Surinaamsche Bank blijft investeren in samenleving

5

PARAMARIBO, 11 okt – De Surinaamsche Bank zal blijven investeren in de samenleving. Dit zegt bankdirecteur Sigmund Proeve. De goede resultaten van de afgelopen jaren zijn reden genoeg. Wat ook speelt is de behoefte aan ontwikkeling in de samenleving.

Die behoefte doet zich voor op uiteenlopende gebieden. Het hoeven dan niet direct economische activiteiten te zijn, ook al blijft het oogmerk wel winst. Een goed voorbeeld is het Medisch Diagnostisch Centrum, MDC, van de arts Jim Rasam. “We zijn een jaar bezig geweest met het vooronderzoek om alles zo veel mogelijk correct te hebben”, zegt Proeve. De haalbaarheid was het belangrijkste.

Het marktonderzoek was haast overbodig. Suriname heeft een enorme behoefte aan radiologische dienstverlening. “Er zijn zeker vijftien radiologen nodig en er zijn maar vier beschikbaar”, zegt Rasam. Het MDC omvat eigenlijk de overname van een noodlijdend radiologisch lab. De dienstverlening wordt gelijk moderner. De bank komt deels in en de rest van de investering komt uit het door Nederland gefinancierde Investeringsfonds.

5 REACTIES

 1. De goede resultaten van de afgelopen jaren zijn reden genoeg!!!
  En ik dacht dat Vene het zo slecht had gedaan????
  En ik dacht dat Bouterse niets meer met Nederland te maken wilde hebben?


  Maak melding

 2. Volgens baas bouta stonden de investesteerders te trappelen van ongeduld voor de verkieizng,daar had hij zijn mond vol van en de movinaas/jongeren trapten erin,nu zitten ze ermee,papas en mamas worden ontslagen en naar huis gestuurt.

  Die oude garde heeft het zeker beter gedaan en de noordzee was altijd welkom..

  Vraag aan baas ddb is,waar blijft China,India, Brazilië, Cuba,Venezuela. en ook ,,waar blijft mijn laptop..


  Maak melding

 3. Bankwezen??? jullie zijn gewoonweg bloedzuigers? VAMPIERS!!! het is àl bepaald onderling 19% rente p.j. ook voor zes maanden! ik heb over drie dagen geleden en vandaag is 9 oktober 2010!!!(ik ben SURNED)
  natuurlijk moet je de arme hebben, wier zijn kadastrale/transportakte moeten inleveren!! betalen zij niet, dan wel zijn eigendommen onteigenen!! Ha, ha, ha! wie is dan binnen…. Koers nu €1:srd 4,45 drie dgn geleden.

  Wiep-Ding/Labaria


  Maak melding

 4. @Wiep-Ding

  Als de rente 19% is dan is dat de schuld van een regering die grote inflatie veroorzaakt, en welke regering dat was, wie daar voor verantwoordelijk was dat weet iedereen: DDB


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.