Suriname neemt afscheid van Edwin Carrington

1

PARAMARIBO, 12 okt – Suriname zal op waardige wijze afscheid nemen van Edwin Carrington, Secretaris Generaal van de Caricom. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Carrington heeft bewezen een goede vriend te zijn van Suriname. Zijn vertrek wegens pensioen is dan ook een goed reflectiemoment.

Carrington hielp Suriname’s integratie begeleiden. “We zien hem als een goede vriend van Suriname”, zegt Ameerali. Carrington komt dan ook in aanmerking voor de hoogste Surinaamse onderscheiding. Hij wordt ridder in de Ere Orde van de Gele Ster. Carrington blijft nog even na. Hij wil de festiviteiten bijwonen rond de vijf en zestigste jaardag van president Desi Bouterse.

De regering ziet graag een Surinamer als nieuwe Caricom-baas. Een mogelijke kandidaat is ambassadeur Albert Ramdien. Die is de huidige assistent Secretaris Generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten. Het lobbywerk is al enige tijd aan de gang. Ook andere lidlanden tonen belangstelling voor de post. Bouterse zelf neemt in 2012 het voorzitterschap over van de regionale organisatie.

1 REACTIE

  1. Blijft codrington ook om vrijdag de hervatting van het 8 december bij te wonen?

    wanneer gaat baas naar brasil? onze nieuwe vrienden.
    In Argentinie is hij ook welkom. daar is pas weer een oude militaire lijder veroordeelt tot 30 jaar. Of is argentinie niet geschikt als vriend van Suriname. ook weer vanwege 1 persoon.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.