Nasmaak bij dure smaak Surinaamse minister

42

PARAMARIBO, 18 okt – Het nogal duur uitgevallen renovatiewerk van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, krijgt mogelijk een nasleep. Hoewel het parlement weinig haast lijkt te maken met publiekelijk bijeenkomen, sijpelen de eerste kritieken al door. Ganeshkoemar Kandhai, parlementariër (VHP, Nieuw Front) en ex-minister van OW, vindt de hele affaire ongehoord.

Het betreft de ruim zeshonderd duizend Surinaamse dollar (ruim honderdduizend euro) die Abrahams uitgaf aan herinrichting van zijn werkkamer. “De comptabiliteitswet is duidelijk. Alle overheidsprojecten boven de dertigduizend Surinaamse dollar moeten openbaar aanbesteed worden”, zegt Kandhai tegenover Dagblad Suriname. Er was geen openbare aanbesteding. Afwijken mag alleen in geval van nood.

Dat kan als zich bijvoorbeeld een natuurramp voordoet. En dan nog is het de president die de opdracht geeft. Het bedrag is des te opmerkelijker vanwege de bezuinigingsdrang van het nieuwe bewind. Abrahams zegt zowat een Augiasstal te hebben aangetroffen toen hij overnam. Hij had geen andere keus dan herinrichten. “Ik kan elke cent verantwoorden.” Kanhai zegt een ordentelijk werkmilieu te hebben nagelaten.

42 REACTIES

 1. Als hij elke cent kan verantwoorden, moet hij dat ook doen. Kom maar op met die bonnetjes en facturen. Srd.600.000 lijkt me erg, erg, veel voor een paar kantoormeubels, verf, loodgieter, schilder en toiletpot. De ruimte is plm 300 m2. Waarschijnlijk probeert hij nu bij allerlei bedrijven fictieve facturen te ronselen. Dat nog lijkt het me vreselijk veel, om elke cent verantwoord te krijgen.

  Ik vraag me af, hoeveel het kost om een werkruimte op te knappen en in te richten???? Hooguit E 10.000 euro. Als men toch het volk moet laten bezuinigen met allerlei rotplannen. Waarom hoeft een minister dat niet te doen. Waarom geven jullie eerst niet het goede voorbeeld.

  Jullie maken je eigen belachelijk en ongeloofwaardig op deze manier.


  Maak melding

 2. geen reactie van de NDPoliepen ? Nee want un egi sma mag njang a kondre plat. Politiek verandert nooit, ik gaf DD het voordeel van de twijfel, maar semme ka nanga tra fre fre


  Maak melding

 3. Hahahahah daar gaan we weer, dit was allang weerlegd, maar blijkbaar hebben ze wat anders opgevonden dus gaan we weer.

  Alweer een afleiding dus die nooit zal werken.

  “Kanhai zegt een ordentelijk werkmilieu te hebben nagelaten.”

  He Kanhai iedereen kent het OW gebouw, iedereen kent de overheidsgebouwen, het zijn gebouwen waar je je als Surinamer voor schaamt, dat jij het ordentelijk vind zal ons niet verbazen. Als we alles jouw ordentelijk manier moeten doen in Suriname mogen ze de tent sluiten.

  Zo ordentelijk als die twee bruggen, de nieuwe polite hoofdbureau, al die contractanten, die Hiluxxen en Black berry’s van Gajasingh, die verdwenen tracktoren die India had geleverd en al die familieaanbestedingen enz. enz.

  Ik zou Minister Ambrahams per direkt adviseren een onderzoek te laten instellen naar deze ex-minister, wedden dat hij per direkt de bak indraait zoals zijn voorganger, geboren dieven zijn het.

  Deze mensen hebben geen enkele schaamtegevoel.

  We gaan onderstaande ook maar weer lezen.

  ““Mungra: “Gemene heksenjacht geopend op Abrahams”
  Saturday 16 October
  GFC nieuws
  http://www.gfcnieuws.com/?p=28263 1/5

  PARAMARIBO – Surindre Mungra, voorzitter van de progressieve Politieke Partij (PPP), zegt in gesprek met GFC Nieuws dat hij uit eigen onderzoek heeft kunnen vaststellen dat er een
  gemene heksenjacht geopend is op minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW).
  “De minister is bezig om ruim een kwart van het gebouw van het ministerie van OW te renoveren. En niet slechts een kamer. Het gaat om een vierde deel van de boven en beneden ruimtes, niet alleen voor hem, maar ook alle directie teams en de daaraan verbonden secretariaten. En dan komt nog bij kijken de compleet
  nieuwe inrichting met geschikt meubilair en moderne apparatuur ten behoeve van al de medewerkers”, oreert de politicus.
  Mungra zegt verder dat hij deze informatie heel eenvoudig heeft kunnen achterhalen via top stafmedewerkers van OW. Mungra waarschuwt de bevolking, maar vooral zijn achterban om zeer voorzichtig om te gaan met informatie afkomstig uit de gelederen van de huidige oppositie partijen.
  Ook op journalisten doet de PPP voorzitter ten slotte een dringend beroep om verkregen informaties eerst goed te verifiëren. Zo kan de pers ook een bijdrage leveren aan de preventie van het onnodig schaden van de reputatie van personen, op wie, naar zijn zeggen, een versluierde ware heksenjacht gaande is, zoals nu in het
  geval van minister Abrahams.”


  Maak melding

 4. hebben die gasten van de vhp niets anders te doen,de ex vp heeft op de val reep een lichtmotor op staats kosten aan geschaft, ik ben A politiek maar dit geeft aan dat het voor de vhp zuur is om in de oppositie te zitten daar kunnen zij niet veel snoepen, help liever een beleid bepalen voor de toekomst van het land, dat is wat de surinamers willen, kritiek is goed maar kom dan met een oplossing jullie haden 15 jaren de tijd,om het land naar grotere hoogte te brengen, dus geef deze regering de tijd om te laten zien wat zij kunnen.


  Maak melding

 5. Trouwens als men klaar is OW te onderzoeken, moet men direkt daarna LVV en JusPOL laten onderzoeken, wedden dat wij geen VHP top meer hebben in Suriname.

  Die lichtmotor van sardjoe kunnen we terugpakken in Boma krijgt hij toch gratis licht.


  Maak melding

 6. Wat? geen reactie van die NDPoliepen? Oh ja natuurlijk den egi mang mag njam a kondre plat! Tjuku e teki keba. Ik heb DD het voordeel van de twijfel gegeven, maar na semme Ka nanga tra fre fre.
  Sari tori.


  Maak melding

 7. 1+3=7!

  Tel alle posten van uitgaven in de afgelopen drie maanden op en je komt tot 7 (zeven).

  Er is alleen maar uitgegeven en nog geen bal verdiend of gedaan. En maar roepen dat we gaan bezuinigen en grote projecten zullen opstarten. Heeft u al iets gezien of gehoord?

  Als Abrahams zonodig in een paleis minister wil spelen moet hij ’t uit eigen zak betalen.
  Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht, zeker omdat er geen openbare aanbesteding is gehouden.
  De overheid betaald 30.000 Euro en Abrahams
  legt er 70.000 Euro bij. Simpeler kan niet!
  Dat zal niet alleen Abrahams, maar ook de volgende wel een lesje leren.


  Maak melding

 8. beste ganeshkoemar je kunt doen wat wilt, maar je zult geen gehoor krijgen. deze soort heeft het nooit lux gehad of gekend…..ze kunnen nu alles doen wat ze willen. dat geld hadden ze wel aan de oudere van de NDP kunnen overmaken. kun je nagaan 600.000srd
  dat is toch ongmogelijk.of fam.leden van abrahams gaan met vakantie….toch. maar ja this is sranang hier is alles mogelijk over andermans ruggegraat.


  Maak melding

 9. Ohhhhhhhhh: De Staatskas was leeg,door het wanbeleid van de regering Venetiaan.

  Bermtaal, volksbedrog,geldverspilling,eigen belang, nepotisme en perscensuur.

  NDP: ” Njang Dringi anga Prisieri”.
  Hebben ze ooit gewerkt voor land en volk??

  Het volk heeft gekozen en de mammoetcombinatie is een feit omwille van het eigen belang: zelfverrijking.


  Maak melding

 10. Het gaat niet om de werk-kamer alleen van de minister maar om 1 vleugel van het gebouw van OW . De misleiders verspeiden opzettelijk valse infomatie. Wij moeten af van de prasi-oso mentalitiet , dus als wij een instelling bezoeken dan moet het netjes zijn. Veder hoef de minister zich totaal geen zorgen te maken en dat doet hij ook niet. Wil men alle informatie dan moeten de DNA leden van de oppositie er om vragen in de DNA , Want daar moet de minister zich verantwoorden. Bovendien moet deze regering onderzoek doen naar het reilen en zeilen van de vorige regering op OW en andere ministerie. Wanneer het zover is zullen wij zien wie gaat janken als een hond


  Maak melding

 11. O jeeeeeeee ;

  De ellende is begonnen .
  Ontslagen vallen , maar een man kan zoveel geld uit geven , voor zich zelf ,
  De rest moet maar pienaren ?

  Dit is te gek voor woorden .
  Dit kan absoluut niet .
  Zelfs de NDP aanhangers gaat dit te ver.

  Graaien en nogmaals graaien in de POT !!!!


  Maak melding

 12. “Afwijken mag alleen in geval van nood.”

  Het is een noodgeval, het gaat hier om iemand uit de ndp met twee jaren lbo onderwijs en een verkeersdiploma. Van hem verlangt die andere debiel die ze liefkozend “baas” noemen dat hij minister speelt. Noem dat maar gerust een noodgeval.


  Maak melding

 13. Honderdduizend euro suma skopu yu ?
  Hebben die oudjes al hun verhoogde aow ontvangen ?
  Sargi mi grammama taki mi bari yu.
  Die ezels die ervoor hebben gezorgd dat deze boeven aan de macht zij gekomen moeten in de suriname rivier gedumpt worden weg ermee schadelijk voor land en volk.


  Maak melding

 14. Surinamers lees onderstaande en huiver. Dit zijn de gasten die nu schreeuwen pak de dief.

  Front mag nooit meer in het machtscentrum, dat moge duidelijk zijn.

  —————————————

  “Complete vleugel OW wordt gerenoveerd
  Onderzoek gestart naar frauduleuze handelingen

  door Isaak Poetisi DWT

  18/10/2010

  Paramaribo – “Kunt u zich dat voorstellen dat wij zondermeer SRD 650.000 over de balk gooien voor de renovatie van slechts een kantoorruimte”. Directeur Roland King van het ministerie van Openbare Werken (OW) zegt niet wakker te liggen van die beweringen als zou er onverantwoordelijk gehandeld worden met staatsfinanciën.

  Beweringen in de media als zou er sprake zijn van de renovatie van de kantoorruimte van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) laat hem koud. “Het gaat om een hele vleugel”, zegt King. De OW-topper zegt dat degene die bekend is met de indeling van het gebouw van het OW-hoofdkantoor en de deplorabele staat waarin het verkeerd, het wel mee eens zal zijn dat dringende renovatie wenselijk is. De vleugel waarvan de kantoorruimte van de bewindsman deel uitmaakt, krijgt een volledige nieuwe wand, die brand en termietenbestendig is Ook de trap en de smerige toiletten in de gang worden opgeknapt. “Het gaat om een complete renovatie”, benadrukt King. Op de vraag waarom er geen aanbesteding is gehouden, zegt King dat zulks niet alleen het geval is bij calamiteiten zoals de wet dat voorschrijft. “In dit specifiek geval is de veiligheid doorslaggevend geweest”.

  De OW-topper stelt heel wat onthullingen in het vooruitzicht om aan te tonen hoe onverantwoordelijk omgesprongen is met overheidsmiddelen door de vorige leiding van het ministerie. Zo heeft OW voor alle departementen in totaal 137 voertuigen gekocht, die achteraf verkocht zijn voor gemiddeld 13.000 US dollar. Gedurende het onderzoek in deze kwestie mogen ambtenaren die zich hieraan schuldig hebben gemaakt voorlopig thuis blijven. Ook zouden kort voor de inauguratie van president Desire Bouterse voertuigen voor ministers zijn gekocht voor het lieve bedrag van 60.000 US dollar per stuk. Voorts zorgde OW ervoor dat voor andere ministeries 80.000 liter benzine werd getankt.-.”

  ————————————–

  “Mungra eist justitieel onderzoek naar diefstallen op OW
  Sunday 17 October

  PARAMARIBO – De voorzitter van de Progressieve Politieke Partij (PPP) wil een diepgaand onderzoek naar, wat hij noemt, de grootschalige diefstallen van apparatuur en meubilair op het
  ministerie van Openbare Werken (OW). Mungra zegt uit eigen onderzoek te hebben ontdekt dat er een gemene heksenjacht is geopend op OW minister Ramon Abrahams. Men zou willen doen geloven dat hij alleen zijn werkkamer voor ruim zeshondervijftig duizend Surinaamse dollars zou hebben gerenoveerd.
  Dit is een absoluut verzonnen verhaal uit de gelederen van de oppositionele politieke partijen, zegt de politicus, omdat de minister ruim een vierde deel van het gebouw van OW aan het renoveren is. Het gaat, zegt Mungra, om een complete restauratie van ruimten voor de stafmedewerkers op een beneden en boven
  verdieping van het ministerie van OW. Het is bekend dat OW meerdere directies heeft en vele stafmedewerkers.
  Al deze ruimtes worden vernieuwd en ook de secretariële ruimtes en ontvangstruimtes voor bezoekers van de leidinggevenden. Mungra onthult tegenover GFC Nieuws, dat de minister van OW genoodzaakt is om de grootscheepse renovaties te doen uitvoeren, omdat gebleken is dat alle nieuw aangeschafte en moderne computer apparatuur en goede meubels zijn weggedragen door de mensen die zijn bedankt of zelf zijn weggebleven.
  De PPP voorzitter beweert dat zoals, volgens hem, bekend is van de traditionele huidige oppositionele politieke partijen, juist “de dief schreeuwt; houdt de dief”. Mungra zegt dat om de zaak te camoufleren, kwaadwilligen de meubels en computers hebben vervangen door oude kapotte spullen, die ze vermoedelijk
  een tijdlang elders hadden laten wegzetten. “Ze vertrokken met medeneming van de gehele moderne, goede en kostbare inboedel van hun werkruimten.”
  De politicus doet ten slotte een beroep op minister Ramon Abrahams en president Desi Bouterse om de verdachten van deze ‘clean sweep inboedel diefstallen op OW’, zonder pardon te doen vervolgen en onmiddellijk de justitiële autoriteiten hiervoor in te schakelen.”


  Maak melding

 15. Deze mensen snappen niet hoeveel wantrouwen er in de samenleving is tov het beleid dat ze voeren. Het is een gemiste kans van deze minister om middels transparantie de gehele gemeenschap te winnen voor zijn beleid.

  Het is de eigen schud van minister Abrahams dat er hier politiek mee wordt bedreven.

  Nog een paar incidenten en het hele volk is jullie straks beu.


  Maak melding

 16. Die “zakkevullersgenen” zitten deze Surinaamse regeerders in het bloed, het volk zal wel kreperen totdat het ontwaakt en uiteindelijk zijn recht zal opeisen!

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 17. Geachte redactie,

  De oppositionele acties o.l.v. de politieke organisatie Nieuw Front-combinatie, waarbij constant gepoogd wordt om de aandacht van de gemeenschap bewust af te leiden van de werkelijke gaos die zij meer dan vijftien jaar systematisch gecreëerd heeft, zal slechts kort vruchten afwerpen. Omdat ministers meer tijd nodig blijken te hebben, om te evalueren en orde op zaken te stellen, alvorens zij daadwerkelijk aan de slag kunnen.

  Het verborgen crimineel netwerk van de oude politieke orde derhalve met al haar vertakkingen her en der, zal hoe dan ook ontmanteld moeten worden. Ongeacht alle dagelijkse afleidingsmanoeuvres van dien.

  Zelfs zitten sommige minister na twee maanden nogsteeds te werken in een smerige kantoorruimte met de lucht van hun vorige collega’s in de nek. Waarin nieuw materiaal waaronder computers, vloertapijten en meubilair op de valreep – direct na de verkiezingsuitslag van augustus 2010 – verdwenen en zelfs verwisseld blijken te zijn geworden voor verouderd spul.

  Er blijkt na de verkiezingsuitslag van jongslede gelijktijdig huis te zijn gehouden op haast elke ministerie en haar begroting.

  http://www.gfcnieuws.com/?p=28326

  Wat aangeeft waarmee wij momenteel van doen hebben. In feite een door de jaren heen ‘georganiseerde bende’. Die d.m.v. een ‘crimineel netwerk’ op haast elk ministerie met hun verwante organen, de overheid systematisch tot ‘Nyan Gron’ (kostgrondje) getransformeerd hebben. Waardoor van landsontwikkeling nauwelijks sprake kon zijn geweest; “Winti Way, Lanti Pay”.

  Bestellingen van goederen waaronder computers, meubilair, machines voor de productie, verf, vloerbedekkingen enzovoort, werden op een gegeven moment niet meer op de ministeries afgeleverd. Doch werden deze in opdracht van de ministers en de directeuren, zelf bij de onderneming (verkoper) opgehaald in diensvoertuigen en vervolgens vervoerd naar privé bestemmingen.

  Bij grote aankopen van de ministers, vond men het zelfs niet nodig om kortingen te bedingen. De overheid werd een melkkoe, slachtoffer van parasiterende politici en verwante ondernemingen daar buiten. De “korting” werd zoals eerder afgesproken met de ondernemingen (verkoper), later wel keurig automatisch op de privérekening van de officieuze koper (minister of directeur)bijgeschreven. De overheid had het nakijken.

  http://www.youtube.com/watch?v=JptmzoFXgWY&feature=fvsr

  Op haast elk ministerie zijn in de afgelopen vijftien jaar duizenden lager en hoger opgeleide personeelsleden van bepaalde politieke partijen geaccommodeerd geworden op contractbasis. Zonder dat deze arbeiders van een taakomschrijving of bureau voorzien werden. De zogenoemde onafhankelijke vakbonden keken allen de andere kant op, zelf ook opzoek naar een dubbel inkomen als appeltje voor de dorst. De gaos was compleet.

  De ministeries waar vooral de VHP en de PL ministers het in de afgelopen vijftien jaren voor het zeggen hadden, spanden ongetwijfeld de kroon, wanneer het ging om grootschalige corruptie, wanbeleid en fraude met domeingronden.

  De toenmalige president Ronald Venetiaan werd door zijn toenmalige coalitie partners al het ware als een kakkerlak weggezet met een mond vol tanden, in een poel van haat en rancune, verzonken in een mentale dilemma. De geest van slavernij had zijn tol geëist en had menskinderen doen verworden tot een karikatuur van wat leiderschap nimmer had mogen zijn geworden.

  http://www.youtube.com/watch?v=NNp6eS0vTNw&feature=related

  Echter heeft ‘hoop’ vanaf 13 augustus 2010 gelukkig weer van zich doen horen. Echter de aanloop naar daadwerkelijke zichtbare acties van de Nieuw Orde in het kader van welvaart en welzijn, zal gezien de gaos welke men is komen aantreffen, beslist veel langer duren dan gepland. Daar ook sommige samenwerkende partners uit de oude politieke orde, momenteel zichtbaar uit zijn op herhaling en/of continuering van de oorzaak van het verval.

  Maar zeker is of vast staat, dat wat hiervoor in Suriname te lang huisgehouden heeft, alsof een kwaadaardige schimmel op het tere huidje van een pasgeboren kindje, zich nimmer zal mogen herhalen.

  Het beestje was door en door kwaadaardig van ‘zijn’, koelbloedig van opzet en zelfs bizar in haar intenties.

  http://www.youtube.com/watch?v=qN2XMyxAs5o&feature=related


  Maak melding

 18. Die Kanhai moet zijn kanus dichthouden. eens moest ik er zijn om wat medewerkers uitgeleend te krijgen voor een zekere stichting. Toen gedroeg die meneer Kan(haai) zich precies als de vervanger van God. Mr Kanhaai gaat u zich liever bezighouden met het recht. Techniek is een andere zaak.


  Maak melding

 19. Objectief gezien vind ik als een land zoveel moet bezuinigen men het kantoor wat besccheidener had mogen renoveren, ik denk -weet zeker- dat er onnodige hoge kosten gemaakt zijn voor dingen die geen prioriteit behoren te zijn, beneens dat men een goed werkruimte moet hebben…. komen we weer op levensstandaard, wat voor de één ordentelijk was is voor de ander onwerkbaar. Dat het gebouw zo verwaarloosd was heeft te maken met dat het geld keihard voor belangrijkere zaken nodig was, opzich kan ik dit waarderen !

  Het feit blijft idd dat elk srd’tje verantwoord kan worden maar men dat nog steeeeeeds heedr verzuimd , waarom dan ?

  Ik had allang een blaadje kunnen overhandigen qua verantwoording/uitgave.
  Hij niet….?????….


  Maak melding

 20. Ik walg van de Surinaamse politiek in zijn geheel, en van al die zwakbegaafde idioten, die deze politiek steunen/verafgoden, in de hoop dat ze als professionele armoedzaaier ooit een graantje kunnen meepikken!

  Maar wat kan je anders verwachten van een stelletje criminele Neanderthalers in een maatpak?

  Het gemiddelde strafblad van een Surinaamse politicus is langer dan de schijtrol waar ik mijn reet mee afveeg.

  Het wordt de hoogste tijd dat het land wordt teruggeven aan de oorsponkelijke bewoners van Suriname.

  Nu is Suriname het afvoerputje van een verotte samenleving, vele bevolkingsgroepen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, met alle gevolgen van dien.

  Suriname voor de indianen en alle overige bevolkingsgroepen oprotten naar het land van hun voorvaderen, ga daar maar graaien/bekvechten en de de boel verzieken.


  Maak melding

 21. #19 NDP (NOT) FOREVER

  “Omdat Front jaloers is dat wij democratisch hebben gewonnen.”

  Hoezo democratisch ???

  Het hele achterlijke/achtergebleven kiestelsel is vanaf 1987 altijd al onrechtvaardig en ondemocratisch geweest!

  Een stem van een criminele Neanderthaler uit de rimboe, is nog steeds meer waard, dan die van een hard werkende belastingbetalende burger uit het beschaafde gedeelte van Suriname.

  Dus hoe zo democratisch?


  Maak melding

 22. En weer blijkt hoe moreel corrupt en een liegende beesten die fronters zijn die de Minister van OW zwart probeerden te maken.

  Lees hieronder maar, dit moest toch door iedereen simpel te verifieren zijn. De waardeloze media die al die verhalen van de oppositie als zoetekoek nemen,moeten zich diep en diep schamen.

  Een ding weet ik, het Surinaamse volk die op 25 mei is gaan stemmen, zal front nooit meer voor de gek kunnen houden, ze weten wel beter.

  Front zit in een gaat, en ze blijven maar graven.

  Volgens kanhai had hij OW in goede staat achter gelaten, het zal me niet verbazen als deze man daar nooit is geweest.

  ——————————————
  “Gisteren in het programma van Limbo vernomen van Melvin Bouva dat de regering Venetiaan de renovatie van OW had begroot op 850.000SRD + 200.000SRD schilderwerk.
  De ex-machthebbers waren het erover eens dat een complete renovatie noodzakelijk was.
  Dit is aangenomen en goedgekeurd door het parlement!”

  ——————————————-

  Sang dus dit was aangenomen en goedgekeurd door het Parlement. Nu blijkt dus dat de huidige minister die hele renovatie voor 650.000Srd heeft gedaan, die eerste paar 100.000srd’s heeft deze regering al bespaard voor Suriname.

  Way to go.


  Maak melding

 23. Alleen de domme aanhangers van bouterse proberen dit nog goed te praten zo dom zijn deze gasten, lees een stomzinnige reaktie op nummer 15. vindt je het gek dat bouterse op idioten zoals jou neerkijkt.
  Front mag nooit meer in het machtcentrum komen maar een een drugscrimineel die jullie heeft onderdrukt vernederd wel zo achterlijk is sosoboto schaam jij jou niet.


  Maak melding

 24. W.Whome je kent Ramon Abrahams niet!Toen hij op school zat bestond de lbo niet. Hij is ook op de academie in Apeldoorn waar Santokhi heeft gezeten opgeleid. Is dat je ´t maar weet. Trouwens, wat is er mis met ´n lbo (vmbo-L)? Je kan doorstromen mbo hbo. In Nederland is dit wel mogelijk.


  Maak melding

 25. Is Sosoboto gelijk aan Sandew Hira (Dew Baboeram)??

  De opportunist die destijds zonder enige schroom Bewind tegen beter weten verdedigde??
  Is hij ook al uit zijn hol die onder de grond gekropen?? Denkt hij soms zijn uitkering voor een riant adviseurs inkomen te verruilen?? Laten we het niet hopen. SME heeft het al zwaar genoeg met deze ministers, dergelijke buitenlandse adviseurs hebben we niet nodig. De NDP is zelf heel goed instaat het land te ontwrichten.


  Maak melding

 26. De uitweg
  Je mag een front aanhanger zijn, wel dat maakt bij mij niets uit maar je moet erkennen dat het niet zo goed uit zag op het ministerie van openbare werken toen front regeerde je kunt zeggen dat de VHP deze ministerie als hun eigendom regeerde en alles ging ten koste van het land vrienden in de partij kregen goede voordelen alles was bekend dat weet je zeker beter dan ik. Je gaat hard los op nr 15 en Sosoboto zonder met tegen argumenten voor de dag te komen je zou liefs naar je tegenstanders luisteren het is niet altijd zo dat zij fout hebben in dit geval vind ik dat ze redelijk zijn.


  Maak melding

 27. Waar zijn de foto’s?

  Ik hoop dat je dit aan de leugenachtige en onbetrouwbare Media vraagt die alles klakkeloos overneemt van racistische en corrupte vhp’ers en niet de regering.

  De regering hoeft en hoort geen enkele foto’s te tonen, dat zou echt van de gekke zijn. Het is altijd de taak van de media om alles eerst te onderzoeken om zodoende het volk op een eerlijke en genuanceerde wijze voor te lichten.

  Nu hoor je dus niets meer van de media, wat alleen kan betekenen dat er dus niets aan de hand is. Ze hebben het volk al opgezweept met leugenachtige vhp berichten maar trekken het daarna niet recht door een juiste berichtgeving, het kwaad is al geschied.

  Nu moet ik wel bij vermelden dat ezels als ‘de weg kwijt’ zoals op #32 en nog vele andere levenloze vuurspuwers wel lekker bijvaren met dit soort berichten, het geeft ze zuurstof, wat moeten ze anders?

  Wat er momenteel in Suriname gebeurd gevoed door de vhp is een kwalijke zaak en ongekend. Het is een soort oorlogsverklaring naar de regering toe, waarbij alle middelen gebruikt gaan worden, dit heeft niets met oppositievoering te maken. Ze spelen met vuur die VHP’ers, NDP’ers hadden toen al een ingezonden brief geschreven.

  Als je onderstaande lees, dan vraag ik mij af hoe een ex-minister als Kanhai de durf heeft om in de publiciteit iets anders te beweren. De DNA vermijden ze wijselijk.

  Onderstaande zou dus voor iedereen inclusief de media heel makkelijk te checken moeten zijn. Alle beraadslagingen in het parlement worden opgeslagen.

  ““Gisteren in het programma van Limbo vernomen van Melvin Bouva dat de regering Venetiaan de renovatie van OW had begroot op 850.000SRD + 200.000SRD schilderwerk.
  De ex-machthebbers waren het erover eens dat een complete renovatie noodzakelijk was.
  Dit is aangenomen en goedgekeurd door het parlement!””

  Bovenstaande bedragen zitten dus in de huidige begroting van 2010 en konden dus gebruikt worden. De huige regering heeft de renovatie voor 400.000srd minder laten uitvoeren. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de vhp’ers kwaad zijn, de vrienden en families hebben de werkzaamheden niet mogen uitvoeren, die tjuku’s is ze ontnomen.

  Surinamers let op uw zaak.


  Maak melding

 28. Goochelaars ontmaskert.

  De Uitweg of te wel DU.

  DU je kan je naam veranderen maar blijkbaar niet je attitude.
  Je kan nu weer voor een andere naam gaan kiezen. Je bent zo herkenbaar dom dat je zelf niet weet hoe transparant je bent. dit zegt weer iets van je beperkte cognitieve vaardigheden! Je bewijst hetzelf keer op keer.


  Maak melding

 29. Nasmaak dure smaak minister van OW volgens de kop van dit bericht, intussen lezen we dat de Carolinabrug helemaal afgebroken moet worden. De brug te Uitkijk zal ook allemaal afgebroken moeten worden.

  De 6 miljoen Euro voor de Carolinabrug zal met het water meespoelen richting zee.

  Front de zgn. bruggenbouwers, so bung.

  Advies aan de regering direkt een onderzoek instellen naar deze debacles en de gelden verhalen op de schuldigen, no more mercy.


  Maak melding

 30. Moet zijn De 6 miljoen SRD.

  De echte bruggenbouwers (lees huidige regering) gaan nu een echte goede degelijke brug bouwen met pijlers die voldoende capaciteit hebben om de brug te dragen.

  Hetzelfde zal de regering ook doen met Suriname, deugdelijke pijlers aanleggen die de capaciteit zullen hebben om de hele Surinaamse samenleving te kunnen dragen.


  Maak melding

 31. De minister denkt dat het volk niet tot twee kan tellen. Als hij beweert dat zijn voorganger een potje van gemaakt heeft en hij alles moet renoveren voor het bedrag van SRD 600.000,-. Over bonnen moet je ze niet vragen, want die kunnen ze je wel geven van hun vriendjes.

  Je hoeft ook geen kerngeleerde te zijn om te begrijpen dat het hier gaat om zelf verrijking en vriendjes politiek en de burgers vertellen we een broodje aap verhaal. De burgers hebben te accepteren en wat anders kunnen ze nog doen, want de komende vier jaar ga ik mijn zakken en die van mijn naasten lekker vullen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.