Doe-leider kapt met Surinaams politiek gedoe

28

PARAMARIBO, 19 okt – Carl Breeveld, parlementariër en leider van oppositiepartij Doe, wil kappen met de politieke traditie van polariseren. Het scherp houden van verhoudingen tussen coalitie en oppositie leidt nergens heen. Breeveld heeft er dan ook geen moeite mee besluiten van de coalitie te steunen.

Tegen besluiten hem te benoemen in parlementaire commissies is er al helemaal geen bezwaar. “Ik ben niet rechtlijnig in dat ding van oppositie en coalitie. Voor mij zijn het een en vijftig collega’s, die dezelfde taak hebben”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Kritische geluiden uit vooral oppositionele hoek, komen dan ook over als onterecht. Het is gewoon tijd voor een ommezwaai.

Het parlement zou een meer neutrale houding moeten aannemen. “Ik vind dat elk parlementslid zitting moet kunnen nemen in een commissie. Ik heb vanaf het begin aangegeven dat ik op issues werk”, aldus Breeveld. De commissies werken per ministerie. Doe wil de oppositie net zo goed ondersteunen. De partij heeft één parlementszetel.

28 REACTIES

 1. Juist constructief bijdragen. Wanneer initiatief voor een Militaire en Politie Academie. Zo een start voor kwaliteit. ook meer perspectieven voor studenten.


  Maak melding

 2. Geachteheer Breeveld,

  Helaas bent U binnn het surinaamse politieke veld nog immer omringd met veelal politieke ezels die gewoon blindelings de partijlijn volgen.

  In SME is de oppositie niet gewend de coalitie gelijk te geven of te ondersteunen ook al komt de coalitie met nog zo’n goed plan. Hetzelfde geldt voor de coalitie.

  Nu wenst men (VA en zelfs PL) ook de minister weg omdat die mogelijk zaken wenst recht te trekken die niet kloppen.

  Helaas is ook ditmaal de NSDP gejoined door rasechte opportunisten die nisk anders dan partij eneigen belang vor ogen hebben. De dag dat er 51 ,man/vrouw met de zelfde intentie als U in het Surinaamse parlement zitting nemen is helaas nog VER VERWIJDERD.

  De geschiedenis moet kennelijk zijn/haar beloop hebben, maar U bent in elk geval een lichtend voorbeeld waar wij heen moeten qua gedachte en benadering van zaken.

  Laat ons het maar noemen “Op weg naar volwassenheid”. De politicie kunnen nu nog gebruik/misbruik maken van het gemiddeld niveau van de bevolking dat niet afwijkt van de meeste landen. De mensen stemmen nou eenmaal “in de hoop dat”.

  ** GOD ZIJ MET SURINAME **


  Maak melding

 3. He he….er is er gelukkig nog eentje die helder kan denken.

  Suriname’s hoop in bange dagen.

  Een aanwinst voor de politiek en wat mij betreft mogen ze nu al een standbeeld voor hem reserveren.

  Wat mij betreft kunnen ze de standbeelden van Lachman en Pengel op het onafhankelijkheidsplein met de grond gelijk maken.


  Maak melding

 4. Ik zei het al eerder, er waait een nieuwe wind in Suriname, de oude politiek die als een vloek over Suriname heeft geregeerd zal het nooit snappen.

  Bij de oude politiek ging of gaat het nooit om de ontwikkeling van Suriname.

  Voor deze gasten is het machtscentrum belangrijk, want daar valt er te stelen. Als ze niet in het machtscentrum zitten, wordt het racisme, polarisatie, gelieg, misleiding en stakingen in stelling gebracht.

  De reacties hier op waterkant moet dan ook niemand verbazen, de belangen zijn geschaad, front nepotisme is een halt toegeroepen dus het gepeupel gaat zich roeren, al jankend posten ze de ene na de andere racistisch of polariserend bericht.

  Een witte Nederlander bijv. die denkt dat op waterkant.net het een en ander te leren valt over Suriname en van Surinamers, zal zich kotsend terugtrekken met de bevestiging van zijn oordeel dat Surinamers toch zo een waardeloos volk zijn, die terecht geen enkele respect verdienen.

  In ieder geval gaat de regering gestaag verder met het heropvoeden van de jeugd in Suriname, het negatief gepeupel in Nederland wordt als verloren beschouwd. Carl helpt daar een handje bij en zorg aub voor dat DOE bij de volgende verkiezingen 10 zetels haalt ten koste van front, PL, KTPI en Acomb.


  Maak melding

 5. Breeveld je betoog is tegen dovemansoren gericht. De lijn is zwart/wit, als je anti-Bouta bent dan moet je tegen alles zijn wat de regering aan goede of foute maatregelen neemt. Rationeel denken hoort er niet bij. Obstructie plegen om het obstructieplegen is de oplossing, daar komen we als land mee vooruit 🙂


  Maak melding

 6. Helemaal eens met Breeveld. Verkiezingen, coalitie en oppositie en parlement en dat soort rommel is nergens voor nodig. Verkiezingsprogramma en belofte aan de eigen kiezers dient slecht om binnen te komen en daarna alles afschaffen. Laat de andere politieke Frontpartners (VHP,NPS) in hun eigen sop gaar koken. Wie niet slim is moet de tamarinde zweep maar voelen.


  Maak melding

 7. Er is iets. aan de voorzitter van DOE dat heel warrig overkomt,”MaN zegt toch dat je graag bij het zootje ongeregelden wil horen maar kom niet met die halfzachte smoesjes.


  Maak melding

 8. Welkom minister Breeveld! Wanneer begint de verbouwing!?

  Wat doet u dan in de politiek? Of is uw partij een vazal van de Moordenaar?
  Geen oppositie betekent het einde van uw partij! Wat heeft het dan voor zin om op DOE te stemmen!? Stem dan op de M(oord) C(ombinatie). Bent u de gedragingen van RB dan reeds vergeten!? Hier een verkorte opsomming;

  – Stelt zichzelf op, op linksbuiten met een
  pistool onder handbereik.
  – Ontvangt de employee van de
  Waterleiding met klappen in het
  gezicht.
  – Voert in het parlement op verbale en
  non-verbale wijze communicatie.
  – Heeft een veroordeling zowel in Nederland
  alsmede in Frankrijk opzak.

  Stem DOE voor het handhaven van Normen en Waarden.


  Maak melding

 9. dit klinkt tamelijk opportunistisch : er is mogelijk een breuk in de maak (pl, ktpi) en je alvast bereid tonen dat eventueel te ontstane gat op te vullen > waar blijft het partij-inhoudelijke onderscheid als coalitie en oppositie dat niet gaan uitdragen, meneer breeveld ?.


  Maak melding

 10. Ik vindt niet dat elke parlementslid zitting moet kunnen nemen in alle comissie daar verschil van mening met breeveld. maar als suriname de deur heeft open heeft gezet voor drugscrmineel en massamoordenaar als president kan je de andere criminelen niet weigeren.


  Maak melding

 11. He, he de Heer is opgestaan, ja Hij is waarlijk opgestaan. Hiermede is hopelijk een einde gekomen aan dat brokobrengbring gedoe van het Venetianisme.


  Maak melding

 12. Politieke opportunist of politieke onervarenheid? Carl Breeveld heeft altijd gezegd dat personen verwikkeld in een rechtszaak geen geschikte kandidaten zijn voor het presidentsschap. Als je 100% achter deze gedachten staat zal je als politikus alles op alles zetten om te voorkomen dat zo een kandidaat gekozen wordt. Tijdens de verkiezing van mevrouw J. Simons tot parlements voorzitter kwam zo een gelegenheid tot verzet. De verkiezingen waren geheim maar het is duidelijk dat Carl Breeveld voor Simons gekozen heeft. Had hij dat niet gedaan dan was de stemming gestaakt op 25 25 en had het gepleegde verraad niet het door de verraders gewenste resultaat gehad. Heel waarschijnlijk was dan de huidige coalitie niet tot stand gekomen. En hadden wij nu geen President die in een rechtzaak verwikkeld is. Was de heer Breeveld zich hiervan niet bewust? Was zijn politieke onervarenheid bepalend of is hij net als zo velen gewoon een opportunist en kijkt hij op ieder moment afzonderlijk of er een voordeel te halen valt.


  Maak melding

 13. Breeveld kan zich beter met de kerk bezig houden,hij heeft geen enkele politieke ervaring en zal een roepende blijven in de Surinaamse politieke woestijn.


  Maak melding

 14. Carl wilt nu duidelijk bj ons aansluiten.
  Hij wilde het altijd maar hij durfde het niet.
  Hij was eerst bang dat Holland boos op hem zou worden.
  Nu ziet hij dat ze ook schijt aan hem hebben.
  Dus dan komt hij nu slijmen bij ons.


  Maak melding

 15. Als je wat zinvols kunt bereiken in zo’n cie is er niets op tegen. Maar als oppositie lid moet je je altijd afvragen of dit zo is.
  Meer nog als het niet zo is dan moet je het lef hebben om die positie op tegeven met duidelijke motivatie. Dat laatste maakt het participeren in zo”n cie erg moeizaam. Je moet goede minuts/notulen afspreken, zorgen dat de cie professioneel is, etc.
  Ik zou voor een cie in SME dan ook in Breeveld zijn situatie bedanken. Te veel incompetentie, nepotisme en opportunisme onder de politicie om te verwachten dat een cie volwassen kan functioneren.

  Breeveld komt er wel achter. De lijn tussen positief en naief wordt soms snel overschreden.


  Maak melding

 16. He prakseri dus Carl Breeveld had gewoon voor Somo moeten stemmen ipv Jenny Simons als voorzitter van de DNA.

  Het oppositie voeren omwille van oppositie voeren is altijd funest geweest voor Suriname, constructieve oppositievoering is wat Carl wil doen en zo hoort het.

  Hij zal dus niet automatisch tegenstemmen als de regering met goede plannen op de proppen komt enkel en alleen omdat hij in de oppositie zit. Mensen die Carl dit kwalijk willen nemen moeten echt bij zichzelve te rade gaan.

  Komt nog bij dat Carl een politicus is die zijn kaarten heeft geschud en heeft besloten mee te liften met de toekomstige ontwikkeling van Suriname.

  Hij had natuurlijk ook kunnen kiezen voor de zuurpruimers en geboren verliezers van front. Oppositie voeren omwille van oppositie voeren zonder een eigen ontwikkelingsstrategie te hebben voor Suriname, maar dat zou zijn politieke dood betekenen.

  Carl Breeveld een groot staatsman in wording.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 17. A sooboto die nieuwe wind waar je het over hebt ruikt naar puf. Het parlement is tot nu toe alleen maar op reis. Ik heb nog geen wety gehoord die door hen is voorgesteld. Verder gebeurd er van alles in de maatschappij. Ik heb nog niet gehoord dat ministers ter verantwoording zijn geroepen in het parlemet. Daar zouden ze verantwoordelijkheid moeten afdragen in plaats van het gekakkel in de media.Maar het Parlement is nog steeds een wassen neus, een tijger zonder tanden, dus wie controleert de regering. Reageer een keer inhoudelijk sosoboto in plaats van die algemeenheden en wenselijkheden die je hier spuit.


  Maak melding

 18. A sooboto die nieuwe wind waar je het over hebt ruikt naar puf. Het parlement is tot nu toe alleen maar op reis. Ik heb nog geen wety gehoord die door hen is voorgesteld. Verder gebeurd er van alles in de maatschappij. Ik heb nog niet gehoord dat ministers ter verantwoording zijn geroepen in het parlemet. Daar zouden ze verantwoordelijkheid moeten afdragen in plaats van het gekakkel in de media.Maar het Parlement is nog steeds een wassen neus, een tijger zonder tanden, dus wie controleert de regering. Reageer een keer inhoudelijk ]in plaats van die algemeenheden en wenselijkheden die je hier spuit.


  Maak melding

 19. he machtelly @23en@24, ja twee keer moest je je dom bericht plaatsen.

  Die puf die je ruikt is het front stront lucht die nog is blijven hangen, het is niet zo moeilijk weg te waaien, heb even geduld.


  Maak melding

 20. he machtelly @23en@24, ja twee keer moest je je dom bericht plaatsen.

  Die puf die je ruikt is het front stront lucht die nog is blijven hangen, het is niet zo makkelijk weg te waaien, heb even geduld.


  Maak melding

 21. Mee eens meneer Breeveld. Objectiviteit is hier troef. Al zal dat door de omstanders in het parlement weleens verkeerd begrepen kunnen worden. Als u dan een keer voor, dan een keer tegen zult stemmen. Uw verstand gestoeld op uw geloof zal u daarbij soms voor beide partijen impopulaire beslissingen doen nemen.

  Maar ik ben daar niet bang voor. U fungeert daar als het geweten van het DNA incl. de regering. Misschien kunt u een poging wagen om de “verdwaalde projectielen” van PL en KPTI evenals die binnen de AC eens voor een gesprek uit te nodigen. Want niet eens 100 dagen aan de macht en de vlam wakkert aardig aan binnen de “gedwongen huwelijken”.

  Nodig ze maar eens uit voor een Mang-Mit-Mang meeting. Het is me nl. opgevallen dat het alleen mannen (!) zijn die zoveel herrie lopen te maken. Te veel testosteron of te veel te verbergen denk ik soms.

  Enfin, in mijn ogen bent u the-right-man-on-the-job. Daarom, skop’ kong ! Dan kan er eindelijk eens gekeken worden of men wel in staat is het land echt te leiden. Ik hoop niet naar de afgrond.

  De Euro koers is nl. al gigantisch de pan uitgestegen, in dezelfde adem ook de winkelprijzen. Fiso is on-hold gezet, en de gebruikelijke ontslagen zijn haast niet meer te tellen. Ramon bouwt volgens hem een luxe werkomgeving voor zijn OW&V-arbeiders (?), de landbouwers wachten nog steeds om hulp en de kinderen op hun laptop. Klinkt allemaal heel flauw, ik weet het, ik verwacht ook niet dat alles in een adem wordt opgelost.

  Wat ik verwacht is dat de heren zich volwassen gedragen en naar eer en geweten stemmen in het DNA.

  Mr. Breeveld, de bal ligt bij u.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.