Salaris Hoefdraad galmt luid na in Suriname

31

PARAMARIBO, 28 okt – Het aangekondigde salaris van bankpresident Gilmore Hoefdraad galmt luid na. Politici en vakbondsleiders reageren minimaal verrast. Hier en daar is het eerste protest te horen. Fols, de koepel van onderwijzersbonden, gaat niet meewerken aan het verkavelen van loonsverhogingen.

De verhogingen vanwege het nieuwe beloningssysteem, Fiso, moeten maar in één keer worden betaald. De zin van fases heeft de regering zelf weggenomen, is de redenering. “Met wat deze regering aan bestedingsgedrag laat zien, kan ik absoluut niet denken aan temporiseren”, zegt Fols-voorzitter Marcelino Nerkust tegenover Dagblad Suriname. De noodzaak tot gefaseerd verhogen is niet te verkopen.

De onderwijzers zouden zo een argument nooit pikken. Grof genomen verdient Hoefdraad het gezamenlijke maandloon van honderd ambtenaren. Hij is in één klap de best verdienende functionaris bij de overheid. President Desiré Bouterse verdient iets meer dan twee en dertig duizend Surinaamse dollar (ongeveer tienduizend dollar). Ook bij het particuliere bankwezen wordt niet aan Hoofdraads loon getipt.

31 REACTIES

 1. Deze regering zou Suriname het internationale toneel op helpen en dat hebben ze met Hoefdraad zeker gedaan..ik weet niet waar mensen zich druk over maken…dit was toch te verwachten? Het volk heeft gesproken.


  Maak melding

 2. Is natuurlijk een krankzinnige opmerking van de vakbeweging, maar kleinzielig als we in Suriname zijn is dit natuurlijk wel te begrijpen.

  Zakelijk gezien is er geen enkele verhouding tussen het salaris wat de overheid aan een centrale bank President betaald en de salarissen aan onderwijzers.

  Maar bekrompen e Surinaams beredeneerd is dit precies wat de regering van Bouterse als reactie krijgt.

  Het plan om te bezuinigen heeft de regering zelf getorpedeerd met hun eigen acties en ze zullen daarvoor wel moeten bloeden:

  1) verbouwing vleugel OW&V (was dat nodig?)
  2) reiskosten reservering SLM
  3) buiten proportionele salarishoogte governor Hoefdraad


  Maak melding

 3. Onverantwoorde reactie van deze vakbondsleider want FISO in een keer uitbetalen zal inflatie in de hand werken, dat doet de salaris van Hoefdraad niet.

  De onderwijzers verdienen wat mij betreft wel een loonsverhoging maar niet ineens.

  De regering moet daarom hoe dan ook vast blijven houden aan gefaseerde verhoging.

  De salaris van Hoefdraad ziet er uiteindelijk toch heel anders uit, alles is in begrepen van onkosten vergoeding enz. Er wordt ook geen pensioen gestort.

  Ik vind het persoonlijk wel aan de hoge kant, maar als deze tovenaar Suriname eindelijk duurzaam kan helpen ontwikkelen vanwege zijn internationale contacten, dan heeft hij het helemaal verdient.

  Misschien dat de salaris wel omlaag moet, en dan een constructie bedenken waarbij hij naar behaalde doelstelling een bonus krijgt of een vaste bonus per jaar.

  Deze man mag voorlopig niet terug en moet zijn werk in alle rust kunnen doen.

  Oplossen die handel.


  Maak melding

 4. Hoefdraad heeft zijn goed betaalde baan bij het IMF opgegeven om in Suriname te gaan werken.De man had meer kunnen eisen maar ging akkoord met een loon op het niveau dat hij verdiende bij het IMF.Waar zeuren ze in Suriname nu over?Hoefdraad moet met zijn geniale expertise Suriname internationaal op de kaart zetten.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 5. Het volk moet op straat komen en deze meneer onmiddellijk laten ontslaan althans op eigen verzoek laten vertrekken..

  Plaats een open solicitatie met de daarin de profiel schets en een salaris schaal waaraan de nieuwe godheid moet voldoen..

  Anders blijf je dit houden tot in lengte van jaren de ontvredenheid zal niet ophouden..

  movinas komop en zoek je rechten want met 250 srd kom je ook niet verder dan je graf..


  Maak melding

 6. Onderstaand een heel ander bericht.

  “President Desi Bouterse en de coalitietop zullen vandaag een persconferentie beleggen om uitleg te geven over verschillende brandende zaken. Het salaris van de Governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, is een heet hangijzer. Het gaat om een netto bedrag van SRD 42.000, waarmee minister Wonnie Boedhoe van Financiën naar de raad van ministers (rvm) was gestapt. In de rvm is opgemerkt door vicepresident Robert Ameerali en enkele ministers dat het niet gebruikelijk is om te werken met netto salarissen.

  Tijdens de vergadering merkte minister Boedhoe op dat bruto het bedrag neerkomt op ongeveer SRD 80.000. Op de SRD 42.000 netto komt 38% belasting en 4% algemene oudedags voorziening. Er is geen pensioen opgenomen. Het ligt
  in de bedoeling dat het Internationaal Monetair Fonds, in het kader van technische bijstand, een bijdrage kan leveren om het salaris van Hoefdraad te helpen betalen. Naast de bezoldiging gaat het ook om huisvesting, representatiekosten, vakantieuitkering en andere voorzieningen.

  De samenleving is vanaf dinsdagmiddag, nadat Starnieuws het salaris van de Governor van de Centrale Bank van Suriname bekendmaakte, uit haar doen. SRD 80.000 per maand vinden vriend en vijand absurd voor Suriname. Velen zijn op Internet gegaan om uit te zoeken wat iemand als Hoefdraad bij het IMF verdiende. Hij was ‘Senior Economist at the Statistics Department’. Er is weinig begrip voor het mega-salaris van Hoefdraad, die de president van Suriname ver achter zich laat als het gaat om de bezoldiging. Het hele land wacht op de uitleg van de president, die om 11 uur een persconferentie houdt. “


  Maak melding

 7. Mensen niet treuren ,U krijgt wat gevraagt hebt
  Niet meer en niet minder.TRek uw paars boetekleed aan, hadden jullie verwacht dat de regering om raad zou vragen? Arme landgenoten het was zo leuk in Ocer vooral wanneer DDB naar het niveau van bakagotro daalde.Ik gun jullie dit alles.


  Maak melding

 8. Het graaien in de schatkist is begonnen en dit is maar het begin !!

  Wat een lachertje zeg !! Vooral met de aangekondigde bezuinigingen die Bouterse had aangekondigd . Binnen 2 jaar is Suriname failliet !!
  Misschien is het domme volk dan tevreden over de machthebbers waarop men gestemd heeft ..


  Maak melding

 9. jeugd van suriname neem jou toekomst in eigenhand!!Denk niet dat degeen die nu aan de macht is maar enigzins om jullie geeft.Deze man wil op zijn 65ste ten koste van alles,dus ook ten koste van jullie,niet de gevangenis in!!


  Maak melding

 10. Het is gewoon jammer eigenlijk dat de eerlijkheid van deze regering niet op zijn merites wordt beoordeeld.

  Ze hadden die Hoefdraad zoals de vorige front regeringen gewoon minder moeten betalen met de belofte dat hij zelf in de kas mag graaien of dat hij hectares grond gratis kon krijgen, te verkavelen en weer te verkopen, dat zou veel meer hebben opgeleverd.

  Enne als die Hoefdraad nog niet genoeg had, kan de regering hem altijd nog op de valreep een direkteur positie geven mochten ze geen regeermacht meer krijgen bij de volgende verkiezing.

  Menig front minister of topper is nu schatrijk, hoe zou dat zijn gekomen.

  Die van NH heeft nu een kasteel aan de Anton Dragtenweg en een woning in Amerika.

  Die van juspol bezit nu Supermarkten, automarkten, bouwmateriaal bedrijven enz.

  Die van OW is inmiddels grootondernemer en aannemer, met al die Indiase tractoren en andere voertuigen die de overheid nooit heeft gezien maar wel heeft betaald, kan hij alle kanten op.

  Allemaal schatrijke fronters en wat hebben ze voor land en volk precies gedaan, nada, notie, niets.


  Maak melding

 11. de heer Hoefdraad heeft de qualificaties als
  governor van de centrale bank. het is dus de kennis en ervaring dat de man bezit om veranderingen in het monetair sijsteem te crieren en implementeren ter bevordering van land en volk in de naaste toekomst. Niet een ieder krijgt een job bij de imf. Deze regering heeft de “guts”, om bepaalde zaken te challencen *beyond the difference of past practices or habits”. Go for it and good luck!.


  Maak melding

 12. Het IMF!

  Het Internationaal Monetair Fonds is woest!
  Stel dat dit hierboven waar is. Wat doet het IMF?
  De regering van Suriname kwalificeren als onkundig. Geen enkel monetair fonds zal zich inlaten met zo’n overbetaalde Governer. Dit kan niet met zo´n BNP als dat van Suriname.
  Dat houdt dus in dat de goede contacten van Hoefdraad die ons moeten helpen naar openingen te zoeken danook meteen verdwijnen.
  Wat is dan de winst?
  En wat is dan het verlies?

  Stel dat het bovenstaande waar is, bij wie ligt dan de fout?


  Maak melding

 13. Geachte redactie,

  Inderdaad is het salaris van de President van de Centrale Bank van Suriname ‘naar Surinaamse maatstaven’ te verstaan hoog. Maar voor ‘kwaliteit’ zul je altijd een hoge prijs moeten betalen. Waar ook ter wereld.

  De prijs voor het presidentschap van President Desire Delano Bouterse heeft uiteindelijk langer dan dertigjaar ‘gekost’.
  En nogmaals,‘naar Surinaamse maatstaven’ te verstaan. Omdat wanneer je bijvoorbeeld vanuit Nederland € 100,= aan iemand in Suriname overmaakt, sta je er vaak inderdaad niet bij stil, dat het voor een anderen aldaar om een maandsalaris gaat. Mede in relatie tot de kinderbijslag die een moeder in Suriname maandelijks ontving tijdens de Front regering Venetiaan van drie SRD.

  http://www.youtube.com/watch?v=nP5s-1VyXNU

  In de kwestie Hoefdraad ligt het toch veel ingewikkelder, dan sommigen de massa zouden willen doen geloven. Wat te maken heeft met ‘cultuur verschil’ in denken in relatie tot gestelde economische doelen van formaat.

  Ondernemen is sowieso risico’s nemen. En wanneer de doelen welke je gesteld hebt, zowel in je privé als zakelijk leven daadwerkelijk zou willen realiseren, dan zul je als regering op ’zeker’ moeten spelen. Dit in relatie tot o.a. het Internationale Monetaire Fonds. Mede in relatie tot de eerdere presidenten die de Centrale Bank van Suriname gekend heeft. Waarbij voornamelijk tijdens de Nieuw Front regeringen nimmer sprake was van ‘Groot Denken’ en/of grootschalige projecten.

  Wel kunnen wij bij het laatste op aanmerken, dat het West Suriname Project o.l.v. Ir Frank Essed (N.P.S.) wel een grootschalig project was, maar NIET het gewenste resultaat opleverde. Het project werd een fiasco. Met als gevolg enorm kapitaal verlies voor de staat Suriname van meer dan ander half miljard Nederlandse gulden.

  Van de 3.4 miljard ontwikkelingshulp die de Surinaamse regering onder Premier Henk Arron in 1975 van de Nederlandse Regering onder Premier Joop Den Uyl wist te bedingen, bleef niet veel meer over. Zonder dat er wat tegenover stond. Het geld werd door wanbeleid en corruptie als het ware verbrast, zonder dat ene politici kon aantonen wat de Surinaamse gemeenschap aan ontwikkeling heeft overgehouden.

  Bij de kwestie Hoefdraad daarentegen ligt het in de bedoeling van de regering Bouterse/Ameerali, om GEEN enkel risico te nemen. Gezien de megaprojecten die op stapel liggen. En wil je vooral internationaal het vertrouwen winnen m.b.t. geldschieters, dan zul je vooral bij de Centrale Bank van je land een President moeten accommoderen, die niet alleen het beheer van groot kapitaal gewend is. Maar die ook het beheer daarvan onder controle kan houden.

  En een president van de Centrale bank die nota bene afkomstig is van het IMF zelf is je beste troef als regering.

  http://endtimesworldnews.punt.nl/upload/IMF_international.jpg

  Wordt gezegd dat “Wie mooi wil wezen, moet pijn lijden”. Maar wat je ervoor terug krijgt, doet op den duur alle leed verbleken. Wat te merken was bij de bouw van de brug over de Suriname rivier ten tijde de regering van President Jules Wijdenbosch. Dit in vergelijking met de half afgebouwde bruggen over de Saramaccarivier en de Carolinakreek tijden de Nieuw Front regering Venetiaan.

  Derhalve is er in deze fase van aanloop naar de implementatie van Surinames megaontwikkelingsprojecten 2010 beslist GEEN ruimte, om welk risico dan ook te nemen. Een gezonde nationalistische aanpak van Surinames economie op professioneel niveau, is deze regering zeker aan te raden. Waardoor het raad is, om die deskundige en betrouwbare man of vrouw als President van de Centrale bank van je land de prijs te betalen, naar wat die meent waard te kunnen zijn in deze fase. In het bijzonder gefocust op wat je op langer termijn beoogt ervoor terug te kunnen geven aan je gemeenschap.

  http://www.youtube.com/watch?v=OmkwGGROX8E&feature=related

  Trouwens, internationaal ligt het niet anders. En als de Surinaamse Regering het volste vertrouwen heeft, dat dit relatief hoog salaris van de President van de centrale Bank van Suriname het waard is, in relatie tot de gestelde doelen op langer termijn, dan zal een ieder die sprong moeten durven maken. Niet anders als hoe onze Marronvoorouders op geheel eigen kracht het woeste binnenland van Suriname uiteindelijk hebben weten te transformeren tot een pracht woongebied.

  En geen offer was hun ‘te veel’.

  http://www.youtube.com/watch?v=AuGdgZ844d4


  Maak melding

 14. Jeugd,van suriname ,dit gaan jullie ook verdienen,maak je niet druk om die scholen waar het water naar binnen sijpelt als het regent.DDB na a mang zo was of is het motto.


  Maak melding

 15. als Hoefdraad hart voor Suriname had, zou hij genoegen genomen hebben met een salaris gelijk aan dat welke hij bij de wereldbank verdiende. Ik kan me voorstellen dat men niet achteruit wil gaan, maar met een kleine achteruitgang had hij genoegen kunnen nemen als hij echt hart voor Suriname had.


  Maak melding

 16. @Sosoboto #10

  Volgens mij begrijp je niets van het bericht dat je gepost hebt. In Jip en Janneke taal: Naast zijn salaris krijgt hij nog een helehoop ander geld en worden zaken voor hem betaald. Per maand kost dit de SME veel meer dan 100.000 SRD!!

  @Sosoboto #13
  Hij is instaat de koersen te manipuleren. Daarmee kan hij in zijn positie schijnbaar legaal miljoenen bij elkaar speculeren.

  Ik weet niet wie de grootste idioot is: Sosoboto of Ebu?? 😆


  Maak melding

 17. @ Tjoko 7…het was sarcasme check reactie #10

  Ik sta versteld dat zo iets simpels als een verschil tussen bruto en netto als excuus word gebruikt voor het misverstand rondom de ontstane commotie..de verontwaardiging heeft te maken met de kosten voor de Surinaamse overheid…wat Hoefdraad overhoud is niet relevant


  Maak melding

 18. neus @21,

  Vraagje, toen je je eigen jip en janneke berekening maakte was je nuchter of was je zoals we weten weer in de zevende hemel.

  Dat hij schijnbaar legaal miljoenen bij elkaar kan speculeren. Dat kan, alles kan. Maar goed, hij zal nog schijnbaar moeten speculeren, de meeste zgn. front toppers zijn al miljonairs misschien hebben ze allemaal hetzelfde kunstje geflikt noh.

  Njang mang no lobi njang man, zeggen we in het Surinaams.

  “Ik weet niet wie de grootste idioot is:”

  Wij weten het wel hoor. Totnutoe ben en blijf jij de grootste idioot, je moet wel voor je positie vrezen want de uitweg volgt je op de hielen.


  Maak melding

 19. hahahahaha ik vindt het een goede vraag op nummer 21, ik zal een gok doen ze zijn beiden twee ras idioten hahahaahaa ik vergeet er nog één pinto hahahahaha ai mi gado switi de na gontapu.
  Die ebu weet het zo mooi te vertellen over frank essed maar vergeet erbij te zeggen dat tijdens de revo heelveel ontwikkelingsgeld richting suriname ging daar hoor je ze niet over klagen en nooit hoor deze demagoog het hebben over immatriele en matriele schade van de revo van bouterse en de miljoenen die in de zakken van toenmalige machthebbers zijn verdwenen alibux, goedschalk bankier van de onderwereld bosje noem ze allemaal maar op ze hebben zich verrijkt over de ruggen van de sameleving.
  Eddy djarap is de enige suriname die een ware prestatie heeft geleverd voor land en volk deze man verdiend een ware standeeld in suriname een echte rolmodel en niet een criminele drugsdealer die zich zelf groter voor doet dan dat hij in werkelijk is.


  Maak melding

 20. Staat het genoegzaam vast dat Hoefdraad voor hij overstapte naar de Centrale Bank bij het IMF ruim 300.000 US dollars verdiende? Behoorde hij zich niet te realiseren dat hij zou moeten inleveren en dat de hoogte van zijn salaris tot maatschappelijke onrust zou leiden? Dient uit de handelwijze van Hoefdraad de conclusie te worden getrokken dat hij beslissingen niet op een verantwoorde wijze neemt?


  Maak melding

 21. Helemaal mee eens Das,

  Hr, Hoefdraad is effe vergeten, dat hij niet eeuwig governer van de sur bank kan blijven.
  In principe heeft hij zijn eigen glazen ingegooid, want een carrière in suri, op je cv zegt niets, dat is alom bekend.
  Dus wat nu als hij governor af is, niemand zal je ooit hetzelfde bedrag betalen.
  Hoefdraad heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt.
  Hij hoeft maar één fout te maken en het IMF zit er bovenop. Want hoe je het draait of keert, je gooit de naam van het IMF te grabbel bij onoverkomelijke fouten.
  Das nou dubbele pech, zowel het IMF als het suri volk zal hem in de toekomst met argusogen volgen!


  Maak melding

 22. Geachte heer mr. O.H.A. Mo-Ajok (reactie 25),

  U stelt de vraag of uit de handelwijze van Hoefdraad de conclusie dient te worden getrokken, dat hij beslissingen niet op een “verantwoorde wijze” neemt.

  Wij willen zo vrij zijn om u een tegenvraag als antwoord te stellen. Of het nemen van een persoonlijke beslissingen, geheel afhankelijk zou moeten worden gemaakt van het wel of niet veroorzaken van ‘maatschappelijke onrust’.

  Iemand die in staat is om in zijn of haar leven een volgens hem of haar ‘juiste’ beslissing te nemen, ondanks de calamiteiten die eventueel zouden kunnen ontstaan of hoe anderen daarover zouden mogen denken, geeft aan in staat te zijn zelf richting aan zijn leven te willen of te kunnen geven. Zo iemand straalt naar ons idee juist ‘standvastigheid’ uit en is zelfs consequent en mentaal stabiel van aard.

  En mocht er enige onrust ontstaan bij het nemen van welke beslissing dan ook in je leven welke jij juist acht op dat moment, dan zul je die maatschappelijk onrust op de koop toe moeten nemen.

  http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/het-heft-in-eigen-handen/1001004005480228/index.html

  Zaak is, dat een verstandig mens zich NIET laat beïnvloeden of leiden door keuzes die door anderen bepaald neigen te worden. Maar door keuzes waarvan hij of zij uiteindelijk zelf vindt, gezien zijn of haar eigen inschatting en intelligentie, dat die volgens hem of haar correct en juist bevonden zijn. En slechts de toekomst zal daarin duidelijkheid kunnen verschaffen, omtrent wie wel of geen gelijk had.

  Dat noemt men in de praktijk ‘evenwichtigheid’.

  ‘Maatschappelijk Onrust’ mag, zolang die beantwoord aan het ‘Recht op een Vrije Meningsuiting’. En daar waar binnen de ‘politieke oppositie’ van dat recht gebruik wordt gemaakt kan worden aangenomen, dat zulks een “maatschappelijke onrust” meer ‘kunstmatig’ is ingegeven. Deze zou uiteindelijk best een ‘luchtbel’ kunnen zijn.

  Echter, merkwaardig om een volwassen persoon, die eerder zijn of haar besluiten zodanig genomen heeft, dat die het zelfs gemaakt heeft door bij het IMF werkzaam te mogen zijn, vervolgens in deze op het matje te roepen.

  Trouwens, hoe neemt u uw beslissingen?

  http://www.youtube.com/watch?v=0GO1VuDRA5w&feature=related


  Maak melding

 23. EBU Akademiya,

  Wil je internationaal vertrouwen winnen m.b.t. investeerders dan heb je niet alleen een betrouwbare bankpresident nodig. Je zal een zeer betrouwbare ‘s-landspresident en overheid moeten hebben en niet die “Kronto-hede’s” die niet eens hun fout kunnen goed praten. Een investeerder wil zekerheid en veiligheid. Maar dat kun je niet bieden met de ongeleide projectielen als Brunsie, Desie en Somo.

  Het is swetsen om het geswets EBU, dat weet u zelf ook. Alle mega-projecten die gepland zijn kunnen pas van start gaan als alles klopt. Regering, Bankdirekteur en Lening of geldschieter.
  De eerste deugt niet.
  De tweede is ook voor het IMF te duur.
  Nummer 3 en 4 krijg je niet als je zo je geld verkwist aan het salaris van de tweede.

  Economiegroei heeft te maken met hard werken en eerlijke afspraken maken en niets met kapotte stoelen repareren. En dat is nou precies wat onze regering aan het doen is.
  Talkie-talkie en geswets en de domme massa nog dommer houden.

  Esmerald,

  We houden ze in de gaten en blijven kritisch de zaak volgen want wij houden van ons land, toch?


  Maak melding

 24. Beste Das (reactie #28),

  Inderdaad is het zaak van een ieder om zaken goed in de gaten te houden en kritisch te blijven volgen. En dat doen wij ook. Maar met welk ‘kennisniveau’ doen sommigen dat?

  Want waar onder het mom van ‘oppositie voeren’ en kritisch de zaak volgen, de criminaliteit binnen nog geen twee maanden ‘kunstmatig opbouwend’ aan het verruwen blijkt te zijn. En wel zodanig dat er zelfs dagelijks en op bewust provocerende wijze grof geweld en zelfs brute moord bij roofovervallen aan te pas komen. Om ten slotte een vingertje proberen te wijzen naar een pas aangetreden minister van Justitie en Politie. Alsof ene zo genoemde “slinkse dader” van de gemeenschap gewelddadig wensen af te dwingen, om de bekwaamheid van de betreffende minister in twijfel te trekken. Om ten slotte waarschijnlijk zo zijn aftreden af te dwingen. Dan zult u begrijpen dat wij met zulk een manier van “oppositie voeren”, nimmer akkoord kunnen gaan. En kritisch mogen wij in deze wel zeker zijn, toch?

  T.a.v. de reputatie van de Surinaamse leiders welke u in twijfel trekt, in relatie tot ‘investeerders’ het volgende:

  Wanneer wij het hebben over ‘reputatie en investeerders’, dan zouden wij u willen adviseren beiden NIET met mekaar te verwarren. Omdat reputatie goed of slechts kan zijn. En buitenlandse investeerders staan absoluut NIET bekend om hun goede reputatie. Maar daar liggen zij kennelijk zelf absoluut NIET wakker van.

  Waar het bij vele buitenlandse investeerders om gaat (multinationals in het bijzonder), vooral als wij het hier wensen te hebben over die in het Westen (ga de geschiedenis maar na), dan gaat het bij velen van hun slechts om ‘wat’ er te halen valt, ‘hoeveel’ en ‘hoe’ zo goedkoop mogelijk. En als duizenden zelfs miljoenen burgers het leven voor dat doel zouden moeten opofferen, “than so be it” is vaak de reactie. Laat u zich maar goed informeren over de ‘Oorlog om Olie’ internationaal.

  Maar geloof ons maar dat buitenlandse investeerders, voortijdig en volledig op de hoogte worden gebracht, omtrent wat er ‘werkelijk’ gaande is in de relatie tussen voormalige koloniën en hun voormalige moeder landen. Die informatie wordt voortijdig ingewonnen bij de geheime inlichtingendiensten van hun land op het moment, dat zij hun vizier ergens op gericht hebben. En wat daarna volgt is zoals in bepaalde insecten “koloniën” het geval is, zeker GEEN kinderspel.

  http://www.youtube.com/watch?v=a23jpgz35N0&feature=related

  Vandaar ook ons advies om voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik van de termen ‘ongeleide projectielen’ in relatie tot de Republiek Suriname. Omdat je tot je stomste verbazing zelf eens erachter zou kunnen komen, dat het geen waar jij een massa venijnig van betichtigd, ook jij deel van zou kunnen zijn. Zonder dat jij het eerder zelf in de gaten had.

  Vandaar ook het Bewustwordingsproces.

  http://www.youtube.com/watch?v=afJvvMGoe7I


  Maak melding

 25. EBU is die arme man in de straat vergeten die arme man en vrouw en kinderen waar hij voor opkwam tijdens de front regering nu maakt het hem niet uit dat iemand die zegt dat hij suriname wil helpen maar niet achteruit wil gaan met zijn salaris een salaris die voor veel problemen zorg binnen de sameleving. ebu waar is jou kritiek op IMF gebleven of komt het jou nu even niet uit. maar jou vorige posting over soortgelijke onderwerp staan nog om het internet IMF zou een blanke bolwerk zijn die niet deugd weet jij dat nog hypocriete donder dat je ben .


  Maak melding

 26. Proeven!

  Beste EBU, wat ik uit uw vorige posting in het kort proef is pure overschatting van uw eigen denkwijze.

  Foute investeerders kun je aantrekken met Foute regeringsleiders. Noem 1 investeerder die de afgelopen 5 jaar in Venezuela zijn geld heeft gestopt. Juist! Boko, de grote Mexicaanse drugsbarron. Hij is ook de enige en nu dood!

  Wat ik ook heel sterk proef is dat u voorstander bent van een investeerder die een groep mensen goed bewapend (guerillas) om koste wat kost, gewapenderhand de rijke grondstoffen uit een land weg te halen.
  Afrikaanse voorbeelden genoeg.

  EBU, het niveau waarop je regeert zal ook het niveau zijn waarop je investeerders aantrekt. Maar als er grote buitenlandse drugsbarronnen in Suriname komen investeren dan kunnen ze voor mijn part wegblijven.

  Ik ben geen FRONT-man zoals u weet maar ik ben 100% zeker ook geen DESIE-man. Het gaat mij om Suriname en dat kunt u niet zeggen, ook al gebruikt u erg veel woorden voor een simpele uitleg. Less is more!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.