Surinaams leger krijgt Braziliaans ruggensteuntje

13

PARAMARIBO, 26 okt – Het leger zal zich voortaan makkelijker kunnen verplaatsen. Zeven mobiele wooncontainers maken het verblijf in afgelegen streken een stuk comfortabeler. Dankzij het geschenk van de Braziliaanse regering kan de controle over het grondgebied zo worden verfijnd.

Dat is hard nodig met het oog op de toenemende goudwinning. Daar zijn duizenden Brazilianen bij betrokken. “De containers zijn goed te gebruiken voor ons personeel in Benzdorp. We kunnen onze territoriale integriteit zo beter verdedigen”, zegt minister Lamuré Latour van Defensie. Benzdorp, in het zuidoosten, kent één van de grootste concentraties illegale activiteiten.

Het gebied is rijk aan goud en de autoriteiten willen het op den duur onder controle hebben. Ook het onderlinge personenverkeer moet beter geregeld worden. “We moeten elkaar kunnen helpen”, zegt Antonio Semoes, topfunctionaris op het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn bezoek moet gemeenschappelijke projecten opleveren op het gebied van mijnbouw, misdaadbestrijding, kustbewaking en onderwijs.

13 REACTIES

 1. Pinto waar ben je met jou grote waffel over bedelen en afgedankte spullen.
  Eingelijk moet ik wel lachen hoe die stomme ndp-ers in hun hemd staan ze hadden een grote bek over vene.


  Maak melding

 2. De Uitweg
  Je was nog niet eens geboren toen dit geschiede na de tweede wereld oorlog dat landen als Nederland hulp van de VS kregen in form van militaire auto`s en andere spullen die ze nodig hadden.Je zou dit ook bedelen kunnen noemen waar of niet?Je mag de regering in Suriname hoe je wilt critiseren dat is je recht het te doen maar kom gelijkteidig ook met iets constructief voor de opbouw van je geboorteland.


  Maak melding

 3. Als het van de zuiderburen komt is het altijd brandnew, ju buriki ju. Ik moet er zelf om lachen. De uitweg, vertel wat doe je eigenlijk nog meer voor de kost behalve dan het schelpentrappen?

  Je hebt een zee van tijd man. Maak je niet druk, “Bouta gaat je overleven”.


  Maak melding

 4. Geschenk!

  We aanvaarden dit geschenk zonder te zeuren.
  Brazilie is in alles vele malen groter en beter dan Suriname. Deze grote broer moet Suriname koesteren en vooral grootdoenerij achterwege laten. We kunnen in de situatie waarin we verkeren niet stoppen met bedelen.


  Maak melding

 5. PARAMARIBO, 26 okt – Het leger zal zich voortaan makkelijker kunnen verplaatsen. Zeven mobiele wooncontainers maken het verblijf in afgelegen streken een stuk comfortabeler. Dankzij het geschenk van de Braziliaanse regering kan de controle over het grondgebied zo worden verfijnd.

  En je plaats er Zonnepanelen bovenop en je hebt ook nog gratis elektriciteit om rivier water te filteren tot drinkwater en naar de radio te luisteren en met draadloze internet te internetten.


  Maak melding

 6. Pinto heeft het veel te druk, hij moet vierde tweede hands mobiele wooncontainer opknappen die hij voor een zachtprijsje van Abrahams heeft gekocht.


  Maak melding

 7. @ pinto,
  Ik laat zien hoe dom en inconcequent jullie van de ndp zijn.ik heb een goede onthoudingsvermogen en op het internet kan je veel terug vinden dus ik lees ook jou reraktie terug over andere giften bijvoorbeeld over die pikuptruk uit amerika voor het leger. @ nummer 6 jij bent te kortzichtig .


  Maak melding

 8. Ai Baja, die gedachtegang van die fronters is ook zo simpel, maar dat komt door die jarenlange front politiek van bedelen en afgedankte spullen met beide handen aangrijpen, bedelaars krijgen meestal ook geen nieuw spul.

  Het verbaasd me dus ook dat het eerste en enigste wat de fronters hier kunnen bedenken is bedelen en afgedankte spullen, de twee front keywoorden.

  De Psyche kon je ook direkt merken in een andere topic, de Regering praat met wereldbank over een lening, en de fronters vertalen het naar bedelen.

  I rest my case


  Maak melding

 9. Nee ik betaal jullie met de zelfde munt terug maar daar kunnen die ndp-ers niet tegen hun geheugen laat hun in de steek.
  over leningen gesproken iedereen met een goede stel hersenen weet wat voor economische puinhoop bouterse en bosje achter gelaten en de toren hogen schulden de IMF raporten liegen er niet om ze zijn ook te lezen op het internet dankzij vene wordt suriname niet als wanbetaleer gezien in de wereld. sosoboto je lult veel maar er komt niets verstandig uit jou reaktie wat krom is kan je niet recht praten sosoboto de feiten over bouterse en zijn bende liegen er niet om .


  Maak melding

 10. Uitweg jij spreekt wartaal,als maar de vergane jaren bij betrekken,heb je niet door dat de meeste rechtgeaarde Surinamer dat reeds lang achter zich gelaten heeft en kijkt naar het heden/toekomst?Ga dat ook maar doen zal je zien en voelen dat het ontzettend opgelucht werkt.
  Haat heeft een destructieve werking,ga en redt jezelf jongoe.


  Maak melding

 11. Ooohw vergane jaren heet het nu waneer het jou uikomt dan ga jij nog dieper de geschiedenis in om moord genocide en onderdrukking goed te praten wat een raar mens ben jij toch tjall niet te geloven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.