dat financieel kader kwam men niet, durfde men NIET te komen, laat staan te zoeken naar andere wegen. Zover kon men NIET denken. Dit vanwege een gebrek aan ‘creatief denken’ en durf als gevolg van ‘bekrompenheid’.

  SUCCESVOLLE MENSEN LEVEN NIET IN EEN WERELD VOL ANGST, MAAR DENKEN EN LEVEN VANUIT OVERVLOED, VOLGEN HUN GEVOEL EN DOEN.

  Want werd door de Nieuw Front combinatie het volk voorgehouden, dat je NIET meer kunt uitgeven, dan wat je in je portemonnee had. Lijkt logisch. Maar dat is nou net wat men ‘Klein Denken’ noemt. En daar raken geldschieters waaronder financiële instellingen (Banken bijvoorbeeld) beslist NIET gecharmeerd van. Want (ook hun) geld moet rollen is de mening. En trouwens; het Surinaams is geld nog steeds ‘volkseigendom’ en NIET het eigendom van een bepaalde elite van weleer.

  http://www.youtube.com/watch?v=UZTKFJ-xipw&feature=related

  Het ‘Geheim van Succes’ echter is je NIET te focussen op slechts je ‘hoeveelheid’ aan kapitaal welke je op dat moment in kas hebt. Maar wat je doelen zijn en hoe je deze wenst te willen of te kunnen bereiken.

  Wanneer je bijvoorbeeld een auto wilt aanschaffen (doelstelling), omdat je van mening bent dat deze je leven en dat van gezin zou ‘vergemakkelijken’, dan kijk pas ’ten tweede’ naar wat je in kas hebt: Je maandelijkse netto salarisinkomsten minus je vaste lasten. Dit in combinatie met je eventuele spaargeld (liquide middelen) en andere onroerend goed bezittingen als onderpand eventueel.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Liquide_middelen
  Maar je hoort je te focussen op het ‘gemak van de auto’. En kun je er met veel denkwerk persoonlijk toch NIET zelf uitkomen, dan heb je de mogelijkheid een (financieel) deskundige te raadpleeg. Durf je dat en wil je dat in het belang van je doelstelling? De auto kost trouwens nieuw € 6000,= netto en zoveel verdien je niet in een enkel keer.

  IEMAND DIE BIJVOORBEELD DRIE SCHULDVRIJE PERCELEN IN EIGENDOM HEEFT EN ZEGT “DAT DIE EEN AUTO WIL KOPEN MAAR KAN HET NIET”, IS GEEN ‘CREATIEVE DENKER’ MAAR EEN LUMMEL.

  En dan zegt de rest van de familie nota bene met wie je deze kwestie besproken hebt, het liever maar NIET te doen. Commotie over en weer. En als je het toch zou doen en eventueel in problemen zou geraken, dat je bij hen beslist NIET hoeft aan te kloppen. En daar sta je dan met je voornemens. Terwijl bij je succesvolle verjaardag feestje van vorig jaar, een ieder toch een geheel andere opstelling had, komt plotseling in je op.

  http://www.youtube.com/watch?v=ftN1xPXFDzI&feature=related

  Echter, bij het stellen van doelen hoor je deze af te stemmen op de ‘voordelen’ van dat doel op ‘langer termijn’. En alle commoties hoor je op de koop toe te nemen, indien je ervan overtuigt bent, dat het ‘groter belang’ gunstiger blijkt of veel zwaarder weegt dan het risico.

  EEN ‘GROOT DENKER’ NEEMT GEEN GENOEGEN MET NEEN ALS ANTWOORD. EEN GROOT DENKER DENKT, BEOORDEELD EN DOET, ZOALS HIJ OF ZIJ BELOOFD HEEFT. ONDANKS COMMOTIE.

  En eerder is bewezen dat wij het kunnen (Anthony Nesty). Sommige politici echter schijnen des ondanks nog steeds NIET in te geloven.

  http://www.youtube.com/watch?v=f9nn0eKwxHY&feature=related


  Maak melding

 15. Het begon net gezellig te worden met ze…van mij mogen ze blijven hoor..ik vind al dat gerammel tot nu toe peanuts vergeleken met wat ze beloofd hebben te presenteren..

  Nee hoor ik wil ze graag nog een tijdje aanhouden…


  Maak melding

 16. Beste Meneer Jessurun ik ben absoluut geen voorstander van de huidige regering!teveel schurken!Ondanks dat u niet in de regering zit behoort u naar mijn mening ook tot deze groep schurken die verantwoordelijk is voor de belabberde situatie in mijn geliefd suriname!Mensen zoals u mogen nooit meer de politieke arena betreden.De jeugd heeft de toekomst!Doe Suriname een dienst,hou de eer aan uwzelf.please!


  Maak melding

 17. Beste EBU,

  Eindelijk heb ik kunnen genieten van een produkt van u op #13, 15 en 16.

  Proficiat! Heel goed! Maar ik hoef het maar 1 keer te lezen om het te begrijpen.


  Maak melding

 18. Dames en heren met liegen en bedriegen kom je niet ver de waarheid is altijd sneller dan de leugen.@ die demagoog ebu jij liegt weer dat jij barst anthony nesty moet niets van die corrupte bende hebben die nu aan de macht is in suriname. het zelfde wat ze nu met onze samenleving aan het doen zijn hebben ze met anthony gedaan veel beloven en geen klote waarmaken bouterse en zijn misdadige bende hebben anthony nesty heel veel beloofd leest u het zelf maar op het internet hoe anthony denkt over de militairen en bouterse dus ebu jij ben weer betrapt voor het verspreiden van leugens en bedrog hier op dit forum.Bouterse heeft last van grootheidswaanzin die versterkt word door een aantal meelopers die hun zakken vullen over de ruggen van de samenleving. surinamers hebben alle waarschuwing voor deze didibrie genegeerd en nu zitten ze met de gebakken peren.


  Maak melding

 19. beste mensen toen de regering ddb en amarali
  een maal begonnen waren had ik ook mijn mening gegeven ik ben net 2 dagen weer terug in ned en raad eens de pakketdiensten draaien overuren er gaan veel meer pakketen dan voorheen brood is tweekeer duurder
  alles is duur de koers van de euro is 4.9
  op straat lopen is ook ogen in je rug hebben
  en jullie maar zeuren over front ik ben nutraal maar wat er nu gebeurd daar en als het door blijft gaan dan moeten wij niet alleen pakketen maar ook geld voor fam sturen
  waar is de president die voor het volk is zijn wij surinamers hier in nederland wel toegesproken door hem of heeft hij ons toegesproken via de media
  nou neen dus en overal lees je dat de baas aan de macht is het zal ook dan niet lang duren of iedereen gaat straks in de rijen staan om levensmiddelen te kopen
  dank zij nf zijn er chinezen die de boel draaiend houden als jullie een grote mond hebben wat doen jullie dan hier kom sta op en rot weer terug naar su dan maak je zelf mee hoe de baas van jullie aan het regeren is
  kom effe wees een beetje eerlijk tegen over je zelf en denk aan de mensen daar in su die dit gaan memaken denk voortaan tweekeer na voodat je een mening geeft en praat als je het zelf met je ogen gezien hebt


  Maak melding

 20. Er worden mensen van de vorige regering beschuldigd van corruptie. De aanbesteding zoals die verlopen is door de lakei van keizer Bigi Mofo I is corruptie ten voeten uit.
  Maar de jurist van dit forum heeft geen standpunt omtrent deze aanbesteding.
  Is niet pro-ndp, maar alle stoppen slaan door wanneer het over FRONT kwesties gaat.
  Volgens mijn waarneming gaat het hier om een DOE-ndp lid!


  Maak melding

 21. EBU,

  Rustig maar, het is nog niet zover… je hoeft niet 3x op die “enter” toets “in-te-hakken om je punt te maken.

  “Wanneer je bijvoorbeeld een auto wilt aanschaffen (doelstelling), omdat je van mening bent dat deze je leven en dat van gezin zou ‘vergemakkelijken’, dan kijk pas ‘ten tweede’ naar wat je in kas hebt, etc. etc.”

  Wie bedoel je? Ramona????

  Het begrijpen van je eigen denken,
  is het einde van al je smart.
  (Krishnamurti)


  Maak melding

 22. Wat een gezeur.
  Laat ze maar komen.
  We schelden ze verrot.
  We gaan ze alles vertellen over hun moeder.
  Wij hebben democratisch gewonnen.
  Dus daarom zijn ze nu jaloers.
  Het is nu onze tijd om onze mensen te regelen.
  Front heeft zijn tijd gehad om hun mense te regelen.
  Als ze dat niet willen doen omdat ze principieel willen spelen dan moeten ze het zelf weten.
  In elk geval gaan wij niet weg.
  Wij hebben alle recht en alle macht in handen.
  A tang so.


  Maak melding

 23. jesrun moet de laaste zijn die die mekkerd .
  met front kon hij zich ook niet bewijzen , nu kun je het resultaat zien van hun wanbeleid .
  ze hebben gewoon politieke vrienden grote lappen grondt gegeven ,maar daar zal het niet bij blijven want er gaat meer veel meer boven water komen om deze boeven bende voor eens en voor altijd hun bewegings vrijheid te belemmeren en opte sluiten .


  Maak melding

 24. De regering moet voor de eer bedanken. Dit zegt parlementariër Winston Jessurun (DA 91, Nieuw Front). Look who’s talking…….nog geen 230 stemmen en dan zo’n gebrul….LOL…


  Maak melding

 25. heer jessurun ook al zou u plastische en of reconstructieve chirurgie op u laten toepassen zou u toch niet als politicus kunnen terug keren.u valt nl op door uw riool gedrag,clown dat u bent.
  D=dont
  A=ask to come back,doe het Surinaams volk een grote lol


  Maak melding

 26. SSSSSSssssssss

  Meneer Bouterse is amper aan de macht en er zijn al letop een klein aantal kilo’s(20 kilo en 250 kilo)aan hard drugs verscheept.
  en binnen kort is er een burgeroorlog in het paradijs SURINAME dit te danken aan onze bosnegers broeders.
  Dus waar praten wij het over.
  Deze regering heeft doekoe nodig, want de kraan is dicht GEEN SCHOON WATER MEER dus probeer het anders(met wit goud)
  SSSSSSSSSSSSneki


  Maak melding

 27. Ik denk dat jess gelijk heeft. Deze gasten hadden zoveel beloofd, maar wat hebben ze tot nog toe gedaan??? Zichzelf verrijkt, reizen, daggelden opgeslurkt. bussines class vliegen.\, het lijkt wel alsof zij de schade van de tijd dat zij in de opp zaten willen inhalen. Aan het volk wordt geenszins ged8. Ze hadden zoveel te kletsen toen front aan de m8 kwam wat zij allemaal zouden doen als het volk ze de kans zou hebben gegeven, maar wat gebeurt nu, het volk is aan zijn lot overgelaten. Stijgende koersen en prijzen in de winkels, criminaliteit ten voeten uit, en zo kunnen we verder gaan. Wat voor verlichtende maatregelen zijn er tot nog toe getroffen voor het volk, vraagt U zichzelf af, wat er gedaan is, is alleen maar ten opzichte van hun zelf. Men zegt weleens wie het zwaard heeft zegent zichzelf. Is ook niet alles koek en ei geweest de vorige regering…maar dit…..is hemeltergend.


  Maak melding

 28. Dan waar halen ze de euro`s vandaan Ran?Iedere normaal hardwerkende hier in Nederland heeft het moeilijk ,alleen de pakketverzenders niet?Kan wel, ja als ze van de criminaliteit leven.
  Pakketten sturen naar luie familie in Suriname is not done,zo houdt men ze lui.
  In september ben ik ook op vakantie geweest,wat schetste me verbazing op Schiphol?Een Sur.reiziger nam de onnodigste rotzooi mee,omdat ze daar arm waren,lees en huiver:2 groene kolen,een paar aubergine`s,1 zakje maismeel,1pakje spaghettie,elleboogjes en een paar blikjes gesneden tomaten.Ze moest haar handbagage ledigen want die was te zwaar en maar mopperen jongoe ,mie prakserie meh tja wan toe sani gie ding sma,want ding eh pina,dan ding mang eh mik pie poeroe ding sani tjusssss heb je ooit van je leven dacht ik zo wat een lachwekkende vertoning.Ik stond erbij en keek er naar.
  Hiermee wil ik aangeven wat een valse hoogmoed sommige Surinaamse allochtonen hebben,om zo hun familie hier voor kak te zetten.

  Jessurun moet zijn kaak houden,deze regering gaat nergens heen .
  Huilen,huilen heel de dag alleen dat is wat hij doet,zijn boevenkraan is dicht.
  Siki Sani.


  Maak melding

 29. BTW,Ran ik heb ook met eigen ogen meegemaakt,dat het niet zo duur is als wat je hier suggereert,je denkt zeker dat jij de enige was die in Sur.op vakantie was?Dus verspreidt je maar bull-shit?
  Alles is te koop zelfs stokbrood heeft daar zijn intrede gedaan.En zover ik heb kunnen vaststellen komt niemand om van de honger.
  De schoolkinderen kopen tegenwoordig snacks voor het schoolplein,bij mae of maia,Bij de lagere scholen nog wel.
  Dus Ran,kom niemand terugsturen naar Suriname, de vliegtuigen zitten bomvol,met vakantiegangers,die als ze eerlijk zijn,jouw verhaal naar het rijk der fabelen kunnen verwijzen


  Maak melding

 30. Wat een mooi gedichtje NDP FOREVER (#24).
  Heb je die zelf bedacht?

  Mensen, lees het gedichtje van deze beste man en je weet hoe het nivo van de gemiddelde NPD-er is …eerst lach je erom maar daarna huil je…triest!


  Maak melding

 31. Ran,
  Je hebt gelijk. sedert de installering van de nieuwe regering blijkt dat er verschillende personen in de familie niet meer rond kunnen komen en 4 hebben al geen werk meer, via aannemers werkzaam bij Kier en Suralco en IAM Gold.
  Er wordt gevraagd om ondersteuning hetgeen wij hiermee een aanvang hebben gemaakt,
  Ik hou mijn hart vast, gezien de instelling en verkwisting, om niet de weer hetzelfde te krijgen als de periode 1980


  Maak melding

 32. Nederland, Suriname en Amerika zat met wat problemen. Bouta belde Rutte op hoe die op te lossen. Rutte zei wij hebben de zelfde problemen. Wat je kunt doen is Obama bellen voor hoe nu verder?

  Obama zei wij moeten bij elkaar komen. Bij elkaar gekomen uiteindelijk. Nadat zij bij elkaar waren kwamen zij tot conclusie GOD te bellen voor een afspraak.

  Waar God was legde Rutte zijn problemen uit en God zei binnenkort wordt jullie problemen opgelost.

  Obama jij ook het zelfde als Rutte.

  Vervolgens Bouta aan de beurt: Bouta zei: God, hoe gaat met U, uw moeder en vader? Hoe heten zij? en wat doen zij? Natuurlijk alles netjes door God beantwoord. en tenslotte Bij Bouta zei God: Jullie problemen wordt nooit opgelost!!! en ook geen succes!!!

  Labaria


  Maak melding

 33. Als ervaren is er in Nederland dadelijk het zelfde probleem als in Suriname. Welke regering is nou goed ?… Geen enkel is goed of slecht. Suriname heeft gekozen voor de NDP en nu NDP aan de macht is, blijft het ook zo. Nederland heeft gekozen voor de VVD, PVV en CDA, daar blijft het nu ook bij… Hoewel ze nog niet eruit zijn gekomen, blijven zij nog de 3 overgebleven partijen. Hiermee wil ik zeggen, mensen… Geen enkel partij/zetel kan jullie garanderen of Suriname beter gaat of juist slechter gaat… door een partij die nu regeert. Wij in Nederland binden ons niet meer aan de verkiezingen, omdat we toch weer opgelicht worden en weer de zelfde problemen naar voren blijft herhalen. Beloftes die worden gemaakt voor de verkiezing, worden toch nooit waar gemaakt !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.