vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSalaris Surinaamse bankpresident helft minder

Salaris Surinaamse bankpresident helft minder

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 okt – Het salaris van president Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname is ongeveer de helft minder dan wat eerder bekend werd. Vicepresident Robert Ameerali spreekt van een misverstand. De ruim tachtig duizend Surinaamse dollar waar media melding van maakten, is een theoretisch bedrag.

Het bedrag is wel genoemd. Hoefdraad krijgt ruim veertigduizend Surinaamse dollar (ruim dertien duizend dollar) netto. Tijdens de discussies binnen de ministerraad werd geopperd dat belasting en aov mee gerekend moesten worden. Dat opgeteld bij het nettoloon zou de veelbesproken tachtig duizend opgeleverd hebben. “We kunnen geen contract (met Hoefdraad, red.) sluiten op nettobasis”, zegt Ameerali. Dus zal alsnog uitgerekend worden hoeveel Hoefdraad bruto krijgt. Ameerali betreurt de manier waarop het nieuws naar buiten kwam. President Desiré Bouterse vindt dat Hoefdraad elke cent waard is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

56 REACTIES
  1. Suriname kan boven zichzelf uitstijgen en een bloeiende economie opbouwen op het gebied van milieu, schone energie en biobrandstoffen. Dat zegt de Nederlandse topondernemer en adviseur, Hans de Boer.

    Hij sprak woensdagavond 27 oktober in Paramaribo op de tiende verjaardag van de vestiging van de Nederlandse hogeschool INHolland. INHolland heeft in Suriname op dit moment 800 leerlingen en het aantal groeit nog steeds.

    Directeur, Lilian Callender ziet bij de groei van de economie een rol voor haar opleidingsinstituut. “Wij hebben internationale erkenning en studenten die bij ons afstuderen ontvangen een Nederlands diploma. Daarmee kunnen ze overal ter wereld terecht.” Over tien jaar hoopt de directeur een ander gebouw met een campus te hebben. “Zo kunnen studenten uit de Caribische regio ervoor kiezen een studie bij INHolland Suriname te volgen.”

    Kenniseconomie
    De Boer vindt een kenniseconomie van groot belang voor Suriname. “Je kunt vanuit het hoger onderwijs, hier op INHolland, maar ook via wetenschappelijk onderwijs op de Anton de Kom-Universiteit een goede invloed hebben op de economische ontwikkeling. Je gebruikt de scholen als basis voor ondernemerschap. Daarnaast kun je een speerpunt van de economie kiezen. Dat zou voor Suriname op het milieu moeten liggen.”

    Volgens de topondernemer moet Suriname op korte termijn zorgen voor een investeringswetgeving. De voorwaarden zijn volgens hem nu niet duidelijk. “Het land en de bevolking hebben er belang bij dat er in het land wordt geïnvesteerd. Als je die wet introduceert en goed naar buiten communiceert, en je legt er een economische strategie naast van biobrandstof, ecotoerisme. Als dat gebeurt, dan voorspel ik Suriname een hele mooie toekomst

    Als ik dit lees dan zeg ik dat SME meer moet investeren in docenten en specialisten die ons kunnen helpen een goed economisch-systeem op te zetten. De heer Hoefdraad is het begin in de reeks van specialisten dat ongetwijfeld zal volgen wil deze regering het singapore-systeem in suriname introduceren. Let op !! de wereld-bank komt naar Suriname.


    Maak melding
  2. Je alariskosten wordt bepaald adv het bruto salaris. Dat Hoefdraad nette SRD 40.000 overhoudt is logisch maar je salariskosten zullen liggen rond de SDR 80.000 bruto. Het is ongeloofelijk hoe deze regering iets probeer recht te praten dat gewoon krom is en inspeeld op de onwetendheid van het volk mbt Bruto/Netto verhaal.


    Maak melding
  3. Heren, sinds wanneer werken wij met nettobedragen. Je probeert het volk zand in de ogen te stooien.
    Van het brutobedrag kan Hoefdraad al zijn aftrekposten eerst benutten (huisvesting,vervoer, etc.). Wat overblijft is dan pas belastbaar. Dus zijn salaris is nog steeds 80.000 SRD.
    Als Hoefdraad het slim speelt, betaalt hij straks heel weinig belasting.


    Maak melding
  4. De ophef onstond toch vanwege de “kosten” van Hoefdraad voor de werkgever cq overheid. Dat is toch sowieso een brutobedrag? (afgezien van alle extra voorzieningen)
    In de pers is toch ook steeds de vergelijking gemaakt met bruto salarissen van anderen?
    Welke werkgever bespreekt in godsnaam alleen netto salarissen? Dus hoezo misverstand??

    Ik snap dit bericht niet hoor….de enige manier waarop Des de Pres kan zeggen dat er sprake is van een misverstand is wanneer je een pure kostenvergelijking maakt. Wat kostte de vorige bankpresident incl alle voorzieningen (pensioen, autotje, huisje, boompje, beestje) en wat kost de huidige bankpresident de overheid. Indien Hoefdraad minimale tot geen voorzieningen krijgt kan je pas stellen dat de commotie voor soso was.. ik ga maar zelf naar die persconferentie luisteren, want dit snap ik niet…


    Maak melding
  5. In de jaarrekening wordt onder salariskosten niet het netto salaris opgenomen doch bet bruto salaris en alle andere kosten die rechtstreeks verband houden met de werknemer zijn beloning dus ook gratificatie, vakantiegeld, sociale lasten ten laste van de werkgever etc.
    Welke koe/ezel bedenkt zo iets kroms om het juiste bericht in een ander daglicht te stellen? Ameraali wie denk jij voor je tye hebben? Een stelletje onbenullen? Dit weerspiegelt wel je denk en handels- bekwaamheidsniveau die ik nu wel erg lager inschat. Jammer dat je een fysieke waarde niet kunt geven van minder dan nul doch wel een theoretische.
    Dit is zeker ook iets niewus hé, probeer maar negatief 10 SRD (in bankbiljetten) te hebben in je zak


    Maak melding
  6. Suriname zal nooit het systeem van Singapore kunnen over nemen.
    – Het heeft daar de ambitie niet voor
    – Suriname heeft te weinig mensen die hard willen werken om het land naar de next level te brengen
    – IPV dat mensen gaan nadenken hoe ze meer kunnen wordt er liever duizenden manuren verstookt om over de salaris van de bank governor te praten


    Maak melding
  7. Als we een Senior Economist at the Statistics Department bij ’t IMF wegkapen. En die ook nog een internationaal gerespecteerde Fiscaal expert is, dus hij gaat zich ook voor onze belastingwet inzetten. Hij maakt ook de weg ook vrij naar financiële instituten. En hij is nb ook een surinamer! Vanwaar al die ophef?!
    Ik ben het volkomen eens met TTHEO!!! Toekomst gericht! Suriname voortwaarts! Hij is de beste kandidaat! Wie een alternatief heeft. Zeg ’t maar! Het is makkelijk langs de kant te roepen hoe ’t moet en wel en wie niet toch?


    Maak melding
  8. “Volgens de topondernemer moet Suriname op korte termijn zorgen voor een investeringswetgeving.”

    Als ik het goed heb begrepen staan er drie nieuwe wetgevingen hoog op de agenda van de DNA. Het zijn wetgevingen die al jaren klaar waren of bijna klaar waren maar nooit door front op de DNA agenda zijn gezet ondanks veelvuldig aandringen van de toenmalige oppositie.

    De drie wetgevingen zijn de investeringswetgeving, de anti-corruptiewetgeving en de occupatiewetgeving.

    Deze drie zullen heel gauw besproken en aangenomen moeten worden, ik ben benieuwd naar de reactie van de oppositie wbt deze wetgevingen, we weten inmiddels al dat de oppositie niet kritisch doch constructief bezig wil zijn.

    De oppositie heeft zichzelf moedwillig in de negatieve destructieve hoek gedrukt, wat betekend dat elke samenwerking met de oppositie onmogelijk is geworden. Zo heb ik nog van geen een oppositielid een positieve bijdrage kunnen lezen of horen, het is een en al negativiteit.

    Trouwens ik heb vanmorgen gelezen dat de oppositie is weggelopen uit de DNA vergadering want ze wilden bepaalde zaken bespreken, ze wilden geen genoegen nemen met de Persconferentie van de President. De vergadering is doorgegaan omdat er toch qourum was en zaken zijn aangenomen.

    Een oppositie die alles eerst via de media aankaart, het volk ophits met leugens en verdraaiingen, die gewoon doodleuk aangeeft dat het oorlog is en dat de regering niet lang zal blijven regeren, heeft alle rechten verspeeld om serieus genomen te worden.

    Om de bovenstaande moverende redenen hoort de voorzitter geen zaken op de agenda te zetten die de oppositie aankaart, de regering moet en mag niet langer toestaan dat er openlijke obstructie gepleegd wordt onder het mom van oppositievoering.

    De DNA zal daarom eerst de begrotingsbehandeling, daarna de wetgevingen en daarna belangrijkere zaken tbv de ontwikkeling van Suriname op de agenda moeten plaatsen.

    Suriname voorwaarts.


    Maak melding
  9. President Desiré Bouterse vindt dat Hoefdraad elke cent waard is.

    Suriname is wel een Ontwikkelingsland en dat Hoefdraad een goed Salaris heeft als president van de C.B. is te begrijpen maar het moet wel in verhouding zijn met de Top Salaris van een Directeur van een multinational in Suriname en dan denk ik dat hij redelijk verdient.


    Maak melding
  10. hahahahaha zie je dat deze ras idioot het volk niet serieus neemt bouterse weet hoe dom een aantal surinamers zijn dus hij verkoopt ze gewoon luchtballonnen en broodjeaap verhalen hahahahhahaa.
    stranangmang san ede yu don so ai mi gado.
    de geruchten doen de ronde dat hoefdraad niet zo kundig is als hoe de ndp het voorsteld en dat deze man hoefdraad ook niet zo een hoge functie had bij het IMF als wordt beweerd.
    wat mij opvald bij de ndp is dat ze een zou groot mogelijke voorstelling van zaken doen om zo die koeien in suriname zand in de ogen te strooien .
    1)mellinnium cobinatie
    2) mega-cobinatie
    3)hoge doelen grote hoogte
    allemaal holle vaten leugens bedrog.
    Dus de ene idioot haald de andere idioot erbij om het volk openlijk te bedonderen daarom moest het volk zolang wachten op die massamoodenaar president hij moest een zo geloofwaardelijk verhaal vertellen aan die dommies. ik vindt dat deze regering knullig over komt net een kleuterklas.ze hebben nu een nieuwe woord geleerd singapore-systeem.


    Maak melding
  11. Overleden ex-president van Argentinie is gisteren begraven in bijzijn van talloze zuid amerikaanse staatshoofden.Aanwezig waren o.a de politieke leiders van Brazil,venezuela,chili,colombia etc etc.Ra ra wie was er niet?vervelend als je als staatshoofd niet vrijelijk kan bewegen.Hij had dan toch die andere nietsnut lackin kunnen sturen?Triest!


    Maak melding
  12. Fawaka nanga Lackin minister van buitenlandse zaken?of is het binnenlandse zaken want die man heeft voorzover ik weet nog geen enkel buitenlands bezoek afgelegd en hij heeft ook niemand van enig kaliber cntvangen.Wat is de toegevoegde waarde van zo een figuur aan de Surinaamse samenleving vraag ik mij af?En hij wordt er nog voor betaald ook.Ai mi boi!


    Maak melding
  13. “Hoeveel srd heeft dit onderwerp van discussie, het inkomen van Hoefdraad, de Surinaamse samenleving wel niet gekost?”

    Bovenstaande volgens Bakapasi_boi @5.

    Dit is het doel van die hele heisa, afleiding, positieve zaken waar het echt omgaat tbv de ontwikkeling van Suriname moeten onderbelicht blijven. Demoraliserend bezig zijn, verdraaingen en leugens, zie maar reactie van Vene op waterkant, hij weet dat nps terug in de regering komt, met andere woorden de scenario’s met behulp van de media zullen met rasse schreden volgen.

    Daarom hoort deze regering op dit moment alle hervormingen en veranderingen daadkrachtig door te drukken, nu is het de beste periode voor.


    Maak melding
  14. Een fiscaal jurist in Suriname heeft uitgerekend dat het brutoloon van de heer Hoefdraad srd 51.596,- is.
    Als je dit gemakshalve door 4 deelt kom je uit op een brutobedrag van circa € 13.000,-
    per maand. Op jaarbasis is dat bruto
    € 156.000,-
    Even ter vergelijking; Het bruto jaarsalaris van de president van de Nederlandse Bank Nout Wellink was vorig jaar
    € 406.025,-. Dan zijn de verschillende vergoedingen en declaraties er niet bij opgeteld.
    De heer Hoefdraad heeft hard gewerkt (en gestudeerd)om zover te komen. Als je hard werkt en hard studeert wordt je daarvoor beloond.
    Dat geldt voor ons allemaal. We studeren hard om later veel geld te kunnen verdienen.
    Wanneer je naar een functie solliciteert,
    zijn de volgende zaken van belang;
    -Opleidingsniveau: Hoe hoger de genoten opleiding, des te hoger het te verwachten salaris.
    -Het aantal jaren werkervaring: Hoe meer jaren, des te hoger het te verwachten salaris.
    -Leidinggevende positie: In de regel worden leidinggevende posities beter beloond.
    -Omvang van de organisatie

    De heer Hoefdraad voldoet met vlag en wimpel aan de bovengenoemde zaken. Waarom mag daar dan niet een goede beloning tegenover staan?
    Je mag aannemen dat de heer Hoefdraad niet zijn hele leven governor van de centrale bank gaat blijven. Als hij met minder salaris
    genoegen zou nemen zou dat inhouden dat indien hij ergens anders zou gaan solliciteren hij opnieuw aan salaris opbouw zou moeten gaan doen. Ik denk dat je dat van niemand kan verwachten en eisen.

    Wannneer je bovenstaande zaken in aanmerking neemt dan mag je aannemen dat het salaris van de heer Hoefdraad alleszins redelijk is.
    Suriname heeft mensen met expertise nodig maar dan moet je deze mensen daar ook een goeie vergoeding voor geven. Anders kun je nooit topmanagers aantrekken. En Hoefdraad is een topmanager.
    Dat gebeurt niet alleen in Suriname maar dat
    is over de hele wereld zo.
    Die hele heisa omtrent de salaris van de heer Hoefdraad kan ik wel begrijpen omdat Suriname niet eerder te maken heeft gehad met het fenomeen topmanager.
    In Nederland is dat geen issue meer wanneer topmanager een goeie beloning krijgen.
    Wat dat betreft ben ik het eens met
    reageerder 1 (theo).


    Maak melding
  15. Wat is het probleem als de man zoveel verdient??????

    Ik snap surinamers niet!!!!

    Een Top econoom, Internationaal gerespecteerd, internationale faam, heeft banksystemen in andere landen helpen opzetten en omvormen wordt in zijn eigen land afgebroken! Notabene door zogenaamde beterwetenden die het grootste deel van hun professionele carierre niet verder zijn geweest dan binnen de 4 Surinaamse landsgrenzen.

    Als ik hoefdraad was zou ik gewoon opstappen en de Surinamers zeggen: Jullie bekijken het maar.

    Dan vind men het vreemd dat elk jaar ongeveer 90% van het kader wegtrekt…..


    Maak melding
  16. Jerrol je vergelijkt Hoefdraad met Nout Wellink, en praat zijn hoge salaris goed. Ongeveer eenderde van Wellink. Wiens salaris ik overigens ook te veel vind.

    Het Bruto Nationale Inkomen in US dollars van Nederland is ongeveer 700.000.000.000…..700 miljard, per jaar. Dus kunnen ze zich wel deze salaris permitteren.

    Kun je mij vertellen hoeveel het Bruto Nationale Inkomen in us dollars van Suriname ongeveer is per jaar. Dat je de Mega Salaris van Hoefdraad goed wil praten…

    Top Salarissen zijn okee maar ze moeten wel in verhouding staan met de slands inkomens. Want als je blijft graaien en graaien uit de staatskast, terwijl er niet genoeg bijkomt heb je een probleem. Hoe wil je dit ook goedpraten t.o.v. mensen die gezinnen hebben en geen werk en eten hebben, moet daar ook niet iets aan gedaan worden. Met 156.000 euro kun je ook netzoveel mensen te eten geven. Wat dacht je van schoolkinderen die met honger op school zitten.


    Maak melding
  17. Er is ook een Zuid-Korea systeem.Tot 1960 was dat land nog een plat gebombadeerd ruine.En ook zij hebben weinig grondstoffen en hadden een weinig geschoolde bevolking


    Maak melding
  18. Beste TTheo,
    Jij pleit om een Singapore-systeem in te voeren Suriname, het zou uitstekend zijn. Maarrrr..

    Je vergeet een zeer belangrijke punt. Singaporezen zijn hele andere soorten mensen als Surinamers. Helaas is het maar een droom…Je kunt wel een systeem willen veranderen maar moet ook je juiste soort volk, mensen hebben. Begin eerst de Singaporese strafrecht in te voeren, mischien komt de rest dan ook wel…

    Men ziet denk ik alleen de lusten die Singaporezen genieten, maar men vergeet denk ik de lasten, discipline, gehoorzaamheid, offers, die ze als land MOETEN hebben om zover te kunnen komen. Het is niet alleen kenniseconomie vergaren, maar er komt nog heel veel bij kijken om zover te kunnen komen.


    Maak melding
  19. Beste Jerrol,
    Wat is dan het netto-bedrag? Vertel!!!

    Einde!

    Ik hoop echt dat er een eind komt aan dit geetter over Hoefdraad. Niemand kan dit verdedigen, ook Desi en Ameerali niet.

    Het kalf is al weken lang verdronken en niet meer tot beademing te krijgen. Nu is het wachten op de opbrengst van de huid van de beer.

    Wat zal deze aanstelling Suriname opleveren?
    Waarom heeft geen enkele Surinaamse regering hieraan gedacht? Want als deze aanstelling ons gouden bergen gaat bezorgen dan hebben alle vorige regeringen liggen slapen.

    Dus stel dat de regering Desi over 100 dagen
    valt, dan zal de nieuwe regering toch dom zijn om deze geweldige kandidaat te ontslaan.
    Doet men dat toch dan zal de nieuwe kandidaat
    geen genoegen nemen met minder salaris.
    Suriname zit eigenlijk vast aan een draad met Hoefdraad.


    Maak melding
  20. Ach, ja!!! Wat moeten wij?? HEN GEWOONWEG DE LAAN UITSTUREN!!!!

    Als de Surinamers en de oplichters, van de staat geboren zijn voor een dubbeltje, kunnen zij nooit de kwartje maken!!!!

    De boeven kunnen alleen maar over de lijken.Deze man naait de surinamers waar ze bij staan! Amier betekend op zijn Hindoestaans Rijk en Ali is heilig. De Surinamers laten ook toe zich uit te naaien!!! Kom tot actie verdo… ! Deze man kan ook niet eens rekenen!!! wat verdiend deze Hiele likker?? per maand!!

    Wiep-Ding


    Maak melding
  21. – Mensen, jullie maken je druk om niets-

    Bouterse heeft de oplossing:

    Hoedraad gaat gewoon…z’n eigen salaris bij drukken. Net zoals Bouterse en de roversbende heeft gedaan in de jaren ’80. Gewoon flink wat geld bijdrukken. Hij zit toch bij de Centrale bank dus kan makkelijk.

    Gewoon ff een mailtje naar Joh. Enschedé met de vraag als hij snel een batch kan draaien.

    Fijn weekend…


    Maak melding
  22. De leugen regeerd in suriname hahahhaha ze liegen zelf om een uitnodiging die niet is geweest lacking had een grote bek dat bouterse niet op een internationale lijst staat van interpol maar DB blijft in zijn hok in su chavez zou komen de koning van spanje grote wereld leiders, bezoek aan venuzuela niets van waar al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel. wat mij wel opvalt is dat je niets meer hoord van lacking leefd die man nog meester waar is lacking?????


    Maak melding
  23. Ja ja, het zal allemaal wel, maar de mensen in Suriname worden om de tuin geleid en bedrogen. Zal er ooit iets veranderen in dit prachtige land of blijft men het uithollen. Als deze heer zo’n salaris heeft waarom moet de normale burger dan wel genoegen nemen met een hongerloontje van 3-4 of 500 SRD in de maand???? Laten ze aan de hoogte van de salarissen eens iets doen, dan zul je zien dat mensen ook nog eens gaan glimlachen en met PLEZIER naar het werk gaan omdat ze dan weten dat ze goed beloond worden voor al hun maandelijkse geploeter. MENSEN GA MET Z’N ALLEN HIERTEGEN PROTESTEREN MAAK EEN VUIST EN MET ZIJN ALLEN BEN JE STERK, LAAT NIET LANGER MET JULLIE SOLLEN, JULLIE VERDIENEN BETER!!!! Sommige mensen denken dat ze God zelf zijn, het zijn mensen die puur uit zijn op macht en het gewone volk MINACHTEN!!!!


    Maak melding
  24. Uit STARNIEUWS kreeg ik een duidelijkere beschrijving

    Fiscaal jurist vermindert bruto salaris Hoefdraad met SRD 20.000
    29 Oct, 02:00
    Als het aan Cebuma (Centraal Bureau Mechanische Administratie) lag, zou het bruto salaris van Governor Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname SRD 20.000 meer zijn. President Desi Bouterse deelde donderdag op een persconferentie van de coalitietop mee dat het bruto salaris van Hoefdraad SRD 70.806 per maand was. Iets later gaf vicepresident Robert Ameerali door dat het brutosalaris SRD 51.596 per maand was. Zijn netto salaris is SRD 42.000 per maand.

    Ameerali zei dat fiscaal jurist Roy Rijger de belastinggrondslag heeft uitgerekend. In de raad van ministers (rvm) was in eerste instantie in het raadsvoorstel US$ 15.000 opgenomen. Dit bedrag werd omgezet in SRD 42.000. Toen bleek dat hierop nog belasting geheven moest worden. Ameerali zei dat tijdens de discussie in de rvm werd gezegd dat het dan om SRD 80.000 zou gaan, het dubbele van het nettobedrag.

    Geen rekensom
    Nadat het bedrag bij het publiek bekend werd, is Financiën verder gaan uitrekenen. Cebuma rekende uit dat het op SRD 71.000 zou uitkomen. Daarna is Rijger ingeschakeld door minister Wonnie Boedhoe van Financiën. De belastingdeskundige heeft de SRD 42.000 in delen ontleed. Er is gekeken naar de verschillende componenten van het loon. Een deel is onbelast, de beroepskosten zijn berekend, de representatie en andere zaken die belastingvoordelen opleveren werden zichtbaar gemaakt. Hierdoor kwam het bruto bedrag uiteindelijk op SRD 51.596. Het berekenen van het brutosalaris bleek meer te zijn dan de rekensom van Cebuma.

    Volgens Ameerali is het verschil tussen het salaris van de vorige Governor en Hoefdraad slechts SRD 500 per maand. De vorige Governor had 16 maanden salaris en de nieuwe 12 maanden. Hoefdraad krijgt vijf jaar lang geen verhoging. Ameerali vertelde er niet bij of de berekening van belasting van de vorige Governor ook door een fiscaal jurist is gedaan.

    President en vp samen
    President Bouterse ontvangt maandelijks een bezoldiging van SRD 34.562 bruto. Zijn netto salaris is SRD 24.700 per maand. Ameerali krijgt bruto 29.269, netto is dat per maand SRD 19.689. Hoefdraad ontvangt per maand netto SRD 42.000.
    Bouterse en Ameerali verdienen samen netto SRD 44.389 per maand. Op SRD 2.389 na, verdient Hoefdraad netto bijna evenveel als de president en vicepresident samen.


    Maak melding
  25. Beste pagaai,

    Ik heb totaal geen reden om de salaris van
    de heer Hoefdraad goed te praten omdat ik daar geen belang bij heb.
    wat ik probeer aan te geven dat gezien de curriculum vitea van de heer Hoefdraad zijn salaris niet exorbitant hoog is en best wel realistisch is. Als Hoefdraad hetzelfde bedrag als Nout Wellink zou verdienen zou dat een ander verhaal zijn.
    Ik begrijp overigens jouw probleem.

    Maar Suriname moet proberen boven die middelmatigheid te komen.
    Als je vooruit wil komen moet je er wel wat voor over hebben.
    Het is net met het Surinaamse voetbal.
    We hebben goeie voetballers maar zolang we geen topcoach kunnen aantrekken die deze voetballers op een goeie manier kan managen zal het Surinaams voetbal nimmer de top bereiken. Zolang dat niet gebeurt zal het Surinaams voetbal onder de middelmaat blijven presteren.
    Om de middelmaat te ontstijgen is het
    onontkoombaar om financieel te investeren.
    Dat geldt ook voor de economie. Je moet bereidt zijn daarin te investeren.
    Ik vrees anders dat Suriname de armoede nimmer zal ontstijgen wanneer wij de middelmaat blijven propageren.
    Het zou dan ook geen slecht idee zijn om in Suriname op alle cruciale posten topmanagers aan te te trekken. Jammergenoeg is dat financieel niet haalbaar. Het aantrekken van de topmanager Hoefdraad is een begin. Maar Hoefdraad is geen Merlijn de tovenaar die binnen een paar maanden resultaat kan boeken. Zo werkt de economie nou eenmaal niet.
    Die man is voor minimaal 5 jaar aangetrokken.
    laten we hem de kans geven te werken voor zijn geld. Misschien kunnen we over vijf jaar zeggen:” ai, die man was zijn salaris meer dan waard “.
    Het is net die brug van Bosje. Niemand vond het wat want financieel was het niet haalbaar. Men zei ook: wat moeten die arme mensen dan eten? Broodje brug?
    Nu is iedereen blij met die brug want er wordt gretig gebruik van gemaakt. Die brug heeft dus zijn nut al bewezen.
    Nu Hoefdraad nog.


    Maak melding
  26. Ai mi Gado mang Pagaal @20

    “Je vergeet een zeer belangrijke punt. Singaporezen zijn hele andere soorten mensen als Surinamers. Helaas is het maar een droom…Je kunt wel een systeem willen veranderen maar moet ook je juiste soort volk, mensen hebben. Begin eerst de Singaporese strafrecht in te voeren, mischien komt de rest dan ook wel…”

    Dus als men het Singaporese systeem wil invoeren moeten we alvast beginnen met het Singaporese strafrecht in te voeren en dat zou moeten leiden dat wij het juiste soort volk/mensen krijgen noh.

    Singaporezen zijn inderdaad heel andere soort mensen, ze staan positief in het leven, ze pakken aan en staan vooral niet aan de kant alles wat hun regering doet te bekritiseren.

    Enne Pagaal we hoeven niet onze strafrecht te veranderen, we moeten gewoon voor zorgdragen dat er minder criminaliteit is.

    Mensen moeten dus goede vooruitzichten krijgen, armoede moet bestreden worden, Onderwijs moet meer aandacht krijgen enz.

    Geen repressie dus maar preventie.


    Maak melding
  27. Paagal, helemaal gelijk.

    Het theoretisch Singapore model is een prachtig model. Maar Theo is effe vergeten dat er meer nodig is om een bepaald model te implementeren.
    Topdown werkt niet, je zal de uitvoerders en de gebruikers moeten “kneden”, om het model in de praktijk te realiseren.
    Een belangrijk punt, het belangrijkste onderdeel, is de cultuur, bij verandering.
    De Bevolking van Singapore is overwegend Aziatisch, een eenheid, das niet te vergelijken met de diversiteit in Suri. Men gunt elkaar niets.

    Goeie zet Theo, G20 heeft Singapore uitgenodigd ipv Nederland.

    Maar nog iets anders Theo; INholland.
    Elke suri-ned weet dat INholland het zeer slecht doet hiero. Waarom niet de HVA, Haagse, Nijenrode of Erasmus.
    Inholland stond laatst weer in het nieuws om de “verkochte” diploma’s.
    Dus sorry hoor mevr. Callender, een diploma van INholland is dubieus. Bij een soll wordt die als eerste aan de kant geschoven….


    Maak melding
  28. Mensen die kritiek hebben op het loon van Hoefdraad weten hoofdwaarschijnlijk niet wat zijn staat van dienst is.
    Hoefdraad is een topeconoom met heel veel ervaring en hij wordt wereldwijd gerespecteerd en gewaardeerd. Ieder ander land zou trots zijn om zo iemand als governor van de centrale bank te hebben en hem daar op een gepaste manier financieel voor vergoeden.
    Suriname mag trots zijn om zo een topeconoom in huis te hebben.

    Hoefdraad diende bij het IMF als senior econoom vanaf 1999. Voordat hij bij IMF begon, was hij coördinator van het Caribische Programma bij het Centrum van Monetaire Studies van Latijns Amerika en het Caribisch Gebied (Cemla) in Mexico. De werkzaamheden bij het IMF waren meer bij de Statistics Department en meer op het gebied van balansbetalingen en internationale reserves en buitenlandse schuldstatistieken. Hij hield zich ook bezig met standaarden, technische samenwerking en training in Zuid-Amerikaanse en Europese landen en het Midden Oosten.
    Hoefdraads toezegging om CBvS governor te worden, werd in het begin meer gezien als een gerucht en zeer onwaarschijnlijk geacht door de zelfde mensen die nu kritiek hebben. Het zou helemaal niet gaan om de man zijn deskundigheid, maar om de publieke opinie te beïnvloeden en om “een samenleving zand in de ogen te strooien” werd geroepen door critici.
    Hoefdraad had een topfunctie met een topsalaris bij IMF met als standplaats Washington. Elk jaar kon Hoefdraad rekenen op een bonus van enkele duizenden dollars.
    Zijn carriere bij IMF had Hoefdraad zorgvuldig opgebouwd waar ieder ander topeconoom jaloers op zou zijn.
    Waarom zou Hoefdraad deze droombaan willen opgeven voor een functie in een bijna failliet land als Suriname waar de problemen gigantisch zijn?
    Kennelijk heeft Hoefdraad gemeend dat hij met zijn expertise Suriname economisch vooruit kan helpen. Hij heeft dus die uitdaging aangenomen. Hij was daartoe niet verplicht. Met het aannemen van de job als governor doet Hoefdraad eigenllijk een stap terug in zijn carriere.
    Dat hij heeft bedongen dat daar een
    goed salaris tegenover staat is meer dan logisch. Om zover te komen heeft hij namelijk heel hard moeten werken. Hoefdraad is een topeconoom en geen weldoener. Daar heb je andere mensen voor.
    Suriname moet economisch gezien stappen vooruit maken en niet blijven hangen in het korte termijn denken.
    Dat er armoede in Suriname is is een feit.
    Maar deze armoede los je niet op door het korte termijn denken. Om dit probleem op te lossen heb je visie nodig en lange termijn denken. Om economisch vooruit te komen moet je eerst kleine stappen nemen om vervolgens met grote stappen de economische vooruitgang
    te bewerkstellen. De heer Hoefdraad is de juiste persoon om Suriname daarin te leiden.

    Bron: http://www.culturu.com


    Maak melding
  29. Het is eingelijk wel waar.
    Hoefdraad krijgt nu netto loon 40.000,-
    Hij moet ook veel en hard werken ervoor.
    Bouta en Ameerali krijgen samen netto 40.000,-
    Niemand moet zeuren.
    Wie alleen maar zit te kletsen de hele dag verdient minder.


    Maak melding
  30. Hoefdraad verliet de bank na een conflict met Goedschalk. Ik ken de officiele reden van het conflict niet,maar ik vermoed nu wat er zich heeft afgespeeld.


    Maak melding
  31. Waarde en onwaarde landgenoten.

    Wat kost het Suriname al 28 jaar en sinds 3 jaar, door de hetze tegen de voormalige bevelhebber en nu de president van Suriname.
    Door al die drogredenen blijft de ontwikkeling achter, een coup ja, een tegen coup ja, en nog een tegen coup ja, de kop indrukken en toen ging het fout punt uit.
    Ik en geen enkele Nederlandse militair en zeker va autochtone afkomst maken ons ongerust over wat er tijdens onze uitzendingen heeft plaatsgevonden.

    Belangen daar gaat het om en gelukkig geeft Karzai, nu het e e a, toe want tja, Obama, ligt er anders snel uit of volgt JFK,Mandela de marionet, ach die leeft voort als een mythe ondanks dat hij 5 jaar lang in een geblindeerde auto rond reed,just a joke.
    Zijne excellentie D.D.Bouterse, had sinds 1980 tot heden de sterke man in Suriname kunnen zijn, helaas wilde hij geen Suharto, Mugabe, of Castro zijn enz
    Velen hebben dankzij D.D.Bouterse, in den vreemde kunnen studeren en moeten nu iets terug doewn, alle studenten hun studie geld terug betalen zoals in Nederland, dan mag je en kan je praten, stelletje negatievelingen.

    Sranan na wi
    Stre def stre
    Wi no sa Frede
    Gado na wi fesi man
    a wans ope un e tan!!!!!

    vooral dat laatste
    Pecunia non olet


    Maak melding
  32. Dat is wat ze nu beweren ,in de hoop dat t volk weer in slaap is gesust en men t ook nog zal geloven maar ondertussen…..
    De tijd zal t wel leren.
    Als er twee jaar lang lobbywerk nodig is geweest ,om hoefdraad warm te maken en over de streep te trekken, dan kan men er donder op zeggen dat hij zich niet met een schijntje laat afschepen.
    Voor t zelfde geld is er op een andere manier een vangnet ingebouwd,die niet zichtbaar is .


    Maak melding
  33. pagaai,

    je kaart terecht het probleem aan van arme gezinnen die geen werk en eten hebben en kinderen die met honger naar school gaan.
    Maar dit is niet een probleem van nu. Deze vorm vam armoede bestaat sinds jaar en dag in Suriname.
    Om dit probleem op te lossen moet je durven te investeren. Investeren in mensen die de ervaring en expertise hebben om de economie van Suriname te versterken. De heer Telting was goed maar hem ontbrak de internationale
    ervaring om bepaalde vraagstukken op te kunnen lossen. Onder Telting was wel een monetaire stabiliteit maar geen economische vooruitgang. De arme mensen bleven arm en konden geen werk vinden. Van armoede bestrijding was dus geen sprake.
    Door zijn internationale ervaring kan Hoefdraad iets extra’s toevoegen en zou hij in staat moeten zijn, om de vraagstukken die Telting niet kon oplossen,het hoofd te kunnen bieden.
    De heer Hoefdraad heeft binnen de IMF een bepaalde status bereikt waarbij tegenover een bepaalde financiële vergoeding staat. Gezien deze status vind ik zijn huidige salaris als governor niet extravagant hoog.
    De heer Hoefdraad is aangetrokken om met zijn kennis en ervaring de Surinaamse economie naar een hoger niveau te brengen
    waardoor uiteindelijk alle Surinamers, dus inclusief die mensen die nu geen werk en eten hebben en waarvan de kinderen met honger naar school gaan, zullen profiteren.
    De armoede los je niet op door te zeggen dat je de helft van salaris moet inleveren.
    Daarvan zouden inderdaad misschien een aantal gezinnen beter van kunnen leven.
    Maar wat wij willen is dat alle Surinamers profiteren. En dat bereik je alleen maar door het versterken van de economie.


    Maak melding
  34. Alleen maar het feit dat er zoveel uitgelegd wordt is al krom. Je bent een regering die verantwoordelijk is voor en moet staan achter zijn daden. Als je gaat uitleggen klopt het niet wat je gedaan hebt.Ik kan me voorstellen dat Hoefdraad deze discussie niet zonder kleerscheuren ondergaat. Straks is hij weg met medeneming van een fikse schadevergoeding


    Maak melding
  35. Ik citeer uit een stukje van een blad:

    Geen land met zoveel strenge regels en wetten als Singapore, en geen land waar de controle ook zo tot in detail wordt uitgevoerd als in deze stadstaat. Alle expats krijgen er mee te maken. En reken niet op `omkoopbare’ douanebeambten, want corruptie is hier, in tegenstelling tot in veel andere Aziatische landen, nagenoeg uitgeroeid.(nrc handelsblad)

    Zo is het absoluut verboden om zelfs kauwgom in te voeren. Ook staat er een fikse boete voor het op straat gooien van afval en is roken op de meeste openbare plaatsen verboden. Op o.a.drugs staat er de doodstraf.

    Het gaat niet om de regels die soms belachelijk zijn, maar om de saamhorigheid waar een ieder respect en gehoor aan geeft. Willen we iets bereiken dan moeten we ook offers kunnen brengen. Je moet niet alleen de lusten willen hebben maar ook de lasten kunnen en willen dragen. Daar zie ik een heleboel Surinamers niet geschikt voor. Het begint al bij de opvoeding. Teveel contrasten en mentaliteits verschillen. We willen de leuke dingen van het leven, maar willen we ook ervoor werken. De een kan namelijk niet zonder het anderen.

    En je kunt me noemen hoe je wil, ik blijf erbij. In een ontwikkelingsland, oftewel een derde wereldland, is een salaris van usd.150.000 absurd hoog. Van dit geld zou je een paar Surinaamse economen kunnen aantrekken die hetzelfde gestudeerd hebben.


    Maak melding
  36. eenmoederoma (26) vraagt zich af waarom de gewone burgers in Suriname genoegen moeten nemen met een salaris van srd 500.
    Nou eenmoederoma, Hoefdraad is ook een gewone
    burger maar tegelijk ook nog een respectabele
    top econoom. De top functie bij IMF is hem ook niet komen aanwaaien. Hij heeft hiervoor
    hard moeten werken en studeren. Bij een bepaalde functie hoort nou eenmaal een bepaalde financiële vergoeding.

    eenmoederoma, ik vraag mij af wat jij in onderstaande situatie zou doen.
    Je solliciteert naar een functie waar een salaris van 4000 euro bij hoort.
    Je wordt aangenomen en vervolgens kom je
    bij de manager en die zegt het volgende tegen je. ‘eenmoederoma, gefeliciteert met je nieuwe functie maar ik heb het volgende voorstel’. ” Het gaat wat minder met de economie in Nederland en er staan lange rijen bij de voedselbanken en bovendien heb ik een buurman die maar met 1000 euro per maand rond moet komen.’
    ‘eenmoederoma, gezien het bovenstaande lijkt het mij verstandig dat je de helft van je salaris moet inleveren. Dus in plaats van
    4000 euro ga je maar 2000 euro verdienen “.
    ‘Uit soladiriteit met mijn buurman en de mensen die dagelijks in de rij bij de voedselbank moeten staan’.

    Ik denk dat niemand met een gezond verstand
    akkoord zou gaan met zo’n voorstel.
    jij waarschijnlijk ook niet, eenmoederoma.

    Wat ik wil duidelijk wil maken is dat een salaris niet afhandkeijk is van wat je buurman of wat de gewone burger verdient.
    De belangrijkste factoren die een salaris bepalen; – opleiding
    – ervaring
    – de zwaarte van de functie.
    Van de functie als governor van de centrale bank van Suriname mag je gerust stellen dat dit een behoorlijk zware functie is.

    eenmoederoma, het is te prijzen dat je oog hebt voor de gewone man, maar ik ben het niet met je eens wanneer je beweert dat indien je een topsalaris krijgt dat ook betekent dat je de gewone man minacht.
    Hoefdraad is een topeconoom en daar hoort nou eenmaal een topsalaris bij.
    De gewone burger krijgt een gewone salaris en een topper die verdient een topsalaris.


    Maak melding
  37. Economie!

    Wie denkt dat je de economie van een land versterkt door een invloedrijke ambtenaar in dienst te nemen heeft ze niet allemaal op een rij. Ding vetre loesoe!

    De economie van een land versterk je door zekerheid, veiligheid, eerlijkheid, gelijkheid, betrouwbaarheid, saamhorigheid en werkzaamheid en produktiviteit te bieden.
    Daar trek je investeerders mee aan die niet met korte termijnprojecten komen maar bouwen op betrouwbaarheid, zekerheid en veiligheid.

    Met het aantrekken van Hoefdraad zou je Desie, Brunsie, Somo en alle andere mensen met een zwart verleden/heden uit de regering moeten zetten want het werkt zo niet.
    Hoefdraad kan nog zo goed zijn best gaan doen, het gaat tenslotte om zekerheid dat je investering jouw eigendom is en blijft.
    En dat kan je met zulke mooie jongens aan de macht wel op je buik schrijven.

    Zelfs 10 Hoefdraadjes zullen niet voor een expansie van ‘s-lands economie kunnen zorgen als de rest niet goed geregeld is. En dan is de Singapore-modus maar een droom want je hebt ook je zeer luie bevolking niet mee. (uitzonderingen daargelaten)

    Economie verbeter je niet door op een stoel te gaan zitten die ieder moment kapot kan gaan.


    Maak melding
  38. Ik snap niet wat al die critici van hoefdraad hadden verwacht. Verwachten ze eigenlijk dat Hoefdraad deze zware functie
    van Governor voor niks moet doen?

    een fiscaal jurist heeft uitgerekend dat
    het bruto salaris van Hoefdraad srd 51.596,-
    is. Hij komt niet in aanmerking voor pensioen en hij krijgt geen loonsverhoging gedurende zijn contract.
    Bij het IMF verdiende de man srd 64.215,-.
    Bij het IMF komt hij wel in aanmerking voor
    pensioen en loonsverhogingen.
    Bovendien had hij recht op diverse vergoedingen en gratificaties.
    Die man heeft dus behoorlijk moeten inleveren.
    Het is jammer dat deze man op deze manier wordt verguisd door sommigen.


    Maak melding
  39. Dit is nu weer typisch de NDP. Leugenachtig gedraai en gegochel met cijfers.

    De enige echte waarheid is en blijft dat het ongeveer 80.000 SRD is en daar bovenop nog heel veel vergoedingen komen. Het werkelijke kosten plaatje kan per maand makkelijk 120.000 SRD per maand bedragen. Zeg maar 400.000 Euro per jaar !!!!!!!!!!!!!!


    Maak melding
  40. Koers!

    Als Suriname de economische koers wil gaan varen dan zal er veel in het land moeten veranderen.
    Casino’s en Gambio’s zullen plaats moeten maken voor uitzendburo’s.
    Grote groepen overbodige ambtenaren zullen de uitzendburo’s moeten bemannen en bedienen.
    Ministeries terugbrengen tot 10.
    Veel meer politie op straat.
    Wijkagenten in alle hoeken van de samenleving
    One-men-one-vote!
    SLM privatiseren.
    Nuteloze reizen van ambtenaren afschaffen.
    Alleen reizen toestaan die een economisch verbeterende lading hebben.
    Behoorlijk betrouwbaar ‘s-landsbestuur.
    Uitstel van Fiso zoveel.
    Gepensioneerde SurAms en SurNeds dubbel paspoort geven en toestemming om grond te kopen en te bouwen om zich te vestigen.
    Infrastructuur voor toerisme aanpakken.
    Zwaardere straffen bij criminaliteit.
    Levenslang (echt) bij roofmoord.
    SRD als enige betaalmiddel in SU toestaan.
    Alleen officiele banken als valuta-wisselaar.
    Alle andere wisselaars oppakken en bestraffen

    De KOERS (wissel) was vorige maand 3.80 en is deze week belandt op 4.80.
    Tijdens de Kerstdagen is het boven de 5.80 is de wilde voorspelling.

    Het gaat niet goed (komen) vrees ik.


    Maak melding
  41. @ shanice op nr. 43…
    Elke fiscaal jurist die uitrekent dat een netto salaris van SRD 42.000 zich terugvertaald in een bruto salaris van SRD 51.569 moet weer naar school…
    Want dat houd dus in dat meneer Hoefdraad als topverdiener in Suriname onder een progressief belastingstelsel effectief 18% belasting betaald. Mi ede yere…

    Kijk dat Hoefdraad goed is geloof ik best…
    Dat Hoefdraad SRD 42.000 wilt overhouden mag van mij ook…
    Dat deze arme Hoefdraad nu de Pinokkio van Suriname is is ook wer’ede…straks meld hij zich ziek…dan hebben we nog minder waar voor ons geld…

    Maar dat Des de Pres en zijn VP denken dat iedereen in Suriname zo dom is als de NDP aanhang en niet heeft leren rekenen vind ik het meest stuitende

    Broko a pina..tek a gudu!
    Voorwaarts…mars….


    Maak melding
  42. Beste Ray (reactie #10),

    Het essentieel probleem m.b.t. de ‘Kwestie Hoefdraad’ van de Centrale Bank van Suriname, is absoluut NIET zijn salaris. De ‘Kwestie Renovatie Ministerie OW&V’ is beslist NIET de hoogte van de renovatie kosten. De ‘Kwestie Surinaamse Politie Korps’ is beslist NIET de werkervaring van de betreffende minister. En ga zo maar door.

    Het zijn slechts ‘luchtbelletjes’ die d.m.v. veel kabaal boven het hoofd van de twee en een halve maand regerende regering Bouterse /Ameeral bewust worden losgelaten. Slechts ter misleiding en/of manipulatie van de Surinaamse gemeenschap. De Surinaamse kiezer in het bijzonder. Dit in het kader van ‘oppositievoering’ en ‘verdonkeremanen’ van grove wantoestanden, gepleegd tijdens de vorige Nieuw Front regering onder president drs. Ronald Venetiaan.

    http://www.youtube.com/watch?v=IALJXP8LaS4

    De Nieuw Front-combinatie heeft onder supervisie van V.H.P. intellectuelen, binnen enkele maanden heel hard gewerkt (dag en nacht) aan een ‘draaiboek’ gericht tegen de regering Bouterse/Ameerali. Dat mocht het zo ver komen dat een eventuele MEGA regering aan de macht komt, ‘werkervaring’ de ’issue’ zal zijn, in combinatie met eventueel ‘vroegtijdig geconstateerde corruptie’ aan de zijde van de nieuwe regering.

    Dit gerelateerd vanuit hun eigen Nieuw Front regeerperiode (wanbeleid en corruptie) van de afgelopen vijftien jaar. Wat men noemt de ‘omgekeerd psychologie’ toepassen. En V.H.P. intellectuelen zijn daar gespecialiseerd in.

    Intussen kun je na twee en een halve maand regering Bouterse/Ameerali concluderen, dat dit Nieuw Frontscenario/V.H.P. niet alleen vroegtijdig achterhaald is geworden door deze nieuwe regering. Maar dat dit Nieuw Frontscenario zelfs dreigt te mislukken, opgrond van ‘onwaarachtigheid’.

    Vandaar dat de V.H.P. scenario schrijvers intussen met urgentie geadviseerd hebben, om de gemeenschap te overrompelen met veel meer ‘negatieve informatie’ over de huidige regering, gepaard gaande met veel meer ‘kabaal’. Zodat de gemeenschap m.b.t. de ‘toekomstige Mega projecten van de nieuwe regering gepland op langer termijn’, door de bomen het bos NIET ziet.

    Ook de V.H.P.- Suriname is zich ter degen bewust van het effect, welke deze megaprojecten van de regering Bouterse/Ameeral zouden kunnen hebben op hun toekomstig ‘bestaanszekerheid’ in de Surinaamse politieke arena.

    http://www.pvsn.info/index.php?option=com_content&view=article&id=338:de-beloften-van-president-bouterse&catid=38:de-nationale-assemblee-

    Maar al het kabaal van het Nieuw Front combinatie/V.H.P. echter geeft tevens aan, dat het Frontdraaiboek door de nieuwe regeringen Bouterse/Ameerali momenteel aan flarden lijkt te worden geschoten. En dat stoort de V.H.P. elite zeer.

    En zo verbaast zullen zij straks ook zijn zoals zij dat eerder ook waren, toen bleek dat President Desire Delano Bouterse het ondanks presteerde, om in 2010 met een overduidelijke meerderheid tot President van de Republiek Suriname te zijn gekozen. Met vervolgens een plotselinge zogenaamde ‘verruwing van de criminaliteit’ in Suriname momenteel. Welke oorzaak ook in dit licht gezien moet worden. Als een ‘wanhoopsdaad’ vanuit de zijde van oude politiek partijen (N.P.S/V.H.P. in het bijzonder).

    http://www.youtube.com/watch?v=o_DEzxd2R3Y&feature=related

    Denk tevens aan de vele branden aan de vooravond ten tijde Surinames onafhankelijkheid in November 1975 en vervolgens ten tijde de verrassende keuze van Julius Wijdenbosch in 1996 tot President van Suriname. De V.H.P Suriname manoeuvreert derhalve al lang NIET MEER op het randje van het toelaatbare. Waarbij de Republiek Suriname bij deze ernstig gewaarschuwd is.

    http://www.youtube.com/watch?v=agil2EoZ1h0

    Vandaar ook dat al deze herrie van de oppositie van de afgelopen twee en een half maand, slechts beoordelen kan worden als een ‘luchtbel’. Veel kabaal met helaas ‘kunstmatige verruwing’ van de criminaliteit. Maar met weinig ‘opbouwende’ inhoudelijk kritiek. Om op den duur ten slotte in het luchtledige te verdampen.

    Het is helaas de ’aard van het beestje’, dat zich momenteel ondergronds op criminele wijze doet merken binnen de Surinaamse gemeenschap. Onder het mom van “politieke oppositie”.

    Maar het moet op den duur wel goed komen, zoals het ook in Afrika moeizaam gegaan is.

    http://www.youtube.com/watch?v=826tpNNrCF0


    Maak melding
  43. Ik heb allang aangegeven,dat deze hoef-nagel een gewone kantoor bediende is/was bij het imf..

    Het enige wat hij kon doen is een A4 formulier invullen van gener belangrijke warde..
    Hij liep daar rond met een driedelig pak,dat doet idereen in het buitenland.

    Zijn kennis is ook niet van om naar huis te schrijven..

    Alleen al als je zijn lichaams taal leest constateer je,dat zijn ontwikkelings niveau niet van dien aard is..

    Via ddb wilde hij graag naar sme komen en werd er gretig voor beloond..

    dus matie jep matie..

    Zo ook die abrahams,zijn kennis van zaken rijkt niet verder dan zijn neus,zie maar hoe corrupt hij nu al is en nog geen drie maanden op die stoel zit..

    Al zijn vrienden families worden plechtig beloond voor allerlei projecten die kant nog wal raken.


    Maak melding
  44. Sranang mang toch als hoefdraad bruto of netto krijg sang na probleem als het maar ten goede voor dan land komt dat is beter…….40000srd bruto, of die bandieten van vene die meer dan 40000srd in hun zak stopte,wat is beter vooe dan land…..oeng dengkie boeng mang…..hoefdraad is een kruiwagen voor su….. bekendheid dat na mang su… op het wereldkaart zetten datning………


    Maak melding
  45. @ Rico op #49
    Hoeveel Hoefdraad mee naar huis neemt kan inderdaad verbleken bij de impact die hij kan hebben op land’s monetair beleid.

    Dat je als overheid soms impopulaire maatregelen moet nemen voor langere termijn doelstellingen is ook een gegeven, no problem…

    Maar als overheid moet je ook de ballen hebben om achter je besluit te staan en het goed te communiceren en het adequaat uit te voeren…

    Hoefdraad word nu neergezet als een soort messias die de klus in zijn eentje even gaat klaren.

    B.S. die man heeft ook nog een goedlopend team nodig en ik kan me voorstellen dat hij daarvoor misschien ook nieuwe mensen zou willen aantrekken..kan nu niet meer met alle commotie…

    Des de Pres is het Ocer niveau nog niet ontstegen..altijd maar weer in de wojo mentaliteit verdediging…Na mi veyanti de na dorose…dan was het de schuld van de vorige regering, dan was het Holland, dan was het de pers, dan waren het die bakra’s die teveel Euro’s verdienen…

    En dan het gecijfer van dat salaris door de VP die denkt dat het hele volk net zo stom is als zijn aanhangers en niet snapt hoe loonstrookjes in elkaar zitten.

    Show some balls en zeg dat je 2 miljoen per jaar het raam uitgooit voor een monetair beleid waar we over 5 jaar u tegen kunnen zeggen. Herhaal de concrete uitkomsten die je denkt te bereiken en zeg dat dit de prijs is die ervoor betaald moet worden.
    Maar dat Hoefdraad nog zijn hypotheek moet betalen is geen argument om zijn salaris te verdedigen…

    Broko a pina..tek a gudu..of zoiets


    Maak melding
  46. Het maakt figuren als teo ebu en de rest van de kudde niet uit wat voor woorden ze gebruiken als het maar geweldig en inressant klinkt neem teo bijvoorbeeld die man strooi met hele grote woorden en plannen hier die niet op korte termijn te realiseren zijn omdat suriname een kleine economie heeft dus woorden als groote hoogte,singapore-systeem kenniseconomie is opschepperij. lees ook posting 47, nogmaals ebu jij bent niet goed wijs alles verdraai jij in het voordeel van bouterse terwijl die man een criminele massamoordenaar is een drugsdealer die zijn eigen volk gruwlijk heeft afgeslacht inderdaad gaat het beter met een aantal landen in afrika na dat ze decenia lang zijn geterroriseerd door medogeloos dictators als bouterse ik vindt sommige suriname bekrompen.


    Maak melding
  47. BriepBap | 31-10-2010 07:42:53
    Onrecht of onterecht….ik zie en begrijp dat veel van dit soort mensen de kop niet werkt…….als ik Hoefie zou zijn, zou ik vragen(eisen) naar 1% van staatsinkomen per jaar…………… half……… 1/2% is ook goed op jaar basis daarnaast als men hem weg wil kopen…. jij weet…… om de boel intern(SU dus) wil ontwrichten moet men een behoorlijk transfer som betalen(dus makkelijk met een bordje chinees eten gaat dus lekker niet…I’m tja hap fu bay a man…(omkoop dus)…..daarom dit klein bedrag lijkt veel, gewoon veel, omdat men alleen over kan blijven dromen door domheid en achterlijkheid….Ga werken…. ga streven….omdat dit bedrag law law moni is…in 5 jaar nog geen 2 mil USD……maar men wil miljarden binnen halen…Ik zou gaan voor procenten….op jaar basis………stel domkoppen allemaal na mi BriepBap…………. t’m taki a, tan dat mi taki. en ti mi skrifi a tan dat mi skrifi …….. BriepBap


    Maak melding
  48. ,,,,broko a pina,ték á gudú ,,,,

    dat is leterlijk van toepassing aan die hoefdraad..die gewoon een kantoor bediende was bij imf..

    Waarom geen open solicitatie ,misschien bang dat een andere etnisch mindere deze baan zou nemen..

    bouta is duidelijk een racist..


    Maak melding
  49. “Waarom geen open solicitatie ,misschien bang dat een andere etnisch mindere deze baan zou nemen..”

    marcel @54, ja mang ze waren doodsbang dat jij die baan zou nemen.


    Maak melding
  50. Beste Sheila,

    Ik heb uw antwoord gelezen, maar ik blijf bij mijn standpunt. Een land als Suriname kan zich niet veroorloven dat mensen zoveel verdienen, dat riekt naar uitbuiting van het gewone volk. Als deze man de helft zou verdienen, bruto, was hij nog dik beloond voor hetgeen hij doet. Het mag en kan absoluut niet zo zijn dat de een gigantisch veel verdiend en de ander moet pinaren! Het zou wat anders zijn als Suriname een economisch voortvarend land zou zijn en er “normale” salarissen zou worden betaald aan de “gewone” mensen. Al ben je bijvoorbeeld maar een waiter, je kunt niet rondkomen met een basissalaris van maar 300 SRD per maand. Weet u hoeveel haat en nijd dit voortbrengt als je collega wel veel tips krijgt van de gast en de ander niet? Het zet aan tot diefstal! Die beste man mag van mij echt wel meer verdienen, maar het moet wel realistisch blijven!
    Als laatste deel ik u nog mee dat mijn man en ik NIET WOONACHTIG zijn in Nederland, maar op Curacao. Ook hier bestaat de overheid uit een graaicultuur en heeft men totaal geen respect voor het gewone volk en ook de Nederlandse regering is naar het “gewone volk” respectloos, maar we mogen WEL onze stem laten gelden en alleen als je met zijn allen hier iets aan doet wordt er geluisterd, niet als je alleen hiertegen protesteert.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES