Surinaams staatshoofd te druk voor strafzaak

42

PARAMARIBO, 16 okt – Desiré Bouterse heeft het druk met staatszaken om het proces rond de Decembermoorden bij te wonen. Dit zegt advocaat Irwin Kanhai. Het staatshoofd verscheen dan ook niet op de zitting. Het was de zoveelste keer.

Bouterse weigerde ook dit keer in te gaan op de oproep van de Krijgsraad. Ook vier getuigen verschenen niet. Alle vier behoren tot de Groep van Zestien die in 1980 de staatsmacht greep. Onder hen bevindt zich oud-legerbevelhebber Artie Gorré. Verdachte Iwan Krolis verscheen wel. Hij wordt ervan beschuldigd de executies mee te hebben uitgedacht.

“Daar klopt niets van”, zegt Krolis. Hetzelfde zou het getuigenis gelden van Rita Rahman, zus van de vermoorde Lesley Rahman. Zij verklaarde bij de politie van journaliste Bimla Gayadien te hebben gehoord dat Krolis betrokken was. Een buurman van Harold en Cynthia Jap A Joe had hem bij het echtpaar thuis gespot. De buurman ontkent het nu. De zitting is verdaagd.


42 REACTIES

 1. Is dit de (staatshoofd) die men in suriname een kans wil geven.Is dit de man an die een voorbeeld is voor de jongeren in suriname, ik dit de man waar vele domme surinamers hun hoop op hebben gevestig. hij heeft geen tijd voor de rechtsgang in zijn eigen land maar hij gaat wel naar guyana washington om daar over democratie en de rechterlijke macht te praten hij heeft geen tijd maar viert wel groots zijn verjaardag wie houdt wie nou voor de gek? bouterse zet suriname en zich zelf voor lul in de wereld en dit stelletje gestoorden wil serieus genomen worden.niemand staat boven de wet wie dat denkt lijd aan grootheidswaanzin.


  Maak melding

 2. Desi Bouterse heeft zijn 65ste jaardag twee dagen lang uitbundig gevierd.
  De kiezer in Suriname heeft hier zelf voor gekozen, dat diverse verdachten en hoofdverdachte zich in het machtscentrum van Suriname bevinden, en zij zich bedienen van de macht om zich zelf te beschermen.


  Maak melding

 3. Als president heb je een voorbeeld functie in de samenleving. Het negeren van een gerechterlijk bevel, om welke reden dan ook, wil zeggen dat de rechtstaat en de democratie in Suriname met voeten worden betreden.
  Bouterse wel of niet beoordelen / veroordelen lijkt nu op een utopie te zijn en een schande voor alle inwoners van Suriname. De rechtstaat is hier in het gedieng en die Kanhai die zich advocaat noemt ondermijnd hier met zijn akties de totale rechtstaat


  Maak melding

 4. Waar eindigt de werkelijkheid en begint de fantatie? De aanbidding, de onderdanigheid zorgen ervoor dat bouterse zich boven alles en iederee voelt, dat hebben bepaalde mensen in suriname nog niet door, zo houden ze een dictator instand. dictatuur is niet alleen het werk van de dictator, ook van de slachtoffers ik moet zeggen dat het mij verbaast hoever de aanbidding van bouterse gaat onbegrijpelijk vindt ik zelf.


  Maak melding

 5. Een moordenaar hoeft niet mee te werken aan zijn veroordeling. DDB weet dat en als hij veroordeeld zal worden zal VP Ameraali hem gratie verlenen. M.a.w. DDB moet ophouden met spreken over rechtvaardigheid en veiligheid. En vooral niet over bezuinigingen. Renovatie OW kost 650.000 srd. Auto’s besteld door OW voor een bedrag van 1.2 miljoen US dollars.


  Maak melding

 6. Het Uitschot,
  Kijk eens stevig naar die drie vingers, die jou richting uitwijzen, wanneer jij een ander euvelduidt.

  Te dien dagen had hij zeker als een groten klootzak moeten zitten wachten om zelf en met hem vele anderen, in de pan zou woreden gehakt. Ik begin nu wel te twijfelen of HE werkelijk hersenen heeft.


  Maak melding

 7. Nu heeft een hufterige president de kans om zijn “onschuld” te bewijzen en nu heeft hij geen tijd !!!
  Volk, wordt toch wakker daar in Suriname!

  Groet ; Linksom.


  Maak melding

 8. Dat deze man, DB geen gezond verstand heeft is wel gebleken.Hij had indertijd moeten verschijnen voor het gerecht, want dat vereist een rechtschapen democratie. Werd hij vrijgesroken dan was er niks aan de hand. Dat is juist goed voor de democratie.Maar nu is er een soort naieve patstelling.


  Maak melding

 9. Wikipedia: De trias politica (ook de driemachtenleer genoemd) is een uitwerking van het idee van scheiding der machten binnen een staat.

  Dit leert men ook op de surinaamse scholen. Bij het aantreden van Desi had men kunnen verwachten dat deze drie machten in één hand zouden komen. Uit de geschiedenig blijkt dat overal waar deze drie machten in één hand komen, dat het met zo een land bergafwaarts gaat en raakt het verder geisoleerd. Dus Bouta stemmers niet gaan klagen. What you seed is what you get.


  Maak melding

 10. Meneer Bouterse, u moet zich schamen. U heeft zoveel van het volk gekregen : vrijheid, roem, buitenlandse reizen, persoonlijke feestjes. U bent out-exchange. U bent uit balans voor wat betreft ‘geven en nemen’, of eerder gezegd, ‘nemen en geven’. U moet zich schamen. U pretendeert in het buitenland, een goed voorbeeld te geven. Ik denk dat Edwin Carrington wel respect zou hebben voor de rechtsstaat en zeker wel zou verschijnen bij zittingen. Maar u etaleert slechts een arrogante django attitude, als het hierom gaat en niemand die u wat kan zeggen. Uit vrees. Nee hoor. Met mij schamen vele mensen zich om u de president van ‘ons land’ te noemen. U doet TE interessant. U zult veeeeel meeeer bereiken als uw meer interesse toont voor de gevoelens en belangen die spelen, bij vooral de nabestaanden van een massacre van 1982 en meer, waar u nu eens eindelijk verantwoordelijkheid neemt om dit op te lossen. PAS DAN mogen mensen u belonen met de rechten die u nu steelt van eerlijke mensen.

  Mensen rechten ? Alleen eerlijke mensen hebben rechten ! Ga zo maar door Desi, en straks heb je het hele volk tegen jou en iedereen legt het werk neer. Gaat u dan alle mensen weer laten ophalen ?

  U moet zich schamen. Ga nou eens een keertje naar Boxel en toon wat voor een man of staatsman u werkelijk bent !!!!


  Maak melding

 11. Goedkope smoejes. Samen met al die onontwikkelde moesjes die voor u gestemd hebben moet u ook eens eerlijk in de spiegel naar uzelf gaan kijken.

  U kunt altijd gerehabiliteerd worden.
  Waarom moeten zoveel verdachten van de kleinste misdaden alvast opgesloten zitten in Santa Boma, en de mensen betrokken bij een massacre als 8 dec 1982, NIET ??????????


  Maak melding

 12. Soap!

  Heeft wel tijd voor de viering van zijn verjaardag, het toekomstige voorzitterschap van de Caricom? Allerlei andere onbelangrijke zaken en whisky-parties.

  Maar om te verschijnen op een Rechtsspraak in een zichzelf noemende Rechtsstaat is er geen tijd?
  Is Suriname we een Rechtsstaat? Foei!


  Maak melding

 13. men praat over bezuinigen in Suriname.. President is jarig Die geeft 2 dagen feest.. men is aan het bezuinigen in suriname. minister geeft bijna half milion uit aan renofatie eigen kantor, Minister ontdekt wandaden van party genoten en houdt die voor het ligt.. Minister moet op stappen.

  Jong Suriname.. We leven in een omgekeerde wereld.. waar hebben wij het allemaal over..

  belachlijk is nog zacht uitgedruk..
  Ik zou er mee eens stemmen als we suriname terug zouden geven aan de Indianen.. de oorspronkelijke bewoners..we hebben een puinhoop van gemaakt.


  Maak melding

 14. Is er nog wat anders te doen of niet?? dan achter de kont van Desi te lopen!! Wat doen jullie toch verkeerd achter deze man te lopen naar zijn kont.

  Denk je dat deze mensen, lammetjes zijn? achteraan lopen en zo gepakt!!!

  Kom met andere formules als je inderdaad een dader wilt pakken!!! Geloof nou mij maar!!! er komt geen berechting en er gebeurd ook geen moer!! Er is nobody die hen een haar kan krenken!!

  Schrijf het ergens op en lees het terug na 20 jaren!!! Ze zijn te slim af!!!! De dommerds zijn de rechters/advocaten!!

  En inderdaad als President ben een voorbeeld voor de burgers maar denk wel na!! Niemand wilt in zijn handen snijden. Bij de domme lukt het wel!!!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 15. Beste mensen,

  De boeven zijn weer aan de macht!!!!! Waek up!!! Dank zei de wel`denkende`surie,s. wat verwacht je van ze????

  Som peapel you can fool ol the tijd, but you can not fool ol the peapel ol the tijd!!!!

  ANDHE HÈ KANNOÈN……..DOE WAT!! NU HET NOG KAN.
  Lalbhadoer kè chal cholò….djago djago.. agiè kholo…….

  MÌ KONDERE TROE MÌ LOLY YOU…..!!!!!!!!!

  Groet,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 16. Hoe wil man Bouterse te recht stellen in zijn functie als president van Suriname hij staat toch boven de wet of niet?De grootste fouten die gemaakt zijn is op zich zelf het proces dat veel te lang duurt en de verdachten daar valt er ook wat van te zeggen die kunnen toch keihard vasthouden dat ze niet bij waren.Ik wil niet zeggen dat dit proces een verloren zaak is voor de familieleden van de getroffen dat je het kunt afschrijven want het ziet er naar uit zo te zijn zolang Bouterse als president van Suriname zit komt er niets van dit Proces.


  Maak melding

 17. De naïeve schreeuwerige aanhang van Bouterse heeft het nog steeds niet begrepen.
  De dictator organiseert stap voor stap een milieu waarin hij met geweld en intimidatie het volk kan onderdrukken.
  De politiebewaking wordt vervangen door particuliere bewakers, dus dansen op de muziek van hun broodheer.
  De voorgenomen dienstplicht versterkt zijn militaire invloed, de soldaatjes zijn gehoorzaam aan de baas.
  De gevestigde rechtsorde frustreert hij zodat er geen plaats is voor gerechtigheid want welke officier of rechter durft de Baas te veroordelen met de angst om straks zelf de slachtoffers te worden van de “2010 moorden”


  Maak melding

 18. Als een. Advocaat zo bang is om zIjn client te wijzen op zijn plicht, dan mag zijn praktijk op de vlooienMarkt gaan uitoefenen. Wat een bange scheitert is hij toch.


  Maak melding

 19. Wie gaf hem de macht?of gekozen tot Presidentvan Republiek Suriname?Niet slechts de electoraat,maar de coalities zijn ook veranwoordlijk voor dit soort machtsvertoon.Zonder die Somo’ en Ronny en anderen kon NDP Niet REGEREN,toch?


  Maak melding

 20. De vorige regering kon dit zien aankomen dat Suriname door een stel (in- en nationaal) veroordeelden zou worden geregeerd als men er niks tegen zou doen. Waarom is er geen wetgeving gemaakt en waarom zijn de heren en dames die er voor in aanmerking komen nimmer in verzekering gesteld. Er loopt thans een 8 december proces waar president en enkele ministers verdachte van zijn.
  Een fietsen dief in Suriname gaat achter de tralies, hoe krom zijn de opvattingen in de samenleving.


  Maak melding

 21. “Surinaams staatshoofd te druk voor strafzaak”

  “strafzaak” die na 7 minuten afgelopen was.

  En wat zou hij op zo’n poppenkast moeten komen doen, om onderstaande aan te horen? Want laten we eerlijk zijn, dit is wat er allemaal totnutoe plaatsvind “horen zeggen”

  “Hetzelfde zou het getuigenis gelden van Rita Rahman, zus van de vermoorde Lesley Rahman. Zij verklaarde bij de politie van journaliste Bimla Gayadien te hebben gehoord dat Krolis betrokken was. Een buurman van Harold en Cynthia Jap A Joe had hem bij het echtpaar thuis gespot. De buurman ontkent het nu.”

  Een waarheidsbevinding commissie is wat Suriname nodig heeft, dit kost teveel geld en zal op niets uitlopen.

  I rest my case


  Maak melding

 22. In suriname is alles mogelijk dus laat die man zijn gang gaan.Een moordenaar blijft een moordenaar.God zal hem nog straffen.Degene die voor hem hebben gekozen weten het niet beter.Als Bouterse het voorbeeld voor suriname moet zijn dan zijn wij diep gezonken.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 23. So So pak, pak, pak!! Kukeluu, kuuu!!

  So, so mofo hatie!!! Pak me dan als je kan!

  Dit is namens Bouta en de andere verdachten in de moord zaak.

  Je bent pas een dief als je veroordeeld bent of niet soms?? Alleen is hij inderdaad geen lammetje zoals eerder gelezen van nr 17 Wiep-Ding, zo erachter gehold en in de armen genomen. Hij is nu the man of the match.

  Labaria!!


  Maak melding

 24. IK weet niet Echt Nickname Bijnaam Password iedereen Zich Zo Druk maakt over de DDB, en This Zaak van HIJ nou WEL Van de niet berecht Moet Worden. De inwoners van Het Land WAAR ER onrecht is gepleegd, Hebben massaal gezegd; “DIT IS WAT WIJ Willen”. Het is DUS niet Meer van Belang van we blijven roepen dat-“t Allemaal niet is Domme Massa Van de niet ER is er wat voor doen Meer AAN te veranderen. Ikzelf Denk DAT Het te Maken heeft voldaan This Eeuw, Bouterse, Wilders, Adh medhinedjeth NOEM mare op de Mensen Kiezen massaal VOOR zegt Soort types. succes.


  Maak melding

 25. Zo zie je het ,hij heeft allen maar grote mond en en hij kan alleen maar bluffen, verder kan hij niks want hij weet het ook niet beter want hij is niet geschoold en dat hij [de moordenaar van onze mooie suriname ]zo ver is gekomen is allemaal door de domme aanhang van hem die niet zo dom zijn


  Maak melding

 26. Zo zie je het ,hij heeft allen maar grote mond en en hij kan alleen maar bluffen, verder kan hij niks want hij weet het ook niet beter want hij is niet geschoold en dat hij [de moordenaar van onze mooie suriname ]zo ver is gekomen is allemaal door de domme aanhang van hem die net zo dom zijn


  Maak melding

 27. Wat moet deze president komen vertellen in dit Jan Klasen/Katrijntje verhaal?

  Hij heeft al ondubbelzinnig verklaart de politieke verantwoordelijkheid te dragen.

  Zoek het maar uit, dan hoort hij het wel.

  Frappant genoeg zijn de gevolgen van 08 december 1982 met een veelvoud aan dood en verderf hier niet aan de orde.

  Ook hypocretie zal vroeg of laat voor de bijl gaan. Moskee en kermisverhalen???

  Time will tell.


  Maak melding

 28. Bouterse heeft het te druk en de getuigen van Bouterse mogen dus ook lekker wegblijven, want die hebben kunnen ook aan voeren dat ze wat anders aan hun hoofd hebben. Bent benieuwd wat bouta van vind als zijn eigen getuigen ook wegblijven.


  Maak melding

 29. Volgend keer kunnen de requistoor en de pleidooi al beginnen.Met of zonder don Quichote en zijn pancha.Want tijd is er niet zoveel meer.Je kan er een eed op doen dat hij een duivels plan weer gaat uitvoeren.Dus hoop ik dat er goed gewaakt wordt op de gechreven getuigenissen die er zijn.Ik ben bang dat we straks te horen krijgen dat die dingen niet plaats hebben gevonden.Dat het allemaal geruchten zijn.Van deze moordenaar is alles te verwachten


  Maak melding

 30. we weten toch al jaren dat hij het te ‘druk’ heeft voor deze zaak? Het is dan ook zeer jammer dat de NF-regering het ook te druk had met corruptie en nepotisme om de opmars van deze moordverdachte via o.a. wetswijzigingen te stuiten.


  Maak melding

 31. Wie is de grote regisseur achter Bouta?
  De man gaat en staat waar hij wil. Feest met zijn kornuiten wanneer het hem uitkomt. Nepotisme viert hoogtij, al zijn vriendjes zijn weer terug. De massa die hem heeft gekozen slaapt haar roes uit, mensen het gaat Bouta voor de wind.

  Stelselmatig worden er kleine wijzigingen in en rondom Boxel aangebracht en de datum van 19 nov. is ook een lachertje. Dat is net een krappe week voor de viering van de 35-ste onafhankelijkheidsdag. Bouta heeft het druk met gasten ontvangen: rechters blijf thuis, want hij komt gewoon niet. Ik kijk naar de daden van Bouta. Die wijzen allemaal in de richting van de persoonsverheerlijking waarmee hij zijn presidentschap begon.

  Voor wie me niet gelooft, verwijs ik naar de krantenberichten van 20 nov. Als hij wel komt zal ik eerlijk mijn miscalculatie toegeven. Maar weet je, Bouta is voor mij wel een open boek. Ik ben er haast van overtuigd dat ik gelijk zal krijgen.


  Maak melding

 32. Bouta en al zijn vriendjes zijn afkomstig van Hoeren!!!!! Daar door zijn ze niet in staat om tot goeie en daadkrachtige daden te komen.

  Swieti Sranag gebruiken ze als een Hoer!!!! De djoeka`s zijn moordenaars, boeven en parasieten. Wat voor goeie daden moeten wij van zulke mensen verwachten?????

  Djago, djago, brada naga siesa van Sranag!!!!!

  Dont make them fool you!!!!

  Lalbhadoer


  Maak melding

 33. Augie (#34) de getuigenissen van beide partijen bestaan nu enkel uit horen zeggen en zijn niet onafhankelijk van aard, dus juridisch gezien tot nu toe geen sterke case. Ben benieuwd wanneer een keer onomstotelijk bewijs wordt gepresenteerd.


  Maak melding

 34. @ nummer 38 nena,
  Weet je wat ik erg vindt aan jou en de kudde? waneer je doelbewust jou landgenoten om de tuin leid dan ben je in mijn ogen een veinzaard.
  Iemand die aan alles twijfeld behalve aan zijn eigen geweten is geestelijk ziek.
  vertel jou landgenoten eerlijk hoe bouterse de 16 vrijheidsstrijder op de podium heeft bedreigd voordat hij ze heeft opgepakt gemarteld en op zeer laffe en barbaarse manier heeft afgeslacht.Nene ieder beschaafd mens met moraal en normen en waarden is voorstander van het berechten van deze medogenloos moordenaars die schuldig zijn aan de massaslachting op 8 dec 1982, alleen in suriname worden deze moordenaars beloont met het hoogste baan van het land misdaad wordt duidelijk beloont in de suriname van nu .nena als jij de geschiedenis van bouterse niet kent wil jou verzoeken om te zwijgen, jij weet niet de helft hoe de militairen onder leiding van bouterse tekeer zijn gegaan in suriname, de man die nu mooi weer speeld en de grote president uithangt heeft mij volk tot op de bot vernederd en geknecht.


  Maak melding

 35. “de man die nu mooi weer speeld en de grote president uithangt heeft mij volk tot op de bot vernederd en geknecht.”

  Bovenstaande komt uit het geestelijke zieke brein van ‘de weg kwijt’.

  He gekkie ik heb nieuws voor je, De President in Suriname wordt door het volk (DNA of VVV) gekozen.

  Blijkbaar vind het volk niet dat zij vernederd en geknecht zijn, mag dat ook?

  Blijkbaar niet voor jou. Maar goed, jij bent ook maar gewoon een zieke wannabee Nederlander die denkt te moeten spreken voor het Surinaams volk.


  Maak melding

 36. Sosoboto(#41)laat de Weg Kwijt maar, hij is psychisch gestoord en als een echte dictator eist hij van alle anti-Bouterse aanhangers dat ze net zo emotioneel en psychotisch als hij reageren op iedere puf die Bouta laat. Een puur rationele en juridische analyse van de rechtszaak is dus verboden voor mij :(.Ook nabestaande Behr heeft de toorn over zich geroepen van Dictator DU in de Suriname-Amsterdam kwestie. Ik huiver…maar niet heus:)


  Maak melding

 37. Als alles wat die zielepoot daar beweert,zijn volk geknecht en vernedert,vraag ik me af als de Bouterse aanhangers geen gevoel hebben,want al hoe dom iemand zal zijn als er zo met ze is gesold zullen ze nooit voor Bouterse gekozen hebben.
  Overdrijven is ook een bezigheid DU/UITWEG.
  Het volk was al wat blij met de revo,want de toenmalige dieven/regering Aron,dacht alleen maar aan hun eigen gewin en liet het volk barsten,maar door hebzucht van een stelletje die hards,kon de revo niet meer doen waarvoor ze de coup pleegden,nl het Surinaamse volk betere tijden geven.
  Eindelijk kan Bouterse,de enige nationalist in Suriname, voor zijn mensen opkomen en dat gaat hem zeker lukken.
  DU/UITWEG ga door met je haatzaaerij,zoals je weet heeft het je tot nu toe niet ver gebracht,ga maar door misschien zijn we snel van je verlost,als je binnenkort wordt opgenomen in een gesticht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.