Smaak Surinaamse minister heeft prijskaartje

70

PARAMARIBO, 13 okt – Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, zit in een werkkamer van ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijf en twintig duizend euro). Het mag dan veel lijken, de ruimte die Abrahams aantrof, vond hij niet om over naar huis te schrijven.

Dus sloeg hij aan het herinrichten. Tegen een prijs die toch wel menige wenkbrauw moet doen fronsen. “Dat is het bedrag min of meer. Ik kan elke cent verantwoorden”, zegt Abrahams. Toch wel opmerkelijk in een periode waarin aspirant-ambtenaren worden bedankt. Politieagenten mogen niet meer onbeperkt overuren maken en ambtenarenlonen baren zorgen.

Om inflatie te voorkomen wordt nu onderhandeld over een gefaseerde loonaanpassing. Die was al toegezegd. Minister Wonnie Boedhoe van Financiën uitte eerder kritiek op het uitgavenpatroon van de vorige regering. Auto’s werden aangehuurd voor bedragen die honderden procenten hoger lagen dan nu is bedongen. “Je vraagt je af hoe je het als overheid in je hoofd haalt zo’n prijs te accepteren”, aldus Boedhoe.

70 REACTIES

 1. Toen ik dit las viel ik bijna van mij stoel.. is toch belachlijk.. is beschamend..hoe kan zo een minister de arme surinamse bevolking recht in de ogen aan kijken en tegen die zeggen.. Ik Ben Een Minister van het volk..

  Jong Suriname, Dit Noem men wel is, de verkeerde afslach op de Rotonde des leven..Als je hoofpijn wil krijgen, volg maar de Surinamse Politiek…Ik begin me te schamen om een Surinamer te zijn..Geloof me het word nooit wat met dit land.. met pijn in mijn hart zeg ik dit.

  Jong Suriname.. Volg een land als Frankrijk, daar is staking de nationale sport, als de regering, of een minister wat doet die niet door de beugel kan.. Land plat.. Staking.. zo gaat het in Frankrijk

  Arme Surinamse volk.. is dit ons lot Die we getrokken hebben, dat we steeds maar weer leiders krijgen die maar zand in ons ogen blijven strooien.

  Ik ben van plan Planeet aarde levend te verlaten, om Asiel aan te vragen bij de buren.. dat is de dicht bij zijde planeet.. OA planeet Mars uit schaamte.. Wij de Surinamse bevolking, We worden belasert.

  Einde verhaal


  Maak melding

 2. Bezuinigen
  Kennen de mini sterren dat?
  Het gelag op openbare werken wodt door de kleine ambtenaren betaald die ontslagen worden. Graaien kennen de ministers wel. Dat is hun stiel.


  Maak melding

 3. Abrahams lapt de procedure aan z’n laars:

  – Voor dit bedrag moeten drie offertes opgevraagd worden.

  – Daarna moet de raad van ministers een besluit nemen en een missive goedkeuren.

  – Vervolgens komt er een resolutie van de president, die geparafeerd moet worden door de minister van Financiën.

  – Na autorisatie van Financiën kan het werk uitgevoerd worden.

  De nieuwe boeven zijn gearriveerd…


  Maak melding

 4. Dit verhaal slaat nergens op. Zulke verhalen hebben invloed op burgers die in een onzekere situatie verkeren. Dit bericht heeft ook geen inhoud. Een goede organisatie begint juist daar. Ja, de lokatie van de ministers. Waarom denk je dat het politie en justitueel aparaat zo functioneert. Heb je de gebouwen zien staan van de diverse bureaus? Denk je dat er veels goed uitkomt? Never, nooit. Waarom niet? De basis daartoe is niet aanwezig. Om serieus genomen te worden, moet je het ook uitstralen. Een top functionaris of aannemer die bij de minister komt, moet niet het idee hebben dat er iets te rotzooien is. Waarom denk je dat wij soms niet serieus genomen worden? Ga daar eens over nadenken. Goed bestuur begint met een goede basis. En daarbij hoort ook een goede lokatie. Over de inrichting kan dan gediscussieerd worden, maar over algemeen heeft een ieder een bepaalde smaak. De ene zal ietsje duurder zijn dan de ander. Dit heeft helemaal niets te maken met de 1700 spook ambtenaren. SURINAME; WORDT WAKKER!!!!


  Maak melding

 5. Boedhoe , geef me een vette break , hoor.Dus abrahams krijgt in z,n dolle kop dat hij niet zo goed mini sterretje kan zijn als hij niet in een luxueus kantoor z,n achterste kan plaatsen , en dus geeft hij lands geld uit om t zodanig te renoveren .. Maar aan de andere kant gelijk ambtenaren die op de valreep in dienst zijn getreden weg te bonjouren, alleen al omdat ze van een bepaalde afkomst zouden zijn.??????
  En wat te zeggen /denken van de ndpaanhangers die zich laten registreren te Meerzorg ,waar zullen ze te werkgesteld worden , om hen zodoende te belonen voor hun aanhanger zijn.
  Mevrouw boedhoe , wie zal dat dan gaan betalen /bekostigen, zoete-lieve -gerritje soms? Er is toch geen geld of heb ik t verkeerd begrepen?
  t Paleis op t Onafhankelijkheidsplein , moest toch ook bewoonbaar gemaakt worden, zal t nog openbaar gemaakt worden wat dat allemaal niet gekost heeft? Of zijn er bevriende aannemers aan te pas gekomen tegen een zacht prijsje, om later weer een tegenprestatie te kunnen verwachten. Of waren t zomaar de kaboutertjes of werkmieren???? Poehhhhhh.


  Maak melding

 6. Even omrekenen, om ta laten zien hou buiten proportioneel dit is:

  Dit zijn ongeveer 325 maandsalarissen van een onderwijzer.

  Dat zou omgerekend naar NL salarissen ongeveer een verbouwing zijn van 1.000.000 EURO !!

  Loopt deze kerel nog vrij rond?

  Deze man heeft GEEN respect vor zijn volk!!


  Maak melding

 7. Afleiding.

  De minister moet een representatieve ruimte hebben, niet mis mee. De vorige minister heeft dit waarschijnlijk laten liggen want op kantoor was hij waarschijnlijk nooit.

  Maar als deze Minister de bruggen gaat afbouwen, die 350 propogandisten eruitwerkt, de huizen gaat bouwen, de straten eindelijk goed gaat maken, de afwatering eindelijk ter hand gaat nemen, het verkeer zodanig gaat regelen, de trenzen gaat schoonmaken enz. enz.

  Mag hij van de bevolking een ruimte hebben van 1 miljoen.

  Ik heb persoonlijk dus liever een minister in een representatieve werkkamer die het land daadwerkelijk wil helpen ontwikkelen, dan een minister in een niet representatieve werkkamer die nooit de bedoeling had om het land te ontwikkelen, een ieder zijn eigen keus natuurlijk.


  Maak melding

 8. Dit zijn allemaal praatjes die kant noch wal raken.De totale kosten die worden opgesomd voor de inrichting van de werkkamer zijn meer dan de kostprijs van een dure 10 kamer villa in Suriname of Curacao.De tegenstanders van deze regering worden met de dag ongeloofwaardiger.De Ezel, Romeo Hoost balkte ook voor de Nederlandse televisie dat de grote Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar in Suriname op bezoek kwam bij Bouterse.


  Maak melding

 9. Wat een gezeur.
  Toen Front aan het vreten was hoorde je ze niet klagen.
  Nou moeten ze ook niet zeuren.
  Nu hebben NDP mensen de kans dus mond dicht houden.
  Ze kunnen niet tegen dat wij democratisch gewonne hebben.


  Maak melding

 10. dhr hoeft te centen niet te verantwoorden als hij eerst journalisten uitnodigt om poolshoogte te nemen.
  Hij blert dat hij foto’s kan laten zien maar heeft ze niet!


  Maak melding

 11. Hetgeen Abrahams gedaan zou misschien beter moeten worden overwogen.
  Aan de andere kant hoorde ik niemand iets zeggen toen Santhoki niet renoveerde maar een compleet nieuw kantoor voor zichzelf bouwde en Rusland bijna het heel gebouw waarin hij zat renoveerde. Zo waren er nog meer minister die hun kantoor hebben gerenoveerd en geen haan die erna kraaide.


  Maak melding

 12. Zijn zeer moeilijke dingen het is te verantwoorden…maar is het wel verantwoordelijk…tegenover de gemeenschap……rekenschap is mooi…maar was het nodig…als de verhalen wel kloppen.


  Maak melding

 13. Dat snap ik nou niet. Er wordt hoog van de toren geblazen over het afgetreden kabinet.Het kabinet heeft als het ware niets positiefs gedaan of achtergelaten behalve een hoop schulden en een lege staatskas. Dat is dus de bewering van de huidige machtshebbers en trawanten. Maar…..wat doet dit kabinet? Geeft dit kabinet wel het goede voorbeeld? Het bedrag dat de minister wilt uitgeven voor het uitbreiden en inrichten van zijn kantoor, is meer dan wat je zou uitgeven om een riante woning ergens in Paramaribo Nrd. te kopen. Het is schandalig. Anderen bekritiseren terwijl ze zelf geen knip voor de neus waard zijn.
  Er is een gezegde; verander de wereld, begin bij je zelf Abrahams en consorten.


  Maak melding

 14. “ik kan elk cent verantwoorden” Waar of niet waar? De tijd zal het leren.Elke ministerie heeft een budget, voor aankoop van PC etc. en op smaak inrichting van zijn of haar werk kamer.Wat is nu een half miljoen us dollars?? voor een ministerie?
  Ik zie liever dat hij met het budget verspijkerd aan zijn buro dan datop zn bankrekening verdwijn.


  Maak melding

 15. Ehh Abrahams: Is de Maagdenstraat al dicht? De renovatie van de Oost-West-verbinging heb je al on hold gezet, want er is geen geld genoeg. Wie denk je wel dat je bent? Mugabe? Nee, een eenvoudige (foute) minister van O.W. in een ontwikkelingsland met nauwelijks een half miljoen inwoners. Ga je schamen, man. Je hebt nog NIETS laten zien.


  Maak melding

 16. Oud nieuws.
  dit soort lieden die mijn volk openlijk bedonderen mogen ze voor mij aan de hoogste boom ophangen met hun misleiders erbij en hun volgers.


  Maak melding

 17. @ 5 Korsoe: Je noemt dit goed bestuur? Wij zijn wel wakker, hoor, maar jij hebt nog bergen zand in je ogen. Als ik kijk naar de overige overheidsgebouwen, dan heeft dat meer prioriteit dan het kantoor van een minister. Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding…


  Maak melding

 18. Daar heb je het al,ex minister Khandai werkte duidelijk voorhet volk had geen tijd voor al deze luxe,Abrahams is duidelijk een luxepaard, hoeft niet te werken alleen uit zijn neus zitten vreten.


  Maak melding

 19. Onder Breda begint een ander politiek systeem waarin de politici eerst aan hun eigenbelang denken en dan misschien ooit nog een keer aan het volk dat ze vertegenwoordigen. Een extreem voorbeeld is de premier van Pakistan die tijdens de overstromingsramp lekker in zijn vakantiehuisje in Frankrijk bleef. Maar ook Ramon Abraham behoort ondanks zijn linkse gedachtegoed tot deze groep politici. Voor veel te veel geld verbouwt hij zijn kantoor in ons ontwikkelingsland dat de komende jaren zeer veel zal moeten bezuinigen.
  Mijne mensen, sterkte gewenst en nu niet zeuren over jullie ministers, jullie hebben ze zelf gekozen (denk trouwens niet dat andere partijen het veel beter hadden gedaan).


  Maak melding

 20. Dit Ministerie van Openbare Diefstal van de heer Abrahams zal er toe bijdragen dat er een vroegtijdig einde komt aan het “Desi Boutersefeest” , let op deze woorden!

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 21. Abrahams,is de rechterhand van Bouta,en ze komen beiden uit het leger dus zijn vrij autoritair die hebben schijt aan de minister van financien.Het zal me niet verbazen als deze minister die wel de uitgaven in de hand wil houden strak de brui aangeeft.


  Maak melding

 22. Mensen

  De Surinamers wisten van te voren op welke partij zij moesten stemmen .

  Er is gewaarschuwd .
  nu zullen zij het weten ook.
  Dit is dus een Surinaams probleem .


  Maak melding

 23. Laat niemand nu verbaasd op kijken.

  Deze Ramon Abraham is gewoon een omhoog gevallen gast, die zich na de coup van 1980 enorm heeft verrijkt, altijd hoog van de toren blaast om af te geven op vorige regimes, maar daarna meteen aan de slag gaat om zichzelf te verwennen en misschien nog meer te verrijken. Gaf in de vorige NDP regeerperiode ook af op het auto beleid van voorgangers, om kort daarna zich in de meest luxueuse wagens te laten verplaatsen.Als je voor eur 125.000 weet te verbouwen is dat niet niks.
  Dat terwijl men het heeft over de situatie die men financieel heeft aangetroffen, afgeeft op voorgangers etc. etc.

  Verwacht in elk geval niet veel van deze gast, want kennis en kunde ontbreekt nou eenmaal bij e man. Hij heeft gewoon zijn beloning als minister gekregen als trouwe makker. Niks meer en niks minder.

  Gaat nu al op stap naar China om een mooie deal te sluiten met Dalian en anderen over woningbouw? 5000 woningen?
  Laat ons effe afwachten om te zien wat hij daarvan bakt. Weer zo’n gebakkenlucht plan?
  Time will tell.

  Capaciteiten ontbreken nou eenmaal aan de gast dus hopelijk weten de adviseur hem verstandige zaken in te flusiteren, want van hem(zijn intelligentie) zal men het niet moeten hebben op het ministerie van OW & V.

  Nog zo’n FLAPDROL op OW & V geplaatst na ooit ene Mangal en andere floppers/dieven.

  Helaas altijd een gedoe met OW & V ministers.

  God behoede Suriname onheil door zulke lui.


  Maak melding

 24. @Korsoe

  Je kunt nog zo hard je best doen met onzinige verhalen het is en blijft een groot schandaal dat daarvoor 650.000 SRD is uitgegeven.

  Net als de inauguratie, torarica, de buitenlandse reizen, etc.


  Maak melding

 25. Indien dit juist is, kon hij voor dat bedrag zeker 3 a 4 eensgezinswoningen hebben gebouwd.En deze mini-ster had zijn mond zo vol van bezuinigen. Ga dit maar uitleggen aan DNA, m.n. VHP. Misschien kan Amafo je als adviseur bijstaan.


  Maak melding

 26. korsoe,, hoe woon jij presies..ben je nog vrijgezel of woon je gewoon bij je ouders,kom je uit bernarddorp..

  uit je woorden kan ik aflijden,dat je ontwikkelings niveau niet verder rijkt dan tweede derde klas l.o..je snapt er niks van..

  Ik denk zelf,dat het parlement afgeschaft kan worden..

  Het heeft totaal geen rol van betekenis in deze hoedanigheid..

  Geen enkele lid van het parlement,heeft zijn bek open gedaan om vragen te stellen,geen enkele vorm van commentaar door niemand..

  Iedereen is bang voor zijn positie..

  jammer voor het land,niet voor het volk,die heeft zelf gekozen en krijgt zijn beloning.. pinaren dus..


  Maak melding

 27. Ik snap deze minister niet!
  Zo voortvarend aan het werk en alleen de juiste beleidsbeslissingen nemend….en dan zo een miskleun als deze.
  Ongelooflijk.

  Waarom maken mensen toch zulke fouten die zo makkelijk te voorkomen zijn?

  Het is niet netjes dat jij dit nu doet terwijl hij weet dat dit tegen hem gebruikt gaat worden in zijn overigens terechte strijd tegen corruptie door de vorige regeringen en met name de VHP.


  Maak melding

 28. Geachte Korsoe,

  1. Je hebt gelijk dat we professionalisme moeten uitstralen. MAAAAAR kost het in godsnaam SRD 650.000 om een Minsters ruimte in te richten en renoveren??? Dit gedoe van de Minister is een spiegeling van het Surinaams economie en het huishoudens van de meeste Surinaamse gezinnen, namelijk meer uitgeven dan verdient is. We moeten binnen ons budget blijven.

  2. Een ieder heeft een bepaalde smaak jah. Maar de minister kan dat niet hebben man. Weet je van waar die SRD 650.000 gekomen is?? ZEKER NIET…. ANDERS ZOU J HET NIET AANHALEN.
  (En als j denkt dat hij het zelf heeft betaald dan a.u.b.) Die SRD 650.000 komt uit onze (surinamers) zakken. Het zijn onze belastingen daar. Daarom moet hij eerst toestemming en ten tweede een aanbesteding houden. DAT WIST J ZEKER OOK NIET. Geen goed argument aangehaald korsoe, want ik werk hard voor me geld om te zien dat iemand het verbrast.

  3. We zijn bezig te bezuinigen (zoals onze pres. heeft gevraagd), we zijn bezig financieerders aan te trekken, we zijn bezig de korps aan banden te leggen. Met zulke taferelen als van OW minister, zal geen gekke ons geld willen uitlenen. VB. Denk je dat de bank je geld gaat lenen als hij ziet dat je als een M.RS omgaat met je geld???

  Dus als j de volgende keer Surinamers wil wakker maken….. komt met wat zinnige argumenten aub, want volgens mij moeten we de regering wakker maken.


  Maak melding

 29. jullie zoeken weer ruzie. niet de werkkamer alleen maar diverse zaken bij ow zijn met dat geld aangepakt. het was gewoon belachelijk de ruimte waarin gewerkt moest worden en dat voor een ministerie als OW welke in feite het onderhouds ministerie van het land is.


  Maak melding

 30. ai toch zo willen ze bezuinigen. liever geef hij me dat geld om een huis voor mijn ouders te bouwen. ga maar kijken in wat voor krot m’n ouders wonen, en dan zit deze meneertje geld te gebruiken voor een werkkamer. echt belachelijk.wanneer hij naar de hemel gaat vraag ik me af wat hij God gaat vertellen.


  Maak melding

 31. Als aan deze zaak daadwerkelijk een luchtje hangt zal ik de eerste zijn die zich daartegen zal verzetten.

  Voorshands geef ik Ramon het voordeel van de twijfel totdat het tegendeel blijkt.

  Per slot van rekening kun je ook geen mensen ontvangen in een koemakoisi.

  Als Bosje en Bouta geen representatieve kabinet van de president hadden gebouwd, had El Vene gewis 15 jaar lang in dat hokje gezeten.


  Maak melding

 32. Geachte zoekoe trobie,

  We zoeken geen problemen.. we zeggen wat we denken. We zijn nog steeds in een Democratisch staat. Ik betaal mijn belastingen nog steeds, dus heb ik recht om mijn stem te laten horen.
  Mag elk minister dan onze belasting gelden zomaar spederen, zonder enige toestemming???
  Er was niet eens een AANBESTEDING!!!!!!!!!!!!
  En valt dat onder bezuiniging van onze regering???


  Maak melding

 33. Ik wil voorlopig de directeur het voordeel van de twijfel geven, alhoewel het een fors bedrag is. De direkteur heeft verklaard dat hij foto’s heeft van de staat waarin de zaak verkeerde voor de renovatie inclusief van het gastentoilet waar je jezelf voor zou schamen om er iemand naar toe te sturen (woorden van de directeur) Het zou goed zijn om deze foto’s te publiceren, overigens kan je jezelf afvragen heeft de vorige directeur niet gezien dat deze ruimte misschien een direkteur onwaardig zou zijn of interesseerde het hem niet omdat hij niet vaak in zijn werkkamer te vinden was ?


  Maak melding

 34. Daar heb je het al,ex minister Khandai werkte duidelijk voorhet volk had geen tijd voor al deze luxe,Abrahams is duidelijk een luxepaard, hoeft niet te werken alleen uit zijn neus zitten vreten.

  Ja Khandai werkte duidelijk voor het volk en liet een onafgebouwdebrug vol scheuren en verzakkingen bij Uitkijk achter…Kosten:€5.000.000….Bepaalde wegen zullen binnen korte tijd weer geasfalteerd moeten worden.In Augustus j.l. vroeg Ram Sardjoe om een lichtmotor met meer capaciteit voor zijn woning te plaatsen.Kosten voor de staat:Usd.50.000
  Zo zijn er veel (verborgen) voorbeelden aan te halen.De gemeenschap kon toen niet klagen omdat zaken niet transparant waren en dus niet wisten wat er gebeurde.Het volk wist ook niet dat er in korte tijd honderden mensen in dienst werden genomen terwijl de toenmalige minister van Financiën,Hildenberg,beweerde dat het elke maand pssen en meten was omde ambtenarensalarissen uit te betalen!!!!Wie houdt wie voor de gek?????


  Maak melding

 35. Volgens mijn inschatting een schier onmogelijke taak voor de pro-M(oord) C(ombinatie) aanhangers, die moeten nachten wakker liggen en komen er niet uit.
  Hoe verdedig ik deze zet?

  Het is best aannemelijk dat de werkkamer niet up to standard was, maar dan gold het net zo goed voor de vorige minister, die wist blijkbaar wel prioriteiten te stellen.
  Of de toenmalige minister (Willem de Zwijger) had en heeft ruggengraat.

  Vergeet niet, de vorige regering moest Suriname uit een zeer diep ndp-dal halen.
  Het ziet ernaar uit dat wij wederom richting ndp-dal koersen.


  Maak melding

 36. Ik ben ervan overtuigd dat deze meneer als een van de eerste zijn slag al heeft geslagen. Het is nu wachten op de anderen.

  Met dit geld $230.000 had ik zelfs aan de Anton Drachtenweg een villa kunnen kopen aan het rivier.

  Stelletje corrupte zakkenvullers. Als je een creool een tientje geeft om boodschappen te doen dan zal hij vijf gulden tekort komen. Een hindoestaan houd er vijf over. Dat is een cultuur en mentaliteitsverschil.


  Maak melding

 37. Met zoveel geld kon de minister ruim zestig medewerkers 1 jaar lang nog in dienst houden en daarmee meer dan 200 personen 1 jaar lang geholpen.Dank u wel minister voor uw voorbeeldig gedrag!


  Maak melding

 38. hmmmmm, doordat hij om zeven uur in de ochtend moet beginnen . en hij de augia stal dient schoon te krijgen is hij van plan om 24/7 op het werk te zijn,mine office is mine home.na een jaar maken we de evaluatie op en als hij een goede job heeft gedaan bij OW is dit bedrag een peannut(als een aannemer de ruimte binnenwandelt heeft hij geen omkoopintenties meer )


  Maak melding

 39. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten zal ik in eerste aanleg maar zeggen.

  Laten wij maar zwijgen over die bewezen dieven van dit altoos getergd land.

  Als het de man te doen is om njang te maken zal hij vroeg of laat wel keihard door de mand vallen in een droog zwembad nog wel.


  Maak melding

 40. #10 Sosoboto

  Ja praat het maar weer goed hypocriete sukkel!

  Alles wat krom is wordt door jou constant recht gepraat.
  Je bent dus al net zo zwakzinnig als die hypocriete boeven.

  Zo’n minister neemt met deze lage actie, de burgers toch helemaal niet serieus.

  Je betaalt belasting om het land vooruit te helpen, niet om meneer zijn luxe te financiëren.

  Zolang de oudjes nog steeds op hun geld moeten wachten, kan je dit toch niet maken.

  Eerst Bouterse, die natuurlijk met andermans geld, de mooie meneer gaat uithangen in Torarica.

  Nu deze kloothommel van een minsiter weer!
  Dat dergelijke onbenullen zich niet schamen?

  Blijkt wel weer dat dergelijke onbenullen totaal geen geweten hebben!

  Alles dus terugvorderen op zijn privé-bezittingen en meteen een flinke schop onder zijn dikke reet geven.

  Maak plaats voor een man/vrouw die wel in het belang van het volk denkt en zich aanpast aan de situatie.
  Je leeft tenslotte in een 3e wereldland, dus een beetje aanpassingsvermogen is dan wel het minste wat je van een minister kan verlangen.

  Wat is eigenlijk de relatie van de aannemer minister?, zou wel weer het nodige aan de strijkstok blijven kleven.

  Smerige graaiers zijn het!, zoals was te verwachten.
  Wat moet dat toch ooit worden met zo’n amateuristisch zooitje onbenullen?


  Maak melding

 41. Kabinet Bouterse-Ameerali moet …of naar huis…of doorgaan en uiteindelijk resultaten brengen die voor ons allemaal positief zijn !!


  Maak melding

 42. Ik ben benieuwd welke aannemer hiervoor aan de slag is gegaan.

  Ik merk dat de NDP aanhang vooral veel last heeft van achteruitkijken, selectief geheugen en altijd alle aantijgingen verdedigen met…ja maar Joosje en Mahinder en Petertje hebben ook gedit en gedat…

  Er waait toch een nieuwe wind? Of moeten we nu al luchtverfrisser pakken


  Maak melding

 43. Typich een domme ndp redenering de vorige regering heeft dat ook gedaan, of in afganistan zijn er ook moorden gepleegd, of nederland heeft ook misdaden begaan in indonesie, daarom zijn deze koeien aanhangers van de ndp ze zijn zo stom als het maar zijn kan.


  Maak melding

 44. ramone, heb je een werkkamer THUIS ?, en wat heeft die gekost ??, en werk je er weleens in ???, en verdien je daarmee meer dan het kostte ???? (‘kosten-baten analyse’ heet dit)> wees daar dan blij mee, want die is van jou en blijft van jou ; deze, echter, is van ons en wij willen niet dat jij zoveel van ons geld gebruikt om alleen te genieten van iets dat jij thuis niet gewend bent en die door je opvolger toch veranderd gaat worden.


  Maak melding

 45. Die kleine arme johnny op @46.

  Dacht als ik nu schreeuw Sosoboto is een hypocriet dan ben ik dat niet meer.

  jij zielig manneke zo werkt het niet, jij bent en blijft de grootste hypocriet ooit meegemaakt.

  Deze minister heeft het volste recht niet alleen zijn kantoor maar meerdere kamers representatief te maken. Ik kan mij best voorstellen dat jij daar moeite mee hebt, omdat je graag zou willen dat ze minister in dezelfde varkenstal waarin jij je lekker in beweegt zou moeten kunnen vertoeven.

  Dit is trouwens allang een achterhaalde bericht, het gaat om meerdere kamers die gerenoveerd zijn, hou lekker vast aan dit bericht, jij geboren negatieveling.

  De huidige regering is met grote zaken bezig en zullen zich niet laten afleiden door dit soort futiele berichten, dit is duidelijk voor het gepeupel.


  Maak melding

 46. Ik hebt vernomen dat hij naar china gaat met een hele delegatie kosten …..? we zouden niet zoveel meer reisen was toch, nu is de helf van het kabinet in het buitenland voor met snoepreisen die arme bevolking zit te hopen dat het beter zal gaan beter dan onder vene zullen jullie het nooit hebben let op mijn woorden.


  Maak melding

 47. Mijn werk ligt duidelijk op een hoger niveau van dat van Abrams maar voor mij wordt dat bedrag nooit uitgegeven. Terwijl ik toch heel regelamtig op meerdere lokaties in de EU en daarbuiten voor meer dan een jaar moet werken. !!!

  Ook vraag ik mij af wat ze aan de kamer van DDB gaan uitgeven. De ervaring met de DNA leert dat hij er nooit zit. Volgens mij kunnen ze voor alle ministers volstaan met een hangmat van 25 €, inclusief muskieten gaas. 😆


  Maak melding

 48. Minister Ramon Abrahams had met die half miljoen Surinaamse dollar die beloofde laptops kunnen kopen voor die scholieren/studenten, maar nee Minister moet een afwerkkamer opknappen voor z’n buitenvrouwen.

  Alias
  Brokobana.


  Maak melding

 49. Misschien neemt hij laptops mee voor ons uit china.Maar ik zie ervan af.Want alles is op de pof gekocht.En hij moet praten over arbeiders voor het vliegveld en de haven.Of de spleet ogen ook bereid zijn om dat te betalen.Want wij surinamers kunnen dat niet.


  Maak melding

 50. Afleiding.

  De minister moet een representatieve ruimte hebben, niet mis mee. De vorige minister heeft dit waarschijnlijk laten liggen want op kantoor was hij waarschijnlijk nooit.

  Maar als deze Minister de bruggen gaat afbouwen, die 350 propogandisten eruitwerkt, de huizen gaat bouwen, de straten eindelijk goed gaat maken, de afwatering eindelijk ter hand gaat nemen, het verkeer zodanig gaat regelen, de trenzen gaat schoonmaken enz. enz.

  Mag hij van de bevolking een ruimte hebben van 1 miljoen.

  Ik heb persoonlijk dus liever een minister in een representatieve werkkamer die het land daadwerkelijk wil helpen ontwikkelen, dan een minister in een niet representatieve werkkamer die nooit de bedoeling had om het land te ontwikkelen, een ieder zijn eigen keus natuurlijk.

  Sosoboto

  man ke moet je scahmen voor dit soort reacties. Dus omdat front zaken in het verleden verkeerd heeft gedaan, is dit goed te praten. Wel voor mij is het duidelijk dat dit poer broekoe wer broekoe is. Mensen als jij hebben zoals de meeste domme NDP stemmers, niet het beste voor met het land Suriname maar lopen als kippen zonder kop achter een partij aan. Er moest verandering komen in Suriname. Is dit de verandering waar de mensen op zaten te wachten. Hoe kan wonnie boedoe voor zo iets tekenen. Ik dacht dat er geen geld was. Of waren het de rookgordijnen die werden opgetrokken, zodat met lekker kon gaan graaien van het geld die de vorige regering heeft achter gelaten.
  Dit is allemaal zo dom. gewoon schot voor open doel. Tot nu toe heeft deze regereing nog niets gedaan, dan alleen maar praten. We gaan van het ene incident naar het andere. Ik ben benieuwd waar dit eindigd. Sosobot je bent je naam waardig. EEn echte lege sosoboto ben jij.


  Maak melding

 51. Sam een andere kameleon.

  Eerlijk gezegd ben ik niet gediend om op ezels als jou te reageren, lees mijn stukje maar weer. Vooral dit

  “Maar als deze Minister de bruggen gaat afbouwen, die 350 propogandisten eruitwerkt, de huizen gaat bouwen, de straten eindelijk goed gaat maken, de afwatering eindelijk ter hand gaat nemen, het verkeer zodanig gaat regelen, de trenzen gaat schoonmaken enz. enz.

  Mag hij van de bevolking een ruimte hebben van 1 miljoen.”


  Maak melding

 52. Ik lach mij rot om te zien hoe dom de ndp-ers zijn echt waar .
  rachied dhoekie is naar india om daar te bedelen , abrahams gaat naar china badhoe en kornuiten zijn aan het bedelen bij buitenlandse investeerders dit laat zien dat zonder buitendse investeerders bouterse geen poot heeft om op te staan.Waneer gaat bouterse op reis ?? of durft hij niet met zijn grote smoel dat niemand hem kan arresteren en hij niet staat op het lijst van interpol.


  Maak melding

 53. @ Sosoboto wat een onzin kraam je toch uit. hou liever je mond want daar komt alleen maar bagger uit. De minister heeft een salaris om voor het werk dat hij doet. Man wat lul je. dit is toch van het zelfde laken een pak. En gasten als jij houden van Suriname. Door dit soort meelopers als jij kon front zijn slag slaan. ik dacht dat er een frisse wind in het land waaide. Maar je wind die er waait heeft een afschuwelijke paarse geur. Zeker van de rottingslucht uit de darmen van ak het feest eten. Wanneer gaat dit feest kabinet ophouden en feesten en aan het werk gaan. Of is die net zo een sosoboto als jij?


  Maak melding

 54. Stree liebie en niet anders.

  De minister vergelijkt zich met de vrienden van daarbuiten. In het buitenland staan grote geweldige representatieve kamers en gebouwen. Nou ja, hij wil het ook.

  Naar die laptops kunnen de kinderen nu fluiten. Gewoon schriften, krijt en pennen. Fiso is ook al on hold. Bovendien worden heel wat arbeiders ontslagen. Zoveel gezinnen worden dus aan de bedelstaf geholpen. Maar minister Ramon zit representatief in zijn werkkamer. Beste Minister, namens die gezinnen masja danki.


  Maak melding

 55. #54 Sosoboto

  En dat noemt zich nu een Surinamer.
  Schaam je toch diep, armoedzaaier!

  Je hebt in je zielige leven nog nooit één dag eerlijk gewerkt voor je geld.
  Graaien, roven en stelen is het enige dat jouw soort eigen is, wees er dus maar trots op.

  En jij je maar afvragen waarom jouw soort altijd wordt uitgekotst, zowel in SR als in NL?

  Je bent duidelijk geen haar beter, en minstens net zo achterlijk/ongeschoold, dan de kneuzen die je aanbidt, het zit hem in de genen, dat is nu toch wel bewezen!

  Ga dus maar snel verder met het land opbouwen!
  Wij beschaafde mensen noemen dat gewoon ordinair leegroven!

  Met de genen van een mongool, je grote bek, en veilig achter je gestolen laptop, zal je dat vast wel lukken.

  Het duurt gelukkig niet lang meer, er is hulp onderweg!


  Maak melding

 56. @Sosoboto Of u bent een opportunist die erop kickt om steeds de grootste onzin uit te kramen. Of u bent een wel hele ouwe l*l die zijn frusjes op dit forum ventileert vanwege zijn weigerende “voet”, zeggen we dan maar om het netjes te houden. Of….en wellicht is dat eerder aan de orde: joe monie skeer foe pai a LPI-datra. Want a “Soengoe-boto” sanie diesie nah ekte-ekte kolera-combo torie baya!!!


  Maak melding

 57. Sang de Agama’s johnny, sam, en brokoboto

  Ik ga jullie alle drie als een eenheid beantwoorden, omdat jullie toch maar hele simpele zielige zielen zijn, die mijn reactie overigens niet echt waard zijn.

  Hypocriete en achterlijke wezen als deze drieeenheid gedijen dus op negatieve berichtgevingen op Waterkant dat moge duidelijk zijn. Ze springen als hyena’s op een prooi (die negatieve berichtgeving).

  Leegroven schreeuwt ezeltje johnny
  de geboren racist en hypocriet.

  Omdat leegroven precies is wat front deed, komt dus niets anders in hem op, kan ook niet anders met die ene goed functionerende hersencel.

  Als deze minister een bedrag besteed om een Landsgebouw te verbouwen kan dat nooit leegroven zijn, het geld en het gebouw zijn van de staat.

  Onderstaande staat vandaag in de krant.

  ‘Uit eigen onderzoek, even rondbellen naar stafmedewerkers van OW kon ene Mungra die geen onderdeel is van de regering hij is van PPP, vaststellen dat een kwart van het gebouw gerenoveerd word inclusief inrichting met geschikte meubilair en apparatuur tbv alle medewerkers.

  De VP had dit al verteld, maar goed de VP geloofd men niet. Dit gepeupel gelooft alleen de stemmen in hun leeghoofden.

  Mungra waarschuwt de bevolking om voorzichtig om te gaan met informatie afkomstig van de huidige oppositie partijen.

  De huidige oppositie dus, het geboefte die niet meer aan de macht is die leugens verspreid, de uitwerpselen van jullie hier op waterkant is daar dus het directe resultaat van.

  En dus nogmaals speciaal voor het gepeupel.

  ““Maar als deze Minister de bruggen gaat afbouwen, die 350 propogandisten eruitwerkt, de huizen gaat bouwen, de straten eindelijk goed gaat maken, de afwatering eindelijk ter hand gaat nemen, het verkeer zodanig gaat regelen, de trenzen gaat schoonmaken enz. enz.

  Mag hij van de bevolking een ruimte hebben van 1 miljoen.”

  johnny geboren racisten als jouw kunnen nooit tot het beschaafde gedeelte der mensheid behoren, jouw soort bent het uitschot der aarde.

  sam, het verschil tussen front en deze regering, heb je het niet door dan, deze regering is transparant en treed daadkrachtig op. Er waait dus inderdaad een frisse wind in het land, daarbij hoort een goed uitziende OW gebouw, het departement die voor onderhoud moet zorgen in het land, mag er niet vervallen uitzien.

  Brokoboto is een voortvluchtige LPI patient, dat moge duidelijk zijn.


  Maak melding

 58. Onderstaand maar het hele stuk, voor de negatievelingen die blijkbaar alleen de suggestieve berichtgevingen lezen en zich beperken tot waterkant.net.

  Dat de media nogsteeds als een soort stoottroepen van front fungeren, is natuurlijk verwerpelijk, want als het Mungra lukt om gewoon achter te komen waarom de pers niet.

  Maar goed, met Gods wil zullen geen van de scenarios werken, de huige regering is met grote dingens bezig en moeten heel slagvaardig alle front teringzooi ontmantelen.

  “Mungra: “Gemene heksenjacht geopend op Abrahams”
  Saturday 16 October
  GFC nieuws
  http://www.gfcnieuws.com/?p=28263 1/5

  PARAMARIBO – Surindre Mungra, voorzitter van de progressieve Politieke Partij (PPP), zegt in gesprek met GFC Nieuws dat hij uit eigen onderzoek heeft kunnen vaststellen dat er een
  gemene heksenjacht geopend is op minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW).
  “De minister is bezig om ruim een kwart van het gebouw van het ministerie van OW te renoveren. En niet slechts een kamer. Het gaat om een vierde deel van de boven en beneden ruimtes, niet alleen voor hem, maar ook alle directie teams en de daaraan verbonden secretariaten. En dan komt nog bij kijken de compleet
  nieuwe inrichting met geschikt meubilair en moderne apparatuur ten behoeve van al de medewerkers”, oreert de politicus.
  Mungra zegt verder dat hij deze informatie heel eenvoudig heeft kunnen achterhalen via top stafmedewerkers van OW. Mungra waarschuwt de bevolking, maar vooral zijn achterban om zeer voorzichtig om te gaan met informatie afkomstig uit de gelederen van de huidige oppositie partijen.
  Ook op journalisten doet de PPP voorzitter ten slotte een dringend beroep om verkregen informaties eerst goed te verifiëren. Zo kan de pers ook een bijdrage leveren aan de preventie van het onnodig schaden van de reputatie van personen, op wie, naar zijn zeggen, een versluierde ware heksenjacht gaande is, zoals nu in het
  geval van minister Abrahams.”


  Maak melding

 59. Ja hoor het is altijd de schuld van een ander,als bouterse zijn schapen bij elkaar roept en ze vol giet met leugens is dat allemaal waar toch sosoboto? we wachten nog steeds op een copie van de uitnodiging van obama , we wachten nog steeds op een copie van de felicitatie van de franse president aan bouterse, waneer komt chavez op bezoek waar waren al die wereld leiders die in de rij stonden op naar suriname te komen bij de beediging van julie grote (leider) sosoboto wat jij hier doet noem ik kamikaze een kamikze piloot, leugens en bedrog kan je onmogelijk verdedigen waarom is er geen uitbesteding geweest zoals de wet dat zegt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.