Medische missie is intensivering band Suriname-VS

14

PARAMARIBO, 21 okt – De Amerikaanse medische missie die Suriname binnenkort aandoet is “een teken van intensivering van de samenwerking tussen de twee landen.” Dit zegt John Nay, ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika. De komst van medische legerexperts voor gratis behandelingen is een geste van vriendschap. Er ligt nog meer in het verschiet.

De missie die voor 2011, New Horizon, is gepland is “veel groter”, zegt Nay tegenover de Ware Tijd. Dit keer komt het vliegdekschip USS Iwo Jima, dat in de jaren negentig nog werd ingezet tijdens de Golfoorlog. Nu is het helemaal ingericht voor medische hulpverlening. Verwacht wordt dat duizenden zich zullen melden voor het scala aan specialistische diensten. Het is de tweede keer dat de Amerikanen Suriname aandoen. Bij de vorige missie werden ruim twintigduizend personen behandeld.

“Er is geen enkele beperking op het aantal mensen dat we kunnen behandelen”, zegt scheepskapitein Scott Johnson. Suriname is het laatste onderdeel van een achtlandentoer. De beide regeringen hebben een intentieverklaring getekend om de missie mogelijk te maken. Suriname komt in met personeel, logeermogelijkheden en transport over land.

14 REACTIES

 1. “een teken van intensivering van de samenwerking tussen de twee landen.”

  Ja, zo kan je het ook noemen!

  Mooi gebaar.
  Gelukkig, geeft de beschaafde wereld, “wel” hulp aan de zieken.

  Daar waar regeringen, het in Suriname altijd hebben laten afweten, vanwege zelfverijking en wanbeleid en bovenal vriendjespolitiek!


  Maak melding

 2. ach meneer nay (nee ?), we begrijpen best wel dat u als ambassadeur opgeleid/ervaren bent in ‘verkoop-praatjes’ en weten best wel dat uw mensen hun (hand-)vaardigheden moeten opbouwen e/o opfrissen > laat ze toch gaan oefenen in uw eigen land met 40 mijoen toen onverzekerden en nu onderverzekerden !.


  Maak melding

 3. “intensivering band Suriname-VS”

  Is toch wat anders dan de mogelijke breuk die Nederland wilde, na de verkiezing.

  Maar goed, ook nu weer hebben die isolatie schreeuwers ongelijk gekregen.


  Maak melding

 4. Acht landen?

  Dit is geen slecht gebaar. Suriname is het achtste land dat met dit schip wordt aangedaan voor medische behandelingen.

  Was men in Amerika zelf ook zo bezorgd om hun zieken, dan had Obama niet zoveel moeite met invoering van de ziektewet.

  Suriname komt in met personeel, behuizing en vervoer over de weg. Er ligt ergens toch een addertje onder de pickup.

  Al heel lang doen Nederlandse medici hun diensten verlenen aan ziekenhuizen in Suriname. Deze dienstverlening is dus niet nieuw, maar ook welkom.
  Zolang dit gebeurt in overleg met de plaatselijke medici kan het geen kwaad.


  Maak melding

 5. in het jaar 2000 waren de Amerikanen op Moengo, rijen dik stond de bevolking van heinde ver in de brandende zon te wachten. Hugo den Boer gaf toen daar nog les opde school, goed initiatief! Van de U.S.A. grt. W@kaman


  Maak melding

 6. Je hoeft je er niet voor te schamen voor de UShulp.De amerikanen zijn erg gul voor dit soort zaken.In US heeft niet iedereen een ziektekosten verzekering.Maar de eigenvolk eerst-mentaliteit vind je alleen in Holland en niet in Amerika..zo zie je maar!
  Tang boeng brada


  Maak melding

 7. @ nummer 5 sosoboto.
  Het zou je sieren als jij de dingens in de juiste perpectief zet.
  Nederland heeft een eigen standpunt over suriname en amerika ook.
  De één zegt dat zolang bouterse aan het bewindt in suriname is alles op een laag pitje wordt gezet de andere zegt dat zolang bouterse zich aan de democratische principe houdt en de rechtsgang niet in de weg staat er geen vuiltje aan de lucht is. over isolatie gesproken loop a.u.b niet te hard van de stapel mi boy, verlopig is het alleen bij woorden gebleven en we zijn bijna drie maanden verder ik zie geen enkele ontwikkeling die richting grote hoogte gaan, normaal gesproken gaat de president op bezoek maar bouta is bang voor arrestatie. je hoord nu niets meer over bedelen en afgedankte spullen van die laffe ndp-ers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.