Surinaamse coalitiepartner deels oppositie in

37

PARAMARIBO, 12 okt – Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, PL, wint er geen doekjes om. Zijn politieke partij ziet geen ruimte voor gezond samenwerken met minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Sastroredjo zet belangrijke afspraken onder druk. PL is bereid voor de oppositie te kiezen.

Deels dan. “Deze minister steunen wij niet meer. Tegen hem gaan we oppositie voeren”, zegt Somohardjo. Hoe dat moet uitpakken, blijft nog even in het midden. Er zijn al gesprekken gevoerd met president Desiré Bouterse en vicepresident Robert Ameerali. PL is vooral ontevreden over de aanpak van partijgenoten op het ministerie. Die zouden vleugellam worden gemaakt.

Sastroredjo zegt de commotie niet te begrijpen. Hij wil hoe dan ook orde op zaken stellen. Wat PL aan erfenis achterliet op het ministerie wordt tegen het licht gehouden. Tijdens de vorige regering zwaaide Somohardjo’s partij er de scepter. Somohardjo kan de nieuwe aanpak maar moeilijk waarderen. “Sastroredjo heeft ons de oorlog verklaard. Hij verlegt het principe van mi casa es su casa (alle partners mogen zich met elk ministerie bemoeien, red.).

37 REACTIES

 1. Deze hele coalitie gedoe is meer een gedwongen-huwlijk.. dan rest de vraag niet of ze ooit uit elkaar zullen vallen.. NEEJ.. maar wanner gaan die uit elkaar vallen..

  Symbool politiek noem men dit..is niet goed voor het land..Suriname kan en mag geen valse staart meer permiteren.

  Ik blijf het zeggen.. wij de Surinamers gaan ons land nooit naar grote hooge kunnen brengen..Huur goed opgeleide.. NEDERLANDERS..laat die achter de linies opereren.. Met name Economie..MARKETING.. Financien. landbouw. geef die bepaalde opdrachten .. Moet je is kijken wat die uit de grond zullen stampen in 5 jaar tyd..

  Zo alleen kan men Suriname terug op de kaart zetten, en opstoten in de vaart der volkeren.

  Sign By

  Wilson Limburg


  Maak melding

 2. Ahum Paul Somo, wat gaan we nou krijgen?

  Je maat is nauwelijks aan de macht of jij bent weer boos en huppetee besluit je gauw te verhuizen naar de positie. Ik begrijp er niets van. Een stoelendans van zo heb je me niet. Stop ermee want je wordt langzamerhand de joke van Suriname.

  Iedere keer als Somo zijn zin niet krijgt, wordt het een gedoe. De belangrijkste vraag is hier: Dient deze minister het ’s landsbelang? Zo ja, dan zijn we uitgepraat.

  Beste Somo, word nou eindelijk volwassen. Stop met dat leuren van de ene naar de andere kant.

  Sorry, maar het kost ons allen heel veel moeite om jou nog serieus te nemen.

  Kom ik toch uit bij het oordeel van…. Bouterse…. over de ze minister?


  Maak melding

 3. Nieuw spel in de aanbieding: Ministertje-pesten!
  Uitgever: Paultje Somo-haha

  Kom, kom, mensen.
  Sastro voert niet het beleid van Somo, maar gaat z’n eigen gang? Somo dreigt, schopt, praat met de grote bazen, maar is niet tevreden met de uitkomst en gaat oppositie voeren tegen deze minister.

  Wie had dit niet verwacht? De minister waarschijnlijk, al is hij niet onder de indruk van Somo. De bewuste minister gaat solo varen, zonder de instructies van Somo. Daarom moet hij weg. Liefst vandaag nog. Anders, zo dreigt Somo, ga ik in de oppositie.

  Wel kerel, wie zal daar nou wakker van liggen. Keer op keer blijk je de ‘bad penny’ te zijn. Ga je gang maar. We zullen zeggen: tot het volgende incident. Dan steek je geheid weer over naar de coalitie.

  Wie kan voorspellen hoe vaak je dit zult doen, is de winnaar van dit spel.


  Maak melding

 4. Die schurk Somo en wil zijn belangen veilig stellen natuurlijk….
  Ik zal zien hoe dit afloopt want hij moet niet denken dat hij komt chanteren. Laat hij dan maar oppositie gaan voeren…’tegen deze minister’.


  Maak melding

 5. Jong Suriname.. Suriname is al moe van het Cliche.. Brada nanga sa.. wij gaan hart moeten werken om ons land op bouwen.

  zins ik geboren ben, hoor ik die gemok.. ik ben al moe van.. over 40 jaar komt er weer een ander Mafkees aan de macht.. brada nanga sa.. we gaan hart moeten werken om ons land op te bouwen.. Foute boel

  Huur Nederlanders in.. die hebben iets extra wat wij Surinamers niet hebben..ze kunnen een land naar extreme hoogte brengen..Er lopen hier genoeg Specialisten rond die de uitdaging aan willen gaan.. huur die in betaal die per geslaagde opdracht.. moet je is kijken… wat het wij de surinamers niet in 35 jaar gelukt is lukt het die in 3 a 5 jaar.

  Suriname is in feiten geen land.. maar een grote dorp.. Met net geen half miljoen inwoners.. Te vergelijken met Plaatsje Delf..
  Schaam ik me voor dat meer dan de helf van de inwoners tal.. onder de armoede grens leven. ik moet er van zuchten.

  Dit is mijn mening.. is mijn verhaal.


  Maak melding

 6. Wat mij betreft komt er een justitieel onderzoek naar malversaties op zowel het ministerie van ROGB als OW.

  Want het moge duidelijk zijn, dat de zaken die daar zijn gebeurd tijden het regiem van Venetiaan-Sardjoe, het daglicht niet kunnen verdragen.

  Ik hoop dat Bouterse nog steeds ballen heeft en hard ingrijpt, en niet als een politicus denkt…..maar ben hier niet al te zeker van.

  Als je het mij vraagt, bewijst dit ook het niveau van de bestuurlijke laag in Suriname. We zijn mijlenver verwijderd van een bestuurslaag die in staat is het land naar grote hoogte te leiden.

  Ik ben heel pessimistisch over de toekomst van Suriname gezien de mensen die zich in de top van het land hebben genesteld.


  Maak melding

 7. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur,kent de betekenis van het woordt “MINDSHIFT” niet of wil het niet begrijpen.Somo even ter herinnering:president Desiré Bouterse en vicepresident Robert Ameerali werken niet met bodemloze “EMMERS”.Keep in mind. Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is drs.,die weet wat het woordt inhoudt.Een vos verliest zijn haren maar nooit zijn streken. “Deze minister steunen wij niet meer. Tegen hem gaan we oppositie voeren”, zegt Somohardjo.Goede beslissing, kan hij tenminste die beerput open maken en zijn job in alle vrijheid afmaken.


  Maak melding

 8. Somo moet niet zeuren.
  Hij wist van tevoren dat geen enkele partij top het beleid van een minister gaat bepalen.
  Somo heeft inderdaad gesproken met Bouta en Ameerali.
  Hij weet nou dus heel goed dat hij maar in de oppositie moet gaan als hij dat wilt.
  Wij zijn niet bang.
  Niemand wilt Somo toch meer hebben als partner.
  Dus if joe wani go dan joe mas gwe.


  Maak melding

 9. “Surinaamse coalitiepartner deels oppositie in”

  Ok hoe moeten we dit zien dan somo. In de DNA zal hij dus alles kritischer bekijken wat op ROGB gebeurd, als DNA lid kan niemand daar moeite mee hebben, je bent door het volk gekozen dus is het je plicht de regering kritisch doch constructief te begeleiden, je hoeft geen ja-knikker te zijn als de front DNA leden tijdens de vorige regeringen.

  Het wordt wel anders als je tegen elke
  beleidsplan van deze minister (ROGB) gaat ageren, ook al is het in landsbelang of in lijn met de regeerakkoord, want dan maak jejezelf belachelijk en zal je dus uit de coalitie moeten gaan.

  Ik hoop van harte dat DOE bij de volgende verkiezing 10 zetels kan halen ten koste van Front, PL, A-COM en KTPI.


  Maak melding

 10. Om het populair te zeggen, je kan niet een beetje zwanger zijn! Je bent het, of, je bent het niet.
  Zal allemaal wel weer in landsbelang zijn!

  Inderdaad zal deze M(oord) C(ombinatie) de eindstreep niet halen. Het is vandaag 12/10/2010, deze M(oord) C(combinatie) is reeds 2 maanden aan het rommelen en rotzooien. De koers van de SRD ten opzichte van de EUR doet menig toerist en pensionado nog maar een zeer koud drankje bestellen, terwijl de minderbedeelden het ndp-gelach moeten betalen.
  Tide tamara pina e go moro fara

  #6.
  Goed idee kan men gelijk in dit onderzoek de periode van keizer Bokasa II (Wijlenbosch) meenemen.

  #9.
  Ik heb altijd gedacht; een stem voor DOE is een stem voor de MOORDENAAR.


  Maak melding

 11. Ach, Somo weet dat als deze minister zijn beleid doorvoert, dat zelfs hij in de gevangenis kan belanden vanwege malversaties. Dat is dat hele ding met Somo en Soemita, die verrader (Abrahams heeft hem op heterdaad betrapt bij een bezoekje aan Sardjoe), die laat zich meeslepen.

  Ik wens minister Sastroredjo heel veel sterkte toe bij deze zware job, maar vooral dat hij gewoon doorgaat deze beerput op te ruimen. Als Somo en Soemita zo tegenspartelen, dan is het niet zo mooi daar op RGB. God zal de minister zegenen.

  Er waait een nieuwe, frisse wind over Suriname om alle politieke vuil weg te blazen.

  Patricia


  Maak melding

 12. Somo, je kunt graven wat je wilt, maar uiteindelijk kom je je eigen stront tegen. In diezelfde beerput zit nog meer wat een onderzoek waard is. Jij met je (gejatte) grond-speculaties (zoon) en een minister in het vorig kabinet (Jong Tien Fa) die nauwelijks iets meer deed dan op jouw bevel vriendjes van grond voorzien. Geef me een brik Somo, met je gladde van-hier-naar-daar-politiek. Je bent nu helemaal niet meer te vertrouwen, zo dat al het geval was. Het beste is een parlementair onderzoek te starten naar jouw malversaties en daarna het land uitzetten wegens hoogverraad!! Naar Nederland b.v., want daar zitten een paar mensen die wel van een sateetje-Somo houden…


  Maak melding

 13. hr.Somo is ff de klutch/kluts kwijt.Hij denkt dat hij de agenda kan bepalen…nee deze pae Sastro=letter/belezen is niet dummy.
  Terug naar oppositie is ook een opties maar Baasje zal het niet toestaan.Derhalve ff dimmen..Somokario


  Maak melding

 14. Ik vraag mij af of al geregeerd word, Ik merk er nog niet veel van.Somo moet pas op de plaats maken hij heeft genoeg rommeL gemaakt. Wie denkt dIe man. Wel. Dat hij istordinaire boef))


  Maak melding

 15. Somohardjo, ik hoop dat de dag des oordeel voor je spoedig aanbreekt. je zal ontmaskerd worden als een uitermate corrupt politicus. Niemand zal een traan laten als jij en je boevenvriend Soemita uit de regering treden. Dat geldt ook voor de andere corrupte politici.


  Maak melding

 16. Laten we hieronder lezen wat er is gebeurd tijdens de vorige front regering. Dit allemaal terwijl de minister van Financien maandelijks moest passen en meten om de salarissen uit te betalen, FISO werd ingevoerd zonder dat er inkomsten tegenover stonden, neemt VHP tot augustus mensen aan op OW. 1700 mensen zijn met een tijdelijk contract aangenomen, ik zou zeggen regering geen van de 1700 contracten mogen verlengd worden. Laat CLO maar naar de rechter stappen die zullen hem vertellen wat een tijdelijk contract inhoud. Voor CLO geld warschijnlijk, hoe meer ambtenaren hoe meer potentiele leden. Dat de staat het allemaal bijna niet kan betalen deert ze niet.

  Een advies al deze 1700 mensen mogen zich vanaf volgend jaar voor dienstplicht melden.

  Er moet inderdaad een groot justitieel onderzoek komen naar al de front malversaties van de afgelopen tien jaar. Wedden dat ze niet genoeg cellen hebben in Suriname om al die dieven, fraudeurs en corruptelingen op te bergen.

  ———————————–
  “1.350 tijdelijke krachten bij overheid zijn baan niet zeker 12 Oct, 13:05
  Circa 1.350 krachten met een tijdelijke baan bij de overheid krijgen mogelijk geen verlenging van hun arbeidscontract.
  Het betreft mensen die tussen 1 januari en 1 augustus van dit jaar door de regering-Venetiaan zijn aangenomen, in veel gevallen als ondersteunende kracht in de verkiezingscampagnes of als politieke beloning op de valreep.

  Propagandist
  Dit zei minister Ramon Abrahams van Openbare Werken vanmorgen na afloop van de ministerraad. Hij reageerde op de commotie die is ontstaan, nu hij heeft besloten het contract van 351 tijdelijke werknemers op zijn ministerie niet te verlengen. Daardoor staan deze mensen op straat.

  Abrahams: “Laten we de dingen zeggen zoals het is: ze waren in dienst als propagandist van de VHP.” Hij noemt dit “onacceptabel” en “een bedenkelijke zaak”. “Daarom heb ik vanaf het begin gezegd: zij kunnen niet blijven.”

  Er zijn volgens hem zelfs op 1 augustus, toen de nieuwe regering al in de startblokken stond, nog mensen op deze basis aangenomen. Toen Abrahams op zijn ministerie de regel invoerde dat iedereen aanwezig moet zijn van 7 tot 13 uur, waren er, zegt hij, overvolle zalen en te weinig tafels en stoelen voor alle personeelsleden.

  Populaire boy
  Over alle ministeries heen heeft de vorige regering in de eerste helft van dit jaar meer dan 1.700 mensen een tijdelijk arbeidscontract bezorgd, inclusief de 351 man op OW, zo bevestigde minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken. Het ligt in de lijn der verwachting, aldus beide ministers, dat andere ministeries ook gaan snijden in het aantal mensen dat op de valreep door de vorige regering is aangesteld. Daarmee zijn dus nog zo’n 1350 mensen hun baan niet zeker.

  “We zijn hier niet om de populaire boy uit te hangen”, zei Moestadja. Hij haalde een IMF-studie van enkele jaren geleden aan waaruit moet blijken dat Suriname relatief de meeste ambtenaren telt. Moestadja: “Het is de hoogste tijd voor hervorming van de publieke sector.”

  Tegelijkertijd zijn er nieuwe ambtenaren aangenomen op OW. “Natuurlijk”, zegt Abrahams hierover. “Dat is normaal bij de wisseling van de wacht.” Het gaat volgens hem om kader, in totaal “nog geen vijftien man”.
  De vakbond CLO heeft al aangekondigd het niet verlengen van de 351 arbeidscontracten op OW aan te zullen vechten voor de rechter. “Dat moeten ze zeker doen”, reageert Abrahams.

  Niet alle ministeries zullen het voorbeeld van Abrahams volgen. Minister Celsius Waterberg, die net als in de vorige regering de scepter zwaait over Volksgezondheid, zegt bijvoorbeeld dat de mensen die in het eerste halfjaar van 2010 bij zijn ministerie zijn aangetreden allemaal op inhoudelijke gronden zijn aangenomen. “Het gaat om medisch-technisch personeel dat we nodig hadden voor het nieuwe Centraal Laboratorium. Nee, ik heb geen mensen aangenomen die in aanmerking komen voor niet-verlening van hun contract.””


  Maak melding

 17. Onderstaand nog een bericht over Hassankhan de minister van Binnenlandse zaken die niet eens wist hoeveel ambtenaren er precies waren in Suriname. Een van de doodrukkers van FISO II samen met de domme Sardjoe.

  Dit allemaal is dus gebeurd met of zonder goedvinden van Vene de basja die Presidentje mocht spelen, maar klaarblijkelijk niets te vertellen had, vandaar dat zijn emmers geen bodem hadden.

  Dus de wettelijke ontheffing van de VHP voorman die als ik het goed begrepen hebt, op 5 augustus is getekend zou dus moeten zorgdragen dat een tijdelijk contract veranderd in een vast dienstverband.

  Dit zijn mensen die nooit meer in de buurt van het machtscentrum mogen komen, dat moge wel duidelijk zijn.

  Hoe kan je een land als Suriname nou ontwikkelen met zulke corruptelingen, waar begin je precies.

  —————————————–

  “‘Staat riskeert veroordeling kwestie OW’

  door Fenny Zandgrond

  12/10/2010

  Paramaribo – Voormalig minister van Binnenlandse Zaken, Maurits Hassankhan, waarschuwt dat de Staat een rechterlijke veroordeling riskeert met het ontslag van 250 contractanten. De ex-bewindsman wijst erop dat de contractanten op basis van een wettelijke ontheffing van de vicepresident in dienst van de overheid zijn gekomen en de status van landsdienaren bezitten.

  De Personeelswet zou dus op hen van toepassing zijn. Be-ëindiging van het dienstverband kan slechts, nadat bij een functiebeoordeling hun prestatie slecht blijkt te zijn en zij daarvan in kennis zijn gesteld. Advocaat Lesly Rogers is het niet eens met Hassankhan. Als de Staat kan motiveren dat het personeel overtollig is en hij geen werk en huisvesting voor hen heeft, is er een sterke case. “Ik vermag niet in te zien dat bij een eventuele rechtszaak de overheid het onderspit zal delven.”

  Vorige week werd bekend dat personen die rond de verkiezingen een contract van een jaar hadden bij OW, schriftelijk waren meegedeeld dat deze niet zou worden verlengd. Hassankhan hekelt het dat slechts bij het ministerie van Openbare Werken contractanten de wacht wordt aangezegd daar over de hele linie meer ambtenaren zijn aangenomen.
  Zijn partijgenoot Radjkoemar Randjitsingh deelt die mening.

  De VHP’ers noemen de opgegeven reden van directeur Roland King van het directoraat Civiel Technische Werken onjuist. Volgens OW zouden volgens de huidige personeelsbezetting drie ambtenaren een stoel moeten delen.

  Op de staatsbegroting voor 2011 voor het departement van Openbare Werken 3.288 ambtenaren opgebracht, inclusief die van Milieubeheer. Het loon dat zij samen ontvangen op jaarbasis bedraagt 73 miljoen Surinaamse dollar. OW heeft na de ministeries van Onderwijs, Defensie, Justitie en Politie en Regionale Ontwikkeling de hoogste personeelslasten.

  Rogers stelt dat de Personeelswet duidelijk is over ambtenaren en landsdienaren; de wijze waarop zij in dienst treden, de proeftijd en hoe hun aanstelling – tijdelijk of vast – later verloopt.
  Als ontheffing wordt aangevraagd betekent dit dat afgeweken wordt op een bestaande regeling, bijvoorbeeld een personeelsstop. Een contract voor een jaar eindigt als een van de partijen uitdrukkelijk aangeeft deze niet te willen verlengen. In het geval van OW is dat gebeurd.

  De jurist zegt geen inzage te hebben gehad in de redactie van het contract, maar zouden de werknemers, volgens hem, slechts ervan uit moeten gaan dat hun werkverband een jaar duurt zoals expliciet aangegeven is. “Hoe erg dat ook voor de mensen is, ik zie niet in hoe de regering hier het onderspit zal delven.” De Personeelswet geeft duidelijk aan hoe om te gaan met proeftijd en hoelang dat duurt en als daarvan wordt afgeweken zou er een ‘grondige ‘ reden voor moeten zijn. “De Personeelswet is een wet en zou men willen afwijken hiervan dan zou een duidelijke regeling daarvoor in de plaats moeten komen”, legt Rogers uit.-.”


  Maak melding

 18. Let the games begin!!!!!!!!
  Enkele jaren geleden toen moest doekhie t onderspit delven , in de DNA met gebeuk en getrap van de nu opgepoetste megapartner , toenertijd “grote vriend brunswijk”.Tout le monde sprak er schande van , toen t illustere duo een staatltje free-fight ten beste gaf.
  Deze partner zal hem niet meer te hulp snellen , want die pakt t anders aan zal hij t alleen moeten doen of met soemita, maar die oogt fysiek uitgeblust , dus staat hij er alleen voor.


  Maak melding

 19. somo in de opositie,,, en wat doet die oude rot soemitaa..

  neemt hij ook al zijn zes zetels mee in de opositie..

  straks zegd lonny ook,ik speel niet meer mee,dan heeft baas een probleem..

  Het zijn allemaal net pinpong ballen,maar dan echte ballen..

  het poppenkast draait op volle toeren..

  dus waardeloze bende bij elkaar….


  Maak melding

 20. Een natte hond haal je nat uit het water!! de tweede een voor een!!!
  dAT IS SOMO EN DE andere idioot!! ik wil zijn naam niet noemen want anders verneder ik mij zich zelf!! het is allemaal een en al een potnatt. het is straks klote in SME ondanks bouta!!

  Vriend Bouta doe je best en ik wens je alle geluk van de wereld!!!!!!!!!!!

  Mek a kondre boen(sitting boeng) en ding ka law sma, soet ding en mie ning, na zie na grong…

  Wiep-Ding/LABARIA


  Maak melding

 21. Geachte redactie,

  Het lijkt er sterk op dat iemand of meerdere personen hier iets ‘ernstigs’ te verbergen hebben. En dit zou breed kunnen uitpakken, zelfs dwars door de V.H.P. en de V.A. heen. Wat voor sommigen grote gevolgen met zich zou kunnen meebrengen.

  Want waarom wordt een ‘intern politiek probleem’ bewust naar de media gebracht, onder het mom van “a sani frey go na en ede”. En wordt er vervolgens ‘zeer scherp’ gedreigd vanuit de vleugels.

  Waarbij een jonge ambitieuze minister ten slotte ‘dwangmatig’ wordt gesommeerd, om zijn mandaat terug te geven. Zelfs nog voor hij zijn onderzoek naar ‘dubieuze gronduitgiften’ heeft afgerond. En deze minister lijkt ook nog overtuigt te zijn van zijn gelijk.

  En dit tafereel speelt zich nota bene af tijdens de afwezigheid van de President, die op dat moment in het binnenland vertoefde in het kader van de ‘Dag van de Marrons’.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/235

  Waarom hebben de belanghebbende personen juist dat moment gekozen, om de minister spoedig te dwingen tot aftreden. Wat bij ons de indruk wekt, dat deze kwestie naar onze mening niet goed uit ziet voor vooral enkele bekenden, die berucht staan t.o.v. dubieuze gronduitgiften in het verleden.

  Dit schouwspel kritisch bekeken in het kader van een ‘Kruistocht tegen Corruptie’.

  Want harde en/of gerechtvaardigde argumenten als zou deze minister tekort zijn geschoten bij de ‘uitvoering’ van het regeringsbeleid Bouterse/Ameerali blijven nog steeds op zich wachten.

  Of is het de bedoeling van sommige witteboordencriminelen, om elke minister of persoon die aan deze ‘Kruistocht tegen Corruptie’ wenst deel te nemen tot ontslag te dwingen?

  Want sommigen hebben in de afgelopen 15 jaar nota bene onder de neus van het volk, letterlijk een potje van gemaakt. Zelfs zodanig alsof zij onschendbaar waren.

  http://www.youtube.com/watch?v=8HSNeHHuQA4


  Maak melding

 22. En daarom zullen wij nooit in Suriname vooruit gaan, als we in deze verdomde politiek blijven geloven. Geen lands belang maar eigen belang gaat voor.


  Maak melding

 23. Deze ouwe dieven zullen het ook nooit leren.
  Ze gaan gewoon de politiek in om te jatten.

  Posi ting mi poepoeroe pawru, disi ting mie kon trong emner?

  Opzouten met die club.


  Maak melding

 24. Somo wil zijn mensen beschermen.
  Over al die lui van NPS en VHP die worden ontslagen en naar huis worden gestuurd zegt hij niks.
  hun zitten toch in de oppositie.
  en nu zijn mensen naar huis worden gestuurd gaat hij op zijn achterste benen staan.
  Bouterse!!!!! verdeel de kaas.
  en net zo lang tot dat het op is.

  Bouterse is geen president maar een meeloper.
  alles wat hij belooft had is onzin.
  ik hoop dat hun eigen partijgenoten dat gaan zien.
  de tijd gaat leren

  brood wordt nog 2 SRD per stuk

  En dan moeten jullie niet klagen.
  jullie wilden deze partijen en hun mensen een baan aanbieden en gestemd.

  de rest van de bevolking mag fluiten.

  elke dag fluiten.

  en straks is hun geld ook niks meer waard.

  Raga


  Maak melding

 25. Eerste dat moet gebeuren is Anti corruptie wet die Somo nooit op de agenda wilde hebben op de Agenda plaatsen en goedkeuren. Deze wet moet wel terugwerken naar de afgelopen 5 jaar. Hierna moet er een justitieel onderzoek komen op alle ministeries. En een ieder die opgesloten moet worden moet maar de bak in! Wedden dat ze Somo dan voor een aantal jaren legaal zullen hebben uitgeschakeld.


  Maak melding

 26. blijkbaar zijn er grote belangen gemoeid voor de pl of somo himself die via dit ministerie lopen.
  ik roep u in herinnering dat opa al de gronduitgifte onder zich moest nemen en dat dit de enige reden is waarom de pl uit het front is gestapt.
  desipres moet de huidige bezittingen van oa somo laten doorlichten en, vooral, de toename ervan in de laatste 5 jaren > wedden dat aw abbi fu srot somo bakka ?.


  Maak melding

 27. Heer minister, houdt de eer aan u zelf. De stoel waarop u zit is de KTPI-stoel. Dat was bij de onderhandelingen bepaald. De KTPI die u heeft voorgedragen tot het ambt van minister heeft geen vertrouwen meer in u. Ook de PL niet, en de gehele oppositie ook niet. Ga liever weg dan te worden ontslagen door de president. Ga liever genieten van het leven onder de schaduwrijke cocospalmen in Coronie, dan ministertje spelen. De president is aan zet, te goeder of te kwader trouw. We benne benieuwd…


  Maak melding

 28. Zou er ook sprake kunnen zijn van ‘belasting ontduiking of achterstand of toch witteboordencriminaliteit’? Of is hier veel meer aan de hand dat het daglicht niet mag aanschouwen. Daar waar het gaat om een Pertjajah Luhur angstkreet, een KTPI wedervergelding en een nachtelijk VHP bezoek.

  Alsof een jonge ambitieuze minister verwikkelt in een pijnlijke Siciliaanse confrontatie. Met Paul Somohardjo in de hoofdrol als THE GODFATHER.

  http://www.youtube.com/watch?v=o_DEzxd2R3Y&feature=related


  Maak melding

 29. 😆 NDP beweerde altijd dat zij zich niet zouden laten chanteren door Somo 😆

  😆 Gaat DDB nu een proces beginnen tegen Somo om de tjoekoe terug te vorderen? 😆

  We zijn benieuwd.


  Maak melding

 30. Heer minister, houdt de eer aan u zelf. De stoel waarop u zit is de KTPI-stoel. Dat was bij de onderhandelingen bepaald. De KTPI die u heeft voorgedragen tot het ambt van minister heeft geen vertrouwen meer in u. Ook de PL niet, en de gehele oppositie ook niet. Ga liever weg dan te worden ontslagen door de president. Indien u NDP-minister was, dan was u allang van het toneel verdwenen. De NDP probeert u aan te trekken. Een KTPI-topper (K.) is al naar de NDP overgelopen om een topfunctie te kunnen bekleden, maar helaas hij is er bedrogen vanaf gekomen. Ga toch liever genieten van het leven onder de schaduwrijke cocospalmen in Coronie, dan ministertje spelen. Namens welke partij zit u daar op de KTPI-stoel ? Uw collega’s noemen u een boom zonder wortels. Een koffiemama boom die bezig is aan het rotten. Als u niet aftreedt, dan bent u naief, imbeciel en schaamteloos. De president is nu aan zet, te goeder of te kwader trouw. We benne benieuwd…


  Maak melding

 31. De ndp-ers staan voor niets ze zijn net los zand ze hebben geen principe geen normen en waarden kijk naar hun misleider dat weet je wat ik bedoel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.