President Suriname mag borst natmaken voor Caricom

20

PARAMARIBO, 14 okt – President Desiré Bouterse mag zich alvast goed voorbereiden op het voorzitterschap van de Caricom. Dit zegt Edwin Carrington, Secretaris Generaal van de regionale organisatie. De Caricom is klaar voor Bouterse.

Het overnemen van het voorzitterschap in 2012 is een kwestie van formaliteit. “Ik heb geen geluiden ontvangen van lidlanden tegen Suriname’s voorzitterschap”, zegt Carrington. “In september waren onze staatshoofden al bijeen in New York. Toen hebben zij met zijn allen Bouterse verwelkomd. Ook zijn bezoek aan Guyana is goed verlopen. Steun is er dus wel.”

Hij ziet Bouterse een probleemloos aantreden in 2012. “Ik heb niets over problemen gehoord. Het is het volk van een land dat zijn leiders kiest. Wie gekozen wordt door een lidland, is de vertegenwoordiger van dat land. Ik heb een goed gesprek gehad met de president over zijn rol.” Bouterse is nu binnen Caricom verantwoordelijk voor de gebieden cultuur, gender, jeugd en sport.

20 REACTIES

 1. “”President Suriname mag borst natmaken voor Caricom””

  Reageerder, uw vergelijking van de President van ons geliefde Republiek Suriname met President Mugabe is niet juist; Vergelijkt u de loopbanen van deze twee presidenten dan valt meteen op dat er geen genocide in Suriname heeft plaatsgevonden.Dat onze President wereldwijd wordt aanvaard (uitgezonderd enkele staten die op een hand zijn te tellen) tekent de bereidheid van de wereld volkeren tot vergiffenis en verzoening. Medeleven aan de nabestaanden van het Fort Zeelandia incident is op zijn plaats. Blijven wij daarbij steken of gaan wij vooruit in de ontwikkeling van de Republiek? Is het tijd voor een waarheidsvindings commissie? Het volk zal met de verwerking moeten leven en de geschiedenis zal dit vastleggen.

  Kolibrie


  Maak melding

 2. Kolibrie.
  Het blijft altijd een bekvechterij.
  Hij is wel Mugabe, Hij is geen Mugabe.
  Het was net op het randje geen genocide, Of net wel.
  NDP heeft zoveel jonge capabele mensen met schone handen.
  Waarom zo een oude man.
  Waarom een oude man met een discutabel verleden?
  Kijk bijvoorbeeld naar Bouva.
  Goed gesudeerd, knappe kop, jong, energiek en door iedereen geliefd.


  Maak melding

 3. Nee,in China is don Quichote niet welkom.Wat zou hij graag naartoe zijn gegaan.Maar de chinezen lusten hem niet vanwege zijn drugs verleden bij hem en zijn familie.Drugs handelaren worden in China zonder proces doodgeschoten.Tegen moordenaars en boeven hebben de chinezen niets.Ook mugabe is daar welkom.Ik ben benieuwd naar hoe de rest van de caricom denkt over een moordenaar.Hij gaat nu ook de jeugd van de eilanden uit de katibo leiden he youth,use my drug and are free


  Maak melding

 4. Een paar reageren net als KRABOE IN WANG BARIE., gelukkig het zijn maar enkelen., want de grote meerderheid van het VOLK heeft Bouterse tot President (hun vertegenwoordiger dus) gekozen. Laat die toch zijn werk doen., sjonge sjonge slechte verliezers zijn die. (lafoe).


  Maak melding

 5. Reageerder
  Ik zou graag willen dat je niet deze vergelijking maakt tussen Mugabe en Bouterse want het zijn twee verschillende personen.De westerse media schrijft haast nooit hoe de vork in de steel zit.Als je Zimbabwe geschiedenis door gaat geschreven door de beroemde en geliefde Engelsman Basil Davidson die de 9 juli 2010 stierf dan krijg je een andere opvatting van de gang van zaken.Dat Cycil Rhodes te vergelijken was met Hitler voor het afslachten van zovelen afrikanen spreekt men niet over ook dat Ian Smith 55000 Zimbabwes op zijn geweten had word er niet over gesproken.Bouterse is dom en nai”ef en zeker niet gevaarlijk over zijn destijds opdrachtgevers wordt er nooit over gesproken.Zijn opdracht als vertegenwoordiger voor het Caricom zal hij zeker wel kunnen uitvoeren men komt niet veel van hem verlangen het is meer symbolisch zoals men dat zegt een president zonder enig bevoegdheid.En tot slot een paar boeken die ik graag kan aanbevelen aan vele lezers op deze website te lezen die in het Engels geschreven zijn en zeker ook in het Nederlands vertaalt zijn:Modern Africa; A Social and Political History by Basil Davidson.Africa Altered States,Ordinary Myracles by Richard Dowden.King Leopold`s Ghost(A Story of Greed,Terror and Heroism in Colonial Africa) by Adam Hochschild.


  Maak melding

 6. Als Caricom zich zelf serieus zou nemen zou ze eerst afwachten op de uitspraak van het 8 december proces.Uiteindelijk is haar toekomstig voorzitter hoofdverdachte van 15 moorden in het strafproces.
  Een pas op de plaats zou niet misstaan in deze.


  Maak melding

 7. @ kolibrie was moiwana dan geen genocide. i rest my case. Suriname heeft oogkleppen op. Morele en ethische waarden gelden voor niemand meer. Die zijn overgenomen voor landsbelang. Iedereen is bezig in Landsbelang, zelfs Somohardjo neemt dat woord te pas en te onpas in zijn mond. Wacht maar te woyo jagi dang ung sa sji suma na lasmang. Suriname natuurlijk.


  Maak melding

 8. @ nummer 2 .
  Suriname is veroordeeld inzake de massamoord te moiwana weet jij dat nog .
  bouterse heeft onze sterke gulden laten devalueren en onze economie kapot gemaakt, bouterse duld geen tegenspraak hij is ook bezeten van de macht dit zijn allemaal vergelijkingen met mugabe.
  Hoe is het mogelijk dat een BEEST met zo een verleden verantwoordelijk kan zijn voor de jeugd en cultuur zijn eigen zoon kon hij niet op het rechte pad houden sterker nog hij stimuleerde zijn zoon om de drugswereld te gaan .


  Maak melding

 9. uit dit artikel maak ik op dat desipres al is geaccepteerd en ook nog goed ingevoerd is in de materie > waarom moet ie dan zijn borst nat maken ? tot zover ik weet, betekent die beeldspraak dat je tegen iets moet opzien, op tegenstand moet rekenen etc.etc. >> dus edwin, whats cooking in caricom against us ??.


  Maak melding

 10. Zoald Reageerder
  al aangeeft. Ze kunnen hem niet weigeren, maar daar is ook alles mee gezegd. iedereen zal hopen dat het voorzitterschap snel en zonder veel problemen voorbij gaat.

  Het artikel is dan oo volkomen niets zeggend en getuigd feitelijk van een ernstige mate van zelfcensuur. Triest.


  Maak melding

 11. Ik hoop dat hij ddb in het buitenland tegen een opstoot kan..de buitenlandse journalisten zijn niet partijdig en lichtvaardig..en ze hebben lak aan de thuis front..

  Hij moet wel een goed vertolker meenemen die het voor hem in het takie takie kan vertalen en een goed woordenboek in verschillende talen..


  Maak melding

 12. @kolibrie

  SME is door de OAS veroordeeld wegens genocide gepleegd te Moi Wana onder het bewind van de dictator DDB !!
  Wereldwijd aanvaard! In welk opzicht. Ja hij wordt net als Mugabe opgrond van internationale gedragsregels als wettigstaatshoofd aanvaard, maar dat gold ook voor Taylor, Hitler, Idi Amin, Sadam Hoessein, en geldt ook voor de leiders van Noord Korea, Iran, etc.
  Wereldwijde aanvaard op ander gronden is nagenoeg geheel afwezig.

  @Smara
  Wil je soms beweren dat de wandaden van voorgangers Mugabe het rechtgeven om de meest verschikkelijke wandaden te begaan? Straks ga je nog beweren dat DDB nu van alles mag doen omdat hij in de jaren 80 de meest vreselijke wandaden uit de SME geschiedenis pleegde.


  Maak melding

 13. goedzo @smara

  als ik de doorsnee reacties lees vraag ik me altijd af waar of er dan geen andere geesten zijn op dit forum.
  zo krijg ik tenminste weer een beetje zin om een reactie te versturen.


  Maak melding

 14. Waarom zit de NDP aanhang altijd triomfantelijk te verklaren dat ze GEWONNEN hebben en dat de tegenstanders van Bouterse niet tegen hun VERLIES kunnen? Van ideologie of morele verwerping hebben ze blijkbaar nooit gehoord.

  Is politiek en landsbestuur voor hetzelfde als een ordinaire voetbalwedstrijd…?


  Maak melding

 15. Misschien moet je naar ocer gaan daar zegt iedereen ja op alles wat bouterse zegt, of misschien moeten de aanhangers van bouterse hun eigen forum maken dan kunnen jullie bouterse daar adoreren en de geschiedenis vervalsen. als je zegt dat bouterse in opdracht dit alles met mijn volk heeft gedaan dan geeft je aan hoe dom en achterlijk jij zelf ben en ook hoe dom en achterlijk bouterse is. Ik vindt de argumenten op nummer 6 dom en kleingeestig kinderachtig onwetend. je mag met alle boeken en redenering komen ik vindt het misdadigd en onmenselijk wat bouterse in mij land heeft gedaan en daaom is bouterse in mijn ogen een medogeloos moordenaar, de mensen die de hele wereld geschiedenis erbij halen om dit goed te praten zijn in mijn ogen ook misdadigers.


  Maak melding

 16. Time will tell!

  Is Bouterse in 2012 nog president dan?
  Met veel moeite haalt zijn regering eind 2010 en dan moet 2011 nog beginnen?

  Tegen Kerst 2011 zit Desi van de vermoeienissen van het presidentschap uit te rusten op zijn plantage ergens diep in het binnenland van Suriname.


  Maak melding

 17. neus
  Dat Bouterse president van Suriname geworden is moet je de schuld aan de trage justitie van Suriname geven.Ik zou toch willen dat je deze boeken in mijn artikel eens nog maar een keer leest dan kun je echt zien wie de grote misdadigers zijn geweest en dat men helemaal niet overpraat.Wie was het die Bouterse ondersteunde bij de staatsgreep waarom hoor niets van hun.


  Maak melding

 18. De uitweg
  Wil je zeggen dat ik een misdadiger ben om dat ik het niet eens ben met al je haat uitingen dan mag ik je het volgende zeggen.Volgens alle wetten in de wereld moet je iemand te recht stellen voor dat je kunt zeggen dat deze persoon een moordenaar is of niet en dat heb je zeker in je geliefde Holland waar je woont zeker ook en dan mag je persoonlijk welke oordelen hebben die je wilt er moet eerst een vonnis komen of niet.De regering Venetiaan heeft 8 jaren gehad om Bouterse te recht te stellen waarom deden ze dat niet?Het geval van Bouterse moet je echt de trage Surinaamse autoriteiten de schuld van geven.Wil je ook de grote massa in Suriname voor misdadigers beschouwen daar zij op Bouterse gestemd hebben en hem aan de macht geholpen hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.