Bep blijft in regering in belang van Suriname

11

PARAMARIBO, 21 okt – De politieke partij Bep blijft deel uitmaken van de regeercoalitie. Volgens partijvoorzitter Caprino Allendy gebeurt dit in het belang van Suriname. Bep treedt weliswaar uit A Combinatie en gaat een eigen fractie vormen. Maar dat is meer een actie tegen voormalig medestander Ronny Brunswijk.

Die zou de Bep consequent negeren als partner. “De Bep leed meer en meer schade door te blijven in de combinatie. Tijdens een evaluatie van ontwikkelingen sinds de verkiezingen, hebben we vastgesteld dat de samenwerking stopgezet moet worden”, zegt Allendy. Lijmpogingen leverden geen resultaat op. Bunswijk toonde even bereidheid tot inkeer. Maar dat duurde niet lang.

Het was al gauw weer business as usual. Belangrijke besluiten vielen zonder inbreng van Bep. “Brunswijk neemt een dictatoriale houding aan. Hij meent besluiten te mogen nemen voor anderen”, aldus Allendy. De vier Bep-parlementariers zullen de coalitie steunen als aparte fractie. “We blijven in de coalitie. We zijn het eens met het regeerakkoord en gaan voor meer huisvesting, werkgelegenheid en hoger inkomsten voor Suriname.”

11 REACTIES

 1. Dit is weer zon’n dubbel geklets “je gaat eruit of blijft” allendi wil duidelijk toch wel dicht bij het machtcentrum blijven dus Hr.Caprino wacht maar rustig af tot de volgende verkiezing

  . .


  Maak melding

 2. ze stonden al lijnrecht tegenover elkaar in de periode voor de verkiezingen, sloten een ‘verstandshuwelijk’ om aantrekkelijk te worden voor de grote overwinnaar en nu ze beide in de coalitie zitten, vechten ze eigenlijk elkaar de tent uit ; maar tranga ede als ze zijn blijven zich vastklampen aan het dekzeil van die tent (dit geldt trouwens ook voor de pl/ktpi). desipres zal zich wel aan het verkneukelen zijn, immers : in troebel water is het goed vissen !.


  Maak melding

 3. Ik zou graag willen weten wat Lonny Brunswijk in zijn aktetas mee neemt. Een Glock. Ik ben benieuwd wat voor werkzaamheden hij verricht op z’n computer op kantoor. Oorlog spelletjes.


  Maak melding

 4. nee bep niet liegen je blijft voor jou eigen belang in de regering als jullie echt voor het lands belang hadden gekozen dan mag je nooit meteen parij in zee gaan waarvan de voorzitten een massamoordenaar is.


  Maak melding

 5. Brunsie naait zijn eigen volk wie zijn jullie dan mensen wordt een keertje wakker hoe kan een ongescholde man als Brunsi in het regering zitten
  zo gaat het land tog niet vooruit.een ding kan ik jullie vertellen meneneer de President Bouterse
  is niet vergeten wat deze mensen met hem hebben gedaan Brunsi en Somo zijn wraak zal zoet zijn kijk maar uit


  Maak melding

 6. Meneer Caprino Allendy, het is ook in het algemeen belang van Suriname dat een Marron (u dus) de functie van VP waar Ameerali nu op zit, terug op te eisen. Een Marron als VP is historisch voor SME. Elke Marron zal trots op u zijn.


  Maak melding

 7. “Hoe omschrijven ze het belang van SME??” vraagt neus.

  Waarschijnlijk dezelfde omschrijving die front al die jaren gehanteerd heeft, dan kan je uit het gedrag van allendy zien, eigenbelang en nog eens eigenbelang onder het mom van Surinaams belang.

  De regering kan in ieder geval deze nieuwe situatie alleen maar toejuichen, AC is vanaf nu verzwakt.

  Granman go sribi jere. Hoe gaan ze het opeisen met 4 zetels?


  Maak melding

 8. Maak de kat wijs dat je in het belang van Suriname werkt Allendy. Je bent corrupt en hebt in de power play tussen jouw en die andere didibri Brunsie gewoon het onderspit moeten delven, nadat je laag bij de grondse plannetje met NF was mislukt.


  Maak melding

 9. @7 neus en @8 sosoboto. Jullie hebben vaak een scherpe analyse en lezenswaardige bijdrage. Nu doen jullie een beetje vreemd. Kijk als een namaak Indiaan (Indianen zijn toch de oorspronkelijke bewoners van SME?) President van SME kan worden (Moordenaar en drugsbaron daar gelaten) dan is het logisch dat in de erfgename lijn de Marrons aan de beurt zijn. 4 zetels of nul zetels maakt even niet uit.
  Dus een Indiaan als President, dan een Marron als VP. Voor wat hoort wat, toch?

  Een Marron is een Surinamer, dus als het eigenbelang van een Surinamer wordt gediend, dan wordt daarmee ook het eigenbelang van Suriname gediend. Kunnen jullie het nog volgen? Geniet lekker van het mooie weer, jammer dat we dat niet kunnen gebruiken als voedsel.


  Maak melding

 10. He Granman, wat mij betreft mag een Marron wel President worden hoor, ik heb daar geen enkele moeite mee.

  Ik reageerde op jou “op eisen” van het Presidentschap, omdat het nu natuurlijk niet meer kan, de verkiezing is al achter de rug en ze zijn een veels te kleine partij 4 zetels om iets op te kunnen eisen, snappie.

  Momenteel ku


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.