Brunswijk drukt wil door in Surinaams parlement

88

PARAMARIBO, 17 okt – Parlementariër Ronnie Brunswijk kreeg het dan toch voor elkaar. Hij mag zich voorzitter noemen van de parlementaire commissie voor Justitie & Politie. Volgens De West is hij ook lid van de commissie voor Defensie. Nog in het vorige parlement werd hem zelfs het lidmaatschap geweigerd.

Hoewel coalitiepartner toen, werd Brunswijk als ongeschikt aangemerkt. Vooral het Nieuw Front ging er vanuit dat ’s mans verleden niet bepaald voor hem pleitte. Als leider van het Jungle Commando had hij de wapens opgenomen tegen het staatsgezag. Ook NDP-parlementariër Desiré Bouterse werd toen geweerd. Hij zat graag in de commissie voor Defensie, omdat “niemand het leger beter kent.”

Het getij lijkt nu definitief gekeerd. Het standpunt van Bouterse en zijn politieke partij NDP heeft nu duidelijk voorrang. Volgens dit standpunt mogen parlementariërs niet beknot worden. Het kan interessant worden in het parlement. Voor zover bekend heeft het Nieuw Front het eigen standpunt nog niet verlaten. Met Brunswijk deelnemen in beide commissies is nu duidelijk een optie.

88 REACTIES

 1. waar gaat mijn land naar toe? twee bandieten die over de ruggen van mijn landgenoten een wrede drugsoorlog hebben uitgevochten met vrezelijke gevolgen voor land en volk .
  Bouterse en brunswijk zijn tot elkaar veroordeeld, samen zullen deze twee leeghoofden suriname de laatste trap geven richting de afgrond. vene kon brunswijk en bouterse wel weigeren omdat vene beschaafd integer en eerlijk is. bouterse kan brunswijk nooit weigeren omdat ze afhankelijk van elkaar zijn twee drugscrminelen met een zeer geweldadig verleden. dit krijg je als jou president een misdadigers is en afhankelijk is van een andere misdadiger om zijn macht te kunnen consolideren, bouterse is zo geil van de macht dat hij zich zelf in een chantabele positie heeft gezet die zeer gevaarlijke is voor suriname.(Suriname) Bouterse heeft de deur wagenwijd open gezet voor de gevaarlijkste drugscriminelen om de hoogste organen van het land te betreden, zie de benoeming van ceder en linksgeer tot baas van de CIVD en de benoemingen van ex militairen op bepaalde ministeries slaap kindje slaap daar buiten loopt een schaap .


  Maak melding

 2. Het is net wat ik zeg: Suriname is ten dode opgeschreven met dit soort domme en idiote ellendelingen.
  Hopelijk is de zgn toekomst van su:de jeugd, blij met ook hun ten gronde geschreven toekomst.
  Ronny in het parlement, samen met bouterse en een javaan met de hersenen van een garnaal, wat wil en verwacht je van su.
  Ik hoop dat de surinamers ook nu begrijpen waarom nog steeds zoveel mensen vluchte uit su.
  Ik hou mijn hart vast en atang so

  Triest hoor!


  Maak melding

 3. Onze mooie Suriname wordt nu geregeerd door een moordenaar, drugsveroordeelden en bigspenders. En het zijn deze mensen die woorden als gerechtigheid, rechtvaardigheid in hun mond nemen. Als je rotte kiezen heb, blijf je mond stinken.


  Maak melding

 4. Als ik geen surinamer was zou ik zeggen”de jongeren krijgen waar ze om gevraagt hebben”ze zijn als vliegen in het web gevangen.het is jammer dat het mooie land zo belacherig wordt gemaakt.


  Maak melding

 5. Ronnie de inktvis!!

  Ronnie is voorzitter van de vaste commissie van Justitie & Politie en Transport, Communicatie & Toerisme. Daarnaast is hij lid van de vaste assemblee commissie voor Defensie, Buitenlandse Zaken en Openbare Werken.

  Een carrière-move van ongekende hoogte en snelheid.

  Als ik de “beoogde” Caricom voorzitter was, zou ik niet vertrekken. Strx ken hij niet meer terug, want dan is Ronnie President! Grenzen gesloten.
  De bedrieger bedrogen….
  go ronnie go!!!


  Maak melding

 6. Citaat:
  [b]Het standpunt van Bouterse[/b] en zijn politieke partij NDP [b]heeft nu duidelijk voorrang[/b]

  Een juiste constatering. Niet het mandaat van het volk, mar de belangen van DDB en matie.


  Maak melding

 7. Narcostaat!? Nooit van gehoord!
  Geweldig toch! The new deal, Suriname op een hoger niveau brengen met behulp van twee veroordeelde drugscriminelen.

  De kinderen en kleinkinderen van Pinto, Theo, NDP-FOREVER, soso boterblik, etc. etc. hoeven niet meer naar school. Een beter voorbeeld van carrièreplanning bestaat niet voor deze lieden. Open nu de ogen voordat het te laat is.


  Maak melding

 8. Schande, schande, schande en nogmaals schande. Wat een verval daar in Su. Dat die man in het parlement zit ok, dat is democratie! Maar gezien zijn verleden zou het hem sieren als het zou overlaten aan een ander en dan heb ik het nog niet eens over zijn competentie. Shame on you Brunsie!


  Maak melding

 9. Ach, als Ronny zijn zin niet krijgt trek hij wil weer een pistool!

  Wie neemt deze mensen nog serieus, wie neemt Suriname nog serieus?

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 10. Kolibrie!

  Je hebt gelijk om je hart vast te houden. De mensen die Suriname uit vluchten zijn over het algemeen intellectuelen en hun gezin.
  Straks blijven er in Suriname alleen maar Dombo’s over. Ook ik hou mijn hart vast.

  Dat de ogen van het volk nu nog niet open gaan is omdat men geen verstand heeft van regeerzaken. Velen vinden het te veel tijd om zich met inhoud van wat danook bezig te houden. Feesten, slapen, zuipen, uitgaan, lekker eten en autootje rijden zijn de voornaamste bezigheden van ons volk. Casino- bezoek niet te vergeten.

  Een ander groot deel gaat naar het visgat zo ver mogelijk in het binnenland om al die ellende in Paramaribo te ontlopen. Die lopen weg voor hun verantwoordelijkheid.

  Het is wachten op een zware confrontatie in het parlement die met wapens zal worden beslecht. Ons land zal met deze leiding diep zinken, ook al had ik het anders gehoopt.

  In deze commissies zaten vroeger mensen met kennis en een onberispelijk gedrag. De norm is vervaagd en verlaagd.


  Maak melding

 11. Ik hou mijn hart vast voor Suriname.. Maar ja wie ben ik.. Het volk heeft zijn mening uit gesproken.. is waar het volk van suriname voor heb gekozen. De doorsnee SURINAME Indivudu, die heb geen toekomst beeld of toekomst visie, en als de meerderheid van een land dat niet hebt krijg je dit voorgeschotelt.

  Mijn Vraag luid.. LOONT MISDAAD.

  Jong suriname. ik begin me te schamen om surinamer te zijn, met pijn in mijn hart zeg ik dit, gezien de ontwikkelingen en aardverschuiving die zich afspeelt in mijn land waar ik heelveel van houdt.

  Ik heb de voornemens om planeet Aarde levend te verlaten uit schamte . ik ben van plan om asiel aan te vragen bij de buren, dat is de docht bijzijde planeet. o a planeet mars


  Maak melding

 12. Nou nou , mensen niet zo negatief.
  Wie in Suriname die in de politiek zit is van onbesproken gedrag ???
  Ze zijn allemaal hetzelfde.
  De VHP achterban heeft zich behoorlijk verrijkt tenkoste van de rest .
  Dus het is maar goed dat er nu een andere wind waait.


  Maak melding

 13. Intellectueel niveau van zulke commissies zal niet hoog zijn, dus kun je er als samenleving ook niet veel van verwachten.
  Je kunt feitelijk ook niets anders verwachten als zulke laag geschoolde deelnemers zitting nemen in belangrijke maatschappelijke commissies.


  Maak melding

 14. Nrs 1-3; allen gelijk!!!! Weet zeker dat er nog meer volgen.

  Wie doet er dan wat aan?? Er is niemand die hen een haar kunnen krenken!!!! Ze zijn geen lammetje die je zo kan pakken!!!er is geen macht meer in Onze prachtige Paradijs!! allen hebben hun duim in hun bek!!!!

  De Ingezetenen van Sme weet altijd veel beter!! Hebben altijd hun grote bek! laat ze maar zelf oplossen. Zij hebben toch uiteindelijk voor hen gekozen en democratisch nog erbij!!!! Ba soekoe, ba fenie ba tjarie!!!

  Ik hoop niet dat de burgers straks door deze autoriteiten gaan creperen!!! Onkruid moet je kunnen bestrijden!!! en het is ook te bestrijden!!!!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 15. Meneer uitweg …100% eens.Sorry voor deze uitspraak….maar al de gene die zo geweldig en uitbundig tekeer gingen voor meneer ddb en zijn kornuiten..wordt nou eens eindelijk wakker.Kom net uit suriname(vakantie).Het eerste dat op valt zijn de militairen,op elke departememt krioelt het van ex militairen.Ronny b. als voorzitter hier als voorzitter daar….ha…ha.. man schei toch uit stelletje koeien,de man kan nauwelijks uit z,n woorden komenIk heb het meerdere keren hier geschreven..de moderator die wist het steeds weg,waarom zou ik niet weten,want ik schrijf niets beledigens,…een kapper kan je niet gebruiken als chauffeur,metselaar niet als-schilder..enz…geen van die gasten hebben een behoorlijke opleiding..nogmaals..balkenende is hoogleraar..verhagen is hoogleraar…plaskerk wetenschapper.Die weten van wanten anders hadden de genen die nu hier zijn niet van een uitkering kunnen genieten.Ik lees nu het tegenovergestelde in de rubrieken.Het plan chavez komt langzaam maar zeker nu in werking.En de mensen die liepen te gillen van bakra hebben we niet nodig,maak of sper je ogen ietsje wijder open als je in suriname bent.Het hele medische gedoe wordt ondersteunt door BAKRA,S van nederlandse ziekenhuizen.momenteel zijn er BAKRa geologen in s,u,.de hele dijk commewijne wordt door vervat rotterdam gemaakt,en ga zo maar door…De gene die een grote mond hebben zijn zij die een vette bankrekening hebben..en niet het arme volk.P.S. Al de gene die zo positief praten enschrijven…over meneer ddb.en kornuiten pak in laat dat uitkering staan en naar s,u, bij ddb…om s.u. op te bouwen,en lul niet uit je nek vanuit hier, met een uitkering van die BAKRA,S.Ddb is democratisch gekozen..en door wie….. surinamers..Wat produceren wij…de grondstoffen zitten er al eeuwen in de grond…en maar steeds gillen slavenij..het verleden..enz..een ding staat vast de jeugd heeft gekozen..laat de jeugd maar z.n borst nat maken.JEUGD vergeten tijdens de staking in de jaren 80 van de studenten,dat de leider bij ddb moest…waar is deze student..weet iemand het…


  Maak melding

 16. Venetiaan heeft 15 jaar lang de tijd gehad om deze bandieten achter slot en grendel te krijgen en nu maar achteraf klagen over Desi en Lonnie. Een moordenaar gaaat suriname nooit vooruit brengen! Surinamers wordt wakker, we moeten er alles aan doen deze rovers weer naar huis te sturen.


  Maak melding

 17. Sommige reakties hier zijn egt dom.
  NDP weet gewoon beter politiek te spelen dan Front.
  Als je dat broertje van Brunie wilt onslaan dan moet je gewoon iets terugdoen om zijn grote broer Ronnie goed te houden.
  Front is gewoon te dom en te principieel.
  Wat maakt het uit wat hij vroeger gedaan heeft.
  Daarom zijn wij democratisch gekozen.
  Front mensen zijn jaloers omdat ze te eerlijk zijn.
  Met principieel ga je nooit iets winnen.


  Maak melding

 18. Dit is diep triest voor Suriname. Hoe is dit mogelijk ?? Brunswijk spreekt nauwelijks fatsoenlijk nederlands, is in het recente verleden vaak in opspraak geraakt i.v.m. geweld en mishandeling jegens weerloze personen. En dat uitgerekend deze man in deze functie wordt benoemd is onbegrijpelijk. Het heeft er veel van dat het huidig regime in Suriname ter wille van de macht bereidt is duivelse concessies te doen, die mijn inziens verstrekkende, negatieve gevolgen zullen hebben voor het land. Ik ben echt benieuwd wat voor onzin de fanatieke aanhang van de regering(lees NDP) zal verzinnen om deze benoeming te rechtvaardigen.


  Maak melding

 19. Is er nog plaats in de vliegtuig voor vertrek uit surbo..

  Want je weet het nooit met onze lijders..

  Aan de principiële suris bewaar je eigen middelen voor de toekomst voor gebruik in het buitenland..

  Het einde is zichtbaar in surbo of je moet al je geweten tot nul reduceren en het blik op oneindig..


  Maak melding

 20. Brunswijk heeft niet gestreden voor Vrijheid en Democratie in Suriname.Maar heeft de Overwinning op Bouta wel weggegeven aan Bouterse. Eddie Dap draait zich om in zijn Graf!!


  Maak melding

 21. Suriname voorwaarts! Toekomstgericht! Raaskallen mist elk doel!
  ” Suriname heeft alles in zich om uit te groeien tot een gelukkige samenleving.” Dit zijn niet mijn woorden. Maar van de vertegenwoordiger van het machtigste land ter wereld. John Nay.
  Dit zijn mijn woorden: schelden en vloeken mist elk doel! Ga je gang want krenken en beledigen is niet strafbaar. Vrije meningsuiting toch? Maar opbouwend kritisch volgen komt niet voor jullie vocabulair. tapasya.


  Maak melding

 22. Ovallend dat die gasten die nog geen drie maanden geleden een hele grote smoel hier hadden over brunswijk en de vorige regering nu zwijgen als het graf.ze krijgen zeker instructie van de baas hoe zei moeten reageren. de surinaamse mugabe en nkomo zijn bezig .De kruik gaat zolang te water tot ze barst.


  Maak melding

 23. Slap gelul allemaal……al julllie blanke voorbeelden hebben bloed aan de vingers refererend op alle oorlogen en genocide die er in de WERELD gebeurd.. Suriname is maar een klein landje met een kleine smerige verleden en dat uitgerekend deze mensen nu de leiding hebben wil alleen maar zeggen dat het eige volk niet in staat is om daadkrachtig een resistence te vormen tegen hen… dus stoppe jullie nu met zeiken en eikelen en stop de blanke goden te dienen,die hebben immers ergere daden op hun geweten…

  Bless Surinam…
  Bless our president..!!!!


  Maak melding

 24. Ik ben benieuwd wat de aanhangers van de moordenaars nu te zeggen hebben zijn ze nog zo blij , zo ja dan wanneer gaan hun ogen open denk ik .Waaaaaaaaaaaaaat een schande voor Suriname .Zo willen ze Suriname vooruit krijgen samen met al die dome koppen bij me kaar en de moordenaars van de goed willende Surinamers.


  Maak melding

 25. Maar wat kunnen wij hieraan doen, als dit duidelijk ” de wil van het volk” is.

  Jammer dat Venetiaan er nooit voor gezorgd heeft dat Suriname deze keuzes moest maken.

  Een gemiste kans, zeker na 10 jaar regeren.


  Maak melding

 26. De uitweg
  Je kunt zovele uitingen maken als je wilt het is het Surinaams volk dat deze twee personen gekozen heeft en niemand anders.De vraag die je dan stelt “waar gaat mijn land naar toe” moet je aan het Surinaams volk stellen.


  Maak melding

 27. Surinamers hebben zelf deze boeven aan de macht gebracht. Eigen schuld dikke bult. Ik hoop dat de koers behoorlijk gaat stijgen en de zelfde kiezers er achter komen wat ze gedaan hebben. Elke surinamer zie ” het wordt beter met suriname en bouta gaat het heel strak aanpakken”. Ik zie wat strak aangepakt wordt. Zakkenvullerij. Op weg naar haiti. Schande schande schande. Wat een mooi land en een boeven bende en drugs criminelen als regering. Zonde.

  Surinamers heel veel sterkte met deze regering.


  Maak melding

 28. 17 oktober 2010

  Brunsie: De capabele,intelligentse man in
  SME
  De bevrijder van SME.
  De belangrijkste man met de meeste
  funkties.
  Hij verdient op zijn minst een standbeeld in SME vlak tegen over het presidentieel paleis van waaruit de bewoner van het paleis hem iedere dag bij het opstaan zal mogen bewonderenen. Dit beeld dient nog dit regeer-seizoen te worden verwezenlijkt. DDB zal in aanwezigheid van de 23 ezels van MC het standbeeld moeten onthullen met een knieval en dank voor het feit dat hij hem het presidentschap heeft willen schenken.
  SME-ers in SME slaap lekker door en droom van al die mannen en vrouwen die dit alles voor U hebben gerealiseerd.

  Latish.


  Maak melding

 29. Dat Suriname een dergelijke president kiest is al erg genoeg en nu dit nieuwtje m.b.t. Brunswijk.
  Surinamers hebben bij de laatste verkiezingen geesten opgeroepen die ze niet kunnen bezweren.
  Hopeloos dit…erg hopeloos…
  Arm land.


  Maak melding

 30. Ja mi mati,
  Mogelijk een kontrast, maar het zijn anno nu, nu, nu de langs super democratische weg geroepenen om dit land richting te helpen geven.

  God stelt regeringen aan en haalt ze ook weer weg.

  Wie zijn wij om daar een waarde oordeel over uit te spreken.

  De Uitweg/Het Uitschot is echt niet zo vlekkeloos als hij hier wil doen geloven. Wij weten veel meer dan aan het witte papier is toevertrouwd.


  Maak melding

 31. Jeugd van Suriname. Nogmaals gefeliciteerd met je keuze om op de criminelen en moordenaars te stemmen. Tot nu toe zijn alle oude Bouterse aanhangers op de duur gevlucht naar Nederland. Waar gaat de jeugd van Suriname straks naar toe. Met een rechtse kabinet is de deur naar Nederland helemaal op slot en terecht ook. Wij willen geen jongeren hier in Nederland die geen enkele besef heeft met de geschiedenis van Suriname.


  Maak melding

 32. De regering bouterse is vandaag precies 2 maanden aan de macht.Over ongeveer 100 dagen zal ik hun beleid wel gaan evalueren.Maar ik moet nu al constateren dat ik er niet van onder de indruk ben als ik kijk naar de huidige gang van zaken.Zeer zeker niet het gegeven van dit artikel.Iemand als Brunswijk behoort achter slot en grendel.Deze zelfbenoemde kownu van Marwina heeft niets gedaan voor het volk behalve zn eigen zakken gevuld.Daarnaast is hij ongeschoold en beschikt de beste man over totaal geen baggage mbt tot beleid.De mensen hebben op hem gestemd vanwege het gebrek aan een alternatief die luider dan hem schreeuwde.
  Het mag niet zo zijn dat bandieten beloond worden met macht,niet anno 2010,nooit.


  Maak melding

 33. Zeker om te gillen Donna #33, al jaren zitten ondeskundige parlementariers in dergelijke commissies, niet wetende wat te doen, daarom zie je geen behoorlijke scherpe wetsontwerpen, beleidsvoorstellen. The saga continues… Tante Jenny wat ga je doen?


  Maak melding

 34. Mensen mensen mensen niet zo somber,let maar op de woorden van Pinto op nr 32, die o.a. het volgende schrijft:

  God stelt regeringen aan en haalt ze ook weer weg !

  Dus vanwaar die onrust?
  Bouterse en Brunswijk zag ik op T.V. na de inauguratie samen een zegen ontvangen in een kerk te Paramaribo…het zijn toch bekeerde mannen,die voor GOD’s aangezicht zich publiekelijk lieten inzegenen?
  Of was het zand in de ogen van het volk en de wereld strooien? Neen toch?
  Ach wij moeten maar zo denken,dat alle heerschappijen eens voorbij gaan,denk maar aan het Romeinse – Perzische – Babilonische rijk enz… waar zijn die vandaag de dag gebleven. Ook deze periode in Switi Sranang zal eens voorbij gaan,no wang foe ding mang habi na eeuwig libi,dus tanden op elkaar mensen en wacht maar biddend af.
  GOD sluimert noch slaapt na Bijbel e taki !


  Maak melding

 35. het was deze zelfde partij ndp, die nog een jaar geleden brunswijk voor crimineel en staatgevaarlijke analfabeet uitmaakte, ja maar dit is toch KIEZERS BEDROG, WAT EEN SCHANDE! SURINAME WAARHEEN?


  Maak melding

 36. Lonni-brunsi bin de wan bun boi die Holland naga Front- Vene bin kwiki brunsi leki wan woron no di a kon de<tron wan aboma dan un alla e bari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  steletje hypocriete

  Patriot—-


  Maak melding

 37. No.24,helemaal mee eens.
  Surinamers,althans sommigen,zijn niets meer en niets minder dan selectieve haters.
  De blanken hebben genocide,terrorisme enz.uitgevonden,maar als er 1 Suri.iets kleinschalig heeft gedaan zijn ze de eersten die ze zo iemand aan de schandpaal nagelen.Als men de slavernij of de genocide van de Indianen,Indiers,Indonesiers door de blanken gepleegd,als voorbeeld stelt van ergere dan wat Bouterse of Brunswijk hebben gepleegd,mag dat niet,want niemand mag hun Blanke meesters van die dingen betichten.Het zijn de zwarten die moord enz. hebben uitgevonden ,volgens sommige Suries.
  Ze hebben nooit gehoord van vergeven en vergeten,ja alleen als het hun blanke meesters betreft willen ze graag vergeven,maar hun eigen volk ho maar.
  In plaats van ,dat ze zich hier gaan zorgen maken over de nieuwe regering,bemoeien ze zich met Suriname,een land waar ze geen binding meer mee hebben.
  Brunswijk nog Bouterse zijn mijn favorieten,maar als het Surinaamse volk geen moeite met ze hebben,waar maken de Suriname afgezworenen zich druk over.
  Als er zo een artikel verschijnt hebben ze het opeens over hun land,hun volk grrrrrrrrr,wat een stelletje hypocriten,en die zelfde mijn land mijn volk worden als dom en achterlijk bestempeld grrrrrrrrr.


  Maak melding

 38. Ai baja Brunswijk, net wanneer ik je een beetje begin te begrijpen, ga je bokkesprongen maken. Vind je niet dat je nu teveel hooi op je vork hebt genomen?

  En wat bedoel je met: “de mensen moeten niet ouwehoeren want de oorlogen zijn voorbij” ? Voor jou ja, maar toch niet de anderen die op diverse punten schade hebben geleden? Kijk maar zelf hoe de Marrongroep nu komt aanzetten met dingen die stammen uit de Koloniale tijd. No mang Brunswijk, dat kan echt niet. Ik vraag me trouwens af wanneer het vlammetje weer oplaait in het kruidvat tussen jou en Bouta. Pae is al begonnen met rebelleren, en jij?

  Alsof dat niet genoeg is, ga je ook nog in diverse commissies zitten. Bruns, niet doen! Het is een val van Bouta. Als je hierin faalt met grote kans overigens, dan heeft hij je precies waar hij je hebben wil. Je bent gewaarschuwd.


  Maak melding

 39. “Het standpunt van Bouterse en zijn politieke partij NDP heeft nu duidelijk voorrang. Volgens dit standpunt mogen parlementariërs niet beknot worden.”

  Democratie en nogmaals Democratie, in Suriname hebben we het anders gekend waarbij de meerderheid in de DNA (lees Front) andere parlementariers ging beknotten, ze mochten niet in die en die comissie zitten, de wil van het volk werd terzijde geschoven en ze durfden zichzelf democraten te noemen.

  Als je al eenmaal bent gekozen in het Parlement, maw gekozen door het volk en ingewilligd (dus goed bevonden) is het een democratisch recht om in elke commissie plaats te nemen en elke functie alszodanig in te vullen.

  Die hypocrieten die nu hier gifspuiten, zouden anders piepen als Brunswijk de akkoorden van de dief sardjoe getekend om 02:00 in de ochtend zou respecteren.

  Momenteel zou Brunswijk de gerespecteerde staatsman zijn omdat hij de front dieven weer aan de macht had geholpen.

  I rest my case.


  Maak melding

 40. Ronnie, gezocht door interpol vanwege drugshandel. Ook de losse handjes die hij gehad heeft in het parlement. Ook op het voetbal veld bedreigt hij scheidsrechters met een pistool notabene. Voor een waterrekening slaat hij iemand van het waterbedrijf in elkaar.

  Zo iemand is nu voorzitter commissaris van Justitie en Politie. Tevens ook nog lid voor commissie van Defensie.

  Voor zijn aanhangers is het alleen maar prachtig, en een groot succesvoorbeeld hoe je groot kan worden. Dmv. criminaliteit en agressiviteit.

  Voor de rest (meerderheid) van Suriname vraag ik me af, hoe wil je verder met het land, is dit de nieuwe wind die momenteel in Suriname waait of moeten we iets gaan veranderen aan het kiesstelsel om dit soort waanzin te vermijden.
  Hoe is dit in godsnaam mogelijk.

  Waarschijnlijk komt er ook binnenkort een vloek overwaaien door de nieuwe onrechtvaardige wind. Het zal me niet verbazen.


  Maak melding

 41. Nr. 24, stop je rascistisch gebral, hoe komt het dat het merendeel van de Surinaamse (gekleurde) bevolking de vlucht heeft genomen naar een ander land? Geef mij daar eerst maar eens eerlijk antwoord op en doe je naam eer aan -Surinam Radical Rebel- en strijd voor een Surinaamse Rechtstaat!

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 42. Lonnie for President!

  Trouwens in de diarree van reacties kwam ik de volgende quote van ene NDP forever tegen:

  “Front is gewoon te dom en te principieel.
  Wat maakt het uit wat hij vroeger gedaan heeft.
  Daarom zijn wij democratisch gekozen.
  Front mensen zijn jaloers omdat ze te eerlijk zijn.
  Met principieel ga je nooit iets winnen.”

  Met dit soort aanhangers heb je geen vijanden nodig…I rest my case


  Maak melding

 43. Siema,
  Het verschil is wel. Bij de slavernij en genocide was er altijd een groter belang. De blanken zijn er niet op achteruit gegaan.
  Maar wat voor belangen hebben Bouta en Brunsie.Indien ze staan voor iets groters en offers gebracht moeten worden. Geen punt, doel heiligt de middelen. Dus niks hypocriets, voor appel en ei gaat suriname naar de klote door ongeleide projectielen.


  Maak melding

 44. Nr 24 ik geloof dat je zwart bent en je hart ook!!!

  Ja inderdaad Sme is een klein landje maar wel 4,5 keer zo groot als Nl.

  Sme loopt ook 40,5 x achter!!! Denk eens na wat voor commentaar je geeft!!! Je zegt het wel goed dat Sme wordt geleid door smerige mensen. Wat eikelen betreft, denk ik ook dat je een eikel hebt!! en het is niet alleen de Nl’ers wier hun mening geven! vergeet de Surinamers zelf niet!!!! GOD ZIJ MET SME!!!!! Met alle geluk van de WERELD!!!!

  Labaria


  Maak melding

 45. Hhahahahh smara en pinto na tu smara ede buriki.Jullie reaktie verbaast mij niet precies de reaktie van figuren die met de mond vol tanden staan.


  Maak melding

 46. Laten we afwachten wat ze doen.
  Ik wacht tot eind augustus wat ze doen, anders zet ik ze af met geweld, geloof me mAAR…………
  zE HEBBEN EEN JAAR HET WAAR TEMAKEN.
  Ik heb die ”POWER” geloof me maar,or mail me.


  Maak melding

 47. Het mooie van de negatieve reacties hier is dat ze afkomstig zijn van mensen, die zich zelf niet meer als Surinamer zien, ze zijn hollanders helemaal geassimileerd, ze wonen in Nederland, ze moeten niets hebben van Suriname. Ik snap deze masochisten niet.

  Maar goed, als we dit allemaal zo lezen, waren al die vorige commissieleden van onbesproken gedrag, ze waren goed geschoold, ze waren kortom geweldig.

  Wat hebben ze allemaal precies voor de Surinaamse ontwikkeling gedaan? Is de vraag die direkt bij mij opkomt, wat hebben we bereikt met al deze tovenaars.

  Als de minister van financien na tien jaar nogsteeds moest passen en meten.

  Als de grootste werkgever nogsteeds de overheid is, dan weten we bijv. dat we geen stap verder zijn gekomen in onze ontwikkeling.

  Komt nog bij dat de vorige DNA het minst productieve was (wbt wetgevingen, vergaderen enz.) in de Surinaamse jonge geschiedenis.

  Het enigste wat ze echt goed hebben gedaan is hun eigen salarisverhoging goedkeuren, de wereld rondreizen enne vooral alle democratische rechtsregels aan hun democratische laars lappen.


  Maak melding

 48. Van mij mogen ze overal hun neus insteken. Gezien de economische en politieke situatie zal Suriname binnen 5 jaar uiteen vallen.

  Mangli legt niet voor niets een eigen vliegveld aan in Nickerie, waarop zelfs grote vliegtuigen op kunnen landen.

  Mag je 3 keer raden wat daar de reden van kan zijn: De Hindoestanen zien de bui al hangen met Bouterse, Brunswijk en Somo in de driver-seats.

  De Hindoestanen en Chinezen, gesteund door China en India vestigen binnen 5 jaar een eigen staat tussen Saramacca en Nickerie. Mogen de Djoekas van Brunswijk samen met de criminelen van Bouterse hun eigen boontjes gaan doppen. In Guyana en Trinidad zijn ook de Hindoestanen aan de macht, nog meer reden om de brug over de Corantijn versneld aan te leggen. Bouterse doorziet dit scenario niet; dat is niet vreemd met zijn denkvermogen.

  Een nieuwe staat waar de gehele aanhang van de Hindoestanen en de Chinezen binnenkort volledig achter zullen staan, gezien de snelle politieke omwenteling ten nadele van juist deze 2 rijke en hardwerkende groeperingen.

  Jammer dat het deze kant opgaat maar de politieke macht van vooral Brunswijk is een grotere zorg voor de rijke Hindoestaanse en Chinese gemeenschap dan een presidentschap van Bouterse. De Hindoestaanse aanhang van de NDP likt zijn wonden, zij hadden gehoopt op een samenwerking tussen de NDP en de VHP.

  Dit is een doemscenario voor de gehele Surinaamse bevolking, ook voor de aanhang van de NPS. Maar ondanks de samenwerking binnen NF neemt de Hindoestaanse gemeenschap het Venetiaan zeer kwalijk dat hij de macht tijdens zijn regeringsperiode van 15 jaar volledig naar zich toe had getrokken.

  Wat nu in Suriname voltrekt noemt men in de psychologie de Self Fulfilling Prophecy: wanneer mensen bewust worden van hun invloed op anderen, kunnen en zullen ze proberen om deze invloed te verdisconteren. Het is tegelijkertijd moeilijk voor deze mensen (Brunswijk en consorten) om hun (negatieve)invloed op anderen waar te nemen.

  Brunswijk en zijn aanhang zullen veel te laat achter komen dat de Hindoestanen zich aan het losweken zijn van de huidige staat Suriname. De hebzucht van Brunswijk om in alle denkbare commissies plaats te nemen zal Suriname duur komen te staan.

  Self-fulfilling prophecy (betekent zichzelf bevestigende voorspelling) leidt ertoe dat de ander zich dan zo zou kunnen gedragen om aan jou verwachtingen te voldoen.

  Brunswijk en zijn aanhang worden binnen 5 jaar op hun wenken bediend. De enige mogelijkheid om aan dit doemscenario te ontkomen is een snelle val van deze regering. De NDP adviseer ik om de huidige situatie aan te grijpen voor de grootste politieke hervorming in de Surinaamse geschiedenis: het invoeren van een evenredige kiesstelsel ipv de huidige districtenstelsel. De VHP zal hieraan, ook uit eigen belang, zijn volle steun geven.

  Ik zal wel weer een Redi-Musu genoemd worden en koeterwaals spreken (volgens Nena), maar ik ben standvastig in mijn minachting voor deze regering. Daarentegen merk ik nu een ommezwaai van menige pro-Bouta aanhangers.


  Maak melding

 49. Is er dan een parlement in Suriname. Want het is muisstil op het onafhankelijkheidsplein. Ze zijn constant op reis. Owru gwenti is moeilijk uit te roeien. Er is zoveel gerommel in politiek Suriname. Maar het parlement laat zich niet horen. Is dit de tante Jenny die zo lovend ontvangen werd als voorzitter van het huis van de democratie. sari tori en sranan na las mang.


  Maak melding

 50. heren en dames.waarom huil jullie ga dansen jullie heben nu mogelijkheid gekregen alles te doen.als twee rover de bas is dan zijn jullie ook de bas want jullie heb zelf gezocht zo bauwta bauwtw bauwta bauwta,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dat wouw jullie zelf en sommo is een flikker weet jullie dat hij verkracht alleen minderjariger …..
  afz.IKAM, let niet mijn fouten ik ben dom maar jullie .jullie zijn dommers


  Maak melding

 51. Ik lees dagelijks de reactie’s hier, waarvan vele doodgewoon emotioneel, niet ter zake doende en vaak ook achterlijk zijn. Ik ben altijd al contrafront geweest,en ook geen bouta aanhanger. Wat ik wel steeds zeg ; een verkiezingsuitslag wordt bepaald door het (wan)beleid van de zittende regering, dus een regering is de creatie van de vorgaande regering. Wie heeft deze regering doen ontstaan ???????


  Maak melding

 52. nr 58. Muriel

  Ik heb eerder al gezegd dat de hardwerkende Aziaten een politieke pack, (chinezen, javanen, hindoestanen) eenheid moeten vormen om dit soort wantoestanden te voorkomen.

  Of inderdaad een eigen staat eisen, want dit kan zo niet langer, helaas moet heel veel opgeofferd worden dan, maar als het niet anders kan. Ook in belang van toekomst en nakomelingen.


  Maak melding

 53. Ai baja daar hebben we onze eigen tot Nederlander geassimileerde tovenaarsleerling met haar glazenbol.

  Muriel heeft dus gezien dat Suriname binnen 5 jaar uiteen zal vallen.

  Dat hoop je alleen maar dus, omdat Suriname jou koud laat, zoals jezelf ooit hebt beweerd ligt jou loyaliteit bij Nederland.

  Enne hoe zie jij het nieuwe beloofde land precies dan, een soort volksverhuizing a la India en Pakistan, alle hindustanen laten hun hebbe en houwe achter en vertrekken naar het beloofde land dus.

  Ai dus de chinesen ook noh, die zijn niet meer op geld verdienen uit in heel Suriname, die zijn in jou glaenbol ook politiek actief en zullen ook naar het beloofde land gaan.

  Mooi mang Manglie met zijn eigen vliegveld als een soort schiphol in het paradijs.

  Juist Mangli die allang niet meer naar raskan kijken omdat hij alleeen maar de groene dollar ziet.

  Muriel sorry hoor, je bent geen redi-musu je bent gewoon goed ziek. Die veelvuldige aanrandingen van je dochter in Nederland ben nooit te boven gekomen. Zoek profesionele hulp.


  Maak melding

 54. Emotionele racistische wrakken zijn sommige gifspuiters hier op dit forum.

  Sommige willen nieuw kiesstelsel, als front dmv A-combinatie weer aan de macht was, had geen haan gekraait naar een nieuwe kiesstelsel. Hypocrieter kan je niet zijn.

  Aan de geboren racisten wil ik zeggen. A kaba de Marrons gaan nu ook de vruchten plukken wat Suriname aan alle andere Surinamers al jaren te bieden had, het is hun goedrecht, heel snel mogen de autochtone Surinamers volgen.

  Leer ermee leven, als het je niet bevalt, blijf toch lekker in Nederland of vertrek naar India of Pakistan of waar dan ook, muriel daar is het beloofde land, Suriname is van en voor alle Surinamers. In tegenstelling tot Nederland die door Wilders is opgeeist voor alleen de Witte Nederlander.

  Minderwaardig mens.


  Maak melding

 55. Helemaal mee eens Chander.

  Men roept van alles over deze regering, maar m.i. had deze regering geen enkele kans van slagen gehad, als Venetiaan/Sardjoe hun zaken op orde hadden gebracht.

  Als Suriname, met het dreamteam (zoals ze zich zelf hebben geprofileerd) Venetiaan, Sardjoe, Rusland, Hildenberg etc etc, voor duurzame ontwikkeling hadden gezorgd tbv het gehele Surinaamse volk, dan was er nu geen vuiltje aan de lucht.


  Maak melding

 56. Demarcatielijn?

  Een demarcatielijn dwars door Suriname van noord naar zuid langs de Saramaccarivier is echt niet ondenkbaar.

  Muriel (#58) heeft de weet dat er een groot vliegveld door Mangli wordt neergezet in Nickerie. Dat wist ik echt niet! Bedankt voor de informatie.

  Maar is de gedachte van een gespleten Suriname de uitkomst voor alle problemen?
  Een Hindustaans/Chinese kant en een Creools/Marron kant? Wat vindt u daarvan?

  Dus als de Sramacca-brug de grens wordt dan komt dan aan beide zijden van de brug een controlepost.
  Wat doen we dan met de Javanen, Indianen en de dogla’s of boeroe’s? Mogen die de grens over zo vaak als ze willen?

  Op Cyprus heb je een Grieks en een Turks gedeelte met een muur dwars door het eiland.
  Het onderste gedeelte is steenrijk, het bovenste Turkse gedeelte komt amper aan eten.
  De Turken hebben het eiland bezet maar weten er geen raad mee.

  Als dat Suriname ook overkomt dan weet ik nu al welk deel wel te eten zal hebben en welk deel niet.

  Muriel, bedankt voor de informatie.
  Je voorspelling is geen onhaalbare bewering.
  Voor mij ben je geen Redi-musu maar een persoon met een goed ontwikkelde, verzorgde gedachtengang.
  Waar sommigen alleen maar hun best doen om de onkunde van deze regering te verdedigen, kom jij met mogelijkheden, suggesties en oplossingen om de situatie in het land te verbeteren/veranderen. Waren er maar meer zoals jij.

  Want zolang ezels als Brunswijk het voor het zeggen hebben in Suriname, zal vooruitgang ver te zoeken zijn. We zitten echt opgescheept met een raar kiesstelsel. Maar ja; als straks Groningen de hoofdstad is van de Republiek West-Suriname, dan komt er toch een nieuw kiesstelsel voor dat gebied?


  Maak melding

 57. Nr 24 Surinam radical rebel: ga eens de nrs 15 en 54 door lezen!!! Neem ook kennis van de onderstaande en wie weet wordt je wijzer wat ik jou van harte gun.

  Hogeschool InHolland opent vernieuwd gebouw
  Geplaatst op Tuesday, October.

  Wel mede de blanke iedeën !!!
  Succes!!!

  Black-Mamba


  Maak melding

 58. Nrs 24 en 44: zeker een tweeling he?? Neem de reacties van de nrs jawel!!! 15, 47,50,52,53,54,60,61,63 door!!! nogmaals jawel!!Ik heb tijd voor jullie genomen!! Foei zeg!!!

  Ik meen te zeggen dat jullie een zwarte hart hebben?? neen toch?? ik hoop het ook niet, want jullie kunnen het beter denk ik, tenminste als er een beetje verstand en kennis aanwezig is ook van her verleden.

  Gaarne verstandelijke herstel gevraagd!!!!

  Wiep-ding


  Maak melding

 59. muriel #58

  Je bent een racistische varken. Alle echte Surinamers minachten jouw soort. Wat ben ik blij dat je geen Surinamer bent en niet in Suriname woont.

  Waardeloze redi-musu hond.

  Ik charter persoonlijk een Lala-rookh replica voor je, zodat ze alle racistische honden kunnen meenemen naar India, opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 60. Nr 44 Piema: Ga nog eens een keertje je eigen reactie doorlezen en kom eerlijk tot jouw eigen conclusie voor je zelf, wat je neer hebt gezet en of het inhoudelijk mag en kan of niet!!!

  Het gezegde: vuur kun je nooit met vuur bestrijden!!! onthoud het!!! de ene makelij of land moet je nooit met de andere vergelijken want dat is heel erg dom!! Er is altijd verschil.

  Nederland heeft heel veel gemoord wat jij concludeerd, moet dan Suriname een klein beetje moorden??? zoals je dat ook noemt? Wie neem je in de maling? je verlult je zich zelf en ik denk dat je met je zich zelf aan het vechten bent.

  Beetje goed verstand zou goed doen!!!

  En of Nl en Sme geen binding met elkaar heeft of zal hebben, kom jij er zelf wel achter als je een beetje verstand hebt. Niet wetende of je dat ook hebt of zal hebben. De toekomst zal het leren en probeer scherp te blijven!!!

  Je zegt ook zelf dat Bouta en Brunsie jouw favorieten zijn. Natuurlijk!! je hebt je rechten! Ik gun je van harte.

  Ik hoop dat er straks niet geklaagd wordt en m.n door jou!!! Ik hoop dat deze heren het goed gaan doen!! of zij doen het al goed. jij weet beter denk ik!!!

  Alle trots, geluk en lof aan SME!!!!

  Labaria


  Maak melding

 61. ja precies Muriel je bent nog steeds een koeterwaals sprekende redi-musu met heel veel fantasie en een glazenbol t.a.v. Hindostanen en Chinezen.

  Dus, back to reality: VHP is een zeer ondemocratische (zoals velen) en etnisch gestoelde partij, en af en toe op het racistische af. Daarom zullen ze – uitgezonderd een deel van 1 etnische groep – weinig tot geen kiezers uit de rest van de samenleving kunnen trekken. Het maakt in VHP’s geval niet uit welk kiesstelsel wordt aangenomen, als ze maar regeermacht krijgen. De enige reden waarom ze nu tegen het kieststelsel zijn is omdat ze een hekel hebben aan marrons. Zoals ook jij weer duidelijk laat merken.


  Maak melding

 62. Als ik al die reacties hier zie, gaan we even terugdenken.

  Brunswijk als DNA lid onder front werd opgehemeld door VHP’ers in de DNA, voor ene Sharmila die mevrouw die met haar ondergoed zwaaide was deze Brunswijk een vrijheidstrijder die democratie had teruggebracht in Suriname, so bung.

  Dezelfde vrijheidstrijder heeft toen de hindustaan en NDP’er afgetuigd in dezelfde DNA, de toenmalige minister van Justitie zat er ook bij en keek ernaar.

  Wat er daarop volgde was toch wel merkwaardig, er was niet 1 (een) vhp’er of fronter die het voor deze Doekhie een hindustaan heeft opgenomen, niets afkeurenswaardig, geen tegengeluid, niets nada, vhp’ers vonden het integendeel goed dat Doekhie die pakrammel had gehad, hij had een grote mond werd gezegd, omdat hij voor het volk opkwam en de grondroven aan de kaak had gesteld, hoe durft hij zag ik ze al denken, bigi mofo.

  NDP’ers waren de enige DNA leden die hun afkeuring overduidelijk ventileerden, zelfs complete terugtrekking werd overwogen, als echte democraten hebben ze dat gelukkig achterwege gelaten.

  Hier op waterkant waren het dezelfde mensen die hun morele afkeuring ventileerden, voor de rest was het prima, Doekhi de NDP’er kiesie fong fong, a bung djeng werd er gebezigd.

  Nu mag deze vrijheidsstrijder zich voorzitter noemen van een DNA commissie, en wat lezen we, djoeka dit en djoeka dat, ze stoppen hun neus overal in, dat mag niet want het is ons land en als ze dat doen moeten wij de hindustanen ons gaan afscheiden, volgens een dorpsgek.

  Zo Hypocriet en achterbaks zal je het niet meemaken, dat is een feit.


  Maak melding

 63. Belangrijke organen worden tegenwoordig gezien als school of buurtverenigingen.

  Maar ik ben ook dol op de the “right man on the right place”. Zo hoort het, dus sta ik helemaal achter dit besluit.

  Als men het voorzitterschap als een nietszeggende job beschouwt en voor “mooi mooi” ziet, dan zit Brunswijk in de juiste functies.


  Maak melding

 64. Ik schaam me voor mijn landgenoten. Ik wist nooit dat Surinamers zo racistisch kunnen zijn. Volgens mij komt het doordat ze in Nederland zo gediscrimineerd worden, dat ze het gedrag van de racisten zijn gaan overnemen.

  muriel ik ben een hindustaan en ben een trotse Surinamer. Laat ons vanuit je mooie en veilige Nederland met rust. We zijn en blijven Surinamers.

  Maak je druk met wilders, zoek een plek voor alle Surinamers in Nederland zodat jullie daar gezellig kunnen gaan wonen.


  Maak melding

 65. Poster nr 57 gebruikt de woorde masochisten en geassimileerd zijn.
  Als daar de Surinamers wordt bedoeld, die niet in Sure wonen,dan vind ik het onjuist deze termen te bezigen.
  Wat denkt men wel, als Sure na het los komen van Nederland gedurende al die tientallen jaren erna op eigen kracht een welvarend land was geworden,dan zouden al die Suries niet hun heil hebben moeten zoeken buiten Sure. Men spreekt vaak in de postings steeds weer de Surinamers in Ned. aan,maar vergeet men dan, dat er ook Suries wonen in de omliggende landen van Suriname,in de V.S.,op de Antillen, Dom.Rep.in Canada,Duitsland,Spanje,Belgie enz?
  Zij komen ook op het Internet,dus houdt daar rekening mee.
  Er wordt dus niet alleen vanuit Ned. gereageerd,maar ook uit Suriname zelf,als men dat maar weet.
  De meeste Suries, die hun heil elders hebben gezocht, smachten ernaar, om in Suriname te wonen, maar het wordt hun zeer onmogelijk gemaakt. Weet men wel, hoevelen van deze Suries ooit na hun studie vrolijk en blij terug gingen naar het land van hun dromen Suriname, maar door discriminatie en jaloezie en andere reden maar terug gingen naar het land waar zij zich veiliger voelen?
  Overigens ben ik het helemaal mee eens met de bijdrage van Nr 57.


  Maak melding

 66. Goed gezegd Rajin (#76),

  het getuigt van ongelofelijke arrogantie en misplaatste betweterigheid wanneer figuren, die 1.aan de overkant van de oceaan wonen, 2.totaal geen binding meer hebben met Suriname en 3.VOORAL de feiten niet op een rij hebben, het lef hebben om inwoners van Suriname allerlei nonsens te komen uitleggen over het hedendaagse leven in Suriname.

  Bouta, Somo en Brunsie e.a. horen niet thuis in de regering en DNA, maar idd Sosoboto de oppertunistische en hypocriete VHP/NF-ers zijn de laatsten die hierover moeten klagen!


  Maak melding

 67. Hoe Saramacca demarcatielijn. De demarcatielijn wordt voorbij Commewijne waar nog Hindoestanen wonen. De Creolen (beide soorten) mogen dan het oude district Marowijne van voor 1980 hebben of eventueel aansluiten bij Frans-Guyana want zelfstandig worden ze erger dan Haiti.


  Maak melding

 68. DAS @68

  “Muriel (#58) heeft de weet dat er een groot vliegveld door Mangli wordt neergezet in Nickerie. Dat wist ik echt niet!”

  DAS je weet meer niet, dat is ons inmiddels al duidelijk.

  “groot vliegveld” hoe groot? zo groot! Hoor ik die gek muriel al schreeuwen.

  Mangli de NDP’er, ja, hij is geen VHP’er of NPS’er hij is een NDP’er vandaar dat hij SML niet mocht kopen van de vhp en nps.

  Deze Manglie heeft een hekel aan alles wat vhp uitstraalt, hij staat niet alleen hoor, geen enkele grote rijstmangnaat zit nog bij de VHP, ergo de meeste Nickeriaanse hindustanen zijn geen VHP’er meer (1 zetel) weet je nog.

  En weet je waarom, omdat vhp niets voor de Nickeriaan heeft gedaan, ze hebben ook niets voor de hindustanen in Saramacca gedaan, ook daar zullen ze verdwijnen en plaats moeten maken voor de NDP.

  Een hindustaan die voor de NDP kiest, doet dat om gegronde redenen, ze willen af van het etnische gedoe, de eerst VHP’er die in Nickerie over afscheiding gaat beginnen zullen de Nickeriaanse hindustanen direct aan een grote boom hangen.

  In ieder geval wordt Mangli’s verzoek behandeld door de Minister van NH, zijn verzoek voor 58000 ton grind is in behandeling, zo snel werkt deze regering met particuliere initiatieven.

  Dat muriel de Chinezen in haar racistische denkwijze wil bijbetrekken, komt omdat ze niets weet van de Chinees of hun denkwijze.

  De Chinees in Suriname, zijn met economische belangen bezig en hebben geen tijd voor racistische en primitief politiek geleuter. Aan de huidige regering zullen ze meer hebben dan aan front, de eerste natrap hebben de Chinezen al aan Vene als President gegeven, ondanks hij ze zo welwillend stond. De Chinezen weten dat ze eigenlijk geboycot werden door de VHP omdat die hun economische belangen geschaad zagen.

  Uiteindelijk zal de Chinees dus eerder voor de creool kiezen dan voor de hindustaan, de hindustaan is de concurrent en de creool is de klant.

  Maar nu even genoeg over muriel glazenbol verhalen, geen zinnig mens die dit kon verzinnen dat staat vast, Voor domme DAS geen onhaalbare bewering, de Staat West- Suriname in het verschiet.

  DAS gaat verder hoor, we gaan samen lezen.

  “Voor mij ben je geen Redi-musu maar een persoon met een goed ontwikkelde, verzorgde gedachtengang.
  Waar sommigen alleen maar hun best doen om de onkunde van deze regering te verdedigen, kom jij met mogelijkheden, suggesties en oplossingen om de situatie in het land te verbeteren/veranderen. Waren er maar meer zoals jij.”

  muriel is vooral geen redi-musu, ze komt met suggesties, mogelijkheden en oplossingen om de situatie in het land SURINAME, waar zij niet woont, waar ze geen enkele loyaliteit mee heeft, waar ze in haar eigen woorden niets van moet hebben, waar voor volgens haar een regering vertoefd die ze minacht.

  Raar vind ik dit wel, maar goed zal aan mij liggen.

  Ieder geval hebben wij Surinamers nota genomen van muriel en das hun suggesties, mogelijkheden en oplossingen.

  De oplossing van de twee verachtelijke buitenlanders is OPDELEN SURINAME, met aan de ene kant de hindustanen die geen honger zullen lijden volgen DAS en het andere deel van creolen/Marrons die zullen pienaren en honger lijden als ratten in de val.


  Maak melding

 69. Surinamers die denken dat racisme alleen in nederland voorkomt leven op mars denk ik .
  Ga terug naar de tijd van de binnenlandse oorlog. sommige surinamers houden hun zelf voor de gek.


  Maak melding

 70. De oplossing van alles…

  Suriname afsteken van Zuid-Amerika en volledig “met man en muis” laten afzinken in de Atlantische Oceaan.

  Opgeruimd staat netjes!

  Het was eigenlijk nooit wat en zal ook nooit meer wat worden in Suriname.

  Hele generaties hebben zitten wachten tot dat het ooit beter zal worden, zonde van de levensjaren.

  Hoe hard men ook werkt, het maakt toch allemaal geen éne flikker uit.
  Inzet wordt in Suriname helemaal niet gewaardeerd, laat staan beloond.

  Immers,
  De grootste criminelen zitten in de regering!
  De kleinste criminelen pikken je bezittingen in, of het hun natuurlijke recht is.
  Ondertussen word je ook regelmatig beroofd en ga zo maar door.
  Bovendien word je geld steeds minder waard/prijzen worden immers steeds duurder enz.
  De etnische jaloezie/verdeeldheid neemt weer gigantische vormen aan!

  Dit alles, dank zij, een door en door verziekte samenleving, welke gevoed wordt door: domheid / luiheid / slecht onderwijs / haat / nijd / afgunst / jaloezie / racisme /vriendjespolitiek / corruptie / criminelen / zeer slechte zorg / incompetente regeringen enz.

  Het is triest, maar ik heb genoeg geïnvesteerd in het land, en het heeft me uiteindelijk alleen maar bloed, zweet en een heleboel tranen opgeleverd.

  Geef m’n portie dus nu maar aan fikkie.

  Gelukkig zijn onze bezittingen op tijd verkocht, dus binnenkort vertrekken ook wij uit Suriname, veel slechter dan in Suriname kan het immers nooit worden.

  Het ga jullie goed.


  Maak melding

 71. Na elke regeringswisseling kennen we het fenomeen van de profiteurs die uit Suriname wegvluchten.

  Deze profiteurs komen dan meestal naar Nederland om hun 5 jaar uit te zitten, hopende op de nieuwe slag na de nieuwe verkiezingen.

  Sommige van deze profiteurs zijn zo schaamteloos dat ze niet eens enige dankbaarheid kunnen tonen voor het land dat ze hebben uitgebuit, nee het mag verder naar de kloten, want uiteindelijk mi no mang mek mi njang moro en if mi no mang meki moro dang no wang sma na fu meki, zullen ze denken.

  Degene die blijven om het land met vereende krachten helpen opbouwen, zullen alleen maar zeggen, opgeruimd staat netjes en kom vooral nooit meer terug.


  Maak melding

 72. He Johnny de voor je komt vertellen dat ik je mening niet respecteer.

  Klopt, ik respecteer inderdaad geen enkele mening die niet dient ter verheffing van mijn geliefde land.

  Ergo, ik veracht mensen die denken vanuit het buitenland mijn land te willen opdelen of dat het in de oceaan verzinkt. Dat is mijn mening.

  Enne by the way, ik veracht ook racisten en heb geen enkele respect voor hun mening.


  Maak melding

 73. Sosoboto is zelfde poster als Paraman. Zie taalgebruik. v.b. ergo. Hj denkt dat het indruk maakt. Ik weet dat hij ex-militair is en op Fort zeelandia en in het binnenland heeft meegemoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.