Hoefdraad beste kandidaat Centrale Bank Suriname

59

PARAMARIBO, 28 okt – Gilmore Hoefdraad was op afstand de beste kandidaat voor de Centrale Bank van Suriname. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het is niet de eerste de beste. Bouterse is zeker twee jaar bezig geweest met onderhandelen. “Hij is een specialist in centrale banken.”

Dus werd er alles aan gedaan de man weg te kapen bij het IMF. Niet dat er geen andere kandidaten waren of zijn. “Maar ze zijn in de verste verte niet te vergelijken met Hoefdraad, zeker niet op internationaal niveau”, zegt Bouterse. Het salaris, ruim zeventigduizend Surinaamse dollar, is het dan ook alleszins waard. De eerste vruchten zijn al afgeworpen, zoals de samenwerking met de Wereldbank. “Hoefdraad heeft ons aangegeven dat hij op een moment is in zijn carrière, waarbij hij niet achteruit wilde gaan in salaris”, aldus Bouterse.

59 REACTIES

 1. Ma Pres,

  is nog overwogen om Alan Greenspan te interesseren? Voor dit salaris hadden we echt veel zwaardere kandidaten kunnen krijgen, is mijn gevoel.


  Maak melding

 2. Ik geef de pres helemaal gelijk..ik wil ook niet achteruit in salaris..voorwaarts…mars!!!

  En ik wil ook een nieuw kantoor en een privèjet.
  Als Suriname zich op het internationale toneel wilt profileren moet je ook de ballen hebben om daar geld aan te verspillen..anders denken ze dat je een sosoboto bent..


  Maak melding

 3. Als je grote dingens wil bereiken in het leven moet je groot denken..Ik sta achter het besluit van de president..

  Wat ik me af vraag is wat voor opdracht die heb mee gekregen van de president..er moeten meer van zulke specalisten naar suriname komen gelokt worden.

  Vraag luid waar haal je dat geld vandaan om die te betalen..

  Is ni moeilijk jong suriname.. Verhoog de visum aanvraag met 10 Euro.. Verhoog de belasting van alcohol en van sigareten..

  Heer de president praat met jou volk.. leg die is uit wat jou plannen zijn, wat die gaan kosten en waar je dat geld vandaan haalt..
  ik heb u al wat richlijnen gegeven..

  Regeren is vooruit zien vooruit denken.
  Huur nederlandse experts in.. Vooral MARKETING Deskundige heel belangrijk voor ons land..

  Het is beter te streven naar het onmogelijke dan zich te berusten in het haalbare.


  Maak melding

 4. Dus de weg naar lenen is vrij!Ik hoop maar dat het ook vier a vijf jaren duurt voor er wat te jatten valt voor don Quichote.Ik dacht dat er beloofd was dat we het zelf konden en er geen crime meer zou zijn.We kennen de S.A.P van de wereldbank al.Daarom werd er toen gekozen voor de nul optie.Dus jeugd van Sur.Maakt je borst nat.Van elke verdiende dalla[eerlijke]gaat 75cent naar de wereldbank straks.Tot jullie niets meer overhouden en eindelijk bevrijdt zijn uit de slavernij.Blijf vooral de lijder trouw.Want hij is het die jullie naar de eeuwige jachtvelden helpt.Behouden aankomst…


  Maak melding

 5. Bijzonder dat Bouterse weer naar blanken moet verwijzen. Dit bewijst wel hoe dom hij niet is. De blanken die volgens hij €17.000 per maand verdienen worden niet betaald met overheidsgeld maar door particuliere bedrijven. Als deze blanken al zouden bestaan in SU.


  Maak melding

 6. Hoop dat de man, zijn salaris allezins waard is. In zijn positie zou niemand het voor minder doen. Ook in Ned. zijn de salarissen van topfunctionarissen ongekend hoog, en staat dit ook vaker ter discussie. Vanuit concurrentie oogpunt is dit realistisch. Je betaald altijd de hoogste prijs voor kwaliteit, anders gaan ze gewoon naar de concurrent. Zou hij zich voor minder “verkopen” dan zou hij ongeloofwaardig overkomen. Dan zou er sprake kunnen zijn van vriendjes politiek, etc. Hij wist en weet wat hem te wachten staat. Geef hem de kans dit waar te maken.
  Suriname moet met een goede kandidaat komen om geloofwaardig oevr te komen. Voor het land zelf een aardige financiele aderlating, dat mag niet weggevaagd worden,maar daar tegenover staat dat ze met een zwaargewicht de “strijd” aankunnen. Wordt tijd dat Suriname zich profileert.
  Zijn functioneren moet wel kritisch gevolgd worden.
  Hoop voor de man in kwestie dat hij deze discussie waard zal zijn.


  Maak melding

 7. Maar Mala Mujer,

  Ik mag je, maar dit kan echt niet! Naar welke concurent zou Hoefdraad dan gaan?

  Met dit salaris heb je Zalm en Bos samen die nog veel meer ervaring hebben. Sorry! Maar dit valt door niemand goed te praten, ook Desi niet.

  Chind,

  In het stuk hierboven staat niets over blanken. Heb je een andere bron?


  Maak melding

 8. Wereldbank!

  Een wereld gaat voor Suriname open, we kunnen op de bank gaan plaatsnemen. Dat is te gemakkelijk gedacht.

  We gaan lenen bij de Wereldbank omdat we nu iemand hebben die de lijnen kort houdt. Dat is de winst.
  Maar het verlies ligt hem in de toekomstige
  hoge rentes die ons worden opgelegd.
  Lenen is geen probleem, dat kon ook met een andere kandidaat. Terug betalen wel!
  Nu moeten we het salaris van deze kandidaat bij de hele hoge rente optellen en tel uit je winst.

  We rekenen ons nu al rijk, terwijl we alleen maar contact hebben gemaakt met de Bank van de Wereld.
  Ik wacht op de verrassing!


  Maak melding

 9. “Hoefdraad beste kandidaat Centrale Bank Suriname”

  Dat wil ik best wel geloven, gezien de rol die deze regering voor het CBVS heeft weggelegd. We staan op een kruispunt, dus de directeur van de CBVS is niet alleen een spaarder als wijlen Telting, maar moet Suriname ook verkopen in het Buitenland.


  Maak melding

 10. Tja,

  Wat te zeggen als er eenmaal Dombo’s zijn gekozen aan het roer. Met hun weinige kennis hebben zij het inzicht dat zij TOP hebben binnen gehaald die het geld dubbel en dwars waard is.

  Recht praten wat krom is wordt het devies de komende tijd.
  Zie OW & V en andere zaken die volgen.

  DDB praat recht, Jenny Geerlings praat recht, Ameraali fluit even hard mee, en men gaat het volk vertellen waarom zij geduldig moeten zijn.

  Anyhow, Gilmore Hoefdraad lacht zich een slag in de ronte met zulke EZELS die hij in SME heeft aangetroffen. Had hij nergens ter wereld beter kunnen treffen.

  Vast staand jaar correctie van 10% etc. etc en 15 of 16 maand salarissen. (zijn jaar telt 15/16 maanden)

  Hoefdraad is in elk geval inhalig dat staat vast, en staat sowieso niet stil bij zaken als “land dienen”. Hij wil niet achteruit gaan en that’s is.

  Hij mag zakelijk zijn en als men hem de gelegeheid biedt,dan doet hij maar,maar moet zich nu wel realiseren hoe men binnen de samenleving waarin hij woont tegen hem aan zal kijken. Zal heerlijk rond wandelen zijn voor hem door Paramaribo. The US$ 28.000 a month man.

  Vergeleken met zijn vroegere verblijfplaats is hij qua besteding sprongen op vooruit gegaan. Hoefdraad slim, de bewindvoerders STOM, maar anders had men niet kunnen verwachten.

  Eens kijken of Hoefdraad wonderen gaat verrichten voor SME en alles vanzelf vlot gaat wandelen.

  Men beseft niet hoe demotiverend het op het arbeidsmoreel van vele Surinamers zal uitpakken. Just wait and see(find out)
  Time will tell.

  Men (Ameraali ) wilde open heid naar de pers , en zit (hijincluis) als een club zonder media trainingde eenna de andere blunder te maken bij pers conferenties, raken geëmotioneerd en gaan opdie toer antwoorden.

  Advies: Overweeg serieuze media training voordat men zo amateuristisch de pers tewoord staat en blunder op blunder opstapelt.

  Het wordt nog een aardig zooitje met dit onervaren team die geen notie hebben van de impact van hun blunders.

  De jeugd heeft gekozen , dus nu maar zelf ervaren welke voorspoed hen tegemoet komt, en of hun kansen de komende jaren vergroot worden.

  Wij wachten het af en nog immer het voordeel van de twijfel aan de DOMBO-club.

  Hopelijk mag de kreet DOMBO ooit doorgestreept worden.


  Maak melding

 11. Het is erg jammer dat arme moeten gaan offeren voor zulke figuren.hoe wel niemand naar de armoede kijk.de land moet op gebouwd worden maar niet af gebouwd sorry meneer president je had beetje beter selecteren .belofte maakt schuld.in jou verkiezing campange heb je mensen gouden bergen beloofd dus je moet waar maken.nog effe zeg minister van jusitie over etnish groep mensen in suriname moeilijk gaan krijgen ..ik weet wel dat in suriname of de hele bevolking alleen maar broeders en zusters wonen ik weet niet waar over deze man heeft.uit eindelijk maakt de president nu wat in het land gaat gebeuren.


  Maak melding

 12. Wat een toestand daar in de tropen. Hoop dat die man het geld waard is.Of is dit soms geld bij mekaar harken?!

  Hoop dat eindelijk onder de paraplu van Bouterse en co goeie en vrutgbare daden voort zal komen voor swietie Sranang!!

  Toch ben ik ergens bang voor; zoals het spreekwoord zegt: een enkel ling is een drenke ling.

  Groet,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 13. Ja,wat is het verschil,tot de vorige regeringen.Nog 10 van zulke capabele mensen en suriname kan gaan lopen bedelen.O,Ja,was het niet voor volk en natie de weder opbouw van s.u.Wat moet er van dit land nog komen,er zijn nog tig capabele mensen in america,nederland,enz…moeten ze allemaal voor zulke bedragen overkomen,voor de zoveelste keer…een slager kun je niet gebruiken als metselaar,je huis stort in.


  Maak melding

 14. hij is geen surinamer maar een bloedzuiger, boven de arme belasting betalers te gaan proviteren.Had liever bij IMF kunnen blijven, weet donders goed in welk situatie de surinaamse economie verkeert, dat hij niet achteruit wilde gaan. Heb je hart voor je land dan is het overwegen en accepteren . Maar juist het laatste begrijpt hij niet. Staken voor gelijke waardering geef ik de onderwijzers gelijk.


  Maak melding

 15. IMF
  Intergouvernementeel orgaan, verbonden aan de VN, samen met de Wereldbank opgericht in 1946; ruim 180 landen zijn lid. De centrale instelling van het internationaal geldstelsel. Doelstellingen zijn het bevorderen van economische samenwerking, stabiele wisselkoersen en beheersing van internationale geldvoorraden. Het IMF beschikt over fondsen door deelneming van aangesloten landen. Deze landen hebben trekkingsrechten, d.i. de aanspraak op bepaalde bedragen van het fonds. De vaste bewindvoerders zijn de grootste kapitaalverschaffers: de VS, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Saoedi-Arabië. De VS hebben ruim 20% van de stemmen, de ontwikkelingslanden samen 15%. Om voor een lening in aanmerking te komen kan het IMF eisen stellen aan het economisch stelsel van het land, hetgeen neerkomt op beduidende invloed van de rijke landen op de arme. Vooral de ‘structurele aanpassingsprogramma’s’, waarin geld wordt geleend om bijv. de begroting te versterken, hebben veel kritiek gekregen omdat ze ook ten goede komen aan repressieve regimes. Sinds eind jaren tachtig stelt het IMF zich kritischer op jegens schendingen van mensenrechten, onder meer door van de ontvangende landen garanties van ‘goed bestuur’ te eisen. Een rapport uit 2001 noemt de bestrijding van armoede als de belangrijkste bijdrage van de IMF aan de verwezenlijking van mensenrechten. Amnesty is niet tegen het beginsel dat overheden voorwaarden worden opgelegd, zoals voor structurele aanpassing, maar komt in actie tegen maatregelen die discriminerend zijn voor bepaalde groepen of die de verwezenlijking van sociaal-economische rechten nog moeilijker maken.

  De heer Hoefdraad is een specialist op het gebied van centrale-banken en is werkzaam geweest bij het IMF. Dus deze man weet percies welke wegen hij moet bewandelen om de wereld bank zover te krijgen om de projecten voor de ontwikkeling van suriname te financieren.

  Verder is het niet verwonderlijk dat de oppositie in paniek bigint te raken dat het deze regering gaat lukken , om suriname in snel tempo te ontwikkelen. Mocht het deze regering lukken dan is de oppositie de komende 20 tot 30 jaren uitgesloten van de macht en dat benauwd hun verschrikkelijk.


  Maak melding

 16. Zo zoetjesaan is het de hoogste tijd om ook santo Boma te verbouwen, een nieuwe vleugel voor de MOORDENAAR en zijn 17 + 1 rovers.

  Ik ben zeer benieuwd of het volk de uitleg van keizer Bigi Mofo I voor zoete Berm-koek zal slikken. Stel je voor de voorzitter van de Board of Governors of the Federal Reserve System verdiend minder dan zijn Surinaamse collega. Hier klopt iets niet!
  Usa aantal inwoners, +/- 270 miljoen, Suriname +/- 500 duizend.


  Maak melding

 17. @ Das

  Check starnieuws. Tijdens de persconferentie gaat de President aan dat in Suriname blanken zijn die €17.000 per maand verdienen en daarover niemand zeurt. Ja dat is logisch omdat deze blanken in dienst zijn van bedrijven en niet van de overheid. Maar nog erger is dat Bouterse weer de rassenkaart speelt en dus eigenlijk gewoon een bruine racist is. Als Wilders zoiets zou zeggen in NL dan zou de wereld te klein zijn.


  Maak melding

 18. Interessante zaken gaande in SME. Zeker om de komende tijd op de voet te volgen.

  Kijken hoe het team zich de komende jaren ontwikkelt en eventueel beter uit de verf komt na de vele flaters de afgelopen tijd.

  To be continued.

  P.s

  Hopelijk heeft SME niet meerdere types Hoefdraad nodig. Heb begrepen dat men nog donoren zoekt om zijn salaris te betalen want
  de afgelopen 2 maanden heeft hij geen cent ontvangen.(STARNIEUWS)

  Wel, met 1 maand uitbetaling kan hij het vast maanden volhouden SME ook al zou hij dagelijks buiten de deur eten in SME.


  Maak melding

 19. Ook had deze meneer een geweldige hoge functie bij het imf,maar wat moet hij in sme uitleggen aan ronny somo soemita abrahams eventueel aan ddb.

  kunnen deze heren en ook wonnie een pen en a4 vast houden en wat opschrijven..

  wat weet felisie waterberg en die vent op o.w abrahams van financiën hoe een begroting eruit moet zien..

  kunnen de ondergeschikten van centrale bank ontcijferen wat deze meneer uitkraait,uitgaande op zijn kennis z.a.ddb dat zegd..

  we zullen het zien we zullen het merken de komende tijd..

  z.a. baas het zegd,time will tell..


  Maak melding

 20. @2 Jenke, je hebt wel gevoel voor humor, sosoboto wordt met de dag korter en stiller.

  Onder het genot van een sigaar en glaasje cognac dacht ik in eerste instantie dat meneer Schroefdraad had over het totale kapitaal van de bank waar hij leiding aan geeft.

  Sigaar en cognac weggedaan en ceremonie van de Indiaanse Sjamaan uitgevoerd. Flink van hallucinerende en opwekkende middelen genuttigd en de HAND VAN GOD aangeroepen.

  Antwoord die ik kreeg was het volgende:
  12000 is flink minder dan 80000 dus zeur niet. Het maakt toch niet uit of het US$ of SRD is. Op de MULO leer je dit niet, lieve jonge Suri’s.

  Verder zei GOD dat HIJ ons zijn beste Indiaan heeft gegeven en meer kwaliteit heeft hij niet. Wel kan HIJ ons een betere Marron bieden maar die willen jullie niet.

  Toen de middelen uitgewerkt waren was ik heel blij omdat ik GOD had gesproken.

  Ik wacht tot de volgende trip met mijn Indiaanse Sjamaan. Ik houd jullie op de hoogte.

  Is dat bedrag van Schroefdraad Salaris of kapitaal van de bank?


  Maak melding

 21. wanneer gaan jullie het door hebben , suriname is voor surinaamers en niet voorveraaders .
  altijd weer de oppositie met gedoogdsteun van de pers die suriname en zijn welwillende burgers afkraken , het moet nu opgehouden .
  de pers van suriname lijkt sprekend op de oppositie , alleen maar afkraken .
  ze hebben teveel vrijheid en dan ook nog geen manieren .
  ik vraag me af als het front regering aan de macht zou zijn als ze zich ook zo zouden gedragen .
  de pers van suriname bestaat voor 80% uit front apen .
  merkwaardig is dat alleen de hindustanen klagen , nu daar de pot beschermd wordt .
  helaas kan suriname geen klein india worden ,daar zullen wij surinaamers een stokje voor steken .


  Maak melding

 22. Dus, eigenlijk is Hoefdraad aangetrokken om internationale leningen te zoeken die door de volgende regering betaald zullen worden.

  Zoek naar internationale investeerders en niet naar leningen. Schep een investeringsklimaat zonder berovingen van hardwerkende ondernemers.
  Bouterse is laf om over de Blanken te praten die 17.000 Euro zouden verdienen (Bron: Starnieuws). Die worden in ieder geval niet betaald met overheidsgeld. Dus Bouta, je vergelijkt appels met peren. en je uitspraak over blanken was alles diplomatiek naar hun toe. Juist ook de blanke investeerders moet je hebben en die jaag je nu de stuipen op het lijf.

  De wisselkoers kan door geen enkele bankpresident structureel beinvloed worden zonder een exportindustrie. Af en toe kan de Centrale Bank intervenieren op de valutamarkt, maar niet te lang. Dus, begin je exportindustrie op gang te zetten door inevesteerders aan te trekken. Neem nou geen leningen …

  Ik zal het zien wat het wordt. Heb een beetje geloof dat ik had, bijna verloren in deze regering.


  Maak melding

 23. Hij wou niet achteruit gaan op zijn salaris. Het lijkt dat hij fors vooruit op zijn salaris is gegaan. Misschien een verdubbeling of vervoudiging. Je wil toch niet zeggen dat ze bij de IMF zo veel betalen.


  Maak melding

 24. Indien je als onafhankelijk land mega projecten in je land wil opzetten t.b.v. je economie en de welvaart van je bevolking, dan zul je ten minste betrouwbaar moeten overkomen bij buitenlandse financiële instellingen. En een president van de Centrale Bank kunnen plaatsen, die zelf van een gerenommeerde internationale instelling als het IMF afkomstig is en nota bene zelf ook Surinamer is, is prachtig meegenomen. Maar ben je als gemeenschap ook bereid, om die offers te willen brengen om succes op langer termijn te garanderen.

  Het antwoord is na een hoop ‘ge hari trusu’ uiteindelijk JA geworden dus.Gefeliciteerd Suriname.

  http://www.youtube.com/watch?v=vBQQ6orNDbQ


  Maak melding

 25. Even tussendoor.Minister Sastroredjo wordt blijft op zijn post, maar moet wel zijn verontschuldegingen aan Soemita en Somo aanbieden?waarvoor?voor het blootleggen van onrechtvaardigheden?Dat moest toch van de Pres.Of geldt transparantie niet voor een ieder?De ene dief verwijt de andere dief dat hij een dief is.Vandaar dat Pres.zo lang wachtte met het geven van een reactie! Iedereen heeft boter op zijn kop,en dat weten Somo en Soemita donders goed,dus kunnen ze eisen stellen!Juist ja,transparantie geldt ook voor de Pres.Welkom bij de Haaien Sastroredjo!Ik denk dat jij jouw werk eerlijk en oprecht wilt doen,maar ik ben bang dat jij en jouw bevindingen heel gauw in de doofpot zullen verdwijnen!


  Maak melding

 26. Als ik zo de reactie’s leest op dit forum, zegt het mij genoeg over het niveau van denken van de Surinamers.Kijken jullie ff over de grens.bv.Maleisie…….als Suriname vooruit wil komen moeten we niet de corrupte apen in Suri naar de IMF sturen maar betrouwbare figuren als Hoefdraad met bagage en dat kost GELD.Zelfs Obama heeft Suriname gevraagd corruptie aan te pakken.Zo’n beeld heeft de wereld over Suriname.Think bigg…..als je geen “tien schone vingers heb” kom je ongeloofwaardig over in de wereld.Waarom denken jullie dat plotseling 25 Nederlandse ondernemers NU zaken gaan doen in Su.Laat ff jullie hersens werken..


  Maak melding

 27. Sastroredjo moet verontschuldigingen aanbieden aan somo en soemita?waarvoor?deze minister wil zoals beloofd zaken aan de kaak stellen die het daglicht niet kunnen verdragen.helaas geldt transparantie voor een ieder,dus ook voor de pres,en dat weten somo en soemita.iedereen heeft boter op zijn kop!dus kunnen de heren eisen stellen en dit is nog maar het begin,bravo is er ook nog!Welkom bij de haaien sastroredjo.jouw bevindingen zullen samen met jouw in de doofpot verdwijnen!


  Maak melding

 28. Het is weer duidelijk,de Surineds hebben het hoogste woord,ai mie gunste,als ze hier hun smoel niet kunnen roeren,nemen ze Suriname op de korrel.
  Als Hoefdraad capabel blijkt te zijn voor deze functie is het niet meer dan billijk dat hij goed betaald wordt.
  Hij is tenminste niet 1 van de economische vluchtelingen hier die op zijn droogje en zijn natje zit te wachten,maar gaat voor het opbouwen van zijn geliefd Suriname.


  Maak melding

 29. Granman @21 zegt sosoboto wordt met de dag korter en stiller.

  Ai Granman 4 of 5 berichten op waterkant over de salaris van Hoefdraad zonder enige toegevoegde waarde, want nogsteeds zijn het 4 of 5 leugenachtige berichten, heeft mij inderdaad stiller gemaakt. Ik doe niet mee met die negatieve hysterie die vele van onze landgenoten totaal in beslag heeft genomen, ze gedijen goed hierbij. Jijzelf bent ergens vanonder een steen gekropen om daaraan mee te doen, misschien dat dit juist de bedoeling is noh.

  Deze gifbeker laat ik wijzelijk aan mij voorbij gaan. Ik hou mij toch liever bezig met de talloze positieve zaken (inclusief het aantrekken van de topper Hoefdraad), die deze regering in zijn korte periode heeft bewerkstelligd.


  Maak melding

 30. Hey Tjall wat een onzin. Lees eens terug wat je schrijft. Dom geklets. Die man gaat vor zijn geliefd Suriname werken voor een mega bedrag van 80000 bruto. Niet eens de president verdient zoveel geld. Wel ik denk dat alle Surinaamse Nederlanders terug gaan om voor hun geliefd Suriname te werken als ze dit soort bedragen krijgen aangereikt. Dus praat niet recht wat krom is. Nu jouw regering aan de macht is, is alles opeens goed. Stel je eens voor dat front zo een salaris aan iemand had aangeboden. Mi boi. Waterkant bo pikien. Een ding moet je weten. Vanuit de oppsitie is het makkelijk moord en brand roepen. Nu ze zelf aan de macht zijn, maken ze er een potje van. Dat krijg je met een regering van onervaren ministers. En wie heeft ze bij elkaar gezocht. De oneravren brokkenpiloot DDB.


  Maak melding

 31. Ik stoor mijn matenloos aan een aantal figuren hier op dit net die een grote smoel hebben waneer er terecht
  kritiek is
  op een stelletje recidivisten die een ware puinhoop hebben gemaakt van mijn land en de economie sterker nog deze ras idioten geven deze beesten weer de kans om er weer puinhoop van te maken zo dom zijn ze .ze zijn nog geen drie maanden aan de macht en gooien met geld van de samenleving over de balk. als ik naar die foto van bouterse zijn perconferentie kijkt dan
  moet aan 8 dec 1982 denken met deze zelfde serieuse blik vertelde bouterse het volk dat er mensen op de vlucht zijn doodgeschoten één van de grooste leugens van de afgelopen 30 jaren in suriname en deze zelfde man word door een stelletje labiele surinamers gezien als hun redder hoe ver kan je zakken.bouterse doet niet anders dan wat misser djan heeft gedaan rassen centimenten aanwakkeren ik ben het wat dat betref eens met nummer 17,en precies op de zelfde manier reageren de volgers van bouterse. voorbeeld
  nederland moet nietklagen over 8 dec want ze zijn ook tekeer gegaan in indonesie , amerika moet niets zeggen want ze moorden ook in irak mensen die zo reageren zijn kleingeestig.


  Maak melding

 32. Na de show van gisteren beginnen de contouren zich te tekenen.Dit keer is de don Quichote gekomen om niet meer weg te gaan.Nee,dit keer hakt hij niet meer met de botte bijl.Alles is voor de buitenwereld acceptabel.Democratisch gekozen met taliban vp en boeven ministers.Er valt niets te verwijten.Maar onderwijl spant hij de netten om het volk steeds strakker.Ze kunnen hem niets meer doen.Onbewust verschuift de masker zich wat en dan zie je wat zijn bedoeling is.Het volk onder de duim krijgen.Nog is het niet duidelijk,maar er bestaan aanwijzingen dat het terreur van de djoeka’s ook uit een bepaald hoek wordt ge initieerd.De pres en een bepaald minister doen al geen moeite om de uitgaven te verantwoorden.De talib die nieuw is wringt zich nog even in bochten.Het eerste wetvoorstel dat komt, is om don Quichote te benoemen tot president voor het leven.Of misschien wat later


  Maak melding

 33. Chind,

  Thank you!
  Als Bouterse wil vitten op de blanke werknemers in Suriname die 11.000 USD minder dan Hoefdraad verdienen bij particuliere bedrijven dan heeft hij echt geen verstand.
  Of hij denkt dat die bedrijven ook van hem zijn en dat hij daar wat over te zeggen heeft. Hoe dom kan je president zijn?


  Maak melding

 34. Het zou interessant zijn om te weten wat de expertise is van de heer hoefdraad. Kan een econoom die de organisatie kent daar zijn licht over laten schijnen.
  Als ik lees dat de heer hoefdraad een sr economist is en werkt op de statistic Department van het IMF dan lijkt mij dat hij ewn econoom is met ervaring en dat dat zijn wwrkzaamheden bestaat uit het verzamelen van data en het weergeven in tabellen, grafieken, bepalen van indicatoren, indexen, etc. Hij zal ongetwijfeld ook data van centrale banken verzamelen en rapporteren, eventueel met interpretatie.
  Maar maakt dat de man tot een expert in entrale banken? kan iemand aangeven welke centrale banken de heer hoefdraad heeft geleid, of betrokken is geweest om het monetaire beleid van deze banken te bepa
  len.
  Garne wat meer info van een kenner over de expertise van de heer hoefdraad. Misschien kunnen de gebroeders Jethoe reageren.


  Maak melding

 35. @ Granman 21

  Ik houd het liever bij Fernandes…maar weet je wat de fatu is..persoonlijk maakt het me weinig uit hoeveel Hoefdraad incasseert. Als hij de langverwachte messias is die Suriname economisch gaat lanceren (want zo word die fatu toch verkocht) is hij het meer dan waard…maar die achteraf uitleg die altijd maar weer aan alle kanten rammelt zit me dwars…

  Toen de rollen omgekeerd waren heette dat gezonde kritiek op een falende regering..nu word je te kijk gezet als anti-Surinamer…

  Tis me wat hoor…als ik die Hoefdraad was zou ik me ziek melden..nu elke manjaboom in Suriname weet hoeveel je per minuut naar huis brengt…srananman’s zijn lastig hoor


  Maak melding

 36. @DAS, ik heb niet gesteld dat het salaris ongekend hoog is. Dat is een feit en dat het geld ergens vandaan moet komen ook. Geen idee waar ze dat geld vandaan halen. Ik stel alleen dat ieder zijn prijs heeft. Hoefdraad is geen kleine man, anders zat hij niet waar hij tot nog toe gezeten heeft en hij zat er alleen vanwege zijn kwaliteiten en niet omdat hij Surinamer is. Ik stel alleen vast dat er betaald moet worden voor zo iemand. Geloof mij maar hij heeft Suriname niet nodig. suriname betekent niets in de wereldeconomie, dus hoeft hij het niet te doen. Die denkfout mogen we niet maken. Of hij het waar kan maken staat te bezien. Het is toch altijd eerst zien dan geloven. Er staat niets over
  Nederlandse topfunctionarissen, maar ook vandaag is hun salaris een issue in Nederland.
  En of er betere c.q. andere kandidaten waren weet ik niet. boeit mij ook niet echt.


  Maak melding

 37. Alleen in Suriname willem wij opnieuw het wiel uitvinden!

  Wij willen een 747-piloot inhuren en hem/haar als cessna of Pipercup-vlieger belonen.

  Sterker nog, “wij hebben de beschikking over een Boeing-747 en wij willen dat ding naar Surinaamse maatstaven onderhouden.

  Het opstijgen zal dan wel gaan, maar u zult vanwege de certificering nergens elders kunnen landen.

  Sommigen willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

  Ergo, als die Hoefdraad, Draadhoef heette en blauwe ogen had, had geen pakani haan naar gekraait.


  Maak melding

 38. Klopt als een bus,Pinto.Als het 1 van hun slavendrijvers was,hadden ze het toegejuicht.
  Het zij zo sommige Surineds gunnen een ander niets vooral als het om hun eigen soort gaat.
  En ja elk ander had voor zo een salaris gevallen,blank of zwart.
  Hoefdraad is the right man voor deze klus.Wat jaloezie allemaal niet te weeg kan brengen.Kan het hun schelen als Hoefddraad capabel is.


  Maak melding

 39. “Tijdens de persconferentie gaat de President aan dat in Suriname blanken zijn die €17.000 per maand verdienen en daarover niemand zeurt. Ja dat is logisch omdat deze blanken in dienst zijn van bedrijven en niet van de overheid. Maar nog erger is dat Bouterse weer de rassenkaart speelt en dus eigenlijk gewoon een bruine racist is. Als Wilders zoiets zou zeggen in NL dan zou de wereld te klein zijn.”

  Bovenstaande beweerd Chind @17. in al haar onnozelheid en schaamteloze gebrek aan kennis.

  Goed, dat de President die vergelijking heeft gemaakt is een, iedereen heeft het gehoord, in het leven mag en moet je soms vergelijken, daar is niets mis mee.

  Wat erger is dat chind in dus al haar onnozelheid dit als een rassenkwestie ziet, en dus zelf gaat vergelijken met Wilders in Nederland (chind vergelijkt dus ook).

  Stel nou dat de President precies weet waarover hij het heeft, niet vergeten alle bedragen en salarieringen zijn nu gewoon zichtbaar voor de President, heeft hij niet het hoogste recht om de oppositie nogmaals van hypocrisie te beschuldigen.

  Dat jij onnozole chind niet weet dat er wel degelijk witte mensen bij zowel de overheid als semi-overheidsbedrijven te werk zijn gesteld tijdens de front regeringen neemt niemand jou kwalijk, er zijn nog veel meer hier op waterkant die niet zoveel weten maar een grotemuil op hebben en alles zo logisch voor ze zijn.

  Over het algemeen zijn Surinamers dus ook een heel simplistisch, gemakzuchtig en gemiddeld volkje.

  Lees de meeste van de reacties hier, jij vind iets logisch, DAS denkt niet verder, gemakzuchtig en simplistisch als we hem kennen gaat gewoon mee aan de haal.

  “Als Wilders zoiets zou zeggen in NL dan zou de wereld te klein zijn.”

  Nu breekt mij echt de klomp en laat dus ook zien dat je eigenlijk een leeghoofd bent.

  Wilders heeft veel ergere dingens gezegd, hij stond desondanks op het punt vrijgesproken te worden.

  Wilders neemt het op voor zijn eigen witte volk, zijn volk dus eerst en die mag van hem zeker meer verdienen dan een bruine. Voor zijn volk zou dat geen issue of discussie punt zijn.

  I rest my case


  Maak melding

 40. Jaja UiTWEG,men mag niets over je meesters typen,maar jij mag wel alles?Wie is nou kleingeestig,als je tenminste weet wat dat woord betekent.
  Vanmiddag nog naar een docu gekeken op ned.2,het uur van de wolf.Een docu over de Xam ,de oorspronkelijke bewoners van het noorden van Zuid-Afrika, je hart bloed al is het zolang geleden,hoe deze mensen door je blanke meesters zijn uitgeroeid.Als men zo een Xam had neergeknald,werd men beloond.
  Ze werden niet als mens gezien maar als jakhalsen,dieren.
  En ja als ik dat nu allemaal weet,dan hebben Bouterse en Brunsie heus niets ergs gedaan.
  Ga eerst jouw blankemeesters veroordelen over de misdaden die ze gepleegd hebben.


  Maak melding

 41. Wanneer investeerders vertrouwen hebben in je kopstukken zijn ze niet bang te investeren, het gepeupel zal dit niet snappen.

  Onderstaand een voorbeeld van vertrouwen.

  “DNA ontvangt financieringsplan woningbouw
  Paramaribo – Ondernemingsbedrijf Andre Royce NV heeft gisteren een 2,2 miljoen US dollar kostend woningbouwplan ingediend bij het parlement. Een Amerikaanse ondernemer zou bereid zijn dit kapitaal, waarmee duizend woningen zullen worden gebouwd, in het project te investeren. “Het ligt nu aan de regering om snel bouwrijpe kavels ter beschikking te stellen, en daarom hebben we de hulp van het parlement ingeroepen”, zegt ondernemer Bidjaikoemar Ori, bestuurslid van Andre Rouyce NV.Het woningbouwplan is met tussenkomst van fractievoorzitter Ricardo Panka van de Mega Combinatie aan het parlement overhandigd.”


  Maak melding

 42. “Bouterse is al 2 jaar bezig met onderhandelen?????

  Wist hij 2 jaar geleden al dat hij president zou worden??????

  Ik kan het even niet vatten.”

  Bovenstaande volgens Pagaal @35

  Strategisch denken is niet elke Surinamer gegund, nee de President wist toen zeker niet dat hij President zou worden, maar dat ze de verkiezingen zouden winnen stond toen al als een paal boven water alleen front wist nog niet dat ze zouden verliezen.

  NDP heeft dus altijd al zijn huiswerk gemaakt, de plannen voor duiurzame ontwikkeling van Suriname lagen al klaar.

  Daarom heeft de President gewaarschuwd dat de regering niet afwijkt van zijn strategisch doel, want dat is nou precies wat front wil bereiken met dit soort valse leugenachtige berichtgevingen.


  Maak melding

 43. @30 sosoboto: Niet zo gauw de gifbeker laten staan. Kijk als je kopstoot en vuistslagen uitdeelt (figuurlijk natuurlijk) dan moet je ook willen en kunnen incasseren. Advies: copy en paste niet zo vaak gebruiken om je verhaal langer te maken. Het gaat om jouw mening.
  Niet opgeven en drink lekker je beker leeg.

  @37 Jenke: Anti Surinamer of niet ( alle holle vaten mogen nu ook klinken), de meeste verandering in een home-land op deze aardbol begint meestal bij de vrijdenkers.
  Suriname, inclusief alle ellende, bestond vóór Schroefdraad, bestaat nu ook met Schroefdraad en zal in de toekomst ná Schroefdraad ook blijven bestaan. Het vervelende is dat Schroefdraad al dat geld in Suriname per maand niet eens uit kan geven. Dus zijn salaris moet in vreemde valuta naar een buitenlandse bank (hij heeft connecties) en de arme SME kind moet leven van een manja per dag.

  Laten we hopen dat de Bionische Schroefdraad en een momentsleutel is vastgezet, zodat hij onderweg niet los kan laten, anders vallen de wielen van de Boeiing-747 bij het landen, eraf. Boem, plof, fik, ellende en de pres neemt maatregelen. Schroefdraad heeft dan ondermaats gepresteerd.

  Ik hoop dat Schroefdraad een formule uitvindt waarmee je “gebakken lucht” als vitaminerijk voedsel kunt verorberen/nuttigen


  Maak melding

 44. Mujer,

  Dank voor je reaktie. We wachten af wat deze Mesias ons zal brengen.

  Pinto,

  Vlieg ze!
  Als hij Draadhoef heette en blauwe ogen had dan was dit Forum te klein. Dan waren jij en je kornuiten weer over onderdrukking en slavernij begonnen.

  Laten we hopen dat Hoefdraad met bruine ogen zijn salaris wel waard is. Als dat niet zo is zal dezelfde Desi hem de Paramaribolaan uitjagen.


  Maak melding

 45. Ik denk dat een zichzelf respecterend manager zijn/haar handen niet wil branden aan de centrale bank van Suriname.
  Valt geen eer aan te behalen.
  Dus logisch dat hoefdraad alleen overbleef en waren gewoon geen capabele kandidaten!


  Maak melding

 46. sang-seng no10 heb je ooit in je leven paddie gezaaid of rijst geplant,nee suriname wordt geen india,hopelijke kiezen deze mensen het haze pad..en dan zullen ze het weten..met je grote mond.waarom stap jij het vliegtuig niet in en zeg je uitkering op,naar s.u. voor de weder opbouw.


  Maak melding

 47. @mujer
  Wat een onzin posting.
  Die man krijgt een inkomen dat absoluut niet overeenkomt met het werk en daarnaast evenmin met wat die man op de inernationale markt met zijn capaciteiten zou verdienen.

  In Jip En Janneke taal. Niemand is zo idioot om 2 maal de markt prijs te betalen van een ferrari om daarmee in SME te gaan rijden. Erger nog, de ferrari blijkt geen ferrari maar een simpele opgevoerde over de kop gedraaide audi quatro.


  Maak melding

 48. Pinto posting nummer 39 noem ik een calimero reaktie van jou.blijf jij maar lekker geloven in die leugens en bedrog van bouterse en zijn bende.


  Maak melding

 49. @ tjall pinto en sosoboto,
  Wat ik heel erg vreemd vindt van jullie is dan toen IMF lovend was over het gevoerde economisch beleid van front jullie allemaal van mening waren dat IMF een slechte organistatie is we moesten kijken naar chavez want die moet niets van IMF hebben en nu in het geval van hoefdraad is IMF ineens geweldige organisatie zelf bouterse had toen kritiek op het IMF hoe inconsequent kan een mens zijn .@ tjall ik vindt jou opmerking op nummer 42 onmenselijk wreed en etisch verwerpelijk jou reaktie laat zien hoe dom en achterlijk de aanhangers van bouterse zijn voor mij ben jij nog lager dan een hoopje strond tjall en dat meen ik echt.


  Maak melding

 50. Nr 42 jall: Ga svp je mond spoelen, want het is schandelijk en aansteekbaar! Baccilachtig.

  Die meesters waren overheersend, nu ook en zal blijven!!Zij zijn niet alleen mijn meester geweest maar voor ieder en jij ook inclusief.

  Hun taal spreek je ook!! DOMBO! Let wel op je woorden wat je neer zet!!

  Je bent wel snel uit te maken over de Blanke Meesters. Wat denk je wel niet als ik vertel dat ik een geboren en getogen Surinamer ben?

  Nr 20 De Uitweg: je hebt wel geljk!! de ene misdadiger gaat achter de andere misdadiger aan om te berechten!! Deze Bouta moet zichzelf en zijn gedienden eerst berechten. Het zijn gewoon boef boven boef!!

  En inderdaad: Jakhalzen moet je niet hebben, gewoon neer knallen!!

  Gefeliciteerd met je Bouta en Brunsie en wees blij dat ze jou fam.leden niet neer genald hebben!!! Of je nou 1 iemand vermoord of 100’den, moord is moord!!! je hebt het op je geweten.

  Droom je nogsteeds van Nl en wanneer kom je?? wanneer heb laatst iets van je famillies uit Nederland gekregen?? profiteur!!! Choco wordt ook door de blanken gemaakt/ hun formule en de kazen ook o.a.

  Ga eens de Radio Rapar beluisteren. nl. kal adj aur kal, dan ben je zelf een en ander op de hoogte. Ik hoor je dan wel anders praten!!
  Niet kakelen als je kraaien moet! Succes!!

  Labaria


  Maak melding

 51. Ha,Ha,Ha,

  Sranamangs;ik geniet elke dag tegenwoordig als ik op deze site kom.Je leest elke dag hoe feiten, berichten verdriaad worden door de meesten van jullie. Dit is tipies sranamangs.

  Er zijn sranamangs die niet op het onderwerp reageren, maar gelijk op de man spelen.Wat heel jammmer is voor een goeie discussie.

  Groet,

  LAlbhadoer


  Maak melding

 52. Beste Granman # 45

  Ik ben normaal niet zo een zwartkijker, maar ik moet je helaas gelijk geven…over het vrijdenken…
  Sterker nog…we worden nu uitgenodigd vooral niet na te denken…want volgens de VP is een netto salaris van SRD42,00 terug te rekenen naar een bruto salaris van SRD 52,000 dus wat zeuren we over een verzonnen SRD 80,000….ik weet niet of je kan hoofdrekenen, maar zelfs na 2 liter cognac kan iedereen toch zien dat dit niet klopt…

  Ik wens Hoefdraad het allerbeste toe, maar ik zou hem sterk willen aanraden zich in dit gezelschap vooral in ongrijpbaar vakjargon te uiten..kunnen ze hem never nooit ergens van beschuldigen…ook niet van anti-Surinamer zijn.


  Maak melding

 53. He granman @45

  Hahahaha ai dus ik moet die gifbeker niet laten staan noh, toch zal ik het doen.

  Zie maar wat er is gebeurd met die mensen die het leeg hebben gedronken, ze geven over en eten hun braaksel weer in.

  Ik waak er voor.


  Maak melding

 54. @55 sosoboto: Ik heb het idee dat je overal voor waakt. Als ik dat gekakel van je tweelingbroer “Bewustzijn Akademiya” (is even in de ijskast) vergelijk met jouw gekraai dat is er geen verschil.

  Jij moet niet alleen leren schrijven maar ook leren lezen. Ik schreef:”Als je uitdeelt dan moet je ook incasseren”. Dus als je de beker niet leegdrinkt dan wil je niet incasseren.

  Helaas, succes met je gekakel en gekraai.

  Jij jouw mening, ik de mijne.


  Maak melding

 55. We kunnen zeggen wat wij hebben willen, Hoefdraad heeft het goed gedaan. Als anderen het idee hebben, dat je grote zaken kan bewerkstelligen en naar jou toekomen, dan mag je eisen, zoals een behoorlijk salaris, stellen. Wat hier is gebeurd is common business in het internationaal gebeuren.

  Het zou Hoefdraad wel sieren zijn inhaligheid ietswat te camoufleren,maar over een jaar, als alles goed gaat, praat niemand meer over zijn, naar Surinaamse maatstaven exorbitant inkomen. Ga daarbij vanuit, dat de goede man tot minimaal zijn 62ste wil doorgaan en zich al rijk heeft gerekend.

  Als wij naar het wereldgebeuren kijken zijn sterke managers dun gezaaid en hangt aan hun optreden een bepaald prijskaartje.

  Judge the man by his deeds in order to condemn his needs, zou ik zeggen.


  Maak melding

 56. Had deze relatief jonge Surinamer maar knal “blaaauwe” ogen en heette hij maar Draadnagel of Draadhoef dan waren we van het geseik af. Nooit een wanklank gehoord over die Hollandse adviseurs die hier Euro 16.000 per maand opstreken. Fa na wan braka man, a mu dede.


  Maak melding

 57. granman @55

  Ik heb het idee dat je graag wil delen, maar nogmaals speciaal voor jou, die gifbeker waaruit jij gretig drink laat ik aan mij voorbij gaan. Succes ermee, blijf vooral lekker doordrinken en vooral niet vergeten je braaksel iedere keer weer op te eten.

  Trouwens omdat je EBU aanhaalt in je reactie.

  He’s still way above your league mi boi, een beetje respect zou je echt sieren.

  Jij jouw mening, ik de mijne.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.