Suriname moet meer geld voor weg naar Albina

20

PARAMARIBO, 13 okt – Er is meer geld nodig voor herstel van de weg naar Albina. Dit zegt minister Ramon Abrahams van Openbare Werken. Het herstelproject is daarom opgeschort. De weg is te zwak. In de tussentijd wordt gezocht naar meer middelen. Er is al aangeklopt bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB.

De bank is hoofddonor, samen met de Franse ontwikkelingsorganisatie AFD. “Sommige activiteiten zijn stilgelegd. De weg is berekend op een asdruk van dertien ton. Uiteindelijk is het acht ton geworden”, zegt Abrahams. Hij vindt dit onverantwoord. De verwachting is dat er meer vracht over de weg gaat. De Fransen willen Suriname gebruiken als doorvoer naar buurland Frans Guyana.

Dit betekent dat er zwaardere vrachtwagens ingezet zullen worden. “We zijn nu bezig met de IDB voor een aanvulling. Het is een kwestie van tijd”, aldus Abrahams. De weg naar Albina, de zogenaamde Oost-Westverbinding, is een belangrijke verkeersader. De weg telt mee in het regionale Pan-American Highway project. Dat moet uiteindelijk de regio fysiek opengooien, vanaf Noord-Amerika tot het uiterste van Zuid-Amerika.

20 REACTIES

 1. Zo is dat Ramon.
  Ze moeten gewoon meer geld geven.
  En ze moeten stoppen met zeuren hoe je het wilt spenderen.
  Wij zijn nu de baas dus wij bepalen.
  Wij beheren alle geld en bodemschatten van Suriname.
  Wij hebben democratisch gewonnen.
  Punt uit.


  Maak melding

 2. abraham,als jij je kantoor kan inrichten voor meer dan een miljoen en je maakt geen enkele drukte om geld ook niet waar het van daan komt,moet je niet zeggen dat er geen geld is..

  Jullie liegen bedriegen bedonderen de hele zaak..

  alle ndp toppers hebben het prima en de rest kan dood vallen..


  Maak melding

 3. Bij grotere asdruk blijft er ook meer aan de strijkstok hangen.Deze mensen verliezen echt geen tijd.Nog hebben ze niets gedaan maar de zakken worden al gevuld.Open plaatsen die straks door de ontslagen vrij komen,gaan gevuld worden door partij aanhangers.Ik zie deze regering eerder bedelen dan saneren.Er is een afgezant al naar India gestuurd.Om te proberen aannemers voor de woningbouw te strikken.En dat Wonnie de wereeldbank probeert te paaien is al bekend.En ramon haalt persoonlijk een miljoen chinezen binnen voor het vliegveld.


  Maak melding

 4. @ NDP FOREVER: Ben je vervroegd vrijgekomen? Leuk dat je er weer bent. Kunnen we met z’n allen weer gieren van het lachen om je postings. Aan je intelligentie-coecient zal het niet liggen. Dat is gelijk aan je regering en je partijgenoten. Is leuk hoor, dat spelletje van je.


  Maak melding

 5. hmmmmmmm. de fransen met hun rijstijl hebben een gescheiden vierbaans weg nodig, anders kunnen we de EHBO verhuizen naar commewijne, jammer voor onze sranangweggebruikers.


  Maak melding

 6. – ”Er is meer geld nodig voor herstel van de weg naar Albina. Dit zegt minister Ramon Abrahams van Openbare Werken. Het herstelproject is daarom opgeschort”

  Ja zodat jij eerst je werkplek kon renoveren, was natuurlijk ook veeeeel belangrijker….


  Maak melding

 7. ”Als Abrahams net zo met deze weg omgaat als met z’n kantoor dan komt het vast wel goed!

  Groet: Linksom.”

  Nogmaals de weg scheen geen prioriteit te hebben…..


  Maak melding

 8. niks geen asdruk van 13 ton die 8 werd, maar alleen maar het vervoer van en naar het koninkrijk marowina uiterst comfortabel maken voor de coalitie-partner, eh…juist : ronnie ! > je kan niet rustig een goede deal sluiten met iemand die door elkaar geschud in foto is aangekomen, tok ? >> dat er wat aan de strijkstok blijft hangen, is mooi meegenomen, niet waar, ramone ???.


  Maak melding

 9. Het zijn deze zelfde oplichters die op de podium een grote waffel hadden over armoede oner het volk, ze zijn nog geen drie maanden aan de macht en ze strooien nu al met geld over de balk. dure kamer in torarica, dure reis naar guyana en washington een minster die zijn kantoor voor duizende euro opknapt een verjaardag feest van een masamoordenaar. hoe kan bouterse en zijn boeven kliek het volk in de ogen kijken.


  Maak melding

 10. Nog moet de don Quichote komem met zijn maxima mea culpa aan het volk.Samen met zijn herder Meye.En dan kan ramon gelijk vertellen waar de juwelen zijn gebleven die in de kluis van de MP opgeborgen was.Want hij had alleen de sleutel ervan en plots waren de sieraden weg.Sieraden voor een paar miljoen toen in 80.


  Maak melding

 11. Goed zo Minister, regeren is vooruitzien.

  Volgens van Ravenswaaij wilde de consultants geen 13 ton maar 8 ton, en de huidige regring is gewoon mee akkoord te gaan.

  Niet vreemd dat ze mee akkoord zijn gegaan, de front regering had geen enkele vooruitziende blik, ze hadden geen visie, niet hadden ze.

  Hetzelfde zall ook met de bruggen zijn gegaan, de aannemer die zegt zo gaan we bouwen en vooral willen we eerst al het geld hebben.

  Vandaar dat zelfs van Ravenswaaij de vorige minister van OW buitenspel had gezet, na het debacle van de bruggen gezien te hebben.

  Ach de huidige regering is alleen al in hun vooruitziende blik lichtjaren verder dan alle fronttregeringen daarvoor.


  Maak melding

 12. Als,Als, jullie gelijk hebben, dat Abrhams goed bezig is(dat hoop ik van harte) dan kunnen zijn soort genoten (de boeven) beter en sneller door riezen.! Ha,ha,ha, Swietie Sranmang, he Sranamangs.Succes voor al het slegte. Goeie daden kunnen jullie toch niet uit voeren.

  groet,

  R.Lalbhadoer


  Maak melding

 13. Dombo op nummer 15,
  wat de vorige regering heeft gerealiseert tot nu toe, daar moet bouterse en zijn bandieten nog van dromen dus lul niet zo dom jongen je komt jou zelf wel tegen wacht maar rustig af .


  Maak melding

 14. En waarom kan Brunswijck en consorten niet bijdragen om het beoogde doel te bereiken? Trouwens waren zij het die de weg toen hadden vernietigd alleen een grote bek en voor de rest zijn het losers . Zij hebben wel geld voor dure auto,s veel vrouwen en gouden sieraden om hun nek maar voor plannen maken wat hun ten goede zal komen hebben zij geen kaas gegeten. Gewoon ook gebrek aan scholing. Roven kunnen zij goed .
  Maar ik hoop dat zij zich xullen verbeteren.

  Khan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.