Ex-vicepresident Suriname: VHP doelwit regering

62

PARAMARIBO, 1 nov – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, is doelwit van het huidige regeerbeleid. Dit zegt voormalig vicepresident en VHP-leider Ramdien Sardjoe. De regering duldt weerstand noch kritiek. Nogal wat VHP-aanhangers lijden daar onder.

De criminaliteit lijkt op de koop toe gericht tegen een bepaald deel van de samenleving. “Was het al zo dat berovingen gefocust waren op bepaalde groepen, we merken nu dat de regering een kruistocht begint tegen andersdenkenden en VHP-mensen”, zegt Sardjoe tegenover de Times of Suriname. Beide ontwikkelingen vormen een zorgpunt. De VHP heeft al overleg gevoerd met de Nieuw Front-partners.

Wat vooral zorgen baart, is de gerichtheid. “Er is sprake van een toename en verruwing van criminaliteit, die gefocust is op bepaalde groepen die economisch beter gesitueerd zijn”, aldus Sardjoe. Hij zal er alles aan doen de regering met de neus op de feiten te drukken. President Desiré Bouterse toonde zich eerder al bezorgd over de misdaadcijfers. Hij heeft maatregelen beloofd.

62 REACTIES

 1. Sardjoe, ga liever rentenieren bij die vrouwen van je in NL. Alsof mensen het niet doorhebben. Vlak voor en zelfs na de verkiezingen mensen snel in dienst nemen, onderonsjes met pg/politie, allemaal valkuilen die jullie hebben opgezet, om nu te bléren. Koekje van eigen deeg krijgen jullie nu.Koekjes die jullie in 12 of meer regeringen hebben zitten bakken. Ik ben in geen geval bouterse aanhanger, maar jij en jouw vhp hebben geen bestaansrecht meer. Net zoals die vene. Het begin van de veranderingen is begonnen, volgende verkiezing nieuwe partijen, nieuwe gezichten ; vhp, nps, ndp, pl, ktpi, all exit, voltooid verleden(verloren) tijd. Word wakker volksmisleider, je behoort al voorgoed tot “voormalige ” politieke LIJDERS .


  Maak melding

 2. Het is mij opgevallen dat het vooral de VHP is die zeer ontevreden is.Ze hebben veel boter op hun kop.Ze hebben altijdt over de rug van de staat rijkdommen verworven onder het mom van hart werken. De kwade prijktijken zullen aan het licht komen dus proberen ze een soort racisme op de
  voorgrond te plaatsen.Ze hebben Venitiaan President laten spelen terwijl ze vrijspel hadden.Geen wonder dat hij vier zetels heeft behaald bij de laatste verkiezing.De VHP is altijdt een groepsbelangen partij geweest.Ze willen BOUSA van de Hakrinbank hebben op de centralebank.Het heeft een bedoeling ook.Hun plannen zijn zwaar tegen gevallen nadat Santhoki geen President is geworden.Ze hadden Bruinswijk wel nodig toen het hen goed uit kwam.De corruptie van het familie partij komt zeker naar boven.Geen wonder dat er 450 auto’s werden gehuurd op kosten van de staat.Het waren allemaal auto’s van familie leden.Over de drugs hoor je niets.Die kilo’s waren niet van jongens uit het binnenland tocht.Santhoki is opvallend rustig over de drugs vangsten?Het is echt niet vreemd hoor.Ze willen een rassen oorlog organiseren en denken te winnen ook.


  Maak melding

 3. Heer Sardjoe, u krijgt het heel druk. Los van bestaande problemen zoals door u gesuggereerd wordt, heb u ook een aantal zaken op te pakken die u in het verleden hebt verwaarloosd. U mag aan een willekeurige hindostaan vragen het Surinaamsvolklied te zingen. Kijk en luister dan naar het resultaat. Hoe zou dat komen? Bouterse heeft u uitgenodigd mee te regeren. U laat zich leiden door een Venetiaan die de ondergang van Suriname heeft ingeleid. U hebt mee lopen genieten van de zwakheid van de heer Venetiaan. Ondanks zoveel misstanden hebt u de ruimte gehad mee te regeren. Recht te trekken wat krom was/is. Uw regeringen waren echt slechter. U hebt het nu over bepaalde groepen. Tijdens uw regeringen ging het ook over bepaalde groepen. Alleen zij hebben genoten van het land en de zwakheden van de leiders. Criminaliteit kan niemand goed praten. Geeft uw steun in positieve zin dit probleem op te lossen. Het kan niet zo zijn dat in 3 maanden tijd zoveel mis is in Suriname. Accepteer de afwijzing van het volk en voer oppositie op een rechtvaardige wijze.


  Maak melding

 4. “Ex-vicepresident Suriname: VHP doelwit regering”

  Divali uitroepen tot vrijedag is in ieder geval niet in zijn koude kleren gaan zitten.

  You fucked with the wrong one boy, you’re done, it’s over.

  Hahahahaha dus de domste politicus die Suriname waarschijnlijk ooit heeft gekend vind dus dat de VHP doelwit is van het huidige regeerbeleid.

  Blijkbaar ziet deze man die 300 contractors die bij OW weg moeten verdwijnen als beleid tegen vhp en ik al die tijd denken dat de vhp’ers zeiden dat het mensen van verschillende partijen waren.

  Of voelt hij de hete hectare grond adem van Sastro in zijn vhp nek.

  sardjoe je hebt gelijk, de regering gaat alle malversaties op OW, LVV en Juspol onderzoeken en de schuldigen laten straffen, jij weet dat alle top VHP’ers dan de bak in zullen draaien, dit is geen beleid tegen VHP, maar gewoon beleid tegen diefstal en grootschalig corruptie.

  Weet je wat sardjoe doe ons allemaal een genoegen, laat politiek Suriname voor wat het is, ga lekker naar je vrouw en kinderen in Nederland en geniet van al je gestolen miljoenen genieten.

  Niemand in Suriname heeft ooit kunnen ontdekken wat jij goed hebt gedaan voor land en volk, zelfs de hindustanen waarvoor jij denkt op te komen, hebben niets aan je gehad, op een paar families na natuurlijk.


  Maak melding

 5. Niemand kan dit ontkennen..

  Het is gewoon waar.

  de regering meet met verschillende maten zeker gericht op bepaalde groepen..

  Het is puur wraak nemen..


  Maak melding

 6. “Sanatan Dharm Maha Sabha dankt Bouterse voor Divali feestdag 01 Nov, 10:15
  Sanatan Dharm Maha Sabha, de grootste religieuze organisatie in Suriname, dankt president Desi Bouterse voor het uitroepen van het Divalifeest tot nationale feestdag. Het staatshoofd maakte afgelopen zaterdag bekend dat het lichtfeest Divali met ingang van aanstaande vrijdag 5 november voortaan als vrije dag wordt gevierd.

  Het hoofdbestuur komt vanochtend met een officiële dankbetuiging die is ondertekend door voorzitter Kries Nannan Panday: “Het hoofdbestuur van Sanatan Dharm Maha Sabha heeft met vreugde en dankbaarheid kennisgenomen van de aankondiging van Desi Bouterse dat met ingang van het Divalifeest 2010, deze dag tot nationale feestdag wordt verheven. Niet alleen gaat hiermee een lang gekoesterde wens van de Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname in vervulling, maar meer nog zal dit feest vanwege de universele gedachten die hieraan ten grondslag liggen niet alleen door Hindoes, maar door het ganse Surinaamse volk beter kunnen worden beleefd en begrepen.”

  Nannan Panday spreekt in de verklaring van een “historisch besluit” van de president en spreekt namens Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname tevens zijn erkentelijkheid uit aan de vicepresident en de Raad van Ministers.

  Al ongeveer 15 jaar hebben tientallen organisaties de opeenvolgende regeringen opgeroepen om Divali tot een nationale feestdag te maken. Asiskumar Gajadien, voorzitter van de Culturele Unie van Suriname, nam hierin het voortouw. Binnen de NDP hebben enkele hoofdbestuursleden de filosofie van Divali, het lichtfeest, besproken met de president. Bouterse stelt zich op het standpunt dat de boodschap van Divali helpt om normen en waarden in de samenleving te herstellen. Ook staat Divali volgens hem voor solidariteit, eenheid en voorspoed binnen de samenleving.”

  Je zou kunnen denken waarom bovenstaande bericht op een topic die over VHP doelwit regering gaat.

  “Al ongeveer 15 jaar hebben tientallen organisaties de opeenvolgende regeringen opgeroepen om Divali tot een nationale feestdag te maken. enne wie zat al 15 jaar in die regeringen???????

  Zie dus die primitieve donkere denktrend van VHP.


  Maak melding

 7. Rechtsstaat!

  In een Staat dat zegt Recht te staan en terechtstaan eerbiedigt is het niet verstandig om criminelen de macht te geven.
  Dat is precies wat er nu in Suriname gebeurt.

  Dat de criminaliteit en berovingen toenemen is al erg genoeg, maar dat het gericht is op een bepaald deel van de samenleving is heel, heel erg. JALOUZIE op andermans eigendommen of succes is hetgeen deze criminaliteit in stand houdt.
  En omdat er regeerders zijn die criminele activiteiten hebben begaan of nog steeds doen, is het geen belemmering meer voor jonge criminelen. Criminaliteit loont en als je het goed doet, kan je nog president worden ook. Of raadsman op 6 ministeries.

  Iedereen wil tegenwoordig in een Hi-Lux rijden maar er voor werken? Neen, roven gaat sneller.

  De VHP heeft met recht klachten. Omdat deze samenleving uit rijke, hardwerkende en spaarzame lieden bestaat wordt deze ook vaker door criminelen en rovers bezocht. Dat zijn de vette, verenvolle kippen in ons land want van een kale kip kan je niet plukken.

  Hardwerkende Chinezen worden ook door deze rovers bezocht die iedere keer weer uit dezelfde groep medelanders blijkt te bestaan.
  Soms schaam ik me voor de mens van mijn afkomst. Snel rijk willen worden zonder offers te brengen of rekening te houden met andermans angst of leven.

  Als de overheid hier niets aan doet zal de grote uitstroom van rijkdom en rijke mensen toenemen. Zodanig, dat alle vette, verenvolle kippen verdwijnen waardoor de rovers dan maar hun eigen soort kip zonder veren gaan beroven.

  Gedrag komt van bovenaf. En als gedrag van bovenaf niet deugd, dan verpest je de jeugd.


  Maak melding

 8. Ondanks dat ik Sardjoe een zakkenvuller vind heeft hij bij deze gelijk. Bouterse heeft verkeerde keuzes gemaakt. Hij dacht de criminelen en boeven als Brunswijk en Somo in de hand te kunnen houden.Maar nee Bouterse heeft de regie nu al verloren eigenlijk had hij het nooit. Om aan de macht te komen heeft hij zijn ziel niet aan god verkocht zoals hij beweerd maar aan de duivels in de Surinaamse samenleving.
  En al de reageerders hier die blind zijn voor feiten jullie zijn geen haar beter. Is dit wat jullie bedoelen met Switie sranang.
  KOM NOU DOMDO’S


  Maak melding

 9. is sardjoe wel goed bij zijn hoofd of heeft hij last van dementie.
  Ik denk inderdaad dat de dementie begint op te spelen bij hem anders kraam je niet zulke
  onzinnigheden uit.


  Maak melding

 10. meneer nr 9 (verandering), Sardjoe heeft de mogelijkheid van Bouterse gekregen om mee te regeren. Dan hadden we een andere soort regering gekregen dan nu (met VHP).
  Eigenlijk heeft Sardjoe dus zelf in de hand gewerkt dat Bouterse andere keuzes heeft moeten maken. Eigenlijk was het geen keuze van Bouterse want andere mogelijkheden waren er niet. Nee, maar Sardjoe wilde zijn ‘matie’
  Venetiaan niet in de steek laten. tja, dan beland je inderdaad in de oppositie. Daar heeft Sardjoe zelf voor gekozen. Dus niet Bouterse heeft een verkeerde keuze gemaakt maar Sardjoe zelf.
  Dat hij nu roept dat er een hetze tegen VHP is vind ik derhalve zeer kleinzielig.


  Maak melding

 11. De slechte verliezer

  Nou dit is vergaand. Ze willen koste wat het kost weer aan de macht komen om zich te bevoordelen. Kan Sardjoe met bewijzen komen voor wat hij zegt, nee. Dit is niet de eerste keer dat deze verbitterde man zeer gevaarlijke uitspraken doet. Bouterse was volgens mij nog niet eens een week President of hij begon al te vertellen dat VHP-ers (lees Hindoestanen) worden benadeeld. Als ik de regering was zou ik meteen een klacht indienen wegens smaad. Zo willen ze aan de macht komen door opruiende oproepen. Wat een klein misselijk mannetje is die Sardjoe, bah. Hij moest natuurlijk iets doen nadat de huidige President Divali heeft uitgeroepen tot nationale feestdag. Iets dat Sardjoe in die 60 jaar in het machtscentrum nooit voor de mensen die op hem lijken voor elkaar heeft gekregen. Dus meneer is ten einde raad. Want zijn tegenstanders in de VHP hebben nu een voorsprong op hem genomen bij de komende bestuursverkiezingen. Want die waren de aanjagers om Divali tot een nationale feestdag uit te roepen. Hij heeft niks om handen dan zijn verderfelijke angst oproepende uitspraken (zie bericht ). Dit is het klassieke voorbeeld van een vijandbeeld oproepen als men in eigen huis niet sterk staat.

  Vanuit het kabinet van de President moet meteen en zeer scherp gereageerd worden op deze ophitserij van Sardjoe. Ik hoop dat ze niet zo lang wachten en treuzelen als met de OW zaak. Want ze zijn duidelijk bezig met een desinformatie campagne. Deze man is niet goed wijs. En hij was notabene nog Vicepresident van Suriname?. Je kan alles zeggen van Venetiaan maar die man zal zich nooit verlagen tot zulke uitspraken.

  De regering duldt weerstand noch geen kritiek. Dat is dus de weg die deze mensen willen bewandelen. Geen duidelijke visie op de toekomst van het land. Geen concrete discussie aangaan maar komen met vage beschuldigingen waartegen je je moeilijk kan verdedigen. Meneer doet alsof alleen Hindoestanen doelwit zijn van deze criminelen. Niets is minder waar. De laatste tijd zijn het vooral de Chinese winkeliers die doelwit zijn en die het nieuws halen. Hoor je ze schreeuwen dat de Chinezen het doelwit zijn van de regering. Nee. Ze zijn samen met de regering op zoek naar oplossingsmodellen. Ook andere groepen zijn doelwit van criminelen het komt alleen niet zo veel in het nieuws. Geen enkele regering zal toestaan dat haar land wordt gezien als onveilig dat is niet goed voor het economische klimaat. Alleen om die reden al zal deze regering het nooit toestaan dat criminelen vrij spel hebben. En mat name deze regering heeft een reputatie te verliezen wat betreft bestrijding van de criminaliteit. Want ze willen dat er geïnvesteerd wordt. En dat behoort Sardjoe te weten. DDB heeft zelf aangekondigd dat er maatregelen komen. Toen de VHP nog in de regering zat en Santhoki minister van J&P was het erger gesteld met de criminaliteit tegen Hindoestanen. Heeft Sardjoe toen geroepen dat een groep doelwit is , nee, never, nooit. Want hij zat toen mee te vreten uit ruif van de overheid. Anderen riepen dat wel maar Sardjoe hield zijn kaken stevig op elkaar. Hij was horende doof en ziende blind. Het zijn dezelfde mensen die toen rond 1975 riepen dat de Creolen de Hindoestaanse vrouwen zouden verkrachten en daarom naar Nederland moesten gaan. Niets nieuws onder de zon dus. Same old s…

  Waar niemand het over heeft is dat de regering er pas 2 maanden zit. Wil je mij dan zeggen dat de politie en de andere veiligheidsdiensten ineens niets meer kunnen. Dat zou heel vreemd zijn. We zijn niet vergeten dat een exponent van de VHP die minister was van J&P geen dag voorbij liet gaan om te zeggen hoe goed ze de misdaad bestrijden. Ik weet ook dat om de haverklap werd geroepen dat er politiebureaus zijn geopend. Nederland heeft ook zeer fors gedragen in de opbouw van het politieapparaat want dat moest een tegenhanger worden van de militairen. En wat zien wij nu. Er wordt nu steen en been geklaagd dat er niet voldoende manschappen zijn bij de politie.

  Er is 10 jaar lang en laatste 5 jaar heel veel euro’s gestopt in de politie en als er een nieuwe regering zit amper 2 maanden kan de politie ineens niets meer en is er een tekort aan manschappen en materieel. In amper 2 maanden. Dat geloof toch niemand tenzij je achterlijk bent. Of het vele geld uit Nederland is gebruikt voor ander zaken, anders kan ik het niet verklaren.

  Wat deze mensen vooral dwars zit is dat Bouterse democratisch is gekozen. Ze vinden het jammer dat hij niet zoals in de jaren 80 via een staatsgreep de macht heeft gegrepen. Dan konden ze nog roepen dat ze strijden voor de democratie. Wij weten natuurlijk wel beter. Ze hebben dus geen legitieme wapens om hem te bestrijden. En dat zit velen heel erg dwars.


  Maak melding

 12. De zogenaamde ‘verruwing” van de criminaliteit in de Republiek Suriname in nog GEEN ander halve maand na het aantreden van de regering Bouterse/Ameerali en na vertrek van de vorige minister van Justitie en Politie Chandrikapersad Santokhi, blijkt iedereen geruime tijd te opvallen. Het is daarom ‘kunstmatig’ te noemen. Iemand of een groepering zit hier bewust achter. Om de huidige minister van Justitie en Politie met geweld tot aftreden te dwingen en de huidige regering in een kwaad daglicht te stellen. Het ministerie van Justitie en Politie is GEEN eigendom van een bepaalde politieke partij. Dus is er GEEN rede je zo gewelddadig en bruut op te stellen als oppositie. Alsof dat wel het geval is. Dit gedrag van V.H.P. intellectuelen in het bijzonder is zeer onacceptabel te noemen.
  http://www.youtube.com/watch?v=vRbCfdR4NZs&feature=related


  Maak melding

 13. su-ri-na-me- waar-heen..

  hoe-lang nog moeten we blijven pinaren, beroofd worden, verkracht worden ,mishandeld worden, verneukt worden, rechteloos worden,en door onze mensen nog..

  het duurt al sinds 1 julie 1863 en gaat maar door en door

  het ergste is,door je eigen mensen…schande toch..


  Maak melding

 14. Vuile huichelaar Sardjoe,de criminaliteit is onder jouw regering naar grote hoogte gestegen.En inderdaad het zijn in meerdere mate boslandcreolen die zich daaraan schuldig maken.De Chinezen worden om de haverklap,overvallen en vermoord.
  Je kan deze regering niet daaraan debet stellen,want dan ben je bezig te liegen tot je barst.
  Deze vuile huichelaar is bezig een racistische leefklimaat te creeren. Wat denk je te bereiken om met NF te gaan praten,want dan moet vooral de NPS uitleg gaan geven waarom hun soort in de criminaliteit zit.
  Ipv,dat die huichelaar,gaat bedenken hoe de criminaliteit te bestrijden,lokt hij een etnische oorlog uit.Waarom, hoort men de Chinezen niet zulke rotzooi uitkramen,het zijn immers de Chinezen die steeds slachtoffers zijn van geweldadige criminaliteit.


  Maak melding

 15. Lees de reaktie van een aantal bekrompen (landgenoten) van ons hier op dit net ze hebben inderdaad hun ziel aan de duivel verkocht en kunnen niet meer terug ze hebben gekozen voor crimineel als president daarom is hun reaktie zo voorspelbaar en emotioneel dom.


  Maak melding

 16. De OUDE politiek speelt weer met de etnische kaart…
  De VHP-NPS is in zijn doen, denken en laten gewoon failliet, hef jullie in belang van de samenleving en vooruitgang op!!!


  Maak melding

 17. “Bouterse heeft verkeerde keuzes gemaakt. Hij dacht de criminelen en boeven als Brunswijk en Somo in de hand te kunnen houden.”

  Bovenstaande volgens verandering @9

  He misschien dat je het niet weet de “criminelen Somo en Brunswijk” hadden in de olifant om 2 uur in de ochtend een samenwerkingsovereenkomst getekend met dezelfde sardjoe, volgens deze zelfde overeenkomst van sardjoe mocht somo de crimineel WEER voorzitter worden van de DNA.

  Als Brunswijk niet terug was gefloten door zijn achterban, zaten ze nu allebei bij sardjoe op de schoot, dan waren het natuurlijk geen criminelen meer, hypokrieter zal je het in je hele leven niet tegenkomen.

  Trouwens de President heeft Brunsie en Somo goed in de tang hoor, Sastro gaat nergens en broertje Brunsie is geen President-comissaris meer zoals tijdens front.

  Deze President heeft aangegeven dat de oppositie betrokken moet worden bij de ontwikkeling van Suriname, ze zouden partners moeten zijn, maar ipv die partnerschap te aanvaarden heeft deze vhp de oorlog verklaard aan de regering. Geen enkele constructieve dialoog hebben we nog van de vhp kunnen lezen of horen, niets en nogmaals niets.

  Na deze schrijven van sardjoe zijn ze definitief uitgespeeld, ze zullen heel erg ongeloofwaardig overkomen als ze nog een constructieve rol willen gaan spelen, dus rest ze niets anders dan gewoon door tegen te spruttelen.

  Wie met vuur speelt kan zichzelf branden. VHP/front zitten in een heel erg diepe gat maar blijven doorgraven.

  sardjoe het is over en uit, jij en je nw front komen niet terug om van het volk te stelen, stelletje volksmisleiders.

  Er zijn dus genoeg Surinamers die de feiten kennen, alles staat op internet, alleen ECHTE DOMBO’S zoals verandering en SAD/DAS (mister treurnis) zullen nog leugens klakkeloos voor feiten aannemen.

  Ik voorspel oorlog in de VHP, sardjoe wordt binnenkort afgezet.


  Maak melding

 18. verandering@9,

  Van mij krijg je 100 procent gelijk.

  Waar kijken die Surie`s al die jaren!! Ze hebben misschien zelf jaren in Europa gewoont of tich- keren op vakantie geweest in dit wereld deel. Hebben ze niks er van op gestoken.

  Kunnen ze niet tenminste een stukje ontwikkeling/welvaart in Swieti Sranang op gang brengen die ze in Europa gezien/ mee gemaakt hebben!!!????

  Wat zijn dit voor mensen ,die keer op keer,jaar in jaar uit, niks er van kunnen bakken?????

  Moet Suriname op nieuw gekoloniseert worden ? Nu door de Euro-Surie`s!!!!!!????????

  Lalbhadoer


  Maak melding

 19. Het is alsof iedereen de VHP om onduidelijk redenen de zwarte piet wil toeschuiven maar op de vraag welke politieke partij wel ontwikkeling en voorspoed voor Su heeft gebracht kan niemand een antwoord geven!!!


  Maak melding

 20. beste mensen,

  wanneer ga wij stoppen met ’t vingertje wijzen na elkaar.
  de vorige regeringen hebben ’t ook niet goed gedaan,dus geef deze mensen de kans.
  vergeet niet dat we allemaal surinamers zijn,ongeacht ras,huidskleur of geloof,dus aub stop met ’t disc,je weet wel wat ik bedoel.
  criminaliteit moeten we hard aanpakken ongeacht wie ’t ook mag zijn,
  want ’t kan niet zo zijn dat de anderen hard werken en men dan gewoon beroofd wordt.
  bijdeze een verzoek aan de regering snel een oplossing te vinden voor dit probleem.
  laten wij ook positief denken en in vrede met elkaar ’t leven,want ’t is maarr voor een tijd.
  tot slot wens ik een ieder alvast een suhb divali

  tang boeng en geef om elkaar

  mvg,

  one love Orga


  Maak melding

 21. Dat leiders van sommige politieke partijen eerst eraan denken hoe ze zoveel mogelijk hun eigen zakken kunnen vullen, en daarna kijken wat ze voor hun achterban kunnen betekenen is bekend. Het is algemeen zo.

  Het hele politiek systeem moet veranderen het kan niet zo zijn dat een partij met tienduizend stemmen zeven ministers kan binnenhalen. En een andere partij met meer dan 50000 stemmen niet meetelt. Dit is geen democratie, het hele politieke kiestelsel zit al vol met racisme. Probeer eerst dit te veranderen.

  Hoe je het wend of keert, de afkomst van de slachtoffers op dit moment zijn ook bekend, de afkomst van de daders ook. Het is absoluut geen puur toeval. Slachtoffers moeten daarom dus politiek samenbundelen om sterker te worden. Ik hoop dat ze een lesje hebben geleerd en om niet egoistisch te zijn, maar ondanks grote verschillen toch samen te werken..Anders wordt het de einde van alles wat is opgebouwd….


  Maak melding

 22. Opvallend dat de posters boven geen enkele kritiek hadden op de recente flaters, miskleunen, etc. vande regering.

  Wiens brood men eet …. zoals het spreekwoord zegt.
  Vraag die nog steeds openstaat: Wat betaald dat nu?


  Maak melding

 23. Nou, nou nou. Maar … De NDP en haar leiders zijn jaren door het Front gesteund door Politiek Den Haag ( vooral voor alle verkiezingen) in ’n kwaad daglicht gezet. Velen zijn toen toch ook tot spookambtenaren gemaakt. De NDP zou met wortel en tak vernietigd worden! Weet u ’t niet meer! Herinnerd u zich de uitspraken van Sharmila nog? Gilds en Santokhi zouden met behulp van Spong de President oppakken. We weten nu hoe ’t met Gilds is gegaan. De rest volgt nu! Volgens beleid. Laat Martin en Martinus hun klus afmaken. Streng maar rechtvaardig! Bij geen enkele werkgever hoe hard je ook werkt en wat diplomas je ook hebt verdien je miljoenen in 10 jaar. Ik hoorde iemand zeggen: wie niet steel of erft werkt zich kappat tot ie sterft. Mensen met ‘slechte bedoeling parkeren hun gezin in het buitenland terwijl ze miljoenen graaien in Suriname. ORDENING!!!


  Maak melding

 24. Sosoboto lees sondrotonton.
  Raakt met de dag verwarder.

  “You fucked with the wrong one boy, you’re done, it’s over.”

  Bovenstaand bevestigd mijn gelijk.
  De economische macht is nog altijd in handen van onze Hindoestaanse broeders en niet in handen van de ndp-moordenaars, doorgaans geen vooruitstrevende burgers.
  Knoop het goed in de oren, deze regering zal het niet redden.
  Heeft problemen met zichzelf.
  Heeft problemen met de meerderheid van het volk, dat wil zeggen de niet stemmers +/- 93000 en de stemmers op de oppositie en daar reken ik DOE niet bij.
  Wanneer ik zeg met de meerderheid van het volk, dan heb ik het niet over een bevolkingsgroep die met 11000 stemmers 7 zetels bemachtigen. Ik bevestig alleen een feit, ik geef geen waardeoordeel over deze 11000 stemmers. Ik herhaal; IK BEVESTIG ALLEEN EEN FEIT, IK GEEF GEEN WAARDEOORDEEL OVER DEZE 11000 STEMMERS.
  Heeft problemen met de pers.
  Heeft problemen met de vakbeweging.
  Heeft geld problemen.
  Heeft een imagoprobleem, vanwege een Moordenaar en mensenrechtenschender.
  Bespreekt gerezen problemen op persconferenties, terwijl Suriname een democratie is met een parlement.

  En zo gaan deze heren en één dame richting uitgang, de MOORDENAAR die president speelt gaat niet langs af, maar meteen naar het gevang.

  Een partij als de VHP krijg je niet gemakkelijk onder de tafel. Het is een waardige partij die veel heeft bijgedragen aan de waarachtige ontwikkeling van Suriname. En daar kunnen wij de ndp niet van beschuldigen, want deze MOORDENAARS partij heeft alleen dood en verderf gebracht. Gelooft u mij niet!? Ga dan naar de eerstvolgende zitting van de krijgsraad te Boxel.

  Reactie van een niet Hindoestaan.


  Maak melding

 25. Chander, jij pent de grootste koetta. Riool rat dat je bent. Ik als hisdoestaan zou nooit mijn eigen volk de grond in boren. Jij bent geen chander maar chodoe. Stik maar laartjatta.


  Maak melding

 26. Geachte Overveen (reactie #2),

  Dit is nou exact wat wij bedoelen met de ‘Omgekeerde Psychologie’ onder supervisie van V.H.P.- intellectuelen binnen de Nieuw Front-combinatie.

  Maar ‘oorzaak en gevolg’ kun je in deze absoluut ook leggen op het bord van de diverse Surinaamse regeringen. Die onvoldoende beseft hebben hoe noodzakelijk het is, om het ‘neokoloniaal onderwijssysteem’ in de Republiek Suriname te hervormen. Opdat het volk de dingen die om haar heen plaatsvinden begrijpt. Ter voorkoming dat ‘onwetendheid’ een politieke valkuil vormt voor de veiligheid van burgers en politici.

  Politieke partijen die zich door de jaren heen vooral psychologisch WEL ontwikkeld hebben, maar tegelijkertijd het volk psychologisch bewust achtergesteld lieten, weten hoe zij met ‘Massa-Psychologie’ een groep tegen een ander groep politiek slinks kunnen uitspelen. Vandaar ook het Bewustwordingsproces. Maar dat alleen is absoluut NIET voldoende.

  http://www.youtube.com/watch?v=agil2EoZ1h0

  Regeringen horen hun volk in deze moderne tijd vooral met ‘kwalitatieve’ kennis te bewapenen jegens haar vijanden. Dit d.m.v. kwalitatief onderwijs te bieden, het opzetten van goede bibliotheken, internet centra, trainingen, lezingen enz. enz.

  Want gisteren waren het de Duitsers, vandaag zijn het de V.H.P. intellectuelen, maar wie weet wat ons morgen te wachten staat.

  Voormalig Rijkskanselier van Duitsland Adolf Hitler, heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog van 1940-1945 met veel geduld de Duitsers zover kunnen krijgen, dat hij meer dan zes miljoen (6.000.000) joods burgers en zigeuners overal ter wereld op brute wijze kon uitroeien. Voor het oog van de wereld.

  In Rwanda heeft men het Rwandese volk (Hutu’s en Tutsi’s ) zover kunnen krijgen, dat zij mekaar onderling uitmoorden. Dit vanwege de jacht op de natuurlijke rijkdommen van Rwanda/Afrika.

  In Nederland bleek tijdens de Tweede Wereldoorlog zelfs meer dan tachtig procent (80%) van de Nederlanders lid te zijn geweest van de Nationaal-Socialistische Beweging (N.S.B.) onder leiding van Anton Adriaan Mussert (1894-1946).

  http://www.youtube.com/watch?v=2fHmd9mcGsU

  Vandaar dat wij met zekerheid kunnen stellen, dat in relatie tot de actuele situatie in de Republiek Suriname, de V.H.P. – Suriname in Nieuw Front verband, ‘volledig’ op het verkeerde spoor manoeuvreert. En ook dat heeft haar eigen historische oorzaak. Oorzaken waar ook psychologische wetenschappers zich eerder ook over gebogen hebben. Vandaar ook onze bezorgdheid.

  http://www.youtube.com/watch?v=U1Uqcew_bnM

  Alle gebeuren heeft veelal een psychische oorzaak. En gezien de ontstaansgeschiedenis van de V.H.P. – Suriname en haar doorzichtig gewelddadig gedrag momenteel binnen de Surinaamse samenleving als oppositionele partij, blijven wij van mening, om in het kader van het Bewustwordingsproces haar zogenoemde “oppositionele handelingen” ernstig aan de kaak te stellen.

  RACISME IS EEN RASSENTHEORIE, EEN RASSENWAAN, EEN LEER VAN DE SUPERIORITEIT VAN HET ENE RAS BOVEN HET ANDERE.

  Vandaar dat wij van mening blijven, dat het zogenaamd ‘verruwend geweld’ in de Republiek Suriname momenteel ‘kunstmatig’ van aard is. Nog geen twee maanden na het aantreden van de nieuwe regering. En een omgekeerd psychologie van de zijde van de Nieuw Front-combinatie/N.P.S./V.H.P., zal ons beslist NIET tot een andere gedachten brengen. Het is de aard van het beestje.

  En het is zoals het is, maar bovenal onacceptabel!

  http://www.youtube.com/watch?v=nO54KHOrsys


  Maak melding

 27. Dag meneer/mevrouw verandering het is mij op gevallen dat velen van jullie surinamers nu het lef hebben om somo en brunsi uit te schelden,maar toen ze met vene en sardjoe aan de macht waren was er niks aan de hand maar nu er verandering plaats vinden zijn ze nu niet goed ai baja ma aboen doei


  Maak melding

 28. “vhp doelwit regering”
  sardjoe 75 jaar en slapeloze nachten
  1 weigerde samenwerking,was zeker bang voor de onzichtbare hand,
  2. 15 jaar regeermacht,devali nooit tot nationale vrije dag uitgeroepen
  sardjo bewijs uw verbroederings politiek,uw vaderlands liefde.heeft de vhp/nps een plan klaar liggen hoe de criminaliteit,die jullie gevoed en gekweekt hebben aan te pakken?bewijs dat u niet dement en een oud belegen koek uit eigen deeg eet.


  Maak melding

 29. Ik hoop dat er licht komt in het donkere van de VHP-
  de VHP is al die tijd gedomineert door de Arya/deel van de hindoes.
  en de Sanatan Dharm deel is altijd onpartijdig geweest en niet rancuneus zoals Sardjoe het nu odet geloven.
  ik hoop dat bij de eerst volgende verkiezing van het bestuur van VHP, Sardjoe wordt afgezet en iemand van de stroming Sanatan Dharm het roer overneemt.
  de Aryas zijn nooit vergevingsgezind geweest terwijl de Sanatan Dharm dat altijd doet.
  Die prediken zelfs dat je je ergste vijand met bloemen moet versieren.
  want alleen GOD kan oordelen en niet wij.
  De meeste Sanatan Dharmis hebben op bouterse gestemt.
  Dat is iets wat Bouterse zzelf weet.
  Daarom vindt ik het prachtig dat Boterse dat deel van d hindostanen op zo een waardige manier heeft gehonoreerd in het belang van land en volk.
  in het belang van rust en bezinning bij het Surinaamse volk en in het belang van wederzijdse respect voor iedereen.
  ik hoop dat de VHP/sanatan Dharmi deel dit ook zal laten merken dat wij op een constructieve manier een bijdrage willen levren voor de ontwikkeling van ons geliefd Suriname.
  zo krijgen we alle leiders van alle groeperingen die dit feest zullen omarmen omdat het strak een nationale feestdag is en zullen ook begrip voor tonen wat het allemaal betekent.
  een overwinning van licht op donker
  een overwinning van het goed op het kwade zodat het goede in ons allen gaat huisvesten en dat naar alle achterban wordt gevraagt om met alkaar samen op te trekken.
  een overwinning op de achteruitgang van Suriname zodat Welzijn en Welvaart yetrede doet in ons geliefd Suriname.

  Ik dank de President van Suriname voor zijn erkentelijkheid en begrip.

  moge het licht van Divali hem en samen met hem het surinaamse volk verlichten.

  Raga


  Maak melding

 30. Alle doemdenkers en negatievelingen
  ( waaronder Sardjoe) hadden gehoopt en verwacht dat Suriname geïsoleerd zou raken door het aantreden van Bouterse.
  Voor velen is dat een zware tegenslag dat hier totaal geen sprake van is (met uitzondering van Nederland). Hoewel zelf Nederland probeert via de achterdeur de relatie met Suriname te herstellen. Radio Wereld Omroep had een interview met toekomstig honorair consul van Suriname.
  De vvd-er Van den Tweel: de Nederlandse ondernemer Gerard van den Tweel wordt honorair consul van Suriname in Nederland. Onlangs kreeg hij daarvoor groen licht van de regering-Bouterse. Van den Tweel hoopt de bekoelde relatie tussen Nederland en Suriname te verbeteren.
  De benoeming van Van den Tweel is al een jaar geleden in gang gezet. Zijn politieke ervaring als VVD’er en zijn contacten in het bedrijfsleven waren daarbij belangrijke pluspunten. Nederland moet nog instemmen, zegt hij: “De papieren komen naar de minister van Buitenlandse Zaken. Als die akkoord gaat dan is het zover.” Van den Tweel verwacht geen problemen; premier Mark Rutte heeft hem al gefeliciteerd
  einde bericht.

  Ambassadeur Ramdhin geeft ook aan dat Suriname een leidende rol kan nemen in de regio. Van ene boycot door de internationale gemeenschap is dus absoluut geen sprake.
  De hoop en verwachting van de critici bleek dus een luchtbel te zijn.

  Door de critici wordt daarom nu alles uit de kast gehaald ( onzinnig en zinnig)om de huidige regering in het kwaad daglicht te stellen.
  Wat dat betreft is de reactie van Sardjoe exact wat je van een doemdenker kan verwachten.
  De criminaliteit is inderdaad een probleem in Suriname, maar dat was het ook tijdens de vorige regering. En die criminaliteit moet nu inderdaad hard aangepakt worden.

  Maar je kunt als weldenkend mens niet verwachten dat de problemen binnen 3 maanden
  worden opgelost.


  Maak melding

 31. Lege boot (#19)

  Noem mij maar mister treurnis, het is maar een vaststelling van een Leeg Hoofd, toch?

  Sondrotonton lees ik ergens en volgens velen klopt dat ook. Maar toch laat ik je in je eer
  Op den duur kom je erachter dat je genaaid bent maar dan is het misschien te laat.

  De failliete boedel en puinhoop die jou Baas indertijd heeft achtergelaten is door Front opgeknapt. De mensen die je nu verafschuwd.
  Als deze mensen de rotzooi van je Baas niet keurig hadden opgeruimd had je nu geen stroom op je PC om mij mr. treurnis te kunnen noemen. Waren de schappen nog leeg
  en was de wisselkoers 1:3000.

  Ik laat je in je eer. De komende 2 maanden ga ik naar Afrika voor Goede Doelen en zal bij terugkeer checken hoe ver het met ons Suriname is. Wat jouw baas er van gebakken heeft.
  Veel sterkte met je criminele bende die je halsstarrig verdedigt, hoe treurig ook.


  Maak melding

 32. Gudo heeft helemaal gelijk.
  Er waren vele mensen die het zeker wisten dat
  Suriname totaal geïsoleerd zou raken. Dus niet!
  Op Starnieuws staat een bericht dat er een Oostenrijkse delegatie in Suriname is om samen te werken met Suriname.

  Wat Sardjoe betreft: laat Sardjoe maar terug gaan naar Nederland waar hij bij de gemeente
  Den haag staat ingeschreven. Voor Suriname heeft hij totaal niks betekent, dat in tegenstelling tot zijn voorganger de heer Lachman (verbroederingspolitiek).
  De hindoes en moslims hebben in Nederland genoeg problemen die Sardjoe misschien kan helpen oplossen.


  Maak melding

 33. “Mensen met ’slechte bedoeling parkeren hun gezin in het buitenland terwijl ze miljoenen graaien in Suriname. ORDENING!!!”

  Helemaal gelijk! Peggy woont ook hierooo, je weet wel die ene, ja zij ja…dus…


  Maak melding

 34. Dag meneer/mevrouw verandering het is mij op gevallen dat velen van jullie surinamers nu het lef hebben om somo en brunsi uit te schelden,maar toen ze met vene en sardjoe aan de macht waren was er niks aan de hand maar nu er verandering plaats vinden zijn ze nu niet goed ai baja ma aboen doei

  paraman

  Wat voor zg verandering vind er plaats onder deze regering?? Heb nog geen verandering gezien wel veel geklungel van ministers!!!


  Maak melding

 35. lees en huiver

  GFC nieuws

  Hakrinbank mogelijk betrokken bij oppositioneel politiek scenario
  Tuesday 2 November
  PARAMARIBO – De Hakrinbank wordt genoemd als mogelijke basis van waaruit een monetair- financiële aanval en continue campagne op de regering is gelanceerd. Het zou gaan om een politiek scenario dat moet zorgen voor een vroegtijdige val van de regering Bouterse/Ameerali met als doel de woorden van oud-president Ronald Venetiaan kracht bij te zetten, dat zijn politieke combinatie weer aan de macht komt.

  Bronnen uit de financiële wereld en het bedrijfsleven bestempelen de Hakrinbank als een aan het oppositionele Nieuw Front gelieerde bank. Ook zouden allerlei politieke krachten zich opmaken om gezamenlijk met de genoemde bank en eventueel bepaalde andere banken en cambiohouders, de wisselkoers voor vreemde valuta kunstmatig omhoog te stuwen. Als voorproefje van hoe dat kan werken wordt gerefereerd naar de periode begin juni 2010, toen enkele dagen na de verkiezing uitslag van 25 mei 2010, de wisselkoers ongebreideld begon te stijgen. Het was een kunstmatige stijging, bewerkstelligt door geslepen figuren, die het valuta gebeuren door en door kennen, wordt beweerd.

  Daarbovenop wordt het zaakje gecompleteerd door gezaghebbende bankautoriteiten en valuta handelaren die de bevolking misleiden met hun commentaren, natuurlijk in synchroon georkestreerde kritiek van de oppositionele politici. Een goed voorbeeld hiervan is de uitspraak van oud vicepresident Ram Sardjoe die beweerde dat de koers omhoog schoot, omdat de Megacombinatie de verkiezing heeft gewonnen. Daarbij worden de media ook nog aangespoord en voorzien van eenzijdige informatie waardoor het mogelijk wordt om ze zodanig bij te sturen, dat ze niets anders brengen dan een doem beeld over de situatie in het land.

  De hetze wordt op een bepaald moment zodanig opgevoerd dat de koersen door een groeiend psychologisch gebrek aan vertrouwen met het uur beginnen te stijgen. Opvallend is dat op zulke momenten geen der bekwame monetaire deskundigen en/of autoriteiten iets van zich laten horen. De aan de macht zijnde regeringsconstellatie moet het maar zelf uitzoeken, is kennelijk het motto.

  Het zwijgen van de monetaire autoriteiten werkt namelijk altijd negatief. Komt er wel een reactie dan werkt het meestal positief. Bepaalde bronnen hebben ook weten te melden dat er op bepaalde afdelingen van de Hakrinbank ter voorbereiding op het voornoemd scenario mutaties hebben plaatsgevonden. Daar en ook op andere banken, zoals mogelijk ook de RBTT zullen er allerlei onduidelijke valuta transacties plaatsvinden, met als gevolg vreemd kapitaal vlucht en/of smokkel via de officiële kanalen. Dit soort banken bezit namelijk de macht om miljoenen Amerikaanse dollar te kanaliseren naar een bepaalde groep handelaren, wat catastrofale gevolgen zou kunnen hebben.

  Na de verkiezingen van 25 mei 2010 is er namelijk van het ene op het andere moment tien miljoen US dollar gesluisd naar twee Nieuw Front bevriende groothandelaren en leveranciers van generatoren. Het geld was in feite bedoeld om tijdens de Verenigde Volks Vergadering gekozen volksvertegenwoordigers om te kopen om het Nieuw Front weer in het zadel te helpen.

  President Desi Bouterse heeft een dergelijke zaak misschien wel in de gaten gehad en heeft daardoor op alle mogelijke manieren geprobeerd om de gang naar de VVV te voorkomen. Het is publiek geheim dat de vorige machthebbers en huidige oppostie flink wat afweten van het op een dergelijke wijze kunstmatig omhoog stuwen van de wisselkoers. Volgens bepaalde bronnen is de huidige coalitie wel op de hoogte van wat er gaande is.

  Niet voor niets werd gekozen door president Desi Bouterse voor Gillmore Hoefdraad en Wonny Boedhoe die als onafhankelijke deskundigen wel van wanten weten. Bij verificatie ontkent de directeur van de Hakrinbank, Jim Boussaid, in alle toonaarden de genoemde aantijgingen.  Maak melding

 36. @27 een geestelijk gestoorde Whome, dat je je eigen koeterwaals geloofd, verbaasd mij niet.

  Surinamers zijn klaar met de VHP en NPS.
  geen enkele Surinamers die heeft gekozen om niet meer op deze twee etnische partijen te stemmen is ooit op zijn besluit teruggekomen.

  Blijf maar hopen, bij de volgende verkiezingen 2015, krijgt vhp 4 zetels en nps 1 zetel. MC gaat naar 30 zetels mi boi.

  Jouw wortel en tak uitroeiers zijn alleen maar kleiner geworden, de oorlogverklaarders zal hetzelfde lot ondergaan.

  Er zijn genoeg hindustanen die de etnische politiek van vhp niet meer hoeven, kijk naar de laatste verkiezing.

  NDP telt bijna evenveel hindustanen in de DNA als VHP alleen. VHP is dus niet meer de partij die zgn de belangen van alle hindustanen behartigd, er zijn nu vele anderen. Vandaar de etnische uitvallen van Sardjoe en andere top vhp’ers op zo’n manier proberen ze de hindustaan weer onder vhp te krijgen, but it will backfire.

  Ezeltje Whome als je dus het volgende stelt
  “De economische macht is nog altijd in handen van onze Hindoestaanse broeders”

  Dit kan wel kloppen als een bus, maar wat je niet kan weten vanwege jouw bekrompen verstand, is dat niet alle hindustaanse broeders nog langer VHP’ers zijn, dombo.


  Maak melding

 37. Surinamers, lees maar en huiver, dit zijn de acties van de Democratische fronters.

  BWe begrijpen nu waarom men zo boos is, geen van de scenarios, werken, ik denk dat brunswijk daar ook lucht van heeft gekregen en dact, daar doe ik niet aan mee.

  “Hakrinbank mogelijk betrokken bij oppositioneel politiek scenario
  Tuesday 2 November
  PARAMARIBO – De Hakrinbank wordt genoemd als mogelijke basis van waaruit een monetair- financiële aanval en continue campagne op de regering is gelanceerd. Het zou gaan om een politiek scenario dat moet zorgen voor een vroegtijdige val van de regering Bouterse/Ameerali met als doel de woorden van oud-president Ronald Venetiaan kracht bij te zetten, dat zijn politieke combinatie weer aan de macht komt.

  Bronnen uit de financiële wereld en het bedrijfsleven bestempelen de Hakrinbank als een aan het oppositionele Nieuw Front gelieerde bank. Ook zouden allerlei politieke krachten zich opmaken om gezamenlijk met de genoemde bank en eventueel bepaalde andere banken en cambiohouders, de wisselkoers voor vreemde valuta kunstmatig omhoog te stuwen. Als voorproefje van hoe dat kan werken wordt gerefereerd naar de periode begin juni 2010, toen enkele dagen na de verkiezing uitslag van 25 mei 2010, de wisselkoers ongebreideld begon te stijgen. Het was een kunstmatige stijging, bewerkstelligt door geslepen figuren, die het valuta gebeuren door en door kennen, wordt beweerd.

  Daarbovenop wordt het zaakje gecompleteerd door gezaghebbende bankautoriteiten en valuta handelaren die de bevolking misleiden met hun commentaren, natuurlijk in synchroon georkestreerde kritiek van de oppositionele politici. Een goed voorbeeld hiervan is de uitspraak van oud vicepresident Ram Sardjoe die beweerde dat de koers omhoog schoot, omdat de Megacombinatie de verkiezing heeft gewonnen. Daarbij worden de media ook nog aangespoord en voorzien van eenzijdige informatie waardoor het mogelijk wordt om ze zodanig bij te sturen, dat ze niets anders brengen dan een doem beeld over de situatie in het land.

  De hetze wordt op een bepaald moment zodanig opgevoerd dat de koersen door een groeiend psychologisch gebrek aan vertrouwen met het uur beginnen te stijgen. Opvallend is dat op zulke momenten geen der bekwame monetaire deskundigen en/of autoriteiten iets van zich laten horen. De aan de macht zijnde regeringsconstellatie moet het maar zelf uitzoeken, is kennelijk het motto.

  Het zwijgen van de monetaire autoriteiten werkt namelijk altijd negatief. Komt er wel een reactie dan werkt het meestal positief. Bepaalde bronnen hebben ook weten te melden dat er op bepaalde afdelingen van de Hakrinbank ter voorbereiding op het voornoemd scenario mutaties hebben plaatsgevonden. Daar en ook op andere banken, zoals mogelijk ook de RBTT zullen er allerlei onduidelijke valuta transacties plaatsvinden, met als gevolg vreemd kapitaal vlucht en/of smokkel via de officiële kanalen. Dit soort banken bezit namelijk de macht om miljoenen Amerikaanse dollar te kanaliseren naar een bepaalde groep handelaren, wat catastrofale gevolgen zou kunnen hebben.

  Na de verkiezingen van 25 mei 2010 is er namelijk van het ene op het andere moment tien miljoen US dollar gesluisd naar twee Nieuw Front bevriende groothandelaren en leveranciers van generatoren. Het geld was in feite bedoeld om tijdens de Verenigde Volks Vergadering gekozen volksvertegenwoordigers om te kopen om het Nieuw Front weer in het zadel te helpen.

  President Desi Bouterse heeft een dergelijke zaak misschien wel in de gaten gehad en heeft daardoor op alle mogelijke manieren geprobeerd om de gang naar de VVV te voorkomen. Het is publiek geheim dat de vorige machthebbers en huidige oppostie flink wat afweten van het op een dergelijke wijze kunstmatig omhoog stuwen van de wisselkoers. Volgens bepaalde bronnen is de huidige coalitie wel op de hoogte van wat er gaande is.

  Niet voor niets werd gekozen door president Desi Bouterse voor Gillmore Hoefdraad en Wonny Boedhoe die als onafhankelijke deskundigen wel van wanten weten. Bij verificatie ontkent de directeur van de Hakrinbank, Jim Boussaid, in alle toonaarden de genoemde aantijgingen.”


  Maak melding

 38. ” “Er is sprake van een toename en verruwing van criminaliteit,”

  Bovenstaande volgs de leugenaar domme sardjoe.
  Onderstaand de lezing van de PG en Justitieleiding dit allemaal tijdens hun driehoeksoverleg, gepresenteerd.

  Er werd ook duidelijk gesteld dat iedereen recht heeft op bescherming, elke Surinamer moet en hoort door de overheid beschermd worden, we gaan niet discrimineren om de een meer te beschermen dan de ander.

  “Over het jaar 2009 geeft het totale criminaliteitsbeeld uit de politiestatistieken 24.892 incidenten aan. Voor wat betreft het jaar 2010 zijn tot eind oktober 16.493 gevallen geregistreerd door de politie. ”

  De cijfers van de laatste drie maanden geven zelf een dalende trend vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Een dalende trend op alle gebieden van roven, verkeersdoden, kindermisbruiken enz.

  “Overheid komt met intensieve aanpak criminaliteit 01 Nov, 21:30
  Roadblocks, verhoogde surveillance, extra inzet van rechercheteams, preventieve voorlichting aan de gemeenschap, scherpere criminaliteitsanalyses en het zichtbaar maken van de top tien van criminelen. Met deze maatregelen wil het ministerie van Justitie en Politie de veiligheid in de samenleving vergroten.

  Volgens een persbericht van het ministerie van Justitie en Politie is het aangekondigde beleid vandaag besproken tijdens twee bijeenkomsten op het ministerie. Minister Martin Misiedjan sprak eerst met zijn collega van Defensie Lamuré Latour. Ook de korpschef, de bevelhebber van het Nationaal Leger en leden van het kabinet van de minister waren bij het overleg aanwezig. Hierbij kwam de samenwerking tussen het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger ter sprake. Afgesproken is dat deze samenwerking, die sinds 2005 bestaat, een vervolg krijgt en dat de gezamenlijke patrouilles “dagelijks onverkort doorgaan”.

  Geen toename
  Aansluitend voerde Misiedjan vandaag het zogenoemde driehoeksoverleg met de procureur-generaal en de korpschef. Hierin stond de criminaliteitsbestrijding centraal. Volgens het persbericht bespraken minister, procureur-generaal en korpschef “de zorgwekkende ontwikkelingen met betrekking tot de criminaliteit. Hoewel uit de geregistreerde politiestatistieken geen toename van de criminaliteit valt te concluderen, is wel een zekere trend van verruwing te constateren. Zonder effectieve maatregelen bestaat de mogelijkheid dat dit beeld zich ongunstig zou kunnen ontwikkelen.”

  Harde cijfers waaruit blijkt dat de criminaliteit de afgelopen tijd zou zijn gestegen, ontbreken. Toch bestaat bij de driehoek “zorg ten aanzien van de uitwassen en het gevoel van onveiligheid bij de burgers.” In de persverklaring wordt benadrukt dat veiligheid geen luxe is en dat een ieder recht heeft op veiligheid. De partijen hebben afgesproken dat alle middelen worden ingezet om de criminaliteit aan te pakken. Dat houdt in dat vooral “de zware jongens” worden opgespoord en aangehouden.

  Resultaten geboekt
  De intensievere aanpak heeft dit weekend al tot resultaten geleid, meldt het ministerie. Tijdens roadblocks is een van moord verdachte persoon aangehouden, terwijl zaterdag een aantal personen is ingerekend die meerdere berovingen hebben bekend. Daarnaast kondigt het ministerie vandaag aan dat middelen beschikbaar komen voor het operationeel maken van politievoertuigen die reeds langere tijd buiten gebruik zijn.

  Ook de verkeersveiligheid stond vandaag op de agenda van de minister. Met name het toegenomen aantal ongevallen met bromfietsen. Afgesproken is dat bromfietsen die de wettelijk toegestane maximumsnelheid overschrijden, direct door de politie uit het verkeer worden gehaald.

  Geregistreerde politiestatistieken zoals vandaag vrijgegeven door het ministerie van Justitie en Politie. Over het jaar 2009 geeft het totale criminaliteitsbeeld uit de politiestatistieken 24.892 incidenten aan. Voor wat betreft het jaar 2010 zijn tot eind oktober 16.493 gevallen geregistreerd door de politie. “


  Maak melding

 39. @ tjall,
  jou reaktie lijkt niet om dat van iemand die niet pro bouterse is dus bij deze ben jij giga door de mand gevallen mi boy het geeft niet wat je ben pro of anti DB maar lieg niet kom er openlijk voor uit .


  Maak melding

 40. Opstructie-politiek is de strategie van de oppositie (Nieuw-Front)in het parlement .
  Nationaal-belang is bij de NF met geen loep te constateren .
  De VHP kan het mentaal niet verwerken dat zij niet in het politiek machtscentrum bevindt .

  Stree de fu stree
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Sranan sa wini !


  Maak melding

 41. Beste Sosoboto (reactie #45),

  Het probleem welke de oude politiek momenteel moeizaam onder ogen kan zien, is dat ‘zelfoverschatting’ opgrond van ‘minachting’ en op basis van ‘racisme en negatieve vooroordelen’, ook voor haar als valkuilen gelden. De regels maken hier absoluut GEEN uitzondering op.

  Dus hoe de Nieuw Front-combinatie het op genante wijze heeft kunnen presteren, om d.m.v. ‘directe acties’ nog voor de nieuwe regering haar regeerteam op orde had, gelijk tot de aanval over te gaan opgrond van “ervaring”, heeft ook ons verbaast. Terwijl deze oude politici eerder pretendeerden, dat zij zelf genoeg ervaring hadden. Maar waarvoor en met welk doel.

  En nogmaals; ‘minachting’ hebben voor je politieke “tegenstanders” op basis van boven vermelde gronden, is een ‘valkuil’. Tevens kunt je toch niet verwachten, dat iets waar mensen zo lang van gedroomd hebben, binnen tien zetten gedaan is? Terwijl je het gisteren nog had over “het voordeel van de twijfel”????

  http://www.shirtfight.com/images/uploads/e84224c645867ab776e211b8735849c5.jpg

  Vandaar dat de Nieuw Front-combinatie nu onder supervisie van de politieke partij de V.H.P. ook zichzelf nauwelijks de kans gegeven heeft, om even bij te komen. Waarschijnlijk was de ontsteltenis van de verkiezingsuitslag van 25 mei 2010 jl. te groot om te kunnen pauzeren en te hergroeperen.

  Zelf de voormalige president Ronald Venetiaan kwam zelfs op ongebruikelijke wijze op z’n besluit terug, dat hij zich vanwege de verkiezingsuitslag niet meer uit de Surinaamse politiek zal terugtrekken.

  Het was duidelijk, dat de aanval ‘direct’ geopend zou worden op de nieuwe regering, ‘zonder ruimte voor enige adem pauze’. Ze hadden gelogen, zijn zelf bedrogen uitgekomen en hebben nu hun wonden te likken.

  EEN ‘ORGANISATIE’ WAAR DE SURINAAMSE VRIJHEIDSSTRIJDER ANTON DE KOM ZO VAAK OVER HAMERDE, IS EEN DOELGERICHTE SAMENBUNDELING VAN KENNIS, VAARDIGHEDEN EN KRACHT TUSSEN DRIE OF MEER PERSONEN. DIE PRIMAIR MIDDELEN EN ACTIVITEITEN AAN WENDT, OM TE VOORZIEN IN DE BEHOEFTE AAN PRODUCTEN EN/OF DIENSTEN IN HAAR OMGEVING. HET IS OPGEBOUWD UIT COMPLEMENTAIRE BEGRIPPEN (ELKAAR AANVULLEND) ALS TAAKVERDELING EN COÖDINATIE.

  De brug over de Suriname rivier bijvoorbeeld is niet gebouwd, ondanks dat de oude politiek het NIET wilde? Ook niet vanwege arrogantie of zelfoverschatting van de toenmalige regering? Of om wie dan ook wat te willen bewijzen? De brug over de Suriname rivier is gebouwd, omdat de initiatiefnemers vastbesloten waren, dat het gebouwd moest worden in het belang van de totale Surinaamse gemeenschap. Wat tevens het ‘vermogen’ bewijst die Surinamers tot hun beschikking hebben, om hun verlangens te kunnen vervullen.

  http://www.youtube.com/watch?v=xoMnHYe9uOM

  En nogmaals, de kracht van je verlangens is het ‘gereedschap’ om het succes dat je wenst te kunnen bereiken. Succes is de vertaling van een ‘innerlijke kracht’. En als je weet hoe je deze kracht kunt gebruiken, dan wordt succes zichtbaar in jouw leven. Wat ook bij de beëdiging van President Desire Delano Bouterse eerder nogmaals bewezen is geworden.

  http://www.youtube.com/watch?v=ftN1xPXFDzI&feature=related

  En wanneer je als oppositie vanwege haat, rancune, minachting en racisme des ondank verkiest, om met blote ogen aan de ‘kracht van het Surinaams volk’ voorbij te gaan, dan vertelt dat meer over wie jij als oppositie in werkelijkheid zelf bent, dat wat anderen in jou ogen zouden zijn.

  En daardoor tevens heeft het beestje wederom haar ware aard weten te verraden.

  http://www.youtube.com/watch?v=HHd6XYMlP4I&feature=related


  Maak melding

 42. Iedereen die vaak met Hindoestanen temaken heeft, weet dat Hindoestanen niet willen heersen over andere bevolkingsgroepen, maar juist bezorgd zijn (vanwege de dagelijkse praktijk) dat andere bevolkingsgroepen over hen willen heersen. Er was een tijd dat dit laatste zelfs officiele politiek was van sommige politieke partijen van Suriname en dat dit misschien (on)bewust nog steeds zo is.

  Iedereen weet ook dat alle regeringen vlak voor de verkiezingen hun mensen installeren op belangrijke posten. Dat bvb Venetiaan heel wat eigen mensen bij de overheid aan een baan heeft geholpen en dat de huidige regering al direct bij de start (dus niet eens bij de exit) enkelen uit de eigen aanhang aan mooie banen heeft geholpen onder het mom van ‘die anderen waren corrupt’. En wanneer deze trend aanhoudt, dan is na 4 jaar de ambtenarij politiek gekleurd. Hopelijk gaat men in Suriname het gezonde verstand gebruiken en mensen benoemen op basis van hun capaciteit, deskundigheid en integriteit. Geen vriendjes- en partijpolitiek dus. Deze regering kan gaan bewijzen inderdaad een nieuwe eerlijke koers te willen varen. Hopelijk lukt dat.


  Maak melding

 43. VHP probeert mensen weer over te halen, nieuwe verkiezingen voor een jaar of 2. Toen Bouta nog in bespreking was, welke partijen samen willen werken, bood Sardjoe een weigerings conclusie en verdween. Nu VHP niks meer heeft, is er nu sprake van jaloezie. Natuurlijk, maar toen VHP aan de macht was, hebben ze juist niet gedaan, wat ze wel moesten doen. En nu ?… nu proberen ze weer NDP op de zwarte lijst te plaatsen om opnieuw stemmen over te brengen. Helaas voor meneer Sardjoe, hij heeft zijn kansen gehad… Geef andere mensen ook eens de kans, ook al presteert hij of zij niet beter, elk mens moet en mag een keer regeren… Daar heeft ieder er recht op !


  Maak melding

 44. BTW UITWEG,ga naar de Surinaamse politie-site en vink gezochte personen aan.Zal je zien dat ik niet lieg,let vooral op het jaartal,dan moet je tot de conclussie kunnen komen de criminaliteit onder jouw boevengespuis naar flinke hoogte is gestegen.


  Maak melding

 45. EBU-Akademiya alweer een top analyse @49, keep them coming.

  “En wanneer je als oppositie vanwege haat, rancune, minachting en racisme des ondank verkiest, om met blote ogen aan de ‘kracht van het Surinaams volk’ voorbij te gaan, dan vertelt dat meer over wie jij als oppositie in werkelijkheid zelf bent, dat wat anderen in jou ogen zouden zijn.”

  Daarom weet ik 100% zeker dat het met de oude politiek (vhp en nps) is afgelopen, dit is het begin van hun einde.

  Ze hebben doordat ze lang aan de macht zijn de kracht van het Surinaamse volk onderschat, deze onderschatting is nu overgegaan naar minachting voor het Surinaamse volk. En deze minachting zal ze uiteindelijk opbreken.

  Een duidelijker minachting naar zijn eigen achterban kon sardjoe niet tentoonspreiden.

  Tijdens de Divali (feest van de verlichting) viering, hoor je vrede en saamhorigheid te prediken.

  De president maakt Divali tot een nationale vrijedag. Vele hindu’s zijn daar terecht blij om, inclusief VHP’ers, sommige hebben zelf aangegeven dat ze hier al 15 jaar omvragen.

  De ex-vicepresident die dus voor alle Surinamers een Ex-VP hoort te zijn, komt niet met een boodschap van vrede en saamhorigheid.

  Zijn Divali boodschap was eentje van haat, rancune, leugens en pure racisme.

  Dit zal achteraf misschien wel zijn laatste boodschap blijken te zijn, dit hopen veel Surinamers in ieder geval.


  Maak melding

 46. Het jaar 1936!

  Alleen Creolen in de regering. Dat is al heel lang zo. Het machtscentrum is bij hun.

  Gouverneur Kielstra (1933-1943) laat in de Wet opnemen dat Hindustanen en Javanen vanaf NU, 1936, ook actief in de politiek mogen zijn.

  In het jaar 1936 is dus de basis gelegd voor gelijkheid, waar de Creolen toen zwaar tegen waren. Is dit dillema sindsdien verandert in Suriname?


  Maak melding

 47. @ tjall en sosoboto ebu en de rest van de kudde wat leverd het op om hier op dit net leugens en bedrog te verkondigen ik vraag mij dat in alle eerlijkheid af. in de jaren van het communisme waren mensen ook heilig van overtuigd dat het beste systeem was als je nu deze zelfde mensen vraag of ze terug willen naar het communistisch systeem verklaren ze jou voor gek.blijven jullie maar misdaaad moord criminaliteit verdedigen eens komt de dag dat ook jullie het licht gaan zien .


  Maak melding

 48. DAS @56

  “Gouverneur Kielstra (1933-1943) laat in de Wet opnemen dat Hindustanen en Javanen vanaf NU, 1936, ook actief in de politiek mogen zijn.”

  Het moet 1944 zijn maar dat even terzijde.

  Nu komt het, want DAS stelt een vraag maar weet waarschijnlijk niet waarover hij het heeft.

  “In het jaar 1936 is dus de basis gelegd voor gelijkheid, waar de Creolen toen zwaar tegen waren. Is dit dillema sindsdien verandert in Suriname?”

  In het jaar 1936 is dus de basis gelegd voor gelijkheid/politiek actief zijn.

  Nu stelt DAS de vraag is dit dilemma sindsdien verandert in Suriname?

  Wat stelt DAS precies met deze vraagstelling?

  Is het dilemma (politiek actief zijn) verandert in Suriname?

  Welk dilemma zou veranderd moeten zijn?

  Ik denk dat ik een vermoeden heb wat DAS precies bedoeld, het is gewoon een vermoeden, want DAS weet waarschijnlijk ook niet waarover hij het heeft.

  Nee DAS, het dilemma is niet veranderd de Hindustanen en Javanen zijn nogsteeds politiek actief, zeggen de politieke partijen VHP, PL, KTPI je nog wat en voor de rest zitten ze in verschillende andere politieke partijen.

  Hindustanen en Javanen hebben de afgelopen jaren enzelfs nu in regeringen gezeten, ze zitten in ieder geval allemaal in de DNA en onze VP is een hindustaan.

  Politiek actiever kan je het niet hebben, maar goed, DAS wist dit allemaal niet.

  I’m not surprised.


  Maak melding

 49. Deel II we gaan nog even verder met DAS zijn dilemma

  “In het jaar 1936 is dus de basis gelegd voor gelijkheid, waar de Creolen toen zwaar tegen waren. Is dit dillema sindsdien verandert in Suriname?”

  Want stel dat DAS met zijn dilemma vraag nou juist bedoeld dat creolen zwaar tegen die gelijkheid/politiek actief zijn van Hindustanen en Javanen zijn, mag dat niet onderbelicht worden toch.

  Maar niet geweend DAS, want hier is het antwoord ja, dit dilemma is sindsien veranderd in ieder geval met jou 1936.

  Creolen zijn niet tegen het politiek actief zijn van Hindustanen en Javanen.

  Hopelijk zegt front je nog wat, je weet wel die samenwerking tussen de Creoolse NPS, de Hindustaanse VHP en Javaanse PL. Zo hecht is die samenwerking tussen de VHP en NPS, dat toen de VHP samen kon regeren met MC ze niet eens wilden, samen uit samen thuis met de creolen hoorde ik Sardjoe nog schreeuwen.

  Javanen en twee hindustanen inclusief de VP zitten in de regering.

  Hopelijk verbaasd het je niet, dat ik je vraag heel dom vind.

  I’m not surprised AGAIN


  Maak melding

 50. #42.
  “Ezeltje Whome als je dus het volgende stelt”

  Helaas! Ik moet u teleurstellen, ik kom niet in aanmerking voor deze titel. Ik voldoe niet aan de criteria om de titel te bemachtigen, men moet aan onderstaand voldoen;
  – Lid zijn van de MOORDENAARS Partij (ndp).
  – Indien geen lid, moet men zich in zijn of
  haar postings opstellen als een
  ndp-groupie.

  Maar even de actualiteit, twee bonden hebben voornemens om te staken. Waarschijnlijk zijn deze bonden zeer tevreden met het wanbeleid van de MOORDENAARS


  Maak melding

 51. @61 Ezeltje Whome

  “Bemachtigen?” Na Nederlands ie ne verstang? Je bent het al, wat je bent kan je niet meer bemachtigen maar ook niet afstaan of ontkennen, wat een lummel ben je ook zeg.

  Bedoel je die beroepsstakingsbonden in Suriname, ach ik vind wel jammer dat ze over de ruggen van de studenten politiek willen bedrijven. Maar goed, het doel heiligt alle middelen noh.


  Maak melding

 52. #62.
  Wie is nu

  Er staat duidelijk dat ik niet voldoe aan onderstaand criteria;

  – Lid zijn van de MOORDENAARS Partij (ndp).
  – Indien geen lid, moet men zich in zijn of
  haar postings opstellen als een
  ndp-groupie.

  Het zal wel weer een ndp blunder zijn wanneer men u op de berm dat wijs gemaakt heeft mi ta! En zo blundert deze M(oord) C(ombinatie) verder.

  Terug naar de werkelijkheid, dhr. Valies heeft tijdens het puinruimen van de rommel
  die door de MOORDENAARS was achtergelaten de toenmalige regering het leven heel lastig
  gemaakt. Met de beste ndp-leugen lukt het u niet om wederom hier een draai te maken.
  U zult het wel wederom doen, maar aan mij zal het niet besteed zijn.
  Maar ook u ziet toch dat het rommel en rotzooi is wat de samenleving als verandering door de strot geduwd krijgt.
  Het gaat maar om een ding, de MOORDENAAR uit het gevang houden. De Surinaamse samenleving kan het bekijken. Dat konden wij ook in de periode dat u nog in uw volksmilitie-uniform rond liep.
  Over die periode gesproken u moet zich toch wel danig vermaken met de huidige djugu. djugu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.