Overheid Suriname moet voorbeeldige baas zijn

39

PARAMARIBO, 14 okt – De overheid behoort zich voorbeeldig te gedragen als werkgever. Dit stelt voorzitter Robby Berenstein van vakcentrale C 47. De overheid is de grootste werkgever in Suriname. Elke verkeerde handeling kan worden uitgebuit door de particulier. Dit dreigt nu te gebeuren.

Het besluit om honderden aspirant-ambtenaren de laan uit te sturen, is gewoon fout. “De overheid heeft een voorbeeldfunctie. Als grootste werkgever hakken met de botte bijl is een verkeerd signaal”, zegt Berenstein. Het besluit moet dan ook worden herzien. Een andere belangrijke reden is de maatschappelijke terugslag. En dat allemaal als alle aspirant-ambtenaren eruit moeten.

Het gaat om minimaal veertienhonderd personen. Die werden door de vorige regering aangetrokken. Op de valreep. Ze waren niet lang genoeg in dienst voor de ambtelijke status. “Het gaat dus om veertienhonderd gezinnen. Al zou het zo zijn dat de mensen onterecht zijn aangetrokken en hun contract dus niet verlengd hoeft te worden, dan nog gaat de verantwoordelijkheid van de overheid verder.”


39 REACTIES

 1. De werkloosheidcijfer gaat echt niet veel stijgen.
  Het zijn maar 1400 erbij.
  De economie voelt daar niets van.
  En de koers zal daarvan ook niet gaan stijgen.
  Bovendien, het zijn toch allemaal Front mensen.
  Nu zijn wij de baas dus moeten we voor onze mensen gaan zorgen.
  Berenstein heeft hiermee niets te bemoeien.
  Wij zijn democratisch gekozen.
  Wij zijn de baas en dat kunne ze niet verdragen.


  Maak melding

 2. Mr Berenstein,

  het besluit om de ambtenaren in eerste instantie aan te nemen is fout!

  Laten wij proberen een gode analyse te maken van problemen in het land. De regering heeft duidelijk te kennen gegeven dat er een ambtenarenoverschot is. Dus het aannemen van deze mensen was fout.

  Dat wordt nu op een nette wijze gecorrigeerd, door gewoon hun contract niet te verlengen en U vindt dat dit niet door de beugel kan?

  Ik snap nu werkelijk dat Suriname altijd achterlijk zal blijven met mensen als U in een invloedrijke positie.


  Maak melding

 3. Ik ben niet geschoold.. ik ben tot de basis school gegaan toen gaf ik de brui aan.

  Ik woon al meer dan 32 jaar in Europa, wat ik van op heb gestoken is, als jou uitgaven hoger is dan jou inkomsten.. is het fouten boel..

  Regeren is vooruit denken.. vooruit zien.. situatie van tevoren kunnen ontdekken..er werken teveel mensen voor de overheid in suriname.. ik ben van mening dat men het surinamse leger ook moet gaan inperken..

  Suriname telt maar nog geen half milion inwoners..meer dan de helf leef onder de armoede grens… waar hebben wij het naw is over.. If things don”t Go right.. Go left.. al 35 jaar varen wij de verkeerde koers.. laten we nu een U bocht maken.


  Maak melding

 4. Robby jouw buik zit vol…regelmatig W.C. bezoek kan geen kwaad.

  Neem die mensen en ga alvast planten luie donder…..grappenmaker van winti waai lantie pai….ophoepelen ga ook met je klauwen werken domoor.


  Maak melding

 5. Laat ik niet hopen,dat i-am-gold ook zijn biezem pakt en verdwijnt..,, even als k.l.m. suralco..

  Dan krijgen we echt de poppen aan het dansen..

  stréé dif stéé de verkieizing is nog ver, maar het kan zo gebeuren..

  trouwens baas zijn gezicht ogen ziet er niet fris uit..


  Maak melding

 6. ha..ha..ha.. kom net uit suriname,overal vallen er ontslagen….maar wat mij wel opviel….DAT OP ELK MINISTERIE…EX-MILITAIRENzitten..en niet een paar .


  Maak melding

 7. bere, doe niet alsof je niet weet : 1).een overheid moet altijd de kleinste werkgever worden 2).dit zijn 1400 politieke vriendjes, zeg maar werkverschaffing 3).elke ambtenaar meer kost de staat klauwen met geld MEER en brengt niks meer op : salaris, secundaire voorwaarden, hij gaat andere ambt.van hun werk afhouden omdat hij zelf niks anders te doen heeft, de vloer verslijten, de werkruimte vervuilen, water en licht gebruiken, zaken meenemen, etc.


  Maak melding

 8. En hoe zit het met de verantwoordelijkheid van de vorige regering meneer Berenstein????Waar was u toen de mensen op ongebreideldewijze werden aangenomen????U had de vorige regering toch ook op hun (on)verantwoordelijkheid kunnen wijzen???Maar de vorige overheid heeft gewoon een BOM gelegd onder de huidige machthebbers,hopende dat er maatschappelijke onrust zal ontstaan en het volk op straat wordt gebracht door de vakbonden!!!!


  Maak melding

 9. Een overheid moet lean and mean zijn.
  Overheid mag geen grootste werkgever zijn in een land, want dan is er iets goed mis.

  Mr. Berenstein; ga liever denken in termen van efficiency, en produktiviteit!!!!!!


  Maak melding

 10. Verdeel en heers politiek van Bouta.
  In de jaren 80 was hij toch beter, meer met de inhoud bezig. Nu is hij slechts een marionet van en voor …. zichzelf!


  Maak melding

 11. Deze Berenstein behoort tot de oud politiek, deze mensen hebben het idee dat ze Suriname vooruit kunnen brengen.

  Voor en na de verkiezingen van 2005 zijn er 2800 ambtenaren aangenomen door front.

  Voor en na de verkiezing van 2010 zijn er 1700 ambtenaren aangenomen door front.

  Bovenstaande terwijl de front minister van financien doodleuk verteld dat het vanaf 2000 passen en meten was om de ambtenaren salarissen te betalen.

  De cijfers hierboven zijn maar een deel, want er werden ook toppers van front en front dnaleden aangenomen op verschillende miniseries als beleidsmedewerkers.

  Front consultants en contractors werden in die periode ook aangenomen, volgens de voormalige minister van Binnenlandse zaken Hassankhan bedroeg het aantal ambtenaren 45000 in 2000 waren het 38000.

  Het klopt dus dat de overheid de grootste werkgever is, maar volgens Berenstein mag het groter worden.

  De huidige regering heeft dus nog niemand aangenomen.

  Deze 1700 ambtenaren moeten gewoon doorverwezen worden naar het ministerie van Defensie, voor de dienstplicht keuring of ze blijven op OW om huizen te gaan bouwen, dijken te bouwen of ze worden doorverwezen naar LVV om te gaan planten.

  Bij OW hebben ze toch niet genoeg bureaus en stoelen voor al deze mensen en lijkt het mij niets om van 7 tot 3 te gaan staan in de kantine. Wroko no de.


  Maak melding

 12. Vanaf wijlen Derby er niet meer is, heeft C 47 haar bestaansrecht haast verloren. En dan met zo een bericht komen aandansen is wederom teleurstellend.Su. is 1 van de weinige landen in de wereld waar een heel groot deel van de beroepsbevolking bij de overheid in dienst is. Ik vraag me in deze af wat C 47 zelfs zal doen om daar verandering te brengen, inplaats van zich bezig te houden met stemmingmakerij. Het is ook bekend dat C 47 gelieerd is aan de SPA, waardoor het te verwachten is, dat ze het dom besluit van de vorige regering goed zullen praten.


  Maak melding

 13. De werkloosheidcijfer gaat echt niet veel stijgen.
  Het zijn maar 1400 erbij.
  De economie voelt daar niets van.
  En de koers zal daarvan ook niet gaan stijgen.
  Bovendien, het zijn toch allemaal Front mensen.
  Nu zijn wij de baas dus moeten we voor onze mensen gaan zorgen.
  Berenstein heeft hiermee niets te bemoeien.
  Wij zijn democratisch gekozen.
  Wij zijn de baas en dat kunne ze niet verdragen.

  NDP FOREVER

  Jij bent volgensmij een een werkeloze gefrustreerde en ongeschoolde hond!!! Jou reacties hier hebben geen enkel toegevoegde waarde!!! Het liefs mag je vandaag nog inslapen waardeloze hond!!


  Maak melding

 14. Waar was deze vagebondlijder gedurende 15 lange jaren toen de werkende mens hem nodig had?

  Nu hij niet langer deelt in die vleespotten van Suriname is leiden in last.


  Maak melding

 15. Suriname is toch een vreemd land hoe veel jonge mensen lopen niet rond zonder werk waar gelijktijdig Chinezen,en andere buitenlanders naar Suriname gaan om daar te werken.Het is altijd zo geweest dat de overheid overbelast was dat zijn geen nieuwe dingen zo is het altijd geweest.Deze groep ambtenaren die de zak gekregen hebben zijn gezegd een druppeltje in de grote zee die er uit moeten.Het land heeft de behoeftes niet aan zulke grote ambtenaren corps.Ze kunnen wat anders zoeken in de private sector tenzij ze een goede opleiding hebben.


  Maak melding

 16. mijne vrienden,

  Ik zie het niet meer zitten, want het kan niet zo door gaan, dat alleen de VHP beschuldig wordt, dat er mensen zijn aangenomen, voor politike vlag, dat vind ik een heel domme opmerking.
  Zo kan ik ook zeggen dat Minister Abrahams ook een vlag voor zijn huis heeft en nu hij tot minister is gebombadeerd is het niet.
  Dus zo kunnen we ver gang, maar weest zuinig
  het duur niet lang de 182 dagen zijn geteld.
  Als de President niet ingrijpt dan is het gedaan met deze regeering

  groetjes ramji


  Maak melding

 17. Wanneer het in hun kraam van pas komt moet de staat een voorbeeldige baas zijn. Het eigen belang spreekt alle talen, ja zelfs die van de onbaatzuchtige.


  Maak melding

 18. Elk land moet een gezonde,efficiente,produktieve ambtenaren apparaat hebben.Dat heeft su. duidelijk al jaren niet.

  De kosten vliegen al jaren de pannen uit.Dus het had al langer maat regelingen genomen moeten worden.

  Wat ik niet kan rijmen,dat ze nu geld willen gaan uit geven voor dienstplicht……!!!!


  Maak melding

 19. Ha,ha, in su hebben ze nog nooit gehoord van kosten, baten, buggeteren.

  Mi kondre troe mi lobie you, zingen zei elke dag.Lariekoek en sarie torie.

  R.Labadhoer


  Maak melding

 20. Ndp Ofhoe je je zelf wil noemen
  men
  ,wat ben je een oerstom beest,jekletst maar uit je nek het slaat nergens op. Kruip maarweer onder dIe steeen waar voor de. Verkiezing huisde.


  Maak melding

 21. de grootste vervuiler van suriname is de huidige regering met boeven, verkrachters, drugsdealers, moordenaars en drugsgebruikers waarover praten we


  Maak melding

 22. Wat een reacties! En sommigen schijnen er kennelijk met lopende tranen in de ogen, nog een enorme plezier aan te beleven ook. Vooral wanneer er van een ‘schuilnaam’ gebruik kan worden gemaakt.

  Onze zogenoemde “achterkamer” helden.


  Maak melding

 23. Verandering!
  Wil je zeggen dat het Surinaams volk zo stom en nai”f geweest is op boeven,verkrachters,drugsdealers,moordenaars en drugsgebruikers te stemmen? als het zo mocht zijn dan is dit een degradatie van al deze mensen die naar het stembus geweest zijn.


  Maak melding

 24. Den Haag gaat ook agenten wegbezuinigen. De ned. Post heeft ook deze dienst geprivatiseerd om de ambtenarenstand terug te dringen. Ze zijn nu TNT en alle fulltimers worden de laan uit gestuurd. En parttimers blijven. Contracten voor bepaalde tijd hoeven niet onnodig verlengd te worden. Dat weet de contractant. Heeft voor getekend.Overtallig personeel moet gewoon weg. Gebeurd overal. Ik moest opnieuw sollisiteren terwijl ik al langer dan vijf jaar in dienst was. Ik mocht blijven, wel een stap terug gemoeten.


  Maak melding

 25. waar was u inderdaad toen de mensen op ongebreideldewijze werden aangenomen????U had de vorige regering toch ook op hun (on)verantwoordelijkheid kunnen wijzen???Maar de vorige overheid heeft gewoon een BOM een tijdbom gelegd onder de huidige machthebbers,hopende dat er maatschappelijke onrust zal ontstaan en het volk op straat wordt gebracht door de vakbonden!!!!
  dat er 1400 vriendjes van de vorige regeerders de laan op moeten is een heel goeie aanpak.
  voorbeeld, kom ik op een minsterie voor een uitreksel, kom ik aan de balie waar drie dames ziten, geeft een van die dames mij een nummer, een tweede neemt het aan kijkt ernaar vervolgens geeft ze het aan een derde die wat op schrijft en die zegt tegen mij u mag in de wachtkamer zitten. waarom zou je die twee eerste dames in dienst houden? en dat is bijna overal zo.


  Maak melding

 26. De Uitweg,
  Jij wil doen voorkomen als zou jij de goedheid hemslf zijn maar de verhalen, die zo de ronde doen zijn ook niet om naar huis over te schrijven. Houdt je haaks man!

  Jij bent de laatste die hier zou moeten zeuren!

  Als het zo door gaat zal ik genoodzaakt zijn om man en paard te noemen!


  Maak melding

 27. De surinamers hebben gestemd op:
  Somohardjo=zedendeliquent met veroordeling
  Soemita=corrupteling met veroordeling
  De pres=veroordeeld in nederland en wordt overal gezocht.
  Brunsi= kan dito nergens heen.Wordt bij de lurven gegrepen als hij een voet buiten Sur zet.
  Het zijn deze mensen waarvoor de surinamers naar de stembus zijn gegaan.
  En als een veertienjarige al begint te roven, moet men niet verbaasd zijn.Van ik heb hem niet zo opgevoed.Nee,maar je hebt prachtige voorbeeld figuren in de regering geplaatst


  Maak melding

 28. Paramaribo zoekt sponsors om perkjes voor bloemen en planten aan te leggen. Ook de amandelbomen langs Waterkant willen verlost worden van alle wildgroei. Standhouders hebben geen tijd om stoelen en tafels een schoonmaakbeurt te geven. Wie helpt a.u.b.???
  P.s. bloemen brengen vreugde en goede geesten in huis, erf en stad en verdrijft negativiteit.


  Maak melding

 29. Suries; waarom hebben jullie over- en -alles zo veel bla bla? Jullie bakken er niks van.Jullie gebruiken Swiet Sranang als een hoer!!!! Wijs wij een integer Suri. in jullie gemeenschap, dan zie honderd die niet integer zijn.Echte, echte lobie voor Sranang mama.


  Maak melding

 30. @ pinto mummer 18 en 27.
  Waneer het in hun kraam van pas komt moet de staat een voordeeldig baas zijn.het eigen belang spreekt alle talen, ja zelf die van de onbaatzuchtige. pinto welke belang dien jij waar sta jij voor ik kan dat niet uit jou reaktie afleiden jij waait met alle winden mee als het maar in jou straatje past dat geeft aan hoe de (mens)pinto in het leven staat. pinto bedreigingen daar ben ik niet bang voor dus kom maar op met jou man en paard noemen, een ezel die man en paard gaat noemen laat mij niet lachen pinto.
  Nogmaals pinto een overheid die geleid wordt door een massamoordenaar kan nooit voorbeeldig zijn, in jou wereld wel omdat in jou wereld het recht van de sterkste geld.


  Maak melding

 31. De ministers ontslaan mensen en zelf laten ze malafide bedrijven werk aanemer(vriendjes) voor honderd duizenden SRD om werkjes op hun ministerie op te knappen.

  zonder enige openbare inschrijving.
  over de auto wordt gezegd het is strategies. enigste wat ik daarbij kan bedenken is dat mischien een paar autos kogelvrij zijn, meer niet.
  het is geen geheim.
  dat kan je van een afstand zien.

  maar de kleine man wordt de dupe van.

  de domme surinamers hebben gekozen.
  laat hun nu boeten.
  de hoge heren lachen zich krom.
  “a don volk stem tap oene we let a faja gi den” den kan tan na oso en pina te dede tek den.

  maar een ding weet ik.

  GOD slaapt niet.
  die is straks aan de beurt.
  en dat is dit jaar al.

  we gaan merken dat er geen rechters aan te pas zal komen om veroordeeld te worden.
  dat gaat vanzelf gebeuren.
  houden jullie moed.

  zodat we uit de ellende kunnen geraken waarin we verzeild zijn.

  dit is een korte les voor het surinaamse volk om te zien dat het dezefde heren zijn die toendertijd die ellende hebben gebracht en ze hebben het niet afgeleerd..

  eigen vriendjes werkjes geven.

  ik weet niet eens of het bedrijven zijn of prve personen die dat doen.
  er worden bedrijven opgericht door deze heren en het werk wordt aan hun gegund.

  zo triest en laag aan de grond wordt er geopereed.

  Raga


  Maak melding

 32. Goede voorbeeld!

  Ik denk dat minister Abrahams het goede voorbeeld moet geven en de uitgaven voor inrichten van zijn buro uit eigen zak moet betalen. Dan ga ik ze pas geloven.


  Maak melding

 33. Goede zaak!! de slachtoffers kunnen gelijk laten inschrijven voor de dienstplicht zoals eerder is bekend gemaakt dat de dienstplicht weer wordt ingesteld. Gewoon de ene gat met de andere vullen.

  Over 5 jaren overnieuw voor Desi kiezen!!!!

  Koekie van je eigen deeg!!!! Gefeliciteerd!! en niet klagen over negatieve gebeuren!! als er zijn of wordt!!!! ba soekoe, ba fenie, ba tjarie!!! ha, ha, haaaaaaaaaaaaaa!!

  Black-Mamba


  Maak melding

 34. @NDP FOREVER

  1700 op een bevolking van 400.000 waarvan meer dan 50% in de niet pruductieve leeftijd zit is ongeveer 1% van de bevolking. Daarnaast hoop ik dat jij één van de getroffenen bent. Dan ga je anders praten.

  @blakaboy

  Het is volkomen normaal dat een overheid jaarlijks nieuw personeel aanneemt ipv verloop en pensionering. Ongeveer 5% van het zittend personeel moet om die redenen jaarlijks vervangen worden. Dat is in SME enige 1000-en


  Maak melding

 35. Ik hoop dat we Elders in de wereld dezelfde regeling moeten gaan krijgen zoals de vakbonden in Suriname streven. Met een jaar contract is de werkgever verplicht je in vaste dienst te nemen.

  Ga zo door, anders krijg je de staatskist niet leeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.